Ceea ce anticipam acum cateva zile intr-o emisiune TV se pare ca se confirma. Puterea portocalie ar prefera sa inghita bugetul de stat, toate cele 7-800 de pagini, decat sa-l inainteze Parlamentului.
Pe subiectul acesta, ca si in cazul Johannis, inca de la bun incepu n-am avut sapca. Basescu si Boc ne-au scos ochii cu privire la motiunea de cenzura, explicandu-ne ca din cauza asta nu va avea tara buget. Ne-au santajat sa votam guvernul Croitoru pentru a putea avea buget. Cand le-am oferit solutia hotararii Parlamentului, au zis ca nu e bine, trebuie modificare de lege. Am modificat legea in 5 zile, dovedind inca o data, cu aceasta ocazie, cum functioneaza majoritatea „toxica”. Acum legea zace pe biroul lui Basescu, care se mai gandeste.
Nu vom avea proiectul pana la turul 2 al alegerilor. Si asta pentru ca este inca un bolovan de gatul lui Basescu, bolovan atarnat de protejatii sai Boc, Videanu si Pogea. Aceste genii economice ne-au dus in situatia in care urmeaza sa ne propuna unele masuri care se pot transpune in practica prin sanatoase costuri electorale. 150.000 de bugetari concediati. Taieri de salarii de 0,7% din PIB. Pensii inghetate. Si, cel mai grav, nimic la investitii si nimic pentru sprijinirea sectorului privat, singurul care poate crea locuri de munca pentru a absorbi bugetarii care vor ramane pe drumuri.
Mai este un pericol, mascat deocamdata sub pres. Pogea & co. Au rezolvat din pix unele cifre cerute de FMI, pentru a masca incapacitatea de a lua masuri menite sa aduca mai multi bani la buget, de exemplu prim masuri de relaxare fiscala care ar creste gradul de conformare voluntara, Romania fiind vreo 12-13% sub media europeana in ceea ce priveste ponderea in PIB a veniturilor bugetare. Asta inseamna ca nu vor fi capabili sa faca altceva decat au facut pana acum. Sa mareasca impozitele, la rand fiind TVA.
Cine voteaza Basescu, voteaza impozite mai mari. Si cica zice ca e de dreapta.
Etichete: Basescu, Boc, buget, impozite, PD, Pogea, TVA, Videanu
noiembrie 17, 2009 la 21:08 |
Evident, fuga. Cea mai buna forma de comunicare pe care-o au la indemana mintile sclipicioase. Dar dupa cum se vede treaba, nu numai mintile basestilor. Geoana se face praf sa evite o confruntare cu Antonescu, dupa cum arata pana in momentul asta negocierile pentru dezbaterea de maine. Jenant.
Pe de alta parte, sunt de acord pe alocuri cu Doru Buscu (n-am crezut c-am s-ajung ziua :D):
„Bine, i-am repetat după emisiune, dar candidatul Băsescu fiind mult în faţă e neinteresat de aceste ciocniri şi la fel candidatul Geoană, care n-are decât de pierdut din ele. Ar fi normal ca tu (am vorbit cu dumneavoastră, dar aici simplific), candidatul care are de câştigat, să le ceri. De ce nu ieşi la rampă şi nu-ţi provoci adversarii la, să zicem, 3 întâlniri în locul acelui singur aranjament de miercuri la ASE? De ce nu pui, în această ultimă şi decisivă săptămână, una marţi, una joi, una vineri? Rezervi un amfiteatru la Universitate, unul la Medicină, un laborator la Politehnică, o hală la Faur şi gata. Televiziunile vin singure, faci o listă cu 20 de moderatori si-i tragi la sorţi cu 5 minute înainte. Nu poate Geoană marţi? Nu-i nimic, ai sală joi. Nu poate Băsescu miercuri? Nu-i nimic, îl inviţi vineri. Nu pot amândoi simultan, nu-i nimic, îi iei pe rând. Dacă acceptă, câştigi mediatizare şi puncte – singura formulă prin care mai poţi câştiga. Nu acceptă, ai ocazia să spui că se tem.”
Cam asa se procedeaza…
noiembrie 17, 2009 la 22:02 |
L-am auzit pe Buscu la Realitatea, duminica, propunand cele citate de tine, @Anca, celor 3 candidati care s-au prezentat. Kelemen Hunor a spus ca el i-a invitat acasa la el (banuiesc ca are o casa ceva mai mare) iar Crin a spus ca locuieste inca in apartament si nu are posibilitatea. Nu e o idee rea, dar cred ca nu e chiar asa usor cum crede Buscu. In plus, e posibil sa nu vina nimeni. Sau poate vine Ninel Potarca si Becali. Nu da bine…
noiembrie 17, 2009 la 22:12
Ma gandesc totusi ca se mai pot inchiria si sali.
Cat despre cine se prezinta, daca se prezinta Becali si Potarca si absenteaza Geoana si/sau Basescu, lansezi campanie de masurare a nivelului curajului candidatilor, decurs din responsabilitate. Ai incredere in creieru-mi de publicitar ca se poate vinde orice lucru bine facut. 😀
noiembrie 17, 2009 la 23:34
Din ce am reusit sa aflu, Geoana nu vrea sa se intalneasca doar cu Crin si nici chiar cu Crin si BAsescu. Vrea o intalnire in 7 pentru ca are un soi de blat patetic cu Vadim si Gigi sa-i scoata pe ei la inaintare cu injuraturile si el sa ramana neprihanit deasupra
noiembrie 17, 2009 la 23:57
Intre timp i-a tras-o live si ferm Crin lui Gusa. =))
„Ma tem ca n-o sa puteti duce campania pana la capat numai cu partidul si sondajele, o s-aveti nevoie si de-un candidat.”
Fuckin’ brilliant!
noiembrie 17, 2009 la 21:15 |
Da, „geniul” Pogea va omora consumul prin cresterea TVA. Pun pariu, inciuda promisiuniilor vor scoate si cota unica, sau o vor urca la 30% pt toata lumea. Vor urma pensiile mai marisoare, cele „speciale” pe care tot Pogea a promis ca le va aduce la pensia minima. La toate acestea vor urma „masuriile” de jefuire a populatiei, asfaltari, anvelopari de cladiri, taxe pe parcare, crestea impozitelor pe propietate. Multi PD-L-ist maraie ca unii au luat apartamentele „pe nimic” de la Iliescu si asta nu este OK. Incep sa ma gandesc care ar fi urmatorul lor pas. Dupa ce vor lasa lumea fara venituri s-ar putea sa treaca si la locuinte.
noiembrie 17, 2009 la 23:32 |
Pogea este cel mai comunist ministru de finante pe care l-am avut dupa ce au picat comunistii
noiembrie 17, 2009 la 23:43
Da, se incadreaza in linia PD-L, comunist nereformat, nu a trecut prin Perestroika.
noiembrie 17, 2009 la 21:16 |
7 aprilie 2003. Presedintele Internationalei Socialiste, Antonio Guterres:” …trebuie incurajat dialogul dintre cele doua partide social-democrate din Romania, PSD si PD. ”
22.12.2008. Traian Basescu : „In sfarsit, imi vad visul cu ochii ”
Afara ploua!
noiembrie 17, 2009 la 23:31 |
Astia de la Partidul Socialistilor Europeni o duc cam rau
noiembrie 17, 2009 la 22:41 |
Domnule Voicu, credeti-ma … sunt foarte de dreapta in gandirea politica. Insa cu o asemenea executie bugetara(precum si cea din 2008) Romania nu poate merge la infinit. O tara nu poate trai infinit pe datorie(deficitul bugetar inseamna datorie).
In privinta colectarii banilor la buget, raportat la ponderea in PIB(cea mai relevanta) – Romania a stat cel mai prost si pana in 2008. Cand desi PIB-ul cretea puternic, cheltuielile si mai mult… veniturile de-abea de-abea cresteau…
http://octaraduro.wordpress.com/2009/10/27/majorarea-tva/
PS : Ganditi-va e foarte probabil ca PNL-ul sa revina la guvernare. Si nu se va mai putea pana nu se va mai umbla la taxe. Si sa zicem merci doar cu o majorare de 2-3puncte procentuale la TVA. Atunci ce veti mai zice ?
noiembrie 17, 2009 la 23:31 |
PNL nu va accepta marirea TVA.
Deficitul bugetar inseamna datorie, desi poate exista o discutie despre modalitatea de calcul, dar acest deficit se finanta pana in 2008.
noiembrie 17, 2009 la 23:54 |
Domnule Voicu, pana in 2008 deficitul se finanta, corect. Si azi se finanteaza nu? Eurobondurile, titlurile de stat vandute la bancile comerciale romanesti, banii de la FMI nu finanteaza acest deficit ?
Eu stiu ca exista doua modalitati de calcul asupra deficitului bugetar. Iar, dupa ambele standarde, si in 2008(an de crestere economica) am avut deificit bugetar de peste 5%.
Problema deficitelor bugetare nu e solutia de finantare pe termen scurt. Asta o poate face oricine. Ce-i drept acum depinde si de pret. Problema deficitelor e ca nu pot fi sustenabile pe termen lung. De exemplu, numai in primele 9 luni ale lui 2009, Romania a platit numai pe DOBANZI – 1MILIARD de euro. Datorii facute in cea mai mare parte pana la inceputul lui 2009. Deficitele bugetare(datoriile) cresc de la un an la altul. Mi-e frica sa ma gandesc cat vom plati pe dobanzi peste 2-3 ani. Probabil ca enorm. Ca sa nu mai vorbim de momentul cand va trebui inapoiat creditul efectiv. Caci noi azi tot rostogolim.
Daca mai punem in calcul si problema arieratelor, datele arata si mai prost….
noiembrie 18, 2009 la 01:00 |
E mai complicat putin. Existau banii de la privatizarea BCR de exemplu, care erau banii nostri dar nu aveam voie sa-i cheltuim pt ca se socoteau la deficit. La asta ma refer cand zic ca depinde de metoda. Si nu plateam vreo dobanda pt ei
noiembrie 18, 2009 la 00:01 |
Off topic, dar cu ingrijorare: ce Dumnezeu cauta Romeo Stavarache la TV? Poate ca e un foarte bun strateg, dar comunicator… Dumnezeule mare, vreti sa-l ingropati pe Crin, sau sa-l ajutati? Daca-l vreti presedinte, ascundeti-l pe RS pana duminica!
noiembrie 18, 2009 la 00:04 |
De acord, norocul e ca i-a creat imbecilu’ de Gusa lui Crin oportunitatea sa intre in direct. Stavarache, mai ales langa un tupeist ca Gusa, n-are ce cauta la TV. Cred ca aici mi-as fi dorit in sustinerea lui Crin un tip de forta lui Tariceanu…
noiembrie 18, 2009 la 01:01 |
Eu m-am enervat foarte tare si chiar am dat niste telefoane
noiembrie 18, 2009 la 01:25
Au inceput sa fie la fel de disperati ca PDL-istii. Oricum, prost moment pentru Gusa, cu Badea langa el. Sper ca s-a uitat la emisiunea omului. 😀 Urmeaza sa extrag mici pasaje din inregistrare, ca mai stim si noi niste rapoarte si proportii, procente si probabilitati. Si nu in ultimul rand, vectori.
noiembrie 18, 2009 la 09:12 |
Eu cred ca si tinerea sub cheie de catre TB a parghiilor adoptarii bugetului e o piatra de moara care insa nu a fost suficient valorificata de contracandidati! Sau, poate, il asteapta sa i-o puna in brate inainte de turul II !
noiembrie 18, 2009 la 12:03 |
Este adevarat. Poate din lipsa de timp … Declaratia cu legea a venit luni, pe fondul povestii cu Haysam, nu s-a concentrat cineva serios pe acest subiect
noiembrie 18, 2009 la 13:23 |
Domnule VOICU,
Reactia actualului „GUVERN” in ceea ce priveste bugetul este fireasca avand in vedere ca, inainte de alegeri este foarte dificil sa le spui romanilor ca „incepand cu anul 2010 daca ne votati tot pe noi, o sa va rupem cu masurile fiscale acceptate in mod benevol-obligatoriu ca urmare a contractului incheiat ci FMI”. La care probabil, se mai adauga si teama ca, nu vor putea transpune in buget promisiunile facute romanilor, atat la finele anului 2008 cat si in prezent.
noiembrie 18, 2009 la 13:48 |
Iti propun sa citesti evaluarea mea referitoare la sondajul pe care l-am initiat. Cred ca este de interes pentru cei care il sustin pe Crin Antonesc, caci in presa s-au facut acuze grave la adresa bloggerilor liberali pe care incerc sa la contrazic prin prisma modului cum a mers sondajul.
http://patrascudan.wordpress.com/2009/11/18/evaluari-pornind-de-la-sondajul-de-opinie/
noiembrie 18, 2009 la 15:04 |
Am urmarit subiectul, felicitari pentru efort. PSDistii, intr-adevar, par cei mai lenesi internauti. Nu-mi place insa ideea de critica pe care o fac unii la adresa celor care doresc sa se exprime intr-un astfel de spatiu. Cel mai liber spatiu cunoscut, de altfel