Doi dintr-o lovitura, varianta Tismaneanu

Mostenitorii fostului FSN lupta impotriva comunismului prin indepartarea autenticilor anti-comunisti. Stim asta. Cunoastem si imensul scandal care a izbucnit in urma deciziei politice de indepartare a prestigiosului istoric Marius Oprea de la conducerea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Cei doi complotisti din spatele acestei miscari, Avramescu si Tismaneanu, vizeaza insa mai mult. Guvernul Nastase a constituit Institutul pentru Memoria Exilului Romanesc. Si, oricat era Nastase de dictator, a numit in fruntea institutului un liberal, membru PNL de dinainte de 1945, model de verticalitate si consecventa in randul romanilor din exil. Este vorba de Dinu Zamfirescu.

Ei bine, anticomunistii lui Basescu s-au gandit sa-i execute pe cei doi la pachet, cu lotul adica, exact dupa metodele celor din care, de fapt, se trag. Pentru ca au decis sa fuzioneze cele doua institute si, desigur, sa numeasca o singura persoana subordonata politic in fruntea noii structuri.

Tismaneanu s-a pronuntat in mai multe randuri asupra faptului ca, in opinia sa, o numire politica este justificata de faptul ca cei doi au fost numiti, la randul lor, politic. Adica Nastase a numit politic un membru PNL? Sau Marius Oprea era un simplu activist de partid numit pe algoritm? Ridicol!

Presiunea publica asupra initiatorilor miscarii pare a fi mai mare decat s-au asteptat. Cu toate astea, nu prea sunt sperante ca vor da inapoi. Pentru ca asta e mentalitatea activistilor de partid. Toti ceilalti sunt dusmani care trebuie zdrobiti.

Etichete: , , , , ,

13 răspunsuri to “Doi dintr-o lovitura, varianta Tismaneanu”

  1. Lilick Says:

    Cititi va rog si la Dorin Tudoran: http://dorin2tudoran.wordpress.com/2010/02/15/cu-car%C8%9Bile-pe-masa-un-anschluss-stalinist-pentru-eternitate/

  2. mariusnyc Says:

    A treia lovitura , tot la pachet este „Societatea Timisoara”

    http://mariusmina.blogspot.com/2010/02/societatea-timisoara-il-lustreaza-pe.html

  3. Lilick Says:

    Sa excluzi PNL din procesul comunismului e ca si cum ai exclude victimele dintr-un proces de crima.

    • mihaivoicu Says:

      Nu este vorba de doi liberali, este vorba de doi liberali de o competenta si tinuta morala deasupra tuturor pdistilor la un loc

  4. tibi Says:

    Apoliticul este aceea persoana care nu este membru in nici un partid dar
    primeste ordine de la PDL si face politica PDL. De ce este asta asa de greu de inteles?

  5. Catalin Ene Says:

    Pdl-ul are o mentalitate cominista:”cine nu e cu noi e impotriva noastra”.Marele „anticomunist” Basescu s-a dovedit a fi mai „nociv” pentru Romania decat au fost Ceausescu si Iliescu l-a un loc,iar PD-L este mai rau decat PCR-ul lui nea’ Nicu si PSDR-ul lui nea’ Nelu. Daca,Doamne fereste se ajunge la bicameral, s-a terminat cu democratia in Romania („Traiasca el lider mahimo”),noroc ca PNL-ul si Crin Antonescu ii mai pun bete in roate „dictatorului” si lupta ca la inceputul anilor ’90 pentru democratie.

  6. diaconescumarius Says:

    Sper ca PNL va face ceea ce trebuie in privinta lui Marius Oprea, adica sustinerea pe care dl. Oprea a primit-o in primul rand din strainatate( de ce oare?) sa fie intarita de declaratii politice in Parlament, in media si daca este nevoie chiar la institutii europene a PNL.
    Ciuma portocalie trebuie sa stie ca exista medicament pentru ea; daca nu in tara, atunci de import 🙂

  7. liberalism Says:

    „In comunism dispar clasele sociale, se atenueaza si sunt treptat inlaturate diferentele esentiale dintre munca fizica si munca intelectuala, dintre sat si oras, se instaureaza deplina echitate sociala, are loc o ampla inflorire a culturii si umanismului”
    Ca sa vedeti cum gadea(probabil gandeste) acest comunist
    Vladimir Tismaneanu

    http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=49

Lasă un comentariu