Lăsați vrăjeala și plecați acasă!

În sondajul pe București despre care pomeneam zilele trecute și pe care deja l-ați văzut s-a văzut că bucureștenii sunt foarte interesați de revizuirea Constituției. Într-o zdrobitoare proporție de 0,6%.

A trecut vremea subiectelor paralele lansate de susținătorii cotroceniști pentru a abate atenția de la problemele reale, importante, apăsătoare. Nu mai ține cu moguli, cu tonomate sau cu telefoanele lui Cășuneanu. Cu buzunarele goale, lumea discută despre economie.

N-a prea ținut nici schema cu cheltuielile parlamentarilor. Salariile nesimțite de la regii, cheltuielile agențiilor și ministerelor s-au dovedit a fi un subiect mult prea scandalos și au atras, pe bună dreptate, atenția opiniei publice cu privire la adevăratele găuri negre ale cheltuielilor publice.

Portocalii sunt prinși cu mâța-n sac și cu privire la afacerile clientelei politice cu statul. Totul este atât de pe față încât (cică) liderii PD au reacționat și au afirmat că vor pune o barieră între calitatea de lider de partid și cea de beneficiar al afacerilor cu statul.

Numai că este, din nou, o mare bătaie de joc. Mama în vârstă de 70 de ani a senatorului PD de Galați, cea care se ține atât de bine încât construiește săli de sport, este lider politic și are la ce să renunțe? Sau fratele deputatului Brânză, cel care omoară șobolani la metrou pentru 5 milioane de euro pe an? La fel se poate spune despre toată liota de frați, veri, cumnați sau prieteni.

Toți beneficiarii acestor afaceri se vor ține în continuare de acestea precum pisica de cearceaf. Și este o prioritate să-i debranșăm pe toți de la bugetul de stat. Urgent.

Etichete: , , ,

65 răspunsuri to “Lăsați vrăjeala și plecați acasă!”

 1. Un liberal deja optimist Says:

  De acord, dar persuadati-i si pe fiii ratacitori si pe unguri si pe minoritari, chiar si pe pdisti ( ca n-or fi toti ticalosi), aratandu-le ca daca pun si ei umarul vor intra in istorie. Doamne-ajuta!

 2. octaaa Says:

  Modificarea Constitutiei nu a fost mai niciodata un mare subiect de dezbatere de-al maselor.
  Oricum, intre noi fie vorba – fie cu unicameral, bicameral, tricameral, cvadricameral sau si cu 30 de camere…criza ne va lovi in continuare.

  „Cu buzunarele goale, lumea discuta de economie”… E nici chiar asa. Mai ales in Bucuresti. Cum sa fie lumea cu buzunarele goale? D-aia sa se fi deschis in ultimul timp Mall-uri din ce in ce mai mari? D-aia sunt restaurantele(si cele de fite si cele normale) pline? D-aia e aglomerat DN1? D-aia inca se vinde un apartament in Militari cu 60-70.000 de euro?

  Nu, bucurestenii sunt inca cu buzunarele pline. Bucurestenii au suferit cel mai putin de pe urma crizei, Bucurestiul fiind principalul beneficiar net de taxe si impozite.
  De-abea acum incepe greul si in Bucuresti…

  Da, firmele clientela politica ale PD sunt destule. Dar nu stiu daca intrec firmele altor partide din alte guvernari.

  • radu Says:

   Cu o observatie: pedeleii au dat tunurile la vreme de criza, crezand ca nu se va intampla nimic. De asta sunt mai vinovati, pt. ca au fost mai iresponsabili. PNL si PSD si-au dat tunurile cand economia inca „duduia”.

   • octaaa Says:

    Radu. Nu uita ca PSD-ul(PDSR-ul, FDSN-ul sau FSN-ul) au dat tunuri la inceputul anilor ’90 cat toti la un loc.

    PSD-ul, sub toate denumirile sale, cred ca a furat cat toti ceilalti la un loc. Si astazi ii scoatem basma curata?
    Cu toate ca…sa recunoastem…PSD-ul e campion nu doar la hoti si fosti comunisti…ci si la specialisti.

  • mihaivoicu Says:

   @octaa – Bucurestiul poate ca e beneficiar, dar inainte de toate este contributor. Cu 10% din populatie produce 34% din PIB.
   Sigur ca nu vreau sa generalizez. Nu toata lumea are buzunarele goale.
   Clientela politica a existat sub toate guvernele. Dar sunt gata sa argumentez si chiar sa ma contrazic cu oricine si sa spun ca pe vremea PNL a fost cea mai „subtire”

   • Deceneu Says:

    Mihai, Bucurestiul produce pentru ca sedile centrale ale firmelor sunt in Bucuresti si filialele prin tara, iar raportarea si fiscalizarea se face la centru.
    Nu mai vorbim de majoritatea firmelor care certifica, fac proiecte si dijmuiesc fondurile din tara.

 3. radu Says:

  Cum spuneam, papagalii aia de consilieri cotrocenisti care se dau de dreapta dar papa sinecurile de la stat cu o foame de nestavilit, l-au conspectat degeaba pe Sun Tzu pentru victoria lui Ba-secu al lor.
  Mai bine s-ar fi ocupat pedeleii din timp de economia nationala, nu de tunuri fara numar la vreme de criza pentru clientii politici. Nesimtita de Udrea zice acum ca-si desfiinteaza Institutul, dar cu ce pret? Cu pretul programului „prima casa”? Mai bine si-ar da ea, demisia, ca tot se lafaie peste un minister inutil si bugetivor.
  Asta e, platim acum pretul realegerii lui Ba-secu. Sa se spele pe cap cu diversiunile lui antiparlamentare!
  Solutia? Greva generala pe termen nelimitat si atragerea de cat mai multi parlamentari intr-o noua majoritate care sa sustina un nou guvern, dominat de tehnocrati. Termen: un an, dupa care alegeri parlamentare anticipate si suspendarea presedintelui.
  Dar atentie: monstrul de la Cotroceni nu doarme. El e principalul vinovat, nu fantosa de Boc!

  • octaaa Says:

   @Radu.
   Sa iti dau exemplul lui Ionut Popescu, care nu este un om prost…dar functiile pe care le detine sunt mult, dar mult peste statura sa.

   Pai, asa cum zici si tu : se dau de dreapta, dar papa de la stat. Si papa bine.
   Asa si Ionut POpescu. Cat timp el n-a condus(si nici n-a lucrat macar) intr-o banca privata, de ce e in conducerea unei banci de stat?
   Cat timp el n-a condus nici un fond de investitii(si nici n-a lucrat macar vreodata), de ce conduce cel mai mare fond de investitii din tara? De stat fiind -Fondul Proprietatea.

   De ce daca era un economist atat de bun, de ce nu era atras de mediul privat? Simlu. Pentru ca palaria pe care o are acum este mult prea mare pentru el.
   A…si inca ceva. Nenea Ionut Popescu e platit cu mii(probabil peste 10.000 de euro) pe luna.

   Si exemplele pot continua cu duiumul.

   Dar si la PNL se intalnesc asemenea exemple. Ce il recomanda pe actualul viceguvernator(apropos, e de rasul lumii ca tocmai pe el l-au trimis la BNR, care nici nu are studii sau cunostinte economice si nici n-a mai lucrat macar o singura zi intr-o banca) sa fie in comisia de privatizare a BCR? Platit cu mii de euro pe luna.
   Amintesc ca Bogan Olteanu nu este expert si nici n-a mai lucrat vreodata in mediul privat pe probleme de fuziuni si achizitii.

 4. Alin B m.PNL s.6 Says:

  Sunt de acord – pd a coborât sub orice prag, orice limită, orice orice.
  Dar orice „vrăjeală” care „ţine” (eu i-aş spune „jmecherie” =def= „şmecherie nesimţită şi-sau cu miză mare”) ARE UN SUBSTRAT REAL.
  Dacă aceştia au putut face ceea ce au făcut este ŞI DIN CAUZA ANSAMBLULUI LEGISLATIV.
  Nu există legi „95% bune”… V-aţi urca într-o maşină care este „numai” 5% defectă??? Mai ales fără să ştiţi … unde?…
  Dezigur, boborul e interesat de sărăcirea ce pare a fi iminentă… Vreţi să lăsaţi ca profitând de indiferenţa boborului – cel mai mare naufragiator să provoace o revizuire sumară în propriul interes!!!??? Eventual să facă troc cu boborul: daţi-mi putere şi vă dau în schimb 15% din ăia 25% pe care vi i-am luat PLUS sânge de mogul???…
  Constituţia nu mai este „bună”… ŞI pentru că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat…
  Eu unul vreau ca viitorul Senat (sau „Camera Regiunilor”?) să preia o parte din prerogativele preşedintelui iar Camera deputaţilor („reprezentanţilor”?) să preia controlul serviciilor secrete. PENTRU CA NICIODATĂ UN OM SĂ NU MAI CÂRDĂŞEASCĂ CU (sic) BUCĂŢI PARAZITE DIN SERVICII. O să mă bat cât pot pentru asta (de la nivelul meu de gânganie politică) şi o să accept orice înfrângere TRANSPARENTĂ, deschisă, „pe faţă”…
  Revizuirea trebuie discutată câţiva ani buni, temeinic şi aşezat – inclusiv cu un număr cât mai mare de cetăţeni. Orice forţare, orice grabă băsistă este un afront la fiecare dintre noi. Eu unul nu sunt dispus să-l tolerez.
  După cum nu sunt dispus să vă las SĂ NEGLIJAŢI REVIZUIREA CONSTITUŢIEI. O să bâzâi cât pot, până-mi pierd glasul sau până daţi cu insecticid (…)…
  A vrut revizuire? O S-O AIBĂ.

  • mihaivoicu Says:

   Controlul parlamentar asupra serviciilor este absolut esential intr-o democratie. La noi este de ochii lumii.

 5. Garcia Muerte Says:

  La cata minte are poporul asta si la cat de masochisti au ajuns romanii, daca maine ar avea loc alegeri prezidentiale Basescu ar castiga mai clar decat acum sase luni. Convingerile mele conservatoare devin tot mai manifeste privind exprimarea publica a vulgului.

  Exista doua solutii extreme pentru a salva Romania de prosti: ori VOT OBLIGATORIU ori VOT CENSITAR. In cazul votului obligatoriu, avem exact imaginea a ceea ce doresc romanii la un moment dat. E bine.

  In cazul votului censitar scapam de gloatele fara convingeri politice care voteaza in virtutea folosului pecuniar de moment sau a promisiunilor fanteziste. Aici ar trebui jucata noua Constitutie.

  • octaaa Says:

   E greu in ziua de azi sa ceri vot cenzitar.
   Insa, eu as pune o conditie obligatorie pentru vot : sa ai minim 8 clase.

   Adica sa nu voteze toti analfabetii.

   PS : Imi si imaginez o discutie : „Voteaza-l pe al doilea de sus. Ala de are trandafirul”. Si culmea, astia sunt si cei ce voteaza de mai multe ori.

  • Alin B mPNLs6 Says:

   Vot cenzitar??? Sau obligatoriu???
   „Gloatele”???
   „jucată Constituţia”???
   Ce-ar fi să mai mergeţi câţiva ani să mai daţi cu … aia mică prin nisip?
   E prea de tot!
   Intoxicare – intoxicare băi băieţi dar nu aşa de evident.
   Puţin respect !!

  • Lilick Says:

   De acord. 🙂

   Nu uitati de Programul Ultima Spaga:
   „VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depunem o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si al Prefecturilor judetene”

  • mihaivoicu Says:

   Foarte tare actiunea! Abia astept s-o vad!

  • transildania Says:

   Votul cenzitar nu este o solutie si oricum ar fi imposibil de pus in practica. Votul cenzitar incalca actuala Constitutie, dar si conventia de la Geneva, probabil ar fi casat si de CEDO sau alte tribunale europene.
   Nu exista solutii simple. Chiar si oamenii care voteaza aiurea pentru un kil de zahar, trebuie convinsi ca gresesc. Nu e usor, nu se vor schimba rapid mentalitatile, dar asta e singura cale.
   In plus mita electorala este ilegala. Avem de-a face cu tolerarea ilegalitatii din partea unor institutii ale statului (ministerul de interne). Daca prin lege candidatul care da mita electorala este ras chiar in ziua votului de pe buletinul de vot, sau candidatura sa este invalidata atunci nu am mai experimenta acest fenomen. La fel si cu cei care organizeaza votul multiplu.

 6. luc Says:

  Dar debransati-i odata! Pana una-alta,vad cum Crin Antonescu sta ore intregi la suete penibile cu Gadea si Mircea Badea.Asta in timp ce PSD-ul se misca si vine,iata,cu set de masuri anti-criza destul de bine articulat.Despre programul liberalilor are cineva niscaiva vesti?

  • Alin B Says:

   Adică nu ştii, „luc”, nu-i aşa …?…
   Dar – pe de altă parte -, Domnule Voicu, aşa se întâmplă atunci când preferi să emiţi un program corect, asumat, scorţos, etc, în loc să creezi un MIT, MAI ALES PENTRU CĂ AI CU CE…
   Nu ne mai ajung modelele – avem nevoie de „arhetipuri”
   Nu ne mai ajung soluţiile – avem nevoie de „mituri şi epopei”
   Pentru că degringolada culturală a fost indusă mult prea larg şi mult prea adânc.

   • radu Says:

    Perfect adevarat: PDL a castigat si pentru ca a stiut sa-si promoveze eficient o mitologie, furata de la pietasii Universitatii si optimizata de Ba-secu. Au si intelectualii gedesei rolul lor, nu-i asa? Ba-secu – salvatorul, luptatorul, eroul de epopee, Popeye Marinarul, warrior-ul de computer, frate cu poporul de jos, tralala. Poate ca si PNL ar trebui, pe langa un program economic competitiv, sa-si creeze un mit, o mitologie, acolo. La poporul asta sarac, dresat de sute de ani cu asteptari mesianice si reflexe paternaliste, n-ai alta sansa. oamenii s-au obisnuit sa traiasca in si cu iluzii, in lipsa de altceva. Problema PDL si a lui Basescu e ca s-au dovedit competitivi doar in materie de mituri, de propaganda. In economia reala si-au rupt dintii, ca si comunistii.

   • luc Says:

    Sincer,nu prea…Nu am suficienta rabdare sa urmaresc vodevilurile dlui Antonescu cu ziaristi obedienti.Iar cand nu vorbeste dsa,vorbeste dl Vosganian despre…suspendarea presedintelui.Oricum,chestia cu programul „corect si scortos” este o perla de umor involuntar.

  • Alin B Says:

   „Involuntar” s-o crezi matale

 7. mimi Says:

  cum?

  • mihaivoicu Says:

   Debransarea totala se poate face numai prin alegeri. Oricat de tare ne-ar enerva si oricat de rau ar face trebuie sa ramanem in democratie.

 8. MARIN Says:

  @octaaa
  D-le cine esti de fapt ?
  Ma faci sa ma simt atat de mic, caci nu mai comentez NIMIC !

  • octaaa Says:

   Nu inteleg intrebarea 🙂

   Cine sa fiu, un simlu tanar pasionat de politica si de economie…care incearca sa fie obiectiv dpdv politic.

 9. radu Says:

  Dragii mosului,
  cum spune @octaa: PSD-ul avea multi hoti, dar macar avea si specialisti performanti.
  PDL-ul nu are decat ori hoti si tampiti, ori slugi ascultatoare fara putere de decizie guvernamentala.
  Nu cred ca Ba-sexu ar mai castiga alegerile, azi, nici vorba. Dar acest partid numit PDL trebuie URGENT neutralizat. Nu numai pt. ca si-a pierdut orice credibilitate la guvernare si pt. ca da dovada de un clientelism si de o lipsa de transparenta fara precedent de la Nastase incoace. Ci pentru ca ticneala sa cu unicameralul si cu legea electorala menita sa instaureze bipartidismul reprezinta pericole majore pentru democratia din Romania. Nu sunt de acord aici cu @octaaa: in Romania, prezidentialismul si unicameralismul ar fi un cosmar, nu niste fenomene indiferente.
  Trebuie, de aceea, gandit un sistem de check and balances la toate nivelurile, menit sa asigure echilibrul puterilor, controlul lor reciproc si sa impiedice derapajele. Daca am avea azi asa ceva, situatia sociala si politica ar fi detensionata mult mai repede si mai bine. Trebuie, de asemenea, elaborata o lege impotriva migratiei politice si, mai ales, trebuie promovata o altfel de cultura politica. Ba-secu merge pe varianta militaro-corporatista si conflictuala de tip divide et impera: faceti cum va ordon eu, uniti in cuget si-n simtiri, executarea! Si: discutam cu toti, dar facem cum ordon eu! Ei bine, alternativa este o politica a negocierii si a compromisului, a cautarii consensului minimal. Cata vreme nu o vom gasi, ne vom bloca la nesfarsit in isterii care nu ne duc decat in impas.

 10. Alin B mPNLs6 Says:

  Ups. Cred că am salvat replica şi … am uitat s-o transmit… Deci:
  Sunt de acord – pd a coborât sub orice prag, orice limită, orice orice.
  Dar orice „vrăjeală” care „ţine” (eu i-aş spune „jmecherie” =def= „şmecherie nesimţită şi-sau cu miză mare”) ARE UN SUBSTRAT REAL.
  Dacă aceştia au putut face ceea ce au făcut este ŞI DIN CAUZA ANSAMBLULUI LEGISLATIV.
  Nu există legi „95% bune”… V-aţi urca într-o maşină care este „numai” 5% defectă??? Mai ales fără să ştiţi … unde?…
  Dezigur, boborul e interesat de sărăcirea ce pare a fi iminentă… Vreţi să lăsaţi ca profitând de indiferenţa boborului – cel mai mare naufragiator să provoace o revizuire sumară în propriul interes!!!??? Eventual să facă troc cu boborul: daţi-mi putere şi vă dau în schimb 15% din ăia 25% pe care vi i-am luat PLUS sânge de mogul???…
  Constituţia nu mai este „bună”… ŞI pentru că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat…
  Eu unul vreau ca viitorul Senat (sau „Camera Regiunilor”?) să preia o parte din prerogativele preşedintelui iar Camera deputaţilor („reprezentanţilor”?) să preia controlul serviciilor secrete. PENTRU CA NICIODATĂ UN OM SĂ NU MAI CÂRDĂŞEASCĂ CU (sic) BUCĂŢI PARAZITE DIN SERVICII. O să mă bat cât pot pentru asta (de la nivelul meu de gânganie politică) şi o să accept orice înfrângere TRANSPARENTĂ, deschisă, „pe faţă”…
  Revizuirea trebuie discutată câţiva ani buni, temeinic şi aşezat – inclusiv cu un număr cât mai mare de cetăţeni. Orice forţare, orice grabă băsistă este un afront la fiecare dintre noi. Eu unul nu sunt dispus să-l tolerez.
  După cum nu sunt dispus să vă las SĂ NEGLIJAŢI REVIZUIREA CONSTITUŢIEI. O să bâzâi cât pot, până-mi pierd glasul sau până daţi cu insecticid (…)…
  A vrut revizuire? O S-O AIBĂ.

 11. bla bla Says:

  si ce este de facut? in alte tari cum e? e tot asa?
  e teroare cat platesc curentul… pe vremea lui ceausescu nu era atat de scump… ne jecmanesc prea tare. nici unul nu s a imbogatit din munca lui… sunt doar niste ratati… cei care au facut avere dar nu din banii statului si nu din afaceri cu statul, sa o demonstreze… si ceilalti afara din politica si din functiile statului, ei si familiile lor… puricati toti. sa dea banii inapoi…

  • mihaivoicu Says:

   Diferenta dintre contractele lui Videanu de energie si pretul pietei energiei este de 400 mili de euro. Minim. Iata unde sunt banii tai de curent.

   • bla bla Says:

    stiu… adica m am prins… el e roz ca un nou nascut… daca ii spun ca inghet cu copiii in casa , imi va raspunde ca sa i dau in adoptie ca oricum oamenii astia saraci vorba irinei srchroter trebuie descurajati sa mai faca copii, ca sa nu vada in jurul lor numai asistenta sociala… citez din declaratia ei la o emisiune de televiziune. mi e greata…! eu nu vreau sa fiu sclavul acestor industriasi nazisti de doi bani. si chiar nu sunt comunista!!!

 12. bla bla Says:

  nu sunt nebuna!!!

 13. bla bla Says:

  vi se pare nebunesc… sau sunt doar un mogul nerusinat si un tonomat?:)))

 14. bla bla Says:

  ha ha s a trezit si vladecu!!! vad la televizor … ca spune si el ceva corect… resursa umana…ii mai vede si pe oameni nunumi banii :)). pai daca n are pnl curajul sa spuna verde romaneste!
  pentru mine dl. crin antonescu face bine ca mai bate saua pe la gadea ca altfel ar dormi si ar visa pdl numai cai verzi pe pereti!

 15. bla bla Says:

  ha ha! s a trezit si vladescu!!! vad la televizor … ca spune si el ceva corect… resursa umana…ii mai vede si pe oameni nu numai banii !:)). pai daca n are pnl curajul sa spuna verde romaneste!
  pentru mine dl. crin antonescu face bine ca mai bate saua pe la gadea ca altfel ar dormi si ar visa pdl numai cai verzi pe pereti!

 16. olimpiu65 Says:

  greu de daramat sandramaua portocalie. mult depinde de societatea civila daca va fi capabila de coeziune si rezistenta pt a determina caderea regimului
  si apoi vazandu-i azi pe Nastase si boul de Nita tartorul impozitului forfetar m-au apucat nervii. fsnisti nenorociti! ambele partide au dus Romania la dezastru

  • octaaa Says:

   @Olimpiu, intr-o masura mai mare sau mai mica, dupa ’45 si pana astazi, de la tovarasul Petru Groza pana la tovarasul Boc, toti au dus Romania de rapa.

   Au dus-o si FSN(azi PSD si PD)-istii care au furat de-au rupt si „nu si-au vandut tara”, au dus-o si liberalii cand bateau recordurile la deficite si la angajari ale bugetarilor pe banda rulanta, au dus-o si FSN-istii pedici care in 2009 au batut din nou recordurile la deficite.
   Poate, poate taranistii aia sa fi fost mai drepti. Dar de’… ce sa faca cand erau minoritari chiar in cadrul guvernului ?

  • mihaivoicu Says:

   Astazi PSD a iesit cu geniala idee a ipozitului progresiv pe salarii. Hai sa-i omoram pe cei care sunt destepti si muncesc!

 17. mecanicul Says:

  Va veni timpul cand vor da socoteala toti, in fata natiunii, in frunte cu zeus !
  Hai Crin !

  • octaaa Says:

   :)))

   Esti optimist rau. Asa credeam si eu mai de mult.
   In tara asta nu va da nimeni socoteala.
   Ultimul care a dat socoteala a fost Ceausescu. De-atunci? Nimeni.
   Toti si-au facut de cap. Toti ne-au batjocorit, toti ne-au furat?
   Si ce ? A patit vreunul ceva?
   Asa ca nu vor pati nici de-acum in colo.

   Ce, nenea Iliescu n-a chemat minerii? Si nu l-am votat de apoi de inca 2 ori?
   Ce, nenea basescu n-a vandut flota si l-am votat tot de 2 ori ?
   Ce, nenea Vosganian n-a facut 4 rectificari bugetare in 2008 si acum ne da lectii peste tot?

 18. valmon Says:

  Gand la gand cu cei de aici (banuiesc ca ceea ce spun o fi adevarat):

  http://www.bzi.ro/s-au-imbogatit-cat-altii-in-o-suta-de-ani-vezi-tabele-171461

  Ce ar mai fi de comentat ?

 19. octaaa Says:

  @Mihai Voicu :

  Nu am spus ca Bucurestiul este beneficiar de bani de la buget.

  Am spus ca este BENEFICIAR NET.

  A fi beneficiar ne de taxe si impozite inseamna ca bucurestenii primesc bani dinspre buget mai multi decat platesc bani spre buget.

 20. radu Says:

  Noua bomba (sexi) a zilei este declaratia Udrei, care se lauda ca desfiinteaza CNI. Asta, dupa ce Tolontan i-a dovedit magariile pentru care ar trebui sa plateasca, daca nu in justitie, macar cu o demitere. Nu sufla insa nimic blonda despre reteaua Cocos-Bittner-Petrache et Co, marii finantatori ai campaniei prezidentiale.
  Si acesti ticalosi cer acum INCREDERE, auzi, INCREDERE! Cica se facbaieti cuminti, gigea-mai-mai!
  Nu vor decat sa castige timp si sa-si dreaga imaginea in ceasul al 13-lea prin praf populist in ochii prostilor.
  Ei bine, ar trebui sa primeasca un mare vot de neancredere, daca nu in Parlament, unde n-am mari sperante, macar prin greva generala pe termen nelimitat.

  • bla bla Says:

   stii cum e asta,…daca ne mai deranjati, noi avem painea si cutitul : va taiem salariile si cu motivul masurilor de austeritate, va marim si taxele, si impozitele, si vedem noi ce mai inventam ca masuri.. de constrangere cu mintea noastra diabolica…asta daca nu ne lasati sa guvernam in pace, ca prea ati dus o bine pe vremea lui tariceanu, bai rapanosilor!!!
   mie mesajul asta mi l transmit astia, dvs. nu?

 21. octaaa Says:

  @Mihai Voicu, Bucurestiul produce o foarte mare pondere din PIB tocmai ca este beneficiar NET de bani de la buget.
  Adica daca bugetarul din ministerul X(avand venituri mari) se duce si cumpara o pereche de adidasi cu 200 de lei, iar firma care vinde adidasii ii importa cu 100 de lei, atunci PIB-ul Romaniei creste cu 100 de lei.
  Practic nu se produce nimic, dar PIB-ul creste cu 100 de lei.

  Vanzatorul de adidasi care a obtinut un castig de 100 de lei(hai sa zicem un ca profitul ar fi de 80 de lei), avand bani se duce si el sa-si cumpere un tricou pe care plateste 80 de lei. Tricoul avand pretul de import de 40 de lei.
  Iarasi creste PIB-ul Romaniei cu 40 de lei. Si asa mai departe.

  In provincie insa…banii cam lipsesc. Iar criza a pus capac pe sectorul privat. Asa ca nu prea mai are cine sa cumpere nici adidasii si nici tricourile ca sa creasca(oarecum artificial) PIB-ul.

  In privinta clientelei politice. E clar, cea mai mare clientela politica a fost la ineputul anilor ’90. Atunci aveau la greu de unde mulge si nu s-au abtinut catusi de putin. Deci FSN-ul(astazi PSD si PD) au cam acaparat cel mai mult; au avut si inca au cea mai mare clientela politica.

  PNL-ul e sub ei. Si eu sustin asta.

  Dar nu sunt de acord ca pe vremea PNL-ului a fost cea mai subtire. A fost mai subtire ca pe vremea PSD-ului sau PD-ului. Sau FSN-ului.
  Dar cred ca clientela politca de pe vremea PNL-ului e mai groasa decat cea de pe vremea PNT-ului.

  PS : Stiti vreun taranist milionar in dolari? Ca eu nu stiu nici unul…
  Caci n-am auzit nici de domnul Diaconescu, nici de domnul Ionescu-Galbeni, nici de Ciorbea, nici de Ciumara, de nimeni.

 22. cineva Says:

  Cu o singura afirmatie a dumneavoastra (cel putin din cate am ascultat) nu sunt de acord. Aceea prin care ati propus desfiintarea Directiilor agricole pe motiv ca exista APIA si ca aceasta ar fi impusa prin aquis-ul comunitar. Cu ultima parte din fraza sunt de acord, aceea ca a fost impusa aceasta institutie. Ceea ce nu inteleg este de ce aceasta institutie nu s-a facut pe scheletul directiilor agricole (prin transformarea acestora in apia) unde existau specialisti agricoli (agronomi, zootehnisti si altii asemenea) bine pregatiti! S-a preferat infiintarea unei institutii in care s-au angajat balerine si tot felul de oameni care nu aveau nimic de-a face cu agricultura! Directiile agricole erau cele care pe langa toate politicile agricole care trebuiau implementate faceau plati sub forma de subventii de miliarde de lei vechi pe luna! Deci era perfect capabila sa faca acelasi lucru si pe mai departe! Si acum doriti a se desfiinta aceste institutii care, pana in acest moment, sunt singurele din judet care au numai specialisti in agricultura! Trebuie sa recunoasteti alaturi de mine (una dintre cele 2 mil. de votanti ai lui Crin Antonescu) ca s-au facut multe greseli si multe lucruri s-au decis pe picior de liberali. Da, sunt din sistem.

  • Deceneu Says:

   Directile agricole sunt reteaua de drenare a fondurilor bugetare pentru agricultura, controlata de PSD, si populata cu „dinozauri” care nu stiu sa deschida un calculator.
   E bine ca APIA a fost facuta independent de vechea retea.

   • bla bla Says:

    dinozauri care nu stiu sa deschida un calculator precum vladescu, care stie sa vorbeasca despre razboi… nazistii dupa razboi si au pierdut urma insa ei se pot recunoaste cu usurinta prin atitudinea lor.

 23. cineva Says:

  @Deceneu,
  Ma faci sa rad! Rau de tot! Care retea, care fonduri, care psd? A, si care calculatoare nu sunt deschise? Apia e fooooorte dependenta de aproape tot ce-ai enumerat mai sus! Investigheaza daca nu crezi.

 24. han Says:

  Solutia vine din politic, dar nu e schimbarea unora cu altii, ci schimbarea sistemului.
  Am avut guvernare PSD 4 ani, PNL 4 ani .. PDL deocamdata 1 an si jumatate. E clar ca PDL s-au dedulcit la furt din greu, dar a inceput si Basescu sa ii toace .. poate ca nu chiar atat cat ii toca pe PNL, dar e de abia la inceput .. si e posibil sa aiba efecte. Oricum, atata timp cat sistemul nu se schimba degeaba schimbam oamenii .. majoritatea! romanilor daca ajung intr-o pozitie in care sa poata fura, o sa fure! Argumentul cum ca PNL a furat mai „putin” e prea subtire. M-ar interesa mai mult sa stiu care e solutia PNL pentru ca furtul in general sa fie scazut, indiferent de cine e la putere.

  Chiar daca lumea nu-si da seama, schimbarea constitutiei poate fi o cale de a schimba sistemul in mai bine. Asa daca ne luam dupa lume, sondajele spun ca o majoritate cred ca era mai bine in comunism, ca statul are rolul sa aibe grija de fiecare, sa-i dea de lucru si mancare, etc. De la elite ma astept sa ia acel 0.6% care cred in necesitatea schimbarii constitutiei, sau 1% care cred ca biserica ar trebui sa aiba un rol mai mic in societate si sa explice poporului ca de fapt sunt probleme importante, nu sa le minimizeze, pe motiv ca nu conteaza pentru nimeni si mai bine sa ne gandim mai mult la stomac. Asta ar fi exact echivalentul decaderii in calitate pe care-l vedem in manelizarea programelor tv, lipsa sportului din ziarele de sport .. pentru ca asa cere lumea, asta face audienta.
  Nu sunt si nu voi fi niciodata de acord sa ne reducem la cel mai mic numitor comun.. Elitele au un rol educator in societate..

  • radu Says:

   Stimate domn, nu cele 0,6 % „elite” au votat cu creierul de bibilica al varului Sandel la referendumul fascist pt. unicameral. Mai bine i-ati pune pe cei care au votat tampenia aia in aceeasi categorie cu cei multi care-l regreta pe Ceausescu.

   • han Says:

    Pai asta spun si eu, daca ne bazam pe popor, voteaza toate aberatiile cu larga majoritate .. Rolul nostru e de a educa si explica situatia. La referendumul cu pricina nici un politician nu a fost dispus sa faca campanie serioasa anti-propuneri!! Asta spune multe despre curajul elitelor si politicienilor ..

 25. bla bla Says:

  dl. toader iar mananca ceva … e la firea in emisiune…. sigur ca urmeaza sa mareasca si taxele, nu pentru ca gandim negativ, ci pentru ca economia o ia in sensul ala… ce sa inteleaga el ca o sa o taie si pe mama si o sa o manance? ar trebui sa i spuna cineva…! ce i greu de inteles?
  locuri de munca unde sunt cine o sa i mai plateasca? asta i canibalism…

 26. nod Says:

  jocul asta nu se joaca dupa nici o regula ! urmeza declararea starii de urgenta si suspendarea parlamentului. v-ati gandit ca pot da o lovitura de stat? ca si purtator de cuvant ai nota 10 cu felicitari .

 27. bla bla Says:

  psd sa nu mai faca mofturi de codoasa si sa fie clar. ce stapan vrea?
  unul de dreapta ca pnl sau ca unul ca pdl… bine ca o fac tot timpul pe adversarii si cand colo te trezesti ca s mai rai decat ceilalti nazisti… chiar cred ei ca pdl o sa revigoreze economia… si ei din fericire chiar stiu ce i mai bine pentru tara … daca vor.

 28. ela Says:

  „Lăsați vrăjeala și plecați acasă!”

  Wau ce ma enerveaza pd-istii ca au invadat televiziunile:evil: nu-i mai supoooooooooooooooooooooort !!!!!!!!!!!!! Vocea lenutei cocos azi la Dumitrescu …naspa rau, imposbil de ascultat, schimbat postul….ma mai enerveaza ala de la psd cu proiectul dracula parc, i-am uitat numele.

  Romania in pericooooooooooooool !!!!!!!!!!!!

 29. bla bla Says:

  observatie…apropos de minciuna… in discursul dl ui presedinte t.b.:daca dvs. ati atentionat ca marirea pensiilor nu era corecta de ce ati promulgat legea maririi salariilor profesorilor cu 50 la suta ? si mai stiati si de deficit? cine minte dle presedinte… Inteligenta mea crede ca dvs….cum aceste datorii nu sunt din ultimele luni? si atunci de ce ati vrut sa mariti salariile profesorilor..
  toata noaptea? nici daca vorbiti pana la sfarsitul zileler tot nu va poate crede nimeni. un presedinte corect nu si asuma o asemenea raspundere lasa guvernul in pace … daca pica vine altul … pe noi ne intereseaza institutia nu persoana… cu respect… cetateanul…romaniei !

 30. mariannicolescu Says:

  Discuta babele pe sant, privind la scufundarea Romaniei. Unele vor revizuirea Constitutiei, altele vor lege pentru aplicarea silicoanelor la babe, sa se simta si ele bagate-n seama si umflate-n …pene.Trece una prin fata lor: frumoasa, sfioasa si devreme-acas’… dar tot se gaseste una sa-i zica:”asta-i curva! Pai a fost mai ieri la traftir, la guvernare, si s-a iubit cu unu’ Nelu, de-i duduia tartita economiei la ora de varf a cresterii … bunastarii nationale. A ramas grea cam … la 20%, l-a lasat pe Nelu sil-a luat pe Mircea, nasu’ fiindu-i Calin, file din poveste, si s-au intins, si s-au harjonit prin toate poenele ocaniste ale plaiurilor mioritice de i-au mers fulgii, sau PNLe.A mai trecut una motata, care le-a zis la babe:”Nu mai barfiti ca io sunt chiar curva si-i vai de basescu meu care din rosu s-a facut portocaliu de atata preacurvit pe centura politicii” a mai trecut una, finuta, rujata si inbujorata-n violet, mai in fuga, ca pe urma ei, fugea un nebun, care-i striga:”Bursucel, nu pleca! Mihaela, dragostea mea!”si chiar a convins-o, tinadu-i Ponta, de data asta, cu riscu de a pierde coada la cascaval. Asa ca, zic babele:” ce mi-e stanga, ce mi-e dreapta, ce mi-e membru, ce mi-e nemembru, impotenta politicii, lasa babele cu silicoanele flescaite. Parca babele ar fi bietul popor roman.
  Acesta este un pamflet, fiind tratat ca atare.

 31. radu Says:

  „O noapte-ntreaga cu Traian Basescu”! Wow!
  Intrebarea e: cine mai accepta o asemenea sodomizare prelungita?
  Poate coana Nutzi, cea care, dupa vorba lui Mazare, s-a calificat pt. politica mare „in pat”. Era vorba, bineinteles, de remiza de la sah. 🙂
  Ce-mi place: multi s-au repezit sa-i dea dreptate Monei Macovei in privinta coruptiei pedeliste, cand de fapt procuroarea, urmata peste putin timp de Udrea, n-a facut decat sa amplifice ca un megafon mesajul prezidential catre „romani”. Mai nou, Tapalaga si restul aplaudacilor s-au arunct sa-l scoata pe Blaga vinovat-sef, protejat pe sest de moguli. De ce? Ca sa iasa Nutzi fata mare, cu virginitatea cusuta la loc. Totul pana la Basexu si Udrea! Despre relatiile Cocos-Bittner-Petrache n-am prea auzit sa se vorbeasca.
  Si, ca o bomboana pe coliva, amanta de inima a prezidentului ne-a spus ca inca n-a aparut in EE un erou curajos ca iubitul ei, capabil sa se ia de piept cu criza. Ce dovada mai buna vreti ca, atunci cand dragostea se pune pe un ra…at, il aperi de muste?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: