Entuziasm debordant

Si nu i s-a dat, i s-a luat…

Cam asa se poate rezuma povestea candidaturii lui Honorius Prigoana din partea PD.

Organizatia de sector l-a desemnat pe Tudorache si acesta, sub semnatura presedintelui PD sector 1, Razvan Murgeanu, si-a depus candidatura la BEM. In urma unei discutii amicale cu Boc, acesta si-a retras candidatura. Ma intreb cam cum suna o astfel de discutie amicala.

Cei doi mentionati mai sus sunt adusi cu forta, precum Lascarica, la lansarea candidaturii tinerei sperante a politicii romanesti, reprezentantul, nu-i asa, a unei intregi generatii. Si pentru ca nu cumva organizatia sa puna talpi, Ravan Murgeanu are in fata doar doua alternative. Castiga Prigoana sau el este demis.

Cristian Preda, detinatorul unui post sigur de europarlamentar din care nu poate fi demis, ironizeaza programul de campanie al candidatului partidului sau, asta dupa ce a scris mai mult decat explicit ca nu ar fi votat aceasta candidatura.

Si apoi vin toti ceilalti lideri PD, care prefera sa taca. Ramane Boc, convins ca tot ce face seful este bine, care lasa treburile guvernarii si ne explica ceva, numai el a inteles ce.

Nu-mi imaginez un sabotaj al candidaturii lui Prigoana. Dar nici un mare entuziasm care clocoteste in randurile partidului.

Apare o intrebare fireasca. Este doar un simplu episod izolat, cum au mai fost altele in cadrul celebrei democratii interne din PD, sau se pregateste ceva de amploare?

Publicitate

Etichete: , , , , , ,

23 răspunsuri to “Entuziasm debordant”

 1. Jon Says:

  Reprezentantul meu în parlament este de fapt o reprezentantă, cea mai reprezentantă! Elena Udrea mă reprezintă pe mine, nu Honorius, sunt mai norocos 🙂
  Cât despre PD-L… nu e momentul pentru o răscoală internă, banii sunt argumentul cel mai puternic. Mai târziu, cine știe?

 2. DIOGENE Says:

  Entuziasm debordant?Eu as spune siguranta escrocului!

  TRIPLA LOVITURA PE CARE BASESCU VREA SA O DEA SECRETARULUI GENERAL P.N.L.RADU STROE,DAR MAI ALES PRESEDINTELUI SI PRIM-VICEPRESEDINTELUI P.N.L(ALESI IN ACEL COLEGIU).–PRIN FRAUDAREA ALEGERILOR DIN COLEGIUL 1 BUCURESTI.
  DE CE conducerea P.N.L .(CRIN ANTONESCU, LUDOVIC ORBAN)este TINTA lui BASESCU si a P.D.?DE CE P.D. VREA O NOUA CONSTITUTIE? PENTRU CA STATUL –REPREZENTAT DE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU SI PARTIDUL SAU SA NU MAI GARANTEZE NIMIC!
  PENTRU CA P.N.L. este partidul drepturilor omului şi libertăţilor civile.
  Pentru ca Respectul pentru drepturile fundamentale ale individului este principiul fundamental al liberalilor!!. Stroe Candidatul PNL pentru alegerile partiale din colegiul 1,: „Ar trebui sa fiti afectat pentru ca neexistand reglementari aduse la zi, in noile situatii geopolitice, exista riscul sa se intample lucruri de nedorit care sa vizeze drepturile si libertatile individului, modul in care se realizeaza actiunea de securitate nationala, de pilda ar putea fi chiar aceasta marota care inca actioneaza asupra romanilor cu ascultatul telefoanelor.
  O societate liberă şi prosperă trebuie sa garanteză individului libertatea şi şansa de a-şi pune în valoare calităţile, de a-şi urmări aspiraţiile şi de a-i fi recunoscute meritele.
  De ce .PD. vrea sa anexeze P.N.L.?
  Pentru ca P.N.L.este singurul partid autentic de DREAPTA şi singurul reprezentant al liberalismului în România. A fi de dreapta înseamnă a fi o persoană liberă, cu iniţiativă şi aspiraţii

  DE CE P.D.SI-A ADAUGAT IN COADA INITIALA” L”
  PENTRU CA P.D. nu are trecut ,dar vrea sa confiste trecutul P.N.L.
  P.N.L. este cel mai vechi partid din România- prin tradiţie şi istorie.
  DE CE P.D .impune P.N.L.-ului sa se alature la guvernare?Pentru ca P.D.-ul sa scoata carbunii aprinsi din soba cu mana P.N.L.-ului,iar electoratul sa nu is idea seama din cauza cui o ducem mai greu!
  P.N.L. este partidul prosperităţii şi al progresului.,. Ca partid al prosperităţii, P.N.L. îşi propune să ofere o viaţă mai bună românilor.P.D.si conducatorul sau suprem!
  Preşedintele este garantul înfăptuirii Programului politic, al respectării şi aplicării Statutului şi al păstrării unităţii si prestigiului partidului.

  P.N.L. este partidul clasei de mijloc şi al oamenilor dinamici, dar şi partidul care ştie să respecte şi să răsplătească meritele şi munca de-o viaţă a pensionarilor. Neo-liberalism,inseamna taxe mici! Doctrina liberal-conservatoare respinge asa zisa politica social-progresivistă, de exemplu căsătoria persoanelor de acelaşi sex.
  Mladierea spicelor graului indreptate ca o SAGEATA spre albastrul cer senin!
  Nu există vreun act mai important care să se fi săvârşit pentru organizarea statului român fără ca P.N.L. să fi luat parte la înfăptuirea lui.
  PARINTII NOSTRI ,AU FOST GENERATII DE SACRIFICIU!!SOCITATEA NU MAI POATE APELA LA ACEST SIMULACRU!SI TINERII TREBUIE SA AIBA O SANSA,NU SA FIE O GENERATIE DE SACRIFICIU.
  CETATENII ROMANI TREBUIE SA BENEFICIEZE DE PROMISIUNILE INTERGRARII EUROPENE ,PENTRU A AVEA NU NUMAI TRECUT,DAR SI PREZENT SI MAI ALES VIITOR!

  P.D. NU ARE NICI TRECUT, NICI VIITOR!SI-A PREFABRICAT UN PREZENT !ACUM S EFOLOSESTE DE CEI CARE NU POT TRAI IN P.N.L. FARA SA AIBA PUTERE!!NASUL SI FINUL AU O STRATAGEMA PRIN CARE PRIN DEMISIA FINULUI,SE ORGANIZEAZA ALEGERI PARLAMENTARE PENTRU COLEGIUL 1.SI FINUL A AJUNS PE FILIERA P.D.,VICEGUVERNATOR AL B.N.R.
  P.D.ISI AROGA ACEST MANDAT PARLAMENTAR ARUNCANDU-L “IN LUPTA “ PE CEL CARE POARTA PANTALONII IN VINE (PENTRU A NU SE VEDEA CA MERGE MAI GREU DUPA COMPORTAMENTUL SEXUALA ABERANT.
  REPREZENTANTUL NOII GENERATII,PROTEJAT DE BASESCU ,S-A GANDIT SA CANDIDEZE,SA PARA SERIOS,SA NU MAI STEA CU EA IN GURA TOATA ZIUA
  CE VA ALEGE ELECTORATUL?CATI ELECTORI VOR FI PLATITI DE AFACERISTUL PRIGONA TATAL PENTRU MEZINUL HONORIUS CAREA A PROMIS CA VA CASTIGA !!!
  SE VA UMBLA DE CATRE P.D.CU PUNGI NEGRE PLINE DE BANCNOTE CA IN 2007,CA LA EUROPARLAMENTAREC ,CA LA PREZIDENTIALE!!SARACITUL ELECTORAT VA MARSA !
  “CE E VAL ,CA VALUL TRECE “!Strategia de campanie a lui Honorius Prigoana
  Jan 3, 2010
  Crearea de material tiparit Honorius – Personalitati sportive si politice -Actiuni sustinute de campanie – TV:
  A. Taraf, Etno(actionar majoritar Prigoana)
  B. Protv – Realitatea (cooptarea in staff a doi ziaristi + un realizator tv)
  C. B1 – OTV (televizuni pro Prigoana)
  D. Antena 3 (Cooptarea unor jurnalisti/realizatori prin intermediul liberalilor proguvernare)

  Actiuni ( ONG –Fundatii)+ Biserici= Pachete Alimentare
  Actiuni concepute pentru a putea da electorilor pachete sau bani in vederea obtinerii de voturi 2000-3000 persoane(vizate toate parohiile din colegiu (raspunde Dinca +Caplescu)
  Actiuni create cu ajutorul postei
  -Dischete cu muzica , colinde
  -Felicitari
  – Plicuri personalizate
  -Materiale tiparite
  (Raspunde Petrica Andrei – Director Adjunct Posta rezident in cartierul Pajura)

  -Campania din Colegiul 1 in teritoriu se va face in mare parte , procent 70-80% cu mercenari.
  Campania declansata 30-12-2009 prin afisarea punctului in tot colegiul , pe data de 03.01 2010 material explicit pentru „PUNCT” plus alte materiale de campanie .
  -Cunoscute actiunile biroului PNL Pajura ,in amanunt (atentie specialisti in diversiune)
  -Cunoscut numele persoanelor care au facut joc dublu (Atentie !!)
  -Se asteapta in culise pozitia PNL Pajura privind sustinerea candidatului sau noncombat (cu sprijinul sefilor de zona PNL si PSD prieteni)
  -Implicarea in campanie a lui Paul Fesache ca fiind reprezentantul PDL sector 1, avand calitatea de coordonator principal.
  -PUNCTUL –(masonic) – In jurul caruia se creeaza imaginea , factor determinant in campanie lait motivul campaniei.(vezi material)
  -Punctul va fi aplicat pe toate materialele de campanie
  1500 Pelerine
  1500 umbrele
  1000 bucati termosuri
  350-400 banere verticale stalpi

  Minibanerele verticale stalpi vor fi puse in cele mai importante intersectii din colegiu -Sunt identificate decoamdata 35 de pozitii.(cate 10 bucati ptr fiecare pozitie)
  Sef campanie , Valeriu Ivan consilier deputat Prigoana , Cristi Diaconescu vicepresedinte Sect.3
  Echipa venita de la sector 3 pentru organizare , sef Cristinel Diaconescu
  In staff cooptati 2 ziaristi plus un realizator ProTV, accent – diminuarea atac Honorius la TV.
  30% campanie TV
  Campanie pe internet- combatarea si contracarerea subiectelor anti Prigoana pe blogurile si site-urile simpatizantilor PNL
  Materiale publicitare (banere , pliante, afise) reduse. Implicare campanie personal sector 3, echipe in teritoriu .

  -Comandat banere cu textul „ Radu Stroe – Garantat Vanghelie”
  ( contactati prin fosti colegi MAI sefii sectiilor de Politie Comunitara din Colegiul 1)
  – Impartirea colegiului pe zone : Centru – Marian Dinca ; Domenii- Cristinel Diaconescu ; 1 Mai, Chibrit ,Grivitei – Titi Chira

  – Petrila , Bucurestii Noi , Damaroaia , Vatra Noua, Laromet – Caplescu Adrian (Piticul)
  – Pajura – Calin Aurel (blondul) si Petrica Andrei
  – Crearea unor echipe de interventie in forta : sportivi si interlopi cunoscuti
  -Functiile de coordonare Echipa de la sect. 3

  Sefi de Zona (lideri/interlopii) , cei mai importanti in campanie , de ei depinde mobilizarea .
  Concepere slogan -” Vine Juniorul”, sloganul principal va fi sloganul folosit de partid la prezidentiale .
  Zone: Petrila, Straulesti, Damaroaia , Vatra Noua si Pajura Veche vor beneficia de stimulente materiale si financiare .

  Celelate zone aporturi diminuate (sefii de zona PSD si PNL noncombat)
  Prezenta zilnica a lui Prigoana Jr. La sediul PDL sect. 1- Prezenta obligatorie a lui Prigoana Jr. In toate zonele mentionate mai sus.
  -Prezenta la domiciliul electorilor ( vizite)
  – Actiuni in zone aglomerate (Piete)
  – Actiuni asociatii proprietari – Actiuni in care sunt cooptati simpatizanti si indecisi.
  Pentru voturile dirijate (cumparate) raspunde Adrian Caplescu ( discutii vizand cca 2000 de voturi)
  -Calcule : Electori colegiul 1 – 47.000 ; Prezenta vot estimata 35% (aprox . 16 500)
  A. Voturi cumparate : bani – 2000 ; pachete alimente 2000/2500 = 4000/ reprezentand 24-25% din voturi.
  B. Electorat fidel: 30-35%
  C. Indecisi -5%
  A-25% + B-35% + C -5% = 65%
  Atentie -neaparat trebuie obtinut acest rezultat
  Reactii ostile ale diversilor lideri sector 1, datorat impunerii candidatului conducerii de catre sectorul 3 (Viorel Tudorache)

  Cheltuielile campaniei vor fi suportate integral de catre Prigoana Sr.-Persoanele implicate in campanie stradala(Mercenari) provin din colegiul 4 , cei adusi de Caplescu si din organizatia de pensionari(Dinca) . Numarul estimativ de mercenari folositi zilnic in campanie 150-200 pers. Folosirea in campanie a :
  -Clanului Onoriu
  – Biserica penticostala – adventisti
  – Biserica ortodoxa – parohii
  -Lideri clanuri rromi: Straulesti , Petrila , Damaroaia , Buzesti si Gara
  – Lideri lume interlopa
  – Structuri sindicale

  Pentru acest subiect au fost facute angajamente sau sunt in derulare
  Zone de interes major
  12 sectii de votare
  -Pajura (atentie- zona foarte ostila)
  – Damaroaia ( Daimaca , Coralilor)
  5 sectii votare
  -Petrila(zona de risc-PSD) , Straulesti
  3 sectii de votare
  -Vatra Noua

  Celelate zone, B-dul 1 Mai,Piata Chibrit, Domenii, Centru, avand un alt specific social /financiar
  ( sefi de zone maleabili)

  Mesajul catre electorat

  Honorius Prigoană dosar penal?
  Progenitura lui Silviu Prigoană, Honorius, a fost opritain luna iunie 2008 de poliţiştii de la circulaţie pentru că a depăşit viteza legală, pe aparatul radar al acestora înregistrându-se 89 km/h. Evenimentul s-a petrecut pe bulevardul Barbu Văcărescu din Bucureşti. Oamenii legii au constatat că fiul cel mic al lui Prigoană avea permisul suspendat din 17 mai, tot pentru depăşirea vitezei legale.
  Conform Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a confirmat evenimentul şi a precizat că poliţiştii cu pricina i-au întocmit un dosar de cercetare penală fiului omului de afaceri. Coform datelor oferite de poliţie, Honorius Prigoană riscă să facă puşcărie.

  Honorius Prigoana, Horrorius Causa
  Cu toate ca suntem satui pana-n gat de campanii electorale, din pacate, suntem obligati sa mai asistam la una. Plecarea lui Bogdan Olteanu din politica la BNR a vacantat postul de deputat din colegiul 1 Bucuresti.
  Candidatii sunt Honorius Prigoana din partea PD-L si secretarul general al PNL Radu Stroe. La 23 de ani, Honorius este fiul tatalui sau si inteleg din campania sa ca ar dori ca Silviu Prigoana sa devina mai degraba tatal fiului sau. Mai greu de realizat insa cine stie….Baiatul s-a nascut intr-o familie cu stare si contracte banoase, Silviu Prigoana fiind un om de afaceri consacrat inainte de a fi deputat PD-L.
  Cu toate ca vrea sa se afirme de unul singur, Horrorius si-a lansat un site saracutz chiar de pe site-ul lui taticu’, aparand elegant ca un punct portocaliu in coltul din dreapta sus (ca vorba lui Remes, cu stanga nici cruce nu poti face). Am aflat asta de la Bogdan Apostolescu, caruia ii multumesc pentru informatie (nu de alta dar pe mine chiar nu ma interesa campania asta, stiu deja cine o sa castige, mi-am facut eu niste calcule banale de voturi pe colegiul liberal unde chiar si unul din cei mai antipatizati liberali din zona a reusit sa castige in 2008:-).
  Am aruncat o privire pe site. Este super-tare si elaborat de o maniera simpla, parca ar fi destinat unui candidat din colegiul Flamanzi, judetul Botosani, care nu vrea sa isi oboseasca prea mult electorii fara acces la internet cu mesaje sau informatie inutila 🙂 . Un cerc mare si portocaliu din mijlocul numelui iti indica logoul junelui cu ochelari. Mesajul studentului care a uimit Senatul Illinois se refera in principal la politica externa promovata de presedintele Traian Basescu pe axa Londra-Washington, deja celebra axa…
  Remarc un agramatism simpatic la mesajul politic legat de administratia publica, citez: Să punem punct batjocoririi cetăţeanului de către acei funcţionari publici care nu au înţeles nici dupa 20 de ani că ei se află în slujba contribuabilului,ci nu invers ! Sefule, se spune si nu invers si ci se foloseste cu niste treburi afirmative dupa el nu cu nu 🙂 In plus, nici nu se pune virgula in fata sa. Honorius Agrammatismus.
  Faza tare e insa ca ultima sa propunere din programul politic generalissim se refera la ceva tare concret si anume la Să punem punct Legii electorale care a falsificat voinţa populaţiei pentru votul uninominal, promovând pe viitor câştigătorii colegiilor! Honorius Prigoana va fi omul care, daca va castiga, va aduce cu sine legea uninominalului majoritar care va baga PNL in groapa. Honorius Prigoana, Horrorius Causa!
  Numai ca nu va castiga nimic. Poate mai incolo, prin 2012, cand o sa ceara negru pe alb un colegiu fief PD-L. Propun un colegiu din sectorul 3, Neamt sau Suceava, acolo nu ai cum sa dai gres. In sectorul 3 tatal sau face curatenie si ridica masinile de pe strazi iar in Moldova sunt pe baricade domnii Pinalti si Flutur.
  Sloganul Punct. Si de la capat! se va transforma curand in punct si simplu. Era mai potrivit cel cu Vin in Parlament! de pe acest minunat site al sau. Cu o singura conditie, la alegeri sa vina sa il voteze parlamentarii si vin sa nu fie verb ci substantiv. Ca la ce ii asteapta pe parlamentari, va fi nevoie de vin, de mult vin.

 3. Liviu Says:

  Nici eu nu cred ca in PLD se coace ceva. cel mult maraieli de pe margine, dinspre gruparea Stolojan, care n-a fost bagata in paine cum ar trebui.

 4. Lilick Says:

  Din punctul meu de vedere asta e o manevra stil Tapalaga: il criticam intr-un articol pentru urechile ceva mai fine portocalii, si il promovam in restul ca deh, domnul Preda pe banii cui a ajuns europarlamentar? O sa vedem…

 5. Marius Mina Says:

  Murgeanu e doar pe hartie, Udrea si Eba si Canacheu fac regulile la S 1.

  • mihaivoicu Says:

   Am fost ieri intr-o emisiune cu Canacheu si nu s-a spetit sa dea din gura. E adevarat ca nu este exact cel mai bun vorbitor din Romania.

 6. MARIN Says:

  Domnule VOICU,
  Dati-mi voie sa-mi exprim un punct de vedere doar prin a defini posibile teorii:
  -Honorius marul discordiei.
  -Dezbina si condu cum vrei si catre ce vrei.
  -Nu conteaza ca esti mic daca TATA nu-i calic.
  -Preda cand s-a exprimat/El de fraier a picat.
  -Adevarul de-l graiesti,/Ne spui PA! si ai sa pleci.
  -Tudorache fi cuminte!/Altfel BOC te va inghite.
  etc.

 7. Marius Mina Says:

  http://mariusmina.blogspot.com/2010/01/murgeanu-dezminte-strategia-prigoanelor.html

 8. ADRIAN C Says:

  Sper sa nu va suparati pentru comentariul care urmeaza.
  Ceea ce face PDL e pana la urma treaba lor si a alegatorilor lor. E drept ca e corect sa se arate ca ceva e putred rau pe la ei dar parca vad ca maine poimaine i se va spune ca e „un partid nereformat” si alte dude din astea. Nu cumva e treaba lor interna?
  Ce treaba are mama cu bucataria vecinei? Cel mult sa se supere daca-i intra mirosul de ceapa de la vecina in casa.

  In fond, acest Honorius are dreptul legal sa candideze. Punct. Ca si Eba de altfel, cu diferenta ca Eba si-a castigat locul cel putin in mod suspect – nu faptul ca a candidat ci felul cum s-a ales ar trebui sa fie discutabil pentru noi. Cum a candidat ar trebui sa fie discutabil pentru ei.
  Ca ar fi trist sa castige Honorius e alta problema dar a se face atat tam-tam si a se induce indirect ideea ca ar fi un cetatean lipsit de drepturi nu e in regula.
  Succes domnului Stroe caci e in mod evident omul potrivit sa intre in parlament! Dar si daca, Doamne fereste, pierde … nici Congo n-ar mai fi potrivit pentru noi caci ar arata una din doua rele (O alternativa nu DOUA): ori ca e o coruptie institutionalizata ori ca suntem un neam de tampiti lipsiti de discernamant (ca tot imi place de ma topesc statistica). Tot Caragiale saracu’ punea degetul exact pe rana … „cu cine votez?” e romanul in esenta pura pentru ca pune botu’ la astfel de candidaturi …

  Pe scurt, deranja Agamita Dandanache sau faptul ca el chiar se alegea?

  • mihaivoicu Says:

   Sigur ca e treaba lor. Dar comentam si noi un pic, ca de asta de ocupam. Cum sa ma supar de un comentariu?

   • ADRIAN C Says:

    Stiu ca nu va suparati, adresarea unui fel de scuze anticipate era pentru comunitatea participantilor la aceste discutii. Pe vremea cand mai citeam cateva ziare online obisnuiam sa comentez la unele ziceri din Cotidianul. De regula, cand faceam […] impotriva vantului (si acolo vantul era un uragan probasescian) imi cam luam „observatii”.
    Daca Lilick e acelasi personaj care comenta acolo cred ca poate sa confirme caci, daca nu ma insel, primea acelasi set de palme virtuale din cand in cand :))

 9. dragos Says:

  raspunsul bocului:

  http://www.realitatea.net/boc–voinescu-si-preda-au-putina-experienta–daca-participa-mai-mult-la-dezbaterile-pd-l–se-vor-lamuri_694106.html

 10. octaaa Says:

  Eu cred ca aceasta candidatura este rasplata fata de Prigoana senior. Care in campania electorala l-a chemat pe basescu la Etno, la Taraf TV si la OTV. Ba mai mult, cica e invitat lunar la OTV.

  Asa televiziuni, asa vizionari, si asa presedinte….

 11. avatar Says:

  cu permisiunea dv. cititi si

  http://stiripeblog.wordpress.com/2010/01/04/honorius-prigoana-se-crede-politician-dumnezeu-sa-ne-ajute/

  http://stiripeblog.wordpress.com/2010/01/06/jurnalul-national-pregatese-noi-concedieri-gandul-pe-ultima-suta-de-metri/

 12. seasonstraveler Says:

  Basescu este definitia manelistului national! Nu interesul electoral sau publicul tinta l-au determinat sa accepte manelele ci pur si simplu asta este el… un manelist ordinar!!!
  http://seasonstraveler.wordpress.com/2010/01/07/afara-ploua/

 13. Dr.A Says:

  Cred ca iar va subestimati adversarul. Plecati de la premiza ca vor lupta pana la moarte daca vreti sa aveti o sansa.

  Cat despre candidat, inca nu am gasit pe nimeni care sa aiba un cuvant bun de zis depre Stroe. Omul asta nu a reusit sa-si puna in tolba cu PR, intr-o lunga cariera parlamentara cu pozitii importante, nimic pozitiv. E si asta o forma de ratare .

 14. Dr.A Says:

  Cred ca iar va subestimati adversarul. Plecati de la premiza ca vor lupta pana la moarte daca vreti sa aveti o sansa.

  Cat despre candidat, dupa doua saptamani inca nu am gasit pe nimeni care sa aiba un cuvant bun de zis depre Radu Stroe. Omul asta nu a reusit sa-si puna in tolba cu PR, intr-o lunga cariera parlamentara cu pozitii importante, nimic pozitiv. E si asta o forma de ratare zic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: