Unde il incadram pe „Arhimede”

Raspuns pentru Lilick, dar si pentru cei care, din pacate pentru ei, au vazut sau trait ceva similar.

basescu arhimede

Cand eram prin scoala generala, in podul casei bunicilor mei de la tara, am gasit o carticica cu poezii de prin anii ’50. Nu imi mai aduc aminte mare lucru, dar retin doua fragmente:

„pe camp sade un tractor

iata vine un sabotor

fura o piesa din motor”

si

„imperialist american

cadea-ti-ar bomba in ocean”

O rapida trecere in revista a Constitutiei Romaniei ne permite sa-l incadram pe patronul acestui desen la incalcarea sau sfidarea  urmatoarelor articole:

Pluralismul în societatea româneascã este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale. (art 8)

Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeazã împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitãtii, a integritãtii sau a independentei României sunt neconstitutionale (art. 40)

(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român si unica autoritate legiuitoare a tãrii.

(2) Parlamentul este alcãtuit din Camera Deputatilor si Senat. (art. 61)

În exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt în serviciul poporului. (art. 69)

resedintele României vegheazã la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritãtilor publice. În acest scop, Presedintele exercitã functia de mediere între puterile statului, precum si între stat si societate. (art. 80)

In curand putem asista la lucruri si mai grave. Procese publice in care sa se judece „lotul PNL Senat” sau „lotul PSD Camera Deputatilor” de exemplu.

Cred ca in loc de Arhimede, Basescu ar putea fi intruchiparea lui Dionisos. Amandoi, adica zeul si despotul Siracuzei, pentru ca le imbina zilnic pe amandoua.

Etichete: , , , ,

25 răspunsuri to “Unde il incadram pe „Arhimede””

  1. Codrin Scutaru Says:

    Intre timp Crin Antonescu castiga Capitala in fata lui Traian Basescu, conform ultimului sondaj BCS:
    http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/10/sondaj-bcs-basescu-si-antonescu-disputa.html

  2. Raluca Says:

    După procese scurte și la obiect pt loturile PNL, PSD, și probabil UDMR, Bachus ăsta altoit cu Nero trece la rapida ”rezolvare” și a următoarelor loturilor : ziariști-tonomate, moguli (toți, minus G.C.Păunescu) , intelectuali neîndrăgostiți de de ”geniul” lui, femei care nu sunt blonde, și nu sunt fiice de președinti, care nu au ”succesuri” și nici vânzări anterioare, etc.

    Domnule deputat, e doar o impresie eronată aceea că noul boc-Croitoru a încercat- în stilul deja consacrat securisto-băsescian – să șantajeze noua majoritate parlamentară?
    Închipuitul de la Cotroceni și trupeții lui portocalii nu mai au nicio limită, șantajează politicienii care li se opun și apelează la cea mai mizerabilă manevră de atragere a voturilor: folosirea fricii ca instrument de propagandă electorală. Ei încearcă să creeze provoace un acces de frică incontrolabilă (mai ales în electoratul neinformat) legat de situația economică. OK, situația economică a României nu-i deloc roz după 10 luni de guvernare băsesciană, dar nerușinații ăștia de la PD-L în frunte cu tartorul-șef l-au întrecut și pe dracu, vrând să transforme frica și nesiguranța populației în capital electoral.
    Poate ar trebui spuse și lucrurile astea, ce părere aveți?

    • mihaivoicu Says:

      Majoritatea nu a incercat sa o santajeze, ca nu avea cum . A incercat sa santajeze opinia publica, ceea ce este mult mai grav. A incercat sa transmita mesajul ca fara el tarisoara se duce de rapa si da faliment.

  3. hermann Says:

    Imi pare tare rau ca partidul asta se tine tare mandru si defpat de aici pierdem noi totul, dar totul si din pacate trebuie sa ne bazam pe puzzel-urile lui Dinu, in loc ca PNL sa devina o forta binemeritata in Romania, ceea ce si puteam sa intreprindem in perioada asta, daca renuntam la … multe orgolii liberale!
    in fine, nu demult acum cateva zile scriam ca trebuie sa fim foarte atenti si sa ne pregatim mediatic pentru dosarele ce vor fi scoase impotriva lui Iohann, adoptii, retrocedari, contracte CCE Sibiu 2007. Nimeni , dai nimeni nu a bagat in seama astea si uitati ca astazi au inceput sa apara episoade cu adoptiile!
    Iohann este foarte bun si asta o spuneam de pe vremea lui Tariceanu, insa foarte multi liberali deveniti au fost atunci impotriva si acum iaca ca este solutia cea mai buna!
    Nu sunt deloc de acord cu mesajul lui Crin cu alegerea intre doi dobrogeni, substratul este prea fin pentru romani, trebuie sa le spunem romanilor pe fata, ca totul s-a terminat la 20 de ani dupa revolutie, trebuie sa aleaga intre un comunist si un o era noua pentru Romania. Am putea incepe sa reiteram motivul 322 sau comunismului care nu vrea sa renunte la putere prin Crin Antonescu, care poate fi acuzat de multe, dar numai de comunist nu, la fel ca si Iohann. Gata dupa 20 de ani s-a terminat!
    Imi pare tare, tare rau ca ne tinem tare, tare mandrii si nu tinem cont de talpa partidului, care ar mai putea aduce cel putin 5% partidului, pentru simplu motiv ca este ascultat si nu ignorat ca pana acum!
    Din pacate asta e, insa dam inainte pentru ca avem o datorie fata de stramosii nostri care au murit prin inchisori si carora li s-a confiscat totul! Iar cei de astazi nu stiu sa ii pretuiasca si mai grav de atat promoveaza lepre si jigodii!

    La treaba sa suntem pe val si nu stim cand ne vom mai ivi cu oportunitati de astea!

  4. Emilia Gabi Popeanu Says:

    Pe „Arhimede” il lasam sa vorbeasca pentru ca vorbeste bine. A vorbit intotdeauna dar abia acum incep oamenii sa inteleaga. Se da singur de gol trebuie doar urmarit si un pic subliniat ici-colo de articole faine cum este acesta pentru a fi inteles de tot mai multi romani. Deja i-au ramas in jur doar partidul de capuse si cativa sobolani…curand il vor parasi si sobolanii pentru ca evident corabia incepe sa ia apa. Ar fi super sa i se indeplineasca dorinta din caricatura si sa obtina doar un vot (evident al sau) la alegeri…

  5. astralro Says:

    majoritate ? care ? cine? eu cred ca sunteti niste venetici care au ajuns in parlament prin legea idioata a lui tariceanu cu uninominal.voi astia din pnl nu aveati nici 10% daca era un uninominal corect de aceea cred ca ce faceti acum sa puna capat debandadei voastre in tara asta si cu ocazia alegerilor anticipate sa nu mai intrati in parlament.

  6. olimpiu Says:

    ei na! acuma ne vom ofusca si pe niste caricaturi. cred ca-i facem jocul presedintelui daca devenim isterici. si apoi vb fostului presedinte Constantinescu: ,,sistemul nu-i permite actualului presedinte sa ajunga dictator” , asa ca e neavenita comparatia cu Dionisos si nu numai d.p.d.v al despotismului cat mai ales al inteligentei. Basescu nu are capacitate intelectuala nici cat negru sub unghie fata de fostul tiran siracuzan

  7. adi Says:

    v-ati gandit la o strategie de genul „cel mai destept cedeaza?”. Nu s-ar castiga mai multe puncte electorale daca s-ar valida guvernul Croitoru? Presedintele ar fi lipsit de contra-discursul „opozitia prelungeste criza”. Nu se castiga mai mult decat se pierde din pc de vedere electoral?

    • mihaivoicu Says:

      Criza ar fi fost rezolvata daca, asa cum este normal, majoritatea parlamentara ar fi contat. Aici nu e vorba de cine cedeaza sau cine este destept, ci de o regula de baza a democratiei

  8. maca Says:

    Nici nu vreau sa ma gandesc la aceaa perioada ’50. Multi au facut puscarie pe degeaba, abuzuri, confiscari, deportari, etc. Sper sa nu se mai repete, desi dupa mentalitatea unora este posibil. Prefer epoca actuala, daca este posil.

  9. Florin Matei Says:

    Brrr! Ce tablou sumbru în epilogul postării tale. Ce facem, cădem toţi în braţele defetismului? Ne lăsăm la cheremul sistemului re-ticăloşit?
    Părerea mea pe tema asta am expus-o aici http://www.florinmatei.ro/?p=143

  10. diaconescumarius Says:

    Eu zic sa-l incadram sef in Infern! La mecla, modul de comportament si de exprimare, zic ca ar face fata cu brio!
    PS. Imi cer scuze daca postarea e prea dura, dar m-am inspirat din viata reala, din clasicele deacum: „muie ti-am zis”, ” tiganca imputita”, ” puiut de comunist” si mai recentul ” si sida e mai sanatoasa decat hrebenciu”

    • mihaivoicu Says:

      Nu sunt de acord sa-l trimitem undeva unde ar fi din nou seful cuiva. Cei din infern nu au nicio vina sa le fie Base sef!

      • diaconescumarius Says:

        Cu alte cuvinte ” si dracii au demnitatea lor!” 🙂 Atunci propun un remake la „Batranul si marea” 🙂

  11. Laura Says:

    Pana la urma, ce a adoptat azi Parlamentul, cu privire la existenta majoritatii pro Iohannis ? O hotarare, sau o declaratie ? V-ati gandit la un „next step” ?

    • mihaivoicu Says:

      Este o declaratie, este prevazuta de regulament ca fiind un act cu caracter exclusiv politic.
      Next step politic se stie. Next step juridic ar putea fi CCR, dar numai Geoana poate, asa ca nu stiu exact daca si cand

  12. vladrosca Says:

    Pe adevaratul Arhimede l-au incadrat altii, pe al nostru nu-l incadram ci-l internam- la balamuc !

  13. Dan Patrascu Says:

    Pentru unii politicieni Constituia este o materie optionala pe care o pot calca in picioare fara nici cea mai mica rusine.

  14. Lilick Says:

    http://constantingheorghe.blogspot.com/2009/10/cotoi-e-un-gunoi.html

    🙂

Lasă un comentariu