Iar ANI

Agenția de Integritate și legea ei de organizare trezește iar pasiuni. E adevărat, doar la un număr limitat de politicieni, pentru că cetățenii sunt mult mai pasionați de situația buzunarelor lor.

Membri ai Uniunii Europene și cu pretenții de țară civilizată fiind, este normal să avem un sistem de control al averilor și de monitorizare a conflictelor de interese ale politicienilor. Nu am putut însă să nu remarcăm dubiile cu privire la activitatea Agenției, din perspectiva non-partizanatului politic, dar și faptul că legea de organizare a generat discuții și nu numai. Curtea Constituțională a dat un verdict cu privire la neconstituționalitatea unor articole importante din lege.

Ca urmare a acestei decizii, Parlamentul a făcut modificările impuse de Curte în lege și a trimis-o la promulgare. Președintele, conform atribuțiilor sale, a făcut o cerere de re-examinare. Această cerere a fost discutată în ambele Camere, unele cerințe au fost acceptate, altele nu. Conform Constituției, acum președintele este obligat să promulge legea.

Nu mă refer aici la probleme de fond, pentru că nu știu ce este prin forma finală a legii. Subiectul nu mă pasionează. A apărut însă o nouă invenție procedurală marca Roberta Anastase, cea care ne-a cerut să facem o scamatorie prin care procedura constituțională descrisă mai sus să fie încălcată, pentru că ceva nu le convine în lege.

În primul rând dacă cei de la PD au probleme cu forma finală a legii, să-și chestioneze proprii senatori, cei care au votat această formă. Iar dacă nevoia de a modifica ceva persistă există două soluții constituționale. Guvernul, având ca inițiator Ministerul Justiției, poate să inițieze un  proiect de lege de modificare și completare. Același lucru îl pot face și parlamentarii doresc. Asta însă după publicarea legii în Monitorul Oficial, variantă care se pare că unora nu le convine.

Etichete: , , , , ,

59 răspunsuri to “Iar ANI”

 1. Un liberal deja optimist Says:

  @MV,
  Presupun ca aceasta lege nu ne intereseaza pe noi, liberalii, care ne-am facut averile prin munca si valoare. Asa ca lasa-i pe portocalii sa-si justifice averile prin furturile salariilor si pensiilor…

  • Ajentu 007 Says:

   Optimizatule ,

   Eşti colosal ! Ai un simţ al umorului ceva de speriat . Schimbă-ţi nick-ul cu ” un liberal deja naiv ” …

   • Un liberal deja optimist Says:

    Tu ti-ai facut averile din cauza functiilor tale in partid? De ce naiba te agiti?. E treaba pd-ului, cu care , presupun ,n-ai nici-o treaba…

   • Ajentu 007 Says:

    Mai citeşte odată ce-ai scris . Dacă nu te-apucă râsul înseamnă că-i grav …

  • Alex Valahul Says:

   trist. toata chestia o tratati doar din punct de vedere procedural. imi aduce aminte de situatiile cu infractori eliberati pe motiv „de procedura”.
   ma asteptam sa mutati discutia si pe fond, unde situatia e tragica : ANI nu va mai putea controla eficient averile demnitarilor, parlamentarii & guvernantii nu vor mai fi obligati sa-si declare averile…ca sa vada si alegatorii cat au acumulat alesii lor dragi cat au stat la putere.
   pana si Bruxelul e ingrijorat, pe dumneavoastra „subiectul nu va pasioneaza”.
   la fel de trista e atidudinea lu Antonescu.

 2. Ajentu 007 Says:

  Mihai Voicu

  Ceea ce s-a întâmplat cu legea ANI este o ruşine naţională iar vina o poartă toţi politicienii . Totuşi , cei mai vinovaţi sunt cei de la PDL care au avut majoritatea parlamentară .
  Nu pot să uit însă poziţia mai mult decât jenantă a liderului PNL , Crin Antonescu .
  Daţi toţi din gură împotriva corupţiei dar nu ştiţi cum să vă mai apăraţi .
  Aaa , să nu uit de C.C.R….

  • Un liberal deja optimist Says:

   Ce treaba ai tu legea ANI? Las-o naibii. Daca esti cinstit si ai averi din munca, uit-o! Lasa-i pe mafiotii portocalii sa se teama! Mai ales betivul de basescu!

  • Ajentu 007 Says:

   ANI nu are treabă cu mine pentru că nu fac parte din obiectul ei de muncă . În schimb am eu treabă cu ea . Dacă ne-am angajat să înfiinţăm aşa ceva trebuie să facem lucrurile până la capăt . Şi nu mă lua cu politizarea că m-am plictisit . La urma urmei , mai mult sau mai puţin , toate sunt politizate în ţara asta .
   P.S. Aşa am zis şi eu : să se teamă mafioţii . Dacă fură numai mafioţii portocalii , atunci liberalii şi în special Crin Antonescu , cei care sunt cinstiţi , cu averi făcute din muncă , de ce s-ar teme de ea ?

 3. olimpiu Says:

  mie mi se rupe de ANI si de toate institutiile astea create doar pt a lua fata prostilor si a avea subiect de barfa. o las pe kepp on walking Monica sa se vaicareasca la europeni
  Romania nu e stat de drept, institutiile sunt politizate pana la nivelul femeii de servici, tara e in pragul colapsului financiar si eu sa ma gandesc la ANI???
  mai bine il astept pe Zeus deseara pe TVR la fel cum il asteptam pe Ceausescu. abia astept sa ma lumineze cu noile lui teze!

 4. Emi Says:

  Eu raman la parerea ca TB este iepure de metal (1951) sau scorpion care nu se poate abtine sa nu otraveasca, chiar si pe cei care-l duc in spate, asta cu Zeus il jigneste pe zeu. De ANI ii pasa pentru ca e inventia lui cu care prostea UE si cu care isi mai rezolva dusmanii.

  Azi la sediul PD-L Braila (pe la ora 15) era agitatie: usa larg deschisa, steag portocaliu cu trandafir (al PD-L) si albastru cu 12 stelute in cerc (al UE) la suporturile exterioare, pe usa intrau sau ieseau la o tigara diversi domni la 4 ace. Pe langa uimirea de a vedea reanimat brusc un spatiu care facuse panze de paianjen, mi-a ramas fixata in minte o intrebare, tricolorul de ce nu l-au scos la aerisit?

  • Alex Valahul Says:

   uau ..astea da argumente rationale 🙂 … „iepure de metal” . no comment.

   • Emi Says:

    Da, iepurasul tremura de frica populatiei iar PD-L-ii de frica iepurasului. Pentru ca ii ameninta cu ANI…

  • bla bla Says:

   si tu stateai ascunsa in boscheti…? ce cautai acolo? intrebare naiva! poate aveau la ei doar steagul ungariei…;)

   • Emi Says:

    Tu asa faci? Stai in boscheti cu steagul Ungariei?
    Eu trec pe-acolo in drum spre mol si prefer tricolorul romanesc, daca vad altul, ma supar si sparg geamurile.

  • bla bla Says:

   poate aveau la ei doar steagul ungariei!

  • bla bla Says:

   mai bine explica decat sa lasi sa se deduca orice, ca oricum se poate deturna sensul cuvintelor cum se poate deturma si scopul institutiilor precum cel a ANI cu tot cu tricolorul romanesc. din pacate in romania sunt oameni care dorm acum… poate prin boscheti cu tricolorul romaniei… in care isi pun toata speranta atunci cand voteaza… si nu din vina lor…! fereasca … sa avem de ales…stiu si eu ca cei sinceri sunt persoane non grata in romania.. dar continui sa port acest handicap din nastere, ca pe o fatalitate.

 5. luc Says:

  @Optimistul,
  „productia” dtale de la ora 17.49,aia cu „averile justificate prin furturile salariilor si pensiilor”este epocala…Demna de inramat.O perla nepretuita pe un blog liberal.Pe langa asta,faulturile logice pe care le-ai comis ulterior treceau neobservate,daca nu ti le explicita Ajentu…

 6. Catalin Ene Says:

  http://blogatu.ro/2010/07/un-american-risca-3-ani-de-inchisoare-pentru-ca-l-a-ucis-pe-obama-in-versuri.html

 7. Catalin Ene Says:

  http://blogatu.ro/2010/07/blogatu-livetv-despre-rugby-si-politica-cu-mihai-voicu.html

 8. exasperat Says:

  Ce dor mi-a fost de presedinte: http://exasperat.wordpress.com/

 9. Ajentu 007 Says:

  Cu dedicaţie din partea mea , pentru talibanii de toate culorile ( fără număr , fără număr !) , un articol al Maestrului Andrei Pleşu :

  ” Gândire de lemn

  06 iul 2010

  Partidele, miniştrii, parlamentarii şi preşedinţii nu există pentru a fi iubiţi sau urâţi. Ei trebuie doar cântăriţi cu spirit critic pentru performanţa lor publică.

  E firesc să ai gusturi proprii, preferinţe, simpatii şi antipatii, subiectivităţi ţepene şi capricii private. Toţi avem tabieturi, mici idei fixe, alergii, slăbiciuni. Ce nu e firesc e să le transformăm pe toate în idiosincrasii, adică într-un amestec de obsesivitate şi intoleranţă. Cu alte cuvinte, e normal, e dreptul tău, să-ţi placă brânza de Homorod. E însă oarecum ciudat să nu mai mănînci decât brânză de Homorod. Preferinţa devine, în acest caz, manie. Iar dacă ajungi să spui că toţi cei care mănâncă şi alte feluri de brânză, sau, mai rău, toţi cei cărora nu le place brânza de Homorod sunt idioţi, mârşavi şi, eventual, penalizabili, eşti pur şi simplu într-o ureche.

  Mă tem că, în România de azi, această radicalitate isterică, acest exclusivism patologic a devenit comportament curent. Nu mai gândim decât idiosincratic. Suntem îndrăgostiţi până la extaz de propriile noastre opţiuni, opinii şi scenarii. Odată formulate, nimeni şi nimic nu le mai poate relativiza. Iar cei care ne contrazic sunt plasaţi, fără menajamente, într-o zonă de sub-umanitate. Sunt ori proşti, ori suspecţi. Ori loaze, ori „tonomate”, ori „intelectualii lui Băsescu”.

  Totul a început pe vremea lui Ion Iliescu. Pentru românii care îl iubeau cu o fervoare aproape mistică, detractorii preşedintelui erau trădători, vânzători de ţară, „animale” bune de tăbăcit. Invers, pentru anti-iliescişti, adulatorii erau, obligatoriu, securişti, comunişti, kagebişti, sau, în cel mai bun caz, naivi irecuperabili. Nu se acorda nimănui prezumţia de bună-credinţă. Toată lumea trebuia să adere la un dogmatic Homorod de grup.

  Lucrurile se repetă cu Traian Băsescu: avem, pe de o parte, pro-băsescieni febrili, iar pe de alta, anti-băsescieni patetici. Cu un corolar nevrotic: toţi cei care, într-un fel sau altul, au lucrat ori lucrează în echipa Băsescu sunt descalificaţi din principiu, tot astfel cum, din celălalt unghi, toţi cei care funcţionează în cercurile PSD sau PNL trec drept defecţi.

  Eu cred că realitatea e mai nuanţată. Cred că nu toţi pesediştii şi toţi liberalii sunt invalidabili, după cum nu sunt invalidabili toţi pedeliştii. Mai cred că partidele, miniştrii, parlamentarii şi preşedinţii nu există pentru a fi iubiţi sau urâţi. Ei trebuie doar cântăriţi cu spirit critic pentru performanţa lor publică, aprobaţi când îşi fac bine treaba, respectiv amendaţi când şi-o fac prost. Iubirea şi ura au alte domenii de predilecţie.

  M-am izbit de o ilustrare a acestei gândiri de lemn săptămâna trecută, când nu mai ştiu ce publicaţie a comentat numirea la Vatican a unui nou ambasador român în persoana dlui Bogdan Tătaru Cazaban drept un hatâr făcut de preşedinte unuia din consilierii săi. Trec peste faptul că peste tot în lume tipul acesta de „recompense” sunt obişnuite şi, câtă vreme recompensatul e de calitate, nimeni nu se scandalizează. Dar este inadmisibil să defineşti un om fără să ştii despre el nimic, decât că a lucrat la Cotroceni. Îi invit pe contestatari să facă efortul minim de a citi, pe internet, curriculum-ul împricinatului.

  Dacă sunt de bună credinţă vor constata că o numire mai potrivită nu era cu putinţă. Că avem de a face cu un om a cărui discreţie şi cuviinţă nu e egalată decât de strălucirea meritelor lui academice. Şi că, dacă nu ni se pare o grosolănie prezenţa lui Becali în Parlamentul European, a descrie numirea lui Bogdan Tătaru la Vatican drept un „aranjament” impur e de un prost gust fără margini. Gândire idiosincratică, gândire de lemn, non-gândire. ”

  Mie îmi place cam orice brânză , cu condiţia să fie proaspătă şi nefalsificată .

  • Cetateanul Popescu Says:

   Ajentule fost liberal fost social-democrat 🙂

   absolut corecte, dupa mine, observatiile domnului Plesu; corecte, dar – in cadrul discutiilor noastre – incomplete. Pentru ca eludeaza discret sursa radicalizarii noastre.

   Da, e adevarat ca Ion Iliescu a fost primul presedinte care a continuat in democratie obiceiul „luptei de clasa”. Si da, e adevarat ca educatia democratica lasa mult de dorit la romani (lucru oarecum de inteles, de altfel, cred eu…). Dar trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului: maestrul de necontestat al aplicarii invataturilor lui Machiavelli este, totusi, Basescu. La fel cum PDL a preluat invataturile PSD-ului in privinta consolidarii partidului-stat, a politizarii a orice in tara asta, a sifonarii banului public exclusiv catre firmele partidului, a transformarii incompetentei in calitate, a tratarii prostimii cu aroganta si impertinenta si adus aceste obiceiuri la un nou nivel (cel putin asta e perceptia publica, la care si eu subscriu), la fel si Basescu „invatacelul” si-a depasit cu mult „maestrul” Iliescu in metodele si tehnicile de manipulare a „electoratului”. Pe langa el, Iliescu pare tatal democratiei!

   Charisma incontestabila a lui Basescu, modul lui de a energiza multimea ar fi putut fi factori de progres pentru Romania. Capacitatea asta de a aglutina oamenii este rara; ca atare, este simultan pretioasa si periculoasa.

   Din pacate pentru noi, titularul charismei a ales sa dezbine, sa asmuta paturile sociale una impotriva alteia. Reactiile exagerate, asadar, sunt normale; omeneste vorbind, sunt naturale.

   Asta eludeaza cu diplomatie maestrul Plesu: ca, daca actualmente oamenii isi sar la gat unii altora, nu este exclusiv vina lor. O mare, imensa responsabilitate sta pe umerii celui care a declansat acest proces. Acesta este nimeni altul decat cel care, consecvent propriilor impulsiuni primare, prefera sa moara cu Romania de gat decat sa accepte ca si altii au idei. „Maestrul” Basescu, adica.

   • Ajentu 007 Says:

    Cetăţeanule Popescu fost …fost…ce-ai fost domle înainte ? E aşa secret ?

    În primul rând îţi mulţumesc că nu mi-ai răspuns sibilinic , cu : yeah , yeah …

    În al patrulea rând ( nu-mi place să le iau în ordine !) Maestrul Pleşu are dreptate . Şi tu ai dreptate . Iar când eu afirm că , în plus faţă de narcisismul poate inerent al opiniilor noastre , apar şi istericii din massmedia , fiecare cu agenda proprie de interese , autismul este complet , am şi eu dreptate . Când afirm că pe lângă Marele” Maestru ” Băsescu avem mulţi alţi mici ” maeştri” care la rândul lor preferă să moară cu ţara de gât iar am dreptate . Apropo , câţi politicieni cunoşti care au acceptat ( sau acceptă ) că şi alţii ( din alte partide ) au idei ?
    Şi uite-aşa , cu sfânta relativitate , toţi avem dreptate ! Să bem un vin bun pentru asta !

    Totuşi , tare am senzaţia că cei mai relaxaţi în privinţa asta sunt tocmai politicienii .

   • Cetateanul Popescu Says:

    Ajentule,

    inainte… inainte de ce anume? Inainte de a ne intalni n-am fost altceva decat ceea ce sunt acum: un cetatean care se inscrie in media statistica. Atat. Freelancer, cocosat de taxe si impozite, liberal in atitudine, asteptand de la stat nu sprijin ci oportunitati. Adept al statului minimal si convins ca intre stat si corporatii e de preferat amoralitatea corporatista imoralitatii statale.

    Da, ce spui are sens. Dar e un detaliu semnificativ pe care l-ai escamotat cu delicatete: dintre toti, cel ce e la putere este singurul care are capacitatea de a face; restul doar vorbesc. Cel de la putere e vinovat; ceilalti sunt imorali pur si simplu.

    Si nu, n-o sa ma convinga nimeni ca „toti sunt la fel”, pentru ca exista grade diferite de imoralitate, demagogie si imbecilitate, la fel cum intre alb si negru exista o multitudine de nuante de gri.

   • Ajentu 007 Says:

    Cetăţene , fratele meu geamăn , păi ăla e profilul meu…
    Dar eu sunt mai liberal decât o grămadă de ” liberali ” . Ai citit în DEX ?
    liberal : înţelegător , generos , care au idei largi , nepreconcepute , caracterizat prin indulgenţă faţă de alte persoane …
    Despre mine-i vorba …şi despre încă vreo trei , patru nick-uri non grata de pe aici …Câţi dintre simpatizanţii PNL sun LIBERALI în acest sens ?

    În rest , susţin 100% ce-ai scris în ultima postare .

   • Cetateanul Popescu Says:

    Ajentule,

    daca profilurile statistice ne sunt asemanatoare (sa-ti dea Domnul clienti cat sa mai si refuzi!), un lucru esential ne deosebeste (inca): abordarea situatiei. Tu pari a avea o abordare globalista, din seria „toti sunt la fel, asadar astia de acum sa ramana pentru ca oricum n-avem cu ce-i inlocui” si critica-distructiva, din seria „da’ ce, voi ati facut al’fel?”. Nu zic ca asta in sine e ceva neaparat rau; e pur si simplu inutil, pentru ca nu construieste.

    Eu ma straduiesc (si da, nu-mi iese intotdeauna) sa judec oamenii individual si sa ajung la concluzii unice pentru fiecare in parte. Si cred ca exista in tara asta, inclusiv in partide, muuulti oameni cu mult mai buni decat astia de-acum. Daca vrei, ca sa citez din clasici in viata, „si foca de la Circ ar fi mai buna decat astia”.

    Exista pe aici sustinatori ai PNL care cad din cand in cand in extremism? Da, exista. Dar experienta (amara) m-a invatat din nou sa fac diferente: foarte multi o fac din sinceritate si din exasperare, pe cand foarte multi dintre sustinatorii PDL-Basescu (ipso facto critici gratuiti ai PNL) o fac din interes. De aici si lipsa mea de rabdare cu astfel de exemplare jalnice.

    In prima noastra intalnire ai fost foarte aproape (ca stil) de postacii portocalii, de-aia am reactionat mai aspru. „If it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck, I call it a duck”. Nu?

    Goes also pentru celelte 3-4 nick-uri pe care le folosesti 😉

   • Ajentu 007 Says:

    Cetăţene ,

    Trec peste impardonabila greşeală de a mă confunda cu o …raţă . Pe mine !? Eu !? Unicul , irepetabilul , geniul de neînţeles ( cred că acel ” de ” e în plus !) , minunatul şi înţeleptul , eu … o raţă ?! Domle , curcan mai merge , păun chiar , dar găină , gâscă şi mai ales raţă , niciodată !

    Şi eu judec oamenii individual , de aia mi-a şi plăcut articolul Maestrului .
    Am spus deja că sunt diferite grade de vinovăţie pentru clasa politică , aşa că nu gândesc la global şi , în acelaşi timp , încerc să-mi fac propriile mele convingeri ( şi când zic ” proprii ” ştii ce vreau să spun ) , independente de discursul politic şi de manipulările massmedia . Mă mai enervează şi să merg după şabloane .
    Şi eu sunt freelancer .Scriu pe bloguri cu orientări politice diferite , e drept , cu alt nickname . „Ajentu 007” e numele de scenă de aici . Cine ştie , poate în lumea asta virtuală ne-am mai întâlnit şi nu ştim .
    Oricum , poate te voi mai şoca cu părerile mele , poate te voi mai irita dar , cel puţin din punctul meu de vedere , cearta cu tine va fi de acum exclusă .

  • Emi Says:

   Pentru mine nu este vorba de lupta de clasa, nu sunt de acord sa ma reprezinte un alcoolic pe care il deranjez cu existenta mea. Nici nu stiu ce ma supara mai tare, ca nu e in stare sa respecte „fisa postului” sau ca nu-i pasa de viata mea.

   • Cetateanul Popescu Says:

    Emi, lasand lupta de clasa la o parte (era un raspuns pentru nea Ajentu), vezi ca in „fisa postului” intra, pe una dintre primele pozitii, sa-i pese de viata ta. Asa ca te poti supara dublu.

 10. Mircea Teslovan Says:

  Asa este, cu adevarat. Totuşi, cititi articolul Băsescu are dificultăţi cu guvernul Boc, nu cu Boc, pe http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

 11. Un liberal deja optimist Says:

  Eu il inteleg pe bietul Plesu..Studiul ingerilor este o intreprindere grea si cheltuitoare de bani..De unde bani? De la Putere, ca deh, Opozitia n-are..

  • Alex Valahul Says:

   hai ma, dati si in Plesu…mai tare…
   orice om care nu il injura TARE si explicit pe Basescu trebuie pus la stalpul infamiei.
   rau ati ajuns.

   • Un liberal deja optimist Says:

    Si voi….

   • Cetateanul Popescu Says:

    Alex,

    1. Plesu, indiferent cat de mare e, ramane un simplu om care poate gresi sau poate adopta pozitii cu care unul sau altul sa nu fie de acord. A interzice critica lui Plesu doar pentru ca e Plesu mi se pare un gest imbecil de slugarnic.

    2. Cu atat mai mult cu cat aici Plesu si-a parasit domeniul in care e un nume. Astfel a intrat intr-un loc public in care e egal cu restul lumii. Daca eu pot fi criticat pentru parerile mele sociologice sau politice, la fel poate fi si el criticat.

    3. Chiar si asa, fiecare dintre noi are dreptul la opinie. Simpla mentionare a numelui lui Plesu nu e de ajuns pentru a aboli acest drept fundamental.

    Cat despre „orice om care nu il injura TARE si explicit pe Basescu trebuie pus la stalpul infamiei”… ai putea avea chiar dreptate 😀 . Atata vreme cat basescu este, vorba americanilor, „clear and present danger” pentru Romania da, orice sustinator al lui este colorat in culorile tradarii in care se-mbraca prezidentul nost’ cand face magariile pe care le face.

   • Alex Valahul Says:

    interesanta logica : cine nu il injura tare si raspicat e un sustinator al lui (!) deci trebuie pus la stalp (!!).
    cei care au mai studiat istoria tarii realizeaza cine mai gandeau asa : comunistii, prin anii 50.
    oamenii nu mai au voie sa gandeasca detasat, sa analizeze la rece actiunile , faptele. trebuie sa fie musai in corul vuvuzelelor antenelor, sau sa dispara ingropati si ei in injuraturi.

   • Cetateanul Popescu Says:

    Alex, prietene, ori ai probleme cu cititul, ori nu tii minte de la inceputul raspunsului pana la final ori esti ieftin in replica. „Ai putea avea dreptate” urmat de un emoticon care-i subliniaza caracterul ironic nu e tot aia cu „cine nu-l injura e sustinator”. Iar sustinatorii unui om care face rau ii sunt – moral macar – complici.

    De fapt, nu cred ca ai probleme fiziologice de vreun fel. M-am hotarat. Esti, pur si simplu, ieftin.

    In astfel de ocazii, in care interlocutorul nu se ridica la nivelul discutiei, Cetateanul Popescu over and out!

   • Alex Valahul Says:

    mai bine ieftin si bun, decat scump si prost.

   • Alex Valahul Says:

    cetatene, am citit cateva articole de pe blog-ul tau. esti mai uman acolo. aici parca esti un pit-bull.

 12. Turnofftheglory Says:

  Liberal optimist, cand ziarul Adevarul devine sustinatorul puterii sa imi dai un SMS. Azi dupa cate stiu, marele editotialist Dinu Patriciu este si un binevoitor patron al trustului si al partidului lui Misu Voicu. Imi cer scuze ca l-am pus in fata pe Patricu, cand la locul de onoare e conu’ Fenechiu.

  • Un liberal deja optimist Says:

   Ziarul Adevarul s-a declarat apolitic. Desi mi se par suspecte aparitiile lui Gregoire L’ecrivain la emisiunile Nasului…

 13. Ajentu 007 Says:

  Cetăţene Popescu ,

  Aloo ! Ai plecat ? Uitai să te întreb ceva : oi fi arătat eu ca o raţă dar spune sincer , câtă răbdare ai avut să te asiguri că merg şi că vorbesc ca o raţă ? Eu zic că deloc . Eu zic că a fost mai uşor să duci puşca la ochi şi să tragi . Să poţi să zici şi tu : Un fleac , i-am ciuruit şi eu ( pe postacii portocalii ) .
  Că văd că la voi sezonul de vânătoare la raţe e permanent , e un fel de concurs , care face răni mai grave .
  Dar sezonul de şoimi imperiali ( nu mi-a venit în cap altă pasăre ! ) nu a început încă …aşa că e interzis .

  Na , că l-am pierdut ! Îi ştie cineva adresa ?

 14. Un liberal deja optimist Says:

  A plecat omul ca are treaba. A impuscat rata si acum o pune la fezandat..

 15. Cetateanul Popescu Says:

  Ajentule, nu dispera. Am plecat pentru ca unii dintre noi mai tre’ sa si munceasca sa traiasca, ya’know… 😉

  Nu mai protesta atata! Aia cu rata e un soi de zicatoare, ce Dumnezeu! daca-ti zic „aschia nu sare departe de trunchi” ai sa protestezi ca te fac lemn? Sau „cand o face plopul pere” te face sa te simti micsunica?!

  In plus, pana acum nici macar n-am intins mana dupa pusca. Ai scapat ieftin; cand oi lua eu pusca, atunci sa te feresti!
  😀

  • Ajentu 007 Says:

   Am înţeles zicătoarea . Şi zici că n-ai pus mâna pe armă ?! Măi să fie …
   Dar şi tu escamotezi cu delicateţe un detaliu semnificativ , mă refer la timpul de reacţie : cât ai stat pe gânduri înainte să tragi cu …hai să spunem , praştia ? Nu cumva a fost ceva gen reflex pavlovian ?

   P.S. Munceşte , munceşte , cineva trebuie să plătească impozite în ţara asta .

   • Cetateanul Popescu Says:

    A, ba da, a fost reflex! Dupa cum spuneam, cine macane e categorisit drept rata (ma rog, ratoi…). Pe bune, sunt satul de legiunile de tampitei care se dau „neutri” dar, vezi-Doamne…

    Imi asum reflexul; dar macar ne-am lamurit ce si cum, nu?

   • Ajentu 007 Says:

    O.K. ( asta ca să-ţi demonstrez că mai ştim şi noi ăştia , ” neliberalii ” ceva engleză …)

 16. Ajentu 007 Says:

  Pune , te rog , tu virgula după ” neliberalii ” …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: