Numai pentru unii

Ziua de miercuri mi-am petrecut-o mai mult pe strada. Crin Antonescu a venit la Craiova, in judetul pe care din 2004 il reprezint in Parlament si chiar daca nu am reusit sa-l aduc la Calafat, in mijlocul celor care mi-au acordat direct increderea, am fost impreuna cu cei din colegiul meu, cu liberalii din Calafat, din Poiana Mare, din Ciuperceni, Desa, Pisc si Seaca alaturi de 5000 de oameni care au venit de bunavoie. Vorba unui coleg, noi am trimis invitatii iar Basescu si Solomon au trimis somatii.

Am fost atat de agitat incat am uitat sa fac poze 😦

Asa se face ca mi-a scapat orice informatie despre un scandal nou, ceva cu niste ziaristi si un sef de institutie. Un scandal bazat, din pacate din nou, pe mijloace ilegale si pe practici care reprezinta incalcari flagrante ale drepturilor omului. Ca si in cazul Remes, ca si in cazul Patriciu, ca si in cazul parlamentarilor aflati in exercitarea mandatului.

Nu fac reguli dupa cum imi convine. Voi apara aceste principii indiferent despre cine este vorba. As vrea sa dovedesc asta luand pozitie fata de o inregistrare ilegala featuring membri PD sau apropiati ai presedintelui si cu prima ocazie voi face asta. Dar, deocamdata, absolut intamplator desigur, numai altii sunt victime ale acestor abuzuri.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

24 răspunsuri to “Numai pentru unii”

 1. dramoleta Says:

  In cazul Remes, CCR a decis de curand ca inregistrarile au fost ilegale.

  Foarte grav ce se intampla. Am inceput sa spunem, ca inainte de ’89, că peretii au urechi. E de rau!

  Este un scandal care nu prea intereseaza opinia publica. Cam toti avem o parere deja formata despre cele trei personaje implicate.

 2. joness Says:

  Puteti sa luati pozitie contra intregistrarilor cu Degeratu si Hayssam. 😉

  • mihaivoicu Says:

   Da, corect. Sunt inregistrari? Eu am crezut ca sunt doar niste depozitii, niste marturii. Daca sunt inregistrari este nasol, mai ales daca au fost facute intr-o institutie si apoi au iesit in public.

 3. Codrin Scutaru Says:

  O faza tare cu Hitler, sef de campanie la PD-L. E atat de faina incat atat ei cat si Base ar trebui sa o priveasca cu umor, cum cred ca o vor si face:
  http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/11/hitler-sef-de-campanie-la-pd-l.html

 4. Liviu Says:

  Nu e nimic, a mai trecut o zi cu dezbateri interminable despre ziaristi, moguli, intregistrari, santaje etc. si aproape ca nu s-a soptit un cuvintel despre criza, somaj, bilantul guvernarii Basescu etc. La aceasta diversiune au marsat cu brio si liberalii pe care i-am vazut azi pe la televiziuni.

  Cred ca la Cotroceni cineva isi freaca mainile de sarisfactie si numara zilele ramase pana la realegere.

 5. ion Says:

  Iertati-ma ca intervin si eu cu o parere: scandalul e scandal si e alimentat evident in scop electoral! Dar nu prea cred nici ca Remes sau SRS sunt niste mielusei nevinovati! Ce-i ilegal e ilegal dar sa nu-i albim pe Remes sau pe Nasu’ mai mult decat este cazul!

 6. Dan Patrascu Says:

  Oricum ar sta lucrurile, politica romaneasca este bolnava, dar cre ca presa romaneasca este mult mai bolnava decat politica. Studiind in italia de 6 ani si urmarind zilnic mai multe canale mass-media, imi dau seama de imensa diferenta dintre presa italieneasca si cea romaneasca, chiar daca si in Italia exista mogului, chiar daca si in Italia exista trusturi de presa care sunt subjugate politicului etc.

  • mihaivoicu Says:

   Si chiar daca marele mogul e prim ministru…

  • Claudia Muresan Says:

   ‘Marea diferenta’ e ca in Italia aproape nimeni nu mai critica. E o presa care, inafara de comentarii neinformate, stiri despre infractiuni si copy/paste din New York Times nu prea produce nimic. Mi se pare ciudat ca o dati ca exemplu. Daca ati vorbi despre Marea Britanie si BBC as intelege.
   In rest, on the plus side, in Italia exista inca respect pentru institutii si pentru practicile democratice, cel putin la nivelul de omagiu adus virtutii de catre viciu. La scoala inde eram eu, in ziua in care a venit presedintele sa tina un discurs, portaresele au fost la coafor si s-au imbracat cu hainele cele mai bune. La noi presedintele face poze cu pustanii care ii pun coarne pe la spate si care n-or sa inteleaga niciodata cit de minunat e sa faci parte dintr-o societate civilizata (una cu legi si institutii bine construite si respectate).

 7. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu

  MOTTO:
  Per l’argine sinistro volta dienno;
  ma prima avea ciascun la lingua stretta
  coi denti, verso lor duca, per cenno;
  ed elli avea del cul fatto trombetta.

  (Dante, Infernul)

  Ceea ce, în traducerea domnului Pruteanu, sună cam aşa:
  Atunci, cu limba între dinţi, toţi dracii,
  cătînd la şef, prin stînga luară malul,
  iar tartorul, spre-a-şi îmboldi ciracii,
  din cur făcu trompetă, dînd semnalul.

  Pamfletul meu este mult sub arta domnului Pruteanu…

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2009/11/shatajah-canta-dream-girls-song.html

 8. Plutarh Says:

  Unde este solidaritatea breslei jurnalistice intru apararea onestitatii profesionalismuluisi veritabileiindependente? Nimic din ce este cu adevarat autentic,nu se obtine facil!Se incerca acum inainte de alegeri intimidari extreme ,tocmai pentru a decrebiliza MASS MEDIA ,pentru ca jurnalistii sa nu aiba curajul sa aiba alta opinie dacat cea a BIROULUI ELECTORAL CENTRAL in raport cu voturile valabil exprimate in urma NUMARARII si verificarii acestora.MACOVEI A FOST INFILTRAT LA D.N.A. TOCMAI PENTRU A CULEGE INFORMATII DESPRE DOSARELE AVUTE DE BASESCU LA D.N.A.INCA DIN ANUL 2003. MACOVEI A FOST SANTAJAT DE CATRE BASESCU =PRIN D.N.A..STITI CINE FOLOSESTE EXPRESIA MIZERIE?NUMAI AGENTII DE SECURITATE- CARE LA RANDUL LOR SAU FOLOSIT DE ACESTE MIZERII.ROSCA STANESCU A FOST ATRAS INN CAPCANA INTINSA ABIL DE CATRE DNA SI BASESCU,PENTRU CA ACESTA -CARE ESTE IN PROCES CI MIRCEA BASESCU SA FIE COMPROMIS IN OCHII OPINIIEI PUBLIC

  srs a incercat cu miljloace jurnalistice sa aduca opiniei publice santajul lui bt la pionii vblaga, avideanu, rberceanu ,dar btraian a intors lucrurile cu susul in jos-datorita experientei i8n INTOXICARE-ca veritabil agent al securitatii interne si externe.
  contactul de imprumut era doar o siimulatie ,caci macovei luam mita mascata asa zis in calitate de martor de la cei anchetati.

 9. mihai 4 Says:

 10. maca Says:

  D-l Voicu,
  Trebuie sa recunosc ca mi-a placut deosebit de mult comparatia dvs intre Pogea si seful delegatiei FMI. Aveti perfecta dreptate, numai prosti mai fac acorduri cu FMI. D-l Pogea acordatii circumstate atenuante, nu este nici pe departe contabil, este.. inginer.

 11. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  V-am ascultat la Realitatea vorbind despre dreptul preşedintelui de a desemna (sau a nu desemna) orice candidat doreşte pentru postul de premier.

  Aici sunt două probleme separate.
  Prima problemă este legată de înţelesul Constituţional. Pentru mine, un neavenit în interpretarea legilor, este evident că textul constituţiei îi permite preşedintelui să desemneze pe oricine vrea. Pentru mine, un neavenit în interpretarea legilor, este evident că spiritul constituţie îi dă preşedintelui această sarcină tocmai pentru a ajuta la obţinerea unei majorităţi parlamentare şi nu pentru a-şi impune propria dorinţă.

  Despre a doua problemă situaţia stă cu totul altfel. A doua problemă este: ARE DREPTUL PREŞEDINTELE SĂ INTERPRETEZE CONSTITUŢIA?

  Scriam acum câteva zile pe blogul meu într-un dialog interesant (noroc că nu citeşte nimeni blogul meu…)

  preşedintele nu trebuie să interpreteze în mod oficial legea, ci trebuie să vegheze şi să aplice Constituţia, aşa cum primeşte ea interpretarea oficială de la cei în drept să o facă.

  Interpretarea generală (legală) este superioară oricărei alte interpretări şi aparţine legiuitorului.

  În cazul în care norma respectivă nu este emisă de parlament, avem cazul aşa numitei interpretări autentice a organului care emite norma, de exemplu Guvernul României.

  În sfârşit, interpretarea cauzală se referă la cazuri concrete şi aparţine, de regulă, puterii juridice.

  Interpretarea pe care o dă legii cetăţeanul Traian Băsescu este una neoficială. Domnia sa nu poate să interpreteze legea altfel decât îi spune Parlamentul că este interpretarea.

  Aceste principii sunt noţiuni introductive generale pe care le învaţă oricare student de la drept în anul I.

  De aceea este importantă doctrina juridică care are un rol foarte important în interpretarea legii, în aplicarea legii, în dezvoltarea legii, deşi ea nu este, cum se spune, „izvor” de lege.

  Domnule Mihai Voicu,
  Legea şi Interpretarea Legii fac corp comun şi au aceiaşi putere. Aveţi câţiva colegi absolvenţi de drept, puteţi să verificaţia cest lucru, puteţi să verificaţi că preşedintele poate cel mult să trimită o sesizare la CCR, dar nu poate interpreta constituţia după capul domniei sale… Şi atunci, despre ce mai putem vorbi în asemenea caz? Domnia sa trebuie să se supună interpretării parlamentului şi pe urmă se poate adresa CCR sau în alte părţi. De ce oare NIMENI din întreg parlamentul nu a spus un asemenea lucru simplu care rezolva situaţia imediat? Eu nu pot să cred că nimeni nu ştia că preşedintele nu poate interpreta legea sau, mai exact, că NIMENI nu poate interpreta legea deasupra parlamentului, nici măcar CCR. Este de fapt un joc de imagine iar noi, publicul vulg, stăm ca proştii şi căscăm gura.

  • mihaivoicu Says:

   Imi cer scuze si marturisesc ceva. Am simplificat excesiv discutia mentionand doar litera constitutiei doar ca sa scap de discutii inutile cu Radu F. Sigur ca eu cred ca rolul consultarilor este acela de a identifica o majoritate, nu de a impune un candidat

  • Bibliotecaru Says:

   Domnule Mihai Voicu,
   Nu cred că aţi sesizat esenţa a ceea ce am spus eu. Dacă interpretarea Constituţie de către domnul Preşedinte nu se încadrează în interpretările de tip oficial, ci, eventual, în interpretări de tip neoficial, înseamnă că domnul preşedinte nu are dreptul să aleagă o altă interpretare decât cea dată de Parlamentul României, ceea ce înseamnă, în concluzie, că domnia sa nu poate alege să interpreteze Constituţia „desemnez pe cine vreau eu” dacă parlamentul spune „desemnezi pe cine vrem noi”, chiar şi în cazul în care Parlamentul nu are dreptate în ceea ce spune. În concluzie, Preşedintele nu avea voie să nu desemneze pe domnul Johannis dacă Parlamentul îi spunea că este obligat să o facă (repet, dincolo de valoarea de adevăr a interpretării susţinute de Parlament, pentru că interpretarea are aceiaşi valoare ca şi legea, fiind un tot unitar). Cu alte cuvinte, dacă preşedintele nu poate interpreta oficial Constituţia înseamnă că a încălcat legea refuzând desemnarea domnului Johannis şi tot acest circ „uite desemnarea premierului, dar este alt premier” este de ochii alegătorilor şi de fapt se face cu voia PSD PNL UDMR miniorităţi.

   În caz că este adevărat…
   Sunt zeci de jurişti în Parlament, mă îndoiesc că nici unul dintre ei nu şi-a adus aminte de abc-ul facultăţii de drept ca să-i comunice preşedintele că nu are voie să întoarcă vorba Parlamentului… De aceea mă întreb, cred eu justificat, ce fel de joc face politica românească dacă toată lumea preferă o astfel de situaţie, de ce este politica românească deasupra legii?

   • mihaivoicu Says:

    Scuze, am avut o zi agitata. Cele spuse de dvs sunt cel putin logice, daca nu cumva si corecte dpdv juridic. Ce ne facem insa daca domnului nu-i pasa de asta. Ce sanctiuni exista? Suspendarea? Da, sigur, dar din pacate este o masura cre il va victimiza si il va face erou.
    Un presedinte ales de parlament nu-si va permite asa ceva. Sanctiunea este mult mai la indemana

   • Bibliotecaru Says:

    Verificaţi dacă sunt corecte din punct de vedere juridic şi spuneţi-le la TV până ce este acceptat domnul Johannis. Dacă intră acest concept în conştiinţa publicului, tot este un succes. De ce nu, puteţi purta tricouri: Preşedintele nu poate interpreta oficial Constituţia! Impactul publicitar ar fi colosal.

    Lipsa de reacţie a Parlamentului este atât de ciudată pentru mine încât îmi pare că toată lumea ştie dar nu are interesul să reacţioneze.

  • Bibliotecaru Says:

   Nici un răspuns?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: