Mesajul presedintelui … Tariceanu

Nu am gresit titlul. Si nici nu are legatura cu viitorul. Doar ca ascultand mesajul presedintelui adresat astazi Parlamentului, am crezut ca nu inteleg bine.

Stim cu totii ca, dupa 5 ani de mandat, Traian Basescu nu se poate lauda cu mai nimic. Niciun proiect politic major nu poarta numele sau. Dar nu ma asteptam ca in acest discurs, care s-a vrut un soi de raport de activitate, sa se autocrediteze cu realizarile guvernului Tariceanu, guvern pe care l-a criticat, l-a atacat si a incercat fara oprire, fara succes din fericire, sa-l doboare.

O sa dau citate ca sa nu zica cineva ca sunt eu pricinos!

„Să ne amintim că în urmă cu 5 ani, România era în afara Uniunii Europene.
Astăzi, România este stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Aderarea ne-a adus o perioadă de creştere economică datorată investiţiilor, o creştere a nivelului de trai şi o creştere a prestigiului României pe plan internaţional. ”

Sau

„Acum câteva zile am fost la fabrica Ford din Craiova, unde investiţiile au continuat şi deja se produc automobile.
Apartenenţa la piaţa comună europeană a contribuit la succesul pe care mari producători, cum este Dacia-Renault, l-au avut în ultimele luni. Chiar în ciuda crizei economice.”

Sau

„Am convingerea că introducerea cotei unice de impozitare de 16%, pentru care am militat încă din campania electorală din 2004, pe care am susţinut-o din prima zi a mandatului meu şi chiar după schimbarea de guvern din 2008, a avut un rol crucial în creşterea prosperităţii economice din ultimii cinci ani.”

Sau

„În perioada 2004 – iulie 2009 s-a realizat o consistentă creştere a salariilor şi a pensiilor astfel salariul mediu brut a crescut de la 818 la 1901 Ron, pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut de la 232 la 714 RON, iar pensia medie de asigurări sociale în agricultură a crescut de la 74 la 301 Ron.
În acelaşi timp, stocul investiţiilor străine directe a crescut în intervalul 2004 – iulie 2009, de la 15 md Euro la 55,6 md Euro.”

Sau

„Patru din cei cinci ani ai mandatului meu au fost caracterizaţi de o creştere economică fără precedent în istoria contemporană a României.”

Pai in ritmul asta putem sa ne asteptam ca pe site-ul presedintiei sa apara un comunicat prin care Traian Basescu sa fie felicitat pentru ca a castigat US Open.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

7 răspunsuri to “Mesajul presedintelui … Tariceanu”

 1. Lilick Says:

  Inca un motiv pentru care nu il suferea pe Tariceanu. Pentru ca isi dorea sa se impauneze cu toate meritele unui prim-ministru, fara ca acesta sa reactioneze, sa-l traga de maneca. Astazi se intampla. Cu Boc. Ii pune pe tava ofrandele guvernarii pe care sa si le atarne-n piept. Ups, cum? Boc nu are ce sa-i puna pe tava? Doar initiative ratate, descrestere economica, nicio realizare? :mrgreen:

 2. Iulian Says:

  Ascultatorii nostri fac apel la voi, parlamentarii. Detalii pe blog.

 3. olimpiu Says:

  discurs demn de Marea Adunare Nationala in care se mai aflau rataciti PNL si UDMR. au revenit vremurile bune din ,,epoca de aur” cu discursuri sforaitoare , cu oameni de tip nou indoctrinati si limbuti lemnos cu politie politica, cu presiune pe justitie. si uite ca ajung sa-i dau dreptate lui Vanghelie care mai in gluma mai in serios arata ieri cum PSD ajuta pe tov Basescu sa instaureze dictatura
  noroc ca n-am murit toti in anii 89-90 si ne vom intoarce!!!!!

  • mihaivoicu Says:

   PNL si UDMR vor depune motiune de cenzura. Ne facem datoria pana la capat si sanctionam prin toate mijloacele constitutionale acest abuz al guvernului

   • maca Says:

    Dle Voicu
    Daca notiunea trece, ceea ce ar insemna o minune, va fi stopatas
    si prostia cu reforma pensiilor. Vor fi scutite astfel mii de procese.

 4. Ovidiu Neagoe Says:

  O concluzie la discursul sau ar fi ca dupa cinci ani, se vede treaba, daca mai era nevoie, ca presedintele in functie, n-a inteles prerogativele de care dispune.
  Si nici nu cred ca ar putea dispune de capacitatea de intelegere, deoarece, rolul de mediator, l-a schimbat cu cel de amplificator de conflicte.

 5. dramoleta Says:

  A luat-o razna rău de tot. 🙂
  Ieri a reuşit să-i convingă şi pe cei care încă mai aveau îndoieli de faptul că Guvernul Tăriceanu chiar a avut importante realizări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: