Contractul lor e mai tare ca al nostru

Astăzi a fost ziua dezvăluirilor privind veniturile unor vârfuri de la Ministerul Economiei. Și am aflat cum un consilier sau un șef de cabinet, dar și secretari de stat, au venituri nete de 200 de milioane de lei vechi și peste pe lună.

Nu din salariu, desigur, ci din alte surse. Legale, fără îndoială – consilii de administrație, AGA, consilii de supraveghere și altele asemenea. Nu vreau să cad în demagogia pe care am acuzat-o atunci când s-a vorbit despre cheltuielile parlamentarilor. Cred că orice muncă trebuie plătită și, chiar dacă vă surprinde, nu am fost de acord cu Boc atunci când a anunțat că a decis ca indemnizația maximă pentru participarea la un consiliu de administrație să fie de 48 de lei pe lună. Oricât de numiți pe criterii politice ar fi acești membri, în multe locuri au o responsabilitate care nu cred că se poate exercita eficient contra 48 de lei pe lună. Resping desigur ideea zecilor și sutelor de milioane pe lună ca fiind de neacceptat. Sunt sigur că s-ar putea găsi o cale de mijloc, eventual cu plăți diferențiate în funcție de locul unde participă persoana respectivă. Una este responsabilitatea la Plafar și alta la Nuclear Electrica.

Aflăm însă că povestea cu cei 48 lei oricum nu s-a aplicat. Pentru că i-ar fi trebuit unui secretar de stat de la dl. Videanu 400 de consilii de administrație pentru a atinge sumele pe care le câștigă acum. Nu sunt singurii. Tot zilele astea am aflat despre salariile de 300 de milioane de lei de la Romgaz. Salarii de data asta, nu indemnizații de CA. Într-o intervenție televizată dl. Videanu a dat, evident, vina pe Vosganian și a afirmat că nu poate să modifice aceste salarii pentru că există un contract colectiv de muncă, semnat de răul de Vosganian, care nu poate fi reziliat.

Dar profesorii și medicii cărora guvernul le va scădea salariile cu 25% nu au contract colectiv de muncă?

Etichete: , , , , ,

50 răspunsuri to “Contractul lor e mai tare ca al nostru”

 1. Cu cine e solidar TAROM « Adevarul e dincolo de noi Says:

  […] Angajatii TAROM, sindicatul lor si sefii de sindicat sunt niste jigodii ordinare, pentru ca nu se solidarizeaza cu marea masa a poporului si continua sa pupe papucul […]

 2. han Says:

  Ce se poate face sa avem si mai multa transparenta? Poate Parlamentul sa faca ceva? Am afla lucruri interesante ..

  • octaaa Says:

   @Hab, intrebi ce se poate face pentru a avea mai multa transparenta?

   Pai vezi ideile lui Tibi – sunt niste idei foarte bune.
   Ramane de vazut cine le va aplica.
   Dar se pare ca usor usor…incep a fi aplicate.
   Cu pasi marunti, dar orisicatusi…

 3. tibi Says:

  Poate ati observat ca vineri atat ministerul lui Blaga cat si ministerul lui Videanu au postat pe site-urile lor veniturile pe luna aprilie a tuturor angajatilor din aparatele centrale ale ministerelor.
  Si cred ca stiti ce urmeaza . Toate ministerele vor face asta.Si mai mult.
  Boc o sa apara in media si o sa promita ca absolut toate institutiile subordonate ministerelor vor posta regulat si detailat toate cheltuielile (atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale si servicii).
  Si cu promisiunea transparentizarii totale a cheltuielilor institutiilor va dezamorsa situatia.Site-urile institutiilor vor deveni mai citite si mai comentate decat ziarele.
  Si cat v-am rugat sa introduceti treaba asta in programul PNL.

 4. Un liberal deja optimist Says:

  Pai, saracu’, ce sa faca el daca Vosganian le-a aprobat contractele? Dar tot Vosganian le-a marit salariile bugetarilor si pensiile pensionarilor. Pe astea de ce le taie?

  • octaaa Says:

   Niste iresponsabili si unul si altul …

   Sunt si eu curios cati oameni competenti sunt pusi in conducerile acestor intreprinderi…
   Fi pe vremea lui nenea Vosganian, fie pe vremea lui Nenea Pogea, fie pe vremea lui Nenea Vladescu(atat I cat si II).

 5. olimpiu65 Says:

  daca astea ar fi singurele matrapzlacuri poate ar scapa pensionarii de reducerea pensiei si guvernul de penibilul incalcarii constitutiei in mod repetat
  eu sunt convins ca PD-L nu mai are cale de intors si cum speranta moare ultima, vreau sa-i vad sub pragul de intrare in parlament in 2012 sau mai repede daca se poate

 6. Aura Matei Says:

  Nu stiu de ce traiesc eu cu o vaga impresie ca PNL-ul nu a fost deloc departe de acele consilii de administratie si ca oameni care nu ar fi castigat nici 500 de Euro pe propriile picioare in privat, castigau aceleasi sume de care ii invinovatiti pe cei de acum. Nush cum are politica un obicei de a acuza o practica numai in functie de cine o adopta, o pune in actiune, nu in functie de efectele sale propriu-zise. Zic si eu asa…

  • octaaa Says:

   Aura Matei, de-abea acum vezi lucrurile astea ?

   Pai mie mi se pare ca toti sunt cam la fel. Cand ajung la putere, partidele promoveaza exlusiv oamenii propri. Competenta nu face parte din criteriile de selectie.
   Si asa se merge inclusiv pana la nivelul de ministru.

   Poti sa imi zici si mie un ministru competent din ultimii 5 ani?

   PS : Dar se intorc in opozitie, critictica practicile puterii, desi nu difera cu nimic.

 7. Catalin Ene Says:

  Sigur ca din nou acuza „greaua mostenire”. Varujan nu mai e ministru de vreo 2 ani,dar Videanu ce sa inteleaga.Oricum nu-l suspectez de prea multa inteligenta pe domnu’ „Vicleanu”

 8. radu Says:

  Ei, domnule Voicu, n-ati auzit ce-a zis Videanu? Cica angajatii sai vor dona intr-un fond de solidaritate zeci de milioane, ca sa plateasca pensiile amarastenilor! Sa vedeti dupa aia exercitii de transparenta cu false publicari electronice de licitatii si venituri – si gata, boboru se va umezi din nou in fata acestui partid „mai bun ca altele”. Ma insel oare?

 9. MARIN Says:

  Domnule VOICU,
  Desi spuneam ca nu am sa mai fac comentarii pe blogul dvs., cu scuzele de rigoare, avand in vedere tematica supusa atentiei noastre, va prezint un CITAT DI DECLARATIA D-NEI ROBERTA ANASTASE

  “Dacă vorbim de trădare naţională, apoi de trădare naţională, în adevăratul sens al cuvântului, putem să discutăm de guvernarea PNL, susţinută de PSD, după toate regulile constituţionale, pentru că să măreşti salariile, să ai 20 de ordonanţe şi Hotărâri de Guvern, prin care creşti salariile numai într-un an de zile… În al doilea rând, numai într-un an să creşti pensiile cu 20% şi numai într-un an să creşti salariile, separat de toate aceste lucruri şi salariile profesorilor cu 12%, pe o economie căreia trebuia să-i dai libertatea de a creşte sănătos, mi se pare pur şi simplu sinucigaş. Asta au făcut, e o realitate, de asta am şi ajuns aici. Nu invocăm greaua moştenire, dar nici nu este corect să ascundem realitatea de la care am pornit. Nu uitaţi că aceeaşi alianţă malefică PSD-PNL este cea care a lăsat România fără Guvern patru luni de zile anul trecut, în momente cruciale pentru luarea unor decizii”, a declarat Anastase.”

  FOARTE INTERESANT !
  FAPTUL CA, GUVERNUL TARICEANU A REUSIT SA CREASCA NIVELUL DE TRAI AL ROMANILOR ESTE CATALOGAT DREP UN ACT DE TRADARE NATIONALA.

  SALARIILE EXORBITANTE pe care si le acorda cei din actuala guvernare sunt probabil rezultatul unui studiu de piata din care a reiesit ca, decat sa lase pe mana poporului banii publici mai bine ei cheltuiesc ei cu gandul la cei multi si necajiti ???????

  • mihaivoicu Says:

   Eventual stergand o lacrima in coltul ochiului

  • astralro Says:

   mai „marine” mai bine nu te mai intorceai , daca asa vezi tu ca trebuie sa mearga economia unei tari nu ma mir de ce galbenii au avut oameni sa-i voteze dupa jaful de 4 ani la guvernare.

  • astralro Says:

   Mai „marine” incep sa cred ca esti unul din bugetarii facuti la comanda de galbeni si care acum fac tot felul de artificii sa nu renunte la os .

   • radu Says:

    Mai bine v-ati vedea de tunurile lui Videanu, Berceanu, Blaga, sau de ale lui Udrea-Cocos-Bittner-Petrache si de clientelismul nesimtit de la toate nivelurile. Abia dupa aia sa va ocupati de propria incompetenta guvernamentala, inainte sa aruncati vina pe altii, ca altceva nu stiti. Erorile PNL, cate au fost, sunt din cauza diversiunii Udrei cu biletelul lui Patriciu. Nu cred ca v-ati dori sa stiti ce-a fost acolo. Candva, lucrurile astea vor iesi la lumina, si multi portocalii vor plati. Scump.

 10. radu Says:

  Mai bine ati fi cu ochii ca pe butelie pe primarii si consilierii de partid-stat din teritoriu care-si umfla acum salariile cu 25% ca sa aiba de unde sa scada si sa se declare „solidari” cu multimea.

 11. Calinescu Mihail Says:

  Sa cresti nivelul de trai al populatiei e o obligatie a fiecarui guvern, deriva din prevederile Constitutiei, pe care doamna Anastase se pare ca nu o cunoaste si se face de ras la fel ca si in cazul necunoasterii Regulamentului Camerei Deputatilor. Sa spui ca asa ceva este adevarata tradare nationala inseamna ca ai probleme destul de grave la o anumita parte a corpului! Pe Ceausesti i-am impuscat acuzandu-i, intre altele, ca au scazut nivelul de trai al populatiei, iar seful doamnei Anastase, Basescu a condamnat public regimul comunist! Cand spui atunci adevarul, doamna Anastase? Nu cumva faci la fel ca seful domniei tale de la partid, Boc, care ne spunea si chiar a emis un act normativ prin care plafona indemnizatiile membrilor Consiliilor de administratie la 49 de lei, pentru ca acum sa vedem cat de mare e minciuna daca ne uitam cat au incasat in luna aprilie unii dintre acestia? Chiar credeti ca poporul roman e format din tampiti, asa cum Basescu credea ca iesim de pe bancile scolii?

 12. Un liberal deja optimist Says:

  @Aura Matei,
  Pai daca au constatat aceste matrapazlacuri de ce nu au luat masuri din decembrie 2009?. Puteau sa fie si ei saraci si cinstiti ca Dom’ Iliescu ( ca tot din FSN se trag, dragutii de ei..).

 13. Calinescu Mihail Says:

  Revin cu o chestiune: de ce indemnizatiile -care sunt practic tot o pensie sau renta viagera- pe care le primesc fostii presedinti ai Romaniei (si de care va beneficia si Basescu) nu se reduc cu 15 % ca in cazul celorlalte pensii? N-au din ce trai oare?

  • octaaa Says:

   Buna constatare.
   Nu stiam ca aceste pensii nu vor fi scazute.

  • mihaivoicu Says:

   Sorry, nu stiu. Nici nu stiam ca iau asa ceva.

   • Calinescu Mihail Says:

    Este vorba de legea 406 din 6 iunie 2001 care la art. 2 prevede: „Art. 2. – Persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de urmatoarele drepturi:
    a) folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar;
    b) o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu;
    c) paza si protectie, precum si folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza, potrivit reglementarilor in vigoare.”
    Sa reduca si celelalte cheltuieli prevazute la aliniatele a si c!

 14. diaconescumarius Says:

  Veniturile la care va referiti dle Voicu sunt PE PAMANT , nu pe luna 🙂
  Iar in ceea ce priveste salariile de la Romgaz, sunt convins ca de vina e Dinu Patriciu ca nu a platiti banii aia pe care nu trebuia sa-i plateasca el ci altii – dar totuna e – pentru ca aveau nu 300 ci 400 de milioane. Repet, pe pamant, nu pe luna 🙂

 15. Bibliotecaru Says:

  E o vorbă din popor…

  Foaie verde trestia, li se vede chestia…

  Chestiunea lor este că au de ales între a avea bani şi a nu avea bani. Cum ei nu au intrat în politică decât pentru a avea putere şi bani, cum s-ar putea înjumătăţii scopul?

 16. octaaa Says:

  Asemenea venituri sunt absurde.
  Cum sa nu le scada si lor veniturile?
  E aberant!
  Sunt si eu curios cati oameni competenti conduc aceste societati… Ce trecut managerial mai au ei in spate…
  Dar la fel de curios sunt si in privinta fostilor directori.

  • mihaivoicu Says:

   Probabil ca a fost cam la fel. Dar cred ca au fost niste probleme si prin 1932 … Acum vorbim despre prezent, pt ca guvernul cere solidaritate si scaderi de venituri, nu Vosganian.

 17. Un liberal deja optimist Says:

  A scapat Dinu Patriciu. Tocmai s-a anuntat ca MunaiGaz transfera prima transa de 100 mil e. De fapt proasta aia de Udrea habar n-avea ca Basescu negociase acum 2 luni cu Kazahstanul chestiunea datoriei. Dar putea idiota sa nu-si de poalele peste cap in fata lui Nasu?

  • radu Says:

   Nu uitati un lucru: coana Udrea, noua Zoe Trahanache, a fost denuntatoarea „biletelului” trimis, cica, de Patriciu lui Tariceanu, care a declansat, cica, spargerea Aliantei DA, dupa ce Ba-secu a vazut ca nu poate sa absoarba PNL in FSN-ul lui imputit. Povestea-i veche. Si nu uitati ca tanti Nutzi Cocos are interesele ei de afaceri, mana-n mana cu greii din umbra, cu Bittner, Petrache si alti sponsori, cu mafia asfaltangiilor de partid s.a.m.d. Demonizarea lui Patriciu de catre PD e veche si are niste dedesubturi interesante. Pedeleprele bat toba ca Patriciu ar fi fost favorabil unei aliante cu PSD-ul inca din 2004, si chiar conu Dinu a confirmat-o. Dar avea dreptate! Pentru ca adevratul scop al PD-ului era, este si va fi desfiintarea PNL sau, ma rog, scoaterea lui in afara unei scene politice dominate integral de FSN.

  • mihaivoicu Says:

   E ca si cum ar fi spus ca Patriciu e responsabil pt tezaurul de la Moscova.

 18. tibi Says:

  „Oricât de numiți pe criterii politice ar fi acești membri, în multe locuri au o responsabilitate care nu cred că se poate exercita eficient contra 48 de lei pe lună.”

  Despre responsabiltiate.
  Se spune sau se scrie ca cineva este responsabil de ceva sau are o anumita responsabilitate.Daca insa ceea ce se spune sau se scrie despre aceasta responsabilitate nu este insotita de sanctiunea imperativa (adica sanctiunea se aplica fara nici o alta procedura daca responsabilitatea asumata nu a fost onorata) atunci folosirea acestei notiuni este pura demagogie politicianista.Pentru ca practica a dovedit ca nu exista nici un caz (dar absolut nici unul ) in care persoanele despre care se afirma ca au responsabilitate sa fie sanctionati pentru iresponsabilitatea de care dau zilnic dovada.Mai multa responsabilitate are un electrician care daca greseste atunci poate moare.
  Justificarea veniturilor acestea mari prin responsabilitate este demagogie politicianista partizana.

  • mihaivoicu Says:

   Nu stiu exact, ca n-am fost niciodata intr-un CA, dar membrii CA sunt responsabili in solidar cu conducerea pt greseli. Inclusiv penal.

   • tibi Says:

    Teoretic.Dar teoria care nu se verifica in practica este gresita.Si nu am auzit in 20 de ani de nici un exemplu in care un membru de CA sa raspunda de ceva.Dar electricieni care au murit „la datorie” au fost probabil cateva zeci.Si fara sa aiba”spor de responsabilitate”.
    Si sunt sigur ca sunteti de acord ca starea in care ne gasim se datoreaza si (i)responsabilitatii acestor conducatori responsabili.
    Nu este corect sa aduceti argumente bazate pe niste legi (chiar penale ) care nu se aplica.

 19. Un liberal deja optimist Says:

  @radu,
  Aveti dreptate. Credeti ca alegerea lui Ponta e intamplatoare? Asta micu e prieten de familie cu Cocos-Udrea. Cred ca Basescu era speriat de ideia unei aliante PNL-PSD. Solutia? Jos Prostanacu’! Desi omul a luat un scor neasteptat de mare, in ciuda lucraturilor din teritoriu. In turul 2 eram in provincie intr-un fief rosu. Am vazut si auzit multe.

  • radu Says:

   Pai, atunci chiar ca ar trebui sa monitorizam foarte serios relatiile de afaceri ale cuplului Udrea-Cocos si conexiunile lor in partidele de opozitie, fie ele PSD sau PNL. Femeia asta e o calamintate naturala demna de art. 53 🙂 si, in acelasi timp, e calcaiul vulnerabil al lui Basescu care o iubeste (of, viata lui!)… Foc incrucisat, deci, pe Elena Udrea!

 20. exasperat Says:

  Eu revin cu ale mele. Care e noul preşedinte interimar de la D-ţa? Am înţeles că luni va fi numit. Asta ca să ieşim din retorica periculoasă ce atenta la securitate.

  • mihaivoicu Says:

   Sorry, dar chiar nu stiu. Era interimar Daniel Chitoiu si o sa fie alegeri, dar nu stiu cand.

   • exasperat Says:

    E, dacă tot ne-am întins la vorbă pe subiect. Era interimar Chiţoiu. Luni n-o să mai fie. E tragic ce se petrece aici. Cred că PNL D-ţa e organizaţia NO1 în lume la conduceri interimare schimbate. Practic, de când a plecat Florin Popescu la PD-L e crunt ce se întâmplă aici. Plăiaşu, Orban, Oros, Chiţoiu, acum altul. Nu sunteţi capabili să organizaţi o conferinţă judeţeană şi să stabiliţi o conducere definitivă? E penibil.

    Am fost anunţaţi că va fi conf. jud. acum, în iunie. Săptămâna trecută aflăm că s-a schimbat schimbarea. Staţi de vb cu Gabi PLăiaşu, un om pentru care am toată admiraţia şi stabiliţi odată. Altfel, veţi rămâne cu PNL D-ţa cea mai slabă filială judeţeană după Harghita şi Covasna.

    Petruţ – D-ţa

 21. ela Says:

  „Tot zilele astea am aflat despre salariile de 300 de milioane de lei de la Romgaz.

  Salarii de data asta, nu indemnizații de CA.

  Într-o intervenție televizată dl. Videanu a dat, evident, vina pe Vosganian și a afirmat că nu poate să modifice aceste salarii pentru că există un contract colectiv de muncă, semnat de răul de Vosganian, care nu poate fi reziliat.

  Dar profesorii și medicii cărora guvernul le va scădea salariile cu 25% nu au contract colectiv de muncă? ”
  ……………………………………………………………..

  Asta este motivul pentru care astia ar trebui sa dispara in neant, faptul ca sucesc realitatea evidenta, parca sunt pe invers toti au creierul in alta paerte si in loc de creier au ceva urat mirositor.

  Mihai 🙂 acum la realitatea zici ca o motiune de cenzura…da, dar cu astia nu se poate decat cu bombardeaua, ca de vorba buna nu inteleg, nu v-ati fript desul ?
  Actorul e realist desi zice ca nu se pricepe la politica, asa zic si eu nu tre sa fi doctor in politologie sa intelegi unele lucruri simple, ca astia sunt cei mai incompetenti din cati au exista vreodata la conducerea vreunei tari de pe mapamond..

 22. Un liberal deja optimist Says:

  In consens cu Ela, v-as intreba:” Ce cautati domnule la pedelista aia de Zeicescu la ora asta? Mai bine mergeati la bere cu prietenii. Cat pe ce sa faca infarct biata Rovana de exasperare! ”
  Apropos de Zamfirescu. Tipul e tare. Cred ca l-a bagat Mircea Diaconu pe fir ca el e mai timid. ( de altfel cu astfel de roluri s-a si remarcat). Cred ca s-au prins moderatorii ca e tare si o sa-l tot vedem.

 23. dadatroll Says:

  Da facetil si voi mai tare

 24. bla bla Says:

  da. n as avea nimic impotriva sa se castige salarii la stat de la 1000 de euro in sus si la stat , daca cel mai mic venit lunar ar fi de 500 de euro…in romania. deci numai unii, in romania,au intrat in ue … restul sunt nascuti in africa !!!

 25. Roxana Iordache Says:

  De acord cu tine întru totul. Astea trebuie repetate pe sticlă, cu orice ocazie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: