Eu pe cine să mai cred?

Întrebarea din titlu se referă la declarațiile unor miniștri din cabinetul Boc. Poziția generală, exprimată de Traian Băsescu și Emil Boc sună cam așa – datorită incompetenței guvernului Tăriceanu, care a mărit pensiile și salariile, suntem nevoiți să facem reducerile, deja celebre, de 15% și 25%. Aceste măsuri vor stopa declinul economic și la anul vom putea reveni la salarii și pensii mai bune. Nu discutăm de alte modalități de a economisii banii de la buget pentru că nu avem cum să lovim în clientela politică.

Sunt totuși câțiva miniștri, deocamdată doi, care se pare că n-au înțeles și spun altceva.

Primul episod s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, cîn Sebastian Vlădescu ne-a explicat, foarte clar, că dacă guvernul ar fi purces la reduceri bugetare în ianuarie 2009, tăierile nu ar fi fost mai mari de 5%. După mintea mea de inginer, această declarație spune două lucruri. În primul rând că ”nesăbuința” guvernului Tăriceanu este de maxim 5% și în al doilea rând că diferența între 5% și 25% aparține exclusiv guvernului Boc, cel care a așteptat până acum să ia aceste măsuri.

Episodul doi astăzi, cu Șeitan care ne explică cum ar putea scădea salariile bugetarilor cu până la 70% în 2011 dacă nu se iau măsuri care să susțină economia. După câte știu, în pachetul de legi cu care Guvernul va veni în Parlament, nu se află ”măsuri care să susțină economia”, ci doar tăieri.

Publicitate

Etichete: , , , ,

60 răspunsuri to “Eu pe cine să mai cred?”

 1. Un liberal deja optimist Says:

  Eu imi pun urmatoarea intrebare: Basescu, atunci cand i-a numit pe blegii astia de ministri: Vladescu, Videanu, Seitan, Cseke, nu le-a stabilit niste obiective privind colectarea veniturilor la Buget?. Dupa prestatia lor de pana acum, basescu trebuia sa ordone suspendarea din functie, iar Parchetului General, Curtii de Conturi si DIICOT sa cerceteze cauzele necolectarii veniturilor la buget. Nu mai zic de Berceanu si Blaga. De Nutzi nu zic nimic ca ea nu are atributii de colectare ci doar de risipire a banului public. Ca o Cocoana ce se respecta!Aaa, ii critica pe primari ca nu reusesc sa vanda casele ANL..Parca erau case sociale…

  • mihaivoicu Says:

   Sa mai adaugam – nu doar evaziune fiscala, ci si contrabanda, contracte cu energie la preturi mici, licitatii

 2. Ene Dragos Marian Says:

  De ce nu in 2010 , aceasta Guvernare 2012 ?

  DACA TOT SE VA APLICA MASURA CRIMINALA A REDUCERII PENSIILOR SUB 17-19 MILIOANE DE LEI VECHI,ATUNCI DE CE NU SE INCEPE CU PENSIILE PRIVILEFGIATILOR REGIMURILOR ,ADICA CU CEI CARE AU PENSII PESTE 27 DE MILIOANE DE LEI VECHI!
  SE FACE DISCRIMINAREA INTRE TITULSAARII DREPTURILOR PENSIILOR CIVILE SI CELE MILITARE ,IN SENSUL CA PENSIILE CIVILE SE REDUC DIN 1IUNIE 2010 CU 15 % .PE CAND PENSIILE MILITARE.SE VOR RECALCULA TIMP DE 5 LUNI DE ZILE DE ACUM INCOLO(PANA IN LUNA OCTOMBRIE.
  DECI IN LOC SA SE INCEAPA CU PERSOANELE CARE AU POENSII INTRE 20 MILIOANE DE LEI VECHI SI 200 DE MILIOANE DE LEI VECHI-,SE INCEPE TOT CU CEI CARE AU PENSII MICI DE LA 4 MILIOANE DE LEI VECHI PANA LA 17 MILIOANE DE LEI VECHI !!
  DE CE?IN PRIMUL RAND PENTRU CA CELE MAI MULTE PENSII SUNT SUB 10 MILIOANE DE LEI VECHI .
  SE MERGE PE PRINCIPIUL MAI PUTIN DE LA MAI MULTI !
  IN AL DOILEA RAND ,PENTRU CA P.D.L.-ului II ESTE FRICA DE FOSTII SECURISTI CARE AU PENSII INCEPAND DE LA 27 DE MILIOANE DE LEI VECHI .
  DACA PANA ACUM A EXISTAT O INEGALITATE ASOCIALA SI DIN PUNCT DE VEDERE AL SALARIILOR SI APENSIILOR,AR TREBUI CACEI CARE AU FOST PANA CUM PRIVILEGIATI ,SA INCETEZE SA MAI FIE .REDUCVEWREA PENSIILOR PRIVILEGIATE, TREBUIE REALIZATA IN MOD PRIORITAR SI INTR-UN PROCENT MAI MARE DE 50 % !

 3. transildania Says:

  Intrebare: daca perioada 2007-2008 este responabila pentru masurile de acum atunci DE CE bugetele din ianuarie 2009 si mai ales din 2010 au aratat asa cum au aratat si nu altfel?

  • mihaivoicu Says:

   Cum s-ar spune: daca atunci era atat de rau si acum e atat de bine, atunci de ce atunci era atat de bine si acum e atat de rau?

 4. olimpiu65 Says:

  nici tu , nici noi nu trebuie sa credem pe cineva dintre portocalii. avem ochi sa vedem si minte sa calculam. fiecare zi ce trece cu acest guvern inseamna inca un pas spre dezastru. iarna ce vine va semana cu cea din 1989

 5. howitzer Says:

  Să facem 2 paşi înapoi, să cuprindem o perspectivă mai largă CE PERMITE EVIDENŢIEREA EFECTELOR CUMULATIVE…
  Ce o rezulta, oare, din „superpoziţia optimizată de haos” a:
  – Favorizarea clientelei politice pd, în defavoarea eficienţei economice
  – protecţia (în raport cu fiscul de ex) a clientelei politice pd (aici intră de ex şi companii de stat cu datorii imense)
  – descurajarea şi ameninţarea zilei de mâine a tuturor oamenilor de bună credinţă de prin toate organele de control
  – explozia acceptabilităţii „muncii la negru” din partea „angajaţilor” sectorului privat
  – cresterea prudentei patronilor adevăraţi şi aplicarea de către aceştia a „măsurilor de auto-protecţie în situaţii de urgenţă”, în contextul lipsei de perspectivă politică pe termen scurt
  – balanţa tot mai dramatic defavorabilă a „intrărilor-ieşirilor” din ţară, la toate capitolele (capital …………………. oameni – de ex pleacă 10.000 de MEDICI şi se întorc 30.000 de ŞOMERI culegători… -)
  – distorsionarea pripită sau exagerată a unui mare număr de BUGETE INDIVIDUALE în faţa ameninţărilor cu tăierea – având printre efecte scăderea consumului
  – etc etc etc etc etc

 6. radu Says:

  Este evident ca marile tunuri au fost date din 2008 incoace, iar pedeleprele au nevoie de gasirea unui tap ispasitor si acesta nu poate fi decat inamicul lor nr. 1: PNL. Mai grav, guvernul a mintit FMI in mai declarand un deficit mult mai mic decat cel real. Din informatiile economice „de taina” pe care le-am primit :), suntem in pragul falimentului, iar taierile au fost facute pentru a amana scadenta si a mai ciupi niste imprumuturi pt. supravietuirea in coma a economiei.
  Am testat starea de spirit a pedeleprelor pe blogurile portocalii si din institutiile pe care le-au colonizat. Tipii sunt disperati, au pierdut orice speranta in stoparea falimentului PDL si viseaza la un nou partid basist, obtinut prin rotatia cadrelor pelediste (Flutur, Voinescu, Macovei, Turcan, Cristi Preda, pe langa inevitabila amanta Udrea). Sunt curios ce va fi in Parlament, cica a intrat panica pana in strafundul pedeilor. Boc s-a dus acolo sa opreasca hemoragia. Stiti cum e, in sedinta oamenii sunt lasi si voteaza in unanimitate ce le ordoni, dar dupa ce pleaca de-acolo se gandesc cum sa-ti infiga mai repede cutitul in spate.

  • octaaa Says:

   Mda…nu suntem departe de faliment.

   Dar sunt curios cine va plati pentru acest lucru…

   A…noi cetatenii simpli fireste….

   Nicidecum cei ce fac(faceau) cheltuieli fara a avea venituri, nicidecum cei ce-au privatizat intreprinderi pe 2 lei , nicidecum cei ce au contracte cu statul la suprapret. Si bineinteles, nici cei ce vad mereu „mugurii cresterii economice”, cei ce ne anuntau ca „Romania nu va fi lovita de criza” sau cei ce asteptau ca „Romania sa devina a 7-a mare putere economica din UE”.

  • mihaivoicu Says:

   N-au mintit doar cu deficitul, ci si cu arieratele, adica datoriile statului catre companii. Tocmai pentru a falsifica deficitul, de fapt

 7. Un liberal deja optimist Says:

  @radu,
  Ai dreptate, ma uit si eu pe blogurile lor! Atata prostie, agramatism si incultura n-am vazut in viata mea. Nu mai zic exasperare. La fel m-am uitat pe ultima varianta de legislatie emisa de bok. O confuzie de termeni ilarianta. Primele variante mai aveau putina coerenta logica ( nu spun si normativa)..Cred ca lui bok ii este o frica animalica de destituire. Nu mai are curajul sa mearga nici in Cluj ,nici in Rachitele.Nici sa iasa din casa..Apropos de rotatia cadrelor.. Ce ministri pot fi Voinescu, Turcan, Cristi Preda? Niste scarta, scarta pe hartie..

 8. han Says:

  Intre timp a mai scazut PIB-ul, deci ajustarile trebuiau facute in 2009, acum sunt si mai dure.
  Dar de, an electoral .. la fel ca cel cu pensiile. Nimeni nu vrea sa fie responsabil in an electoral, pentru ca electoratul roman nu apreciaza responsabilitatea. El vrea doar sa i se dea ..
  Si politicienii se muleaza dupa electorat, nu are nimeni curaj sa stea consistent pe un mesaj de dreapta.

  • octaaa Says:

   @Han, ajustarile trebuiau facute din 2009. Asta e clar. Iar aici vinovati sunt politrucii de la PSD si PD, in frunte cu basescu.

   Cum de altfel nici in 2007 si 2008 nu ar fi trebuit sa creasca atat de mult. Mai ales cand se vedea ca ne va lovi criza.
   Iar aici sunt vinovati politrucii de la PNL. In frunte cu poetul cu cioc.

   • han Says:

    De acord. Dar trebuie sa vedem ca si electoratul roman e cum e, ca tot voteaza pentru ala care-i da, si nu o sa voteze niciodata pentru ala care a taiat (CDR in 2000, f. probabil PDL 2012) .. nu gandeste global/strategic

 9. octaaa Says:

  In 2004, ponderea salariilor bugetarilor in PIB era de 4,5%.
  Acum este de 9,4%.

  Vi se pare ca ar fi crescut calitatea serviciilor publice? Avem parte de o sanatate mai buna? De o justitie mai competenta si mai putin corupta? De un sistem de invatamant mai performant ? De administratii publice care isi fac mai bine datoria?

  Daca nu, atunci cine e responsabil pentru aceste cresteri de cheltuieli cu personalul? Si cum raspunde ? Fie si moral…

 10. octaaa Says:

  Pana in 2004, ponderea cheltuielilor cu salariile bugetarilor in PIB era de 4,5%.
  Acum este de 9,4%.
  Deci mai mult decat dublu.

  Vi se pare ca in acesti 5-6 ani a crescut calitatea serviciilor publice? Avem un sistem de sanatate mai bun? O educatie mai buna? O justitie mai competenta si mai putin corupta? O administratie publica(centrala si locala) care isi face mai bine meseria? O politie mai eficienta?

  Daca nu vi se pare, atunci cine raspunde pentru aceste cresteri fara a fi acoperite in productivitate? Si cum raspunde? Fie macar si moral?

 11. bla bla Says:

  toti pdlii sunt niste nicolaiciuci (domnul ala de la cfr…!)…
  nu au nimic in cap din ce nu se poate cumpara cu bani…

 12. nod Says:

  N-am stiut ca esti inginer . Welcome to the Club. Daca nu sti sa conduci o masina nu inseamna ca masina e proasta. Tariceanu , guvernul , a facut ceea ce trebuia facut ca sistemul sa functioneze . In alt context , am incredere in ponta ca si in base & boc. hai sa trecem puntea .

 13. astralro Says:

  Ha ha ha , ce tari sunteti niste minti luminate ca voi trebuiau exportate nu credeti ? Cand vad aici atita infatuare + prostie+ pupincurism sunt sigur ca sunteti bugetari . La mai mare procentul taiat .

  • radu Says:

   Cred ca tocmai v-ati uitat in oglinda, dar vorbiti de altii. Daca va plictisiti pe blogurile liberale, de ce nu stati pe blogurile colegilor dvs. de partid? Sau pe forumurile de la revista 22, ca v-am vazut si pe-acolo combatand cu spor. E grea viata in misiune.
   Stiu ca va doare, dar sa vedeti durere cand veti fi sanctionati la urne.
   N-o sa va regrete nimeni.

 14. Hendrix Says:

  Declaratiile celor 2 ministri citati n-ar trebui prea mult bagate in seama. Intamplator, cu totul intamplator, cei doi nu sunt oameni politici ai pedeleprelor ci un fel de ,,tehnocrati”. In mod deliberat pedeleprele n-au nominalizat oameni de-ai lor in aceste ministere tocmai pentru a nu-i sacrifica. De ce n-a avut tupeu securistul de la Anvers sa numeasca mafioti de-ai lui la finante si la munca? Este la mintea cocosului ca acesti ministri pot fi oricand inlaturati. Fara mari pierderi politice pentru pedelepre, cam asta a fost calculul politic al lui bga-secu.
  Cei doi ministri s-au mai remarcat prin diverse ,,gafe” pana acum. Eu unul nu cred ca a vorbit gura fara ei, o fac deliberat. Nici de data asta nu cred ca ar trebui bagati in seama, eventual in altceva. Are cineva vreo indoiala ca altcineva in afara lui ba-secu ar putea decide ceva? TOTUL ESTE HOTARAT DE BA-SECU! Ce fac acesti bufoni portocalii este nesemnificativ pentru simplul motiv ca ei nu hotarasc nimic. Cum nici marioneta umil boc nu hotaraste nimic! Si atunci despre ce vorbim, domnule Voicu?

 15. Un liberal deja optimist Says:

  @Cartitorii „armeanului cel rau”,
  Tocmai a luat 2 premii literare la Madrid: pentru proza si pentru poezie. Parca vad ca incepeti:” pai da ,ca e poet in finante”. Cel mai mare PIB si Buget la avut armeanu’ poet.Sa-l intreaca si Base-bok la aceasta categorie poetica!

  • octaaa Says:

   Pai dupa cum vezi, mai sus chiar l-am numit „poetul cu cioc”.

   A avut cel mai mare PIB si cel mai mare buget? Da, asa este.

   Dar nu cumva in anii 2007-2008(cand a fost poetul cu cioc ministru) INTREAGA EUROPA a avut cele mai mari PIB-uri si cele mai mari bugete din istorie?

   Nu esti deloc credibil in ceea ce spui. Daca tu doar asa masori performantele economice…

   Dar daca tot a avut cel mai mare PIB si cel mai mare buget, de ce a lasat un deficit bugetar de 5,4% ?

   Apropos…presupunem ca vrei sa investesti pe bursa. TU cumperi actiunile numai in functie de profit? Tu analizezi performantele unei societati doar pe baza profitului?

  • mihaivoicu Says:

   In 2007 Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE. Deci nu era chiar peste tot.

 16. Un liberal deja optimist Says:

  @Hendrix,
  De ce nu si-au dat demisia pana acum? Pai au venit in administratie sa-si scoate firmele de rahat din faliment. De ce naiba ii mai deplangem pe papugii? Dar Udrea, Berceanu, Videanu, Blaga…

  • Hendrix Says:

   Cei doi ministri sunt DE SACRIFICIU, n-ai inteles? Ei pot spune oricate prostii din ciclul ,,Si ministrii spun lucruri trasnite!” ca nu vor pati nimic! Ei sunt folositi doar pe post de tapi ispasitori, de paratraznete pentru furia populara, ai inteles? Ei nu-si vor da demisia pentru simplul motiv ca ei nu fac ceea ce vor, ei doar indeplinesc vointa monstrului securist ba-secu, ai inteles?
   Stii cand isi vor da seama cei 2 ministri de 2 lei? Atunci cand si-o va da si umil boc! Adica atunci cand va dori ba-secu. Dupa ce mascarada oferita de boc, seitan si vladescu va atinge cote inimaginabile se vor gasi alte mascote care sa intre in rolul de premier si ministri ai finantelor si ai muncii. De un singur lucru te asigur: aceste posturi nu vor fi incredintate oamenilor grei din randul pedeleprelor ci doar PAPAGALILOR de genul lui umil boc!

 17. ela Says:

  E „greu” pt Seitan saracu’ ce mila mi-e de el nu mai poooooooot 😦
  Seitan tre sa ghiceasca ce vrea base, ce vrea boc, el nu are nici o putere de decizie, este un executant prins la stramtoare, daca era dupa el nu lua astfel de masuri.
  Si acum vreau sa va povestesc ceva, din 2001 lucrez in mediul privat SRL cu activitate la limita supravietuirii.
  In aceasta perioada i-am invidiat pe cei de la stat (nu am lucrat la stat inainte) ca au fel si fel de sporuri, au fel si fel se prime, compensatii, pana si de radiatii de antena, de calculator……….

  Eu lucrez 16 ore la pc/zi poate si mai mult nimeni nu-mi da spor de radiatii moca din ban public. La bugetari concediul e concediu platit basca primele inainte si dupa concediu, in privat concediul il iei pe banii tai, daca stai si nu produci, nema bani.

  Ca au bagat si pensionarii in tagma bugetarilor este o mare magarie, bassescu si boc trebuia pana acum sa se ocupe de aia cu pensii speciale fara atata tam-tam cu amaratii.

  Mergeam azi cu autobuzul, da si azi tot cu autobuzul ca in fiecare zi si o baba din aia care de-abia se tinea pe picioare, de altfel o doamna curata mi-a atras atentia si m-am gandit: base de la asta vrea sa ia taxa de protectie sau cum s-o numi ea, deci baba tre sa plateasca dintr-o pensie care si asa doar datorita lui TARICEANU ESTE CUM ESTE CA DUPA CAPUL LUI BASE AR TREBUI SA FIE TOTI care nu sunt clientii lui la limita de jos.

  Cam asa stau lucrurile din pct. meu de vedere, bashescu daca a promis ca face curatenie, de ce n-a facut 6 ani? de mii de ori s-a pus aceasta intrebare, tot ce se dezbate acum este un mare circ facut de un guvern fara habar de ceva, astia vorbesc aiurea non stop, pd-istii iar au invadat ecranele nu se mai poate.

  • Hendrix Says:

   Angajatii din sistemul bugetar lucreaza in baza unui CONTRACT. Orice angajat este aparat de contract, de prevederile lui, ai inteles? Eu n-am inteles de ce ti se pare aiurea CONCEDIUL PLATIT? Oriunde in lumea asta concediul este platit, stiai asta??? Nu stiu la ce firma lucrezi matalutza, dar daca esti nevoita sa-ti platesti singura concediul nu este problema bugetarilor, este doar a ta! Tu nu esti un angajat, esti o SCLAVA!
   Esti o sclava si daca lucrezi 16 ore/zi. Stiai ca programul normal este de 8 ore/zi? Daca stii, de ce accepti? Daca stii si accepti, intrebarea mea este: merita?
   Esti dusa cu pluta daca tu crezi ca pedeleprele trebuiau sa se ocupe de pensiile speciale. Matalutza stiai ca militarii, politistii si cei din sistemul judiciar sunt platiti in baza unor legi speciale si ca au pensii speciale? Stiai ca asta este normal in orice tara??? Du-te culca-te, ca oi fi obosit de cate tampenii ai fost in stare sa debitezi! De ce nu stai la cratitza decat sa insiri tampenii? Sau esti cumva la lucru, in timpul celor 16 ore de lucru???

 18. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  Iti pun o pila la base sa te puna ministru de finante?. Sa te vad: DAI sau TAI. Ca la gargara esti nr.1. Pe bune, daca vreau, pot sa intru la el. Chiar si sub forma de gaina moarta..

  • Hendrix Says:

   Nu-ti pierde vremea cu un bou precum @octaa. Sau cu unii care semneaza @astalro, @han. S-ar putea sa fie un singur idiot portocaliu, un securist care sa scrie din subsolul de la Modrogan. A le da importanta este tot ceea ce vor, tu nu-ti dai seama? Lasa-i sa urle singuri la luna, tu nu vezi ca sunt doar niste provocatori ordinari???

  • octaaa Says:

   @Un liberal deja optimist, ce gargara?

   Spun niste lucruri care asa sunt.

   Repet : spui ca sub Vosganian am avut cel mai mare PIB si cel mai mare buget din istorie.
   Corect.
   Dar toate tarile(mai putin Polonia care a crescut economic si in 2009) au avut cel mai mare PIB si cel mai mare buget din istorie in aceiasi perioada.

   Gresesc undeva? Serios acum.

   Am pus intrebarea daca vezi o imbunatatire a calitatii serviciilor publice in ultimii 5-6 ani. Caci, ca procent din PIB, azi se acorda mai mult decat dublu fata de 2004.

   Gresesc undeva?

   @Hendrix, spui ca eu sunt platit? Mai de graba eu cred altceva.
   Te-as ruga sa intri pe blog-ul meu sa vezi care e cel mai criticat partid. Chiar te rog…citeste-mi macar titlurile… Sunt vreo 40 si ceva. Nu iti va lua mult timp.
   Citeste sa vezi cat de portocaliu sunt.

   PS : Tu sa zici daca esti platit. Nu cu bani…ci cu recompense morale…
   Si nu ma provoca sa vorbesc mai mult…

 19. radu Says:

  Lasati-l pe @octaaaa, ca e baiat bun. 🙂
  Am auzit ca a aparut un sondaj CCSB. Stie cineva? Dar repede, ca nu mai am rabdare pana dau astia la Antena 3!

 20. Un liberal deja optimist Says:

  @radu,
  Du-te bre la Ioska. L-a dat de-o ora. N-ai invatat regula?

 21. octaaa Says:

  Dă clic pentru a accesa salarii-aprilie-metrou.pdf

  Lista cu veniturile angajatilor Metrorex.
  Cum vi se par ? Mie deosebit de mari…
  Nu vad unul singur care sa aibe salariu MEDIU pe ECONOMIE. Nu zic minim…

  Dar numarul angajatilor? Mie iarasi mi se pare supradimensionat.

  • tibi Says:

   Problema e ca postarea listelor cu veniturile nu este reglementata (deocamdata).
   Adica nimic nu obliga institutiile sa posteze aceste liste si luna viitoare si peste un.
   Deocamdata aceste liste se publica „la ordin” .
   Desi ar trebui ca macar 2-3 ani sa fie postate regulat ca sa se poata corecta inechitatile si sa se vada cum evolueaza ele.

 22. Jon Says:

  Pe când și la noi un astfel de gest? Începând cu „Șeful” Statului… http://www.jurnalul.ro/stire-externe/presedintele-germaniei-a-demisionat-545228.html

 23. ela Says:

  http://www.libertatea.ro/stire/secretar-de-stat-cu-bijuterii-de-3-000-000-e-290164.html

  Sa-i mai invidiez sau nu pe astia – pe bugetari ca si-au facut legi care-i avantajeaza, legi proprii prin care si-au luat si-si iau legal cu atata nesimtire, fara nici o jena mai mult decat pot duce 👿 orice jaf din banul public este „legal” incepand de la salarii ajustate cu sporuri etc.etc.

  AS vrea ca Statistica se publice salariul mediu din privat si media salariului/veniturilor de natura salariala de la bugetari, ar fi interesant.

  La noi la romani va fi valabil „trei cu mapa unul cu sapa” pana la disparitia speciei din pacate.

 24. ela Says:

  http://www.adevarul.ro/andrei_craciun-opinii/Tara_va_vrea_prosti_7_271842816.html

 25. ela Says:

  Radu Soviani: 11 lucruri pe care Sebastian Vlădescu nu le va spune niciodată
  1. Am câştigat într-un singur an, de la stat, aproape 100.000 de EURO. Potrivit declaraţiei de avere, depusă în data de 6 ianuarie 2010, Sebastian Vlădescu a primit în anul fiscal precedent depunerii declaraţiei de avere, suma de 405.650 de lei, numai de la companii de stat, astfel :
  * de la CEC Bank, în calitate de membru în Consiliul de Administrație, a încasat 227.885 de lei
  * de la Romavia, unde a mai prins un Consiliu de Administrație, a încasat într-un singur an 34.119 lei
  * de la Fondul Proprietatea, unde a fost președinte de Comisie, a încasat într-un singur an 143.946 de lei.
  În total, cei 405.650 de lei, încasați într-un singur an, la un curs de 4,2 lei pentru un EURO, reprezintă circa 96.000 de EURO.
  2. Într-un singur an, am câștigat, mergând la câteva ședinte, unde am fost numit politic, echivalentul a 266 de salarii medii pe economie (1509 lei pe lună în martie). Fraierilor, care munciți, veți face banii aștia în 22 de ani. Numai dacă țin banii aștia pe dobânzi, voi încasa anual, din dobânzi, echivalentul a 26 de salarii medii pe economie.
  3. Nu-mi pasă că și mie îmi tai salariul cu 25%. În fapt, dacă pierd 250 de EURO lunar din salariul de ministru de circa 1000 de EURO, voi returna în 384 de luni (32 de ani), ceea ce am încasat într-un singur an, din consilii de administrație. Să strângem cureaua!
  4. Am câștigat într-un singur an, de la stat, din consilii de administrație, echivalentul a 570 de pensii medii. Adică ceea ce voi nu veți câștiga niciodată din pensie. Pentru că, fraierilor, trebuie să încasați pensia medie timp de 47 de ani și 6 luni pentru ca să primiți aceiași bani ca mine, într-un an. Iar media de vârstă este de 73 de ani. Și dacă vă scot la pensie la 67 de ani, veți încasa cel mult 6 ani de pensie, pe medie, chit că ați muncit și contribuit 50 de ani. Pardon, vă tai pensiile cu 15%, aşa că banii pe care i-am făcut într-un vor reprezenta echivalentul a 671 de pensii. Adică 56 de ani de pensie! Categoric nu prindeţi asta!
  5. Am duble standarde. Plătesc cât pot de puțin la fisc. Potrivit declarației de avere, în calitate de director al SC PVB Euroconsulting, am încasat 4.970 de lei într-un an. Adică, probabil că mi-am dat cel mai mic salariu cu putință astfel încât să plătesc minimum de taxe.
  6. După propria evaluare, merit 4970 de lei pe an (1183 de EURO). În fapt, în același an, am încasat din consilii de administraţie, de 81 (optzeci şi unu) de ori mai mult. Ce fraieri!
  7. Am fost ministru de finanţe şi acum sunt din nou ministru de finanţe. Între timp nu am avut nici o jenă să fentez statul, prin optimizări fiscale. Mi-am făcut şi cont de PFA. În contul de PFA deschis în anul 2009, am la BRD peste 275.000 de lei (65.500 de EURO). Dacă aş fi primit banii aştia pe carte de muncă, ar fi trebuit să virez la stat, cam 55.675 de EURO (calculul este aproximativ). Aşa, cei care m-au plătit (nu vă spun cine şi pentru ce desi stiu) şi cu mine am plătit cam 14.625 de EURO. Am optimizat fiscal 40.000 de EURO. Echivalent al plăţii indemnizaţiei medii pentru creşterea copilului pentru 18 mame, timp de un an.
  8. Deşi sunt ministru, nu am nici o jenă ca o societate la care mă declar asociat cu 25%, să nu plătească dările către stat. Să nu plătească banii pentru bugetul de pensii. Nici pentru bugetul de sănătate. societatea EOL Renewable Energy figurează în postura de a face obiectul procedurii de executare silită, cu datorii de 25.278 de lei la bugetul de stat, cu datorii de 836 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate (unde vă bag coplata, sâc!), şi cu datorii de 5537 de lei la bugetul de pensii.
  9. PVB Euroconsulting este o companie pe care am înfiinţat-o cu prietenii mei de pe vremuri, unii neamuri prin alianţă. “P” vine de la Popescu-Tăriceanu, “V” vine de la “Vlădescu” iar “B” vine de la Boureanu. Tăriceanu nu a fost prea tare, m-a dat afară pentru Vosganian, iar Boureanu… cu Boureanu m-am certat, pentru că nu este dispus să accepte chiar orice.
  10. Iubesc banii de la stat. Pe lângă banii de la punctul 1, din 2005 până acum, am mai făcut câteva zeci de mii de EURO. Ca preşedinte al Comisiei de Privatizare BCR, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare Ford, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare CEC (apropos, CEC nu s-a privatizat). Am luat bani şi de la AVAS, şi de la EXIMBANK, de oriunde am putut, de-a lungul carierei.
  11. Timpul costă bani. Măsor timpul cu o pendulă, dobândită în 2008. O evaluez la 50.000 de EURO. Ştiţi câte pensii medii s-ar putea plăti cu 50.000 de EURO? Sau câte indemnizaţii pentru creşterea copilului? Sau câte salarii medii? Nici eu nu ştiu. Pentru că nu mă interesează. Hai pa!
  Datele care au stat la baza calculelor şi interpretărilor se găsesc în Declaratia de Avere a lui SebastianVladescu
  ***
  Hotii nu au ce cauta intr-un Guvern Democratic unde Presa semnaleaza nereguli !!!!
  Ei care gresesc ar trebui sa-si dea demisia fara nici un comentariu , dar la noi poate sa se rastoarne toata Tara si nu demisioneaza cind ei sug de la stat precum Lipitoarea singele de om.
  Am crezut ca Vladescu e un om serios dar nu este. Este o cirtita a lui Basescu si a lui Boc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. UN SIMPLU OM Says:

  STIMATE DOMN,
  Avand in vedere noua atributie primita in cadrul PNL-aceea de purtator de cuvant- doresc sa supun atentiei dvs. cateva aspecte:

  INTREBARI

  1.Sa fie oare intaplatoare informatia conform careia din lipsa de timp pensiile vor fi diminuate abia incepand cu luna IULIE
  ARGUMENTE:
  -care au fost cei mai agresivi manifestanti pana acum ? (raspuns: PENSIONARII);
  -care este categoria sociala care va atrage intr-un mod rapid cat mai multi adepti ai miscarilor de strada ? (raspuns: PENSIONARII)
  -in fata carei categorii sociale sunt cel mai usor de induplecat fortele de mentinere si restabilire a ordinii publice ? (raspuns: PENSIONARII);
  -care este categoria sociala cea mai credibila si care poate amplifica rapid o nemultumire sociala ? (raspuns: PENSIONARII).

  2.Sa fie oare intamplatoare declaratiile contradictorii ale ministrului finantelor privind eventualitatea maririi procentului de diminuare a drepturilor salariale?
  ARGUMENTE:
  -asupra cui trebuie sa manifeste o presiune constatnta salariatii (IN SPECIAL CEI DIN SISTEMUL BUGETAR) pentru a accepta reducerea unui drept al carui cuantum este un drept de proprietate ? (raspuns: ASUPRA PENSIONARILOR);
  -se incearca a lamurii salariatii din sistemul bugetar si din mediul privat ca principala povara a societatii de astazi sunt, CINE ? (raspuns: PENSIONARII);

  In continuare va las pe dvs.-propiretarul acestui blog- si pe cititorii acestuia de a merge cu logica mai deprate (asta in eventualitatea in care poate exista o logica in tot ceea ce se intampla)

  Personal apreciez ca, ceea ce ni se intampla astazi este o etapa a unui scenariu foarte bine gandid si care se deruleaza de la inceputul anului 2009. Prima etapa si cea mai importanta si care se pare ca a fost definitivata, a constat in acapararea puterii decizionale la toate nivelurile socetatii romanesti. Ceea ce urmeaza vom vedea.
  Vorba MAESTRULUI JEAN CONSTANTIN (Dumnezeu sa-l ierte):
  S-aveti bani,
  S-aveti valuta,
  Si Guvernul sa va……… (ajute)

 27. Bibliotecaru Says:

  Înainte de a se micşora salariile cu 70%, România va intra în incapacitate de plată.

 28. UN SIMPLU OM Says:

  TREBUIA SA CREDEM SI POATE NU AJUNGEAM AICI

 29. Starea NATIUNII Says:

  DEMISIA, TRAIAN BASESCU !!!
  Video: BaseLand
  http://blog.imperiaonline.me/demisia-traian-basescu.html

 30. Catalin Ene Says:

  Astia nu se mai cred nici unii pe altii.Se contrazic intre ei,azi spun una maine alta.Guvernul Boc nu e coerent de loc!

 31. ela Says:

  boc se contrazice si pe el 🙄

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/122286/Premierul-Boc-il-contrazice-pe-deputatul-Boc.html

 32. Victoras Says:

  Haideti, domnu’ Voicu, nu credeti totusi ca e cam mult sa spuneti ca e 5% nesabuinta? Totusi, lasati macar un 1% pentru o crestere economica existenta, si eventual 4% nesabuinta electorala.

  Desi cred ca balanta este simtitor inclinata in directia cealalta!

 33. Cristina Says:

  Buna ziua, Domnule Voicu!
  Ieri, in emisiunea lui Andrei Badin de pe A3, invitatul Valeriu Tabara (PDL) a admis, extrem de senin, faptul ca angajatii unui minister (nu retin care, din pacate) vor beneficia si in vara asta de prime de vacanta, fiindca sunt „un drept castigat in instanta”.
  Ma scuzati ca pun intrebari tampite, dar, daca pensionarilor li se taie 15%, bugetarilor 25%, somerilor 15% etc etc pentru ca micro-bocul ne incadreaza in art.53 din Constitutie, primele alea de vacanta nu vi se par o gluma macabra?
  Asta apropo de cine mai poate fi crezut cand vorbim despre stransul curelei.

  • ela Says:

   MOTIVA UNUL PE AICI CA DREPTURILE LOR SUNT stipulate in contract, dar salariile alea care sa „taie” nu sunt tot pe baza de contract ? cu tot ce-i pd-isti sau simpatizat nu se poate purta un dialog parerile sunt paralale ca si prestatia lor fata de Romania.

 34. exasperat Says:

  Hai că acuma trebuie să ştii. Cine e noul interimar de la D-ţa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: