Ce are criza cu prefectura?

La o intalnire de preamarire organizata pe banii nostri de tanara sportiva Monica Iacob-Ridzi, domnul presedinte Basescu conditioneaza o noua candidatura de trecerea crizei economice.

Presupunand ca este o declaratie sincera, dar nu e, sunt totusi cateva intrebari de pus.

Cum rezolva presedintele Romaniei criza? O atenta lectura a Constitutiei face sa descoperim ca atributiile presedintelui in domeniile economice sunt la fel de multe si importante ca acelea in domeniul rezolvarii disputelor legate de arbitrajul la cricket. Este adevarat ca domnul Basescu a descoperit metoda sa fie si prim ministru si foloseste excesiv articolul cu factorul de echilibru, dar chiar sa afirme ca se inhama la rezolvarea crizei este exagerat.

Ce alta interpretare mai poate avea declaratia? Aceea ca domnul Basescu foloseste doar unu pe doi din sloganul partidului sau, partea cu „la bine”. Adica daca e greu, pa! Si eu nu am nimic impotriva.

Etichete: ,

13 răspunsuri to “Ce are criza cu prefectura?”

 1. MBadragan Says:

  Intre noi fie vorba, are legatura. Macar una morala, dat fiind faptul ca el a binecuvintat cumetria guvernamentala. Ca isi asuma aceasta datorie morala sincer sau nu, nu am de unde sa stiu. Poate e doar o strategie electorala, a mai facut de’astea.

  Pe de alta parte, eu ma bucur ca introduce astfel de comportamente in spatiul politic romanesc, chiar daca nu sint tocmai sincere. Incet incet se creaza reflexe noi, reflexe de care avem nevoie. Este motivul pentru care am salutat, la momentul respectiv, demisia domnului M.R. Ungureanu, chiar daca mi s’a parut putin cam supradimensionata masura.

  Prin 95-96, ministrul transporturilor din Japonia isi dadea demisia pentru ca, datorita unor probleme cauzate de administratie, intirzierea totala a trenurilor din Japonia depasea citeva minute (nu’mi mai amintesc exact cifrele, dar cam asta era ideea). Pentru mine a ramas o referinta a asumarii responsabilitatii, chiar daca este putin absurda si exagerata.

  • mihaivoicu Says:

   Poate, dar atentie, nu e vorba de demisie. S-ar putea sa nu candideze daca situatia proasta perisita, deci mai degraba e vorba de calcul de sanse decat de asumare de responsabilitati

 2. Anca Says:

  Iar daca asta-i pe bune
  http://www.antena3.ro/stiri/politica/ambasada-austriei-emil-boc-rezerva-lui-basescu-pentru-alegerile-prezidentiale_71687.html
  …eu nu pot decat sa observ un nivel al disperarii
  care nu mai lasa loc de nici un fel de simt al penibilului.
  Evident, all to our advantage.

 3. Dan Simedru Says:

  PNL, este neinspirat, bagandul in „hora prezidentiala” pe Antonescu. Putea avea mai multe sanse cu Orban, ca putea fii prinul presedinte ungur din Romania!

 4. Lulutza Says:

  Basescu are mare legatura cu criza, ca el este initiatorul inrobitorului imprumut de la FMI, cu clauze secrete. Si tot el ni i-a virit pe git pe Boc, Pogea, Udrea, Videanu… De EBa nu mai zic mare lucru, ca nu votez asemenea panarama… Dar chiar e dreptul oricarui „parinte al natiunii” sa-si creada progenitura bici, care face plici pe bani grei bugetari? Inca o sfidare a romanilor de rind, care suporta criza pe buzunarul propriu, „solidarizindu-se” cu de-a sila cu niste paraziti bugetivori…

  • mihaivoicu Says:

   Aici este problema lui. A jucat cartea mare a unui guvern personal si nu mai poate iesi din aceasta situatie. Era de la bun inceput un joc fara cale de mijloc.

 5. Alexandru Marin Says:

  El cu el,noi cu criza 🙂

 6. Mircea Popescu Says:

  O spun încã de la început: mi-e teamã cã, la finalul acestui articol, cititorii care au bunãvoinþa sã-l parcurgã ºi cei care se vor gîndi mãcar o secundã la întrebarea cu care închei vor spune cã Fondul Guvernamental de Pensii din Norvegia (FGP) este o construcþie financiarã pe care numai un stat nord-european o poate crea ºi dezvolta. Noi, aici, la porþile Levantului, cu pantofii murdari de noroaiele eternizate ale malului mocirlos al Dîmboviþei ºi cu gena iremediabil alteratã de pragmatismul moale ºi onctuos al tradiþiei bizantin-fanariote, nu am putea niciodatã sã facem ceva similar. ªi totuºi, voi spune aceastã poveste adevãratã ºi voi pune întrebarea.

 7. Florin Matei Says:

  Hăhăielnicul de la Cotroceni încearcă, în opinia mea, mai multe stratageme. Ca un jucător ce se declară, testează, desigur, şi tactica ce presupune ,,adormirea adversarului”. Sunt convins însă că, şi dacă ar fi acceptat să fie doar moderatorul puterilor în stat, arbitrajul său ar fi fost unul forfetar. Nu înţelegeţi? Omul ăsta chiar nu poate fi echidistant, e o boală, ca şi mania grandorii, de care suferă mai mult decât îşi închipuie inamicii lui. În calitatea pe care şi-o arogă şi de care (se) face atâta caz – halal calitate… – aceea de preşedinte jucător, ar trebui să-şi impună (singur, ori dacă nu poate singur, prin consilieri) un fair-play minim obligatoriu. Şi minim garantat. Dar omul, pur şi simplu, nu poate, nu e în stare. E un jucător care blătuieşte, ceva specific – din păcate – genei noastre.

 8. eugen Says:

  Oricum nu prea challenging chestia cu somaj 10%. Daca isi punea si el vreun 7% macar il treceau sudorile ca pe directorii „neperformanti” ai lui Bazac Demitatorul. Cita modestie cita modestie .

  Si cine proclama sfirsitul crizei. Arbitrul Boc?. Si Becali si bossul de la Arges&Co stiu ca nu conteaza ce si cum joci daca arbitrul este „de calitate”.

  Iar daca statistica fluiera ca s-a terminat sau nu „criza” surpriza,surpriza o sa aflam numai prin aprilie sau iulie 2010 cu cat am picat sau daca am crescut cu vreo 0.02%. Adica la vreo 6-9 luni dupa ce tatal natiunii o sa se lipeasca pe buletin. Poate proclama sfirsitul tot „ambasada Austriei” care a devenit o sursa de stiri mai consistenta ca ex-radio Erevan sau baietii de la Realitatea. Poate ca impart economic secretara care face minutele cu Base.
  De criza mare monser. Site-ul lor este la presidency.ro??.Aveti si blog pe”surse austriece” ??.
  Rapoarte anonime, primesc dar sa stim si noi. ☺

 9. eugen Says:

  Acuma ce vrem?. Daca ar face campanie numai pe politica externa unde este curat constitutional boss ar fi la fel de sexy ca si campania la Europene. Plus ca au,au politica externa este subiect delicat daca ne gindim la relatiile vitriolate cu Rusia,Moldova, Ucraina si nule si economic si politic cu ceilalti vecini.
  Desi daca ne uitam de la francezi la..asutrieci relatiil economice sipolitice cu vecinii fac piata la companiile interne. De…
  Cu chestia cu politica externa comuna a UE s-au lamurit decand cu cetatenia data prin SMS . Iar pe xenofobii din UE cu corbii si alte chestii cool ..tacere .

  Macar cu Austria care au atatea firme si banci aici am putea avea relatii mai sofisticate si inteligente decat „sa nu fugiti cu baniii” si sa „nu dati Petrom la rusi” ca stim noi cine este cu banii la
  Petrom si la Patriciu.

  Chiar as vrea sa vad parerea „ambasadei Austriei” despre politica externa a lui Base. Curios „scurgeri” de pe teava lor?? gaurita?? sunt numai pe chestii de politica interna.
  Warum Herr Präsident?. Warum ??. De ce atita modestie??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: