Demisia

Nu-mi place sa cer demisia cuiva. Mi se pare intr-un fel un gest de slabiciune, atunci cand nu prea ai alte argumente. Demisia si-o poate da cineva daca are un pic de bun simt cand a facut ceva grav sau poate fi uneori un gest de protest. Nu imi prea plac de aceea, de exemplu, motiunile simple care cer demisia unui ministru. Le prefer pe cele care propun niste solutii sau cer anumite masuri.

Dar de data asta m-am saturat! Ce cauta doamna Iacob-Ridzi in guvern? Dar ce cauta in politica in general de fapt? Nici nu-mi vine sa mai argumentez, ceea ce iese acum la iveala e prea de tot. Un uluitor amestec de bataie de joc, incompetenta, scamatorii cu bani publici si linguseala pe langa stapanire. Un ministru regreta existenta presei, gandire demna de Alexandrina Gainusa sau Suzana Gadea.

Cineva sa-i ceara demisia doamnei respective, va rog!

Etichete: , ,

28 răspunsuri to “Demisia”

  1. Mălăelea Daniel Says:

    Ce cauta in guvern? Nici macar ea nu stie. Cred ca principala sa calitate este aceea ca este prietena cu EBA. Dar o fi asta o calitate?
    Mulumesc pentru ca m-ai ajutat sa fac o mare bucurie unor copii minunati.

  2. Lilick Says:

    Banner anti-ridzi. Campanie Cristi Sutu.

  3. Oltean Viorica Says:

    Sunt plina de nervi cand ma gandesc ca o proasta ca EBA sau Iacob Ridzi fac politica Romaniei . Cred ca ele sunt primele vorba lui basescu

  4. clau Says:

    :)) cand promovezi toate fufele :))

  5. atreides Says:

    Madama asta ma calca pe nervi ingrozitor…

  6. Radu Portocala Says:

    Din pacate, demisia, ca act de bun simt si ca manifestare constiintei, e foarte putin cunoscuta in Romania si inca si mai putin practicata. Si, tot din pacate, nici publicul nu are, in fata unei demisii, reactia pe care ar trebui s-o aiba.

    • mihaivoicu Says:

      Publicul a fost confruntat de foarte putine ori cu demisii. Iar acelea, putine cate au fost, au fost gesturi facute numai in situatii extreme, cand oricum nu mai conta.

  7. ozzy osbourne Says:

    Demisia e un gest nobil. E un gest prin care fie recunosti ca tu ai gresit, fie esti convins ca cel cu care ai de-a face nu e filosof:) ci tinichigiu auto. Madame Ritzi stie sigur si ca a gresit si ca Bocul care o conduce a gresit atunci cand, in timp de criza – pentru profesori de exemplu – ii aloca prin buget zeci de milioane de euro. Si , cu toate acestea, nu va demisiona niciodata, deoarece in Romania EBAscalie mare de tot in vremurile astea. Din pacate.
    Salutare taica si noroc

    • mihaivoicu Says:

      Cineva imi spunea ieri – poate o s-o puna Basescu sa demisioneze. Nu cred. Sau cine stie… Daca-l lasa Elenele

  8. Cetateanul Popescu Says:

    Ozzy,

    „Madame Ritzi stie sigur si ca a gresit si ca Bocul care o conduce a gresit atunci cand, in timp de criza – pentru profesori de exemplu – ii aloca prin buget zeci de milioane de euro”.

    Mda. Lipseste un cuvant. A gresit cand i-a alocat DOAR sume de zeci de milioane de euro.

    Demisia este o notiune cunoscuta doar de cei care au un management al esecului deficitar. Cei care-si asuma erorile. Doamna (?) Ridzi pare a avea un management al esecului foarte bun. Nu e niciodata de vina. Asa ca n-are de ce sa-si dea demisia. N-a ajuns inca la suma propusa ca obiectiv pentru „realizarea personala si profesionala proprie”.

  9. ozzy osbourne Says:

    @ Cetateanul Popescu: sper sa nu tinda catre suma propusa ca obiectiv, pentru ca la astia „obiectivele” nu au limita si, in curand, nici tinichigii auto si nici ospatarii nu isi vor mai primi lefurile cuvenite:)

  10. Anca Says:

    Ca nu-si va da demisia, nu-i vreo surpriza.
    Ca nu i se va cere demisia de catre Basescu, cu atat mai putin.
    Intuitia imi spune ca atat o parte din banii tulburi manevrati de Ridzi,
    cat si o buna parte din cei invartiti de Udrea
    se regasesc in campania copilei sefului.

    Este momentul PNL, clar.
    Cum il exploatati, asa se va cunoaste.
    Amplificati mesajele venite din presa.
    Alaturati-va oamenilor de presa
    care se zbat la modul cel mai serios.

  11. Mălăelea Daniel Says:

    Se parea ca i se pregateste ceva doamnei Andronescu. Dar acum vuieste presa despre ,,afacerile” de la ministerul doamnei Ridzi. E de urmarit ce se va intampla in continuare. Eu cred ca importanta va fi atitudinea liderilor PSD.

  12. cosmin Says:

    Pai cred ca doamnei ministru nu ar trebui sa-i ceara nimeni demisia si sa si-o prezinte ea.Eu unu sunt convins ca banii astia s-au papat pe campania lu EBA, ca cine nu ar vrea din PD-L sa se puna bine cu tata Base. Domnule Voicu pentru ce a facut ministra asta eu in locu dumneavoastra a-si cere demisia lui Boc, nu ele este direct responsabil de ispravile ministrilor sai??

  13. eugen Says:

    Nu prea cred ca Suzana Gadea regreta existenta presei. Nu de alta dar pe vremea aia presa avea un singur „mogul” si scria „ce trebuie”.
    Este trist dar doamna Ridzi nu este primul ministru cu un tun de 600 de miare.
    Si nici macar prima nulitate din Guvern. Si cei de acum si guvernul PNL nu duc lipsa de mediocritati.

    De ce ii cereti demisia. Depuneti o motiune de neincredere. Dvs.puteti.
    Noi nu putem decat sa protestam in strada sau la vot peste 3 ani sau in Deembrie . Sau sa votam cu picioarele daca iese tot mogulul doamnei Ridzi.

  14. parvan Says:

    Mihai … intai felicitari … am vazut ca esti ascultat in partid 🙂

    Am insa doua nedumeriri si le zic la tine pt ca ai zis in post „Cineva sa-i ceara..” lucru care s-a intamplat cu gsp si sustinatorii urmati si de seful opozitiei.

    1. Nu cumva e un raspuns disproportionat ca si grad de reprezentare? Adica … daca zici ca te bati cu ursu nu e un pic nefiresc sa te harjonesti cu prietenul puiului de urs? … mai ales ca aveati voci care aveau si un pic de istorie cu MIR ( dna Campean de cand cu explozia din valea jiului sau chiar Alina Gorghiu cu ceva istorie pe subiect, sau poate o varianta a PNL-ului pt acest minister)

    2. Nu crezi ca era o ocazie buna pentru PNL in a se arata un partid cu pricipii/valori/alternative si sa nu se multumeasca doar a cere schimbarea unei persoane?

  15. Roxana Iordache Says:

    @mihaivoicu. Şi de ce să nu ceri demisia cuiva, atunci când trebuie? Referitor la afirmaţia ta despre demisii, că în rarele cazuri când s-a petrecut la noi, oricum nu mai conta, cred că eşti nedrept cu colegul tău Chiuariu. Şi-a dat-o imediat.

    Rerferitor la cazul Ridzi, parcă văd că uitaţi după două-trei zile.

    • mihaivoicu Says:

      Chiuariu a demisonat exclusiv ca un gest politic, menit sa protejeze PNL. A procedat corect. Inutil sa mai intreb daca de atunci s-a mai auzit de vreun dosar Chiuariu …

  16. Traian Breazu Says:

    Si eu sunt de parere ca ar scapa prea usor doar cu o demisie doamna Monica Iacob Ridzi (MIR). Afacerea ar trebui cercetata penal, iar banii cheltuiti in plus recuperati si inapoiati bugetului. E vorba de o suma enorma.
    Mai mult, Dna MIR a afirmat: “Alte ministere au facut evenimente care au costat de 10 ori mai mult si nimeni nu se sesizeaza”. Iar Domnul Boc avertizase ministri care rispesc banii ca vor raspunde „legal si politic” (http://www.cotidianul.ro/boc_isi_ameninta_ministrii_cine_toaca_prea_multi_bani_pleaca-87900.html).

    • mihaivoicu Says:

      Poltic putem cere demisia. Cercetarile nu le fac partidele, dar noi am sesizat Parchetul de pe langa ICCJ

  17. adi Says:

    E disperare mare , baieti, daca ati ajuns sa cereti demisia unui ministru pentru 650k. Asta nu e decat o dovada ca PDL nu prea fura. Pai cu banii astia, pe vremuri, nu treceai nici de secretara soferului lui Miki Spaga sau Dorin Marian.
    Cand se va cere eventuala ridicare a imunitatii lu’ madam Ridzi, o sa iesiti din sala, ca sa dovediti ca tratati la fel PDL si PSD?

    • mihaivoicu Says:

      Nu am iesit din sala niciodata atunci cand s-a votat aprobarea inceperii urmaririi penale pentru un ministru, inclusiv in cazul ministrului nostru Pacuraru. Am iesit din sala cand PD si PSD nu se intelegeau pe procedura si i-am rugat sa ne cheme cand se trece la vot

  18. adi Says:

    Da, bine , am inteles, cu un picior in gips suntem toti datori.

Lasă un comentariu