Am stat degeaba la coada

Inainte de 1989 erau cozi la orice. Nu doar la pui ci si la carti, de exemplu. Asemanarea consta in faptul ca daca doreai sa cumperi pui trebuia sa iei si niste creveti vietnamezi, iar daca stateai trei ore la coada sa cumperi „Shogun”, achizitionai obligatoriu si doua exemplare din „Manualul betonistului”. Sau, si mai rau, niste cuvantari de la un congres.

Contabilul de la firma de marmura a lui Videanu, care deocamdata, spre disperarea noastra, face pe ministrul de finante  a bagat la pachet in ordonanta pentru rectificarea bugetului si cele 10 zile de concediu fara plata. Vreti rectificare? Luati si concediu fara plata!

Exista o singura problema. Rectificarea este negativa, a doua oara anul acesta. Adica fara autostrazi, fara reparatii de scoli si fara bani pentru agricultura. Deci nu vreau nici rectificarea, multumesc!

Publicitate

Etichete: , , ,

13 răspunsuri to “Am stat degeaba la coada”

 1. danutchidon Says:

  exagerezi Mihai !

 2. Alexandru Marin Says:

  Am inteles ca si elevii merita un concediu de 10 zile…fara plata

 3. Laura Says:

  Nu este concediul fara plata neconstitutional ? Pentru ca este o modificare a unui contract fara acordul uneia din parti ? Va incarca PNL sa atace rectificarea la Curtea Constitutionala ?

  • mihaivoicu Says:

   Din cauza unei aberatii constitutionale, din parlament nu poti ataca la ccr ordonantele de urgenta, ci doar legile de aprobare a acestora. Si pana atunci ordonanta produce efecte. Singura solutie este sa sesizam avocatul poporului, dar dupa aceea acesta sesizeaza ccr doar daca vrea. Cand s-a eliminat cumulul pensiei cu salariul, in ianuarie, a vrut si legea a fost declarata neconstitutionala. Vom discuta azi.

 4. Liviu Says:

  Sub ce forma a fost ‘bagata la pachet’ ordonanta cu cele 10 zile fara plata? Banuiesc ca un jurist cu nitica experienta poate face pilaf un asemenea act normativ.

 5. ion Says:

  Pai tocmai asta este problema lor, cea sesizata bine de 2xL ! Nu au gasit deocamdata portita legala ( daca exista vreuna ??!? ) pentru concediu fara plata! Degeaba n-am stat la coada de vreme ce sunteti parlamentar ales democratic, dle Voicu! altfel ati fi fost in MAN si cu siguranta nu am fi putut comenta toate astea pe blogul Dvs! Aveti uneori tendinta de a exagera din motive politicianiste probabil! Si eu pot spune ca am asteptat degeaba 4 ani de guvernare liberala sa pot obtine un pasaport biometric ca sa sper sa nu mai am probleme cu viza de SUA dar s-au cheltuit banii pe la firme clientelare si s-au tot amanat termenele la fiecare 6 luni ca sa se justifice cheltuielile! gresesc cumva?????

  • mihaivoicu Says:

   Este mai complicat. S-au amanat tocmai pentru ca mostenisem o firma clientelara. Titlul este o gluma, desigur. Bineinteles ca se putea mult mai rau.

 6. Florin Matei Says:

  Impunerea celor zece zile de concediu fără salariu este o măsură ilegală, nu poate fi aplicată de Boc decât pe principiul ,,aşa vrea muşchii mei”. Dar am greşit, acesta nu este un principiu, ci o nouă demonstraţie de forţă şi de nesocotire a contractelor de muncă. Adică a legii.
  Îmi aduc aminte că, în tinereţe, mă învecinam cu o familie ciudată: ea, Măriuţa, era o mătăhăloasă rea de muscă, el, Ionuţ, un pirpiriu veşnic speriat. Incomodat de infidelitatea nevestii, Ionuţ îi mai reproşa din când în când, cu glas scăzut, ieşirile în decor. Măriuţa însă, conştientă de puterea ei fizică asupra năpârstocului, îşi punea mâinile în şold şi urla de auzea toată strada: am făcut şi mai fac, mă, am făcut şi mai fac! Aşa şi Guvernul Boc, a făcut şi va mai face. Întrebare: până când?

 7. olimpiu Says:

  nu exista baza legala pt trimiterea vreunui angajat fie din secorul privat fie din cel de stat in concendiu fara plata. singura solutie ar fi caderea de comun acord intre angajator si angajat. iar rectificarile bugetare sunt doar urmarea ,,inteleptei” planificari a bugetului cand a fost prima oara votat de parlament. acolo e masura adevarata a incompetentei guvernului Boc. restul beleleor vin de la sine…ex investitiile.pai de unde????

 8. Bibliotecaru Says:

  Dacă domnul Pogea folosea de la bun început creştere economică -15%, aşa cum spuneam eu în ianuarie, poate că acum făcea o rectificare pozitivă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: