Protocol cu PNTCD

O dezbatere mai veche pe care am avut-o impreuna aici a aratat dezamgirea generala produsa de gestul lui Milut, care a tratat un partid istoric, PNTCD, ca pe un obiect bun de vandut la consignatia.

Prin anuntarea protocolului de colaborare cu PNTCD reprezentat de presedintele Radu Sarbu, de Ciuhandu, de Ion Diaconescu si ceilalti, Crin Antonescu a pus lucrurile la punct din perspectiva PNL. In declaratia sa presedintele PNL spune cateva lucruri importante : ca il recunoaste pe Radu Sarbu drept presedinte PNTCD, ca cele doua partide sunt reprezentantele legitime ale dreptei romanesti si ca avem de-a face cu o colaborare politica pe termen lung, inclusiv pentru alegerile locale si parlamentare din 2012.

Nu este un gest electoral, ci unul moral. Rezultatele alegerilor prezidentiale nu se decid prin alinierea grupurilor din PNTCD, dar PNL spune cu aceasta ocazie foarte clar ca recunoaste legitimitatea celor care speram ca vor continua traditia istorica a PNTCD.

 

 

Publicitate

Etichete: , , , , ,

18 răspunsuri to “Protocol cu PNTCD”

 1. PATRICKdan Says:

  Pavelescu la Realitatea :))
  omu’ asta se mai suporta ?

  Apropos 😀 ma gandesc ca Pavelescu va avea mana buna, din moment ce, pe unde a umblat el (si-a umblat f mult) aceia pe care i-a parasit au ajuns sefi de stat ! Dupa ce l-a parasit pe matelot, a venit inspre Crin de care s-a dezis intr-un mod misterios…
  Asadar, Crin va fi viitorul Presedinte, beneficiind de „efectul Pavelescu” !

 2. Garcia Muerte Says:

  Crin este pe cai mari. Acest acord cu PNTCD – ul are darul de a mai aduce o zestre de 1-2 procente reale la numaratoarea finala a voturilor. De prin luna august Antonescu nu mai face gafele care pe mine m-au inspaimantat. Este bine ca are potentialul de a invata. Daca prin martie-aprilie, cand se discuta despre un candidat PNL in turul al doilea mai toata lumea zambea, iata ca acest om a reusit sa puncteze destul de mult la cei nehotarati.

  Vor urma saptamanile decisive si orice fel de sprijin este binevenit. In acest moment avem sanse reale ca pe urmatorul presedinte al Romaniei sa il cheme Crin Antonescu.

 3. olimpiu Says:

  viitorul suna bine pt dreapta romaneasca. dupa ce Basescu va pierde alegerile, PD_L se va duce de rapa, iar taranistii nu ar trebui sa rateze revenirea si impunerea doctrinei crestin democrate. si cand te gandesti ca-n perioada interbelica erau la stanga PNL!!!

 4. Marcel Ghilinta Says:

  Sunt taranist si votez Crin Antonescu si la fel va face si familia mea .
  Crin Antonescu TREBUIE sa ajunga presedintele Romaniei ,ne-am saturat sa fim o generatie de sacrificiu .
  Ma bucur ca atat Liberalilor cit si Taranistilor le-a dat dumnezeu mintea romanului de pe urma .

 5. Ion Beuca Says:

  http://beuca.wordpress.com/2009/10/26/pntcd-intra-in-lupta-electorala-alaturi-de-crin-antonescu/

 6. Florin Matei Says:

  Dreapta se regrupează, iar prietenul la nevoie se cunoaşte. Altfel, îmi place că, de-un timp încoace, au început să mişte căruţa pro-Antonescu şi liberalii din tabăra Tăriceanu. Deocamdată doar câţiva, şi timid, dar pasul e, totuşi, înainte.

 7. UN roman plin de noi sperante Says:

  Salutam prezenta de spirit a celor doi lideri – ale celor doua partide istorice, PNL si PNTCD – caci prin semnarea acestui protocol de sprijin acordat candidatului PNL Crin Antonescu la alegerile prezidentiale, se deschid oportunitati spre drumul normalitatii, care invariabil va inchide definitiv paranteza perioadei comuniste si implicit a celei neocomuniste!

 8. Benjib Says:

  Interesant cum intre 96-2000 cand toata lumea s-a bucurat de victoria dreptei, intre PNTCD au fost aratati cu degetul de catre PNL si s-a rupt alianta. in 2000 adevaratii liberali votau CDR iar adevaratii taranisti votau cu Iliescu sa nu iasa Vadim. In 2004 PNL ii acuza in continuare pe tovarasii de guvernare PNTCD si pe fostul presedinte propus Constantinescu. In schimb ne indemnau sa il votam pe Basescu. Am crezut ca prostii au fost PNTCD si i-am ascultat pe PNL. Imediat dupa alegeri a reinceput distractia din CDR. Au inceput sa se arate cu degetul. Acum dupa ce au guvernat 4 ani, PNL ni-l arata cu degetul pe Base. Acum din nou s-au aliat cu PNTCD. Deci am revenit in zona anilor 92-96. O sa il votam si pe Crin si probabil daca iese, PNL ii vor acuza din nou pe PNTCD, si poate in 2014 ne vor indemna sa votam pe Gioana sau pe mai stiu eu cine.

 9. adi tibu Says:

  E cu siguranta in gest electoral. Tot ce se intampla in aceasta perioada e gest electoral:) Din partea tuturor:)

  Off topic: ref. la mesajul lui Dinu Patriciu, care l-a gratulat pe M. Geoana cu epitetul de „liberal”, concluzia e simpla: Dinu stie ca M. Geoana va intra in turul 2 cu T. Basescu. Si incearca deja sa acomodeze electoratul liberal cu ideea:) Pe de alta parte, lovitura dura pentru Crin Antonescu, dovada dezavuarea de la Constanta.

 10. Marcel Ghilinta Says:

  Patriciu este un liberal convins ,aprecierea la adresa lui geoana a fost doar iun gest de curtoazie fata de acesta ,avind in vedere decizia luata de lideriul PSD de a sustine Motiunea liberalilor si de a demasca mascarada PDLului si incercarea lui Traian Basescu de a-si subordona toate institutiile statului in incercarea de a cistiga inca un mandat la Cotroceni ,in rest Patriciu este departe de a avea nevoie de Mircea Geoana ,care in sondaje ,in confruntarea cu Basescu pierde .In schimb Crin Antonescu cistiga clar .

 11. atreides Says:

  Excelent! Probabil nu va conta prea mult pentru alegerile astea, dar este esential ca la alegerile din 2012 PNL sa mearga intr-o alianta cu PNTCD, care pana atunci probabil isi va rezolva problemele interne (adica va scapa in sfarsit de Milut). Sunt convins ca tara are nevoie de un PNTCD renascut si puternic.

 12. maca Says:

  La Brasov (de pe unde sunt eu) filiala locala a PNT s-a aliat deja cu PDL in vederea sustinerii tov. presedinte Basescu. Gestul a fost publicat cu mare pompa la RTT. S-au prezentat si afisele publicitare Basescu presedinte si ochiul PNT. Totul a devenit oficial acum.

 13. mihai 4 Says:

  Buna miscarea.Bravo!Inclusiv cele 2-3% cat are Pnt-ul acum sunt de un real folos pentru ca Antonescu sa intre in turul 2 asa cum sa intamplat si cu potentialii votanti ai principelui Radu care sau reorientat in cea mai mare masura tot catre Crin.Mai ramane sa coagulati si dinspre nehotarati,zona din care cei mai multi tiind spre Oprescu.

 14. diaconescumarius Says:

  Un gest pe care il asteptam de mult, care trebuie salutat fara doar si poate. E o actiune cu efect mic pe termen scurt – nu cred sa poata aduce mai mult de 2, maxim 3 procente la aceste alegeri, dar cu potential maxim pe termen lung, in vederea constituirii adevaratei drepte din Romania.

 15. silviu din Transilvania Says:

  Trebuie sa invatam sa iubim, sa practicam, sa pastram democratia si libertatea noastra !

  Mi-as dori ca roadele acestui Protocol de colaborare sa fie produsul unei atitudini responsabile care a invatat ceva din experienta ultimilor 20 de ani si nu numai !
  Ar trebui sa intelegem cu totii ca neacordind atentia si importana cuvenita Interesului National in care sa cuprindem tot ce misca in tara asta mai putin Interesele Gastilor de orice culoare dar acum mai ales cea Portocalie, care a pus capac la toate si s-a acoperit de o rusine vesnica prin toata prestatia ei, in curind vom putea vorbi la timpul trecut despre tot ce inseamna Romania sau romani !

  Scuza cu acumularea salbatica de capital nu sta in picioare de loc. Polonia nu este acum in situatia catastrofala in care sintem noi tocmai pentru ca guvernantii lor s-au ocupat si de Interesul lor national nu numai de Teschereaua lor personala !

  Experimentul Portocaliu a lui Base care de 5 ani se straduieste sa ne readuca inapoi la anii „gloriosi”de dictatura are si partea lui buna !
  Cu totii am putut remarca ca Saminta Politrucului supus, Obedient, cu mintea setata si racordata la comanda Unicului Intelept si a Tovarasei lui, nu piere !
  Ei sint gata sa se organizeze din nou intr-un stat totalitar in care ei sa fie cei privilegiatii, care la fel ca si activistii lui Ceausescu sa devina uneltele de oprimare si comanda a noului Conducator !
  Aceste manifestari simptomatice ale fostului regim ceausist, ne-au permis sa realizam cit de aproape si mare este pericolul in care ne aflam cu totii !
  Pericolul de a redevenii sclavii unui regim totalitar, de asta data dupa modelul republicilor Bananiere !
  Daca societatea noastra nu va gasi resursele corespunzatoare nu numai sa inlatura de la putere pe acest T.Basescu impreuna cu Camarila lui dar si scoaterea lor definitiva din viata publica pentru vina de a fi atentat si atacat Ordinea Democratica din Romania, atunci aceste metehne si personaje de trista amintire, vor putea reveni si pune din nou in pericol Bunul Simt, Sitemul de Valori al UE spre care tindem, Libertatea si Demnitatea noastra

  Sper ca Dumnezeu sa dea mintea romanului cea de pe urma noului Guvern si Presedinte care vor veni in curind la conducerea Romaniei !
  Sper ca acest Guvern si Presedinte sa apartina intradevar fortelor democrate, fortelor de Dreapta, al echipei PNL si PNTCD-Cluj !
  Sper de asemenea si le doresc sa nu ne mai dezamageasca !
  s.d.T.

 16. silviu din Transilvania Says:

  „Ciuma Portocalie”

  Golanasul din portul Constantei,acest baietas cu priviri ratacite, la fel ca si zugravul austriac, maniacul cu pretentii de pictor care visa sa faca ordine in lume folosind-se de „Ciuma Bruna”, vrea sa dea lovitura, la cacialma si sa doboare Democratia si Romania !
  Baietul nostru,fost marinar cu pretentii de mare comandant, isi propune sa faca o noua ordine in Romania, folosindu-se de structurile unei noi ciumi(o numim ciuma, o data ce ea produce atita rau majoritatii cetatenilor), „Ciuma Portocalie” !
  Aceasta ordine doreste sa o impuna dupa cheful si pohta lui, uitind de bun simt, onestitate, de legi, democratie !

  Viorel Liss, la vremea lui, cind fu atins de mania puterii aflandu-se in functia de Primar General al Bucurestiului, incepu sa se creada un fel de Pascha turc, un Guvernator al Bucurestiului !
  Buimacit si ametit de ce puteri magice a descoperit in virful pixului sau cu care semna si repartiza garsoniere cui poftea si cui vroia el, Pasa Viorel uita de Primarie, uita de bucuresteni,uita de juramintul de a servi interesele si binele public si incepe sa-si organizeze o mica Imparatie, pe care o numeste in mod original, Partidul Noua Generatie(Imparatie pe care o va vinde mai tirziu sau o va pierde din cite stim nu pe un cimp de lupta, in favoarea unui alt potentat, care o va prelua si transforma dupa interesele si planurile sale) !
  V.Liss isi incropeste o Curte cu Servitori, cu Vasali, cu Favorite si Serai, o Curte de Pasa sau de Buli-Basa batrin dat in mintea pruncilor. Fetitele de consum, cadinele, dar nu numai, odata cu ele si codoasele si codosii lor, se aduna degraba si roiesc in jurul lui V.Liss auzind ca Bulibasa-Liss pofteste la nurii lor si le plateste atit de bine placerile si serviciile furnizate !

  La fel ca si acest penibil personaj, care a putut sa apara si sa functioneze doar intr-o Romanie, o tara ca a noastra uitata de Dumnezeu, unde asemenea abuzuri si derapaje de la normalitate si de la cele mai elementare norme si moravuri nu sint inca sanctionate imediat si corespunzator, la fel ca si V.Liss,T. Basescu va fi uimit si el de puterile pixului Prezidential !
  T. Basescu nu a rezistat nici el tentatiilor Puterii si-si da-n petec dindu-si arama pe fata, apare in fata noastra in adevarata lui lumina !
  El Prezidente, avind pe mina resurse mult mai mari decit le avea Pasa-Liss, este in masura sa dispuna pentru satisfacerea favoritelor sau favoritilor obedienti, de mai mult decit amaritele garsoniere !
  El poate infiinta si oferi cadou cu bugete de sute de milioane de Euro cu tot, Ministere de tot felul, numai bune de muls si de facut „inginerii financiare”(banci nu mai avem, s-au terminat) !
  El poate sa-si sprijine familia pt. a obtine venituri prin tot felul de afaceri care atunci cind sint descoperite produc scandaluri uriase de care se mira tot Mapamondul !
  El poate sa foloseasca PDL dupa bunul sau plac, fara sa catadicseasca sa intrebe pe cineva, pentru orice ii trasneste prin cap, inclusiv pt. a o trimite pe fiica lui sa ne reprezinte in Institutiile Europene, unde si asa duceam lipsa de competente !
  Acest aventurier iresponsabil, trage dupa el si distruge un aparat de partid cu structuri greu realizate in timp !
  El compromite tot PD-L cu lideri mai mari sau mai mici pina la cel mai neinsemnat membru al sau, prin abuzurile si aberatiile lui !
  El poate sa-si permita sa incurajeze si sa sprijene legalizarea drogurilor si a prostitutiei !
  El calca cu dispret pe Constitutie,Legi, reguli peste orice i-ar putea sta in calea spre acapararea Puterii Totale in Stat, in Romania !
  El scuipa peste toti acei oameni care s-au alaturat PD-ului crezind in programele, planurile si declaratiile lui fatarnice de impostor ordinar, in care prioritate aveau Interesul National si Binele Public !

  Acest impostor care doreste sa fie perceput ca un Salvator al Patriei, ar putea pune in pericol tot sistemul nostru de valori de democratie, de civilizatie si cultura pe care ni l-am dorit si visat de pe vremea fostei dictaturi ceausiste !!!

  Asistam pasivi la aparitia unui nou monstru ?!

  Ciuma portocalie isi are deja adeptii ei, clientii ei, „elitele” ei, Goebbels-ii ei, la un loc cu mentorul ei, dictatorul in devenire T.Basescu !

  Cred ca doar posibilitatea ca asemenea fenomene, anomalii, deviatii de la normalitate sa existe, sint semne ale slabiciunii si vulnerabilitatii societatii civile din Romania !

  Iresponsabilitatea unora, obedienta altora pot sa aduca din nou in Romania, cea mai josnica si oprimanta dictatura !

  Dictator sa fie ca… broaste se gasesc, puzderie !!!
  S-au adunat deja o gramada de asemenea jeguri umane in jurul lui T.Basescu. Ca niste hiene dau tircoale starvului muribund a ceeace a mai ramas din Romania !
  In dementa lor si a sefului lor, uita toate lectiile din istorie cu fel de fel de Dictatori sau dictatorasi mai mititei !!!
  Dorinta lor de a aduna osinza peste osinza le ia mintile si ii transforma in Monstri care mai devreme sau mai tirziu vor primi pedeapsa deja cunoscuta si rezervata celor de teapa lor, Dictatori sau Slugile lor umile !

  Toate valorile umane, tot ce este bun si de calitate,cinstit si drept se indeparteaza de ei in timp ce mediocritatile obediente se inmultesc si se aduna umili sub sefia absoluta !!!
  Sub aceasta sefie a lui T.Basescu vor sa instaureze o noua ordine !
  Ordinea Ciumei Portocalii !

  Amenintarile „Ciumei Portocalii” ne pindesc si ne pun in pericol demnitatea si libertatile democratice plapande pe care le avem !
  Ea ne pune in pericol insasi fiinta Nationala, filonul genetic sanatos al natiunii noastre !
  Daca nu vom reusi sa stopam ascensiunea „Ciumei Portocalii”, va trebui in curind sa ne protejam, sa ne cautam si mentine libertatea pe alte meleaguri !
  In 2004 noi cetatenii Romaniei am reusit sa sanctionam abuzurile si derapajele de la democratie a lui A. Nastase si aparatului sau de partid !
  Acum este momentul in care romanii trebuie sa opreasca pe T.Basescu si”ciuma” lui portocalie !
  Momentul 22 nov.-6 dec/2009, va fi un test al maturitatii al discernamintului si responsabilitatii cetatenilor romani, al nivelului la care a reusit sa evolueze societatea din Romania !

  Dumnezeu sa dea Intelepciune Romanilor !
  Dumnezeu sa ocroteasca Romania si pe Romani !!!

 17. octaaa Says:

  M-ar bucura mult daca ati colabora cat mai mult cu taranistii. Cu adevaratii taranisti. Ai lui Diaconescu, Sarbu si Ciuhandu.

 18. Dan Patrascu Says:

  Nu pot sa sper ca acest protocol este vazut e liberali, dupa cum ati spus „un demers moral” si nu unul pur electoral.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: