Fara surprize

Ca la fiecare inceput de sesiune parlamentara, grupurile partidelor au decis cu privire la liderii de grup si reprezentantii lor in birourile permanente ale celor doua camere.

Daca la PD si PNL nu erau prevazute surprize si nici nu au fost, vechii reprezentanti fiind confirmati in functii, inclusiv eu :-), ochii au fost atintiti catre meciul de la PSD. Contestarea lui Viorel Hrebenciuc pentru postul de lider al deputatilor PSD era considerata o partida de incalzire pentru congresul PSD din februarie.

Surprinzator, in plus fata de asta, s-a produs o modificare si la UDMR. O modificare cu o anumita semnificatie.

Viorel Hrebenciuc s-a dovedit, inca o data, greu de ucis. Chiar daca a castigat la un scor oarecum strans, adica 57 la 44, adversarii sai nu au reusit sa-l scoata din joc. Vocile din interiorul PSD care sustin ca la congresul PSD Mircea Geoana, oricat ar parea de ciudat, are prima sansa par a avea acoperire in realitate.

PSD a decis si inlocuitorul dnei Daniela Popa in functia de vicepresedinte al Camerei. A castigat deputatul de Harghita Mircea Dusa in fata unor nume mai grele, Aura Vasile, Bogdan Niculescu-Duvaz si Marian Sarbu. A fost considerat o solutie de echilibru, chiar daca este un nume mai putin cunoscut. Site-ul Antena 3, de exemplu, a insotit stirea despre alegerea lui Dusa cu o fotografie a fostului ministru Nemirschi. Eroarea a rezistat cam o ora. Eu constat doar ca prin aceasta alegere se mentine majoritatea PNL-PSD din biroul camerei, ca daca iesea Marian Sarbu puteau fi probleme.

UDMR si-a acordat conducerea grupului cu noul statut de aliat al PD. Marton Arpad, deputat din 1990 si probabil cel mai bun cunoscator al regulamentului din intregul Parlament a fost inlocuit din functia de lider de grup de Olosz Gergely, considerat mai apropiat de PD. Stiti, fostul sef al ANRE …

Acum urmeaza congresele.

Reclame

Etichete: , , , , , , , ,

8 răspunsuri to “Fara surprize”

 1. diaconescumarius Says:

  Hrebenciuc nu avea cum sa piarda, pentru ca in adevar, este mare jupan, avand „la mana” cam 99,99% din socialisti. Numai Radu Tudor de la Antena 3, spunea ca Hrebenciuc nu a castigat ci 43 de insi i s-au impotrivit 🙂 , iar Prelipceanu de la Irealitatea avea probleme cu scaderea – lui ii dadea 8 la 59-43 🙂 ( nu ma mir ca mogulu’ eolian are probleme)
  Iar la al enspelea congres, fiecare va fi reales: Boc cu Boc, Geoana cu Geoana si cu voia d-voastra, ultimul pe lista, Crin Antonescu.

 2. Laura Says:

  Asta nu-i rau. Sunt convins ca Dl Arpad nu va ezita sa va dea un sfat, neoficial, dar cat se poate de serios cand va fii cazul.

  Care e situatia in comisii ? In care aveti majoritatea si in care nu ? Just curios …

 3. Liviu Says:

  Probabil ‘fara surprize’ va deveni sintagma-simbol pentru mult timp de acum inainte.

 4. Alexandru Marin Says:

  Hrebe e nemuritor ! 🙂

  Va felicit pt. pozitia pastrata ! 😀

 5. octaaa Says:

  Hrebe, da e nemuritor.

  Incep sa ii dau dreptate din ce in ce mai mult Rodicai Stanoiu cand spune ca orice ar fi, Hrebenciuc e bine merci. Rima imi apartine 🙂
  Dar asa este.

  Eu unul cred ca Hrebenciuc e rival cu basescu doar in ochii alegatorilor…in realitate fiind 2 intimi.

  Parerea mea. Iar daca am dreptate…asta pune multe intrebari despre Hrebenciuc.

 6. olimpiu Says:

  mie unul i-a placut ca PSD i-a refuzat la guvernare pe udmr-isti. uneori merita cate o corectie. atunci mi-am adus aminte de o vb a lui Napoleon: ,,m-am culcat adesea in doi niciodata in trei!” poate ca dupa 2012 vor spune si liberalii la fel

 7. Bibliotecaru Says:

  🙂 Eu am auzit de domnul Duşa de la colega dumneavoastră doamna Tuşa. 😀

  Nu pot să spun că pot face legătura între figura domnului Duşa şi numele său, dar luate separat, numele şi figura îmi sunt cât de cât cunoscute. Poate că este un prilej de a ieşi la iveală un om politic adevărat, poate că nu…

  • mihaivoicu Says:

   A fost primar in municipiul Toplita, jud Harghita si mai inainte prefect PSD de Harghita. A aparut mai recent la nivel national, poate de aceea este mai putin cunoscut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: