Dacă nu este 15, hai să punem 16

Cu apa la gât, Traian Băsescu ne-a prezentat teroia sa economică. S-a distanțat de guvern în privința creșterii TVA, cu care nu este de acord. De parcă îl crede cineva că Boc a luat această măsură fără să ceară voie.

Apoi ne-a prezentat teoria impozitării, conform căreia fiecare venit ar trebui impozitat. Sigur că da, așa este. Apare însă o problemă. S-a insistat foarte mult pe problema impozitării pensiilor, pentru că aceasta a fost introdusă în geniala teorie enunțată printre ape. Dacă nu s-a putut, neconstitușional fiind, să se taie 15% din pensii, atunci s-a găsit soluția să se taie 16%.

Pensia nu reprezintă un venit. Pentru că se bazează pe o contribuție anterioară a beneficiarului către stat, contribuție făcută dintr-un venit deja impozitat la momentul respectiv. Este un împrumut de fapt, o creanță a statului către o persoană fizică. Or așa ceva nu are cum să fie un venit impozabil.

Dacă statul se împrumută de la o bancă comercială îi va da înapoi suma împrumutată minus 16%? Ridicol! Îi va da înapoi suma împrumutată plus dobânda.

Încă o dată avem de-a face doar cu un calcul politic. Creșterea TVA afectează pe toată lumea, deci și pe bruma de electorat PD care o mai fi rămas. Pensionarii nu prea votează cu partidul portocaliu, deci pot fi arși.

Etichete: , , , ,

46 răspunsuri to “Dacă nu este 15, hai să punem 16”

 1. MARIN Says:

  N-am crezut nici-odata ca intr-un singur om pote exista atata ura, lipsa de respect, atat dispret, atata minciuna, atat orgoliu prostesc, atata ignoranta etc

 2. HOREA Says:

  Cu respect domnule VOICU va intreb. Despre ce pensii vorbeste Basescu sa fie impozitate cu 16 %?! Tatal meu a iesit la pensie in 2009 si din aprox. 1700 lei pensie dupa 47 de ani de serviciu plateste si acum un impozit de 16% si ramane cu vreo 1500. Despre ce vorbim !? Verificati si dvs.

 3. MARIN Says:

  @HOREA
  In prezent tatalui dvs. ii este impozitata doar suma ce depaseste 1000 de lei, respectiv suma de 700 de lei pentru care plateste un impozit de 112 lei (700×16%=112lei).
  Presedintele Basescu vrea sa impozitetze intreaga pensie a tatalui dvs. dupa urmatorul calcul: 1700×16%=272 lei.
  Altfel spus tatalui dvs i se vor mai retine inca 160 lei la care, probabil, se mai adauga si CAS-ul (asigurarea de sanatate)

 4. MARIN Says:

  @ALL
  ULTIMA BOMBA A LUI BOC:
  „Taxa pe Valoarea Adăugată poate fi scăzută numai dacă vor fi găsite măsurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele măsuri vor fi acceptate de Parlament, pentru că doar impozitarea pensiilor nu este suficientă, a declarat, duminică, la Tulcea, Emil Boc”

  Fiecare intelege ce vrea !

 5. tibi Says:

  „Pensia nu reprezintă un venit. Pentru că se bazează pe o contribuție anterioară a beneficiarului către stat, contribuție făcută dintr-un venit deja impozitat la momentul respectiv. Este un împrumut de fapt, o creanță a statului către o persoană fizică. Or așa ceva nu are cum să fie un venit impozabil.”

  Inca una din infinitele dovezi ale principiului sfant al actualilor fruntasi national-liberali „Scopul scuza mijloacele”.

  Stiti ca impozitarea pensiilor se face din 2005?
  Stiti ca Tariceanu si PNL era adeptul impozitarii pensiilor?
  Este drept ca se impozitau doar pensiile mai mari decat 1000 de ei (cum este si acum).Dar principiul impozitarii pensiilor era perfect corect pe timpul guvernarii liberale si acum devine ridicol.
  Conducerea PNL s-a constituit pe vechiul principiu :il facem sef ca stie sa vorbeasca.

 6. olimpiu65 Says:

  am auzit azi ca spuneti despre electoratul pd-l, ca ar fi afectat de TVA 24%. poate firmele apropiate de PD_L. din cate stiu multi bugetari din diverse motive au votat TB si PD-L, cum multi pensionari au facut la fel. si iarasi stiu ca dupa 2004 TB si-a schimbat electoratul adoptandu-l pe cel al lui Ion Iliescu. cat electorat i-o mai fi ramas e eterogen asa ca orice masura nepopulara va afecta o particica din el. revenirea peste cateva luni la TVA 19% e o poveste, nici macar in Romania nu o vad fezabila si in primul rand nu ar mai repara inflatia creata
  eu de fff mult timp nu mai bag in seama ce bodogane scrasnit Zeus, mult mai interesat sunt de absentele lui Crin si mai ingrijorat de cresterea PSD in sondaje si in ultimul rand de ineficienta in plan local a liberalilor
  PD-L e istorie vb lui Crin

 7. diaconescumarius Says:

  Ziua in care Il Comandante isi va ucide propria creatie – atomicul pitic Boculet – nu e departe 🙂 Insul nu mai e demult presedinte jucator, s-a reintors la prima pasiune, cea de presedinte bautor 🙂

 8. Emi Says:

  Oricum se urmarea si taierea pensiilor si a salariilor si marirea taxelor si impunerea unor taxe noi si cat ii vom mai suporta ne vor jecmani din ce in ce mai mult. Pentru ca ii lasam sa faca ce vor fara sa-i sanctionam.

 9. Laura Says:

  E pensia o asigurare, sau un venit ? Cum este definita in lege ? Cred ca este o asigurare, pentru ca cel putin semantic e inclusa in „Bugetul asigurarilor sociale de stat”. Clar, o asigurare nu poate fi impozitata.

  Dar in acest caz, contributia la pensie care se deduce din salariu ar trebuii impozitata (i.e. inclusa in baza de impozit pentru salarii) – pentru ca e acelasi lucru ca un venit pe care il investesti in titluri de stat cu 5% pe 30 de ani, de exemplu…

  Cred ca sunt prea multe inconsistente, si anumite parti ale sistemului de impozitare sunt clar facute „dupa ureche” …

 10. Un liberal deja optimist Says:

  Ca sa vedeti si voi cat de imbecil e guvernul asta..Deci, prostimea a gandit asa..Bai frate, Guvernul asta a gasit solutia pentru deficit:taie salariile si pensiile sau creste TVA. Daca si FMI-ul e de acord… inseamna ca e ok. In capul oamenilor o fi fost ideea ca „specialistii’ ,atat ai guvernului cat si ai FMI-ului or fi rulat niste programe sofisticate pe niste supercomputere si au gasit piatra filosofala. Ca in final sa-si dea seama ca toate deciziile astea (luate de unii si aprobate de altii) au fost pur si simplu la plesneala. Nimeni nu stie de ce dracu tot iau decizii aiurea doar sa necajeasca poporul. Auzi ce spune bok: „Chiar daca dam tva-ul inapoi, nu ajunge doar impozitarea pensiilor, mai trebuie luate si alte masuri. Dar impozitarea pensiilor inseamna 16%+(5,5 sau 8% asigaurari sanatate) , adica intre 21,5 si 24%, adica ma mult decat reducerea cu 15% si care clamau toti dobibocii portocalii ca e solutia ideala pentru a iesi din criza. Va dati seama ce idioti ne conduc? Va dat seama ce idioti sunt si la FMI care vin si ne impun solutii cu aroganta de vatafi de secolul 18?

 11. bla bla Says:

  in curand o sa se impoziteze ceapa si patrunjelul din gradina omului si gainile din curte sau astea deja sunt impozitate?!! 😀

 12. bla bla Says:

  … asta fiind singurul venit a o mare parte din romani ! :/

 13. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Aveţi şi nu aveţi dreptate.
  Faptul că pensiile se pot impozita şi CCR nu va spune nimic este prezumtiv adevărat de vreme ce pensiile mai mari de 10 milioane se impozitează.

  Este adevărat, pensiile nu reprezintă un venit. Pe de altă parte, contribuţia plătită statului este dintr-un venit neimpozitat. După cum ştiţi probabil, contribuţia se scade din salariul brut, alături de celelalte contribuţii şi de salariul minim pe economie, şi numai ce rămâne se impozitează. Teoria preşedintelui „Orice Venit Trebuie Impozitat” reprezintă de fapt aserţiunea dispariţiei deducerilor de impozit. Cu alte cuvinte să dispară şi rolul salariului minim pe economie, toate contribuţiile să fie din suma de după impozitare…

  Tot sistemul fiscal poate fi regândit, procentele pot fi readaptate… Întrebarea este dacă avem nevoie de un asemenea haos contabil tocmai acum?

 14. ela Says:

  „Pensionarii nu prea votează cu partidul portocaliu, deci pot fi arși ” evil:

  Oare el va scapa de focul….gheenei ? Deocamdata o duce bine pe pamant aici facand viata si mai grea amaratilor, are boala pe pensiile alea minime.
  Eu cred ca omul asta are ciuda pe orice om care exista pe lumea asta in afar’ de boc 😉

  Clasa mijlocie este cea mai lovita; o data de cei favorizati de soarta mai precis de cei care si-au facut parte bani multi prin legi speciale si
  a doua oara
  de cei nefavorizati de soarta, care stau cu mana intinsa la guverne fara sa fi produs niciodata nimic.

  Deci pe spinarea calulul care munceste pe ala sta povara din toate partile, vorba lu’ nea baselu grasul adica el si acolitii plus puturosii pe spinarea care sta sa se inconvoaie a celui corect, cinstit si onest.

  • bla bla Says:

   „corect, cinstit si onest”, cum spui tu, care a produs pdl si pe basescu ? da, a produs ceva foarte interesant …! mai bine nu producea nimic…:/

   • mily Says:

    cum ai ajuns la concluzia ca baselu este emanatul „corect, cinstit si onest” sau….. n-am inteles ce vrei sa zici.
    Nea traian este din alt aluat el a vrut sa ajunga la putere sa plateasca niste polite, nu s-a gandit niciodata la altceva, parerea mea.

 15. exasperat Says:

  Genială abordarea cu băbuţa care-i zicea disperată că se scumpeşte pâinea. Preşedintele i-a explicat scurt că din cauza nenorocitei de TVA s-a scumpit, dar dacă-i taie 16% din pensie nu mai are nici o problemă. Superb!

  P.S: vii şi tu cu Crin săpt viitoare la Tgv?

 16. Emi Says:

  Eu am inteles din 1990 ca nu voi avea pensie si de aceea nu m-a interesat „cartea de munca”. Batranetea trebuie sa mi-o rezolv singura, de cate ori am fost la medic am platit, ajutor de somaj oricum nu primeste un patron si atunci la ce foloseste „cartea de munca”?
  Prin ce face acum portocala ametita, arata tuturor ca nu mai are nici o logica „cartea de munca”. Si nici statul nu prea isi mai justifica existenta. Pentru ca TB a desfiintat institutiile statului una cate una.

 17. luc Says:

  Dl Voicu ne spune azi ca „Pensia nu reprezintă un venit. Pentru că se bazează pe o contribuție anterioară a beneficiarului către stat, contribuție făcută dintr-un venit deja impozitat la momentul respectiv.”
  Aceasta afirmatie este un neadavar flagrant.Asa cum a fost recent si afirmatia ca Polonia nu a avut acord cu FMI,ca sa dau numai un exemplu.
  Iata ce spune legea 19/2000 privind sistemul public de pensii:
  Art. 23. – (1) Baza lunară de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale în cazul asiguraţilor o constituie:
  a) salariile individuale brute, realizate lunar, inclusiv sporurile şi adaosurile, reglementate prin lege sau prin contractul colectiv de muncă, şi/sau veniturile asiguraţilor prevăzuţi la art. 5 alin. (1) pct. I, II şi VI;

  Rezulta clar de aici ca baza de calcul a contributiei este salariul brut,neimpozitat,deci contributia este neimpozitata.Ma intreb daca aceste „scapari”sunt doar accidente pentru un politician altfel bine pregatit si serios,sau sunt in concordanta cu nivelul extrem de scazut al multor comentarii apartinand „garzii pretoriene”liberale de pe acest blog.

 18. Alex Valahul Says:

  „Pensia nu reprezintă un venit. Pentru că se bazează pe o contribuție anterioară a beneficiarului către stat, contribuție făcută dintr-un venit deja impozitat la momentul respectiv.”
  Pai nu e chiar asa.
  1) in primul rand contributia la pensie se face dintr-un venit inca neimpozitat. Abia ceea ce ramane dupa plata contributiei e impozitat. undeva banii aia (contributia la fondul de pensii) trebuie impozitati. s-a ales impozitarea in momentul platii pensiei, ca in majoritatea tarilor.
  2) In al doilea rand, in majoritatea tarilor europene pensiile se impoziteaza. daca exista sau nu un prag minim, asta tine de politica fiscala a tarii respective. in unele tari nu exista un prag minim; la noi, in momentul asta exista : 1000 RON
  3) In al treilea rand problema la noi este ca acele contributii la pensii nu se acumuleaza intr-un cont al contribuabilului (cum probabil ar fi fost cel mai corect fata de cei care muncesc si castiga : modelul anglo – saxon), ci sunt folosite imediat pentru plata pensiilor actualilor pensionari. Deci actualii pensionari sunt platiti din ceea ce reuseste statul sa stranga acum.
  4) In al patrulea rand, in conditiile in care la noi sunt mai multi pensionari de cat angajati, a avea un punct de pensie mai mare de 30-35% devine nesustenabil.
  5) in ultimul rand, de ce ar fi ok sa impozitezi cu 16% un angajat (cu 2 copii) care are salariul de 999 RON, si nu ar fi ok sa impozitezi un pensionar cu 16% ? Pai daca e sa fie cota unica (cu care eu sunt de acord), pai sa fie unica !
  Chestii reale pe care le stiu si politicienii. restul e cancan.

 19. luc Says:

  Daca cineva mai are chef sau timp sa discute serios problema impozitarii pensiilor,iata un bun punct de plecare:
  http://standard.money.ro/finante-personale/cum-sunt-impozitate-pensiile-in-sistemele-publice-din-tarile-membre-ale-ue-care-este-nivelul-contributiilor-si-varsta-de-pensionare-8795.html
  Stiu,cum analiza este facuta de Andreea Vass,o pedelepra,pedelachee sau alte astfel de dulci alinturi obligatorii pe acest blog,multi vor refuza chiar sa citeasca acest articol.Din pacate pentru ei,informatiile nude continute sunt de necontestat.Astfel:
  Doar 3 tari europene,Bulgaria,Slovacia,Lituania nu impoziteaza defel pensiile.
  Cele mai multe,Germania,Austria,Norvegia,Portugalia,Suedia,Romania,si altele,impoziteaza pensiile cu exceptia celor mici.
  Un alt grup de tari,Franta,Olanda,Spania,Irlanda si altele,impoziteaza toate pensiile.O singura tara europeana,Cehia,aplica o cota unica de impozitare de 15% pentru toate pensiile.
  Dupa cum arata aceste date,majoritatea tarilor europene asimileaza pensiile unor venituri,iar principiul impozitarii pensiilor este cvasi-unanim recunoscut.In ciuda faptului ca dl Voicu,prins in lupta politica necontenita,incearca sa ne singularizeze fara argumente,facandu-se ca nu se uita la realitatile europene.

  • bla bla Says:

   la asemenea experimente economice abstracte… numai cineva ca v……s, putea sa se gandeasca! asa e bine? sau e tot o injuratura?

   • luc Says:

    E mult mai bine asa…Numai ca nimic nu este abstract,totul este al naibii de real.

 20. Alex Valahul Says:

  il tot aud pe Ioan Ghişe pe la televiziuni ca vrea sa ia bani de la rezerva BNR ca sa acopere gaura de la pensii. nu mult, vreo 2,7 miliarde de euro. asta anu asta. la anu mai vedem mai luam de la BNR, mai vindem o insula , ceva (dar nu prea avem , na, ca grecii). da nu ne miram daca cursul o ia razna , da ?
  daca si in rezerva BNR incep sa-si bage nasu politicienii, e de rau.
  mai multe zice Isarescu : http://www.money.ro/banci/isarescu-despre-plata-pensiilor-din-rezerva-valutara.html

 21. manu Says:

  Impozitate, neimpozitate, da-i si lupta !!
  Nimeni nu se mai gandeste ca veniturile pensionarilor sunt mici, ca oamenii astia nu au parte de decenta. Pentru ce naiba mai faci politica daca nu pentru oameni? Ce rost mai are? Cu 1000 lei nu traiesti in tara asta, hai sa fim seriosi!!

  • Alex Valahul Says:

   daca ar fi sa gandim cu inima, toti oamenii ar trebui sa fie sanatosi, fericiti si milionari. dar trebuie sa mai gandim si cu creierul, sa punem argumente si cifre pe masa.

 22. Emi Says:

  Exista vagoane de carbuni care se plimba pe calea ferata fara a fi platite Regiei Carbunelui si fara a fi impozitate de catre stat. Exista cisterne de petrol care circula nederanjate de nimeni fara a fi achitate sau impozitate. Exista tir-uri cu marfa diversa care trec vama fara a fi corect impozitate. In loc sa scoata la lumina adevarata si lacoma economie subterana, „statul” umbla dupa maruntis, impozitand veniturile pensionarilor si alocatiile copiilor.
  Sunt atatea palate si vile construite de proprietari care nu pot dovedi provenienta veniturilor, unele nici autorizatie de constructie nu au, sunt masini luxoase conduse de persoane fara venit si conturi exagerat de mari care nu provin din sume impozitate iar inteligentul nostru stat, cu o viziune infioratoare, impoziteaza mararul si patrunjelul care nici costul hartiilor de instiintare nu-l acopera.
  Mi-as dori ca la putere sa fie oameni care sa mai si gandeasca, care sa fie in stare sa puna in practica o hotarare, sa le pese de fiecare cetatean si sa pedepseasca in mod egal calcarea legii. Iar daca nu sunt in stare, macar sa nu distruga institutiile statului si credibilitatea lor.
  PD-L a furat tot ce i-a placut, a distrus tot ce i-a iesit in cale, a calcat in picioare toate categoriile sociale si profesionale si acum ne cere solidaritate ca sa poata continua in acelasi fel. „Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti.”

 23. george_escu Says:

  Daca spuneti ca pot fi arsi .. ardeti-i mai repede ca altfel ne ard ei de tot:)

 24. Un liberal deja optimist Says:

  Adevarul e ca idiotii astia de portocalii nu sunt idioti degeaba: au reusit sa diminueze salariile bugetarilor cu peste 40%, pe cale de consecinta vor incepe sa scada si salariile privatilor, preturile raman sus. Pe cale de consecinta, salariatii se vor indrepta impotriva pensionarilor ca au pensii cat salariile. Asadar, hai sa ciumpavim pensiile ca-s egale sau mai mari decat salariile..Pohta ce-a pohtit-o Chiombu…

  • Alex Valahul Says:

   toate argumentele pro-pensii de aici sunt emotionale :
   1) vai, pensiile sunt prea mici ! (dar in comparatie cu ce trebuie comparate ? cu pensiile din afara sau cu salariile si productivitatea romaneasca ? daca le comparam cu cat au contribuit, e si mai periculos pt pensionari)
   2) base + pdl sunt niste oameni rai care vor „sa-i arda pe pensionari” (mai ,mai…deci nu sunt doar rai, sunt atat de prosti ca nu-si vad nici macar interesul lor… vor musai sa scape de milioane de potential votanti !!)
   3) totul se poate rezolva daca n-ar ma fi evaziune fiscala (adica ce nu s-a rezolvat in Romania de 20 ani, sa fie eradicat complet de un guvern cu destul de subtire sustinere politica. Pai evaziune exista si va exista in toate tarile si sub toate guvernele. ea poate fi cat de cat redusa…nu eradicata.)

   • Un liberal deja optimist Says:

    Dragul meu, asta e si filozofia Chiorului. Sa-i invrajbeasca pe toti numai de interesul clanului sau sa nu se atinga nimeni.. N-ai vazut ca oridecate ori pomeneste cineva de evaziune fiscala apar soldateii care explica: stai sa vezi domne’ ca nu se poate ca nivelul de colectare in Romania a fost mereu de… si ca toate partidele.. si ca toate clasa politica..bla, bla. Daca zice careva de achizitii publice, raspunsul este: stai bre ca nu le putem reduce ca asta duce la extinctia institutiilor statului..,iar in acest timp se rup digurile, cad podurile si avioanele, scad salariile la bugetari, la pensionari, la asistati…Vede cineva aici altceva decat o politica gretoasa de clan mafiot?
    Evident ca intre timp aflam ca Vantu a fost turnator in puscarie, ca Vosganian a fost agent KGB, ca Crin e un El Nino imatur, ca liberalii ar fi furat niste bani de la diguri ( desi nimeni nu poate demonstra nimic pt. ca se pare ca Sulfinica i-ar fi facut evanescenti prin niste firme de proiectare, drept pt care si pe biata pdista vor s-o puna pe faras..). Deh, politichie basesciana…

   • Alex Valahul Says:

    optimistule : in primul rand, teoretic, sistemul de pensii ar tb finantat numai din contributiile la pensii …deci problema pensiilor nu prea are legatura cu evaziunea fiscala si cu furtul din banu public.
    doar in mod exceptional si pe termen scurt fondul de pensii ar trebui „ajutat” de la buget.

   • Emi Says:

    In Uniunea Europeana se impoziteaza toate veniturile dar nu cred ca are cineva venitul de baza sub 230 euro. Cat despre alocatii… sunt 10 euro… ce mai luati din ele? Pur si simplu in economia legala umblati dupa maruntis cand in buzunarele portocalii curg rau banii negri.

   • Alex Valahul Says:

    in UE productivitatea e de zeci de ori mai mare . de aceea si salariile sunt mai mari..si de aceea si pensiile sunt mai mari.
    dar noi vrem sa incepem mai intai cu munca si apoi cu distractia, asta e problema

   • Alex Valahul Says:

    in UE productivitatea e de zeci de ori mai mare . de aceea si salariile sunt mai mari..si de aceea si pensiile sunt mai mari.
    dar noi vrem sa incepem mai intai cu distractia si apoi cu munca, asta e problema

   • Un liberal deja optimist Says:

    Stii cum se spune: teoria ca teoria, dar practica ne omoara;
    Realitatea este ca atunci cand Fondul de pensii sau cel de sanatate sunt excedentare statul, prin exercitiul bugetar, echilibreaza cele doua domenii prin politici publice corecte si exedentul si-l insuseste utilizandu-l in scopuri publice utile societatii: scoala, armata, politie, servicii, infrastructura, investitii pentru crearea de noi locuri de munca. Asta spune teoria, tinand cont ca trezoreria nu e banca, nu tezaurizeaza, nu da dobanzi ci bugeteaza an de an activitati publice. Cand bugetele celor 2 fonduri au deficit statul completeaza.. Asa au facut toate guvernele in Romania (inclusiv cel comunist!) asa fac toate guvernele. Numai cele mafiote procedeza altfel…

 25. Un liberal deja optimist Says:

  @Alex,
  Poti defini productivitatea? Nu de alta , dar m-am plictisit de teoria asta de 2 lei…

 26. radu Says:

  Dle Voicu,
  Basexu face predictii cu ochii la electorat, care crede ce minte Basexu, si la viitoarea garnitura a PDL, care va face ce zice Basexu. Daca va fi sa fie si nu-i ia ala negru pe toti. 🙂

 27. olimpiu65 Says:

  lasati-l dreak pe Basescu! e istorie cu tot cu partidul lui vb lui Crin. mai bine sa se concentreze liberalii pe gasca restaurata din PSD. ei vor guverna din 2012 daca nu mai devreme si atunci adio masuri liberale in economie. din nou impozitari progresive, baroni rosii, Bombonel pe toate posturile arogant si cu oua tot mai profitabile. daca acum castiga 300.000 euro de pe urma fermei de la Cornu sa vezi din 2012!

  • radu Says:

   Basecu e istorie, dar urmasii sai, pe care-i ghidoneaza, nu. Udrea nu, Cotoi nu. Prefer sa-i ia ala negru, chiar daca vine Bombonel la putere. Pe el stim cum sa-l forfecam, oricum din cauza lui avem azi alegerile prezidentiale separate de cele parlamentare. Primejdia nr. 1 pentru democratia din Romania e basescianismul.

 28. Dr.A Says:

  Eu inteleg marcajul „puterii” la offside dar nu uitati care va e jumatatea de joc altfel riscati ajungerea in pozitii nesustenabile ideologic.

  Reaminteste-ne te rog Mihai: de ce nu l-ati exclus pe Ghise cand s-a dovedit turnator? Omul e un Funar legislativ (pentru cei ce-si mai amintesc initiativele lui legislative).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: