Cand exceptia devine obicei. Prost

Parlamentul este puterea legislativa. Asta stim din teoria separatiei puterilor in stat, care poate avea unele hibe, dar nu a reusit cineva pana acum sa inventeze ceva mai destept. Pentru anumite situatii, in caz de urgenta, Guvernul poate legifera sub rezerva aprobarii ulterioare a Parlamentului. Iar in situatii extreme, Guvernul poate da un soi de ultimatum legislativului prin asumarea raspunderii, care inseamna fie aprobarea unei legi, fie demiterea Guvernului.

O coalitie care beneficiaza de sustinerea a 70% din Parlament ar trebui sa reuseasca sa-si indeplineasca programul legislativ la pas lejer. Cu toate acestea, Guvernul Boc fuge de Parlament mai repede ca Usain Bolt la 100 m. Numarul ordonantelor de urgenta a depasit de mult 100, iar asumarea raspunderii va deveni in curand o regula.

Neincrederea reciproca bate existenta majoritatii. Profitand de faptul ca in Guvern decizia primului ministru bate parerile ministrilor, Boc impune decizii dubioase, profitand de faptul ca PSD nu va apela la ultima solutie, trantirea Guvernului.

Problema este ca asumarea raspunderii pe legea salarizarii si pe legile din educatie, trecerea lor fara o dezbatere corecta, este o solutie care poate avea consecinte grave pentru perioade lungi de timp asupra unui numar mare de oameni. Cum se poate mai rau.

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

3 răspunsuri to “Cand exceptia devine obicei. Prost”

 1. Daniel Mălăelea Says:

  Poate ca a venit momentul ca PSD sa ,,tranteasca” Guvernul. Eu cred ca acest lucru se va intampla. PSD sigur nu va fi de acord ca Legile Educatiei sa treaca fara o dezbatere publica si fara o dezbatere serioasa in Parlament.

 2. tomegea Says:

  Câteva personalităţi serioase, atât din sfera educaţiei cât şi din cea sindicală, îşi exprimă serioase îndoieli asupra pachetului Miclea. Rămâne şcoala românească principala sursă de informaţie ca şi până acum, ceea ce în Occident s-a schimbat demult?

  atunci ce rost are legea asta? tomegea.ePolitica

 3. mihaivoicu Says:

  Intr-adevar, legile educatiei par sa fie marul discordiei. PD are misiune sa treaca pachetul Miclea. Celelalte partide au pretentia de bun simt a unei dezbateri serioase pe un subiect atat de important. Mai este si problema aratatului muschilor in coalitie inainte de prezidentiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: