O nouă scrisoare pierdută

Încep cu două citate.

”Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.” – Constituția României, Art. 113 alin. (3)

”după prep. – 1. În urma (exprimă succesiunea în timp)” – Dicționarul Explicativ al Limbii Române.

Am rămas traznit când am auzit de bazaconia numită scrisoarea lui Traian Băsescu. Deși ar trebui să nu mă mai mir niciodată de tupeul deja proverbial al președintelui.

În primul rând m-am săturat să primesc programul de lucru de la Cotroceni. Există Birou Permanent, există plen, zilele de vineri și sâmbătă au fost deja votate ca zile de activitate în teritoriu. Și eu sunt în teritoriu. Cum ar fi să-i trimit eu o scrisoare în care să-i spun că trebuie să facă ședință CSAT duminică dimineața la 5,30?

În al doilea rând decizia cu privire la programarea dezbaterii moțiunii de cenzură a fost luată în Birourile Permanente Reunite în unanimitate, adică inclusiv cu toate voturile reprezentanților PD. Și cât de penibili sunt ei acum, ploconindu-se public în fața șefului și recunoscând cum că ar fi greșit.

În al treilea rând decizia despre care vorbim este perfect regulamentară și constituțională. Se vede cu ușurință asta din citatele de mai sus. Dacă legiuitorul ar fi dorit să spună că termenul de trei zile este limitativ ar fi spus cam așa – ” Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.”, așa cum scrie în Art. 63 alin. (3). Cam mare diferența între ”după” și ”cel mult”, nu-i așa domnule președinte?

Ei bine, cred că autorul misivei știe că scris tâmpenii. Are probabil trei motive pentru care a încercat. Să genereze un subiect care să mai acopere efectul marilor măsuri economice, să încerce să aducă moțiunea într-o zi în care ar fi mai greu de asigurat prezența, dar mai ales să mai dea vina puțin pe altcineva. Pun pariu că luni de zile de acum înainte toți activiștii PD vor spune că Parlamentul e de vină că s-a prăbușit economia pentru că s-a discutat moțiunea marți și nu sâmbătă. Vorbim despre cei care au stat de pe 6 mai până pe 6 iunie până să transmită angajarea răspunderii la Parlament.

Ne vedem marți.

Publicitate

Etichete: , , , ,

43 răspunsuri to “O nouă scrisoare pierdută”

 1. ENE Dragos Marian Says:

  SCRISOAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU FACUTA AZI. 10.06.2010 PRIN CARE PE UN TON SFIDATOR (“VA ATRAG ATENTIA”)SE SOLICITA PRESEDINTILOR CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI DEVANSAREA DATEI DEZBATERII MOTIUNII DE CENZURA “GENOCIDUIL SOCIAL”CE SE VA DEZBATE SI VOTA IN 15.06.2010 PENTRU ZIUA DE SAMBATA 12.06.2010,REPREZINTA IN PRIMUL RAND O VADITA IMIXTIUNE IN TREBURILE PUTERII LEGISLATIVE,UN ABUZ PRIN CARE SE INTERFEREAZA ACTIVITATEA PARLAMENTULUI DIN MOMENT CE SE SOLICITA CONVOCAREA BIROURILOR REUNITE PERMANENTE ALE PARLAMENTULUI.
  ART.66 DIN CONSTITUTIE PREVEDE EXPRESIS VERBIS LA ALIN EATUL (3)URMATOARELE :” CONVOCAREA CAMERELOR SE FACE DE PRESEDINTII ACESTORA “
  PRESEDINTELE ROMANIEI NU POATE DECI SA IMPUNA PRESEDINTILOR CAMERELOR INTERESATI ILEGAL SAU SANTAJATI ,SA CONVOACE CAMERELE !!!!
  LEGIUITORUL CONSTITUANT A AVUT IN VEDERE IN ART.113ALIN (3)UN TERMEN DE PESTE 3 ZILE DE LA DATA PREZENTARII MOTIUNII DE CENZURA [DUPA 3 ZILE ]IN CARE GUVERNUL SA AIBA TIMPUL NECESAR DE A CUNOASTE CONTINUTUL MOTIUNII CARE TREBUIE ADUS LA CUNOSTINTA OPINIEI PUBLICE ,A CELORLALTI PARLAMENTARI PENTRU CA ACEASTIA SA CUNOASCA PE DEPLIN SI SA VOTEZE IN CUNOSTINTA DE CAUZA.
  IN ACELASI TIMP,IN CAZUL DEZBATERII SI VOTULUI ASUPRA UNEI MOTIUNI DE CENZURA, PARLAMENTARII ARATA IN MOD EFECTIV CUM REZOLVA PROBLEMELE FACUTE DE GUVERNANTII ,A CAROR ACTIVITATE TREBUIE SUPUSA CONTROLULUI PARLAMENTAR POTRIVIT ART.
  DE CE A FOST NUMIT IN MOD ILEGAL ION PREDESCU PRESEDINTE INTERIMAR AL C.C.R.?PENTRU CA BASESCU STIA DESPRE SEDINTA DIN 15.06.2010 DIN PARLAMENTUL EUROPEAN UNDE LAZLO TOKES URMA SA FIE ALES VICEPRESEDINTE AL EUROPEAN PARLIAMENT.SANTAJATUL ION SI PREMEDITASE IN MOD OCULT DEVANSAREA DEZBATERII SI V OTULUI MOTIUNII DE CENZURA PRIN IMIXTIUNEA VADITA IN ACTIVITATEA PARLAMENTULUI
  FIIND SANTAJATI , ION PREDESCU CA SI CEILALTI JUDECATORI C.C.R., SUNT OBEDIENTI ORDINULUI ILEGAL AL LUI BASESCU CONSTAND IN A DECLARA CONSTITUTIONALE LEGI ANTICONSTITUTIONALE !!
  AVAND IN VEDERE PREVEDERILE EXPRESE ALE LEGII FUNDAMENTALE (ART.69 ALIN 1)ABTINEREA DE CATRE PARLAMENTARII U.N.P.R. DE LA VOTUL MOTIUNII DE CENZURA SAU VOTUL DAT DE CATRE PARLAMENTARII P.D.L.,U.D.M.R.,MINORITATI –IMPOTRIVA MOTIUNII DE CENZURA INTITULATE “GENOCIDUL SOCIAL” ,ESTE DOVADA DEPLINA A FAPTULUI CA ACESTIA NU ISI EXERCITA MANDATUL IN SERVICIUL POPORULUI ,CI AL PUTERILOR STRAINE CARE CU AJUTORUL MINISTRILOR POLITICI CORUPTI SI INCOMPETENTI , SUBMINEAZA ECONOMIA NATIONALA, PAUPERIZARIZAND ABSOLUT POPULATIA ROMANIEI PRIN MASURILE INUMANE LUATE PE CALEA ACTELOR NORMATIVE SEMNATE DE PRIM-MINISTRUL BOC SI MINISTRII DE RESORT. CU VIOLAREA DE CATRE ACESTIA A ART 104 INTITULAT “JURAMANTUL DE CREDINTA “DE LA ART.82:” JUR SA-MI DARUIESC TOATA PUTEREA SI PRICEPEREA PENTRU PROPASIREA SPIRITUALA SI M A T E R I A L A A POPORULUI ROMAN, SA R E S P E C T C O N S T I T U T I A SI L E G I L E TARII“,SA
  A P A R DEMOCRATIA ,D R E P T U R I L E SI LIBERTATILE F U N D A M E N T A L E ALE CETATENILOR ,SUVERANITATEA ,INDEPENDENTA,UNITATEA SI I N T E G R I T A T EA T E R I T O R I A L A A ROMANIEI.
  ASA SA-MI AJUTE D U M N E Z E U””””

  PARLAMENTARII P.D.L U.D.M.R.,MINORITATI AU FOST OBLIGATI LA PALATUL SNAGOV DE CATRE SEFUL STATULUI TRAIAN BASESCU SA –VOTEZE -IMPOTRIVA MOTIUNII DE CENZURA INTITULATE PE BUNA DREPTATE “GENOCIDUL SOCIAL,IN ACESTE CONDITII ,MANDATELE IMPERATIVE ALE ACESTORA ,SUNT NULE ..POTRIVIT ALINEATUL 2 AL ART.69 DIN CONSTITUTIE…
  POTRIVIT ART.61 ALIN 1 DIN CONSTITUTIE,PARLAMENTUL(ALCATUIT DIN CAMERA DEPUTATILOR SI SENAT=ALIN 2) ESTE ORGANUL REPREZENTATIV SUPREM AL POPORULUI ROMAN!!!!
  PARLAMENTARII REPREZINTA ASADAR POPORUL ROMAN SI N U PE
  CEREREA PRESEDINTELUI BASESCU ESTE AIDOMA CERERII DE PRESCHIMBARE A TERMENULUI DE JUDECATA FACUTA DE U.N.P.R.IN COMPLICITATE CU TRIBUNALUL BUCURESTI CARE IN MOD ILEGAL ,IN ZIUA DE19.04.2010 A DEPUS CEREREA DE PRESCHIMBARE A TERMENULUI DE JUDECATA DIN 19 MAI 2010 ADMISA DE INSTANTA DE JUDECATA TOT IN ZIUA DE 19.04.2010 CU INCALCAREA PRINCIPIULUI LEGALITATII,AL CONTRADICTORIALITATII,AL ORALITATII DEZBATERILOR FARA CITAREA PARTILOR ASA CUM PREVEDEA IN MOD EXPRES ART.153 C.PR.CIV.!!!!!!!
  DACA PREMIERUL A PRETINS CA MINGEA “NU MAI E LA MINE ,CI LA PARLAMENT”,ESTE EVIDENT CA NICI PRESEDINTELE NU MAI POATE INTERVENI.
  UNANIMITATEA VOTULUI DAT ANTERIOR PENTRU STABILIREA DATEI DIN 15.06.2010,NU MAI POATE FI INTOARSA DE FRICA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU ,DETERMINATA DE RABUFNIREA MANIEI POPORULUI REPREZENTAT ,CARE PROTESTEAZA IN ZIUA DE 15.06.2010-ZIUA DEZBATERII MOTIUNII DE CENZURA
  DELEGATIA UNGARA A CEDAT IN FAVOAREA DELEGATIEI ROMANE,DREPTUL DE A PROPUNE UN EUROPARLAMENTAR LA FUNCTIA DE VICEPRESE3DINTE AL EUROPEAN PARLIAMENT .DACA ADAUGAM FAPTUL CA UNGARIA A DAT DREPTUL CE4LOR DIN TRANSILVANIA SA OBTINA CETATENIE UNGARA,ESTE DE LA SINE INTELES,CA SEPARATISTUL LAZLO TOKES CARE VA OBTINE CETATENIE MAGHIARA VA PROPUNE IN EUROPEAN PARLIAMENT-SUB PRETEXTUL PRETINSEI AUTONOMII TERITORIALE SEPARAREA TRANSILVANIEI DE ROMANIA
  PENTRU CA A EXISTAT ANTERIOR ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN DECEMBRIES3 2009,UN ANGAJAMENT AL LUI TRAIAN BASESCU CU U.D.M.R.–IN SENSUL CEDARII TRANSILVANIEI UNGARIEI,DACA CEI DIN TRANSILVANIA VOTEAZA E.B.A. SI BASESCU IN 2008 SI 2009,EVENIMENTELE SAU DERULAT CONFORM PLANULUI :RAMANE CUM AM STABILIT
  MISIUNEA AGENTULUI LAZLO TOKES IN DECEMBRIE 1989 A FOST SA IL DEA JOS PE PRESEDINTELE PATRIOT NICOLAE CEAUSESCU,PENTRU CA PUTERILE STRAINE SA DEZMEMBREZE ROMANIA PRIN PIERDEREA TERITORIULUI ROMANIEI(TRANSILVANIEI)PE CALEA ASA ZISEI AUTONOMII IN CONDITIILE IN CARE ART.1 ALIN 1 STATUEAZA CA “ROMANIA ESTE UN STAT NATIONAL,SUVERAN ,INDEPENDENT SI INDIVIZIBIL. CE MAI RAMANEA DE REZOLVAT POTRIVIT PLANULUI DE MASURI OCCIDENT,URMA SA SE REALIZEZE LA MOMENTUL OPORTUN :INSTALAREA LA CARMA TARII,A AGENTULUI BASESCU
  BASESCU SI PDL,IMPREUNA CU U.D.M. R SI MINORITATILE NATIONALE EXERCITA SUVERANITATEA IN NUME PROPRIU,VIOLAND PREVEDERILE EXPRESE ALE ART.2 ALIN 1 SI 2,PRIN FRAUDAREA ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN DECEMBRIE 2009,SI IMPIEDICAREA ORGANIZARII REFERENDUMULUI ASUPRA PROBLEMELOR DE INTERES NATIONAL [ART 90 DIN CONSTITUTIE]
  IN LOC SA ISI RESPECTE JURAMANTUL DEPUS,SA FIE GARANTUL INDEPENDENTEI NATIONALE,AL UNITATII SI AL INTEGRITATII TERITORIALE A TARII,A STATULUI PE CARE IL REPREZINTA,POTRIVIT ART.80 DION LEGEA FUNDAMENTALA,BASESCU INCALCA CONSTITUTIA ,PRETINZAND CA ALTII O INCALCA!!!
  MINISTRII SEMNATARI AI CELOR DOUA ACTE NORMATIVE FATA DE CARE S-A DEPUS MOTIUNEA DE CENZURA,INCALCA DREPTURILE SI BLIBERTATILE CELORLALTI ,VIOLAND IN MOD VADIT PREVEDERILE ART.57[DIN CONSTITUTIE]DENUMIT EXERCITAREA DREPTURILOR SI A LIBERTATILOR(CU BUNA CREDINTA CA OBLIGATIE CONSTITUTIONALA )
  AVAND IN VEDERE INTENTIA AFISATA A EUROPARLAMENTARILOR P.D.L.PENTRU VOTUL IN FAVOAREA SEPARATISTULUI LAZLO TOKES, PENTRU DATA DE 15 IUNIE 2010,IN SENSUL ALEGERII ACESTUIA IN FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE AL EUROPEAN PALIAMENT,IN ACEST CAZ AL SAVARSIRII UNOR FAPTE GRAVE PRIN CARE SE INCALCA PREVEDERILE CONSTITUTIEI, ESTE INCIDENTA PREVEDEREA CUPRINSA IN ART.96 DIN LEGEA FUNDAMENTALA ,RESPECTIV PUNEREA SUB ACUZARE A PRESEDINTELUI ROMANIEI PENTRU INALTA TRADARE.
  TRAIAN BASESCU I-A PROPUS PE CRISTIAN PREDA ,MONICA MACOVEI,ELENA BASESCU SI ALTI TRADATORI AI INTERESELOR NATIONALE IN E.P.… PE LISTA P.D.L. DE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE ,ACESTIA AU FOST FRAUDULOS ALESI ,IN BAZA MITEI ELECTORALE VADITE PENTRU OPINIA PUBLICA INTERNA CA SI PENTRU MASS MEDIA,DAR NU SI PENTRU SANTAJATII AUTORITATII PERMANENTE ELECTORALE , BIROULUI ELECTORAL .CENTRAL., CURTII .CONSTITUTIONALE .ROMANE . .ORI PENTRU COINTERESATII OFICIALI O.S.C.E. .,D.N.A..C.S.M.…
  DIVERSIUNEA SCHIMBARII DATEI DEZBATERII SI VOTULUI MOTIUNII DE CENZURA, ARE IN VEDERE CA PARLAMENTARII PATRIOTI DE LA PSD SI PNL SA NU I-A LEGATURA CU ELECTORII CARE IAU VOTAT SI PE CARE II REPREZINTA CEI CARE AU PLECAT IN TERITORIU INCA DE MIERCURI 09.0.2010!!!
  A MAI EXISTAT O DIVERSIUNE P.D.L., ASTAZI INCIDENTUL CU 3–4 AGRESORI AI OCTOGENARULUI ILIESCU ,VOTANTI MITUITI DE P.D.L. SI LA ALEGERILE PREZIDENTIALE,DIVERSIUNE CE A VUT CA SCOP DISTRAGEREA ATENTIEI OPNIEI PUBLICE DE LA RESTRANGEREA UNOR DREPTURI FATA DE CARE SOCIETATEA CIVILA REPREZENTATA DE ALINA MUNGIU ,DE GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL ,NU AU REACTIONAT,DOVEDIND INCA O DATA CA, SOCIETATEA CIVILA ESTE VIZIBILA DOAR CAND ESTE FOLOSITA DE CATRE EVREIME CA O UNEALTA ,IMPOTRIVA CELOR CONSIDERATI COMUNISTI ,DOAR PENTRU CA ACESTI OAMENI SUNT CINSTITI,PATRIOTI SI PROFESIONISTI !!
  CEL DENUMIT PARINTELE CONSTITUTIEI, ANTONIE IORGOVAN A FOST IRADIAT (METODA RADU) IN MOD STRATEGIC DE CATRE SECURITATEA CONDUSA DE PRESEDINTELE BASESCU ,PENTRU CA DACA AR FI FOST IN VIATA ANTONIE IORGOVAN NU AR FI PERMIS INCALCAREA SISTEMATICA A LEGII FUNDAMENTALE DE CATRE TRAIAN BASESCU ,P.D.L. U.D.M.R. MIONORITATI!!!!!!
  SPER CA ACUM ATI INTELES MODUS OPERANDIS AL PARLAMENTARILOR P.D.L. U.D.M.R.,ACEALASI CU AL MAGISTRATILOR !!!!
  daca politicienii din pnl ai fi reasctionat la dovezile pe care le dau permanent din vara anului 2009,nu se3 mai ajungea bataia asta de joc!

 2. exasperat Says:

  Eu m/am minunat tot când am citit în Gândul, după apariţia „scrisorii”, reacţia luzi Emil Boc: „Cred că ar fi mai bine sâmbătă”. Pfoaiii de mine. Deci aşa, Emile, eşti de acord cu preşedintele. Nu credeam să trăiesc s-o mai văd şi p-asta.

 3. Un liberal deja optimist Says:

  Dar despre „lupta impotriva comunismului” n-ati auzit ca tema data la popor pe ziua de azi? Tocmai a fost sutuit batranul Iliescu de niste „golani”. Putzeau baietii a servicii secrete de la o posta…

 4. transildania Says:

  „Dupa trei zile”, nu „in a treia zi”, nu „cel tarziu in a treia zi”, lucrurile sunt clare.

 5. Laura Says:

  „Dupa trei zile” e foarte normal, ca sa lasi guvernul sa-si pregateasca raspunsul – si caderea guvernului sa nu fie rezultatul unei reactii emotive, ci rationale. Trei zile e un „cool down period”, o formulare similara apare in multe constitutii. Trei zile e minimum, dar pot fi si 30.

  Dar ar fii frumos sa trimiteti o scrisoare presedintelui pentru strategia nationala de aparare – care sa fie trimisa exact duminica, intre orele 7:30 si 7:45 a.m …

 6. ela Says:

  ‘În primul rând m-am săturat să primesc programul de lucru de la Cotroceni. Există Birou Permanent, există plen, zilele de vineri….’

  Parerea mea e ca asta face parte din haituirea prazii/adversarului. In sfarsit te-au scos din sarite astia din pd dimpreuna cu nea baselu 😦

  Pe mine m-au scos pd-istii de foarte multa vreme …populismele fara precedent plus mascarada cu eba .apoi .1 an de zile campanie in tara si la amaratii capsunari sa le ceara/fure votul…este un personaj de cea mai joasa moralitate.

 7. MARIN Says:

  GÂNDURI

  Al dracu e Voicu ăsta !
  Nici că poţi să-l păcăleşti.
  A ajuns să-mi spună mie,
  Că eu inventez poveşti ?!

  Auzi ! Cică-am scris tâmpenii
  Şi gândesc alambicat.
  Vreau s-ajut portocalii,
  Căci iar s-au cam încurcat.

  Moţiune de cenzură !
  N-am vrut-o dar, o avem.
  Şi i-am spus lui ăla „micu”:
  Băi ! Acum nu mai scăpăm !

  Voicu a veni cu DEX-ul ,
  Să-mi explice c-am greşit.
  Nu mai ştiu ce-nseamnă „după” ?
  Oare, să mă fi tâmpit ?

 8. dj07 Says:

  cred ca ALEODOR la sfatiut, cum ca sambata, flacara violet penetreaza mai bine decat in ziua de marti, dealtfel ultima pt. guv. boc.DL. VOICU daca sunteti in teritoriu vorbiti cu colegii de la dolj pt un site PNL DOLJ SI PNL CRAIOVA. VA MULTUMESC!

 9. MARIN Says:

  Domnule VOICU,
  Cred ca ar trebui sa le atrageti atentia colegilor dvs. din opozitie asupra urmatorului aspect, si anume:
  Sa fie foarte atenti cum voteaza marti, deoarcece spre deosebire de cel care acum ii forteaza sa voteze impotriva motiunii, domniile lor dupa incheierea mandatului de parlamentar nu mai beneficiaza de protectia SPP.

  A nu se intelege ca le doresc raul acestor oameni.

  Nu ! Si inteleg perfect ca, sunt pusi intr-o situatie extrem de dificila, aceea de a alege intre constiinta personala si cea de grup-impusa dar, romanii au dovedit (in istoria lor) ca, uneori, sunt foarte imprevizibili.

  • mihaivoicu Says:

   Parlamentarii nu beneficiaza de protectia spp. Aceasta protectie se acorda doar presedintelui, primului ministru, presedintilor celor doua camere, fostilor presedinti ai Romaniei, presedintelui ccr.
   In plus ministrii apararii si de interne beneficiaza de protectia structurilor proprii. Cam atat.
   Insa am inteles mesajul.

 10. Bibliotecaru Says:

  Dar mai e o invenţie prezidenţială, începerea numărătorii cu ziua în care se depune moţiunea şi nu cu ziua următoare depunerii. Dacă azi se depune moţiunea, „după trei zile” înseamnă, după preşedinte, poimâine. Desigur, „după două zile” înseamnă mâine şi „după o zi” înseamnă astăzi. Probabil că „în aceiaşi zi” înseamnă ieri. 😀

  Eu cred că problema este cunoaşterea Vechiului Testament…
  Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi.

  • mihaivoicu Says:

   Are legatura cu noaptea din capul unora?

  • Bibliotecaru Says:

   Vorba domnului Acsinte Gaşpar… mă rog, citatul nu e tocmai exact…

   Dacă vorbim despre modul de calcul al termenului de 3 zile ca termen legal de drept public, şi ziua de 1 a unei luni este evenimentul de la care se scurge termenul legal, termenul începe să curgă din acea zi şi expiră la sfârşitul zilei de 3 (ora 24,00), deci expirarea perioadei va fi o dată cu debutul zilei de 4 (ora 0,00). Că domnul Băsescu încerca să câştige o zi şi de aici, şi spunea că cea de a treia zi este ziua 3 a lunii.

 11. tibi Says:

  Observ ca aveti unanimitate.
  Si daca as avea avea o parere contrara as avea retinere sa o dezvolt aici. Dar sa vad intii care este tema.

 12. olimpiu Says:

  Ha ha ha! Prostanacul i-a lasat semne de circulatie pe toti pdlistii constiinciosi, iar fatuca cu chiloteii cunoscuti de Zeus-Moise a iesit la declaratii miorlaite despre interesul national si asteptarile UE
  poate saracuta nu a vazut o pancarda de la un mitting, purtata de o femeie in varsta si pe care scria: ,,Basescu! Romania iti da m..e!!!”
  i-o recomand coanei Boagiu pt a nu mai avea orgasme dupa scrisorele pierdute de Zeus-Moise

 13. Un liberal deja optimist Says:

  Gata, au inceput portocaliii sa se vaite pe la televiziuni de sabotarea economiei nationale de catre opozitie. De-ocamdata tinta e Geoana. Ajung ei si la liberali in scurt timp!

 14. radu Says:

  Eu cred ca pedeleprele isi inventeaza deja alibiuri pentru toate scenariile nefavorabile. Manevra lui Basescu poate fi interpretata si ca un reflex de teama, dar si ca un calcul strategic. Lui ii va conveni oricum. Spunea cineva, undeva, ca Ba-secu ar fi cel mai bucuros daca motiunea ar trece, ar avea pe cine sa dea vina, normal, pe Opozitia care „a impins tara in haos”.
  Hai sa vedem: daca trece motiunea, e sau nu in interesul opozitiei si „al tarii”? Ma gandesc si eu. Sincer, acum as prefera ca motiunea sa treaca numai in cazul in care se va schimba, dupa asta, majoritatea parlamentara. Altfel rade Ba-secu de noi, ne arunca in prapastie si pe urma pozeaza iar in salvator.
  As vrea sa ma contrazica cineva cu argumente. Pe bune, chiar doresc asta.

 15. olimpiu Says:

  @ RADU
  departe de mine aroganta de a ma pricepe, asa ca voi scrie in putine cuvinte ce cred eu.
  trecerea motiunii de cenzura are o parte buna: creeaza o bresa in atotputernicia lui TB , ii zdruncina pozitia de forta in randul institutiilor gen servicii , procuratura, CC ,etc
  mi-e teama ca in planul vietii de zi cu zi cetatenii romani pot pierde. eu unul consider ca suntem pe muchia unei sabii, dar si daca riscam multe in plan economic si social, consider ca democratia merita salvata cu orice sacrificiu. de asta sunt pt caderea acestui guvern si fuck FMI

 16. radu Says:

  @olimpiu: un lucru e sigur, opozitia are DATORIA de a vota pentru motiune.
  Da, „resa” de care spuneti e un argument. Cred ca de asta se si teme acum Basescu, care ar fi prins pe picior gresit, inainte sa-si aranjeze ploile in partid. Totul e ca majoritatea parlamentara sa basculeze in partea cealalta si sa declanseze principiul dominoului.
  Ca Basescu se teme, se vede din mobilizarea agresiva pe care a starnit-o in partid, dupa ce a observat defectiunea coalitiei de la votul pentru CCR – Dorneanu si Melescanu.
  Ar fi nevoie de o lovitura de maestru in culise, dar repede, sa nu aiba timp Puterea sa reactioneze.

  • radu Says:

   „resa” e „bresa”, scuze.

  • tibi Says:

   „Ar fi nevoie de o lovitura de maestru in culise, dar repede, sa nu aiba timp Puterea sa reactioneze.”

   Ar fi nevoie de cineva care in intreaga lui viata sa fi dat macar o data o lovitura de maestru. Aveti o idee depre cineva anume?

 17. howitzer Says:

  Mai îndrăznesc să sugerez încă o dată:
  nu-i mai daţi mai multă importanţă decât merită PE FOND
  DACĂ îi dai importanţă capătă importanţă.
  Fără atenţie (…) personajul e NUL PE FOND.
  La acea scrisoare s-ar fi putut răspunde:
  „Regretăm lipsa de comunicare dintre PDL şi preşedenţie”
  La orice întrebare de ziarist: „Subiectul e o prostioară propagandistică”.

  Mai dă-o-n mama ei de greaţă că ajung să mă-torc pe dos…

 18. Catalin Ene Says:

  Pai logic ca Base vrea sa stabileasca ordinea de zi si programul Parlamentului,pe principiul „desepararii” celor trei puteri in stat,inlocuite fiind de catre o „dictatura sanatoasa” ca sa citez o „mare diva prezidentiala” in viata.Asta ar insemna: Executiv- „conducator suprem” Traian Basescu;Legislativ- „marele si singurul om politic” Basescu Traian;Judecatoresc-„prea luminatul si dreptul” Base.

 19. Emi Says:

  Cand sora mea s-a inscris in PNL, eu nefiind interesata de politica am intrebat-o „de ce PNL si nu PDL?” „Pentru ca la PDL sunt doar bosorogi inraiti si obsedati de sex” mi-a raspuns ea in 2004 (avea 21 de ani). Tot cautand fantomele PDL din Parlament am descoperit ca in general sunt oameni care avand o varsta inaintata nu sunt interesati de un nou mandat in Parlament pentru ca sunt deja pensionari. Deci chestia cu „data viitoare nu va vom vota” e valabila la mai putin de 50% din actualii parlamentari pdl. Si eu cred ca motiunea este o sabie cu doua taisuri si ca Base joaca la doua capete.
  Dusmanii naturali ai scorpionului sunt bufnita, unele soparle mari si unii paianjeni. Poate de aceea il uraste pe Ion Iliescu…

 20. Un liberal deja optimist Says:

  @Frati consagvinari liberali,
  Situatia economica e groasa rau. Cred ca a aflat-o si Opozitia.Dobibocii astia de Isarescu+Basescu +Dobiboc au bagat economia Romaniei in gard.Nici eu nu m-as duce la notar cu Matusa Tamara sa-mi faca donatie pe o proprietate datoare oriunde.Acum nu stiu daca Tariceanu+Vosganian + Mama Omida ar avea relatiile Familiei Bratianu + Hohenzolern sa scoata tara din rahatul in care ne-au baga securistii mentionati de la un dezastru.Cred ca evluarea lui Crin e corecta:40%.
  In rest, scapa cine poate!

 21. olimpiu Says:

  @ all
  TB a lansat scrisoarea nepierduta
  credeti stimati colegi ca EL&servicii, consilieri si-au facut iluzia ca se va schimba termenul??? dupa umila mea opinie a fost doar un test dat propriului partid, a vrut sa vada cata obiedenta exista, cum se mobilizeaza prostimea PD-L in obedienta. ATAT!
  daca ne facem iluzia ca nu exista un razboi civil in Romania…. traim degeaba

  • Victoras Says:

   O fi el civil, si resbel, dar parca e prea limitat; adica razboi civil de partid. Din partea mea sa-si scoata ochii intre ei neintrerupti; dar sa lase liber Palatul Victoria cu ocazia asta, sa vina altii care-si folosesc ochii si la altceva decat la paruieli interne. Gresesc?

 22. adrian Says:

  Nu stau foarte bine cu religia dar cred ca dl Basescu ar fi in stare sa ia la interpretat si Biblia. IIsus a fost rastignit, dupa traditie, vinerea si duminica dimineata deja invia desi el spusese ca va darama templul si-l va construi in trei zile. Se mai si zice prin popor ca a inviat dupa trei zile. Asadar astea includeau si ziua cu rastignirea si cea cu invierea. Prin urmare, pe acest filon de interpretare, cred ca pentru motiune ziua de sambata este oricum prea tarziu ….
  Cat tupeu la acesti PDL care voteaza in bloc ceva si dupa aceea fac chiar ei „demonstratia” ca e gresit si mai exact vina e a presedintelui Senatului care „decredibilizeaza” si ameninta acordarea transei FMI …. in ce tara de KKT putem sa vietuim daca suntem conditionati in existenta noastra de astfel de jivine!

 23. Un liberal deja optimist Says:

  Cica (spun televiziunile) basescu i-a chemat pe toti parlamentarii sai la Bucuresti sa se coaca la Codul Galben sa-i fereasca de oule demonstrantilor Anti basescu.. Intrebare: Se mai tin mitingurile Probasescu in tara? ( Slabii contra Grasilor!)

 24. Victoras Says:

  Superb! „Cum ar fi să-i trimit eu o scrisoare în care să-i spun că trebuie să facă ședință CSAT duminică dimineața la 5,30?” Pai ar fi curat neconstitutional! Dar, de amorul artei, cred ca ati putea incerca. Si aveti subiect: oferta de avioane a suedezilor. Parca prea ne-am aruncat in bratele americane…

  Adevarul e ca ar trebui discutata mai repede roblema, dar nu cred ca daca se transeaza marti e moarte de om. Ar fi trebuit ei sa se grabeasca la partea de redactare a textelor, nu sa stea sa le tot formuleze o luna.

 25. Emi Says:

  Adica nu va mai valabila votarea motiunii de cenzura pentru ca nu se face in exact 3 zile???
  Poate ar trebui sa mergem toti marti la Cotroceni sa curatam pentru ca incepe sa miroasa.

 26. Catalin Ene Says:

  http://blogatu.ro/2010/06/blogatu-livetv-despre-situatia-politica-actuala-cu-mario-ovidiu-oprea-senator-pnl.html

 27. radu Says:

  Think about it: propunerea votarii „de sambata” va fi folosita, daca va mai fi, ca argument anti-Geoana, pe viitor. Basexu stranga alibiuri pentru acuzarea opozitiei, acum ca se-mpute criza si trebuie gasiti tapii ispasitori.
  Dar sunt mai multe strategii combinate aici.

 28. Sanchi Says:

  Pedelistii nu siluiesc numai tara asta, ci si logica. Nimic nu ma mai mira, o scarba cumplita ma incearca de cate ori, perindundu-se pe la TV, acesti lingai se straduiesc din rasputeri sa contrazica orica urma de bun simt. Votarea motiunii reprezinta pentru PDL un mod de a se retrage oarecum elegant si ..mai ales, teferi. Cred ca subestimeaza reactia sociala…Om vedea!

 29. Emi Says:

  Ieri l-am „admirat” pe Vadim la Antena 3. Si mi-am amintit de Catavencu. Dar mi-a facut si o mare bucurie, mi-am dat seama ca cei mai mari pacalici sunt cei care l-au votat. Bula si satra lui traieste bine iar lor le taie (seful) salariile si ii ataca oamenii cu oua. „Conducatorii” isi cumpara vile si pe cei ce i-au sustinut ii tin argati in Bucuresti sa nu-i umple vecinii de oua. Oare cata batjocura mai pot inghiti fantomele PDL din Parlament?

 30. Alina Gorghiu Says:

  O scrisoare pierduta, intr-adevar.
  Si multe dezbateri irosite… dar uite ca mai avem despre ce vorbi, ne mai umplem timpul de emisie cu ceva.
  Trebuie sa recunosti ca nu si-a pierdut abilitatea de a impune subiecte.

 31. dracu Says:

  foarte misto iexplicatia 😀

  conform explicatiei dv, motiunea poate fi votata si la 5 ani de zile de la data prezentarii, nu-i asa? 😀

  pt ca si 2 saptamani, si 3 luni, si 2 ani, si 10 ani, is tot „dupa 3 zile”.
  super, tocmai le-ati facut o mare favoare pedelistilor :)) de unde si vorba „ce-si face omu cu mana lui…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: