O nouă teză de doctorat

Dacă urmărim măsurile anti-criză luate de țarile europene, la capitolul reducerea cheltuielilor bugetare, identificăm cu ușurință cinci mari metode de tăieri de cheltuieli, evident simplificând foarte mult analiza.

Avem în foarte multe cazuri reduceri semnificative a cheltuielilor administrative, la capitolul bunuri și servicii. Se umblă peste tot la deplasări, achiziții de automobile, cheltuieli de transport și protocol și altele asemenea. Nu rezolvă aceste economii toată suma care trebuie economistă, dar ajută. La noi nu se practică.

Există, desigur, ajustări de salarii în domeniul bugetar. În unele cazuri sunt doar înghețări, în mai multe locuri se aplică reduceri de 5 până la 15%.

În paralel cu măsura de mai sus, unele țări merg și pe reduceri de personal bugetar, prin disponibilizări.

Deși nu este o măsură care să-mi placă, al patrulea tip de măsuri se referă la creșteri de impozite și taxe, mai ales a TVA.

Mă grăbesc să ajung la capitolul pensii, pentru că aici, în opinia mea, gevernul nostru se pregătește să-și facă mai mult rău decât bine. Marea majoritate a țărilor nu au umblat la pensiile publice, cel mult sunt câteva cazuri de înghețare a valorii acestora pentru o anumită perioadă. Și asta nu pentru că unele guverne nu și-ar fi dorit ajustări la acest capitol, ci pentru că au înțeles că nu pot. A încercat Letonia și a pierdut la Curtea Constituțională, dar și la CEDO. Întreaga jurisprudență în domeniu arată că statul român riscă să dea înapoi tot ce ar putea economisi prin reducerea cu 15% a pensiilor. De altfel Consiliul Legislativ, în avizul dat pe proiectele guvernului Boc, avertizează despre acest risc.

Încep să cred că Emil Boc pregătește o nouă teză de doctorat cu titlul ”Proceduri de încălcare a Constituției. Aspecte practice”

Etichete: , , , , ,

72 răspunsuri to “O nouă teză de doctorat”

 1. radu Says:

  Nici pe alea nu stie sa le editeze.
  Pusca si cureaua lata/Ce cosas am fost odata.

 2. MARIN Says:

  O ZI DIN VIAŢĂ
  de mine

  Afară-i trist şi e-norat,
  Eu pe nevastă-mea o bat,
  Că-n ruptul-capului nu-mi spune
  Când dracu, vin vremuri mai bune.

  Dar staţi, că sună soneria !
  O fi băiatul cu lumina.
  Ba nu ! E tipul de deasupra
  Cică i-au spart ieri, unii, uşa.

  I-au luat nevasta şi căţelu,
  Din frigider i-au sustras mielu,
  Din garniţă i-au luat purcelu,
  Era ferice mititelu !

  M-am mai calmat şi mă aşez,
  Pe canapea să meditez.
  Dau drumul la TV să văd,
  Ce veşti mai sunt despre prăpăd.

  Să văd ce dracu ne mai taie,
  Căci ne-au lovit la pensioare.
  Dar staţi ! Ce văd ? Este o blodndă
  Elena Udrea se dă-n trombă.

  Vai ! Plânge sărăcuţa
  În timp ce-n leagăn se dă huţa,
  Şi ne explcă cu amar,
  Că nare-un ban în buzunar.

  Trei milioane euroi
  Trebe să dea tipa-napoi.
  De vină este Tăriceanu
  Că i-a mers bine şi-a luat banul.

  C-o lacrimă în ochiul stâng,
  Telecomnda-n mână-o strâng,
  Şi mă gândesc cum să donez
  Un ban, pe biata s-o salvez.

  Dar, staţi ! Ce văd ? Apare-un tip
  Se spovedeşte blând, smerit.
  Ne spune cum ei ne-u minţit
  Este Vlădescu, a-ţi ghicit !

  Se spovedea în Parlament.
  Se crede un băiat deştept,
  Ce crede că doar prin smeriri,
  Il absolvim cu toţi de vini.

  E tare tipul, cu tupeu !
  Ce-o zice oare Dumnezeu ?
  Când ne-o vedea cât de tâmpiţi
  Stăm toţi şi-l ascultăm smeriţi.

  Of ! iată-a mai trecut o zi,
  Plină de noi peripeţii,
  Mergem la pat să ne culcăm,
  Căci viaţa-i bună când visăm.

  ………………………………………..
  ………………………………………..

  Dar, stai că sună soneria !
  Ba nu ! E ceasul bată-l vina.
  Incepe iar o nouă zi
  Doamne ! Astăzi ce v-a mai fi ?

 3. costi Says:

  Mihai, cine este „profesorul” coordonator? 🙂

 4. Cepeca Says:

  Ha, ha, ha. Asta da teză. Bănuiesc că o va obține cu „magna cum laude” !

 5. octaaa Says:

  Acestea sunt primele masuri de adaptare a tarilor UE. Primele!
  Dar cu siguranta vor continua si cu siguranta va urma si alt val, care cu siguranta va insemna si micsorari de pensii.
  Om trai si om vedea.

  La noi, pana in 2007, Fondul de Pensii era excedentar. De-atunci a inceput pomana electorala… Spuneti ca nicaieri in UE nu au fost taieri de pensii. Dar unde in lume pensiile au crescut atat de mult cum au crescut in Romania in 2007 si 2008? Bineinteles pe deficit.
  Unde in lume, in doar 6 ani s-a dublat ponderea cheltuielilor cu salariile bugetarilor in PIB?
  Cred ca nicaieri.
  D-asta avem o ajustare mai puternica.

  Si repet, asta e doar inceputul. Raul e in fata…

 6. valmon Says:

  1. apropo de Letonia vs CEDO cred ca este foarte interesant acest articol:
  http://doc.hotnews.ro/istoria-unei-mistificari-cazul-akdeejeva-cedo-si-pensiile.html
  ce parere aveti ?
  2. e interesant si articolul (uffaa…e un om de’a lui Base dar tehnocrat cum va place 🙂 ):
  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/cum-poate-iesi-romania-din-criza-188580.html
  zice cate ceva pe acolo despre ce ar fi putut face guvernul respectiv pentru a nu intampina probleme majore in cazul unei crize dar nu a facut ….de ce oare ? probabil din cauza euforiei de a colecta 37% din PIB …

 7. MSX Says:

  Povestea cu Letonia e asta ( http://doc.hotnews.ro/istoria-unei-mistificari-cazul-akdeejeva-cedo-si-pensiile.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InventarulStricaciunilorPolitice+%28Inventarul+Stricaciunilor+Politice%29) sau ne povestiti despre ceva ce nu e gogoasa?

 8. howitzer Says:

  HA HA HA doctoraHAt HA!…

  Nu e doctorat ca boc-ul
  Şi nici pasăre ca porcul

 9. olimpiu65 Says:

  un deputat democrat a declarat anul trecut ca bocul este etalon al politicii
  anul acesta tot mai putini democrati au incredere in propriul presedinte
  vom vedea daca destui pt a scapa ,,bocul” de noua motiune de cenzura

 10. Tweets that mention Emil Boc pregătește o nouă teză de doctorat cu titlul ”Proceduri de încălcare a Constituției. Aspecte practice” -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by George Tuţă and PNL Sector 2, PNL Romania. PNL Romania said: Emil Boc pregătește o nouă teză de doctorat cu titlul ”Proceduri de încălcare a Constituției. Aspecte practice” http://goo.gl/4IAv […]

 11. ela Says:

  „În paralel cu măsura de mai sus, unele țări merg și pe reduceri de personal bugetar, prin disponibilizări.”

  mihaivoicu, am rs in hohoteeeeeeee ! ca bine ai zis „in unele tari”….

  Nemernicii nostri guvernanti nu vor sa se atinga de nepoti, nepoate , neveste si tot neamul, ca ceilalti care sunt in afara „famigliei” tre sa munceasca.

  De ce nu se trezesc odata oamenii care pot sa schimbe ceva in Romania, nu le este rusine sa doarma incontinuare ????? ce asteapta sa sa vina revolutia mamicilor, babutzelor, somerilor ?

 12. tibi Says:

  Risipirea banului public se face prin ascunderea informatiilor din institutii privind cheltuirea acestuia. Listele cu veniturile salariatilor din ministere (si partial din unitati subordonate acestora) sunt doar un inceput timid a ceea ce va face Basescu (daca va avea timp) privind postarea treptata de catre toate unitatile de stat (atat centrale cat si locale )a tuturor cheltuielilor (atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale si servicii).
  Presa si cetatenii isi vor indrepta astfel treptat atentia si actiunile in directia neregulilor din institutii si astfel Basescu va detensiona partial situatia exploziva.
  La presiunea media si a cetatenilor informati conducatorii de institutii vor trebui sa corecteze partial incorectitudinile din sistemul public.
  Aceste postari de informatii nu se fac ( si nu se vor face deocamdata) pentru ca ar exista reglementari in acest sens ci se fac la comanda de sus.
  Reglementarea postarii detailate,periodice,obligatorii a tuturor cheltuielilor din toate unitatile de stat este necesara in cazul Romaniei pentru ca nici unde in Europa nu se risipeste banul public asa de inconstient.
  Decizia politica a acestei reglementari prin aducerea ei in parlament este deja luata.Se asteapta momentul oportun.Nu-l subestimati pe Basescu.

 13. juli Says:

  Lucrez în adm. centrala și m-am săturat de ei pana peste cap. Îmi vine sa-mi dau demisia doar pentru a nu mai vedea zi de zi incompetenta lor, cabinetul care nu face nimic și beneficiază de salarii peste media celorlați funcționari, deplasările în străinătate care nu se mai termina…vreau sa plece! și când ma gândesc ca abia a trecut un an și jumătate de „bocaniada”…

 14. Un liberal deja optimist Says:

  @Dragi poeti’
  Aveti grija de poeziile astea! Dupa ce fuge Dictatorul de la Cotroceni se vor vinde ca painea calda cartile voastre de versuri. Literatura de sertar!

 15. Un liberal deja optimist Says:

  Una buna de tot!
  Am fost azi pe la medicul de familie pentru o formalitate. Nu era la cabinet. Era la o sedinta. A venit negru la fata de suparare. Ce s-a intamplat?. Poate stiti ca ministrul Nicolaescu a lansat un program national de analize medicale gratuite. Medicii de familie si laboratoarele au muncit in draci si peste program. Evident ,le-au fost platite orele suplimentare. A venit o circulara de la Cseke prin care le cere banii inapoi. Baiatul asta muncise de 5000 lei. Si acum trebuie sa-i dea inapoi. Norocul lui ca-i are!Nu-l deranja ca trebuie sa-i dea. Il deranja ca i-au dat niste formulare de debitor si ii era frica sa nu-l penalizeze..

 16. tibi Says:

  Risipirea banului public se face prin ascunderea informatiilor din institutii privind cheltuirea acestuia. Listele cu veniturile salariatilor din ministere (si partial din unitati subordonate acestora) sunt doar un inceput timid a ceea ce va face Basescu (daca va avea timp) privind postarea treptata de catre toate unitatile de stat (atat centrale cat si locale )a tuturor cheltuielilor (atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale si servicii).
  Presa si cetatenii isi vor indrepta astfel treptat atentia si actiunile in directia neregulilor din institutii si astfel Basescu va detensiona partial situatia exploziva.
  La presiunea media si a cetatenilor informati conducatorii de institutii vor trebui sa corecteze partial incorectitudinile din sistemul public.
  Aceste postari de informatii nu se fac ( si nu se vor face deocamdata) pentru ca ar exista reglementari in acest sens ci se fac la comanda de sus.
  Reglementarea postarii detailate,periodice,obligatorii a tuturor cheltuielilor din toate unitatile de stat este necesara in cazul Romaniei pentru ca nici unde in Europa nu se risipeste banul public asa de inconstient.
  Decizia politica a acestei reglementari prin aducerea ei in parlament este deja luata.Se asteapta momentul favorabil.Nu il subestimati pe Basescu.

 17. Un liberal deja optimist Says:

  @MV,
  Cate cereri de primire in partid aveti pana acum? (de la parlamentari, bine inteles).

  • mihaivoicu Says:

   Surprize, surprize!

   • atreides Says:

    Sa speram ca placute. Ca daca cererile sunt de la tipi precum Campanu ala (cel cu barbison, fost la PNL de undeva din Moldova), mai bine ii trimiteti pe baietii astia la PSD. E foarte bine ca prin plecarea grupului PLD a reusit PNL sa se curete de tot felul de jegosi, nu as vrea sa ii vad pe jegosii astia inapoi in PNL…

 18. Un liberal deja optimist Says:

  @Marin,
  Am vorbit foarte serios! Sunt reusite! E pacat sa se piarda!Probabil ca esti obisnuit cu tonul meu acid. E doar pentru adversari, nu pentru prieteni.

 19. Alin B (howitzer) Says:

  ia să vedem:

  http://boicualin.blogspot.com/2010/06/anticipari-reci-si-seci-termen.html#links

  şi a 3-a variantă: cedează mărul otrăvit al puterii ACUM – cu probabilitatea cea mai mică (sub 10%) pentru CĂ AR FI PREA TARI SĂ SE FI PREGĂTIT AŞA REPEDE pentru „revenire”

 20. transildania Says:

  Cred ca a strans merite pentru mai mult decat inca un doctorat. Ar merita o catedra si o titulatura de profesor emerit in domeniu.

 21. Un liberal deja optimist Says:

  Azi dimineata am avut unele probleme de rezolvat la o institutie publica. Stiind ca am ceva timp de asteptat am luat 2 ziare pro-guvernamentale. Era o adevarata isterie pe tema esecului actiunilor sindicale si mai ales atacuri grosolane la adresa liderilor sindicali. Ce n-au vrut sa spuna este ca sefii politici au dus o actiune furibunda de intimidare si amenintare a salariatilor. Pensionarilor n-au avut ce sa le faca pentru ca nici bilete de tratament n-o sa le mai dea.In acelasi timp m-am gandit ca in ultima vreme au aparut in presa o avalansa de dezvaluiri privind matrapazlacurilor sefilor portocalii. Sa fi devenit asa de eficienta presa? Sau protestatarii au intrat in ilegalitate si dau lupte de gherila cu puterea xeroxand in draci documente compromitatoare ale sefilor lor. Pentru ca pana la urma toate afacerile astea murdare trec si prin mana micului amploaiat. Am realizat acest lucru urmarind intr-o seara si comentaiile unei postari a lui Ciutacu in legatura cu sefa de la CNI; o sumedenie de angajati nemultumiti au postat in draci toate nemultumirile lor. Nu e prea devreme sa bea portocalii sampania succesului? Cred ca o sa-i astepte surprize neplacute..

 22. han Says:

  Cum sa nu poata fi scazute pensiile? Adica daca maine ramanem cu un singur contribuabil la sistemul de pensii, va fi neconstitutional sa scadem pensiile? Si acel un contribuabil o sa trebuiasca sa plateasca toate pensiile la nivelul actual? E absurd.
  Pensiile trebuie calculate mereu in functie de cati bani se incaseaza la bugetul asigurarilor sociale .. intr-un an e mai mult in alt an mai putin .. orice alta ideee nu numai ca e anti-liberala, dar e aberanta..
  Nu pot judecatorii sau parlamentarii sa schimbe legile matematicii, oricat ar incerca 🙂

  • ela Says:

   Sory ,
   fac urmatoarea precizare.

   Dupa ce legea a stabilit valoarea unui punct de pensie, oricare ar fi el la un momentdat 30, 35 ,45………. acesta se raporteaza la valoarea salariului mediu pe economieeeeeeeeee.in fiecarea an cum zici.

   SI DAAAAAAAAA, daca salariul mediu pe economie scade scade si pensiA, daca acesta creste creste si pensia.

   Lucrurile astea sunt reglementate,numai ca boc eludeaza legea si inca ceva…. din bugetul de pensii nu ar trebui nu se infrupte/consume si altii care n-au bagat/cotizat … pensii sociale si speciale fara contributii la acest fond.

   E o prostie sa zici ca pensia este la valoarea calculata acum 20 de ani si necorelata la cresterile salariale cum vrea acest guvern care nu le are cu mai nimic din ce inseamana guvernare …. inca odata nu vreau sa jignesc nu asta e scopul in aceasta expunere, mi-am argumentat opinia.

   • han Says:

    Pai si daca acel unic salariat are salariu de 10000 RON/luna, deci media e de 10.000 de RON. Argumentul nu tine.

    Legat de pensiile speciale, parlamentarii au trantit deja un guvern care vroia sa schimbe sistemul de pensii ..

   • han Says:

    dar sunt total de acord: „din bugetul de pensii nu ar trebui nu se infrupte/consume si altii care n-au bagat/cotizat … pensii sociale si speciale fara contributii la acest fond.”

    Problema e ca sunt prea multi parlamentari care nu sunt de acord cu ideea asta .. si lumea tot ii voteaza, ca le „da”..

   • mihaivoicu Says:

    Extraordinar, m-ai prins! Eu am votat impotriva guvernului Boc pentru ca sa nu-mi modifice pensia! Hai sa nu fim ridicoli.

 23. Un liberal deja optimist Says:

  @han,
  Vad ca ai facut o obsesie cu pensionarii si bugetarii. In realitate, pensia este un contract intre stat si contributorul la sistemul de pensii de stat. Sunt perioade cand acest buget este excedentar si statul se imprumuta de la fond si perioade cand fondul imprumuta de la stat. Asa se petrece in toata lumea. Necazul este ca ministerele de resort si CNP nu-si indeplinesc atributiile de colectare . Daca lucrezi la privat stii bine de ce, iar daca lucrezi la o regie de stat iar stii bine de ce. La fel se intampa si cu fondul de asigurari de sanatate.

  • han Says:

   Nu sunt deloc de acord cu „imprumutul” de la stat, si invers. Care e sensul?

   Cu bugetarii nu am nimic, doar ca daca nu le convine salariul sa plece in alta parte .. fiecare e responsabil pentru viata lui. Am un cui si celor care se baga pe PFA, deci nu mai platesc la asigurari sociale, cat si celor care sunt pensionati pe frauda .. deci ii fura pe toti ceilalti. Pana la urma, romanii de sus pana jos incearca sa fure cat mai abitir, si s-a ajuns la fundul sacului.

   Cu pensia e problema peste tot in lume, contractul social care a fost baza sistemului de pensii scartaie din toate incheieturile. Nu exista decat 2 solutii: cresterea taxelor pentru cei care cotizeaza la sistemul de pensii, sau scaderea pensiilor.

 24. octaaa Says:

  @Han, de cand ma chinui sa explic urmatorul lucru :

  Pensiile trebuie platite exclusiv din Fondul de Pensii, in functie de contributiile pe care le-a facut fiecare.
  Iar, din motive sociale, acolo unde pensia ar fi foarte mica – se poate da un ajutor social. Nu pensie. Ci ajutor social.

  Fireste ca explicatia ta e foarte logica si de bun simt. Numai ca noi avem politicieni populisti si incompetenti pe de-o parte, iar pe de alta parte avem un electorat partizan, dar fara minime cunostinte economice sau aritmetice.

  Dar gresesti cand spui ca parlamentarii sau judecatorii nu pot schimba legile matematice sau economice :). Uite ca pot. Uite ca au marit pensiile in ultimii 3 ani mult peste cresterile de incasari din CAS.
  Dar pe datorie.
  Numai ca datoria asta nu poate merge la infinit.

  Si uite asa, vom ajunge la un momentdat cand nu se va mai putea. Cand vor venii politrucii cu tot felul de legi care sa ceara majorarea pensiilor si a salariilor…dar atunci chiar ca nu vom mai avea de unde.

  PS : Legile nu creaza bani pentru pensii!

  • han Says:

   Nu e vorba de politicieni, ci de cei care ii voteaza sau stau pe bara si nu „se baga in rahat”. Atata timp cat oameni inteligenti sustin niste oameni care nu au argumente solide, doar pentru ca le place culoarea partidului.. si cand cineva incearca sa poarte o discutie cu ei e inevitabil improscat cu rahat, unde putem sa ajungem. Daca nici conversatii nu putem avea … de unde atata politicieni responsabili. Dupa cum zici si tu, ai 20 de mere, imparti cate 2, ai 15 imparti cate 1.5 .. asta e, nu poti face mai multe mere cu o lege. Si daca te imprumuti 5 mere pentru ca dupa aia sa trebuiasca sa returnezi 10 inseamna ca la un moment dat o sa ai doar 10 mere .. atunci ce mai faci

 25. Un liberal deja optimist Says:

  @howitzer,
  Interesant scenariu. Nu intru in joc pentru ca astept inca repozitionarea taberelor in Parlament. Mai degraba inclin sa merg pe mana Mogulului Felix care zice ca si Puterii i-ar conveni o tragere de timp pana pe 7 iunie cand expira mandatele a trei judecatori de la CCR. De-ocamdata lupta se mai poarta in transeele comisiilor si plenului. Sa vedem ce va iesi acolo.

 26. octaaa Says:

  @Han, explica-le mai simplificat :

  Un grup de 10 oameni, in urma muncii lor produc si castiga zilnic 20 de kilograme de…mere.
  Asta ar insemna ca, in urma distribuirilor si a redistribuirilor, in medie, un om castiga in medie 2 kilograme de mere pe zi.

  Dupa un an, din cauza secetei, cei 10 oameni produc doar 15 kilograme de mere pe zi. Pai oricum ai distribui sau redistribui aceste 15 kg de mere, e clar : unii(daca nu chiar toti) oamenii vor pierde.

  Orice lege ar da liderul lor de a da tot cate 2 mere pentru fiecare…practic nu se poate.

  Zi-le pe romaneste, daca ei nu inteleg 🙂

  • octaaa Says:

   Daca in momentul in care productia era de 20 de kilograme de mere pe zi…s-ar fi pus de-o parte macar un kilogram de mereu(bineinteles fara a se strica:) ), am fi avut azi ceva mere in plus.

   Numai ca noi, in anii in care produceam mai mult, in loc sa punem cate-un mar de-o parte am facut taman pe dos. Ne-am dus si la vecini sa ne imprumutam.

   Iar astazi, din cele 15 mere produse zilnic, vreo 3 le dam pe datoriile facute in trecut.
   Asa ca ramanem doar cu 12 mere.

 27. han Says:

  Off-topic – ce faceti cu legea ANI?

  • mihaivoicu Says:

   Sa vad intai ce articole sunt cerute la re-examinare. Oricum nu este un subiect cu care PNL sa aiba probleme. E o tema falsa dar nu conteaza, votam tot ce e nevoie.

 28. octaaa Says:

  @Ioana, probabil ca tu vorbesti in bataie de joc.

  Acum sa stii ca tare mi-as dori sa merg in Parlament, in Comisia de Buget-Finante si sa dau un test de cultura generala economica si unul de logica cu nenii de acolo.
  Chiar sunt curios pe ce loc as iesi.

  Si iti zic ceva : daca as fi fost ministru de Finante in ultimii ani…nu am fi ajuns aici.
  De nu stiu cat timp de exemplu imi bat gura(sau degetele) semnaland anumite derapaje din economie si sugerand variante sustenabile. De mult timp tot vorbesc despre mixurile de politici anticiclice.

  Acum la subiect :). Din pacate nu am nici macar un simplu loc de munca. Pentru ca nenea Vladescu prefera oameni precum Bitman sau Andrei Gheorghe. Desi azi nu mai sunt angajati la Ministerul de Finante, faptul ca au fost pusi acolo arata criteriile de numire si de promovare a oamenilor din minister.
  Prin ministerul asta de Finante(cum de altfel prin toate ministerele si in toate guvernarile) au fost numiti oameni pe cu totul alte criterii decat cunostintele si inteligenta.
  Sunt o gramada de absolvenit Spiru, Brancoveanu, etc… Sunt o gramada de rude, de amante si de spagari. O gramada!

 29. octaaa Says:

  @Han, ba poti sa inmultesti merele. Asta daor daca esti Iisus Hristos 🙂
  Doar El a inmultit pestii parca, nu-i asa ?

  Ori la noi, asa cum spui si tu, avem un electorat atat de partizan… un electorat care vede in liderii propriului partid numai Iisusi Hristosi ; iar in partidul opus numai draci 🙂

  PS : Fireste ca nu se poate. Si fireste ca actuale scaderi nu vor fi suficiente.

 30. astralro Says:

  „un altfel de politica” = minciuna securista
  „politica bunului simt”= nesimtire totala
  CU ASEMENEA LOZINCI VIN GALBENII IN FATA TARI , IN TIMP CE EI IN PARLAMENT LUPTA SA TRIMITA LA CURTEA CONSTITUTIONALA DOI FOSTI COMUNISTI (posibil si securisti). ASTA REPREZINTA PENTRU EI SCHIMBAREA IN BINE A TARII , BRAVO MAI BINE CA VA ARATATI ADEVARATA FATA IN OCHII POPORULUI.dorneanu si melescanu REPREZINTA PENTRU GALBENI SI ROSII OAMENII MORALI ,INTEGRII, NEPARTINITORI CE VOR IMPARTI DREPTATEA IN TARA ASTA ?
  DRAGI POSTACI SEAMANA ACEST FAPT CU IMIXTIUNEA POLITICA FARA SCRUPULE ORIUNDE SI ORICUM ? EI CUM E CU „liberali’ CARE SUNT CA „alba ca zapada” IN COMPARATIE CU PORTOCALII ?

 31. radu Says:

  @astralro: bravo.
  Agramatism sau erori de tastatura?
  „IN FATA TARI”
  „MORALI, INTEGRII”.
  Adica noi suntem postaci pt. vina de a comenta pe un blog liberal. Dvs. ce sunteti? Postac PDL in misiune. Daca nu va place, ce cautati aici? Nu va multumeste blogul dnei Udrea?
  Sa va spun ceva cinic: toate povestile astea cu lustratia sunt un lux pentru vremuri cand economia merge cat de cat. Ele nu prind decat la cateva procente din populatie. Nu castigi alegerile cu ele decat daca ai marea masa neideologizata de partea ta. Cand o pierzi pe-asta, degeaba vii cu ANI si cu NANI. E ca si cand omul moare de foame si tu-i spui sa invete teoria relativitatii restranse.
  S-au dus vremurile cand ii prosteati pe prosti cu povesti furate de pe la GDS spuse de Besescu-securila, Udrea, Videanu, Berceanu.
  Cand PDL se va duce de tot pe tobogan si o sa veniti cu saru-mana la PNL, o sa va dam afara. Mergeti la Ponta, daca va primeste.

 32. Dramoleta Says:

  Mai bine i s-ar pregăti lui o excludere din profesie.

 33. astralro Says:

  Sigur @ radu , de fapt de ce sa schimbam ceva cand totul a fost ok 20 de ani ? Cand economia duduie datorita bravilor tovarasi galbeni , cand bugetarii dorm sau fura pe salarii babane , cand totul merge ca pe roate in tara asta , sigur ai dreptate de ce ?
  Si apropo ce caut eu aici te intrebi , sunt aici pentru ca acest parlamentar este platit si din banii mei si eu sunt hotarat sa nu mai tolerez ipocrizia si minciuna acestor oameni. Tu daca te complaci in „mocirla” e treaba ta .

  • radu Says:

   Bine ca sunteti dvs. sfinti. Nu va mai crede nici naiba. Si sunteti si incompetenti pe deasupra.
   Tolerati-le ipocrizia si minciuna oamenilor dvs din PDL.
   Ar trebui sa va cereti scuze pentru gogomania asta fascista cu bugetarii care dorm sau fura. Chiar asa, toti bugetarii? Domne, chiar sunteti un individ responsabil?
   Acest guvern ticalos, basca cu aparatul prezidential supradimensionat si sinecuristii-capusa sunt platiti tot din banii nostri!
   Nu aveti si dvs. parlamentari pe care-i platiti din banii proprii? De ce nu stati pe blogurile lor? Va spun eu de ce, aici v-a trimis dna Topoliceanu in misiune, pe banii nostri!

  • octaaa Says:

   @astralro, dar tanti Udrea n-are si ea blog?
   Ca acum serios…eu cred ca direct sau indirect beneficiaza de mult mai multi bani publici decat Mihai Voicu.

   Stai asa, sa nu mai fie nenea basescu presedinte…ca poate, dupa modelul Iliescu – isi va face si el blog.

   Sunt curios daca il vei intreba ce e cu flota, ce e cu infrastructura(ma rog lipsa ei).
   Sunt curios daca il consideri responsabil pentru declaratiile si semnatura prin care se aproba marirea salariilor profesorilor cu 50%…intr-un an in care s-asa aveam un deficit bugetar de 5,4% , iar criza tocmai patrundea la noi.
   Sunt curios daca il vezi responsabil(sau mai bine zis iresponsabil) pentru bugetarii din serviciile secrete supradimensionate. Extrem de populate chiar.
   Sunt curios daca esti multumit de tepele date marilor curupti in acesti 6 ani de mandat. Caci eu unul n-am vazut nici o teapa. Ba chiar il vad azi la brat cu Michi Spaga.
   Sunt curios daca il vezi responsabil pentru numirea in fruntea guvernului a unui afon in ale economiei.
   Sunt curios daca il vezi responasabil pentru distrugerea PNT-ului.
   Sunt curios daca il vezi responsabil pentru ingroparea tarii in datorii.
   Sunt curios ….

   PS : a nu se intelege ca ceilalti sunt mai breji, ca n-au si ei bubele lor.

  • atreides Says:

   ”cand bugetarii dorm sau fura pe salarii babane” Daca bugetarii astia o duc asa de bine, de ce nu te-ai angajat si mata la stat?
   ”acest parlamentar este platit si din banii mei si eu sunt hotarat sa nu mai tolerez ipocrizia si minciuna acestor oameni” Si ceilalti 470 de parlamentari tot (si) din banii matale sunt platiti, sa intelegem ca si pe blogurile lor comentezi? Dom’le, da’ de muncit cand mai muncesti?

 34. Laura Says:

  Am si eu obsesia mea.

  Avioanele astea

  https://mihaivoicu.wordpress.com/2010/03/31/programul-rabla-in-ceruri-cine-decide/

  se mai cumpara ?

  • mihaivoicu Says:

   Dupa cum stii nenea Base a pasat problema la parlament. Sigur ca nu ne apucam sa discutam pt ca nu avem raspuns la problema simpla a banilor.

 35. octaaa Says:

  @atreides, Intrebi de ce nu s-a angajat la stat?
  Pai cum anume m-as putea angaja eu la stat?
  Ca imi doresc mult, pe bune. Dar cum sa o fac? Relatii nu am; spaga nu-mi vine sa dau; de prostituat nu ma prostituez(ca nu doar fetele o fac)…

  Si al dracului daca gasesc ceva…nici la stat, nici la privat.

  Dar sa stii ca la stat sunt venituri mai mari si munca mai putina decat la privat.

  • atreides Says:

   Pai depinde in ce domeniu vrei sa te angajezi (vorbesc in general, ca acum angajarile sunt blocate oricum; eu intrebam de ce nu s-a angajat in trecut, cand se putea, si cand trebuie ca era extrem de simplu, caci, conform teoriei sale, la stat se freaca tiparul, deci cat de competent trebuie sa fie cineva daca tot ceea ce i se cere este sa frece tiparul? 🙂 )
   Intamplator, eu sunt bugetar. M-am angajat acum vreo 15 ani (prin concurs pe bune), cu un salariu de pornire maret de vreo 50 de dolari, ca tanar asistent de cercetare. Nu cred ca ar fi tentat pe foarte multi, nu-i asa? Pe vremea aia eram paria societatii, acum sunt grasanul care sufoca economia privata si cancerul din bugetul statului…

 36. MARIN Says:

  O ALTĂ ZI DIN VIAŢĂ
  de mine

  Astăzi e soarele pe cer,
  Mă simt mai tare, mai prosper,
  Dar, când umblu la frigider,
  Ce pot sa fac ? Decât să zbier !

  De ce ? E simplu ! N-aţi ghicit ?
  Mă simt din nou mai fericit.
  Căci neavând ce mai mânca,
  Dantura mi-o voi proteja.

  O boare rece m-a lovit
  Din frigider ! Cred c-aţi ghicit !?
  Deja mă simt la Polul Nord,
  Precum un pinguin netot.

  Cu degetele îngheţate,
  Apuc telecomanda, frate.
  Mă uit să văd pe ce s-apăs.
  Aleg modul liber-ales.

  Să fac infarct ! Zău, chiar aşa !
  Nu mi-am putut imagina,
  Că-n Parlament începe fuga
  Din dreapta-n-stânga, ca năluca.

  Dar, staţi că este un semn bun !
  Ce dracu ? Doar nu sunt nebun !
  Săracu om chiar a plecat,
  Căci de minciuni s-a săturat !

  Mai ştii ? poate vom asista,
  La dispariţia cuiva ?!
  C-o moţiune de cenzură,
  Orice-i posibil în natură !

  Dar, staţi ! apare Ponta-acum.
  Este nervos, zici că-i „nebun”
  S-a luat de Boc că-i nesimţit,
  Băi frate, tare l-a plesnit !

  Spre seară, pentru relaxare,
  Mazăre iese pe ecrane,
  Într-o ţinută adecvată,
  Cauzei crizei invocată.

  Şi pe un ton milităros,
  Ne-a explicat cum d-na Nuţi,
  A mai găsit un os de ros,
  In spiritul vag al virtuţii.

  Se face seară şi-i păcat,
  O zi din viaţă a plecat !
  Dar, ne trezim de dimineaţă
  Cu gândul spre o altă viaţă.

 37. Calinescu Mihail Says:

  Cine are rabdare sa citeasca avizul Consiliului Legislativ dat pentru proiectele de legi pentru care Boc vrea sa angajeze raspunderea Guvernului va ramane consternat! Atat de bine le-au facut si aprobat in sedinta de guvern din 30 mai ca practic desfiintasera pensia sociala minima garantata -cea de 350 lei- trecand in proiect ca „se abroga art. 27 din legea 11 / 2010 privind bugetul de stat”, articol care reglementa baza de calcul pentru cuantumul acestei „indemnizatii sociale pentru pensionari” cum se va numi de acum inainte! Dupa ce au primit inapoi proiectul de la Consiliul legislativ, si-au dat seama cat de prosti au fost si au scos articolul respectiv din proiectul de lege pe care l-au inaintat la Parlament! In schimb, desi Consiliul legislativ i-a atentionat ca din cauza modului de formulare pensiile pensionarilor obisnuiti vor fi reduse practic de 2 ori cu cate 15%, odata in luna iunie direct cu 15% si inca o data dupa intrarea in vigoare a legii -care se poate produce cel mai devreme in 21 IULIE- prin reducerea valorii punctului de pensie de la 732 lei la 622 lei, Emil Boc si ai lui din guvern nu au modificat nimic, ba chiar au mai adaugat la articolul respectiv ca si indemnizatiile pentru insotitorii persoanelor cu gradul I de handicap se vor reduce cu 15%! Sa mai spunem ca trecusera ca respectiva lege urmeaza sa se aplice incepand cu drepturile lunii iunie, dar fara sa se specifice al carui an? Sau ca pentru marii specialisti din Guvern VLADESCU, SEITAN si PREDOIU care au semnat Expunerea de motive, numerotarea articolelor din proiectul de lege se face sarind de la XVII la XXI? Sau ca au abrogat articole din unele legi uitand ca in legile respective au ramas articole care fac trimitere expresa la cele abrogate? Si cate nu mai sunt, dar mai mentionez doar unul marunt, anume ca atat de bine cunosc ei si specialistii in tehnica legislativa cu care se lauda, ca au numerotat articolele de lege cu cifre romane, situatie folosita doar in cazurile cand se modifica sau se completeaza o lege/legi in vigoare, ori cele 2 legi cu care vin in Parlament sa-si angajeze raspunderea sunt legi nou-noute! Plus ca in domeniul recalcularii pensiilor speciale, intrun articol au trecut ca recalcularea se face incepand cu drepturile aferente lunii iunie, pentru ca in articolul urmator sa prevada ca procesul de recalculare va incepe dupa emiterea unei Hotarari de guvern care va reglementa procedeul de recalculare si care se va da intrun termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a legii! Cu asa specialisti si membri ai Guvernului, nu va fi nici o mirare ca vor apare o multime de probleme -la fel ca in cazul aplicarii Legii unitare de salarizare in domeniul bugetar-, daca aceste doua legi vor reusi totusi sa intre in vigoare! Ar fi bine daca parlamentarii opozitiei ar studia foarte atent observatiile facute de Consiliul legislativ si sa ceara explicatii Guvernului de ce nu a tinut cont de toate recomandarile acestui for!

 38. Un liberal deja optimist Says:

  @Marin,
  Nutzi, Nutzi..spaima spiritului Virtutii ! So..
  Desi la mine in Nicolina se spunea altfel..

 39. Un liberal deja optimist Says:

  @Calinescu Mihail,
  Aveti dreptate! Si eu am sesizat o gramada de idiotenii. Problema nu sunt ministrii ci functionarii complet neprofesionisti pe care i-au adus dupa Decembrie 2008. Este incalificabil sa elaborezi legislatie pe picior ignorand toate procedurile legale. Asa ceva n-am intalnit si nici n-am citit ca s-a intamplat vre-odata.Nici comunistii la inceputurilor n-au comis astfel de idiotenii!

 40. MARIN Says:

  @Calinescu Mihail
  Stimate Domn,
  Nu stiu de ce mai sunteti atat de mirat de modul cum specialistii acestui Guvern isi exercita atributiunile functionale ?
  Si poate, nu ar trebui sa-i condamnam pe ei ci pe cei care le-au permis accesul la aceste functii.
  Eu sunt unul dintre cei care am angajat foarte multi tineri dar, m-am ocupat de ei. La momentul angajarii il introduceam pe fiecare intr-un program de mentorat si saptamanal discutam cu fiecare depre problemele pe care le intampinau sau nu le intelegeau in aceasta etapa de „acomodare”. Probabil, in prezent, nu mai exista preocupari pe linia formarii si pregatirii personalului. Oamenii, in general, indiferent de studiile pe care le au, in momentul in care vin intr-o institutie simt impactul diferentei intre teorie si practica. Dar, daca la aceasta se mai adauga si indiferenta celor care le coordoneaza activitatea, nu trebuie sa ne mai miram de aspectele sesizate de dvs.

 41. Jimmy Says:

  Excelent titlu de teză de doctorat!

  sau Sfaturi simple pentru tupeiști, cinici și hoți.

 42. ela Says:

  han spune:
  iunie 2, 2010 la 22:09

  Pai si daca acel unic salariat are salariu de 10000 RON/luna, deci media e de 10.000 de RON. Argumentul nu tine.

  Legat de pensiile speciale, parlamentarii au trantit deja un guvern care vroia sa schimbe sistemul de pensii ..
  ………………………………………………..

  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO viata meaaaaaaaaaa.

  nu sti ce inseamna media, nu sti formula mediei aritmetice ??????
  Wau ! naspa.

  daca tu ai salariul de 10.000 roni si eu de 1.000 roni ghici care-i media ?

  Ei bine media aia este baza la care se raporteaza afuristitul ala de puct.
  Media se face la nivel de tara/national nu pe unitate, of, chiar n-are rost. e groaznic ce ni se intampla cu asemenea oameni care UNII DIN NEFERICIRE au ajuns in posturi in care fac numai rau.

  Doamne mare cu ce-a gresit poporul asta de a hranit indivizi care nu inteleg nimic.

  Ziceam in general, nu te ofusca, te rog.
  Nu mai e nimic de facut….. inteleg acum de ce Romania este un popor de oameni resemnati Iar cei cu adevarat buni au plecat.

  • han Says:

   In exemplul meu e un singur salariat. Deci media se face la un singur salariu. Ca sa intelegi si tu, sa zicem ca nu o sa fie nici un salariat. De unde o sa se plateasca pensiile? Cum sa nu fie reduse?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: