Departe de tentații, că e mai sigur

Serialul problemelor din majoritatea guvernamentală, după șocul de la votul din Camera Deputaților, și-a derulat episodul al doilea la Senat, tot pe subiectul desemnării unui judecător la Curtea Constituțională.

În urma audierilor de la Comisia Juridică, cea chemată să dea un aviz consultativ, candidatul PDL nu a întrunit nici măcar un singur vot favorabil. Senatorii arcului guvernamental au fost de-a dreptul șocați când au văzut pe cine ar trebui să susțină. Au folosit chiar tot felul de expresii, unele dintre ele preluate de presă, cea mai soft fiind ”doamna a făcut probabil un tratament care nu prea i-a reușit”. Jur că e un citat, nu pun de la mine, nu sunt senator și nu cunosc persoana.

Din disperare de cauză, cu toate că ar fi trebuit să urmeze votul secret pentru desemnare în plen, majoritatea a scos de pe ordinea de zi acest punct, singura soluție avută la îndemână. Spun asta pentru că scoaterea de pe ordinea de zi s-a făcut prin vot deschis, la vot secret ar fi fost de-a dreptul un măcel.

Și când te gândești că toată povestea cu angajarea răspunderii a fost tergiversată tocmai pentru a se face nominalizările acestea la Curte.

Problemele de vot ale majorității nu se opresc aici. Un alt senator PD, tot de Prahova, anunță că va vota moțiunea. Are ceva probleme doamna Anastase în filială, nu glumă. Înțeleg că, în plin atac de panică, șefii PD vor să se asigure de controlul votului printr-o decizie care să-i țină pe proprii parlamentari departe de urne. Aceeași doamnă Anastase, cea căreia îi pleacă parlamentarii de Prahova (mai urmează și un deputat, după cei doi senatori) a aruncat un populism pe tema solidarității cu guvernul și a spus că parlamentarii PD n-ar trebui să participe la vot.

Parlamentarii PD sunt așadar solidari, strâns uniți în jurul guvernului, dar mai bine să nu se apropie de urnă ca nu cumva să greșească.

Etichete: , , , , , ,

37 răspunsuri to “Departe de tentații, că e mai sigur”

 1. radu Says:

  Domnule Voicu, eu cred ca opozitia ar trebui sa negocieze cu disidentii din PDL pt. ca acestia sa-si dea demisia din PDL si sa treaca direct la PSD sau PNL, in schimbul unor locuri pe liste sau candidaturi la primarii. Vorba dlui Dancu, daca tot favorizeaza uninominalul migratia politica in ambele sensuri, de la Opozitie la Putere si retur, dati-le o sansa. In felul asta ii scoateti in afara PDL la vot, si nu mai e nevoie sa faca pe absenteistii.
  La fel, pana luni aveti timp sa negociati si ruperea unor parlamentari de la UNPR sau minoritati-altele decat cea maghiara.

  • mihaivoicu Says:

   Vor veni cativa, nu neaparat in schimbul unor avantaje, fie ele si politice. Vin pentru ca nu sustin politica guvernului.

  • luc Says:

   Ce bine o sa-i stea dlui Antonescu cand va vitupera din nou la adresa „tradatorilor”,”ostii de stransura”,”fripturistilor”,etc,etc.Ca doar nu si-o inghiti principiile dupa numai cateva luni de zile!

  • mihaivoicu Says:

   De unde friptura in opozitie? E o mare diferenta, oamenii astia pleaca de la putere. Contra a ce avantaje?

  • adrian Says:

   orice negociere de acest tip mi s-ar parea josnica. mi se pare josnica atunci can am vazut-o la PSD, cand o vad la PDL si mi s-ar parea absolut scarboasa si neproductiva din partea PNL …
   slava cerului ca au plecat aia care au plecat si ca niste badarani grosieri precum Boureanu nu mai au posibilitatea sa pateze obrazul unui partid care ar trebui sa stea mai drept si cu obrazul curat daca nu macar subtire …

   • radu Says:

    Pana la urma, aveti dreptate.
    Ultimul „bourean” plecat e Morega. Duca-se invartindu-se langa Mantogii lui! O asemenea plecare nu e o pierdere, e un castig pt. PNL.

   • tibi Says:

    Nu exista politician care sa nu accepte ca regula nr.1 in politica este „Scopul scuza mijloacele”.

   • tibi Says:

    Si, in plus, de prea multe ori si scopul este murdar si mijloacele sunt incorecte.

 2. radu Says:

  E OK. As fi de stiut care e potentialul de mobilizare al opozitiei parlamentare, adica pe cati parlamentari din opozitie se poate conta ca prezenta la votul motiunii. E important, pentru obtinerea a jumatate plus unu din total, in cazul in care parlamentarii din arcul guvernamental vor fi constransi sa se abtina la ordin.

  • luc Says:

   @radu,
   stiti ca se spune ca nu mereu e bine sa ti se intample ceea ce-ti doresti.Sunteti convins ca liberalii isi doresc cu adevarat caderea guvernului in acest moment?Daca-i invita cineva la guvernare si va trebui sa taie salarii si ce-o mai fi de taiat cu propriile manute?

   • radu Says:

    Dar cine-a zis sa vina acum liberalii la guvernare, cu o majoritate incerta si virtualmente dominata de PSD? Exista si alte solutii pentru urmatorul an.

  • mihaivoicu Says:

   Mai avem o saptamana de lucrat.

 3. adrian Says:

  off topic putin. In urma cu vreo doua ore eram oprit in trafic alaturi de un lung carnat de masini si stam … si stam … la fostul restaurant Budapesta. Statea sa vina o coloana oficiala din sus de la Filaret. Poate pe cronometru nu am fost opriti mai mult de 5-6 minute dar oprirea parea din ce in ce mai abuziva. Asa ca am asteptat coloana si cand a trecut prin fata noastra am claxonat cu sete ca eram mai in fata. Au claxonat si altii, aia care s-au prins de ce claxonam. Numai unul cu masina de BGS m-a apostrofat ca nu sunt civilizat asa ca i-am spus ca nu claxonez partenerii de trafic, nu claxonez nici macar pe politisti ci ii injur pe aia din „oficiala”.
  Stiu ca am fost pueril, chiar foarte pueril dar credeti ca am fost deplasat?

  Propun ca tuturor din trafic ce li se intampla sa stea pentru coloane oficiale sa-i huiduie cu claxoanele … recunosc ca pentru un moment foarte scurt te racoreste 🙂

  • han Says:

   Dar cei care sunt in jur si trebuie sa suporte claxoanele ce vina au?
   Mai ales pietonii care nu sunt izolati fonic de o masina ..
   E bine sa fim mai putin egoisti, chiar daca ne lipsim de o racoreala 🙂

   • adrian Says:

    imi pare rau, n-am stiut ca erati in coloana …

    cred ca si fluierele de la marsurile nemultumitilor ar fi bine sa fie interzise la momentul protestelor. sa protestam in liniste … liniste … cine facea apel la liniste ?? nu-mi mai aduc aminte, dar asa suntem noi romanii uitam repede si iertam la fel de repede sau ne consolam cu ideea ca n-avem ce face. si ca nu putem schimba nimic tocmai acum in momente de criza si asa mai departe … sa lasam alesii sa lucreze in liniste … si sa ne taie calea in coloana cu girofar.
    ei bine eu cred ca NOI n-aveam nicio vina si nu trebuia sa suportam coloane „oficiale” care oricum veneau cu sirenele si claxoanele lor!

  • mihaivoicu Says:

   Adrian, poate ca ai deranjat cu claxonul 🙂
   Data viitoare sa tii o ladita cu rosii in masina. Sunt silentioase.

 4. ENE Dragos Marian Says:

  PLANUL LUI BASESCU ESTE INSTALAREA LUI LAZAROIU CA PRESEDINTE AL CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI INTARZIINDU-SE SINE DIE PRIN TERTIPURI STIUTE DE BASESCU,ANASTASE,TOADER NUMIREA LUI DORNEANU LA C.C.R…
  DIN ANUL 2005 SE TERGIVERSEAZA APLICAREA Art. 13(1) (3) Legea nr. 304/2004PENTRU FALSIFICAREA CELOR DEZBATERILOR URMATE IN SEDINTA PUBLICA IN FIECARE AN SE PRELUNGESTE PRIN OUG
  OUG Nr.114/2009 Art. XI. — Termenul prevazut la art. III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 653 din 22 iulie 2005, de la care se aplica dispozitiile art. 13 din Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la inregistrarea sedintelor de judecata, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2011.

  PRIM-MINISTRU
  EMIL BOC
  Contrasemneaza:
  Ministrul finantelor publice,
  Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
  Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
  Mihai Constantin Seitan
  Ministrul administratiei si internelor,
  Vasile Blaga
  Ministrul sanatatii,
  Cseke Attila
  Ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului,
  Daniel Petru Funeriu
  p. Ministrul justitiei,
  Alina Mihaela Bica,
  secretar de stat
  Bucuresti, 23 decembrie 2009.
  Nr. 114.
  APLICAREA ART 13ALIN 1 SI 3 CUI II FOLOSESTE?MAFIEI ADMINISTRATIVE JUDICIARE SPRIJINITE DE MAFIA POLITICA DIN PD(L)SI COORDONATA DE TRAIAN BASESCU !!!!
  OUG Nr.114/2009 privind unele masuri financiar-bugetare 11 Ianuarie 2010
  Legea nr. 304/2004, privind organizarea judiciara
  Art. 13. – (1) Sedintele de judecata se inregistreaza prin mijloace tehnice video sau audio ori se consemneaza prin stenografiere. Inregistrarile sau stenogramele se transcriu de indata.
  (2) Grefierul sau specialistul in stenografie consemneaza toate afirmatiile, intrebarile si sustinerile celor prezenti, inclusiv ale presedintelui completului de judecata .
  (3) La cerere, partile pot primi o copie a transcrierii inregistrarilor, stenogramelor sau notelor grefierului.
  DUPA 3 ,4 CERERI MIN SE ELIBEREAZA INCHEIEREA DE SEDINTA -DUPA DOUA SAPTAMANI INCHEIEREA DE SEDINTA,CAM CU O ZI INAINTE DE TERMENUL URMATOR
  IN 1 ianuarie 2011.SE VA MAI DA INCA O OUG PANA IN 2012,SI APOI CAND VINE PSD-ul SI PNL-ul LA PUTERE ,PROBABIL CA SE VA INTAMPL ADIN NOU DACA VA MAI FI MONITORIZAT DE CATRE COMISIA EUROPEANA STATUL AGRESOR DENUMIT ROMAN!
  A SE VEDEA ADRESA DE RASPUNS A ICCJ SCAF TRIMISA .ACELASI LUCRU SE IONTAMPLA DIN 2005 ADIOCA DE CAND CONDUCE TARA BASESCU TRAIAN !ACEASTA OIN CONDITIILE IN CARE AU EXISTAT PROGRANMME OINTERNATIUOANLE IN ACEST SCOP DAR MINISTRUL PREDOIU A FOLOSIT BANII PENTRU PLATA MAGISTRATILOR CORUPTI ,SCHIMBAND DESTINATIA FONDURILOR BANESTI EXTERNE !!!NU ACHIESATI LA ORDINUL ILEGAL BASESCIAN ,PRIVIND CODURILE ,PRETEXT AL LUI BASESCU PENTRU ACOPERII MURDARIU ADIN J.A.I.
  NE VEDEM LA RAPORTUL C.E.
  CEL MAI CORUPT PARTID ESTE PD(L).EL TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII!Ir TRAIAN BASESCU,CREATORUL SI COORDONATORUL ACESTUI PARTID ,TREBUIE DEMIS DE CATRE PARLAMENT SI POPOR!!
  DISCRIMINAREA UNORA SI PRIVILEGIEREA ALTUIA IN DETRIMENTUL ALTORA,NU POATE INSEMNA DECAT UN TRAFIC DE INFLUENTA PENTRU CA LAZAROIU SA PUINA IN PRACTICA RECOMANDARILE LUI BASESCU .CEEA CE DICTEAZA TOTALITARUL ,EXECUTA OBEDIENTII CARE NU VOR SA-SI PAIRDA ORIVILEGIILE CLASEI CONDUCATOARE…CEI CE OCUPA FUNCTII DE CONDUCERE IN AUTORITATILE STATULUI AU FOST PROPUSI SI INSTALATI IN FUNCTIE TOCMAI PENTRU TRADAREA INTERESELOR NATIONALE SI SUSTINEREA INTERESELOR ISRAELULUI,SUA,FRANTA,SPANIA,PORTUGALIA! !
  Basescu : Analizez si posibilitatea sa nu mai candidez inca o data t27 January 2009Presedintele Traian Basescu a declarat aseara la postul public de televiziune, ca ia in calcul si varianta sa nu mai candideze pentru un nou mandat la Cotroceni, daca va constata ca politica economica a Guvernului Boc va esua.
  • Minciuna individuală politică, orientată către schimbarea opiniei şi convingerilor unui individ sau a unei mulţimi de subiecţi, cu obţinerea posibilităţii de a manipula intenţiile şi comportamentele altora în favoarea unui singur individ;
  • Minciuna colectivă practicată de un grup sau de către o comunitate cu o anume poziţie socială şi privilegii. Minciuna politică colectivă vizează păstratea statutului şi privilegiilor de catre o minoritate aflată în conflict de interese cu o majoritate defavorizată, lipsită de privilegiile grupului;
  • Minciuna economică, individuală sau colectivă, ascunde intenţionat starea reală a unei economii locale, regionale, statale sau globale din diferite motive.
  MINCIUNILE ELECTORALE ALE PDL PRIN CARE IN 30 NOIEMBRIE AU INSELAT 5 MILIOANE DE ELECTORI SI PRIN CARE AU PRELUAT PUTEREA IN STAT:”ALEGE OMUL CARE SA RE REPREZINTE ,PENTRU A ITI REZOLVA PROBLEMELE TALE SI ALE COMUNITATII.VOTATI OMUL CARE VA STIE CEL MAI BINE NEVOILE SI CARE ISI IA ANGAJAMENTUL CA SE VA LUPTA PENTRU VOI IN PARLAMENT
  „Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit” – (Horatiu)

 5. radu Says:

  Stie cineva daca Petre Lazaroiu e cumva ruda cu Sebastian Lazaroiu?

 6. olimpiu65 Says:

  pe mine ma amuza un singur lucru: tov Ponta o ameninta pe coana Roberta-Alma cu Parchetul! mai sa fie! dar gratie cui este aceasta semidocta in ale legistlatiei si regulamentelor presedinta camerei????
  era frumos cand unii erau ministrii si altii presedinti de camere nu?????

  • Eva Says:

   Nu poate scoate o fraza pronuntata corect, face dezacorduri gramaticale, de unde pretentii sa stie legislatie. Eu in locul ei nu as deschide gura in public, chestie de bun simt. Imi aminteste de Eba…

  • mihaivoicu Says:

   Asta i-am zis si eu lui Vali Zgonea acum cateva zile : Voi ati votat-o!

 7. Bibliotecaru Says:

  Numai de nu s-ar ajunge la un război civil… că mult nu mai este. Şi atunci domnul Boc ar avea şi justificarea…

 8. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Sper că cei care au părăsit PNL-ul să nu fie primiţi înapoi în cazul în care vor dori să schimbe iar corabia.

  • tibi Says:

   Dar daca un parlamentar PDL sau UNPR dar nu dintre cei plecati din PNL ar cere sa intre acum in PNL vi s-ar parea corect?

  • Bibliotecaru Says:

   @ tibi
   Eu consider că cineva care intră într-un partid ar trebui să o facă, nu pentru că partidul este la putere, nu pentru că i se promite un post, nu pentru că are nişte avantaje, nu pentru că vrea să facă avere… Singurul motiv ar trebui să fie doctrina partidului. Cineva care se plimbă de colo-colo, după cum bate vântul… este evident că nu are treabă cu politica partidului ci cu oportunismul.

   Nu, nu mi se pare un lucru corect…
   Părerea mea este că cel care schimbă un partid cu un alt partid, ar trebui să reînceapă iarăşi de jos, de la bază, şi să facă dovada capacităţii sale politice.

  • han Says:

   corect!

 9. Alin B howitzer Says:

  Acesta e un moment de maximă tensiune în Parlament. Evident, ca în orice „mulţime” şi parlamentarii puterii sunt distribuiţi inegal în raport cu caşcavalul…
  Ne bazăm pe liderii noştri să-i „cearnă” pe dezertori – ei îi cunosc cel mai bine.
  Ne bazăm pe noi înşine – membri ai partidelor de opoziţie – să folosim cât putem din timpul liber pentru „micro-politica de zi cu zi” şi nu pentru fotbal-bere-gaşcă-seminţe-etc
  Nu m-aş baza pe vreo „reacţie populară” prea curând
  http://boicualin.blogspot.com/2010/06/explodeaza-mamaliga-pana-n-septembrie.html
  CE RĂMÂNE?
  Oamenii au nevoie de speranţă, de orizont (şi eu am nevoie).
  Atunci când este ceaţă şi nu se vede orizontul POATE AR TREBUI MĂCAR SĂ STRIGĂM, SĂ ŞTIM CĂ SUNTEM din ce în ce mai puternici şi pregătiţi…
  V-aş ruga să luaţi în considerare organizarea unui miting PNL în Bucureşti ÎNAINTE de „asumarea răspunderii”
  Adică (hi hi hi) măcar pe 12 iunie…

 10. Jimmy Says:

  Și aici, musai să te susțin.

 11. radu Says:

  Pentru cei care sustin ca PNL vrea sa intre la guvernare:
  Varujan Vosganian sustine ca miza motiunii de cenzura este “restabilirea credibilitatii guvernului ca institutie”, fapt imposibil de atins sub Cabinetul Boc. “Un guvern lipsit de orice credibilitate nu poate implementa masurile anuntate de Boc. Nu poate fiindca nimeni nu crede ca Guvernul asta, care are o imagine catastrofala, poate respecta ideea de austeritate. Alt guvern ar putea sa o faca. Dar, exclus guvernul Boc. Acest cabinet nu va putea nici macar sa taie salariile si pensiile, asa cum a promis si a anuntat. Nu va putea fiindca nemultumirile sociale se vor transforma in dezordine sociala si tara va intra in haos. Asta e si rostul motiunii de cenzura. Sa fortam aducerea altui guvern care sa fie credibil si care sa poata impelementa masurile de austeritate”.

 12. Un liberal deja optimist Says:

  @radu,
  Dar de ce sa nu intre? Nu e cel mai performant partid din istoria moderna a Romaniei? Ce-s prostiile astea? Ratiunea existentei unui partid este sa guverneze. Mai ales daca are cu ce si cu cine..

 13. han Says:

  Obisnuitele manevre romanesti.. se intampla de fiecare data. Pana partidele nu o sa inteleaga ca unitatea nu se realizeaza prin constrangere sau forta ci prin convingere nu o sa ajungem nicaieri.

 14. Mihaela Petrescu Says:

  Ei…dar UDMR e strins unit in jurul guvernului! Vin in fata cu fraza : „noi nu tradam partenerii de alianta”…

 15. Un liberal deja optimist Says:

  @radu,
  Am zis si eu, n-am dat cu paru’. Ai dreptate. Nu pea are cu cine sa guverneze. Nu ca n-ar putea.Ar exista riscul sa guverneze iar cu mana dreapta legata de PSD ca pana in 2008.

 16. Melcul atomic Says:

  Scuze ca scriu aici… interesat/a de un schimb de link ?
  Merci fain 🙂
  http://melculatomic.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: