Teii, promisiunile si gargaunii

Mai acum cativa ani, cand PRM era in Parlament, la Senat a ajuns un proiect de lege pentru infintarea comunei Valea Teilor, judetul Tulcea. O lege pentru infintarea unei localitati are un singur articol si cateva randuri. Cam ce fel de amendamente se pot depune la asa ceva? Gheorghe Funar a gasit solutia. A depus un amendament prin care dorea sa legifereze ca aceasta comuna se poate infinta numai daca primarul planteaza minim 100 de tei in localitate pentru a justifica numele localitatii.

Tot de la Cluj si tot de la PRM vine domnul Mircia Giurgiu. Trecut de la PRM la PD, a evitat trecerea in opozitia neparlamentara si duce mai departe cu mandrie realizarile domnului Funar. A scris 74 de proiecte de lege in cateva luni si chiar in vacanta a mai gandit una. Si anume ca nerespectarea propunerilor electorale sa fie pedepsita cu inchisoarea.

Nici macar nu-mi vine sa-l iau peste picior si sa-i explic cum ca doreste sa-l inchida pe Traian Basescu pentru nerespectarea promisiunii de marire cu 50% a salriilor profesorilor. Pentru ca este trist sa constat ca unii isi bat joc de demnitatea de a fi parlamentar considerand ca toate ideile pe care le au, probabil cand e luna plina, ar trebui sa devina legi.

As putea sa-i dau o mana de ajutor domnului Giurgiu. In colegiul meu se afla comuna Poiana Mare si acolo se gaseste o institutie care ar putea sa-i fie de folos.

Reclame

Etichete: , , , , ,

11 răspunsuri to “Teii, promisiunile si gargaunii”

 1. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  În Poiana Mare poiana este mare sau este atât de mare încât copacii au dispărut cu totul? 😀

  Am şi eu o propunere legislativă, nu aşa de radicală ca a domnului Mircia Giurgiu.

  Există nişte oameni în ţara asta care sunt condiţionaţi în obţinerea unui loc de muncă la stat de un jurământ solemn:
  Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

  Eu mi-aş dori măcar 15 ani de închisoare în cazul când acest jurământ este încălcat. Actual nu păţeşti nimic şi nu mi se pare normal. Ce spuneţi de o iniţiativă legislativă? Fură un ministru? OK, pe lângă pedeapsa pentru furt mai ia şi 15 ani pentru că-şi încalcă jurământul. Dă Guvernul o Ordonanţă de Urgenţă despre care CCR spune că încalcă constituţia în zona drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti… iarăşi 15 ani. Vine domnul de la UDMR şi face declaraţii nepotrivite demonstrând că nu apără „suveranitatea, independenta, unitatea şi integritatea teritorială a României”, 15 ani de subiect şi predicat adresat deţinuţilor. Ce spuneţi? Se poate să faceţi o asemenea iniţiativă. Eu aş merge şi mai departe, poate strângeţi semnături (prin intermediul partidului, desigur) şi o depuneţi ca iniţiativă cetăţenească, ca să aibă greutate.

  • mihaivoicu Says:

   Juramantul are mai degraba legatura cu infractiuni de genul tradare sau spionaj sau tentativa de lovitura de stat militara sau asa ceva. O alta intrebare este de ce inclacarea juramantului nu duce la pierderea mandatului. Sau asa cred…

  • Bibliotecaru Says:

   Aşa este, există jurăminte incriminate, cum e cel militar sau cel în faţa instanţei. Jurământul depus cu ocazia ceremoniei de investire, care este, atenţie!, o condiţie a postului (se specifică foarte clar că nedepunerea jurământului duce la invalidare), nu sunt pedepsite decât prin sancţiune morală, nu şi penală. Teoretic, acest caz de încălcarea a jurământului solemn ar trebui reglementată de lege. Iată că, după atâţia ani, Parlamentul României nu a avut timp să introducă acest articol în codul penal şi nici să facă o lege specială cu caracter penal. Mă gândesc că poate este timpul pentru aşa ceva. În România ambiguitatea este foarte, foarte mare. Toată lumea se concentrează pe aceleaşi legi, nimeni nu-şi pune problema introducerii unei secţiuni de infracţiuni speciale în codul penal. Eu cred că dacă un ministru refuză să se prezinte în faţa parlamentului, deşi Constituţia stipulează asta şi, legea stipulează asta, atunci ar trebui să existe şi o sancţiune pentru o astfel de încălcare a legii. Eu cred că încălcarea jurământului solemn trebuie să fie şi el sancţionat. Un poliţist depune şi el jurământul de apărare şi respectare a legii… dar dacă ia mită este pedepsit numai pentru mită, ca orice alt cetăţean ce nu a depus un jurământ. Cine să pedepsească pe cei care îşi încalcă jurământul, bunul Dumnezeu cu numele căruia este pecetluit la final? Este normal ca respectul pentru lege să se transforme într-o spută scârboasă pe obrazul societăţii. Cetăţeanul vede că pentru el mecanismele justiţiei sunt aspre, el nu poate alege, el nu poate interpreta legea după cum doreşte, el nu poate fi arogant cu justiţia… Cetăţeanul ascultă şi citeşte ştirile şi, în fiecare zi, învaţă că cetăţenii nu sunt egali în faţa legii, drepturile omului se aplică numai atunci când sunt convenabile, salariile se micşorează pentru cine trebuie, sunt daţi afară cei care nu pot riposta, mor de foame oamenii cinstiţi.

   Domnule Mihai Voicu,
   Ştiţi ce este pentru mine politica, dincolo de lucrurile pe care le spun pe diferite bloguri politice, de pe la toate partidele, punând frâu, de multe ori, dezgustului şi disperării? Vă invit să citiţi un articol de blog foarte real şi apoi să vă întrebaţi ce face politica pentru oameni şi ce anume face oamenilor. Este o lectură destul de lungă, dar foarte interesantă.

   http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/28/ma-ajutati-nu-vreau-pomana/

   Domnia sa este o victimă a politicii româneşti, mai precis a PD-L-ului. Mă aşteptam ca în asemenea caz, restul politicii (alta decât PD-L) să sară în sus şi să ia apărarea unei doamne simplu cetăţean. Nu s-a întâmplat nimic. De ce? Pentru că politica se foloseşte de popor şi nu foloseşte poporului. Pentru astfel de cazuri mi-aş dori o pedeapsă severă pentru încălcarea acestui jurământ.

 2. bogdan ilasc Says:

  felicitari pentru postare, oricum giurgiu ramane un demagog de prima clasa, la care daca mai adaugam si prostia care il caracterizeaza avem imaginea unui politician hidos, titpic pentru pede

 3. Laura Says:

  Ma intreb daca e de ras sau de plans. Este domnul Mircia Giurgiu, asa mai .. sarac in subtilitati de felul lui ? Sau pur si simplu asta e o forma cinica si primitiva de populism ? Pentru ca sunt convinsa ca ideea asta „hai sa-i bagam la puscarie pe politicienii care mint” ar obtine multe puncte intr-un sondaj de opinie.

  Si pana la urma nu este decat o forma brutala a temei favorite a domnului Basescu – „toti politicienii/mogulii/groupurile/enemy de jour este rai si denigreaza statul si suge sangele poporului”…

 4. Turambar Says:

  Sa intzeleg ca in Poiana Mare camasa este uda?

 5. dramoleta Says:

  Mircia, Marean, Adriean … Numai 1 şi 1 😆

 6. Claudia Muresan Says:

  pentru nerespectare de promisiuni, un demnitar ales e penalizat politic. Despre initiative iresponsabile, imi vine in minte legea protectiei animalelor, aia de lasa acum canii vagabonzi din nou pe strada. E ciudat sa legiferezi asa, fara nici un fel de studiu de impact. Si cred ca multe acte normative trec prea usor, cita vreme scopul pare nobil (animale, mediu etc) atunci cind nu au nici impactul politic pe care l-ar avea timpenia pe care o dati drept exemplu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: