Remanierea de primavara

Se pare ca guvernul Basescu, pardon Boc (oare ce mai face Boc, ati mai auzit de el?) doreste sa scoata pe piata o veche miscare de imagine – remanierea.

Nu am nimic impotriva acestei proceduri. Are si avantaje, atat de imagine, care nu ma intereseaza, dar si din punct de vedere al performantei Guvernului. Dar sunt de-a dreptul impietrit de numele care se vehiculeaza si mai ales de argumentele asociate acestor nume.

Pentru inceput Cristian Diaconescu! Dintre toti „competentii” actualului Guvern, primul nume este al lui Diaconescu, ceea ce ne face sa ne gandim ca domnul Geoana incepe sa aiba probleme de concurenta in propriul partid, pentru ca potentialele motive vehiculate sunt atat de ridicole, incat ma mir ca nu se invoca un posibil atac al extraterestrilor.

Dupa aceea Constantin Nita. Nu zic ca mediul de afaceri zbarnaie sub conducerea domnului Nita, dar acesta, in ultima vreme, a facut doua lucruri. A sustinut investitia in aeroportul din Brasov in contradictie cu Boc si Berceanu – corect – si a cam criticat impozitul forfetar – iarasi corect.

Ajungem la Ecaterina Andronescu. De acord aici, nu s-a descurcat deloc, a creat haos in sistem si ar fi, in sfarsit, o miscare corecta, pe motivul adevarat, acela de incompetenta. Dar motivul remanierii, invocat de Vanghelie, a fost acela ca nu si-a platit cotizatia la partid! Probabil ca domnul Vanghelie va ajunge sa faca excluderi si remanieri in curand pe motiv de lipsa de sapca.

Remarcati ceva, desigur, in aceasta lista scurta. Nu este niciun PD-ist pe lista! Acum cativa ani circula o definitie a coruptiei – coruptia este darea sau primirea de foloase necuvenite intre doua sau mai multe persoane dintre care niciuna nu este membru PD. Pai va dau eu o lista – Berceanu – zero lucrari de infrastructura, Videanu – inactiv in criza gazelor, Pogea – autorul impozitului forfetar, Gabriel Sandu –de asta nici nu ati auzit, si altii si altele.

Am si de la PSD, mai ales domnul Bazac, haotic in asa masura incat marea majoritate a spitalelor din Romania nu au conducere si pur si simplu nu are cine sa semneze acte administrative curente.

Sau mai bine sa remaniem tot Guvernul si mai ales pe seful Basescu.

Reclame

Etichete: ,

22 răspunsuri to “Remanierea de primavara”

 1. danut10 Says:

  Observ ca PD-ul a avut si are cei mai celebri ministri: Ene Dinga, Gabriel Sandu. Or mai fi si altii dar nu-i cunosc 🙂

 2. danut10 Says:

  Si mai observ ca PSD-ul isi asuma rolul de partid secundar, la remorca PD-ului. Cu cat e perceput mai tare ca „vioara a doua” PSD-ul, ca atat are mai putine sanse Geoana sa intre in turul 2.

  • mihaivoicu Says:

   As adauga si perceptia publica asupra faptului ca Basescu este adevaratul sef al Guvernului si atunci cu atat mai mult sper sa se advereasca profetia ta

 3. Bibliotecaru Says:

  Bănuiesc că deja aţi ajuns să mă cunoaşteţi un pic şi probabil că vă aşteptaţi să cer dovezi la afirmaţii.

  Am eu aşa o bănuială, o refuturare cum obişnuiesc eu să zic. Această bănuială spune că dacă în acest moment ministru era oricine altcineva decât doamna Andronescu, România era deja scufundată în greve. Ca politician ce apărea pe la TV demonstrând că sunt bani pentru măriri salariale pe vremea când era „în opoziţie”, doamna Andronescu a greşit fatal, ca ministru însă, a reuşit să întoarcă profesorii în clasă fără să le ofere mai nimic şi, cel mai important, fără să tulbure alte grupe salariale care să ceară şi ei salarii mai mari. Personal sunt convins că schimbarea ministrului ar duce imediat la grava generală, măcar în domeniul Educaţiei, dar nu numai. Desigur, eu nu sunt politician şi vorbesc din auzite la televizor, fără prea multe informaţii la prima mână. De aceea apelez la expertiza domniei voastre şi a celorlalţi oameni politici pentru a înţelege mai în profunzime lucrurile.

  Spuneţi:
  „nu s-a descurcat deloc, a creat haos in sistem si ar fi, in sfarsit, o miscare corecta, pe motivul adevarat, acela de incompetenta”

  Puteţi să-mi indicaţi 5 măsuri tangibile, pe cifre, pe care le-ar fi luat un ministru PNL competent „cu scopul de a aduce liniştea în sistem,” pentru a vă demonstra această afirmaţie de incompetenţă a ministrului Andronescu?

  • mihaivoicu Says:

   Partial de acord. Nu ma refer la relatia cu sindicatele, pentru ca promisiunea neonorata de marire cu 50% a salariilor nu este doar vina doamnei Andronescu. A creat haos in sistem pentru ac a emis mai multe ordine pe care le-a anulat si le-a emis din nou, reducand din programa scolara ore de informatica, istorie, geografie, limbi straine si educatie fizica in favoarea orelor de chimie de exemplu.

   • Bibliotecaru Says:

    Ştiţi foarte bine că doamna Andronescu este influenţată de vălurelele pe care domnul Pogea le tot face prin previziuni financiare total nereuşite. Când cineva îţi spune cu o lună în urmă că-ţi dă bani şi brusc îţi spune apoi că de fapt îţi ia, ca ministru nu poţi să fi consecvent cu planul pe care ţi l-ai făcut.

    Când a fost vorba să se elaboreze Bugetul de stat eu am spus că va fi o creştere economică de -15%. Toată lumea rădea de mine şi se gândea la valori pozitive… Iată că astăzi linia de -15% devine din ce în ce mai credibilă.
    Un bun finanţist, cu atât mai mult un ministru de finanţe, va face bugetul uşor subevaluat din punctul de vedere al veniturilor, gândindu-se la ceea ce este mai rău, tocmai pentru a avea o rezervă pentru „neprevăzutele” care intervin previzibil şi cu regularitate.

    Acum doi sau trei ani vorbeam cu nişte prieteni plecaţi în Canada şi SUA că sistemul de peste ocean dă semne de prăbuşire, tocmai pentru că principiul liberal al accelerării economiei nu se închidea devenind piramidal… şi ei râdeau de mine şi-mi repetau că nu ştiu ce vorbesc.

    Iată, eu vă spun în acest moment că doamna Andronescu face minuni ca ministru, şi dumneavoastră nu mă credeţi, chiar dacă nu o spuneţi în clar… Sincer nu aş vrea să existe ocazia să mi se dea dreptate.

    Sfatul meu, dacă puteţi primi sfaturi de la un amator în politică, este să o susţineţi cât puteţi pe doamna Andronescu. Din punct de vedere politic, dacă susţineţi transparent un pact pentru educaţie, aşa cum a fost stabilit, veţi avea multe de câştigat, şi ca partid, sau mai ales ca partid, pentru că stabilizaţi o bombă cu ceas care va lovi peste 20 de ani. Iată de ce cred că ar trebui să atacaţi finanţele că nu oferă mai mult Educaţiei şi nu Educaţia unde se văd doar efectele. Dincolo de lupta politica, întotdeauna interesul naţional… nu aceasta este normalitatea?

 4. atreides Says:

  Abramburica ar trebui zburata de la minister cu suturi in fund. Pentru ca dl. Bibliotecaru cere argumente, iata unul: comparati va rog bugetul cercetarii de anul trecut cu cel de anul asta.

  • Bibliotecaru Says:

   Eu aş dori să vă întrebaţi, bugetul ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării este stabilit de doamna Andronescu sau de premierul Boc împreună cu ministrul Pogea? Dumneavoastră daţi cu barda în efect sau în cauză? (cauza fiind atât Criza cât şi proasta administrare a proiecţiilor financiare şi a priorităţilor) O acuzaţi pe doamna ministru de parcă domnia sa ar fi cerut mai puţini bani pentru că nu are nevoie de mai mulţi. Dumneavoastră chiar credeţi în argumentul pe care îl daţi?

   • atreides Says:

    Domnule, va dati seama ce spuneti? Adica bugetul MEC il fac boc si pogea? pai atunci ce $^%^&# rol mai are ministrul educatiei si cercetarii? Stimate domn, va rog sa nu ma aburiti dand vina pe criza pentru bugetul cercetarii. Cand s-a aprobat bugetul in februarie, era prevazuta o crestere economica de vreo 2 % (ca a fost o predictie aiuristica e alta discutie, dar asa era prognozat), deci veniturile bugetare urmai sa fie MAI MARI decat anul trecut, si totusi idiotii astia au taiat drastic bugetul cercetarii. Madama ministru daca era asta tare cum sustineti, trebuia sa se ia de gat cu boc si pogea pentru bani, nu sa vina sa se smiorcaie pe toate drumurile…

   • Bibliotecaru Says:

    @ atreides
    Când s-a aprobat bugetul în februarie, domnul Boc şi domnul Pogea i-au promis doamnei Andronescu şi sindicatelor că la următoarea rectificare bugetară, pe care domniile lor o credeau pozitivă, îi vor suplimenta fondurile astfel încât să existe şi pentru Cercetare. La rectificare în loc să-i dea i-a luat.

    Din moment ce susţineţi că doamna Andronescu ar trebui schimbată pe motiv că nu are buget pentru Cercetare, dumneavoastră spuneţi în consecinţă logică că în acest moment există o persoană care ar putea veni ministru şi ar mări bugetul Cercetării? Cine este acea persoană, aş vrea să o cunosc şi eu şi, mai ales, cum anume ar putea mări bugetul la Cercetare? Îmi puteţi spune? Sunt foarte curios.

 5. Aura Matei Says:

  Cred ca la o posibila remaniere, eu as avea o bucurie deosebita sa o vad remaniata pe doamna Andronescu. Desi asta ar insemna probabil si mai mult chin pentru cei din UPB, adica cei care stau cu echipamente de laborator in cutii pe hol pentru ca spatiile se subinchiriaza, nu se dau spre folosinta pe chestii de nimic precum laboratoarele.

  Totusi, astept cu interes un guvern liberal din umbra. Sunt bune motiunile, desi dezbaterile pe care le starnesc sunt mai mult despre glumite de fata blocului si nu dezbateri sanatoase, dar cred ca e nevoie si de mai mult. Mai ales acum, cand si Presedintele partidului agreeaza ideea ca fostul presedinte sa fie in continuare optiunea pentru premier. Daca tot s-a strans niste expertiza in actul guvernarii, sa o folosim zic si in opozitie pentru ca opozitia nu inseamna numai „Nu ne place ce faceti voi!”, ci si „Ar fi mai bine sa faceti asa:…”. Si spun asta aici, tocmai pentru ca dumneavoastra ati avut un discurs public centrat mai degraba pe problematici foarte specializate, si nu comentat aiurea la comentariile altora.

  PS: Multumesc pentru link in blogroll :).

 6. Lulutza Says:

  Vina cea mai mare a lui Diaconescu? Nu a reusit sa-i aranjeze „Supremului” o vizita la Casa Alba! Nu este destul pentru a fi remaniat? Sa zica „merci, jupine!” ca nu a fost declarat pe TV, la ore de virf „incompetent, idiot etc” si ca nu i s-a luat la puricat „mapa profesionala”. Oricum, coalitia asta mi se pare la fel de „lucrativa” pentru Romania cum a fost si alianta DA. Ca si orice alta posibila viitoare alianta sau coalitie cu PD(l). Din ea vor avea de cistigat doar Basescu si lingaii lui, mai mult sau mai putin „transparenti”.

  Scuze, daca vi se pare violent limbajul meu, dar imi este foarte sila de nulitatile din ce in ce mai agresive din PD(l) si nu pot sa pricep de ce electoratul voteaza cu asemenea procente niste personaje „anapaukeriste”. Si de ce vreun politician din alt partid ar vedea ceva bun in ce fac si spun niste „latrai de partid” ca Basescu, Boc, Udrea, Blaga, Videanu, Pogea etc. Astia se afla unde se afla doar pentru a fura si frauda cit mai mult, in folosul personal si al „partidului de suflet”, pe fondul haosului generat chiar de ei.

  Si chiar nu pricep cum naiba PNL s-a putut alia de bunavoie cu asemenea personaje (si ce-i mai trist, s-ar mai alia, daca ar mai fi doriti) si ce cauta „cirtita” aia ridicola si afectata de Saftoiu in PNL. Mai bine ati fi trimis-o la PE! Acolo putea sa faca mai putin rau si mai putine prostii vizibile. Unde este acum, mi se pare doar veriga de legatura cu nulitatile agresive din PD(l).

 7. alina gorghiu Says:

  As vota si eu pentru remanierea doamnei Andronescu. 🙂

 8. dramoleta Says:

  Chiar nu inteleg care sunt motivele pt care Diaconescu este considerat a fi un bun ministru. Nu a facut nimic!

  Andronescu a mai dovedit, acum cativa ani, capacitatile ei de bun administrator la invatamant. Se pare ca nu si-a dat nimeni seama cat de incompetenta este. Logic, au mai lasat-o o tura, pe pielea noastra si a copiilor nostri.

  Nita…hmmm…asta arata intr-un fel…Bran. Cel putin la fel de caraghios ca renumitul personaj.
  El este cel care a lansat ideea impozitului forfetar, inca de anul trecut. Am ras ,atunci, cand am citit. Acum imi vine sa plang.

  Sa plece toti! Sa (se) remanieze sau remaieze (la cate gauri au in cap ar fi cazul)…sau ce-or vrea, da’ sa o faca mai repede.

 9. Tudor Says:

  sunt curios, daca tot va dati cu parerea, ce masuri ati fi considerat logice in sistemul sanitar?? credeti ca pastrarea vechilor manageri – dovedit incompetenti, cu umflarea probabil si mai mult a buzunarelor lor, ar fi rezolvat ceva?? Nu cumva, exact o curatare de primavara era necesara, practic, pentru a putea construi ceva?
  As vrea ca macar o data, politicienii care arunca cu piatra sa vina si cu solutii concrete, nu doar sa dea din gura in speranta ca cineva ii crede.

  • mihaivoicu Says:

   Dovediti incompetenti? De catre cine? Toti, asa, la gramada si fara exceptii? Sunt 430 de spitale in Romania. Au fost 430 de incompetenti si urmeaza sa fie numiti 430 de genii? Evident, nici nu sustin ceva exact opus. Daca sunt incompetenti unii, sa fie schimbati. dar ce s-a intamplat este cam haotic. Acum cateva saptamani au avut loc niste evaluari, mai toti directorii au primit „nesatisfacator”, contractul lor a incetat si geniile care urmeaza sa le ia locul nu au fost inca puse in functie.

  • Bibliotecaru Says:

   @ Tudor
   Şi eu sunt de acord cu domnul Mihai Voicu. Un lucru care merge în mod evident prost nu reprezintă neapărat o greşeală de management. Dacă eşti numit manager al unui spital care nu are computer tomograf şi ai o mare nevoie de acest aparat medical, poţi fi şi manager genial, nu numai manager general, dar preţul unui astfel de computer nu poate fi acoperit din bunul management al unităţii medicale, ei trebuie să vină de undeva, de la Casa de Asigurări, de la ministerul Sănătăţii, o sponsorizare, de undeva… Nu poţi să faci un management mai bun prin care să economiseşti banii necesari pentru un computer tomograf sau aparat de dializă sau un aparat LASER. Motivul pentru care unităţile spitaliceşti merg prost este tocmai economia, personalul insuficient, salariile mici, cheltuielile de infrastructură extrem de limitate, faptul că cei de la CNAS se gândesc mai puţin la oameni şi mai mult la fonduri…

 10. Aura Matei Says:

  Bibliotecaru intreaba pe cine am vedea ca ministru incontestabil la educatie. Nu stiu daca ar trebui sa fie vorba de persoana aici, ci de politicile educationale promovate. Persoanele sunt usor de contestat, pe politici e mai greu… Din pacate, in cazul sus mentionat, contestabile sunt si persoana si politicile sau non-politicile dumneaei.

 11. Bibliotecaru Says:

  @ Aura Matei
  Vă simt uşor supărată pe mine… dar risc încă o întrebare.

  Care sunt politicile care v-ar mulţumi pe dumneavoastră şi care sunt politicile (sau non-politicile) doamnei Andronescu care v-au nemulţumit. Dumneavoastră aţi spus cuvintele „politici”, sper că nu vă veţi referi la măsuri… aş fi dezamăgit. Vă aştept răspunsul cu multă nerăbdare pentru că foarte rar văd o persoană care nu numai că se gândeşte la astfel de lucruri, uneori prea subtile pentru observatorul neavizat, cu atât mai mult să se priceapă şi la politici în Educaţie. Sper că nu îmi veţi prelungi aşteptarea prea mult. Vă mulţumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: