Oul lui Columboc

Emil Boc a intrat in randul lumii! A fost atacat cu oua la Timisoara, fapt care il plaseaza in aceeasi categorie cu Bill Gates, care a fost servit cu placinte la Bruxelles prin 1998, Tony Blair, care intr-o vizita la Bristol a fost atacat cu rosii (decojite, ceea ce e foarte amuzant), Nick Griffin, liderul BNP, care a fost si el bombardat cu oua, George Bush, care a eschivat in stil de mare campion un atac cu pantofi sau Jeremy Clarkson care a primit in fata o placinta de la un activist ecologist, declarand ulterior ca nu-i place crema de lamaie.

Poate ca are legatura cu faptul ca premierul a descoperit oul lui Columb, piatra filozofala, elixirul vietii vesnice pentru economia romaneasca. Reducerea posturilor de la cabinetul demnitarilor.

Serios vorbind, iata despre ce este vorba. Conform legii, fiecare demnitar din executiv, ministru sau secretar de stat, dar si alesii locali, pot angaja un numar de persoane, intre 4 si 16 in functie de postul ocupat, care nu sunt functionari publici si care pleaca din functie odata cu demnitarul care i-a angajat.

Confruntat cu probleme financiare, Guvernul a decis sa reduca aceste posturi. Calculul arata ca reducerea va duce la o economie de circa 250.000 de euro pe luna, in conditiile in care platim 3,3 milioane de euro PE ZI dobanzi la imprumuturi. Sigur, sunt de acord ca orice economie conteaza pe timp de criza. Dar aceasta a fost singura masura anuntata la sedinta de ieri a Guvernului. Las la o parte faptul ca se aplica fara discernamant, acelasi numar de posturi urmand sa fie reduse de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul si de la Ministerul de Finante de exemplu. Adevarata problema este insa ca, in ciuda crizei si in ciuda unor astfel de masuri cosmetice, in ultimele 6 luni cheltuielile in sectorul bugetar au crescut cu 17%. Unde sunt reducerile, unde sunt economiile? Si ne miram ca MF se imprumuta cu 30 milioane de euro pe zi din piata, nu stim exact cu ce dobanzi.

Toate aceste cheltuieli trebuie finantate si atunci ne miram ca noi inventii de genul impozitului minim sau ingradirilor la deductibilitati dau fiori mediului de afaceri. Unde gasesc oua? Ma duc pana la Timisoara!

Etichete: , , , , , , ,

21 răspunsuri to “Oul lui Columboc”

 1. ozzy osbourne Says:

  Pe vremuri, atunci cand cineva a aruncat cu rosii in Hrusciov, comunistul lider sovietic a luat rosia de jos, a sters-o tovaraseste de maneca de la haina si a muscat din ea, aratand spre „atacatorul capitalist” cu degetul la cap: „nene esti dus,asta se mananca, nu se arunca” 🙂
  As fi fost interesat sa il vad pe micul mare Boc cum prepara o ompleta in direct 🙂

 2. Bibliotecaru Says:

  Vă înşelaţi…
  Sau a fost o neînţelegere.

  Omul ştia că e guvernul sărac.
  Omul nu avea bani.
  Omul avea găini (om gospodar la care boii nu trag)
  Omul s-a gândit să doneze un ou Guvernului.
  SPP-ul a sesizat stare de evaziune fiscală.
  A dat prin staţie la DNA.
  DNA a spus că este posibil şi un flagrant de dare de mită.
  Omul a fost uşor nedumerit.
  Oul fiind din curte, nu avea plătit TVA-ul.
  Omul fiind de bun simţ, nu cerea nimic în schimbul oului.
  Omul nu cerea nici măcar un bon de mână că a predat oul.
  Omul nu a putut să explice că nu poate avea TVA din moment ce-l donează direct de sub găina.
  SPP-ul a vrut să confişte oul şi pe el, pe Om, ca mijloc de transport cu care s-a făcut infracţiunea transportului de marfă fără acte (o chestie nouă, de doar două săptămâni, vehicolul cu care se vehiculează marfa, se confiscă).
  Omul s-a împotrivit.
  Omul a strigat la premier.
  – Premiere! Na oul!
  Omul a aruncat oul…
  Premierul era în maşină când a aruncat oul.
  Premierul nu a observat nimic.
  Oul a fost scăpat de mâna care nu s-a întins să-l prindă.
  Oul a căzut şi s-a spart.
  Presa a interpretat greşit.
  Presa a spus pe post că omul a aruncat cu oul în premier.
  Dumnevoastră răspândiţi nefondat, în continuare, această veste.

  Eu cred că aşa a fost. Pe scurt. Stop.

  • mihaivoicu Says:

   Ce ma amuza este desfasurarea de forte. Am aflat de la TV, de unde tocmai m-am intors, ca jandarmii si poltia comunitara il cauta pe evazionist. Interpolul ce pazeste?

  • Bibliotecaru Says:

   Eu am înţeles că păzeşte şi locul în care a fost aruncat oul… deşi, recunosc, că nu înţeleg de ce, domnul Boc deja a plecat, nu văd de ce s-ar mai întoarce cineva înarmat cu un lansator de ouă. 😀

 3. mihaivoicu Says:

  Ha, ha, corect. Dar iti amintesti cum batea Hrusciov cu pantofii in masa la ONU? Omul era cam looney.

 4. Bibliotecaru Says:

  Mi-am adus aminte… Şi Columb ăsta… Dacă îşi vedea el de treabă poate acum eram şi noi mai liniştiţi şi nu mai ştiam cu toţii limba engleză (romengleză), rămâneam latini şi francofoni… „parler rromanes frumosule? să te iubească franţuzoaica…” limbi din astea străine…

  • mihaivoicu Says:

   Si tineam si colesterolul sub control pentru ca nu ar mai fi existat cartofi prajiti.

  • Bibliotecaru Says:

   Este evident că America avea să fie descoperită până la urmă, dar o sută de ani mai târziu, poate chiar două… nu mai aveam acum super-puterea de peste ocean care să ne controleze nouă vieţile…

 5. Florin Matei Says:

  Mi-e imposibil să deduc cum au crescut cheltuielile din sectorul bugetar cu 17 % în prima jumătate a anului, în condiţiile în care bugetarului simplu i s-au tăiat sporuri, fiindu-i ajustate zdravăn veniturile şi prin alte artificii de calcul. Cunosc cazuri din mai multe domenii, în care un bugetar care lua în mână 2.000 de lei lunar, ia acum 1.500.
  Nu ştiu de ce nu se înţelege un lucru simplu, mai cu seamă în perioada asta de criză din ce în ce mai profundă: că nu rezolvi problemele doar rezumându-te la reducerea cheltuielilor cu munca vie. Că, dacă nu dublezi această măsură cu alte măsuri de revigorare a sectoarelor economice (adevărate măsuri anti-criză), situaţia se va agrava, ducând, inevitabil, la mişcări sociale cu consecinţe greu de prevăzut. Încă n-am făcut cunoştinţă cu criza în toată ,,splendoarea” ei, ca să zic aşa. Bun, disponibilizezi oameni de peste tot, le dai amărâtul ăla de ajutor de şomaj (dacă li-l dai), dar se termină şi bruma asta de câştig şi… ce faci cu oamenii rămaşi pe drumuri? Cine va avea nevoie de forţa lor de muncă, dacă economia va stagna pe mai departe în inerţia asta uluitoare? Mă uit, de multe ori, la diverse dezbateri televizate, şi mă minunez: PD-iştii, dar şi câţiva comentatori, bat mereu monedă pe faptul că PNL a angajat anul trecut zeci de mii de oameni. Păi, nu asta este esenţa unei guvernări eficiente, să asiguri traiul oamenilor pe care-i guvernezi? Ce-ar fi dorit PD-ul, ca PNL să înfometeze populaţia, să strângă bănet la teşcherea, ca mai apoi să vină ei, portocaliii, în mantii de salvatori ai patriei, şi să îndestuleze poporul? De ce nu sunt mai combativi liberalii şi pe tema asta?
  Altfel, ce i s-a întâmplat astăzi lui Boc la Timişoara este, ca să inducem ideea unei răcoriri, doar vârful aisbergului. Azi, un ou, mâine un şut în popou!

  • mihaivoicu Says:

   Habar nu am cum au reusit performanta, dar sunt cifre statistice. Ha, si eu credeam ca zici azi un ou si maine Arnold Schwarzenneger arunca un bou inspre boc.

  • Bibliotecaru Says:

   Am să vă spun eu explicaţia mea.

   Să presupunem că onor Guvernul României elimină 100 de salariaţi a 300 de euro bucata salariu pe lună. Se face o economie de 30.000 euro pe lună. Tot guvernul României angajează nişte „nepoţi”, să zicem 50 de salariaţi, 1000 de euro pe lună (doar sunt nepoţi nu nişte amărâţi), adică un cost de 50.000 de euro pe lună.

   Aparent Guvernul face o economie, pentru că sunt mai puţini 50 de salariaţi. În realitate costurile cu forţa de muncă va creşte cu 20.000 de euro.

   Eu cred că secretul nu constă în cheltuieli extravagante precum petrecerile de 2 Mai sau altele asemenea, eu cred că secretul constă în înmulţirea „micilor bucurii” pentru „prieteni”.

   Ceea ce aş vrea eu să ştiu, şi chiar mă roade curiozitate, este de ce se declară concedierea a 20% din salariaţii bugetari şi nu se acordă, conform legii, Codului Muncii şi Contractului Colectiv de Muncă salarii compensatorii celor disponibilizaţi? Dacă se vor da salarii compensatorii… abia atunci „economia” va fi deplină. 😀

   • mihaivoicu Says:

    La Hunedoara este un domn de la PD care a semnat cu fostul primar PD contract pentru 180 de salarii compensatorii.

   • Bibliotecaru Says:

    Am auzit de acest caz şi legea i le va da, pentru că legea permite acest drept prin Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă, iar un contract este lege între părţi, parcă aşa se spune. Cât timp nu există o limitare de vreun fel pentru numărul de salarii compensatorii, nu văd cum ar putea să nu i le acorde. De aceea cred că ar trebui ca cineva să verifice condiţiile de concediere colectivă să nu ne trezim că trebuie să dăm un miliard de euro salarii compensatorii ca să economisim un milion de euro până la finele anului. Trăim în România, aici orice e credibil.

 6. ozzy osbourne Says:

  De la un anumit punct incolor, diferenta in Boc si Hrusciov, e una doar de inaltime:)

  • mihaivoicu Says:

   Este? Nu-mi dau seama cum statea Hrusciov. Parca nici el prea bine. Dar ma gandesc ca atunci cand ai arme nucleare nu conteaza

 7. Raluca Says:

  Poate că Humpty Dumpty Boc s-a bucurat să primească un ou. Mergea la fix lângă cârnații cărora le-a făcut reclamă (nesimțită) ieri, la Călărași.
  Apropos de întrebarea ”unde sunt reducerile, unde sunt economiile?” , se pare că domnul acela- ”apropitarul” fabricii de mezeluri de la Călărași, portocaliu în cuget și în simțire- se umflă în pene, cum că, ieri, printre salamuri și cârnați, ar fi primit un încântător și foarte rapid răspuns la această întrebare, de la minipremierul Boc. Sub forma unor returnări cât de poate de (i)legale de TVA. O nimica toată, câteva milionașe amârâte de euro, acolo.
  Chiar așa, cum se poate defini acțiunea unui miniPM, atunci când flutură ostentativ în obiectivul camerelor de luat vederi, ba un salam, ba o bucată de șuncă, îndemnând poporul cu p, să cumpere mezeluri de la un anumit producător??? Că a luat tainul, pentru partidul iubit și pentru al său conducător suprem??

 8. Carmen Says:

  Nu mai inteleg nimic! E ceatza mare! Pai…….cum stam cu „crearea de noi locuri de munca”? slogan al fiecarui partid in campania electorala…. Se spune ca PNL-ul a angajat multi oameni, la fel a facut si PSD-ul, dar PD-L-ul ce-a facut? Acelasi lucru……….a dat oamenii afara…..aia angajati „cica de altii” si si-a adus oamenii lui…..bravo PD-L-ule, n-am ce zice!
  Mai exista o „smecherie” mult uzitata……acolo unde exista functionari publici, care depun „un juramant de credinta fata de institutia angajatoare” – a se citi „fata de conducatorul institutiei” de cele mai multe ori – se apeleaza la o mica „smecherie” si anume: se angajeaza „colaboratori” pe salarii grase, care conform legii functionarului public (al carei scop a fost candva si „asigurarea stabilitatii locului de munca”) pot avea mai multe surse de venit, iar ceilalti (cei care au depus juramantul si nu au voie sa mai aiba vreun venit suplimentar) sunt dati afara ca sa se faca „economii”. Aveti, va rog in vedere si acest aspect si verificati cate persoane au fost angajate in perioada de cand PNL-ul a trecut in opozitie……veti avea o mare surpriza……..
  Ce te faci cu masa care e apolitica si care isi indeplineste obligatiile de serviciu in mod profesionist? Renunti la ea in favoarea celei politice care, in mare parte e oportunista (scuze) si nu conteaza ce „mapa profesionala” prezinta (inclusiv la angajarea -mai ales – in posturi cheie – de conducere -)? Ce te faci cu tinerii care termina o facultate si nu-si gasesc un loc de munca decent pentru ca n-au „pile”? Ii tinem someri? De deschiderea vreunei afaceri proprii nici nu poate fii vorba daca „n-ai relatii”, si pentru a avea relatii este obligatoriu a avea bani – cat mai multi bani, iar parintii lor sunt din ce in ce mai saraci!!!

  Domnule Voicu, va doresc o vacanta placuta binemeritata!

  • mihaivoicu Says:

   Au pierdut la Curtea Constitutionala treaba cu Corpul de Control si juramantul de credinta! How cool is that?
   Multumesc pentru urari, asemenea!

 9. Alexandra Says:

  Multumesc, domnule Voicu, pentru raspuns. Stiam. Dar, nu este vorba doar de cei de la Guvern………

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: