Cum? Cu cine?

M-am săturat până peste cap de ”salvatorul” de la Cotroceni care găsește mereu o soluție și se pricepe la toate. M-am săturat de soluțiile lui care sunt întotdeauna orientate către partid, către clientelă și către teatrul ieftin.

Știam că s-a lansat alarma cu creșterea TVA pentru a acoperi, după sistemul răului cel mai mic, ce urmează să se propună. Ca în povestea cu rabinul și oile, acum ar fi trebuit să ni se pară confortabile măsurile drastice anunțate.

De acord cu reducerea cheltuielilor publice, de acord că aparatul bugetar trebuie să fie comprimat într-un fel sau altul. Inacceptabile însă propunerile referitoare la pensii și la alocațiile pentru copii, niciuna dintre aceste două categorii neputând fi tratată pe picior de egalitate cu salariații din domeniul bugetar.

Cum se face însă că, din nou, lipsesc două categorii de măsuri despre care marele economist n-a suflat o vorbă. Primul domeniu nu înțeleg de ce nu este abordat, cel de-al doilea însă nu este pomenit pentru că nu le convine.

Mă refer la măsurile se sprijin pentru economia privată, singura care poate genera mai multe venituri și care poate absorbi forța de muncă ce urmează a fi pusă pe liber. De la așa un mare om de dreapta m-aș fi așteptat să aud de eliminarea impozitului forfetar, de TVA 5% pentru construcții și poate și pentru altele, de premierea într-un fel sau altul a fiecărui loc de muncă nou creat sau de facilități fiscale pentru profitul reinvestit.

Ce nu le convine să anunțe sunt măsuri dure pentru stoparea risipei și a licitațiilor trucate, găuri negre pentru care nu angajații bugetari sunt vinovați, ci șefii lor portocalii. De la patinoare construite la prețuri de 4 ori mai mari decât valoarea pieții până la lingurițele de 100 de lei de la Apele Române, sute și mii de astfel de cazuri parazitează bugetul cu sume imense, în special în domeniul lucrărilor de infrastructură. Nici despre găurile din sistemul vamal, găuri prin care scapă niște miliarde de euro sub formă de taxe neplătite la țigări, legume, fructe, flori și încă atâtea altele nu auzim nimic.

Și încă ceva. Ar trebui să credem că acest guvern incompetent, care de un an și jumătate ne-a afundat în criză, este capabil să facă ceva?

Etichete: , , , , , ,

52 răspunsuri to “Cum? Cu cine?”

 1. tibi Says:

  „Ce nu le convine să anunțe sunt măsuri dure pentru stoparea risipei și a licitațiilor trucate, găuri negre pentru care nu angajații bugetari sunt vinovați, ci șefii lor portocalii.”
  Aveti perfecta dreptate. Cu amendamentul ca exact acelasi argument este valabil si in cazul lipsei masurilor dure impotriva risipei si licitatiilor trucate din perioada celor 4 ani de guvernare Tariceanu.
  Si cu amendamentul suplimentar ca daca esti si tu cu musca pe caciula nu e fair sa arati doar musca de pe caciula celuilalt.Adica asa cum faceti Dumneavoastra in acest comentariu.
  Sau cum a facut-o de ex. fostul ministru Nicolaescu care (cu un tupeu si o aroganta binecunoscute) acuza (pe buna dreptate) in motiunea contra ministrului actual al sanatatii faptul ca pacientii internati trebuie sa isi cumpere medicamentele desi si in toata perioada ministeriatului sau lucrurile stateau exact asa cum le critica el acum.

  • octaaa Says:

   Absolut de acord.

   As adauga ceva. Ai vazut liberali care sa il critice pe Vladescu ca atunci cand era ministru facea afaceri cu statul?:) Eu am vazut…
   Intrebare : ministrul carui partid era atunci? Adica in vremea afacerilor sale cu statul. Si cati l-au demascat atunci ?:)

  • howitzer Says:

   măi copii
   voi deschideţi umbrela de soare noaptea când nu plouă???
   Dear „Octa” pe tine te întreb a 2-a oară…

   • tibi Says:

    mie nu imi place exprimarea „mai copii” asa incat m-am hotarat sa nu va satisfac curiozitatea.

 2. turnofftheglory Says:

  Remarc o usoara frustrare stimabilule?

 3. radu Says:

  @tibi? da, si? Inseamna asta ca dl. Voicu nu are dreptate? Problema este una de sistem si afecteaza toate partidele. Meritul PNL e ca nu a guvernat niciodata, dupa 1990, ca un partid-stat. E adevarat, n-a avut nici presedintele, nici majoritate parlamentara, dar guvernarea sa a fost cea mai respirabila guvernare postdecembrista, cu exceptia guvernului Isarescu.

  • tibi Says:

   „@tibi? da, si? Inseamna asta ca dl. Voicu nu are dreptate? ”
   Poate nu ati vazut ca am scris „Aveti perfecta dreptate.”
   Eu cred ca nu ai dreptul moral sa critici o stare de fapt care exista si pe vremea cand erai in masura sa o schimbi si nici macar nu ai incercat asta.

 4. Un liberal deja optimist Says:

  Nu, nu este si nu va fi capabil. Are prea multe datorii de platit, are prea multe guri de hranit, majoritatea votantilor nu au de suferit si chiar daca unii au ,argumentul la moda va deveni: „Pai banii pe care ti i-am nu ti-au fost buni?” Aud ca asa se si procedeaza prin unele locuri.. In rest, trebuie sa ne intoarcem la nivelul guvernarii Arogantului ca nivel de trai, indepartandu-ne tot mai mult de convergenta cu Uniunea. Ca asa-i l noi!

 5. MARIN Says:

  Domnule VOICU,
  In primul rand tin sa remarc faptul ca, pentru unii concetateni adevarul expus de dvs. creeaza stari de disconfort, isterie si chiar reusiti sa-i transformati in adevarati „saritori la gatul altuia” pentru a apara ADEVARUL PORTOCALIU.

  In al doilea rand, aveti perfecta dreptate cand spunetoii ca masurile anuntate de PRESEDINTE, neinsotite de masuri de relansare economica (in special a celei private) nu ne inspira decat o atitudine (din partea celor care detin puterea) de „TOLERANTA ZERO FATA DE CRETEREA NIVELULUI DE TRAI SI DE RELANSAREA ECONOMICA A TARII”.

  Sa ne reamintim curba de sacrificiu de la 01 ianuarie 1931 dar, si ce a facut statul ca economia sa-si revina. Ulterior, u fos aplicate masuri protectioniste, masuri legislative, masuri de echilibrare a comertului exterior, masuri in domeniul banacar (Debitorii agricoli au beneficiat de o reducere de 50% din totalul datoriilor, iar datornicii care îşi lichidau creditele în decurs de doi sau cinci ani beneficiau de reduceri suplimentare, de 70% şi respectiv 60% din totalul datoriilor), masuri in segmentul industrial prin care statul indeplinea functia de îndrumare şi control al investiţiilor, s-au acordat prime economice si valutare in segmentul comertului exterior etc

  De ce oare cand avem exemple in propria istorie nu suntem in stare sa le analizam si sa aplicam masuri adaptate, binenteles, la specificul zileleor noastre ?

  • octaaa Says:

   In tara asta muncesc cel mult 2 milioane de oameni in economia privata. Adica oameni care produc bani.
   Astia ii tin in spate si pe ceilalti 20 de milioane(pensionari, bugetari, copii, studenti, handicapati, someri, etc).

   Pai in asemenea conditii nu sunt bani. Ne-am intins mai mult decat era plapuma. Si asta ani de zile. Si azi platim.
   Platim bine. Si vom plati si mai bine. Cu varf si indesat.

   As vrea sa vad si eu cum platesc in schimb si responsabilii pentru situatia la care am ajuns. Cei ce vedea duduind economia Romaniei. Cei ce ne anuntau in 2007 ca majorarea pensiilor este sustenabila. Vreau sa il vad si pe Pogea care facea bugete lund in calcule crestere economia in Romania. Si se aventura in cheltuieli..

   • adrian Says:

    domnule, vad ca aceasta teorie revine constant in comentariile dvs. acei 2 milioane „produc bani” pentru ca produsele lor sunt consumate de cei care „ii paraziteaza” dupa cum ar rezulta din comentariul dvs. adica detinatorul de pensiune, care „produce bani”, il cazeaza pe bugetarul care vine la el in week-end sau in concediu. Ala care „produce bani” plantand pepeni la Dabuleni ii vinde mai mult sau mai putin si daca un profesor are sau nu banii sa-i cumpere marfa. samd.
    ochelarii de cal mai trebuie si scosi din cand in cand caci lucrurile nu se impart in alb si negru; variatia de gri este cu mult mai larga!

   • MARIN Says:

    Gravitatea problemelor cu care se cinfrunta Romania vine dintr-un trecut mult mai indepartat si anume, imediat dupa 1990 cand profitandu-se de inocenta poporului roman, cei din esalonul trei si chiar doi al fostului PCR au preluat sub control avutiile tarii.
    Trebuie sa recunoastem ca dintr-o tara care era generatoare de produse de consum am devenit o simpla tara consumatoare, o mare piata de desfacere a unor produse care fie ca ne plac sau nu fac parte din viata noastra de ziz cu zi.
    Toata lumea spune ca scaderea puterii de cumparare va afecata si mediul privat, acesta nemaiputand sa-si vinda produsele (de orice natura ar fi ele). Dar, intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem toti este: in afara de uriase importuri de produse de consum, ce altceva mai face mediul privat din Romania care acum saluta in forta masurile „excelente” anuntate de Basescu ?

   • transildania Says:

    2 milioane? nu erau mai multi?? ah, uitasem ca s-a introdus impozitul forfetar care a inchis peste o suta de mii de firme private.

   • tibi Says:

    @MARIN
    Credeti ca responsabilitatea si vina ca sectorul privat nu face mai mult decat face sunt mai degraba a statului sau a mediului privat?

   • tibi Says:

    @transildania
    Probabil ca din cele peste o suta de mii de firme care s-au inchis multe nu aveau activitate dar sporeau birocratia.
    Probabil ca statul a castigat mai mult din introducerea forfetarului decat a pierdut.In lipsa unor date si calcule nu puteti decat sa presupuneti efectul negativ al forfetarului.Este drept ca si eu nu pot decat sa presupun efectul pozitiv al acestuia.Dar ,ca si principiu, eu consider ca o firma care nu reuseste sa aiba profit este mai degraba suspecta de evaziune decat ca intradevar nu are profit.

   • transildania Says:

    @tibi
    „multe nu aveau activitate dar sporeau birocratia.”
    Aha, firmele sporeau birocratia, interesant, daca ziceti, asa o fi…

    „Probabil ca statul a castigat mai mult din introducerea forfetarului decat a pierdut”,
    Pai daca a castigat eu zic sa-l marim si sa-l introducem si la alte firme, nu?

    „Dar ,ca si principiu, eu consider ca o firma care nu reuseste sa aiba profit este mai degraba suspecta de evaziune ”
    Asa e, as zice toate firmele care nu au profit fac evaziune…
    hai sa le inchidem…
    absolut incredibil…

   • Cetateanul Popescu Says:

    tibi,

    uite la tine o mostra de „gandire”: „Probabil ca statul a castigat mai mult din introducerea forfetarului decat a pierdut” zici tu. Trecand peste „probabil” (dovada faptului ca n-ai nici o dovada pentru a-ti sustine afirmatiile), exercitiul bugetar pe 2009 arata ca incasarile din impozitul pe profit (aici este inclus si forfetarul) au crescut cu cca 300 milioane de euro. Bine, ai zice, nu? Uite cresterea! Poate; dar in aceeasi perioada bugetul de somaj a avut cheltuieli mai mari cu peste un miliard de euro, crestere datorata concedierilor din economia reala. Or, cele cca 130.000 de firme inchise au furnizat, conform cifrelor oficiale (pe care eu unul le inmultesc de obicei cu 1,5 la capitolul somaj din cauza modului de calcul – se au in vedere doar persoanele inscrise aflate in plata; somerii care nu mai beneficiaza de ajutor de somaj de la un moment dat incolo ies din sistem si nu mai sunt numarati) cca 85.000 de someri.

    Revenind: +300.000.000 (forfetarul) – 1.000.000.000 (somajul) = ? Unde e marele castig??

    In privinta celorlalte „pareri” ale tale prefer sa nu ma pronunt. Sunt la fel de „fondate” ca si asta de mai sus.

   • mihaivoicu Says:

    De cand exista impozit forfetar s-au inchis cu 130.000 de firme mai mult decat pe perioada similara de dinainte de impozit. Aici e problema. Asadar nu e vorba nicidecum de firme care nu functionau.

 6. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Dacă v-aţi săturat… faceţi ceva, doar sunteţi parlamentar.

 7. astralro Says:

  @ marin
  ” adevarul expus de dvs creaza stari de disconfort” esti sigur ca spune adevarul ? Atunci ce parere ai de discursul guvernatorului BNR in care ne spune destul de clar ca „duduiala economica din 2007/2008 ” a fost o minciuna politica ordinara ? Si ISARESCU este portocaliu ?

  • octaaa Says:

   @astralo… Pai tocmai in 2007-2008 s-au luat cele mai proaste masuri.
   Atunci nu duduiam deloc. Eram supraincalziti.
   Atunci angajam pe banda rulanta sute de mii de bugetari, dublam pensiile, dublam salariile. Eram in extaz…

   La fel a fost si 2009. Ne-am imprumutat pe rupte sa platim pensii si salarii. In timp ce economia privata s-a contractat puternic.

   PS : Apropos de Isarescu…despre care eu afirm ca e singurul cu capul pe umeri dintre cei ce conduc de 5 ani de zile destinele economice ale tarii. De cate ori s-a intalnit Tariceanu sau Emil Boc cu Isarescu? Nu crezi ca foarte rar? Nu crezi ca ar trebui ca asemenea vizite sa fie mai dese?

 8. Starea NATIUNII Says:

  Eu raman la parerea mea:

  Soseste vremea FAPTELOR !!!

  Natiunea isi cheama fii.
  Se pare ca vremea vorbelor trece incet … incet.
  Timp de 20 de ani s-a tot vorbit ….
  Un mesaj transmis prin intermediul unui filmulet.

 9. MARIN Says:

  @astralro

  Fara a dorii sa intru in polemica cu tine si fara a face referire la o anumita persoana, te rog sa studiezi conceptul de „CAMELEON POLITIC”

 10. radu Says:

  @tibi: dar Basescu are dreptul moral sa-i acuze pe Tariceanu & Co, cand el si ai lui au facut datorii imense in campania din 2009 si nu au luat nici o masura care se impunea pana cand nu i-a strans FMI-ul de testicule? Are dreptul moral sa vorbeasca de altii guvernul Boc, care a suprataxat economia libera si si-a angajat clientela in proportii nesimtite, platindu-si datoriile electorale prin licitatii trucate? Are dreptul sa vorbeasca Basescu, care in an de criza a suplimentat cheltuielile Presedintiei si ale serviciilor secrete? Are dreptul moral sa ramana in fruntea guvernului un premier inexistent. Guvernul nu mai e demult executiv, e un executant umil si clientelar!

  • Octavian Radu Says:

   @Radu. Fireste ca nici Boc si nici Basescu nu prea au dreptul moral sa ii acuze pe altii de asa ceva.

   In privinta supraindatorarii economiei private…te referi la forfetar probabil. Cu siguranta momentul introducerii forfetarului nu a fost cel mai potrivit. Dar el a fost introdus tocmai pentur a mai umbple un pic golul asta de deficit bugetar. Datorat in mare parte sutelor de mii de bugetari angajati in anii 2007-2008.

   Da, PD-ul si-a angajat clientela. In ce proportii nu stiu. Eu cred ca in aceleasi proportii cu Tariceanu si cu Adrian Nastase. Nici mai mari si nici mai mici.
   Asa ca nici basescu nu are dreptul moral sa acuze din punctul asta de vedere.

   Da, basescu a gresit enorm cand a suplimentat fondurile serviciilor secrete. Asta e o prostie si costa mult.

   Dar la fel de bine pot sa zic ca ieri a anuntat niste masuri extrem de potrivite. La care PNL-ul a ramas din nou in ofside.

  • tibi Says:

   Si eu cred ca Basescu este un mincinos si un om imoral.Dar pe mine ma dor infinit mai mult greselile si minciunile celor la care tin decat ale altora.

 11. astralro Says:

  „cameleon politic” ? posibil , dar in acelasi timp poate fi si o palma data fostei guvernari pentru modul marlanesc in care a intrat cu picioarele in politica bancii , introducand un spion ordinar al lui patriciu in interior , in ciuda semnalelor trase de oameni competenti din domeniu.
  Basescu nu are dreptul sa acuze fosta guvernare , dar nici fostii nu au cu atit mai putin dreptul sa comenteze ca fetele mari acum.

  • MARIN Says:

   Sa nu uitam totusi ca, Guvernul Tariceanu a muncit sub „tutela” lui Basescu.
   Faptul ca Tariceanu a fost un OM CU COLOANA VERTEBRALA-caracteristica pe care cei ce consuma lichide portocalii nu vor in ruptul capului s-o recunoasca-si a reusit sa imbine armonios rezultatele obtinute sub guvernarea PSD (pana la finele anului 2004) cu unele pooitici liberale care au determinat in urmatorii patru ani (2005-2008) o NECONTESTABILA CRESTERE ECONOMICA, este o chestiune care pentru actuala guvernare-care nu este in stare de nimic- sa genereze sentimente de frustare si invidie.

   In orice caz cea mai mare reusita a lui Basescu-Boc este aceea ca au reusit sa prosteasca jumatate din populatia tarii cu promisiuni care nu au cum sa fie onorate decat fata de acolitii si aservitii culorii portocalii.
   „SPIONUL ORDINAR AL LUI PATRICIU” a fost introdus tot pe vremea lui Basescu si, culmea, in cuveranarea portocalie. Deci ce conluzie putem trage ?????????

   • astralro Says:

    „necontestabila crestere economica” ? pai atunci cum ramane cu declaratia guvernatorului care a spus clar ca cresterea economica 2007/2008 a fost o minciuna ? nu pot sa concep ca tu crezi mai mult un om politic decat un om competent in domeniul sau si dovedit cel mai echilibrat si integru in toti anii astia. Si apropo cu spionu a fost votat de pnl+psd+pc+udmr asa ca scuze.

   • mihaivoicu Says:

    Nu, Isarescu a spus ca miniciuna a fost raportarea guvernului boc cu privire la deficit

 12. octaaa Says:

  @Adrian, pai atunci hai sa le dam fara numar fara numar la bugetari.
  Ca dupa cum spuneti tot economia privata va avea de castigat…

  • adrian Says:

   E o concluzie exagerata. Eu spuneam, spre exemplu, ca daca pe o strada se gasesc un capitan, un profesor si un functionar public care isi rup masinile pe un drum facut de o firma „care produce bani” – de exemplu euroconstruct – si pe aceeasi strada se afla un atelier de reparatii auto care „produce bani” din reparatii legitime si impozabile, e posibil sa apara fenomenul urmator: cei trei bugetari, nemaiavand bani sa-si repare masina unde trebuie, isi carpesc masinile in curte, cu munca la negru a lu’ nea Costel care ia intre timp si un ajutor de somaj pentru ca a fost disponibilizat de undeva la gramada. ce se intampla cu economia daca extindem exemplu asta la o scara mai mare?
   Pe de alta parte va doresc sa ajungeti un corporatist care „produce bani” cat mai curand. Veti constata totusi ca, vorba reclamei, un pensionar din familie poate fi „priceless” cand va fi sa va ia copii de la gradinita astfel incat sa aveti mintea limpede si timpul dedicat „producerii de bani” (cu conditia sa poata supravietui decent dupa ce a cotizat ani la rand mergand pe increderea ca societate va avea grija de el cand ii va veni timpul, asa cum a facut si el la randul lui). Culmea e ca, si in grosului timpului in care veti „produce bani”, o educatoare bugetara rapace va va consuma resursele in timp ce are grija de odrasla dvs si, culmea, ii mai ofera si un inceput de educatie!

   Va ceream doar mai multa atentie cand aruncati cu vorbe statistice gen „bugetari”. Daca din toata masa de bugetari ar fi sa dam afara unul singur atunci sunt sigur ca l-as alege pe cel care merita cel mai mult: Basescu. Tot asa, daca ar fi sa mi se ceara sa nu mai avem grija de copii, handicapati sau pensionari atunci as spune ca Boc, Funeriu si Seitan pot sa plece linistiti. Si ca sa nu-i avem pe cap ca someri cred ca ar fi bine chiar sa-i expulzam ca sa fim umanisti si sa nu-i eutanasiem …

 13. Catalin Ene Says:

  Adevarata criza este guvernul Traian Boc!
  http://blogatu.ro/2010/05/cartierul-meu.html

 14. howitzer Says:

  De acuma io nu mai arunc obuze către ţinte false
  „Tibi” şi „octaaa” ori sunt nişte copii care mai au de făcut nişte ani de tranşee (şi poate Dl Voicu să-i îndrume la capitolul „a gândi” – „gândire”)
  Ori…. sunt „băieţi buni” care-şi ating scopu NUMAI dacă le dai atenţie…
  În al doilea caz VREAU PUŢIN RESPECT. Puneţi măi băieţi pe unu mai mare în grad sau revizuiţi procedura. Noblesse oblige ce p… boului…
  Whooom whooom

 15. radu Says:

  @Octavian Radu: fals. Basescu NU a anuntat niste masuri „extrem de potrivite”. Afirmatia dvs. e o diversiune basista. Taierea salariilor si a pensiilor este o masura pur cantitativa, iresponsabila, care nu diferentiaza intre categoriile de „taiati”. Trebuie sa se intre masiv cu ferastraul in clientela politica si in aparatul birocratic supradimensionat din ministere. Trebuie programe de dezvoltare si de relansare a mediului privat prin relaxarea fiscalitatii si stimularea investitiilor. Trebuie ca factorul politic sa nu se mai amestece in economia privata si in selectia cadrelor. Dar, cum sansele ca aceste lucruri sa se intample sunt minime, s-ar putea sa asistam la toamna la scenariul negativ al lui Lazaroiu.
  Masurile luate de Basescu au ca obiectiv nr. 1 castigarea de timp, in speranta ca economia europeana o sa-si revina in urmatoarele luni. E un joc la cacialma, si eu nu cred ca nu aveam de ales intre doua posibilitati. Exista si o a treia, dar ea nu va fi luata in calcul cu acest guvern PDL. Solutia optima ar fi sacrificarea partidului de dragul relansarii economiei tarii, cum a facut Ciorbea in 1997, dar, repet, acest lucru nu se va intampla. Dimpotriva, Romania va fi sacrificata de dragul „proiectului Basescu”. Sa dea Dumnezeu sa fie sacrificat, dupa asta, Basescu insusi, acest nou Musolinni altoit cu Vladimir Putin.

  • ela Says:

   Radu, nu trebuie sa fiu expertul lu’peste ca sa inteleg ca este corect ce spui, eu zic ca este fffff corect ce spui :

   „Trebuie sa se intre masiv cu ferastraul in clientela politica si in aparatul birocratic supradimensionat din ministere. Trebuie programe de dezvoltare si de relansare a mediului privat prin relaxarea fiscalitatii si stimularea investitiilor. Trebuie ca factorul politic sa nu se mai amestece in economia privata si in selectia cadrelor.”

   Ne-au nenorocit.. un fleac ! aaaa …sorry corect era ne-au ciuruit

 16. ela Says:

  in concluzie…
  guvernul base-boc incepe sa caute tzapi ispasitori, da vina pe guvernarea anterioara 😦

  Cert este ca s-a murit degeaba …. ne-au mancat banii o clica de „baiezti” ca videanu, berceanu si altii cu asfaltangiiiiiiiii lor cu tot …

  De 2 ani boc se screme si nu face nimic,
  daca base inca din 2005 nu se ocupa cu rafuieli si platit polite dusmanilor politici si guverna poate era altfel acum.

  2 ani s-a plimbat in campanii electorale pentru fi-sa , pentru pd, apoi pentru el…. cand sa se ocupe de tara, a cheltuit in prostie si pentru 2 referendumuri….. lumea uita si acum platesc cei nevinovati.

 17. ela Says:

  http://www.cotidianul.ro/eba_buna_de_reclama_la_botox-113570.html

  asa ceva nu se uita, asta ne-a costat 1% din PIB 😦

 18. ela Says:

  http://andreisamericandream.wordpress.com/2009/10/29/18-milioane-de-euro-a-costat-referendumul-coalitiei-322/

  ori 2 ca au fost doua.

 19. Un liberal deja optimist Says:

  Uitati-va care e treaba: de vre-o saptamana ma straduiesc sa adun niste materiale sa-mi fac un proiectel pe care l-am neglijat in ultimul an.Cand am elaborat proiectul mi-am amintit niste materiale pe care le-am vazut prin toate supermaket-urile si depozitele cu materiale de constructii pana anul trecut.Inchipuiti-va ca am alergat prin tot Bucurestiul o saptamana si n-am mai gasit aproape nimic din ce vazusem anul trecut. Pana la urma, am modificat proiectelul meu din mers, multumindu-ma cu ce am gasit. Intrebandu-i pe vanzatori ce naiba s-a intamplat mi-au replicat ca acum se aprovizioneaza cu cele mai ieftine materiale pentru putinii clienti ce se mai incumeta sa mai cumpere. Si credeti-ma ca nu erau de loc mai ieftine !
  Ca sa nu mai mentionez faptul ca multe din depozitele pe care mi le aminteam la anumite adrese nu mai exista. Ma gandesc la faptul ca de aceea strategii FMI si BM (sursa dezastrelor din economia mondiala) au decis: „Ce naiba sa mai faca rumanii cu banii, ca oricum nu mai au pe ce-i cheltui?! Asa ca hai sa-i luam noi ca stim ce sa facem cu ei”. Puteti face putin turism prin magazine ca sa va faceti o ideie despre ce v-am postat aici.

 20. Laura Says:

  …. cele 24 sau asa ceva de avioane F-16 vor fii in continuare cumparate, right ? …. just curious

 21. eugen Says:

  Chestia cu ajutorul de somaj(de mizerie) este o grozavie si o noutate mondiala. Nici un stat nu a facut asa ceva in criza dimpotriva au lungit perioada de acordare.

  Ca aparatul birocratic este prea mare si unii sunt prea bine platiti este adevarat. Dar ca sa fiu sincer si in companiile „mari” nu duc lipsa de risipa si incompetenti bine platiti. Daca ne gindim numai la „marile” banci pline de talente care le-au dus de ripa.

  Iar chestia cu bugetarii consumatori de resurse are multe nuante de gri.
  Daca profesori,pompierii, politia si primariile s-ar privatiza si ar cere bani pentru ce fac am descoperi ca si ei sunt producatori de resurse cu servicii mai cerute de piata decat constructiile falimentare si mallurile. Iar daca toti medicii stagiari platiti cu sume de mizerie ar pleca din tara am descoperi brusc ce valoare de piata are plata lor de la buget.

 22. han Says:

  Puntul 2 e foarte corect, dar trebuie o coeziune larga a partidelor politice pentru a-l pune in aplicare.. problema asta au avut-o si PNL si mai ales PSD .. culmea, cu aceiasi oameni. Indiferent de cine este ales, sistemul ramane si se perpetueaza.
  Veniti va rog cu o propunere constructiva si realista, care sa nu fie de genul – sa nu mai fure ei ca sa furam noi. Pana la urma asta depinde foarte mult de un sistem justitionar functional, o chestie de care toate partidele, fara nici o exceptie, fug

 23. MARIN Says:

  @tibi
  Daca citeati cu atentie comentariul la care dvs ati facut un contracomentariu, am explicat f. bine ca pornind de la experienta anilor 30, statul trebuia sa identifice masuri de incurajare si relansare a noi job-uri pentru mediul privat. Dar, spre insatisfactia noastra, statul a identificat numai BIRURI atat asupra mediului privat de afaceri cat si asupra categoriilor sociale ce alcatuiesc natiunea romana. Mai mult, daca este adevarat ca vor fi afectate si alocatiile pentru copii-in conditiile in care natalitatea este pe un fagas alarmant descrescator-atunci avem o PROBLEMA GRAVA.

  • adrian Says:

   Natalitatea poate fi pe un fagas alarmant statistic la modul general. Daca ar fi facuta defalcarea statisticii si raportat la etnii si medii sociale atunci indicatorul cred ca devine de-a dreptul inspaimantator !! Pe mine nu ma inspaimanta atat prabusirea economica pe cat ma terorizeaza ideea ca peste 5 – maximum 10 ani vom fi, cred eu, intr-un haos social/moral total …

 24. Nici o pravilă nu opreşte pe om a întâmpina răul cu rău « Hai ca se poate! Says:

  […] Şi ce vă vor povăţui mai marii Adunării aceia să urmaţi şi unde vă vor chema ei acolo să mergeţi. Că ne ajunge, fraţilor, atâta vreme de când lacrămile de pe obrazele noastre nu s-au uscat. […]

 25. ela Says:

  Crearea de noi joburi ! daaa, acum vorbim ?!

  Prima transa de romani in numar de cam 5 milioane nusch daca cifra e corecta „( care s-au lovit de problema asta au parasit tara si muncesc in Italia, Spania, Anglia, Franta, Danemarca, Irlanda …atunci nu s-a comentat ca s-au destramat familii, ca si-au lasat copii in grija unor straini in cel mai bun caz a bunicilor care aveau asa ceva, copii lipsiti de copilarie.
  Base a avut grija sa-i caute si sa-i minta ca vor reveni in tara .bla,bla.

  Deci in Romania ori esti bugetar ori vinzi castraveti sau transporti marfa si persoane, ce-i in plus de asta …tre sa plece, unde?

  Acum sunt unii care le plang de mila bugetarilor care au umplut inutil aparatul ca ce vor face ca au rate vezi ingramadita de dragoteasca la discutia cu Patriciu, dar romanasii nostrii care au plecat lasand casa masa n-au fost jeliti de nimeni 😦

  Rusine! Iar base -boc, se i-a de bugetarii absolut necesari din sanatate, invatamant….pensionari.

  Oamenii si-au platit pentru pensii …da aia care au lucrat 35-40 de ani, daca se face o socoteala cas-ul platit care la un moment dat a fost 45% (salariat plus angajator) si acum boc nu da 45% lca valoare a punctului .

  Tara are mult balast, oameni care n-au lucrat si care acum au pensii sociale tot pe spinarea celor care au muncit, astia sunt cam 900 un milion cu pensii sociale.
  S-a facut un calcul ca oamenii traiesc cam 5-7 ani dupa ce ies la pensie in medie, deci si-au platit pensia cu varf si indesat.

  Banii de pensii i-a mancat/cheltuit „statul” degeaba si mai abitir astia de acum. PD-ul -plaga portoclie cu ideile comuniste ale lui boc.

 26. astralro Says:

  @ela
  comentarii la guvernarea 2004 -2008 cand le faci tu ?

 27. radu Says:

  @astralro:
  Mi se pare o diversiune basista sa acuzi guvernul PNL pentru ce n-a facut in 2009-2010 guvernul Boc 1, 2,3,4 si un mod las de a pasa responsabilitatea proprie in curtea adversarului.

  Cititi asta, de pe hotnews:
  Antonescu a precizat ca „se incearca vehicularea ideii ca nu existau decat doua alternative: majorarea TVA si a cotei unice sau micsorarea salariilor si a pensiilor. Nu este adevarat, dupa cum nu este adevarat ca ceea ce ne propune Traian Basescu este un plan de masuri de dreapta”. „PNL, care este reprezentantul legitim al sectorului privat, o spune foarte limpede: noi ne-am opus cresterii TVA si cotei unice. Probabil ca atitudinea noastra a fost decisiva”, a continuat acesta.

  Crin Antonescu le-a cerut oficial presedintelui si premierului sa comunice, „cu cifre exacte, cate persoane au fost angajate si cate posturi infiintate de administratia Tariceanu si nu erau necesare? Cate dintre aceste posturi au desfiintat guvernele Boc. Cate dintre investitiile guvernului Tariceanu nu erau necesare?” Antonescu a precizat ca PNL isi asuma maririle de salarii si de pensii facute de guvernul Tariceanu.

  „Intr-o perioada in care Romania a avut cea mai spectaculoasa marire economica din istoria sa, PNL isi asuma acest lucru, ca salariile oamenilor sa creasca in raport cu maniera in care a crescut PIB-ul. Daca azi cineva vrea sa le taie, este responsabilitatea lor. PNL a considerat normal sa faca aceste mariri pe care le-a facut dintr-un buget care exista”, a explicat presedintele liberal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: