Dedicatie speciala

Dupa drepturile omului, mie parlamentul mi se pare cea mai buna inventie a democratiei. Un parlament este adversarul perfect al dictaturii sau al formei acesteia mai soft – puterea personala sporita. Si atunci cineva care isi doreste aceasta putere personala trage tare impotriva dusmanului. Ca sunt corupti, ca dorm in parlament, ca nu vor reforme, ca din cauza lor nu a dat Steaua gol aseara. Asta nu, dar nu mai e mult pana acolo.

Prin 2005 sau 2006, la Senat s-a primit o solicitare din partea DNA pentru a afla modul cum a votat senatorul UDMR Verestoy Attila la o sedinta de comisie. Cu delicatetea caracteristica, nea Nicu Vacaroiu nu numai ca i-a trimis la plimbare, dar tin minte ca le-a trimis si o scrisoare de raspuns foarte rece. Drept sa spun si acum regret ca nu am facut atunci un scandal pe masura obrazniciei cererii.

Dar macar atunci cei de la DNA au lasat-o balta. Acum cineva prins cu mana in banul public face plangere penala impotriva celor care au dovedit-o. Sa-i zic tupeu? Sa-i zic aberatie?

Pentru Traian Basescu, pentru Elena Udrea, pentru Monica Iacob-Ridzi si pentru toti cei ca ei fac o dedicatie speciala din Constitutia Romaniei.

Doamneeelor si domniiilor! Va rog aplaudati Articolul 72 aliniatul (1)!

ARTICOLUL 72
(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

Etichete: , , , , , , , ,

25 răspunsuri to “Dedicatie speciala”

 1. atreides Says:

  Intrebarea este: a reusit cineva sa inteleaga pana acum ce a fost in capatana lu’ Ridzi cand a facut plangerea penala impotriva comisiei? Adica putem presupune ca gestul asta are vreo semnificatie, vreun scop ceva, dar intelege cineva care ar fi astea? Eu cred ca nu, si ca acest gest va ramane unul dintre marile mistere ale politicii postdecembriste 🙂

 2. Cetateanul Popescu Says:

  atreides, raspunsul la intrebarea ta se gaseste pe la orice joagar de munte care taie busteni. Vezi ca se afla imprastiat peste tot pe jos. 😉

 3. Cepeca Says:

  Zii tupeu, Mihai. Tupeu fara limite. Plangerea este inadmisibila prin prevederea constitutionala de care faci vorbire.

  Ridiz o copie pe Udrea, individa care a devenit „modelul” in domeniu. Alaturi de ele sta Anastase. „Trei Doamne, si toate trei (!)” ca sa parafrazez o poezie de Cosbuc.

 4. george_escu Says:

  Ce face Ridzi este mai putin important … e o tipa cu mult tupeu, destul de ignoranta si atat. Intrebare este ce se mai aude cu anchetarea ei? A mai avansat? Poate fi monitorizat cumva stadiul anchetei?

 5. olimpiu Says:

  Ridzi -Pidzi e debusolata! sa fii in fruntea tineretului PD-L, fost europarl si minsitru si sa cazi de la inaltimea functiilor mai ales cand nu ai facut altceva decat ca EBA sa fie europarlamentar , e greu de digerat. si atunci te apuca panica, invidia fata de colega Udrea si gasesti cele mai nefericite cai pe care le poti afla gandind cu altceva decat creierul
  ascultam ieri o deputat PNL care spune acu nonsalanta ca va merge la parchet , va da declaratii..etc. eu consider ca nu au ce cauta acolo parlamentarii parati, ca Parchetul trebuie sa refuze din start ca nefondate plangerile nesimtitei din Petrosani

  • mihaivoicu Says:

   Trebuie taiata macaroana in cazul in care cineva de la parchet va constata ca trebuie sa-i ancheteze. Cred ca parlamen tul va trebui sa sa adreseze CCR pentru ca este un conflict intre puterile din stat si o incalcare a constitutiei de catre parchet

 6. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Spuneţi:
  „un parlament este adversarul perfect al dictaturii”
  Ştiţi cumva o dictatură în ultimii 100 de ani care să nu fi avut instituţional o structură de tip parlament care teoretic trebuia să controleze dictatorul?

  • mihaivoicu Says:

   A, bine, dar nu alese liber

  • Bibliotecaru Says:

   Ştiţi cumva o dictatură în ultimii 100 de ani care să nu fi avut instituţional o structură de tip parlament care teoretic trebuia să controleze dictatorul şi care nu sunt alese libere?

   • mihaivoicu Says:

    Da, toate. Cand numesti aceasta structura sau te prefaci ca o alegi nu functioneaza decat in favoarea celui care face asta

  • Bibliotecaru Says:

   Domnule Mihai Voicu,
   Adevărul este că starea de dictatură şi democraţie nu este impusă de forma de organizare a statului, ci de calitatea vieţii politice, respectiv a celor care conduc statul. Dictatura apare în momentul în care se coalizează un vârf îngust de putere susţinut orice ar fi de o parte a liderilor şi a masei. Dictatură are o constantă şi această constantă este „stăpânirea prin intimidare”, sau, eventual, prin teroare, frică, constrângere. Eu descopăr dictatura în momentul în care se conturează „Nu eşti cu noi, eşti împotriva noastră”. Din partea celor care susţin PD-L (atenţie, nu din partea politicienilor PD-L) şi a celor care îl susţin pe preşedintele Traian Băsescu, (însă nu numai) primesc răspunsul, „nu aplauzi alături de noi în extaz, eşti comunist, eşti pesedist, eşti contra noastră”. Culmea că acest mesaj este foarte aproape de mentalitatea totalitară, ceea ce teoretic îi apropie pe ei de ceea ce mă acuză pe mine.
   Iată ieri am cules o astfel de reacţie agresive chiar pe acest blog, ieri altcineva m-a acuzat că aş fi portavocea cuiva pe blogul doamnei Tuşa… Sfatul meu către PNL este să fie atenţi cum anume luptaţi politic pentru a nu transmite o surexcitare prea mare susţinătorilor PNL în încercarea de a câştiga mai multe voturi, să nu construiască şi ei condiţiile unui dictaturi, mai ales acum când domnul Crin Antonescu încearcă să fie primul preşedinte neconstrâns mental de perioada dictatorială din oligarhia comunistă. Nu uitaţi, nu domnia voastră trebuie să evitaţi să fiţi totalitar, nu colegii dumneavoastră parlamentari sau primari, totalitarismul pleacă de la susţinători şi reacţia lor hiper-protectoare. În momentul în care PNL începe să aibă vorbitori de reacţie care nu suportă să spui ceva negativ despre PNL şi, mai ales, despre liderul PNL, ar trebui să vă puneţi probleme…
   Spunea cineva că „Democraţia trebuie cucerită în fiecare zi”, ei bine, dictatura nu trebuie cucerită, ea vine natural pentru că dorinţa de putere este natural în om, altruismul însă este o calitate pentru care trebuie să lupţi cu propria persoană. Iată de ce pentru liberalism şi libertate trebuie luptat mai elegant decât în cazul celorlalte doctrine politice. Este bine ca liderii PNL să nu transmită spre susţinători ura pentru PSD sau PNL ci o maturitate a gândirii, o nevoie de cunoaştere aprofundată a economiei, dreptului, politicii, ştiinţelor sociale… Este de preferat un susţinător erudit şi civilizat decât susţinătorul agresiv.

 7. Irina Says:

  Fara numar! Fara numar! Pentru toti PD-ISTIII!

 8. maca Says:

  Da am observat la intregul PD-L (cu mici exceptii) acest tupeu fenomenal. „pusca si cureaua lata v-am mai pacalit odata”. Am observat chiar si la simpli membri PD-L, cunostiinte deale mele. Sunt putine lucruriile care nu le ” plac ” si care le taie tupeul.

 9. Alexandru Marin Says:

  Am o vizita de la cineva care a cautat : „mihai voicu pd”. Cineva va pune gand rau 🙂

  • mihaivoicu Says:

   Sau vrea sa vada cat de tare ii injur

   • Alexandru Marin Says:

    Am avut si „elena basescu in … goala” sau altele de genul. O sa fac un top intr-o zi . O sa pun si „mihai voicu pd” si pun si raspunsul dvs. sub cautare, sa isi vada de treaba. 🙂

  • Bibliotecaru Says:

   Poate că P.D. înseamnă, alăturat de Mihai Voicu, Perfect Deputies. 😀

   • Alexandru Marin Says:

    In mod normal, ar trebui sa cred ca burtosii ce fac cercetare la PD se uita sa vada inainte de emisiuni daca adversarii lui Hoara in dezbatere au zis ceva despre partidul lor iubit ca sa se contrazica si sa vorbeasca singur, ca de obicei. Sau poate mister Voicu e ultra-special si il monitorizeaza chiar Hoara.

   • Bibliotecaru Says:

    @ Alexandru Marin
    Domnul Hoară nu este decât un produs al sistemului totalitar. Purtam mai sus o discuţie despre totalitarism şi îl legam indisolubil despre oamenii care activează totalitarismul prin susţinere necondiţionată. Vedeţi dumneavoastră, am semnalat politicii întregi că PD şi-a încălcat statutul de partid în mod voit şi cu voinţă de partid, rezultatul fiind trei aleşi euro-parlamentari nestatutari. Conform legii partidelor politice, nerespectarea principiilor descrise de programul politic sau de statutul partidului duce la desfiinţarea partidului respectiv. Aceasta este una din soluţiile anti-totalitare pe care legiuitorii României au luat-o. Cei de la PSD şi PNL îşi declară zilnic „dragostea” pentru PD-L, există un război sâcâitor (pentru poporul român) de ani de zile dar nici PSD şi nici PNL nu a profitat de posibilitatea de a cere tribunalului desfiinţarea PD-L. Mai departe, toate partidele se acuză reciproc de tunuri financiare, trafic de influenţă, nepotism, încălcări flagrante ale Legii şi Constituţiei. Cu toate acestea puşcăriile nu sunt pline de oameni politici, aşa cum s-ar aştepta cineva care trăieşte în societatea românească… Dincolo de impotenţa procurorilor şi a Justiţiei de a duce până la capăt actul de Justiţie, o premisă care „tulbură” toate emisiunile TV şi toate ziarele, este normal să gândesc că nu există o voinţă politică ca politicienii „să se dea reciproc în gât” în faţa judecătorului astfel încât să ajungă să satisfacă o pedeapsă privativă de libertate.
    Iată de ce suspectez eu o oarecare complicitate a clasei politice, iată de ce cred eu că aceste certuri nu sunt atât în beneficiul poporului român, ci mai mult certuri în familie care sunt auzite şi de vecinii care cheamă poliţia pentru tulburarea liniştii publice, dar nu apare niciodată o plângere din partea celui violentat în familie. Aceasta este calea care anulează efortul democratic al legii, fie că se regăseşte într-un articol de lege, fie că se regăseşte într-o instituţie, ca Parlamentul României, faptul că politica a devenit un sistem închis cu propriile reguli, un sistem care expulzează mai repede pe unul care nu respectă aceste reguli de organizare interioară decât pe unul care nu respectă regulile oficiale, ale sistemului instituţional românesc.
    În toată această nebunie a politicii, domnul Hoară nu este decât o victimă a sistemului, după cum victime ale sistemului erau şi acei aplaudaci propagandistici de la congresele de partid. La ei la locul de muncă erau o personalitate, un şef… în sala congresului se transformau în aplaudaci în costum de ginerică. Pe timpul lui Ceauşescu am avut o experienţă unică, am fost rezervă de purtător de plăcuţe la ultimul spectacol omagial. Nu ştiu dacă aţi văzut acele tablouri făcute din plăcuţe pe fostul 23 August… Cel care ridica plăcuţa, nu vedea niciodată tabloul. I se spunea dintr-un megafon… „Plăcuţa numărul 5… SUS!… Fluturaţi!”. Cei ca domnul Hoară reprezintă un purtător de plăcuţă, aşa cum era să fiu şi eu odinioară… Sunt unii cu un nivel politic mai ridicat, de exemplu domnul Cristian Preda, Sulfina Barbu, Cristian Boureanu, sau sunt şi intelectuali, la nivel extrem de ridicat, precum Sever Voinescu. Sigur că da, fiecare partid are însă aceiaşi reacţii, fiecare partid are aceleaşi personaje, mai mult sau mai puţin abile… Vedeţi, nu domniile lor au o problemă, ci sistemul care construieşte politica care funcţionează cu mecanisme de sistem dictatorial. Priviţi emisiunile TV, inevitabil după două cuvinte se ajunge la o acuzaţie a cuiva şi la nevoia de apărare de la altcineva. Politica nu are rolul să facă acuzaţii la adresa celorlalte partide, politica nu are rolul să ridice în slăvi propria guvernare sau propriile acţiuni. Acestea sunt semne de dictatură, de conştiinţă dictatorială, de structură dictatorială. Dictatura nu apare atunci când un om iese cu automatul sub braţ şi rade tot ce i se împotriveşte, dictatura apare când se construieşte o structură în care fiecare ar face orice să rămână acolo şi, eventual, să urce o treaptă mai sus. Domnul Hoară nu poartă decât vina ambiţiei, de aici apare excesul de ţel în a servi pe şefu’.
    Ca să închid alocuţiunea cu o concluzie, domnule Alexandru Marin, dacă sunteţi îngrijorat că politica nu-şi mai îndeplineşte rolul desemnat instituţional, acela de a realiza mijloacele de competenţă şi infrastructură pentru conducerea reală a acestei ţări, dacă sesizaţi cum vine în trombă dictatura unei clase politice peste România, fără măcar ca politicienii să realizeze exact acest lucru, atunci nu luptaţi împotriva domnului Hoară, împotriva unui partid, împotriva unui lider… luptaţi împotriva sistemului care construieşte monştrii. Personal eu nu am sesizat în România, până acum, democraţie decât în primele clipe de după revoluţie, atunci când România a fost condusă de CPUN şi, paradoxal, acel organism nu a fost ales ci constituit. După primele alegeri, sistemul care construieşte dictaturi deja revenise.

 10. Daniel Mălăelea Says:

  O dedicatie speciala din partea mea pentru toti cei care ne-au adus in starea aceasta. Avem sansa sa ne vindecam. Romanii nu au voie sa rateze si aceasta sansa uriasa. Poate ca e chiar ultima.
  http://danielmalaelea-media.blogspot.com/2009/09/romania-trezeste-te.html

 11. Roxana Iordache Says:

  Excepţional! Să le sunaţi apa-n creier cu articolu-ăla. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: