Cine are, pana la urma, ceva de spus?

Astazi centrul universului, locul de unde nu poti pleca, un veritabil Xanadu al Romaniei se afla la Braila.

Dupa ce a protestat vehement fata de refuzul lui Traian Basescu de a participa la dezbateri electorale, Mircea Geoana vine cu niste scuze ridicole pentru a face acelasi lucru. Presiunea pusa pe Traian Basescu este justificata. Nu era de acceptat ca acesta sa poata vorbi in voie despre moguli, parlament si privilegii fara sa-l ia cineva de guler si despre bilantul mandatului sau si despre performantele guvernului instituit si mentinut artificial la putere de catre el. Dar cat de jalnic este ca atunci cand, in sfarsit, Traian Basescu cedeaza pentru a nu pierde electoral foarte mult, Mircea Geoana sa spuna ca nu poate veni pentru ca este la Braila?

Ei bine, mascarada cu dezbaterea a fost practicata de Mircea Geoana numai ca parte a scenariului „eu sunt singurul adversar al lui Basescu”. Si pur si simplu nu a mers. Poate ca Mircea Geoana are ceva de spus la o dezbatere. Despre politica externa si de securitate cu siguranta. Pe alte subiecte se va afla, fara indoiala, in dificultate. Cu toate astea, vazand ca nu i-a tinut cacealmaua, gaseste scuze sa nu participe pentru moment.

La randul sau, Traian Basescu a cedat presiunii doar cand nu a mai avut de ales. Pentru ca, spre deosebire de ceilalti, el trebuie sa dea si socoteala pentru ce a facut si asta nu-i va fi la indemana.

Cred insa ca presiunea este mare si cine nu intelege asta va pierde puncte. Primul meci se pare ca va fi azi, Antonescu-Basescu, adevarata finala. Succes, Crin!

Reclame

Etichete: , , , , , ,

22 răspunsuri to “Cine are, pana la urma, ceva de spus?”

 1. maca Says:

  Daca Antonescu va avea un meci cu Basescu, Geoana va fi si el obligat sa aiba unul cu cei doi, deci inca doua meciuri. Interesant mi s-ar parea un meci Basescu- Vadim. Daca are cumva curaj nenea Basescu. Daca Antonescu si Geoana se vor purta cu manusi, Vadim ii va K.O. in prima repriza, minutul 1. Vrea aceasta umilire a lui Basescu. Pt tot raul pe care ni l-a facut.
  p.s. Nu sunt suporter Vadim.

 2. AURASH Says:

  Abia astept aceasta confruntare.Sper ca domnul Antonescu sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre si la sfarsitul acestei confruntari,domnul Basescu sa regrete.Mult noroc.

 3. MARIN Says:

  Stimate Domnule VOICU,
  Imaginati-va un grup de prieteni pescari care se intalnesc la sfarsitul unei zile de pescuit, fiecare venind dupa alta balta. Toti incep sa se laude asupra capturilor si TEHNICILOR pe care le folosesc in arta pescuitului. Printre ei este unul „cel mai tare din parcare” care din punct de vedere al declaratiilor ii minimalizeaza pe toti ceilalti. A doua zi merg toti la pescuit pe aceeasi balta, „cel mai tare din parcare” prinde in carlig (un carlig urias) un Somn de 150 Kg dar, cand sa-l traga la mal, firul (fiind foarte subtire) se rupe.
  Ceea ce este regretabil este ca in cazul nostru, personajul din poveste (d-l Geoana) nici macar pana la balta n-a mai ajuns !
  Salut din suflet deschiderea candidatului nostru, CRIN ANTONESCU, de a participa la aceasta confruntare si, de pe acum, ma gandesc cu groaza si mila la infrangerea pe care o va suferi adversarul domniei sale. DE MII DE ORI BAFTA !

 4. Anca Says:

  Ieri Crin a facut o miscare astrala, rasturnandu-i planul exact in oglinda lui Geoana. De altfel, ca si miscarea cu Iohannis, si episodul asta se incadreaza la capitolul miscari monumentale care nu necesita investitii, nici eforturi de partid-mamut. Nu mai vorbesc de coincidenta fericita de a se intampla lucrurile la Cluj, un punct esential si profund portocaliu in care Crin nu avea vizibilitate mai deloc si de unde se raspandeste usor mesajul, dat fiind ca discutam despre o aglomerare de studenti din toata Transilvania si nu numai. Sigur ca e putin tarziu, dar pe de alta parte este un gen de confruntare pe care lumea a asteptat-o toata campania, deci e foarte posibil ca oamenii sa fie foarte atenti la episoadele astea. Depinde mult si cum va fi mediatizat evenimentul, pentru ca n-ar fi prima data cand televiziunile se fac ocupate exact la momentul potrivit. Mai exact la semnul potrivit… Sa speram ca din drag de profesionalism televiziunile vor apela macar in ultimul moment la discernamant. Om vedea.
  Pana una-alta, inca o data zic, dementiala intoarcere de valuri din partea lui Crin! Sper sa radieze azi.

 5. atitudini Says:

  As vrea sa vad si un meci Basescu – Geoana….

  Au fost impreuna 9 luni… ultimile 9 luni. Au avut impreuna 70% din parlament. Au fost fericiti impreuna!

  As vrea sa vad cum abordeaza discutiile despre realitatea groaznica din tara. Sa vad cum isi asuma extrema ineficienta a masurilor anti-criza. Sa vad cum spun: m-ai dat afara din guvern / ba nu! tu ai plecat!

  Sper sa nu ajung sa am de ales intre doua imagini ale trecutului!

  • MARIN Says:

   O confruntare televizata BASESCU – GEOANA ar fi de-a dreptul interesanta dar, fara sonor, ca in filmele mute. Ar fi o premiera in domeniul politic international deoarece, asa cum bine ati sesizat, fiind partasi la actuala „fericire” a tutror, daca dezbaterea ar fi muta, fiecare ar intelege ce vrea sau si-ar imagina ce vrea.

 6. olimpiu Says:

  succes Crin! last chance! poate emisiunea asta sa-l coste pe ,,prostanac locl in finala… sau poate pe Base!

 7. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Spune un cântec-baladă românesc…

  Cine are
  Noroc are
  Cine n-are
  Chiar că n-are.

  Este evident că domnul Băsescu nu a acceptat confruntarea pentru că nu a mai suportat presiunea, a fost o mişcare de tipul „vă convoc la întrunire”. După ce domnul Geoană şi-a organizat o manifestaţie „ca pe vremea lui Ceauşescu”, dacă este să o citez pe doamna Tuşa, credeţi că ar fi contramandat totul, inclusiv fântânile arteziene, pentru a merge la o întâlnire cu domnul Băsescu în localitatea în care domnia sa deja adunase oameni pentru întrunirea sa? Se pare că domnul Geoană nu a gândit aşa.

  Întâlnirea organizată cu dialogul pe rând şi cu minutul mi se pare oricum de prost gust. Eu aş sugera altceva. Toţi candidaţii, nu numai cei trei sau patru, să aibă un laptop în faţă şi să vorbească toţi pe un chat public (dar unde pot comenta numai ei). Aşa s-ar putea exprima toţi, aşa ar avea şanse egale, aşa ar putea vorbi de oriunde s-ar afla. Bineînţeles, ar trebui să fie filmaţi în timp ce fac asta pentru a ne convinge şi noi că domniile lor scriu pe chat şi nu altcineva.

  • mihaivoicu Says:

   Nu mi s-a parut ca locul desfasurarii sau momentul l-ar fi avantajat pe Basescu. Poate doar pt ca nu s-a deplasat in alta parte, dar dezbaterea putea fi oriunde, a fost un decor cu niste camere.
   Formatul poate fi ajustat, important este ca dezbaterea a avut loc.

  • Bibliotecaru Says:

   Sper să fiţi de acord cu mine că o întâlnire între candidaţi (şi aş spune între trei sau patru candidaţi) ar trebui hotărâtă de stafurile de campanie şi nu să hotărască cineva locul şi condiţiile şi subiectele şi tot ce mai este de hotărât iar ceilalţi să fie nevoiţi să accepte orice condiţie.

   Personal nu am văzut în această campanie exact ce trebuie discutat, mai precis temele desprinse din…

   ARTICOLUL 80 – Rolul Presedintelui
   (1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
   (2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

   ARTICOLUL 91 – Atributii in domeniul politicii externe
   (1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.
   (2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
   (3) Reprezentantii diplomatici ai altor state sunt acreditati pe langa Presedintele Romaniei.

   ARTICOLUL 92 – Atributii in domeniul apararii
   (1) Presedintele Romaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
   (2) El poate declara, cu aprobarea prealabila a Parlamentului, mobilizarea partiala sau totala a fortelor armate. Numai in cazuri exceptionale, hotararea Presedintelui se supune ulterior aprobarii Parlamentului, in cel mult 5 zile de la adoptare.
   (3) In caz de agresiune armata indreptata impotriva tarii, Presedintele Romaniei ia masuri pentru respingerea agresiunii si le aduce neintarziat la cunostinta Parlamentului, printr-un mesaj. Daca Parlamentul nu se afla in sesiune, el se convoaca de drept in 24 de ore de la declansarea agresiunii.
   (4) In caz de mobilizare sau de razboi Parlamentul isi continua activitatea pe toata durata acestor stari, iar daca nu se afla in sesiune, se convoaca de drept in 24 de ore de la declararea lor.

   ARTICOLUL 94 – Alte atributii
   Presedintele Romaniei indeplineste si urmatoarele atributii:
   a) confera decoratii si titluri de onoare;
   b) acorda gradele de maresal, de general si de amiral;
   c) numeste in functii publice, in conditiile prevazute de lege;
   d) acorda gratierea individuala.

   Temele campaniei electorale sunt date de atacurile reciproce, atacurile la persoană, temele economice şi criza, problemele de natură legislativă.
   Preşedintele nu are atribuţii în asemenea domenii. Eu mă întreb de ce nu se discută tocmai problemele de politică externă, problemele din armată, reacţia în caz de dezastru… adică ce spune constituţia că reprezintă atribuţiile preşedintelui.

 8. MARIN Says:

  Despre CONFRUNTAREA DE LA CLUJ

  Inca odata D-l CRIN ANTONESCU ne-a demonstrat ca poate fi si merita pe deplin sa fiE PRESEDINTELE ROMANIEI !

 9. Anca Says:

  Vaaaaaaai de mine, cum a fost Crin!
  Relaxat, spontan, glumet, dar serios in substrat,
  a iesit din orice atac ieftin si l-a blocat pe Basescu de fiecare data!
  Stiaaaaaaaaaaam cu totii de ce se fereste Basescu de confruntari!
  Va dati seama cum ar fi un Crin cu Geoana,
  care Geoana nici macar verbul vlaguit al lui Basescu nu-l are?!
  Mai zic o data: daca romanii nu ies masiv la vot pro-Antonescu
  CHIAR CA MERITA O DICTATURA DE SA LE SARA CAPACELE!
  Cand in sfarsit, dupa atata amar de an dus de rapa,
  avem optiunea unui presedinte de nivelul si stofa lui Crin,
  cred ca suntem o natie de retardati
  daca suntem in stare sa ne bagam copitele in ea optiune!

  • MARIN Says:

   FELICITARI ANCA PENTRU MODUL CUM IL SUSTII PE D-l CRIN ANTONESCU !
   Ai dreptate, este o sansa unica pentru romani, mai ales pentru cei tineri.
   ANTONESCU este singura noastra sansa de a implementa ceva NOU in societatea romaneasca ! Putem creea o noua clasa politica cu INFUZIE LIBERALA

   • Anca Says:

    Vine natural, e meritul lui. 🙂
    Cat despre infuzia liberala, couldn’t agree more,
    ca doar de-aia zic de-atatea ori,
    revolutia din ’89 n-are sa se termine
    decat cand mentalitatea predominanta
    si corect inteleasa va fi liberalismul.

 10. adi tibu Says:

  Da, interesant. Mai mult procesul decat continutul.

  Strategic vorbind, au punctat si TB si CA. A pierdut doar MG. In plus, CA a reusit probabil sa convinga un numar de nehotarati, in timp de TB a aruncat niste punti catre electoratul PNL.

  Plus pentru CA: a sarjat frumos in cateva randuri

  Plus pentru TB: experienta politica si cunoasterea problemelor in detaliu

  Evident, nici aceasta confruntare, nici o (eventuala) alta nu va schimba ordinea turului 1: TB, MG, CA. Nu cu discrepanta estimata de prezenta intre urban si rural si cu votul puternic determinat de efortul partidelor.

  • Anca Says:

   Imi place ca sunteti neobositi. 🙂
   N-o sa incep sa dezvolt acum ca ai dreptate
   la partea cu buna cunoastere a PROBLEMELOR
   de catre Basescu, ca fiind parte din ele si cauza a lor.
   Partea cu ierarhia prestabililta vine sa-mi confirme teoria:
   tara asta are nevoie de liberalism bine inteles,
   SI NUMAI PENTRU O BUNA INTELEGERE A IERARHIILOR.
   Mai povestim. promit, dar nu acum.
   Il asteptam pe Mircea Geoana la o poveste cu Crin. 😀

   • MARIN Says:

    SPUNE-MI , TE ROG, ESTI MEMBRU PNL ?
    DACANU, AR FI PACAT PENTRU CA AI UN SUFLET LIBERAL.

   • Anca Says:

    Nu, nici eu, nici restul familiei nu suntem membri PNL, insa liberali suntem de la primul pana la ultimul. Asa am crescut si altceva nu stiu. Trebuie sa mentionez insa ca intre liberalismul meu si PNL nu exista o echivalenta. Doar puncte comune. De-asta prefer sa fiu prieten de incredere din afara partidului si nu membru de partid. Cel putin asa cum arata la ora asta PNL. Cert e ca este singurul partid cu care pot sa ma intersectez pe alocuri si singurul care putea da un Crin Antonescu, spre exemplu. Iar pentru mine asta inseamna mai mult decat orice. Retine lucrul asta: in Romania, in Partidul National Liberal s-a desfasurat primul vot realmente democratic si nefraudat, din care a iesit castigator cel mai bun. Pentru mine, care am urat de cand ma stiu sistemul de invatamant in care mi s-a tras frana in mod ordinar si constant, urmand apoi ciocnirea frontala cu un mediu economic bazat pe monopol mafiot, numai un exemplu de felul asta imi mai poate da motive de optimism.

    Bonus – rezumatul zilei de azi:
    http://ex-blank-page.blogspot.com/2009/11/14-ora-15.html

 11. Gabi A Says:

  Agonia lui Basescu isi are sorgintea in refuzul cetatenilor de a-l mai accepta inca un mandat. Acest sef al statului este raul absolut si trebuie anihilat pentru a nu-i infect ape toti cu interesele lui personale s.a.m.d. Durerea care-l macina pe Basescu este insasi lupta pentru functia suprema care si-o doreste cu orice pret. Nu conteaza ca este lipsit de scrupule si profesionalism. Nu conteaza daca ramane acelasi mitoman parvenit si acelasi om cu afaceri prezidentiale. Mai vrea cinci ani in care sa ne vanda gogosi, timp de asta am facut pana acum (in)direct. Mai trebuie sa ne schimbam regimul ca ni s-a scarbit si ne este lehamite. Ne trebuie un indemn epicureic de Carpe Diem care de fapt sa sune asa : “Pentru o viata sanatoasa evitati excesul de Basescu, Geoana si Oprescu. Pentru o viata sanatoasa alegeti Antonescu!”

 12. mihaivoicu Says:

  Va multumesc pentru pareri si pentru sustinere. Va invit sa comentam dezbaterea Antonescu-Basescu la postul urmator
  https://mihaivoicu.wordpress.com/2009/11/14/cand-doi-se-cearta-al-treilea-pierde/

 13. elena Says:

  Crin are foarte multe de spus..isi doreste binele romanilor deaceea a si candidat la presedentia Romaniei.

 14. grasu Says:

  HAIDETI ,TINERI SI BATRANI LA VOT !!! SA-L VOTAM PE CRIN ANTONESCU , SA VOTAM BUNUL SIMT , CINSTEA SI RESPECTUL FATA DE ROMANI !!! DOAMNE AJUTA !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: