Jos burta, sus sportul!

Bine, de acord, nu am burta, dar tot am participat cu placere la crosul „Burta Jos!”, am alergat cei 2.8 km in jurul Palatului Parlamentului si l-am injurat pe Ceausescu pentru dimensiunea cladirii.

Parlamentari participanti – PNL 8: Alina Gorghiu (Bucuresti, cea care a avut aceasta idee care ne-a scos din casa), Cristina Pocora (Ialomita), Cristian Topescu (Bucuresti, comentatorul nostru), Mario Ovidiu Oprea (Dolj), Claudiu Taga (Timis), Cezar Magureanu (Giurgiu), Bogdan Olteanu (Bucuresti) si Mihai Voicu (Dolj), PSD zero, PD zero.

Dintre bloggeri mi-a facut placere sa-l intalnesc pe inimosul Daniel Malaelea cu care am pus la punct un complot pentru a face o surpriza copiilor pasionati de istorie pe care ii pastoreste.

Dar mai ales au participat multi, multi copii care au aratat ca doresc sa faca sport si inteleg importanta exercitiului fizic.

Alo, doamna Andronescu, receptie! Se aude?

Reclame

Etichete: ,

12 răspunsuri to “Jos burta, sus sportul!”

 1. tony Says:

  Excelenta initiativa !

 2. Bibliotecaru Says:

  Da, da… doamna Andronescu le interzice copiilor să nu alerge în jurul Casei Poporului.
  🙂
  Este evident că Educaţia Fizică şi Sportul a fost până acum nu o preocupare pentru sănătatea tinerilor, ci un fel de pregătire premilitară. Oricine a făcut şcoala generală şi liceu a observat că Educaţia Fizică seamănă foarte tare cu Educaţia Militară pe câmpul de instrucţie, începând cu comenzile, la stânga, la dreapta, înainte marş… Nu cred că poate cineva să nu recunoască acest lucru. Poate că o preocupare pentru sănătate din partea Guvernului şi a Parlamentului, ca instituţii care fac bugetul, ar putea fi organizarea unor săli dotate cu aparate de forţă, aerobice şi anaerobice. Eu sunt convins că nici măcar jumătate din cei care se exprimă despre educaţia fizică în această ţară nu ştiu care este diferenţa dintre un exerciţiu fizic aerobic şi unul anaerobic, dar altfel au experienţa de a aprecia câte ore sunt necesare sportului pe săptămână. În astfel de moment „politica după ureche”, amatorismul, mă macină pur şi simplu în conştiinţa mea de cetăţean.
  Poate că ar fi mai bine ca să avem copii care vin benevol la sport, câte ore vor ei, să lucreze sub observaţii la aparatele de forţă sau să înveţe un sport. Aşa ar fi ceva legat de sănătate.
  Eu ţin minte că aveam 4 sau 5 ore de sport pe trimestru în care făceam alergări, mersul piticul, pasul ştrengarului, tururi de şcoală sau de sală de sport, sărituri peste capră, rostogoliri, săritură în lungime… restul orelor de sport erau „ieşiţi la fotbal”.

  Părerea mea este că sportul benevol după orele de curs, nelimitate decât de ora de închidere a şcolii, ar fi o soluţie mult mai bună pentru sănătate. Cine vrea să ridice la haltere, face asta, cine vrea pe bandă, pe bandă, cine vrea pe bicicletă, să pedaleze, cine vrea aerobic sau pilates… să aibă un profesor de sport care să le ofere astfel de exerciţii fizice.

  Este facil să spuneţi „Alo, doamna Andronescu, receptie! Se aude?” şi mai ales nu este o soluţie politică. Eu mă aşteptam ca liberalii să vină cu o reformă profundă a Educaţiei româneşti, cu 3/4 cursuri opţionale şi un sistem de învăţământ liber, o deplasare a accentului de pe sistemul centralizat şi instituţionalizat pe sistemul liber cu acces gratuit, prin sistemul internet, neobstrucţionat de programe rigide. Până acum şcoala românească s-a asigurat că toţi elevii înţeleg la fel drama şi relaţia Apostol Bologa versus Ştefan Gheorghidiu, că dacă toţi românii se întâlnesc pe câmp, ei vor avea ce discuta pentru că au citit acele cărţi, şi au, în general, aceleaşi cunoştinţe. Văd că nimeni nu depăşeşte acest sistem implementat de comunişti, toată lumea se leagă de amănunte precum cum se face admiterea la facultate, când se dau examenele, câte ore sunt pe lună de nu ştiu ce materie… Rămânând scufundaţi în aceleaşi mentalităţi, constrânşi de conservatorismul realităţilor, schimbările nu vor rămâne decât pe hârtie, Educaţia va fi doar o problemă de asigurare a salariilor.

 3. Lilick Says:

  Am inteles de la tv ca Bogdan Olteanu a castigat. E adevarat? 🙂 Dar si ca a oferit premiul unui alt participant.
  Felicitari tuturor!

  • mihaivoicu Says:

   A iesit primul dintre politicieni si locul 5 over-all. Nu stiu de premiu pentru ca eu am plecat imediat dupa cursa, pt ca a trebuit sa plec din Bucuresti

 4. Lilick Says:

  Populistii pesedei si pedelei isi dau probabil burtile jos in sarbe si hore cu electoratul pe la diverse sindrofii si evenimente.

  Poze de la cros exista pe undeva?

 5. Malaelea Daniel Says:

  O initiativa extraordinara. Le multumim organizatorilor. Copiii nostri au nevoie de sport, au nevoie de cultura.

 6. Malaelea Daniel Says:

  In anii trecuti am organizat pentru copiii din Media zeci de meciuri de fotbal si excursii gratuite cu ajutorul unor oameni inimosi. De anul trecut domnul Chiliman, primarul nostru de la sectorul 1 organizeaza intreceri sportive in cadrul CUPEI 1. M-as bucura ca aceasta intrecere de astazi sa fie doar inceputul unei campanii de promovare a sportului si a culturii in randurile tinerilor. Ma ofer voluntar pentru a va sprijini in organizarea acestor actiuni. Si fiti convinsi ca vi se vor alatura multi alti profesori. Noi avem idei, punem suflet, oferim timpul nostru liber, dar nu avem bani. De multe ori acestia sunt importanti.
  Multumesc pentru faptul ca ma ajutati sa-i rasplatesc pe elevii mei pentru eforturile pe care le depun in cadrul Cercului de istorie ,, Nemuritorii” din Colegiul Tehnic Media. Sunt convins ca nu vor uita usor ceea ce vor vedea acolo si va vor multumi pentru gestul facut.

 7. Ana Says:

  Felicitari. O initiativa foarte buna.
  E bine ca mai trage cineva semnalul de alarma asupra unei natiuni care a devenit nu neaparat inestetica, ci mai ales nesanatoasa.
  Saracii copii sunt sigura ca ar face mai mult sport, dar nu li se ofera deloc conditiile necesare.
  Dar de Ministerul Tineretului si Sportului ce ziceti? Ei ce fac? In afara de faptul ca ministra Ridzi joaca tenis cu Nastase, nu am vazut vreo alta initiativa de-a lor

 8. Bibliotecaru Says:

  Eu rămân la părerea că nu existe nici o dovadă prin care două ore de sport în loc de o oră de sport înseamnă mai multă sănătate. Astăzi fenomenul îngrăşării se constată cu două ore de sport. Este evident că tulburările metabolismului la tineri acţionează în masă, copii sunt, de cele mai multe ori, sau subponderali, sau supraponderali, „normalitatea” este din ce în ce mai rară. Tendinţa nu poate avea o legătură cu sportul pentru că numărul de ore de sport s-a păstrat în ultimii 20 de ani. Este evident că altele sunt cauzele, de la mâncarea de tip fast-food până la stres şi bulimie…

 9. Bibliotecaru Says:

  Acum mi-a venit în minte că pe vremea când eram la liceu erau nişte asistenţi care te cântăreau, făceau măsurători, te puneau să sufli în tuburi, să strângi în mână un dinamometru. Din câte am înţeles aceste măsurători au continuat până astăzi. Acei oameni au o statistică destul de completă a evoluţiei copiilor şi, desigur, după atâta timp au şi răspunsuri la astfel de întrebări. Eu cred că şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui interpelată în Parlament sau la Comisii parlamentare pentru a oferi statistic date semnificative despre ce se întâmplă. Nu m-ar mira să existe concluzii surprinzătoare ca de exemplu influenţa masivă a dereglărilor de către telefonia mobilă, calculator sau consumul de alcool.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: