Eu zic să se pregătească

Generalul imobiliar face iar pe opozantul și declara că este posibil să părăsească guvernarea. Am mai văzut filmul ăsta, atunci când a ținut un discurs fulminant în Senat despre onoarea de militar și pensiile colegilor săi și apoi a votat exact invers.

Acum amenință cu opoziția dacă scăderile de pensii și salarii vor rămâne în vigoare după 31 decembrie. Zic să se pregătească fie chiar să plece sau mai degrabă, în stilul caracteristic, să se răzgânedească. Poate că nu a auzit declarația domnului Boc, cel care spunea că speră ca anul viitor, în funcție de evoluția economică, pensiile să poată crește încetișor. Cine crede, de altfel, că la 1 ianuarie vor reveni la vechile valori ale pensiilor și salariilor? Chiar sunt curios.

Sau poate dl. Oprea se referea la 31 decembrie 2014.

Etichete: , , ,

89 răspunsuri to “Eu zic să se pregătească”

 1. ela Says:

  la RTV ..tapalaga, asa zis jurnalist care apara …ha,ha interesul public….presteaza atac murdar la Crin Antonescu 😦 in numele lSI FAVOAREA lui zeus.
  Crin este prea domn pentru un razboi atat de murdar, si da este un razboi intre putere si restul lumii facilitat de pressarii pro manelism politic.

  • luc Says:

   Dl Antonescu s-a cam obisnuit sa vorbeasca singur cu alde Gadea,Ciutacu,Ciuvica,Stan,Oana Stancu,Dumitrescu.Nu mi s-a parut nimic murdar in prestatia dlui Tapalaga,asa partizan politic cum il eticheteaza lumea.Poate chiar i-a facut un serviciu dlui Antonescu care isi inchipuia gresit ca toata presa-i la picioarele dansului.

 2. Emi Says:

  La 01.01.2011 intra in vigoare Legea pensiilor. Mi-e si frica sa ma gandesc cum va fi calculat punctul de pensie, care va fi salariul mediu luat baza de calcul… Eu nu-mi doresc ca cineva din acest guvern sa mai guverneze, adica sa execute ordinele Basescu, trebuie sa ne adunam fortele si sa-i alungam. Pentru ca nu se mai satura si n-au minte sa puna ceva in loc.

  • octaaa Says:

   @Emi, sa il aruncam pe basescu.
   Nici mie nu imi place.
   Nu-mi place nici Berceanu, nici Udrea, nici Oprea, etc.

   Dar e limpede : oricine ar veni va taia pensiile si salariile. Economie o cere. Economia scade. Privatul se contracta. In timp ce hartogarii o duc bine-merci. Iar pensiile au crescut in ultimii ani mult peste ce putea oferi economia.

   • Emi Says:

    Tu esti tanar si ai in fata doar buchea cartii. Eu sunt „privatizat” din 1991 si am trait multe. In primul rand pensiile si salariile au fost marite si pentru ca eram „coada” Europei. E adevarat ca sunt cam mari pentru posibilitatile noastre dar nu imposibile. Ar prinde bine sa folosim banii respectivi mai rational dar ar prinde si mai bine sa fortam scoaterea la lumina a economiei subterane si mai ales fondurile pe care le incasam sa fie folosite pentru dezvoltarea societatii si nu pentru buzunare particulare. Si cat de necesare ne sunt fondurile europene…
    O societate poate evolua in pas de melc sau precum o gazela…
    Cu Uniunea Europeana alaturi puteam fi gazela dar satra Basescu ne transforma in melc. Si ne ucide varstnicii.

   • tibi Says:

    Una peste alta venitul unui pensionar este mai mare decat ceea ce isi poate permite un parinte sa cheltuiasca cu un copil.Bietii pensionari.Cum stiu ei sa rupa de la gura nepotilor.

 3. Un liberal deja optimist Says:

  Pai de la baiatul asta cu trei ani de intendenta si niste studii pe banii cu care i-a fraierit pe aia care mancau la popota la ce te sa te astepti? Ca deh!, mai vorbesc si veteranii prin piata.

 4. ENE Dragos Marian Says:

  CONTROLUL PREZENTEI LA VOTUL MOTIUNII DE CENZURA ESTE IN FAPT , O MANIFESTARE A RESPECTARII INDEPLINIRII OBLIGATIEI CONSTITUTIONALE CONSACRATE IN ART.82ALIN 2 REFERITOR LA JURAMANTUL DEPUS DE PARLAMENTARI: „APARAREA DREPTURILOR OMULUI,RESPECTAREA CONSTITUTIEI SI A LEGILOR TARII” ART. ALIN 3 DIN LEGEA FUNDAMENTALA ,STATUEAZA CA ROMANIA ESTE UN STAT DE DREPT,SOCIAL…..IN CARE DREPTURILE SI LIBERTATILE CETETENILOR, DREPTATEA , SUNT VALORI SUPREME SI SUNT GARANTATE ….. POTRIVIT ART.47 DIN CONSTITUTIE,.STATUL ESTE OBLIGAT SA IA MASURI DE PROTECTIE SOCIALA
  P.S.D.-UL TREBUIE SA IA DE INDATA BUNUL EXEMPLU DE LA P.N.L.
  PENTRU CA AM VAZUT CA DUVAZ PRETINDE CA MOTIUNEA DE CENZURA VA TRECE 00 %IN ACELASI FEL CUM A PROCEDAT LA DEPUNEREA LA C.C.R. A CONTESTATIEI LA REZULTATUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN DECEMBRIE 2009.SI IATA UNDE AM AJUNS…SI PE U.N.P.R.,DAR SI PE TRADAREA UNORA,,SE BAZEAZA IAR CONDUCATORUL SUPREM…

  [ LUDOVIC NIU ARE NICI O VINA IN LEGATURA CU TREABA DIN ANUL 006 MENITA SA LOVEASCA SI IN BLAGA!BASESCU ESTE ANTICRISTUL!!!CONTROLUL PREZENTEI LA VOTUL MOTIUNII DE CENZURA ESTE IN FAPT , O MANIFESTARE A RESPECTARII INDEPLINIRII OBLIGATIEI CONSTITUTIONALE CONSACRATE IN ART.82ALIN 2 REFERITOR LA JURAMANTUL DEPUS DE PARLAMENTARI: „APARAREA DREPTURILOR OMULUI,RESPECTAREA CONSTITUTIEI SI A LEGILOR TARII” ART. ALIN 3 DIN LEGEA FUNDAMENTALA ,STATUEAZA CA ROMANIA ESTE UN STAT DE DREPT,SOCIAL…..IN CARE DREPTURILE SI LIBERTATILE CETETENILOR, DREPTATEA , SUNT VALORI SUPREME SI SUNT GARANTATE ….. POTRIVIT ART.47 DIN CONSTITUTIE,.STATUL ESTE OBLIGAT SA IA MASURI DE PROTECTIE SOCIALA
  P.S.D.-UL TREBUIE SA IA DE INDATA BUNUL EXEMPLU DE LA P.N.L.
  PENTRU CA AM VAZUT CA DUVAZ PRETINDE CA MOTIUNEA DE CENZURA VA TRECE 00 %IN ACELASI FEL CUM A PROCEDAT LA DEPUNEREA LA C.C.R. A CONTESTATIEI LA REZULTATUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN DECEMBRIE 2009.SI IATA UNDE AM AJUNS…SI PE U.N.P.R.,DAR SI PE TRADAREA UNORA,,SE BAZEAZA IAR CONDUCATORUL SUPREM…

  EU STIAM CA S-A DAT INFORMATIA PENTRU A DISTRUGE
  LUDOVIC AUZISE DE ASEARA DESPRE „BOMBA CE VA FI DETONATA „PRIN HOT NEWS.
  ORICINE ESTE LOOVIT PE NEDREPT ,TREBUIE SPRIJINIT CACI AVATAMA PE ALTUL ,ESTE NEDREPT!!!

  AM ASCULTAT DE LA ORA 17-18.00 LA REALITATEA ,CUM MONICA MACOVEI CARE BU A FOST IN SLUJBA CETATEAULUI CAT A FOST MINISTRU AL JUSTITIEI,CI A ACOPERIT DIRECTORII CORUPTI (POPA SEMIDA ,BURA)DIN CADRUL MINISTERULUI,DAR ACUM IL AJUTA PE BASESCU SA DEA AFARA DIN GUVERN ,SA REMANIEZE ANUMITE PERSOANE DIN GUVERN.
  PENTRU A SCAPA DE BERCEANU,BLAGA ,VIDEANU ,ACUM BASESCU SE DESCOTORESESTE DE SACII DE NISIP,,PENTRU A PUNE MINISTRII DE LA U.N.P.R.
  VORBESTE DESPRE RESPONSABILITATEA SI DESPRE FAPTUL CA FIECARE MINISTRU TREBUIE SA RASPUNDA,ACUM ,CAND NU MAI ESTE MINISTRU DE JUSTITIE!!!PUNE CA ARE CURAJUL SA MEARGA PE STRADA CA NU II ESTE FRICA. DAR SI-A SCHIMBAT LOCUL UNDE ERA LA MITING IN PIATA UNIVERSITATII IMEDIAT CE A CITIT CATEVA FRAZE DIN MEMORIUL INMANAT
  AM NUMARAT REPETAREA OBSESIVA IN DECURSUL A 60 DE MINUTE,DE CATRE MONICA MAVOVEI A CUVANTULUI DAA LA SFARSITUL NUMARATELOR FRAZE.CE EXPRIMA ACEST TIC VREBAL DAA?CU TITLU DE EXEMPLU :”AM FOST IN CAMPANIE PREZIDENTIALA.NU REGRET ACEST LUCRU.DAAA!
  CE DENOTA ACEL „DAA” ROSTIT DUPA ZECI DE FRAZE?AROGANTA FAT DE JUSTITIABIL CARE ARE ASIGURAT -DE CATRE MAGISTRATI- DREPTUL DE ACCES LA JUSTITIE ,DREPTUL LA UN RECURS EFECTIV !
  LA UN MOMENT DAT CHIAR DUPA CE A SPUS CA CEI DIN GUVERN AU FACUT BINE CA AU LUAT MASURILE DE AUSTERITATE,DAR TREBUIE SA LE EXPLICE BINE(ADICA SA MITA BINE!!!)STITI CE AFACUT MONICA MACOVEI CU PETITIA MEA INREGISTRATA LA MINISTERUL JUSTITIEI??A DAT-O PE LINIE MOARTA,LA C.S.M.,DESI CERCETAREA DISCIPLINARA PUTEA SA O FACA HUMAI MIISTRUL JUSTITIEI.AM ASTEPTAT DE LA MIISTRUL MACOVEI 1 AN DE ZILE -TIMP I CARE SE PRESCRIA DREPOTUL DE A CECETA SI SANCTIONA PE CEI INCRIMINATI SI VINOVATI.ARE MACOVEI DREPTUL SA VORBEASAC DE MORALITATE,CAND S-A SUPUS ORBESTE ORDINELOR LUI BASESCU!PANA SI PDL ISTUL DE LA IASI(OARJA)A AVUT CURAJUL SA IL INFRUNTE PE TOTALITATRYUL BASESCU !IAR MACOVEI A TACUT IN FRONT NUMAI PENTRU A AJUNHE EUROPARLAMENTAR SI A SI TRAFICA INFLUENTA PENTRU UN RAPORT ANUAL FAVORABIL PE JAI IN SCOPUL RIDICARII MONITORIZARII ….ASTA ESTE MISIUNEA ASTEI PERSOANE,CARE PRETINDE CA ESTE MORALA!

 5. nod Says:

  Mihai & ceilalti prieteni, lucruri serioase . Pe vremea cand duduia economia si cand atat eu cat si majoritatea locuitorilor acestei tari am dus-o cel mai bine , am calatorit prin FRANTA. tara model de comunism – asta era prejudecata cu care am plecat. am calatorit peste 2000 de km cu trenul – tgv , rer – niciodata inghesuit , totdeauna pe scaune , niciodata cu vagoanele goale .mereu am ajuns conform orarului mergand cu 300km/h sau cu 50. biletele le luam de net , sau din gari . costul unui bilet era variabil functie de ora la care plecai , cu cat timp inainte cumparai biletul . raportul calitate pret perfect . asta inseamna eficientizarea unei activitati . soft si iarasi soft . acelasi lucru pot spune si despre alte mijloace de transport in comun. asta cred ca e calea si pentru societatile romane de transport , posta romana etc . e suficient sa privesti ca sa intelegi ca trenurile merg ca acum 50 de ani , ca posta functioneaza ca pe vremea lui cuza . nu s-a investit nimic in eficientizarea acestor activitati . banii se duc pe salariile si bunastarea anumitor directori , stabi etc etc . iar aceste societati merg in pierdere . si profitand de faptul ca nu se pot inchide se pompeaza bani de la buget care iau acelasi drum . si tovii de la pd + base alunga inteligenta din tara(softistii in primul rand) si taie pensiile (ceausescu -i trimetea pe pensionari la tara) – aplicand cu mare abnegatie teoria marxista a plusvalorii . cat despre tapalaga recunosc ca am scris pe hotnews pana cand am constata ca mesajele apareau trunchiate sau de loc . din fericire exista acest site . va multumesc.

  • octaaa Says:

   Pai daca atunci cand „duduia” economia n-am construit cai ferate, autostrazi, n-am incurajat agricultura si industria…acum nu duduim, acum bubuim.

   PS : De fapt noi bubuiam pe consum…

 6. Laura Says:

  … ce se intampla acum cu curtea constitutionala ? Functioneaza doar cu 6 judecatori, si fara presedinte ?

 7. Catalin Ene Says:

  E posibil ca „generalul” Oprea sa se fi referit la 31 decembrie 2014. Oricum pana atunci nu o sa mai fie ministru.

 8. radu Says:

  Oprea si Udrea sunt sine qua non pentru Ba-secu. Sa zicem ca o sa-i sacrifice (poate, dar cu ce pret??) pe BVB, dar pe amanta en titre si pe maciucarul de serviciu o sa-i pastreze pereat mundus.
  Trist pentru el e ca sunt doua pietre de moara de gatul lui si chiar nu poate fara ei.
  Baldabac placut, dle Ba-secu, cu Evita si Grivei alaturi!

 9. exasperat Says:

  Păi eu citisem că Oprea şi senor Sârbu au trimis mesaje milităreşti „dependenţilor” să nu care cumva să-şi ia vreunul lumea-n cap şi să susţină moţiunea. Ce dizidenţă mai e asta de care ne vorbeşti matale? Nici solidaritatea guvernamentală nu mai e ce-a fost!

 10. Micawber Says:

  Eu zic mai bine sa fiti cu ochii in patru la desemnarile de judecatori la Curtea Constitutionala, nu se alta, dar daca mai ia PD un post s-a terminat, puteti sa va duceti cu totii acasa.

 11. octaaa Says:

  Sa ne intelegem un lucru. In 2007-2008, pensiile au crescut extraordinar de mult. Mult peste ce putea duce economia.
  Adica, incepand cu anul 2007, sistemul de pensii a trecut pe deficit. ba chiar un deficit mare.
  In 2009, economia a luat-o la vale. Pensiile au crescut.
  In 2010, economia iar o ia la vale.

  Sa ne intelegem un alt lucru. Guvernantii astia nu au un sac cu bani din care, daca sunt buni la suflet maresc pensiile si daca sunt rai – nu le mai maresc.
  Banii astia provin din contributiile salariatilor.
  Cum salariile au scazut(iar tendinta e tot de scadere); totodata au scazut si contribuabilii(iar somajul are si el tendinta de crestere) – e logic ca la Fondul de pensii vor fi mai putini bani.
  Asa ca e logic ca pensiile sa scada.
  Si stati linistiti(de fapt nelinistiti) – indiferent de cine va veni la guvernare, pensiile vor continua sa scada. Minusul de 15% fiind doar un prim pas.

  Si inca ceva. Asa cum spunea si Tibi ieri si cum le spun si eu prietenilor de nu stiu cat timp, vreau sa precizez si aici.

  Salariul mediu pe economie e de 1300 de lei. Intr-o familie, ca medie sunt 2 parinti si 2 copii.
  Adica o familie de 4 persoane, castiga in medie 2600 de lei.
  Deci, pe cap de persoana – 650 de lei.
  nu cumva pensia medie e mai mare de 650 de lei?

  PS : Nu zic ca pensia e mare. Dar recomand tuturor sa citeasca macar prima lectie din manualul de economie de liceu, care spune foarte clar : RESURSELE SUNT LIMITATE; NEVOILE SUNT NELIMITATE.

  • Cetateanul Popescu Says:

   octaaa, mai incearca o data, dar dupa ce te mai informezi. In 2007 bugetul de pensii n-avea deficit, avea excedent (adica: se colecta mai mult decat platea). In 2008 (la finalul anului) a avut un deficit de 0,2%.

   Cat despre „indiferent de cine va veni la guvernare, pensiile vor continua sa scada”… mai incearca inca o data si aici. Pensia este, conform Constitutiei (si practicii CEDO, daca mai conteaza), echivalata dreptului de proprietate. In limba romana, asta inseamna ca statul este obligat sa le plateasca; la nevoie, este obligat sa ia bani din alta parte. De exemplu, de la gura sugacilor si sifonarilor bugetului. Scaderea pensiilor este echivalenta legal cu o expropriere, este ca si cum statul ar veni si ti-ar fura o camera din cele trei pe care le are apartamentul tau. Asa ca mai usor cu pianul pe scari.

   Ca sa nu mai spun cat de tembela e ideea ca numai asa se poate iesi din criza… si cat de tembel poate fi unul care o si crede!

   • adrian Says:

    sincer, asa inteleg si eu, fara sa am studii de economie. adica platesc din gros acum, din banii pe care-i platesc acum se alimenteaza pensiile actualilor pensionari. cand voi fi eu pensionar nu vreau sa aud ca cineva imi va spune stai ca acum eu colectez trei lei si n-am ce sa-ti dau desi tu ai cotizat gros la timpul cand altii beneficiau. e un contract ca si la bursa cand unii platesc petrolul anticipat. sau recolta de portocale sau orice. cand vine scadenta nu conteaza cat e pretul atunci ci conteaza cat ai avut tu contractul la plata. oare e posibil sa combinam economia si cu bunul simt ?

   • tibi Says:

    „Pensia este, conform Constitutiei (si practicii CEDO, daca mai conteaza), echivalata dreptului de proprietate.”

    Demagogie,populism,minciuna.
    Nivelul pensiei nu este o proprietate in Constitutie.
    Practica Cedo nu impune nivelul pensiei ca si o proprietate.

 12. radu Says:

  Lazaroiu il compara pe Basescu cu Moise.
  In „22”, Rodica Palade il compara cu Ilie Moromete.
  Cine urmeaza?
  Ghilgames? Tarzan? Luke Skywalker?
  Si atunci Oprea cine-i?
  Enkidu? Cheeta? R2D2?

 13. olimpiu65 Says:

  mica comparatie facuta de fostul presedinte Constantinescu:
  Romania 1997 rezerva valutara 400 milione dolari, inflatie 150% venituri la buget 40 mld dolari
  2010 rezerva 30 mld euro, inflatie 4% venituri estimate 140 mld euro
  de ce se scad pensiile acum si atunci s-a putut fara??? au crescut chiar atat cheltuielile cu pensia si salariile bugetarilor sau jaful din buget????
  Oprea trebuie cu toti securistii lui sa dispara de pe esicherul politic. e inutil si doar o relicva securista

  • mihaivoicu Says:

   E adevarat insa ca atunci pensia medie era 40 de dolari

  • octaaa Says:

   @Olimpiu….nu aveau cum sa fie in 1997 veniturile la buget de 40 de miliarde de dolari.
   E de-a dreptul imposibil. Cum nici acum nu sunt de 140 de miliarde.
   Ci undeva de vreo 4 ori mai putin.

   Poate tu confunzi incasarile la buget cu PIB. Lucruri care sunt cu totul altceva.

   Pai da…pensiile au crescut extrem de mult in ultimul timp.

   Din 2007 pana acum, pensiile au crescut cu 125%.
   Atentie : 125% !!!
   Cat sa fi fost insa cresterea economica+Inflatia in acesti 3 ani ? Probabil ca nici 30%.

   Intelegi ce s-a intamplat ?

   La fel si cu bugetarii. Pana-n 2004, ponderea cheltuielilor bugetare cu salariatii era de 4,5% din PIB. Azi e de 9,4%.

   @MIhaiVoicu, dar 40 de dolari puteau fi dati. Atat producea economia, atat se dadea.
   Si inca ceva domnule Voicu….cati pensionari erau in ’97 si cati sunt azi?

 14. MARIN Says:

  Ori ca-i „ori”, ori ca-i „si-si”,
  Poate, ei nu vor mai fi.

 15. ela Says:

  daca tot batem apa in piua pe pensii, Mariana Campeanu zicea un lucru peste care s-a sarit sau nu s-a inteles.

  Pensionarii de azi sunt bugetarii vechi si noi, cand o sa apara pensionarul din privat salariat de rand..croitorese, cusatoare, vanzatoare, tamplari…angajati cam de prin 2001 care au avut salariul minim pe toata durata activitatii pensiile nusch cat de „mari” vor fi, pilonul II s-a introdus numa de 2 ani si este deja falit …banii nu mai sunt.
  Pe unii ii doare capul ca sunt familii cu venit mic pe cap de membru, cine este de vina, pensionarul sau familia aia care nu are alternativa pentru alt loc de munca in tara decat la capsuni in Spania sau constructii in italia .
  Si de ce ma rog este diferenta uriasa intre salariile platite din cotizatii si contributii adica din ban public si salariul minim din zona privata ..productiva? intrebati croitoreasa daca a primit al 13-lea salariu, daca primeste prime de dus si venit din concediu, daca se poate duce in concediu, de pasti , de craciun, de muraturi, de stres, de studii, de limba, de antena de pe casa.

  Ani de zile drepturile sectorului privat au fost neinteresante pentru guvernanti, negocieri..bla,bla, du-te si negociaza cu marele patron de chiosc 😦

  Plus ca etnia roma s-a inmultit mult in raport cu romanii si nu contribuie nu lucreaza legal niciunde, astia la pensii sociale vor fi primii.

  Concluzia, pensiile sunt mari ca sunt ale salariatilor bugetari de lux, de mijloc si alea mici sunt sociale care n-au muncit sau ale celor cu salarii minime toata viata.
  Sunt oameni…cunosc personal care dupa 33 de ani de munca au pensia de 650 lei la stagiu compet de cotizare, vechime in munca complecta.

  S-a zis ca media salariului la care se raporteaza punctul este mare, de ce este mare? cine o face mare, nu salariile nesimtite ? daca la media salariului intra directorul de la electrica si tamplarul din SRL media va fi haaaaaaaaaat mare rau, sunt multe lacune in legislagie …pai cum altfel daca toti manelistii care habar nu au ce este in jurul lor fac legi?

  O zi buna la toata lumea!

  • octaaa Says:

   @Ela, sunt de acord cu ce spui. Intru totul.

   Intr-adevar, e nasol de un om care are stagiu complet si primeste doar 650 de lei.

   Dar la fel de nasol e si de croitoreasa(de care amintesti) din mediul privat care lucreaza 8 ore pe zi si care aduce acasa doar 600 de lei.

   • ela Says:

    cine e „vinovat”ca ea aduce numai 600 lei, tot ea ca nu este angatala la stat? sau ca nu se bate cu patronul care nu poate sa dea mai mult ca tre sa dea la buget sute de taxe si impozite? salariile , salariul mediu in privat sti si tu ca sunt cu 20% cel putin mai mici ca la buget.

   • tibi Says:

    „Dar la fel de nasol…”

    Nu la fel de nasol. Cu muuuult mai nasol.

 16. Victoras Says:

  Rezervist fiind, cred ca ii este alterata perceptia asupra conceptului de tradare. Tradarea semenilor (militarilor pensionati, fie la termen fie fortat-anticipat) sau tradarea intereselor (parasirea guvernarii care i-a acordat numarul maxim de stalutze pe epoletzi)…

  Din dilema asceasta nu va iesi.

 17. octaaa Says:

  @Emi, nu te contrazic. Dar faza cu scoaterea economiei negre la suprafata e de-a dreptul imposibil.
  Practic se poate.
  Insa ne lipsesc oamenii. Iar ei nu lipsesc doar la PD; lipsesc si la PSD si la PNL. Dovada este economia neagra care exista din plin si pe vremea guvernarii PNL sau a guvernarii PSD.

  @Cetateanul Popescu, pensia este un drept de proprietate. Dar intelege-te…la fel ca in 2007 si ca in 2008 pensiile se platesc pe deficit.
  Repet, e un drept de proprietate. Dar nimeni nu le ia pensiile.
  Te rog sa te gandesti la urmatoarele 2 exemple :
  1 – In Romania va ramane un singur salariat si 10.000.000 de pensionari. Tot aceleasi pensii sa se plateasca? Si bani de unde? Ca dupa logica ta asa ar trebui.
  2 – Vine maine basescu la brat cu Boc si anunta TRIPLAREA pensiilior. A doua zi isi da demisia si pleaca.
  Vrei sa spui ca acele pensii nesustenabile vor fi un drept de proprietate de care nu se poate atinge nimeni?

  Hai sa fim seriosi…

  @Adrian, eu inteleg ce ti-ai dori. Cu totii ne-am dori asta. Dar numai ca sistemul asta de pensii nu functioneaza deloc asa.
  Cum functioneaza el :
  Tu azi platesti CAS, din care sunt platite pensiile de azi.
  TU vei iesi la pensie si vei primi pensia din contributiile platite de salariati de atunci.

  Adica nicidecum banii cu care tu contribui pe durata perioadei tale de angajare nu ajung intr-un cont, de unde incep a ti se plati odata cu pensionarea ta.
  Asa functioneaza.

  • Cetateanul Popescu Says:

   poate nu m-am facut inteles. Mai incerc o data; in 2007 bugetul de pensii era PE EXCEDENT. Adica ramaneau bani, mai pe romaneste. In 2008, deficitul a fost de 0,2%. Adica mai nimic. Erau bani.

   Acum, la subiect:
   1) Dupa Constitutie (pe care nu am facut-o eu) da, in acel caz se cauta alte surse. Bugetul de pensii NU este un soi de fond mutual, cat are administratorul atata da. Aia e valabil pentru pilonul II. Nu si la stat. Nu am facut eu nici Constitutia, nici legile, nici Conventia Europeana pentru Drepturile Omului. Eu incerc sa-ti spun ca, dupa ele, tu gresesti. Si asta pentru ca amesteci chestiunile economice („sustenabilitatea”, care in principiu e un concept corect, cu „contractul social” – astea doua nu se pupa decat uneori…)

   2) Principial da, daca exista guvernanti atat de tembeli (si da, de la astia doi nu ma mai mira nimic), daca a apucat sa treaca de Parlament legea in cauza, asta e. Vezi, tocmai de asta e necesar Parlamentul (asa populat de netoti, profitori, manelisti si somnolenti cum e), ca sa previna astfel de derapaje, posibile azi din cauza concentrarii deciziei intr-o singura mana.

   Din nou, amesteci lucrurile, de-aia nu ti-e limpede (?) cum stam si cum ar trebui procedat.

  • adrian Says:

   @octaa, cred ca ti-ai dat seama din ce am scris ca inteleg mecanismul prin care functioneaza pensiile. Tu insa nu cred ca ai inteles ceea ce spune cetateanul popescu in legatura cu contractul social si dai si un exemplu. Dar daca dau si eu un exemplu: tu depui o cotizatie periodica la un fond sau la o banca si aia da faliment … te-ai multumi sa primesti doi lei rezultati din vanzarea unui scaun la executarea silita caci la atat a ajuns valoarea? sau ai considera ca ai fost inselat de un stat care s-a apucat sa garanteze niste chestii prin constitutie?
   asta trebuie sa-l intreb si pe @tibi: crezi ca daca pensia ajunge la 2 lei se cheama ca se respecta dreptul de proprietate odata ce aceasta pensie e livrata tinand cont ca nivelul nu e garantat?

   • tibi Says:

    „crezi ca daca pensia ajunge la 2 lei se cheama ca se respecta dreptul de proprietate odata ce aceasta pensie e livrata tinand cont ca nivelul nu e garantat?”

    Eu am scris:
    „Nivelul pensiei nu este o proprietate in Constitutie.
    Practica Cedo nu impune nivelul pensiei ca si o proprietate.”

    1.Treaba asta cu pensia care este drept de proprietate mie mi se pare neclara.Eu nici unde nu am gasit reglementat asa ceva.Este una din multele probleme pe care statul nu le reglementeaza.De ex.:
    -ia bani pentru sanatate dar nu iti spune ce iti garanteaza pentru asta
    -ia bani pentru pensie dar nu iti garanteaza cat va fi pensia
    -ia bani pentru rovinieta dar nu iti promite nimic concret pentru asta
    -se angajeaza in constitutie ca asigura trai decent dar nu clarifica ce inseamna decent
    -etc,etc.
    Dar faptul ca statul nu clarifica o sumedenie de lucruri nu inseama ca cineva are dreptul sa le clarifice cum vrea el.
    Daca niciunde nu scrie ca nivelul pensiei nu are voie sa scada inseamna ca are voie sa scada.Ceea ce legea nu interzice este legal.Daca niciunde nu scrie ca nivelul pensiei este proprietate inseamna ca nu este proprietate.
    Asa incat , la limita , nu pot decat sa accept ca daca pensia ajunge la doi lei statul nu a incalcat legea.Este ca un contract pe care l-ai semnat fara sa-l citesti.
    Cetatenii au dreptul sa impuna statului sa clarifice nivelul pensiei.Dar ei nu au dreptul sa impuna nivelul care il vor ei.

    Oricum,problema legalitatii este prea complicata in acest caz.
    Dar problema moralitatii pentru mine este clara.Nu este corect ca un pensionar sa aiba un venit mai mare decat suma care revine unui copil.

  • Cetateanul Popescu Says:

   PS: cu scuze ca uitai: dupa cate stiu eu, alimentarea bugetului de pensii de la bugetul de stat e un fenomen cvasi-generalizat printre „statele sociale”. Si eu dispretuiesc idee de „stat social”. Eu cred ca statul ar trebui sa asigure regulile si arbitrajul, iar problemele sociale ar trebui sa fie apanajul ONG-urilor. Dar, vezi tu, noi n-avem nici ONG-uri, nici stat social…

 18. octaaa Says:

  @Cetateanul Popescu, per total anul 2007 a avut intr-adevar un excedent la bugetul de pensii. Dar asta pentru faptul ca pensiile n-au fost marite exagerat incepand cu luna ianuarie.
  Aici ai dreptate; m-am exprimat eu gresit.

  Pensia este o proprietate in sensul ca ea trebuie platita. Nu cred ca se spune absolut nicaieri ca pensiile nu pot scadea.
  Pensiile treebuie platite din bugetul de pensii.
  Daca economia scade, pensiile trebuie sa scada.
  Intelegeti asta.
  Sau daca nu intelegeti…duceti-va si votati cu Partidul Alianta Socialista(fost PSM).

  @Adrian, iti raspund si eu exemplului. Normal ca nu m-as bucura sa se intample ce spui tu in exemplu.
  Numai ca in Romania pensiile nu sunt de 2 lei. Pensia medie este peste venitul mediu al unui membru dintr-o familie de salariati.
  Repet : Salariul mediu e 1300 de lei. In familie sunt 2 parinti cu 2 copii.
  Deci 1300 de lei la 4 persoane. Adica 650 de lei pe cap de persoana.

  Ori un pensionar are mai mult de 650 de lei, pe medie. Deci pensionarul o duce mai bine decat salariatul cu copii.

  Si atentie…salariul mediu in Romania va scadea. Pensia sugerati fie sa ramana asa, fie sa creasca… Ciudat…
  Halal capitalism…

  • Cetateanul Popescu Says:

   omule, ai problema de intelegere! Tocmai ce m-am autodenuntat ca sustinator al statului minimalist. Asta ma califica oricum, numai socialist nu. Te lasi dus de pasiunea cu care iti sustii parerea si asta te orbeste. Ca si replica asta: „Daca economia scade, pensiile trebuie sa scada„. Tocmai ca asta interzice Constitutia si CEDO! Daca vrei ca Romania sa urmeze preceptul tau, cere schimbarea Constitutiei si iesirea din UE. Alta cale n-avem, pentru moment.

   Greseala ta este ca tu confunzi un stat (care are niste obligatii) cu o intreprindere privata (care are obligatii asemanatoare pe alocuri, dar care nu se suprapun peste cele statale). Cand o sa-ti vezi eroarea, mai stam de vorba. Pana atunci, Cetateanul Popescu over and out!

  • tibi Says:

   @Cetateanul Popescu

   „Tocmai ca asta interzice Constitutia si CEDO! ”

   Eu nu cred ca CEDO si Constitutia interzic ca pensiile sa scada.Care sunt exact formularile din Constitutie si din hotaririle CEDO care interzic ca pensiile sa scada?

 19. MARIN Says:

  EL, CĂTRE CEI MULŢI

  Eu sunt „mareşalul” care,
  Vă voi scoate din deşert !
  Nici-decum nu va vi Şefu!
  Pentru asta, n-am să-l iert !

  Aţi uitat că eu doar vouă,
  Vă mai sunt îndatorat.
  Nu uitaţi ! Am patru stele,
  Ce-n luptă le-am câştigat.

  În lupta cu cei ce astăzi,
  M-au făcut mult mai bogat
  Şi care, cu-a lor prostie
  Parlamentul mi l-au dat.

  Mi l-au dat ca pe-o ofrandă,
  Căci pe toţi v-am umilit,
  Iată ! Chiar şi trădătorii
  Către mine au venit.

  Am averi, cât peste poate
  Şi de-aceea am să lupt,
  Să vă ia la toţi din banii,
  Pe nedrept ce i-aţi avut !

  Chiar crdeţi că mie-mi pasă
  Căci, pe rând n-o să mai fiţi ?
  C-o să fiţi ofranda vie
  Ca prin noi să biruiţi ?

  Nu uitaţi că naţiunea,
  Doar prin jertfe-a rezistat
  Şi, ar fi păcat ca astăzi,
  Eu să pierd ce-am câştigat !

  Fie-vă milă de mine,
  Căci mie, nu mi-e de voi.
  Vreau să am averi mai multe
  Pentru viaţa de apoi.

  Mă refer la anii-n care
  În Guvern n-o să mai fiu
  Şi-am să bântui ca năluca
  Într-un uriaş pustiu.

 20. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  Baiete, vezi ca argumentele astea pe care le postezi tu nu sunt ale tale ci ale idiotilor din Modrogan. Fondul de pensii a fost excedentar pana in noiembrie 2008. Tariceanu a devansat majorarea pensiilor de la 1 octombrie sub presiunile populiste ale PSD si PDL. Incepand cu 1 ianuarie deficitul s-a accentuat. In ciuda acestui deficit Basescu-boc a infiintat pensia sociala si a majorat toate pensiile cu 5% (in doua transe). Cauza:cele 2 campanii electorale. Asa ca nu mai consuma sheet si dute la culcare in Modrogan!

 21. octaaa Says:

  @Un liberal deja optimist – gresesti mult.

  Intru-cat tu esti ori fan inrait PNL(adica indiferent de ce face partidul, tu il vei sustine), fie esti pe-aici ca sa lauzi partidul crezand ca vei fi rasplatit in viitor(si aici nu ma forta sa vorbesc despre anumite lucruri de genul asta) – nu ma chinui sa iti explic prea multe.

  Iti aduc aminte atat : nenea Vosganian si nenea Pacuraru pe unde mergeau, pe la toate televiziunile argumentau ca majorarea pensiilor este sustenabila.

 22. Un liberal deja optimist Says:

  @Marin,
  Chiar vorbesc serios. Ocupa-te si fa o cronica a guvernarii Basescu-bok in versuri.

 23. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  Exact acelasi lucru sustinea si Marian Sarbu si bok si Basescu. Ba mai mult, Basescu s-a si laudat in campania electorala ca in mandatul lui s-au majorat pensiile si salariile de doua ori jumate! Asa ca , meri baiete la culcare!

 24. octaaa Says:

  @Un liberal deja optimist, te rog(si ti-am mai sugerat si altadata) sa intri pe blog-ul meu.

  Sa vezi pe cine am votat si pe cine nu. Sa vezi ce partid am sustinut cel mai mult si caruia i-am fost ostil cel mai rau.

  Unul dintre motivele ostilitatii mele din trecut pt PD si Basescu era tocmai faptul ca in timp ce sectorul privat se contracta masiv, el da pensii si salarii fara numar-fara numar.
  Ii criticam ca in timp ce se lauda ca somajul e sub media UE ii criticam ca da, somajul e sub media UE pentru ca noi tinem foarte multi hartogari platiti fara numar-fara numar fara a produce nimic.
  Ii criticam pentru faptul ca mereu vedeau iesirea din criza.
  Ii criticam pentru faptul ca sunt IRESPONSABILI SI POPULISTI.

  Intelegi tu? Ori azi,cine e mai iresponsabil? Cei ce anunta(pierand voturi fireste) reduceri de salarii la bugetari si de pensii? Sau cei ce spun micsorati taxele, scadeti impozitele, mariti pensiile, daca venim noi va scoatem din criza, etc ?

  Sa fim seriosi…

 25. Emi Says:

  INFO UTILE !
  Subject: Functii ascunse ale tel. tau mobil pe care nu le stii.
  Ce poate sa-ti faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai?
  1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume (cu exceptia Americii). Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate… Incearca!
  2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!
  3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui
  telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.
  4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou. Trebuie sa afli seria telefonului tau….. Pentru aceasta tasteaza *#06# , fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM. Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane. Trimite deci acest mesaj la cat mai multi prieteni. Si nu uita sa-ti notezi seria telefonului!

 26. Un liberal deja optimist Says:

  @Emi,
  Chiar si anii ’80 aveam alarma si inchidere centralizata la masina (facute de mine). Ca atare daca ai inchidere centralizata n-ai nevoie de chei de rezerva. Tot timpul tin pe mine 2-4 telefoane pe diverse companii.Daca ti se intampla un accident toti participantii vor activa instantaneu 112 si te vei trezi cu 2-4 salvari.
  Treibuie sa fii bolnav de Alzeimer ca sa poata vr-un hot sa-ti fure telefonul si banii!

  • Emi Says:

   Esti tare! Dar nu toti sunt ca tine… Eu am primit azi aceste informatii si mi s-au parut utile si pentru altii… Daca nu, Domnul Mihai Voicu ma poate sterge, eu nu ma supar…

 27. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  N-o da cotita! Tu, ca masterand nu ti-ai pierde timpul sa postezi idiotenile astea! Sigur ,la varsta ta ai avea o sumedenie de lucruri mirobolante cu care nu te vei ai intalni nici-odata in viata. Atat in domeniul stiintei, cat si altor aspecte placute din viata. Concluzia: esti platit de cineva!Ia gandeste-te, in acest timp cate femei minunate ai putea cuceri!

 28. octaaa Says:

  @Un liberal deja optimist, putem sa ne intalnim sa vedem cine e platit si cu ce.
  Chiar mi-ar face placere sa ne vedem mai multi de pe-aici.
  Eventual sa iti arat si carnetul meu de master…dar si cel de partid.
  S vezi ce partid.
  Sa vezi pentru cine am facut eu campanie(bineinteles neplatit), sa iti povestesc pentru revolutia carui simt bateam eu din usa in usa lasand pliante electorale…

  Eu repet : uita-te pe blog-ul meu si-ai sa vezi ce am scris de-a lungul timpului.
  Daca as fi fost pe Modrogan, cum dracu sa sfatuiesc prietenii sa voteze anti-basescu? Cum dracu sa vorbesc despre Boc cu „tovarasul Boc”?

  Dar repet, de ceva timp… opozitia il intrece cu mult pe basescu la capitolul populism.

 29. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  Sugerez ca as fi platit?

 30. dj07 Says:

  va sal VA SALUT, SI VA FELICIT PT. PRESEDENTIA DE LA PNL DOLJ, DAR SA STCRED CA STITI CA AVETI F. MULT DE MUNCA SI DE MERS PRIN JUDE JUDET.AS DORI SA VA ROG , DACA PUTETI IMPREUNA CU COLEGII DE LA DOLJ SA FACETI UN SITE CU PNL DOLJ SI PNL CRAIOVA SA FIE CELCEL MAI TARE DIN TARA. SUNT MULTI TINERI CARE AR DORI SA VB. VB. CU LIDERII PARTIDULUI, SA AFLE NOUTATI DELA PNL DOLJ, CE ACTIUNISAU MAI FACUT ETC. ETC…. POATE SA SE INSCRIE IN PNL.

 31. octaaa Says:

  @Un liberal deja optimist, asta am sugerat da.
  Dar nu neaparat cu bani. Ci cu iluzii ca vezi Doamne, daca PNL-ul va ajunge la guvernare vei mai ciuguli cate ceva.

  Dar repet, eu doar am sugerat. Tu ai afirmat ca eu sunt platit.
  Ca stau ep Modrogan :))
  Apropos…sunt si membru de partid. Dar al carui partid…te las sa ghicesti…

  • radu Says:

   Domnule, daca nu va mai regasiti in mesajul PNL, mutati-va la PDL, ca nu va tine nimeni cu forta. Ce vreti sa demonstrati, ca sunteti membru PNL, dar sustineti PDL-ul? Pai, mai cinstit e sa mergeti cu cei care va reprezinta, nu sa veniti cu exercitii ieftine de delegitimare („Daca si eu, membru PDL, cred ca nu e bine ce face PNL-ul…”)
   Votati Udrea!

 32. Un liberal deja optimist Says:

  @Emi,
  Scuza-mi infatuarea! Dar sfaturile mi se par puerile. Pare ca vin de la Politie ,care au o groaza de dosare AN.Asa ca mai lanseaza si ei cate ceva sa se justifice..

 33. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  Ei si tu.. Nu-mi pune mintea la incercare… Eu am „ciugulit” de la toate regimurile politice fara sa fiu client politic. Sa spuna domnul Voicu daca habar are cine sunt..

 34. octaaa Says:

  @Un liberal deja optimist, nu trebuie sa stie Mihai Voicu cine esti.
  E suficient sa stie careva de la tine de la filiala.

  Serios, nu ma forta sa vorbesc mai mult pe aceasta tema…

  • Emi Says:

   Acum ne-ai convins. Amenintarile sunt specifice unui anumit gen de oameni. Te-ai dat tu tanar si nelinistit dar esti lup in blana de oaie.
   Rusinica!

 35. adrian Says:

  @tibi: in general nu te contrazic. Si eu am de adaugat ca nici banii de la loterie nu stii unde se duc. Nici sacul de bani din taxa audio-tv nu-mi dau seama cum se poate cheltui si sa n-ajunga …
  dar nu sunt de acord cu chestia pensionar-copil. Sunt unii pensionari care au muncit din greu si au avut raspunderi pe bune asadar au tot dreptul sa astepte o recunoastere financiara pe masura. Copilul e in raspunderea parintilor si e o investitie de viitor a societatii spre deosebire de pensionar care a contribuit deja fata de societate asadar asteapta un decont. Ma umple de manie ideea ca sunt o multime de unii cu o turma de copii, care se vaita dar pe care nu i-a obligat nimeni sa procreeze. Eu am copil si-mi iau in serios raspunderea de parinte dar nu ma pun in balanta cu pensia parintilor mei! In masura in care pensiile unora sunt mari fii sigur ca vor contribui la educatia nepotilor si la intretinerea lor! Asta ca sa-raspund si lui Octaa in legatura cu subiectul asta. Nevoile pensionarilor scad pe segmentul nevoilor tanarului dar cresc exponential cand vine vorba de supravietuire medicala. Sa nu amestecam inutil lucrurile …

  Important e intr-adevar de pus lucrurile la punct in ce priveste proportia. Contributia si beneficiul ar trebui sa fie intotdeauna procentual fata de un reper rezonabil care dupa mine n-ar trebui sa fie salariul mediu pentru ca asta e o statistica mincinoasa, hai inselatoare. Salariul minim ar trebui sa fie reperul obiectiv iar asta ar trebui sa fie marit pentru ca ar mai reteza din munca la negru. Grosul angajatilor cred ca sunt incadrati la minim si sunt platiti la negru pe urma. Asta ar trebui intr-adevar reglat dar cu diminuarea in paralel a darilor care sunt excesive si stimuleaza afacerile la negru.

  • tibi Says:

   Aducerea in discutie a celor cu o turma de copii de copii nu este prea relevanta daca se pune problema unei relatii intre pensia medie si venit mediu sau minim.Pentru ca cei mai multi din cei cu multi copii nu lucreaza.
   Eu cred totusi ca pensia medie ar trebui legata de venitul mediu.Oricum si salariul minim este inselator si este fixat din motive politice.
   Dar, indiferent de asta,eu consider ca, in general pensionarii nu au a se plange.Pentru ca , una peste alta , nu o duc mai rau decat salariatii.Ba, as zice , ca o duc mai bine.

   • adrian Says:

    salariul mediu si pensia medie sunt niste notiuni tampite dupa capul meu. Iei 20 de amarati de la salubrizare si pui un Geica si un Hoara si ai scos media. Salariul minim e obiectiv si tot ce e sub el trebuie considerat munca la negru. Cand studiam la Leuven in urma cu aproape 15 ani as fi putut sa spal vase la una dintre cantinele universitatii si as fi primit salariul minim din Belgia – 200 BEF/ora daca imi aduc bine aminte – cam 5 euro de azi. Repet, la noi sunt multi care castiga salariul „mediu” dar sunt incadrati pe minim si restul ii iau „din mana”. Evident ca la banii ceilalti nu se platesc asigurarile. Asigurari pe care ar vrea unii sa le bage la PFA si la drepturi de autor ca si cand un detinator de PFA ar avea dreptul la ajutor de somaj sau primeste pensie dupa activitatea asta …

   • tibi Says:

    Venitul mediu si pensia medie sunt marimi de calcul.Nu au cum sa fie tampite.Eventual sunt nerelevante pentru anumite chestii.
    In rest, eu nu pot sa sar de la una la alta.
    Indiferent la ce se raporteaza pensia ar trebui raportata la ceva.
    Si acel ceva s-ar putea sa si scada.

 36. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  Ca vice PNL poate cere situatia membrilor din toate filialele. Dar trebuie sa intelegi un lucru: legitimitate politica in Romania au doar partidele istorice care au fondat Romania moderna. PNTCD aproape a disparut pentru ca dupa Domnul Coposu practic toti liderii au fost virusati securistic, PSDR, dupa Domnul Cunescu , din diverse calcule s-a vandut pe 2 lei ( imi pare rau de Domnul Athanasiu , dar are si el o parte importanta de vina, desi ca detinator a doua portofolii ministeriale de anvergura in perioda post revolutionara, abia acum si-a regasit vocatia istorica!).PNL, dupa nenumarate convulsii istorice, in incercarea de a se trata tot timpul de virusii securistici, iata, a renascut din propria-i cenusa.
  Pai Basescul ajungea el presedinte cu un partid securistic 100% fara greabanul istoric al PNL? Mediteaza dragul meu…

 37. Un liberal deja optimist Says:

  @Emi,
  Esti suparata pe mine sau pe octaaa?

  • Emi Says:

   Eu sunt un om cinstit si spun ce gandesc. Daca am zis ca esti tare, te-am admirat. Octaa incearca sa para membru pnl nemultumit dar s-a dat de gol prin insistenta cu care sustine ca pensiile sunt „nesimtite” si mai ales prin placerea de-a ameninta. Nu sunt suparata pe nimeni, incerc sa inteleg si eu alaturi de voi ce mi se intampla. Un intrus ca octaa, care manipuleaza asa cum respira ar trebui tratat cu indiferenta si imi pare rau ca i-am raspuns…

 38. radu Says:

  Mi-e teama ca l-am creditat degeaba pe @octaaa, in care vad tot mai mult un virus pedelist in PNL. Sper sa ma insel, dar toate semnele converg intr-acolo. Pacat.
  Si atentie, liberali, la cei infiltrati.

 39. Un liberal deja optimist Says:

  @Frati liberali,
  Hai sa ne facem si noi o oaste liberala sa-i dam in gat pe repetentii astia ai istoriei nationale. Pai ce securistii astia analfabeti sunt partid? Puneti tunurile pe ei fara frica!

 40. Emi Says:

  Pensiile nu contin intotdeauna doar contributiile oamenilor. Si eu am fost foarte uimita cand am auzit o matusa care a fost femeie de serviciu la o scoala generala ca are pensie de peste 700 ron. Apoi mi-am amintit ca eu cu mana mea i-am facut cerere sa primeasca un fel de despagubire ca a fost persecutata politic. Deci e vorba de 2 pensii, una pentru contributia avuta timp de 30 de ani la stat si o a doua pensie obtinuta cu DL 118 pentru ca a fost alungata cu familia din Cadrilater in 1940, unde au lasat in urma casa si pamanturi in urma refugierii. Apoi sunt si oameni care au avut functii de raspundere si contributii mari la „pensie suplimentara” cum era atunci si este normal sa aiba pensii mai mari. Dusmania asta pentru ce primesc oamenii in varsta mi se pare nedemna, oamenii astia au trecut prin razboi, foamete, refugiu si 45 de ani de comunism. Eu cred ca le ajunge cat au trait in spaima si nesiguranta, mai ales ca mai devreme sau mai tarziu si noi vom imbatrani. Si „divide et impera” e bucuria si placerea lui Ba-secu.

 41. Un liberal deja optimist Says:

  @Emi,
  Si eu am scris in 1990 cateva cereri pentru niste vecini, fosti detinuti politici. Acum, indemnizatia lor a ajuns la 2500 lei, pentru 13 ani (1949-1962). Evident sunt niste epave( sufleteste).Dar traiesc in demnitate. N-am mai putut sa le cer si drepturile pe proprietatile confiscate de unde au fost alungati, pentru ca n-am mai avut timp. Dar macar traiesc in demnitate! Initial piticania de bok a vrut sa-i execute si pe ei. Cineva si-o fi adus aminte ca Baselu tocmai condamnase comunismul. Vad ca in noul proiect i-a lasat in pace . Ca si pe veteranii de razboi( nu de alta dar ne mor baietii de pomana in Afganistan).Mama, ce-ar mai vitupera ganganiile din Modrogan la aflarea acestei stiri. De aia am si postat-o. Sa-i vad!

 42. octaaa Says:

  @Emi
  @radu
  @Un liberal deja optimist

  Voi puteti crede ce vrei si ce nu vreti in legatura cu atasamentele mele politice.
  Id-ul meu este octa_fdr . Daca doriti sa vorbim acolo cateva vorbe, va astept cu drag.

  Vorbiti de partide istorice…pai se compara PNL-ul cu PNT-ul? Spuneti ca PNT-ul dupa moartea domnului Coposu s-a vandut pe 2 lei. NIMIC MAI FALS.
  Daca luam „seniorii” din PNL si PNT(chiar si dupa moartea lui Coposu) vom constata ca mai singurul cu coloana vertebrala din PNL a fost si este Neagu Djuvara. Pentru care am toata stima. Numai ca Djuvara nu a reprezentat mai nimic pentru liberali, care au preferat cu totul alt fel de oameni.
  L-au folosit(chiar si domnul Djuvara o spune) in campanie doar ca pe o insigna, dupa care au uitat ca mai exista.
  Asta da partid istoric.

  La fel de istoricum cum e si PUR-ul lui Dan Voiculescu, ca doar azi ii zice Partidul Conservator, n-asa? Doar mi-l imaginez pe nenea Voiculescu un fel de Petre Carp… La fel cum mi-l imaginez pe valorosul Bogdan Olteanu(trimis azi ca nr 3 in sistemul bancar roman)…un fel de Ionel Bratianu…

  V-am spus, voi credeti ce vrei. Dar pacat ca nu vreti sa intrati pe blog-ul meu sa vedeti ce am zis si despre basescu si ce-am zis si despre Boc. E suficient sa cautati…si veti gasi. Nu-mi imaginez cum cineva de pe Modrogan si-ar fi permis in plina campanie electorala sa il critice pe basescu, ba chiar sa-si indemne apropiatii sa-i voteze pe contracandidati.
  Dar fiecare cu logica lui.

  Puteti vedea la mine pe blog ca de luni bune tot spun ca sistemul de stat trebuie restructurat. Cheltuielile trebuie sa scada. Inclusiv cele cu pensiile si cu salariile. Am ramas consecvent, atata tot. Nimic mai mult.

  V-am zis, va astept pe mess, pe id-ul octa_fdr.

  A…si inca ceva…ma uimeste ca ma asociati cu Modroganul. Mai logic era sa ma asociati cu Pavel Kiseleff. Caci din ce scriu eu, rezulta ca guvernarea 2000-2004 a fost cea mai sanatoasa din punct de vedere economic.
  Crestere economica concomitent cu CONSOLIDARE FISCALA. Crestere economica bazata pe export si nu pe CONSUM. Crestere economica concomitenta cu micsorarea(chiar rapida) a inflatiei.
  Dar de…nu toate partidele au cate-un Mihai Tanasescu.
  Cum de altfel, nu toate partidele au cate-un Neagu Djuvara.

  • ioana Says:

   Mai baiatule,eu ti-am mai spus o data sa mergi sa iti cauti un serviciu.
   Sigur ca nu vei reusi din prima sa fii ministrul finantelor..trebuie sa incepi mai de jos,dar usor-usor,cine stie?
   Presupunand ca esti votant PNL,asta nu inseamna neaparat ca toti neuronii iti functioneaza.
   Lasa-ne cu lectiile de economie…carti avem si noi,si mai si citim,sa stii…
   Cat despre prostia pe care o sustineti tu si Tibi,cu pensionar versus copil…ce sa iti spun?Ai luat in calcul faptul ca un copil beneficiaza de asistenta medicala gratuita,de invatamant gratuit? Si mai primeste si nenorocita aia de alocatie de mizerie?
   Think about it…
   Incearca sa faci sinapsele alea sa functioneze,ca altfel faci masteratul ala absolut degeaba

 43. Un liberal deja optimist Says:

  @octaaa,
  N-ai inteles nimic. Am spus ca PSDR s-a vandut pe 2 lei. In rest propaganda de 2 lei.Basescul l-a laudat pe aparatcik-ul de M. Tanasescu atunci cand ii pacalea pe handicapatii de la PSD sa intre la guvernare. Acum , baietii rosii i-o intorc Basescului si spun ca criza s-a datorat guvernarii cu cota unica. Piticania de bok spune ca dezastrul s-a produs datorita guvernarii Tariceanu in perioada 2007-2008.Baselu s-a laudat ca in mandatul lui s-au majorat pensiile si salariile de 2 ori si jumatate. Pai ce naiba te invata aia la masterat? Sau il iei si tu ca bok pe slana si jinars?

  • radu Says:

   Mai oameni buni, masura taierii salariilor si pensiilor a fost una POLITICA, nu economica! Basoiu si ai lui s-au gandit pe cine sa sacrifice si s-au gandit ca mai bine in taie pe-aia care oricum votau mai mult cu PSD-ul. Asta, vezi Doamne, ca sa se pozitioneze ca „partid de dreapta” si sa-i apere (cica) pe cei din privat, dupa ce i-au nenorocit cu forfetarul. Booon. Si pe urma au adaugat baietii – caconsilierii nebrascoizi de la Cotroceni nu doarme! – cu atacul la guvernul Tariceanu, pe aceeasi linie de eliminare a PNL, adversarul cel mai primejdios pe culoarul de dreapta. E un calcul politic cinic: aruncam peste bord „lestul” bugetarilor si pensionarilor, dar ne pastram privatii si mai ales CLIENTELA PRIVATA, ca daca crestem cota unica si TVA pierdem mai multi alegatori, si haloimis ideea cu „partid de dreapta”.
   E-atat de simplu!
   Iar BNR a avut interesele ei.

 44. Emi Says:

  Domnule liberal deja optimist, aveti dreptate…forta e in fiecare dintre noi.
  Eu am cautat pe net sa aflu ce parlamentari pdl sunt in judetul meu si am aflat ca este un rezervist (cu grad mare) care nu e niciodata de gasit la cabinet si un fost psd-ist pe care iar nu stiu de unde sa-l iau. Cum ii putem gasi pe oamenii astia si ce am mai putea face sa dam o mana de ajutor?

 45. Un liberal deja optimist Says:

  @Emi,
  @Radu,
  Haideti sa nu mai fim asa domnisoare si sa explicam lucruri pe care le inteleg si cei mai simpli oameni. Hai sa atacam la baioneta plosnitele portocalii de sa le sara fulgii. Avem argumente: cea mai buna guvernare postbelica. N-o sa aiba nimeni curajul sa ne compare cu comunistii. Pe ei, pe mama lor de portocalii( De aia ,ca sunt fan stelist!)

  • Emi Says:

   Si eu sunt stelista dar baioneta n-am… Ce putem face concret? Pe site-urile portocalii nu poti posta ca esti sters. In orasul meu sediul pdl pare pustiu de vreo luna. Cu cine sa te bati ca parca sunt fantome?

  • radu Says:

   Rezon! 🙂

 46. Un liberal deja optimist Says:

  @Emi,
  Nu te emotiona. Propuneam ca de cate ori mai apare cate o creatura ca @octaaa sa-l luam in suturi logice si argumentative in asa fel incat sa nu ne mai deturneze discutiile serioase despre tara. Cat priveste sediile pdl n-o sa mai gasesti nici unul deschis. Baietii au iesit la drumul mare.Asigurati-va proprietatile, masinile, cardurile si buzunarele!

 47. olimpiu65 Says:

  personal mi-as dori sa se pregateasca toti fsnistii de opozitie. o aripa FSN a lansat teoria vinovatiei de 20 ani, cealalta persifleaza
  eu zic ca e reala aceasta teorie si vinovat este alegatorul roman
  de 20 de ani voteaza in proportie de 65% FSN adica schimbarea intre urmasii nomenclaturii PCR si cei ai securitatii
  sa traiti bine fraierilor cu 65% FSN!

 48. Un liberal deja optimist Says:

  @olimpiu65,
  Si daca te plangi, ce castig ai?. Asa ca hai la lupta sa alungam toate haitele portocalii de pe blogurile liberale!

 49. ela Says:

  PE MINE M-A ENERVAT RAU BASESCISTU’ ASTA DE TATULICI, EL NU TRE SA FIE LA PENSIE ? ce cauta acolo sa tampesaca oamenii grei e cap.

  PCR-ist pur sange si face pe desteptu’ …vorbeste numai aberatii, nimic concret, concret e ca il pupa pe nea baselul mai tare ca boc.

 50. radu Says:

  Atentie insa la „planul Negoita-Urban” privind reducerea cotei unice la 10% si a numarului ministerelor la 8, plus alte reduceri: baietii astia vor sa incerce inca o manevra: sa fure solutiile PNL, fara PNL. Tipic pedelist! Credeti ca va merge?
  Eu cred ca ne aflam in fata unei noi diversiuni de supravietuire a PDL pe socoteala PNL.

 51. Un liberal deja optimist Says:

  @ela,
  1. Tatulici e un Pacalici!
  2. Are datorii la banca si a uitat sa-si plateasca contributia la fondul de pensii si de sanatate.
  3. Si-a pierdut banii la Caritas.
  4. Il invidiaza pe Turcitu ca are o nominalizare la directoratul TVR.
  5. E disperat ca daca il da Vantu afara nu-l mai angajeaza nici-un securist pt. ca l-a injughiat in direct si la o ora de varf pe Printisor.
  6. Alte argumente adu-le tu.

 52. Un liberal deja optimist Says:

  @radu,
  Iti aduci aminte de pe cand erai un olimpic la scoala (facultate) cum te rugau corijentii (restantierii) si repetentii sa-i ajuti sa treaca examenele?
  Ce faceai? Le rezolvai problemele pe care ei le obtineau pe pile, se duceau dobibocii la examen, se impiedacau, le dadeau profesorii naimiti 5-6-7 ( ca totusi, banu’ ban dar nu puteai sa-ti pui pielea la bataie pentru idiot) apoi se rasteau cu nerusinare la tine ca ti-ai batut joc de ei. Nu stiu ce faceai tu, dar eu , de regula, le scoteam doi dinti pe sest ca ma scoteau din papuci. Asa si cu dobibocii astia, o sa scrie o problema pe care n-o s-o poata rezolva. Dupa care o sa ne parasca la popor: „Poporul meu, liberalii ne-au mintit!”. Cunosti scenariul?

  • radu Says:

   Chiar la asta ma gandeam acum cateva minute. Mi se intampla si azi lucruri de genul asta, si ce ciudat! cei care le comit sunt pedelisti 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: