Iuteala de mana

In sfarsit organele statului sunt in slujba cetateanului. A cetateanului Monica Iacob-Ridzi, desigur.

Dupa cum stiti, saptamana trecuta s-a constituit o comisie parlamentara de ancheta pe tema banilor cheltuiti la ziua tineretului, comisie boicotata cu drag si spor de reprezentantii PD, incepand cu intarzierea publicarii in Monitorul Oficial a deciziei de constituire si pana la interventii nesfarsite pe fiecare articol al regulamentului de functionare.

Ultima gaselnita pentru a incerca sa se inchida gura acestei periculoase comisii, ultima gaselnita este o activitate epistolara, doamna Ridzi intreband in data de 26 la DNA daca exista proceduri prealabile in cazul sau. Precum un djin care reactioneaza la frecatul lampii, in aceeasi zi, cu o teribila iuteala, soseste o hartie de raspuns, sub semnatura …. pai v-as spune sub semnatura cui, dar nu stiu, pentru ca in josul paginii scrie „procuror de caz” si o mazgaleala neinteligibila, evident raspunsul continand cuvintele magice.

Scopul este aplicarea unei prevederi regulamentare care precizeaza ca, in cazul demararii procedurilor mentionate, se suspenda activitatea comisiei de ancheta. Da, de acord, dar incercarea este jalnica, pentru ca aceasta comisie are in vedere cererea de incepere a urmaririi penale, nu o simpla ancheta. Aceasta cerere, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa ajunga in plen, avand la baza raportul unei comisii. Si pe deasupra am constatat, pe buna dreptate, ca putem lua in considerare doar corespondenta purtata intre Parlament si Procurorul General, nu cea purtata intre un deputat si o persoana necunoscuta.

Comisia isi continua activitatea, dar trebuie sa constatam cum dubla masura functioneaza de minune atunci cand e nevoie de acoperit „oamenii nostri”.

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Iuteala de mana”

  1. Mălăelea Daniel Says:

    Imi amintesc ce s-a intamplat atunci cand Alina a citit motiunea simpla pe Educatie. A functionat si atunci foarte bine spiritul de gasca. Membrii Coalitiei au facut tot ce au putut ca sa-si apere tovarasa.

  2. mihaivoicu Says:

    Cam asa s-a intamplat si astazi cu membrii PD la audierea doamnei Ridzi in comisie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: