Majoritatea de 1,5%

Marea Adunare Nationala si Parlamentul ales in 20 mai 1990. Acestea sunt exemplele care imi vin in minte de majoritati mai solide decat cea pe care o are actualul Guvern, adica 349 de parlamentari din totalul de 471, ceea ce inseamna 74,10%. Suficient pentru modificarea Constitutiei sau punerea Presedintelui Romaniei sub acuzare :-), daramite pentru adoptarea unor amarate de legi.

Dupa cum stim lucrurile stau tocmai pe dos. Incerc sa imi amintesc momentele importante in care aceasta teribila majoritate a functionat. Avem constituirea Guvernului, adoptarea bugetului, respingerea motiunilor PNL-UDMR si adoptarea legii cu privire la politizarea serviciilor deconcentrate. Si cam atat!

PSD are o agenda proprie, care vizeaza mentinerea baronilor la butoane in teritoriu pe de o parte si delimitarea de guvernare la nivel central pe de alta parte, ambele obiective vizand alegerile prezidentiale. PD nu reuseste sa se impuna in aceasta relatie cu nabadai iar conducerea Camerei Deputatilor, asigurata de acest partid, nu are autoritate pentru ca nu impune respect datorita lipsei de competenta.

Ponoasele, nu ca mi-ar pasa, doar constat, le trage si Guvernul. La inceputul fiecarei sesiuni parlamentare, Guvernul transmite un program de prioritati legislative. Este o lista de legi pe care acesta considera ca trebuie neaparat sa le treaca prin Parlament in sesiunea respectiva. In sesiunea februarie-iunie 2009, un uimitor 1,5% din acest program s-a indeplinit!

Anunțuri

Etichete: , , , ,

6 răspunsuri to “Majoritatea de 1,5%”

 1. Florin Matei Says:

  Eu am o teorie: dacă foloseşti un bumerang fără a citi in prealabil instrucţiunile de utilizare, efectul îţi poate juca feste. Nu m-aş mira să aflu că, în grandomania lor clădită pe procente, PS şi PSD au ignorat instrucţiunile de care pomeneam.

 2. Mariu Filimon Says:

  Oare mai mira pe cineva eficienta, eficacitatea sau competenta acestui guvern?! A se citi ghilimele de rigoare

 3. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Dacă majoritatea această este atât de reconfortantă, de ce credeţi că se tot dau ordonanţe de urgenţă, de ce credeţi că premierul a hotărât asumarea răspunderii pe coduri?

  Alianţa de Guvernare PDL-PSD este ea însăşi un sistem complicat de poli de PUTERE/OPOZIŢIE. Trecerea prin parlament a legilor este foarte greoaie, pentru că se vor găsi imediat „dezertori” de la „principiile” alianţei.

  În realitate acest Guvern merge cu doi premieri, unul oficial, şi doi neoficiali… ştiu, se ajunge la trei, dar cel oficial nu se pune decât la impresia artistică.

  • mihaivoicu Says:

   Cam asa stau lucrurile. In marea majoritate a cazurilor importante (si nu exagerez) cele doua partide voteaza diferit – doar doua exemple recente, le gasiti si pe site-ul camerei – legea registrului comertului si legea SRR si TVR.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: