Autobuzul si suveica

Lars solicita pe blogul sau sefilor de la PSD si PD sa incalzeasca motoarele la autobuze ca e jale mare cu prezenta la vot.

Are dreptate si profit de ocazie sa va informez cum se procedeaza si care este planul, dupa cate am mai aflat si eu.

Vanghelie nu este doar sef la PSD Bucuresti si seful lui Geoana, dar este si presedinte interimar PSD Giurgiu si Ilfov. Trebuie sa demonstreze ca are rezultate bune si in vecinatatea apropiata, asadar are pregatita capacitate de transport pentru 8000 de persoane plus un container de telefoane mobile chinezesti, metoda brevetata cu succes la alegerile locale si la cele parlamentare din colegiul in care nu s-a ales Jiji. Tot la PSD, in colegiul de Senat al domnului Geoana de la Dolj trebuie scos un rezultat bun, deci PSD Olt va ceda cu generozitate emigranti catre sectiile de votare de peste granita.

La PD specialitatea este mai degraba suveica. Stiti cum functioneaza. In 2007, cand am desfintat sectiile de votare din gari si autogari a fost doliu mare la PD, pentru ca metoda mentionata merge perfect in locuri aglomerate. Va amintiti cozile imense de la sectiile de votare din Gara de Nord? Sa nu credeti ca pe calatori ii apucase brusc simtul civic! Replierea se face prin metoda Stefanesti, adica primarii PD subdimensioneaza sectiile de votare, putine cabine, putine stampile, coada mare si nu se stie cine voteaza. La care se adauga urna mobila, inventie minunata in locurile unde controlezi primarul si medicul de familie.

Se va vedea cu usurinta daca si unde s-a umflat prezenta. Risc un pronostic. Fara a socoti Harghita si Covasna, unde sunt alte motive, prezenta cea mai mare la vot va fi in Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Vrancea si partea din judetul Dolj unde este colegiul lui Geoana.

Etichete: , , ,

21 răspunsuri to “Autobuzul si suveica”

 1. Lars Says:

  E mai simplu anul asta ca nu trebuie sa-l ia pe fiecare de acasa, ii salta direct de la cimitir, ca se strang toti acolo. 🙂

 2. Mălăelea Daniel Says:

  Ce bine ar face domnul Vanghelie sa-mi puna si mie un autocar la dispozitie, pentru a-i duce pe elevii mei pana la Calugareni, sau la Comana, la manastire ca sa cunoasca locuri si monumente istorice pe care le-au vazut doar in poze. De ce nu se gandesc oamenii politici si la viitor?

 3. Garcia Muerte Says:

  Ar fi jalnic sa se intample scenariul acesta. Dar nu este exclus, ba chiar foarte probabil. Am un amic foarte bun, client foarte bun al firmei la care lucrez, de loc din Bacau, membru PSD cu pedigree in partid. Dupa alegerile din toamna trecuta l-am intrebat cum a fost posibil ca PSD – ul sa piarda alegerile. Raspunsul lui mi-a confirmat o teorie de-a mea; „prietene, au venit in conducerea filialei niste tinerei care au crezut ca rezultatele chiar se stabilesc pe teren. S-au convins ca nu este asa.”

  Da, cam aceasta este situatia. D-le Voicu, sper sa va alegeti bine observatorii de la sectiile de votare. Nu de alta dar ar fi pacat ca PNL – ul sa rateze trendul ascendent pe care il indica sondajele din cauza unor manarii balcanice.

  • mihaivoicu Says:

   Foarte bun exemplul! In interiorul PSD si PD exista o concurenta intre diversi baroni si de aici excesele mentionate

 4. Deceneu Says:

  Tocmai a anuntat Premierul Boc, ca a modificat legea alegerilor, sa se poata vota oriunde, si ca BEC sa faca verificarea votului multiplu.

  Mai ramane sa se adopte masuri pentru: voturile in numele absentilor, pentru inserierea si inregistrarea buletinelor de vot sa nu poata fi multiplicate, si pentru verificarea corectitudinii centralizarii datelor, prin afisarea si publicarea datelor de dupa vot.

  • mihaivoicu Says:

   Daca am inteles eu corect se va cere verificarea in localitatea de domiciliu in timpul votului. Sper sa ma insel, pentru ca altfel va fi un haos teribil si niste cozi interminabile

 5. Daniel Mălăelea Says:

  Multumesc, Mihai pentru ca ne vei ajuta sa ajungem la Florica. Tinem legatura si mergem chiar si dupa 12 iunie. Pe copii pot sa-i anunt chiar daca va fi vacanta.

 6. Bibliotecaru Says:

  Domnule Mihai Vociu,
  Dumneavoastră, în calitate de membru al Parlamentului României care, printre altele, are obligaţia verificării activităţii guvernamentale, nu aveţi pe birou exact Ordonanţa cu pricina. Dacă Guvernul a omis să vi-o trimită, dacă nici Monitorul Oficial (aflat în subordinea Camerei Deputaţilor) nu va pus la dispoziţie această ordonanţă, dacă nu aveţi în faţă nici un exemplar din Monitorul Oficial… mă gândesc că ar fi trebuit să telefonaţi pur şi simplu la guvern şi să vă interesaţi.

  Este evident că verificarea se va face după alegeri din moment ce se vorbeşte de o sancţiune a faptei şi nu de o împiedicarea a ei.

  • mihaivoicu Says:

   Corect, fiind plecat din Bucuresti la mine in colegiu nu am avut sursa de informatii. Autoritatea Electorala Permanenta va trebui sa verifice prin comparatie listele electorale suplimentare cu cele permanente

   • Deceneu Says:

    Verificarea nu se poate face manual. Doar utilizand calculatorul se pot face asemenea verificari in timp util.
    Fraudele electorale pot fi de mai multe feluri.

   • Bibliotecaru Says:

    @ Deceneu
    Dumneavoastră credeţi că va sta cineva să introducă într-un PC 10 milioane de IP-uri însoţite de secţia de votare (pentru că nu este îndeajuns să vezi că a votat, trebuie să vezi şi unde)? un om nu poate introduce mai mult de 100 pe oră şi asta nu în fiecare oră. Ar dura ani de zile. Este o gogoriţă. Probabil că se va verifica prin sondaj listele suplimentare, care nu sunt atât de mari, poate de ordinul zecilor de mii. Dacă se va face şi asta. Eventual se va merge pe „pont”, acolo unde se văd autobuze cu votanţi.

   • Deceneu Says:

    @Bibliotecaru – vorbim de lucruri diferite-
    Chestia cu IP-ul e valabila la votul on-line si asta ar trebui sa se inregistrze automat.
    Eu vorbeam de un soft si o baza de date furnizata de BEC sectilor de vot, la sectie in dreptul persoanei sa se dea cu mouse-ul un click pe o bifa, si in cazul votantilor care nu figureaza pe lista sa se introduca datele personale, CNP, nume, prenume, seria si nr actului de identitate.
    Nu sunt foarte multi pe liste suplimentare, si acolo unde sunt multi sunt previzibili si se pot introduce in avans (la studenti si militari).
    La final datele actualizate se pot returna spre circumscriptile judetene si apoi la BEC.

    Baza de date repartizate pe sectii exista, pentru ca listele electorale se editeaza.

   • Bibliotecaru Says:

    @ Deceneu
    Era o glumă cu IP-ul 😀
    Desigur, este vorba despre Codul Numeric Personal.
    Gândiţi-vă că nu se poate altfel. În cel mai fericit caz există o listă predefinită a votanţilor de pe lista permanentă şi posibilitatea de a bifa cine a votat. Asta înseamnă să dai clic pe milioane de nume.
    Apoi cei care sunt pe listele suplimentare trebuiesc introduşi cu mâna, fiecare CNP în parte. Nu există posibilitatea listelor „de dinainte” pentru că ar trebui să cunoşti cine va vota, ori nu se poate, pentru că votul nu este obligatoriu, şi ar mai trebui să ai posibilitatea de a elimina pe cei care nu au votat, adică un calculator un soft special la centrul de votare… nu merge.

    Repet, în cel mai bun caz, dacă există o bază de date deja în format interpretabil (de exemplu cea oferită de MAI sau de Autoritatea Electorală Permanentă), cel mai fericit caz ar fi selectarea celor care au votat după listele provenite de la centrul de votare… dar sunt milioane de persoane. Apoi introduşi de mână cei cu listele suplimentare, care sunt destul de mulţi, câteva mii numai în străinătate, plus turiştii.
    Softul în sine este de doi lei, orice program de gestiune a datelor are o funcţie de verificare a dublurilor după o cheie. Probabil că văr face acest program în Fox Pro, în cel mai fericit caz în Access, în aproximativ 30 de minute.

    Eu sunt convins, absolut convins, că totul e o mare ţeapă şi, eventual, se va face o verificare fără nici un fel de soft, pe sărite… Se ia un nea cutare care a votat pe o suplimentară undeva în ţară şi se verifică dacă a votat şi la locul de domiciliu. Se repetă operaţiunea de o sută sau două de ori. Asta e tot.

    Sigur că da, dacă fiecare secţie de votare ar avea un terminal în care să introducă live pe fiecare votant, atunci ar fi mult mai simplu. Dar aşa ceva nu se poate în România.

   • Deceneu Says:

    @Bibliotecaru „dar sunt milioane de persoane”

    5 mil alegatori prezenti/ 4000 de sectii = 1250 de persoane / sectie
    In majoritatea sectilor nu ar trebui sa existe multi fara domiciliu, vorbesc de mediul rural.

    In mediu urban daca 1000 sunt pe liste si 250 se adauga pe liste suplimetare si in fiecare sectie sunt doua calculatoare, revin 125 de nume noi pentru introducere la un operator.

    Mai departe totul se face fara probleme.

   • Bibliotecaru Says:

    1. 5 milioane de alegători înseamnă mai puţin de 30%. Cred că vor fi mai mulţi.
    2. Dacă puneţi în fiecare secţie două calculatoare, deja ajungeţi la premisa mea că ar fi simplu. Nu se face însă aşa. Listele şi procesele verbale vor ajunge la Autoritatea Electorală Permanentă şi acolo se vor centraliza.
    3. Uitaţi că nu este vorba numai de cei care sunt în concediu prin ţară, ci şi de cei care lucrează prin Europa, oameni care se înscriu tot pe liste suplimentare. Sunt peste un milion de oameni plecaţi peste hotare şi ar putea fi un procent de 10% cei care doresc să voteze, adică 100 de mii. Chiar şi 10 mii sunt mulţi.

    Este o simplă sperietoare. Guvernul ştie că nu va avea cum să le verifice, dar a trebuit să sublinieze că se face puşcărie pentru dubla votare.

 7. Mălăelea Daniel Says:

  Multi dintre elevii de clasele a 11-a si a 12-a voteaza. Ei reprezinta un potential electorat pe care nimeni nu se straduieste sa-i convinga sa mearga la vot. Pentru ei s-ar putea face multe. Pe ei ati putea sa-i atrageti destul de usor. Si in plus ar avea si ei de castigat de pe urma unor actiuni sportive, culturale, turistice. Acesti copii vor cladi Romania de maine. Haideti sa facem mai mult pentru ei.

 8. Florin Matei Says:

  Dacă ceea ce prognozaţi se va întâmpla, PNL nu va avea nicio şansă, pentru că cele două caracatiţe vor înşfăca totul cu imensele şi nenumăratele lor tentacule. L-am auzit aseară, la o emisiune TV, pe Theodor Stolojan emiţând nişte teorii care m-au oripilat. Ideal, în opinia acestui ambiguu personaj, este ca în România să existe, într-un viitor cât mai apropiat, doar două blocuri politice, vezi-Doamne, ,,ca în alte ţării”. Desigur, în concepţia lui, acestea nu pot fi decât PSD şi PD. Cât despre PNL, al cărui preşedinte – incredibil! – omul acesta a fost, iată etichetele puse: ,,partid-balama”, ,,lăcuste liberale”. Cum poţi să dai cu atâta ură – şi cu un zâmbet de un sadism înfricoşător pe faţă – într-o formaţiune pe care destinul a făcut să o conduci, e o enigmă pentru mine.

  • mihaivoicu Says:

   Membrul Parlamentului European Stolojan uita sa mentioneze ca acolo functioneaza trei grupuri politice importante si nu doua. Plus alte trei sau patru mici. Diversitatea de opinii nu era permisa la CSP, de…

 9. My site. Says:

  Look at this….

  Sweet site dude, check out mine when you get a min……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: