O vara grea

Pierdut in scandalul Nastase-Ridzi, ieri s-a intamplat un eveniment care a fost mai putin mediatizat. Un deputat PNL, Dan Marian, a parasit partidul si grupul parlamentar si s-a inscris in PD. Dan Marian era si presedinte al filialei PNL Vaslui. Am relatat intr-un post mai vechi despre unele discutii in PNL despre o declaratie a fostului nostru coleg si despre blocarea unor tentative excesive pentru sanctionarea acestuia. Atunci i-am luat apararea si nu cred ca am gresit. Nu pot insa sa nu dezaprob ferm gestul de a parasi PNL si a trece la PD. Nu stiu cum il poate justifica si oricum, pentru mine, nu exista justificare.

Cazul acesta insa imi confirma niste zvonuri pe care le auzisem in ultimele doua saptamani, si anume planificarea unei ofensive din partea PD si PSD deopotriva pentru dezmembrarea PNL. Sunt doua tinte importante, parlamentarii si primarii PNL. Parlamentarii pentru ca, in cazul destramarii aliantei PSD-PD, niciunul dintre aceste partide nu are majoritate, nici macar cu UDMR si minoritati, lipsindu-le aproximativ 20 de voturi pe care nu le pot atrage decat de la PNL. Primarii pentru ca (din pacate) voturile din mediul rural merg dupa primar in orice situatie si pe orice subiect. Se poate vedea asta din rezultatele de la ultimele alegeri de toate tipurile.

Nu va fi usor sa rezistam, va fi o vara grea pentru noi. Totusi risc un pronostic. Pierderile vor fi mici si putin importante. Pentru asta insa toata lumea trebuie sa uite de congresul PNL si toti liberalii trebuie sa actioneze coerent nu doar pentru alegerile prezidentiale ci si pentru decizia care va veni dupa aceste alegeri.

Publicitate

Etichete: , , , ,

55 răspunsuri to “O vara grea”

  1. Miti Tecu Says:

    Mare greseala a facut; cariera lui politica este terminata. Crede ca acolo va fi primit cu bratele deschise? Noii lui colegi in sinea lor il vor considera ca pe unul care poate sa tradeze oricand si mai mult de atat, nu va fi niciodata RESPECTAT. Dar cuvantul asta ii depaseste pe multi politicieni. Mai cunoastem si noi la Craiova un specimen de genul asta, care dupa ce a fost presedinte de filiala, s-a dus la dupa Stolojan si gasca lui penibila, si-a ponegrit colegii, apoi s-a intors spasit, iar acum are muschii umflati si vrea din nou sa fie presedinte, invrajbind filiala. Are sansa lui Iliescu sa devina vreodata un politician de dreapta.

  2. Miti Tecu Says:

    Apropo D-le Mihai Voicu, ce s-a mai intamplat cu D-l Madalin Voicu? Nu vrea sa faca pasul catre liberalism?

  3. mihaivoicu Says:

    Asa este, cel care tradeaza o data va trada si a doua oara. Vestea buna, pe care am aflat-o acum cateva miniute, este ca pierderile de primari PNL in Vaslui sunt zero, pana acum. Bravo Cristi David, noul presedinte PNL Vaslui, care s-aintalnit rapid cu liberalii din judet si a reusit sa mentina spiritul de echipa acolo. Cat despre Madalin Voicu, am impresia ca s-a reintegrat tacit in PSD. Mie imi este simpatic dar admit ca este mai degraba un om de stanga.

  4. Cristi de la rating-politic Says:

    da, asta cu primarii e o veste buna. ieri era pe dos. oricum, ce te face sa fii optimist despre plecari?

    • mihaivoicu Says:

      Sigur, e doar o presupunere. Bazata mai ales pe starea de spirit din PNL. Nu ascund faptul ca exista o asteptare serioasa pentru revenirea PNL la guvernare dupa alegerile prezidentiale, fie prin alegerea lui Crin Antonescu, fie prin revizuirea aliantelor dupa alegeri

      • Cristi de la rating-politic Says:

        E interesant ca spui asta public, legat de urgenta intrarii la guvernare, nu sunt multi din PNL care o fac, desi e o larga opinie interna.

      • mihaivoicu Says:

        Orice partid politic are printre obiective guvernarea, aplicarea programului politic. Si concret, realist vorbind, cat crezi ca mai rezista actuala coalitie. Deocamdata nu este cazul, desigur, dar campania prezidentiala si rezultatul alegerilor, oricare ar fi acelea, va afecta scena politica

      • Cristi de la rating-politic Says:

        da, stiu ce spui. eu ma refeream la nerabdarea sau urgenta ce razbate din aceasta asteptare in interiorul PNL, in filiale, la nivel de primari etc.

      • mihaivoicu Says:

        Exista o nerabdare, dar este un proces rational totusi. toata lumea intelege ca acest lucru este legat de alegerile prezidentiale si depinde de o buna performanta a PNL si a candidatului sau.

      • dramoleta Says:

        Revenirea PNL la guvernare? Alaturi de cine? Important de stiut. Mai ales pt. nehotarati.

      • mihaivoicu Says:

        Nimeni nu poate sti si nici nu poate angaja ceva acum. Este evident ca avem mult, mult mai multe compatibilitati ideologice cu PD, dar cumva trebuie transata agresivitatea lui Basescu si a unor membri importanti PD fata de PNL. Eu as prefera sa venim la guvernare cu UDMR 🙂

  5. parvan Says:

    Este foarte trist ceea ce povestesti. Una e sa banuiesc eu (noi) din afara aceste lucruri si altceva e sa le spui tu 😦 .
    Cu riscul de a fi agasant … nu-s deloc convins ca trebuie „uitat” congresul … dimpotriva trebuie vazut daca analiza/alegerea de atunci a fost/este valida si daca nu cumva obiectivele PNL trebuie sa depaseasca prezidentialele macar cu o saptamana 😦

    • mihaivoicu Says:

      „Uitat” este un termen care reflecta dorinta de unitate in vederea alegerilor prezidentiale. Nu avem alta solutie. Vedem dupa alegeri daca partidul simte nevoia unei reasezari a reprezentantilor din conducere

      • parvan Says:

        uff … iar oameni 🙂 … pana la reprezentanti in conducere… partidul trebuie sa aiba o strategie si un set de mesaje … ele sunt aducatoare de unitate si pe baza lor se aleg oamenii care pot duce mai bine mesajul. D’aia zic ca merita reevaluata analiza/alegerea … uitand eventual 🙂 orgoliile si frustrarile individuale.

      • mihaivoicu Says:

        Si eu am niste nemultumiri. Nu ma identific cu mesajul dat de Norica Nicolai in campanie cu privire la nationalizari, de exemplu

  6. Mihai Voicu (PNL): “Exista o asteptare serioasa pentru revenirea PNL la guvernare” « Agentia de Rating Politic. Blog. Says:

    […] 24, 2009 Intr-o scurta conversatie cu Mihai Voicu pe blogul lui, el spune: “Nu ascund faptul ca exista o asteptare serioasa (nb in interiorul PNL) pentru […]

  7. epigon Says:

    Au inceput sa plece din peneleu oamenii lucizi si fara bube-n cap. Chiar nu va este jena de votul dat ieri in favoarea lui Adrian Nastase? Pe cine credeti ca mai prostiti?

    • mihaivoicu Says:

      Cazul Nastase este o problema de imagine dar nu are legatura cu plecarea de care vorbesc. Care oricum s-a petrecut inainte de votul respectiv

  8. liberal Says:

    Imi puteti raspunde la o intrebare simpla: afirmati ca ,,voturile din mediul rural merg dupa primar in orice situatie si pe orice subiect.,, – de ce nu s-a intamplat asa si in Dolj la alegerile europarlamentare? Doar reprezentati acest judet, nu-i asa?

    • mihaivoicu Says:

      Tocmai asta este problema, ca s-a intamplat. Unii primari nu au rezistat unor presiuni, unor amenintari sau unor beneficii (fonduri de la guvern sau cj, nu ma refer la ceva ilegal). Iminenta schibare a conducerii PNL Dolj insa va rezolva marea majoritate a acestor probleme.

  9. liberal Says:

    Primarii respectivi sunt din colegiu dvs, lucru foarte interesant. De ce ar fi facuta o schimare doar prin inlocuirea presedintelui actual si numirea unui individ cunoscut ca facand jocurile pentru lumea interlopa – ma refer la Cosmin Enea?

    • mihaivoicu Says:

      Asta este parerea dumneavoastra si, daca nu o puteti dovedi, va rog sa pastrati aceasta parere strict pentru uz propriu.

  10. liberal Says:

    Nu vreau sa va consum timpul sau sa va irit, insa am cautat pe google informatii despre cel recent numit in fruntea PNL Dolj. Vad ca este implicat in multe scandaluri (sa nu-mi spuneti ca acestea sunt atacuri politice pt ca am sa va dau exemplul bugetivorei Ridzi…).
    Cat despre rezultatele nefiresti de proaste obtinute de primarii PNL din colegiul dvs acestea sunt concludente – nu ma puteti contrazice fara riscul de a fi ridicol…

  11. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu

    Domnule Mihai Voicu,
    Vă propun un exerciţiu de imaginaţie. Ce motiv credeţi că a avut domnul Dan Marian pentru a se alătura Partidului Naţional Liberal? Dumnealui a făcut o cerere de primire în partid şi a fost acceptat de PNL, ce motive au avut cei din organizaţia care l-a acceptat ca membru de partid pentru a vota DA.

    • mihaivoicu Says:

      Mi-e greu sa raspund. Dan Marian s-a inscris in PNL cam acum 12-13 ani, ca membru al organizatiei de tineret. Nu stiu daca atunci la organizatia de tineret se punea problema in termenii (corecti) ridicati de dvs

    • Bibliotecaru Says:

      Domnul Dan Marian nu este un personaj cunoscut, personal nici nu am auzit de el, nu l-am recunoscut nici măcar după figură. Nu aş putea să-mi fac o idee despre cine este domnia sa ca om. Am să vă expun, în consecinţă, o părere mai generală pe care o am despre cei care intră în parlament cu un partid şi apoi pleacă la un alt partid.

      În mod normal un membru de partid ar trebui să fie primit în partid pe două criterii.
      1. Adeziunea faţă de documentele fundamentale ale partidului, respectiv statutul şi doctrina.
      2. Capacitatea umană a solicitantului, un profil uman şi moral care să se potrivească cerinţelor doctrinare ale partidului.

      Când un om face acest gest, nu în condiţii normale ci în calitatea sa de deputat ales, fără a-şi da demisia din parlament pentru a permite unui alt deputat PNL să-i ia locul ba, mai mult, fără a rămâne independent, înregimentându-se politic în alt partid, ceea ce denotă dispreţ faţă de doctrina PNL… eu nu pot suspecta că a fost silit, în urma presiunilor, să facă un asemenea gest, nu pot trage decât concluzia că s-a înscris în PNL pentru a fi arivist, pentru a ocupa un post de consilier şi apoi de deputat.

      Vinovaţii sunt, după părerea mea, cel care l-au primit în partid pentru că nu i-au verificat calităţile morale.

      Dacă domnia sa s-a înscris în partid acum 13 ani, deduc că PNL are nişte posibilităţi de avansare foarte importante, pentru că în numai 2 ani domnia sa a ajuns de la statutul de proaspăt intrat în partid în poziţia de Preşedinte al Organizaţiei judeţene a Tineretului Naţional Liberal, filiala Vaslui şi după încă doi ani Vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene a Tineretului Naţional Liberal, iar după câţiva ani Preşedinte al Biroului Politic Teritorial.
      Eu nu ştiu ce probleme a avut domnia sa cu declaraţii sau luări de poziţie… eu cred că membrii PNL au greşit avansându-l atât de rapid în partid, pe de o parte, oferindu-i posibilitatea candidaturilor, pe de altă parte…
      Acest defecţiuni de funcţionare a partidului apar destul de des din cauza marginalizării dimensiunii organigramei partidului, pregătirii celor care urmează a fi propuşi drept candidaţi, lipsa sesiunilor de discuţii doctrinare, necunoaşterea documentelor de partid… Din păcate lupta politică măruntă, acapararea puterii, „câştigarea alegerilor”… acoperă tot şi, iată, partidele nu mai funcţionează cum trebuie.

      • Bibliotecaru Says:

        😦
        Am apăsat din greşeală butonul „Trimite comentariul” înainte de a ajunge la forma finală a textului… dar cred că se înţelege, chiar dacă textul e plin de greşeli.

      • mihaivoicu Says:

        Nicio problema cu privire la text. Am de fapt o singura observatie, un dubiu. Daca motivul inscrierii in PNL ar fi fost doar arivismul, nu ar fi rezistat atat in partid. Nu am fost mereu la guvernare in ultimii 13 ani. Dar in general aveti dreptate si dezaprob ferm gestul fostului meu coleg

      • Bibliotecaru Says:

        @ Mihai Voicu
        Repet, nu-l cunosc pe fostul dumneavoastră coleg, nu aş putea să spun că gestul domniei sale este cu siguranţa aşa sau altfel, pentru mine însă, ca cetăţean fără prea multe informaţii „din interior”, o astfel de variantă este cea mai probabilă.

        Arivistul urmăreşte creşterea poziţiei dominante şi nu numai avantajele materiale. Pentru a migra undeva unde „peştele” e mai mare, trebuia mai întâi să fie cineva îndeajuns de important pentru a fi de interes pentru alt partid. Această poziţie este cea de deputat. În cei patru ani ai legislaturii 2004-2008 a avut posibilitatea de a părăsi PNL o dată cu cei ce au format PLD, asta dacă linia partidului nu era cea descrisă de doctrină intrând astfel în contradicţie cu convingerile sale politice sau dacă exista un abuz din partea cuiva de la vârful partidului. Putea pleca şi direct în PD… dar nu a făcut-o. De ce? Poate pentru că PNL a fost la putere? În actuala legislatură PNL nu mai este la putere şi actuala putere este relativ incertă pentru că depinde foarte mult de rezultatele alegerii prezidenţiale. Trecerea de la PNL la PD-L ar putea fi un pariu pe câştigarea alegerilor prezidenţiale de către domnul Traian Băsescu. În asemenea condiţii PD-L are nevoie de câţi mai mulţi parlamentari pentru a putea conduce Executivul fără parteneri egali şi să domine zona guvernării.

        În general un arivist rezistă peste tot pentru că strategia comună de câştigare a puterii este a te face plăcut tuturor.

        În cazul acesta particular, aşteptaţi câteva zile şi verificaţi poziţia în partid pe care o va avea domnul Dan Marian. dacă s-ar urma logica normală a unui partid este că ar trebui să înceapă ca simplu membru şi ascensiunea în partid să se facă treptat.

      • mihaivoicu Says:

        Aceasta adugare de argumentatie m-a convins, aveti ceva mai multa dreptate decat credeam initial. Logica cresterii numarului de parlamentari PD pentru perspectiva post-alegeri este corecta. Informatie destul de sigura – domnul respectiv va fi numit direct presedinte PD Vaslui

  12. mihaivoicu Says:

    Nu e vorba nici de iritare, nici de consum de timp. Dovada ca nu va cenzurez commenturile si va si raspund. Acum v-ati mai nuantat, pentru ca mai devreme aveati certitudini. Ati gasit in cautarile dvs mai mult decat un singur articol, cel de acum o saptaman, care nu a fost preluat de absolut nimeni? Asta pentru ca mai toti reprezentantii presei locale admit ca este un articol platit de persoane din interiorul PNL tocmai pentru a bloca reformarea organizatiei. Cat despre primari… am explicat cauzele. S-a intamplat in mai toate locurile din tara, din pacate

  13. tot liberal Says:

    Da, am gasit, cum sa nu! Vi le pot posta aici… Unele sunt de 2005, altele din 2006… altele mai recente, nu doar de sapamana trecuta. Sunt articole publicate de presa centrala – Evenimentul Adevarul Hotnews, agentii de stiri… Si foarte multe in presa locala – Gazeta de Sud, Cuvintul Libertatii, Editie Speciala, Acum… Uitati cateva link-uri

  14. tot liberal Says:

    Din pacate, nu pot posta respective link-uri. Insa va puteti documenta despre consilierul Cosmin Enea – a fost acuzat de trucarea mai multor licitatii, de faptul ca Prefectura Dolj a cumparat alimente pentru sinistrati de la firma sa, ca a amenintat cu moartea o familie si a folosit interlopi pt a-si facilita afacerile, ca a accesat ilegal fonduri SAPARD, ca firmele sale si ale lui Dan Mogos au primit lucrari fara licitatie la Poiana Mare, ca declaratia sa de avere are omisiuni penale… Sunt articole din Evenimentul Yilei, Adevarul Hotnews si altele preluate de agentiile de stiri. Presa locala abunda… Asa ca nu ma puteti convinge ca PNL va renaste prin Enea. La o adica, imi puteti spune daca are notorietate sau care sunt meritele sale pt propulsarea in functie?

    • mihaivoicu Says:

      Daca sunteti de buna credinta veti remarca ca aceste articole au aparut de fiecare data in corelare cu evenimente interne din PNL. Conferinta judeteana din 2005 cand a fost indepartat dl. Buzatu, numirea unui prefect apropiat de PNL cand dl. Enea a fost consilier al acestuia etc etc, dar de fiecare data exista o legatura cu un domn Buzatu. Ca si acum.

  15. Mălăelea Daniel Says:

    Aveti semnale ca gestul lui Dan Mihai Marian de la Vaslui ar putea fi urmat si de alti parlamentari ai PNL? Noi, din ce in ce mai multi, ne punem mari sperante in voi si voi incepeti sa fiti tot mai putini sau incepeti sa nu va mai intelegeti? Sper din tot sufletul ca domnul acela sa fie singurul care pleaca din PNL si ca in locul lui vor veni multi oameni valorosi in PNL.

  16. tot liberal Says:

    As vrea sa-mi pot proba buna credinta dar sa stiti ca sunteti in eroare. Sigur nu sunteti la curent cu lucrurile din filiala. Despre ce ,,prefect apropiat de PNL,, vorbiti cand prefectul numit a fost membru al PNL (Silviu Dumitru, mai exact).
    Nu sunteti nici consecvent: prima data mi-ati spus ca nu exista alte articole negative in afara celui despre care vorbiti. V-am demonstrat ca sunt si altele, multe la numar daca ati avut curiozitatea sa le cautati.
    Vreti sa spuneti ca Buzatu sau altcineva a reusit sa determine redactiile Adevarul, Evenimentul Zilei, Cotidianul, Hotnews si altele din presa centrala sa faca anumite jocuri? Haideti sa pastram decenta in aceasta discutie. Cele scrise nu sunt simple insailari de presa si nu cred ca este ok ca politician responsabil sa invinovatiti presa centrala de amatorism.
    In alta ordine de idei, va pot demonstra ca aparitiile nu au legatura cu evenimente din PNL Dolj. Urmariti datele de aparitie ale materialelor: aproape nu exista luna in care presa sa nu scrie despre Enea sau apropiatii sai.

    • mihaivoicu Says:

      Daca spuneti ca nu au legatura cu situatia interna si eventual sugerati ca exista o doza de adevar in acestea, cum va explicati ca din 2005 incoace cand au aparut primele articole (by the way, 2005 este anul conferintei judetene de care mentionam, cand a pierdut dl Buzatu) nu s-a intamplat nimic dpdv legal. Omul nu are imunitate, nu e parlamentar… Descrieti fapte foarte grave, cum de nu s-au pornit cercetari, procese etc?

  17. tot liberal Says:

    Nu ar fi primul caz in care presa scrie iar autoritatile nu fac nimic. Daca incep acum o enumerare ma tem ca va ocup tot spatiul. Insa si aici sunteti intr/o eroare (nu foarte grava, este adevarat): exista cercetari in curs efectuate de organele statului, inclusiv DNA, in legatura cu cateva dintre anchete publicate de presa. Presa locala a scris zilele trecute despre aceste cercetari si situatia lor. Dumneavoastra chiar nu primiti sinteza de presa la Parlament?

    • mihaivoicu Says:

      Am destule informatii si stiu ca nu este asa. Dar va respect punctul de vedere, nimeni nu poate intruni numai pareri pozitive. Stiu insa ca in interiorul organizatiei ideea unei schimbari intruneste o larga majoritate, as mentiona doar semnaturile a 21 din cei 23 de primari PNL. Va multumesc sincer pentru problemele ridicate si va asigur inca o data ca nu m-au iritat.

  18. tot liberal Says:

    Apropo: nu v-ati recunoscut ,,eroare,, de a nu fi stiut de celelalte materiale de presa si ati afirmat ca exista doar cel publicat saptamana trecuta… 🙂 zambesc acum, stiind ca va generez un discomfort… apreciez totusi eforturile de a va apara, fie chiar si atat de subiectiv, colegul. La o adica, chiar vreti sa ma convingeti ca Buzatu sta in spatele tuturor articolelor? Zau, nu-l transformati intr-un superman ca nu este cazul.

    • mihaivoicu Says:

      Nu m-am gandit ca va uitati ata de mult in trecut, in 2005. Si inca o data, daca nu a existat reactie legala am dreptul sa le consider barfe fara acoperire

  19. tot liberal Says:

    Era suficient sa va ganditi la 2007 sau 2008. Nu va fac un proces de intentie. Repet, daca dam exemple de politicieni arati cu degetul de presa si ramasi necondamnati nu ne mai oprim. Iliescu, Basescu, Videanu, Berceanu, Nastase…
    Pot paria ca si scandalul Ridzi se va opri tot la nivelul anchetelor de presa, eventual la concluziile comisiei parlamentare de ancheta iar dosarul de cercetare se va finaliza… dati dvs un termen ca eu nu ma pot duce atat de mult cu gandul, mai ales daca, Doamne fereste, va castiga tot Basescu.
    Raman la opinia ca Enea este un personaj controversat, cu o imagine negativa in presa, lipsit de notorietatea care sa-l recomande functiei de presedinte de filiala, fie el instalat ca si interimar. Este dreptul dvs sa-l sustineti drept presedinte al PNL Dolj. Va respect opinia dar nu-mi pot exprima dezamagirea ca sprijiniti pe cineva care este o marioneta in mana PSD + la nivelul CJ Dolj exista o alianta cu PSD, asa ca doljenii nu va vor crede ca sunteti in opozitie si tot la guvernare cu Alianta maro.

  20. tot liberal Says:

    In ciuda deyamagirii va asigur ca-l voi vota pe Crin Antonescu la Presedintia Romaniei. Am votat constant cu PNL si ma bucur ca o voi putea face si acum. Numai ca ma tem ca la Dolj se va face un blat de favoritul dvs, asa cum s-a intamplat si la alegerile europarlamentare.

  21. cosmin Says:

    oricum este mult mai bun Enea decat Oprea. Cred ca va face treaba buna in organizatie pentru ca a dovedut ca poate face treaba daca vrea.

  22. Florin Matei Says:

    Din cele douăzeci de ţinte vizate – cum spuneaţi – de PD şi PSD, una deja a căzut. Aţi citit romanul poliţist ,,Zece negri mititei” de Agatha Christie? Ştiţi, acela cu versurile aparent puerile de genul: ,,Zece negri mititei/Au cinat pe lună nouă/Unul s-a-necat din ei/Şi-au rămas doar nouă”, ,,Nouă negri mititei/Au mâncat câte-un ou copt/Unul s-a-necat din ei/Şi-au rămas doar opt”, apoi ,,Opt negri mititei/Au băut cafea cu lapte/Unul s-a-necat din ei/Şi-au rămas doar şapte”, ş.a.m.d. Întrebarea nr.1: câţi ,,negri mititei” cu patalamale de parlamentari credeţi că mai are PNL? Întrebarea nr. 2: oare câţi dintre aceştia şi-ar dori să devină, la un moment dat, ,,portocalii mititei”? Răspunsurile nu pot fi, desigur, decât estimative, dar ar fi interesant să vă aflăm opinia.

  23. mihaivoicu Says:

    Excelent roman, dar sa nu uitam ca exact unul dintre cei 10 negri mititei era si criminalul! Un singur caz izolat e greu de crezut ca exista, aveti dreptate. Nu am cum sa stiu, dar sper ca putini sau deloc! Daca PNL va da dovada de spirit combativ si va crea asteptari, atunci pierderile vor fi limitate.

  24. adi Says:

    Care este legatura intre democratie si un personaj care gavareste in felul asta :”Garantez ca va veni sfarsitul PD-L dupa cei cinci ani cat voi fi presedinte, daca si atunci va mai exista asa ceva. Nu este o amenintare, este o promisiune”.
    Ce-ar fi sa candidati voi la toamna cu tandemul Antonescu-Nastase, ca bine va mai sta impreuna!

    • mihaivoicu Says:

      Era o replica la Blaga si a sa promisiune de disparitie a PNL, cred ca a si mentionat explicit asta, nu am vazut emisiunea

      • adi Says:

        Blaga a exprimat o premonitie, nu a facut o promisiune. Daca Basescu ar fi declarat asa ceva, oare ce-ar fi zis presa „independenta” ?

      • mihaivoicu Says:

        Daca e asa, e posibil sa ai dreptate, sa nu fie cea mai buna formulare

  25. cosmin Says:

    Nu stiu de ce se face atata caz pentru plecarea unui deputat PNL in tabara PD-L. Am avut experienta anilor trecuti ,odata cu infiintarea PLD, ca mai multe organizatii sa treaca in tabara portocalie. Si pot spune ca dupa asta la parlamentare am avut 20%, pentru ca oamenii noi si-au facut treaba. Cel putin la Dolj stiu un primar PRM, care vrea sa vina in PNL si a decarat tot timpul ca el este liberal. Eu unu nu imi fac nici un fel de problema cu incercarile de racolare din partea PSD si PD-L. Sper ca nici de data aceasta sa nu ma insel

  26. Never mind Says:

    Ne indreptam incet, incet, prin indiguirea pana la sufocare a PNL spre un sistem partidic cvasi-bipolar (cu UDMR si PRM partide „balama”)? Cu Antonescu neprinzand nici macar turul II in toamna, scenariul asta capata consistenta? PS Ce a fost cu iesirea asta de azi a lui Antonescu de tip ‘Va arat eu ca am cojones! Eu conduc partidul!”?

    • mihaivoicu Says:

      Stii, eu sunt in „opozitie” in partid, l-am sustinut pe Tariceanu si nu am acces la discutiile informale de la varf. Eu stiu ce a fost cu iesirea de care pomenesti? Un pic de autoritate poate este necesara, dar parca m-as concentra pe adversarii din afara partidului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: