Farsa listelor suplimentare

Personaj care incearca din rasputeri sa impuna autoritate si nu reuseste, ministrul Dan Nica ne tine de vreo saptamana teoria listelor suplimentare si ameninta cu vizite ale politiei la usa celor care au votat de doua ori pe liste suplimentare.

Nu e niciun pericol, nu veti asista la arestari in masa, pentru ca nu asta e problema. Si Dan Nica stie asta si de aceea vorbeste non-stop despre vigilenta institutiei pe care (nu) o conduce.

Trebuie sa fii galactic de dobitoc sa-ti propui sa plimbi un autocar de oameni care sa voteze cu buletinele lor, pe bune, la mai multe sectii de votare. Putini au facut asa si verificarea listelor suplimentare va arata asta.

Nu se face asa. Sunt cateva metode care nu pot fi depistate de politisti sau de doamna Ana Maria Golden Blitz de la Autoritatea Electorala.

Unu – ceva mai simplu, dar mai ineficient si totusi cu un oarecare grad de risc. Autobuzistii voteaza pe lista permanenta la ei la sectie si inca o data pe liste suplimentare undeva la Cucuieti. Se compara doar listele suplimentare intre ele.

Doi- presedintele sectiei de votare, om important, este cel care gestioneaza listele permanente in timpul votarii. Este numit de prefect si de aceea au izbucnit scandalurile din saptamana dinaintea votarii. Organizatiile de partid pot intocmi, in mediul rural mai ales, o lista cu persoanele plecate in strainatate, cu datele lor, inclusiv CNP, de la primarul partidului respectiv  iar plimbaretii arata un buletin dar sunt trecuti in lista suplimentara cu numele celor plecati. Apoi in urmatoarea comuna acelasi plimbaret, alte date. One man, one vote.

Trei – se baga voturi direct in urna la finalul votarii, completand listele suplimentare cu datele descrise mai sus. Dar pentru asta trebuie sa cumperi sau sa ameninti cumva reprezentantii celorlalte partide din sectii. Poate fi mai ieftin decat sa platesti un autobuz.

Episodul doi, la toamna. Din pacate.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: