Ce propunere as avea

Confirm ca am fost convocat de Roberta Anastase la o sedinta de Birou Permanent al Camerei Deputatilor. Miercuri la nustiuce ora.

Ma gandeam sa propun la sedinta ca Biroul Permanent sa decida sa fie berea rece la terasa. Pentru ca este la fel de temeinic motivata regulamentar ca si hotararea de desfintare a comisiei Udrea. Nu cred insa ca cei de la PD isi fac iluzii ca se va desfinta comisia. Nu se poate anula o hotarare a plenului printr-o decizie a BP si nici macar nu ar avea voturile necesare. Si inregistrarea si acest mic circ nu sunt decat eforturi disperate de a decredibiliza activitatea comisiei si de a anula impactul oricarei decizii a acesteia.

Eu sunt indignat insa de faptul ca este posibil ca niste membri ai Parlamentului sa fie inregistrati in timpul unor discutii neoficiale in incinta Camerei. Indiferent cine a facut acest lucru. Sunt convins ca in lumea civilizata un astfel de fapt ar duce la o ancheta serioasa si la cateva capete cazute. La noi sigur nu, pentru ca pentru unii scopul scuza mijloacele. Chiar daca si scopul si mijloacele sunt ilegale si imorale.

Etichete: , , , ,

15 răspunsuri to “Ce propunere as avea”

 1. Liviu Says:

  Nu inteleg – daca exista suspiciunea ca inregistrarea a fost ilegala, nu se pot sesiza ‘organele’ (procuratura, sau care or mai fi ele)? Evident, sa le sesizeze cineva, ca din oficiu nici nu poate fi vorba 🙂

 2. mihaivoicu Says:

  Asa ar cam trebui, persoanele inregistrate sa depuna plangere. O sa le sugerez.

 3. Florin Matei Says:

  Eu sunt un sceptic, şi din această postură îmi spun întotdeauna părerile. Sunt sceptic pentru că, din punct de vedere al simpatiilor politice, ca om de dreapta, toată viaţa am fost minoritar. Întotdeauna majoritatea a decis, şi pentru mine şi pentru familia mea, în ce regim şi în ce societate să ne ducem existenţa. În România, convieţuirea minoritarilor cu majoritarii nu este una roză. Prin ’90, de pildă, dacă îndrăzneai să zici ceva de Iliescu, riscai să fii bălăcărit şi catalogat în fel şi chip, ba riscai chiar şi o corecţie fizică. Nici pe vremea Convenţiei Democratice n-a diriguit ,,dreapta” în România, ci mai degrabă PD-ul duplicitar. Azi, după ce au cochetat, pe rând, cu Internaţionala Socialistă şi cu creştin-democraţia (doar de-aia au ostenit ei la surparea PNŢ-CD), găsindu-şi finalmente un culcuş la popularii europeni, găşcarii din PD şi-au adjudecat şi o cotă din liberalism, prin cooptarea unor cai troieni din PNL. Aşa, ca să fie tacâmul complet. Acum, PD se bucură (chiar se bucură!) de o simpatie populară pentru care au călcat pe destule cadavre şi pentru care au înfipt în spatele partenerilor destule pumnale. Înregistrarea convorbirilor din Comisia Udrea este ultima demonstraţie de forţă şi de cinism a acestei formaţiuni politice. Este un avertisment dat tuturor, de la omul simplu de pe stradă la adversarul politic din parlament, şi de la contestatarul de la periferia bâlciurilor la gazetarul cu chef de critică. ,,Luaţi aminte, am terminat cu gluma!”, ne comunică PD. ,,De-acum înainte, cine nu e cu noi, cine îndrăzneşte să ni se opună, va simţi pe pielea lui ce-nseamnă exersarea unor asemenea atitudini”.
  Da, sunt sceptic, pentru că văd cum şansele ca România să devină o ţară liberă scad văzând cu ochii, pe zi ce trece. Din păcate, nu se întrevede nimic bun şi ştiţi de ce? Pentru că la indignarea dumneavoastră, a mea şi a altora ca noi, poporul răspunde – conform sondajelor de opinie – la modul cel mai neaşteptat cu putinţă. Adică tăind periodic câte o jumătate de procent de la PNL (şi, implicit, de la Crin Antonescu) şi trecând-o în contul PD-ului. Altfel cum ar fi ajuns PD la 33-ul la sută de azi, când la alegerile din noiembrie avea, dacă nu mă înşel, 31%? În aceste condiţii eu, care sunt doar un biet cetăţean fără nicio putere, nu pot să zic decât ,,bravos naţiune”, desigur cu hazul de necaz specific meleagurilor carpato-danubiano-pontice.

 4. Claudia Muresan Says:

  Ar trebui facuta plangere penala. De ce ‘la noi sigur nu’? Ar trebui sa insistati, in numele statului de drept pe care trebuie sa-l aparati si acolo, in Parlament.
  Mai era ceva ce voiam sa spund e mult: http://johnmccain.com/ aruncati o privire pe site-ul asta. Evident ca un senator american nu e la fel ca un parlamentar roman, ca influenta etc. Dar mi s-ar parea interesant ca pe un site mihaivoicu.com sa fie si agenda legislativa, si pozitii fatza de diverse subiecte de policy etc. Mai ales ca aveti multe lucruri interesante de spus. Lumea uita cit de cool poate fi sa fii parlamentar.

  • mihaivoicu Says:

   Chiar asta le-am sugerat azi, sa faca o sesizare. Este evident ca „victimele” pot contribui la propagarea abuzurilor daca nu reactioneaza.
   Multumesc pentru sugestie, este evident ca va trebui sa fac asta. Trebuie sa apelez la un specialist, deja cunostintele mele de IT sunt epuizate demult.

 5. Alexandru Marin Says:

  Zoso este managerul online al pedeleilor.Vai,ce ma amuz! 🙂

 6. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Nu numai persoanele implicate trebuie să depună o plângere că s-a înregistrat după ce domnul Orban a spus că nu se mai înregistrează, parlamentul, ca instituţie, nu poate avea microfoane cu conştiinţă proprie care să înregistreze când şi ce vor ele, că doar nu suntem copii să credem aşa ceva. Bănuiesc că Parlamentul nu este suspectat de acţiuni de terorism sau astfel de lucruri, care să justifice amplasarea de microfoane ce înregistrează 24/7. Eu cred că parlamentul ar trebui să ceară un raport detaliat SRI despre această întâmplare pentru că, nu-i aşa, se pot aduce atingere siguranţei statului, chiar dacă se dovedeşte că microfoanele sunt puse oficial, pentru că înregistrarea a părăsit fraudulos spaţiul parlamentar. Este evident că acea înregistrare nu a fost făcută în scopul înregistrării şedinţei, altfel ar fi fost alături de restul şedinţei, este absolut evident că cineva a preluat înregistrarea, a făcut o stenogramă, a transmis-o unde trebuie… cu un scop bine determinat şi nu ca simplă informare. Eu cred că cei de la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ar trebui să se sesizeze, de asemenea şi Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Sper că stimaţii colegi de la PD-L ai domniei voastre să se auto-sesizeze.

 7. Bibliotecaru Says:

  De fapt eu intrasem împins de la spate de desfiinţarea comisiei. Când se ia o hotărâre de acest tip, respectiv când doamna Anastase propune aşa ceva, nu spune înainte o polologhie de tipul conform art. alin lit din legea cutare? Şi eu aş fi interesat să văd cum argumentează legal această cerere.

  • mihaivoicu Says:

   Nu are argumentatie si pana si ea stie ca nu are. Cred ca incearca doar sa arate ca aceasta comisie este dubioasa si in concluzie ceea ce vor descoperi este o facatura

 8. diaconescumarius Says:

  „mai neim iz roberta anastase end aim caming from the cauntri uer deiniubs maicsis delta romeinia ” Dududia confunda din ce in ce mai mult Camera cu cabina de la concursurile de miss.

  • mihaivoicu Says:

   Un fel de the ducks come from the trucks

   • diaconescumarius Says:

    la Ilici era cat de cat explicabil, ca el a studiat la Moscow, dar la sexy deputata PDL-ista e mai greu de acceptat 🙂

   • Bibliotecaru Says:

    Domnul Iliescu a fost un vizionar. Iată că astăzi avem reclama aia cu „de unde vine laptele”… „Laptele vine de la piaţa”. 🙂
    Eu cred că şi domnul Iliescu a spus bine, raţele vin din camioane… De exemplu, raţele acelea mandarine de pe lacuri Bucureştilor, cu ce anume au fost aduse până în parc? Eu nu cred că orice vorbitor român de limbă engleză nu are o problemă cu a găsi englezescul de la daci, traci, cumani… Gluma este potrivirea, desigur… dar mai ales că personajele importante ale României se ambiţionează să vorbească fără traducător. Pentru mine este o prostie să vorbeşti ca preşedinte în engleză, franceză, rusă, italiană, spaniolă, portugheză, coreană, japoneză, chineză, sau kiswahili…. este sub demnitatea unui preşedinte. Când eşti în spaţiu privat, e altceva, dar public îţi trebuie traducător, pentru că la o adică poţi să dai şi vina pe el.

   • Bibliotecaru Says:

    Ca să nu mai vorbesc despre cât de rar se aud pronunţii cu accent ca „lişboa”, „vaterlo” ori „sau paulu” pe la specialiştii în limbi străine.

 9. Traian Breazu Says:

  si eu sunt indignat de insulta adusa institutiei fundamentale a unei democratii parlamentul. Nu doar prin interceptarea parlamentarilor in cladirea parlamentului si folosirea publica a unor interceptari ilegale dar si necompromitatoare.
  M-a indignat si ma indigneaza discursul min. turismului de la microfonul camerei deputatilor de acum cateva saptamani. Acela prin care a amenintat, practic santajat cu tot felul de insinuari sau presupuse informatii pe care le-ar detine despre adversarii politici.
  Nu sunt jurist, dar ce a facut atunci doamna U nu se incadreaza la santaj, la tainuire sau la ambele? Daca stie de ilegalitati nu este obligata sa le semnaleze.
  La fel de indignant mi se pare faptul ca doamna ministru isi petrece buna parte din timpul de lucru nu facandu-si treaba ci ocupandu-se cu strangerea (ilegala) de presupuse materiale compromitatoare despre adversari sai si cu practica DELICTULUI de santaj. Este cunoscut si faptul ca l-a amenintat pe Dl Tolontan ca „se va ocupa de el informativ”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: