5 este o cifra mica

Asa va constata astazi la ora 14 Roberta Anastase cand se va intruni Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Adica nu se va intruni, pentru ca, in afara de colegii de partid ai doamnei Udrea, la sedinta nu se va prezenta altcineva.

Am crezut ca democratia originala este un concept care a disparut. Acum a aparut regulamentul original. Un regulament unicat, pe care il are acasa Roberta Anastase si in care scrie ca o comisie parlamentara poate fi desfintata sau suspendata intr-o sedinta de Birou Permanent. Inregistrata ilegal se vede ca se poate, dar desfintata chiar nu se va putea. Asa ca astazi cinci PD-isti vor face un drum degeaba la sediul Parlamentului.

Etichete: , ,

16 răspunsuri to “5 este o cifra mica”

 1. Garcia Muerte Says:

  Bagati mana in foc pentru PSD? Eu m-as abtine. Daca pana acum o luna erau cei mai aprigi critici ai PD – ului, se pare ca de vreo doua saptamani doar Papasa Iliescu mai are sange in instalatie. A fost de-ajuns un marait al PD – ului din care vajnicii pesedistii au inteles ca ii cam paste scoaterea pe tusa, pentru ca toata doza aceea de nonconformism politic sa dispara ca prin farmec.

  PSD tinde sa devina un fel de UDMR. E adevarat, de mai mari dimensiuni si cu limba romana la baza. Dar apucaturile sunt aceleasi.

 2. atreides Says:

  Foarte bine. Dar poate era si mai bine sa va duceti la sedinta si sa le dati peste bot pedeleprelor.

  • mihaivoicu Says:

   Da, ar fi fost amuzant si asa. Dar am vrut sa arartam ca participam la sedintele regulamentare, nu la cele aberante

 3. tony Says:

  Iar au fost persecutati de cei 322 !

 4. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu

  Stimate domn,
  Trebuie să înţelegeţi un punct de vedere clar. Un om politic, fie el ministru, fie el şef de cameră, nu riscă absolut nimic dacă încalcă Regulamentul Camerei Deputaţilor sau Constituţia României. Nimeni nu riscă nimic dacă încalcă jurământul depus la preluarea mandatului… vă aduceţi aminte?

  „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”.

  Ori dacă pe de o parte singura sancţiune este că cineva îţi bate obrazul că nu respecţi nişte reguli, nici măcar cât că ai mers cu viteză pe autostradă, nu există nici o ameninţare cu puşcăria, cu amenda, nici măcar cu bătut la palmă, pentru că nimeni nu îţi poate lua mandatul de deputat… pe de altă parte partidul ar putea rămâne fără ocrotitorul şi binefăcătorul lui… Eu cred că nu este vorba despre o alegere în sine, de o dilemă, de cristalizarea unei alternative, că doar nu se împiedică politica de asemenea lucruri mărunte precum principiile şi regulile.

  Nu uitaţi însă ceva important, foarte important. Pe vremea când PNL era la guvernare, la nivelul populaţiei era exact aceiaşi percepţie relativ la câţiva dintre miniştri PNL, şi vorbesc despre oameni importanţi în partid. Ei bine, astăzi acei oameni continuă să fie importanţi în partid, deşi partidul naţional-liberal nu a sancţionat nici el conform sancţionării populaţiei. Eu nu aş mărgini discuţia către un anumit personaj, către un anumit partid. Dacă aş avea puterea de a „concedia” anumiţi oameni din politica românească, cam 10% dintre cei de pe listă ar fi liberali, cam 15% ar fi pesedişti, 20% pedelişti şi restul oameni care nu au un interes politic îndeajuns de relevant pentru a-i percepe ca membru unui anumit partid.

  • mihaivoicu Says:

   Eu imi amintesc juramantul; l-am depus de 2 ori ca parlamentar si de 2 ori ca ministru. Cand si-l va aminiti toata lumea, chiar daca nu prevede sanctiuni, clasa politica va avea alta imagine.

 5. Bibliotecaru Says:

  Dar de ce anume spune domnul Vlad Roşca… ce spuneţi? 😀

 6. parvan Says:

  Si 322 a parut un numar mic facut din cifre mici. Mi-e teama ca in ciuda unei implemtari defectuoase petarda cu inregistrarea ajunge sa-si atinga obiectivul. „monstruoasa coalitie”, abdicarea de la un presupus caracter apolitic al comisiei, cardasia rauvoitorilor impotriva competentei ministrese … toate aceste „vorbe tari” tind sa-si capete locul dorit in spatiu public.

  Nu stiu daca asta e din cauza disciplinei si puterii PD-listilor sau incoerenta si improvizatia celorlalti. Cert e ca absenta din motive hilare preferata folosirii unei tribune de intarit mesaje e o ratare de oportunitate. (cum au fost si bajbaiala cu ICCJ-ul, si cea cu „ancheta empirica”, si primirea unui act pe numele tau intr-un studiou Tv, si ciudata folosire a expresiei „angajatii lui Udrea” fara nominalizari …. )

 7. Florin Matei Says:

  Nici măcar democraţie originală nu mai avem, până şi p-asta au contrafăcut-o PD-iştii! Ăştia pe tot ce pun mâna se transformă în fals, nimic nu mai rămâne natural, firesc, veritabil.

 8. mihai 4 Says:

  http://sutu.ro/2009/08/20/elena-iti-iau-o-inghetata-daca-mergi-la-comisie/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: