Pe cine a ajutat Băsescu să intre în Parlament

Cu  o cotă în sondaje cu o singură cifră şi cu manifestanţii exasperaţi la poarta guvernului, Traian Băsescu face ce ştie mai bine. Apără frauda şi dezinformează.

Nu mă bag în povestea cu preşul, are cine să răspundă. Limbajul este însă al unui om care ştie că nu are argumente şi nici soluţii şi atunci înjură şi sare la bătaie.

Am rămas cu gura căscată însă atunci când am citit povestea despre milosul Traian Băsescu şi cum l-a făcut acesta parlamentar pe Crin Antonescu. Din poziţia de lider al Alianţei cică. Alianţa nu avea lider, ci co-preşedinţi, adică Traian Băsescu şi Călin Tăriceanu.

Traian Băsescu, la vremea anului 2004 preşedinte al PD, ca şi acum, n-a avut nicio treabă cu desemnarea candidaţilor PNL în alegeri.

Listele de candidaturi au fost comune, PNL-PD, şi au fost alcătuite după un mecanism matematic precis, prevăzut în protocolul alianţei. Articolele cu pricina le găsiţi aici. După cum puteţi constata, art. 2.4.2.1. spune că fiecare partid îşi desemează candidaţii şi celălat partid n-are treabă cu asta.

Pot să vă spun însă altceva. Ponderea pe listele alianţei din fiecare judeţ – ca număr şi nu ca nume, repet – se negocia în sediul din piaţa Walter Mărăcineanu. Din partea noastră veneau la negocieri de obicei Bogdan Olteanu, Dan Ruşanu şi cu mine, iar din partea PD … mă rog, nu contează cine.

Când am ajuns la judeţul Hunedoara negociatorii PD erau vădit stânjeniţi. Organizaţia PD de acolo era aşa de slabă încăt, raportul PNL-PD fiind de peste 2,5 la 1, celor de la PD nu le revenea mai mult de un loc eligibil, cel al viitorului ministru Gheorghe Barbu. După ce ne-am blocat mai mult de o oră, cei de la PD încercând să fenteze matematica, până la urmă au ajuns la rugăminţi deschise să-i ajutăm, pentru că primiseră ordin de la Băsescu să obţină un loc în plus, eligibil, pentru un tânăr de mare viitor, Monica Iacob-Ridzi. Ştia el ceva.

Exasperat, Dan Ruşanu a cedat unul din locurile PNL Hunedoara şi am trecut mai departe.

Publicitate

Etichete: , , , , ,

32 răspunsuri to “Pe cine a ajutat Băsescu să intre în Parlament”

 1. Catalin Ene Says:

  http://blogatu.ro/2010/09/interviu-despre-csl-cluburile-studentesti-liberale.html

 2. Hendrix Says:

  Ba-secu a MINTIT aseara grosolan. Este prima oara? Nu. Ultima? Nu. Pe mine nu ma mira ca acest nemernic MINTE, ma mira doar nivelul extrem de scazut al veridicitatii minciunilor scuipate de el in presa. Ce IQ poti sa ai incat sa sa crezi ceva din gogoshile lui?
  Listele s-au facut in 2004 pe baza raportului de firte convenit intre cele 2 partide. Eu stiu ca raportul era atunci de 2,3 la 1, evident in favoarea liberalilor. Evident ca niciun partid nu putea avea un amestec in numirea celorlalti! Singurul lucru posibil a fost ca in anumite judete sa fie schimbate ponderea acestor locuri, precum in cazul de la Hunedoara.
  Orban a spus exact cum au stat lucrurile in 2004. Astfel, el fiind desemnat lider al Capitalei si numarul 1 pe lista PNL, i-a facut loc de bunavoie lui Crin. Monstrul securist ba-secu nu avea nicio putere, este o minciuna gogonata!!!

 3. adrian Says:

  Domnule Voicu,

  V-as ruga sa publicati acel segment din stenograma Camerei Deputatilor din 15 septembrie in care afirmati explicit ca nu e cvorum.Din stenograma scapata pe net reiese ca n-ati spus mare lucru.Asta inseamna ca sub ochii dumneavoastra s-a furat ca-n codru si dumneavoastra n-ati facut nimic.Sper,ca admirator onest al dumneavoastra,sa nu fie asa.

  • mihaivoicu Says:

   Am spus asa
   „Vă rog să reţineţi că toate voturile de până acum au fost 120 la 80.”
   Secretarii nu pot contesta rezultatul votului si nici cere verificarea cvorumului.
   Am facut acea interventie special pt stenograma. Pentru a putea folosi la contestatia de la Curte. Contestatia contine atat obiectii de fond, cat si de procedura.

   • luc Says:

    @Mihai Voicu,
    in toata nebunia asta ceva nu se leaga.Daca ati contestat legea pensiilor la CC inclusiv pe motive de procedura(frauda)parlamentara,atunci de ce mai cereti suspendarea presedintelui daca promulga legea?N-ar fi fost mai normal sa asteptati verdictul Curtii mai intai?
    Ma gandesc la ridicolul imens care va paste in situatia in care CC respinge obiectiile formulate de dvs.

   • mihaivoicu Says:

    PSD a cerut. Noi am inaintat contestatia catre curte

 4. Victoras Says:

  ar trebui din cand in cand sa aminteasca cineva demagogilor ca in 2004, in cadrul aliantei, nu a fost un raport PNL-PD de 1-1, ci 1,3-1!!!!!

 5. ela Says:

  Chiompariul a reusit sa va enerveze mai mult ca oricand in ultima saptamana dimpreuna cu borfeta alma. sorry alma dar nu poti fi catalogata altfel… de mult dai dovada de servilism dus la extrem in detrimentul celor care va platesc salariile si toate facilitatile.
  Esti o persoana care produce repulsie pana la scarba, nu noi suntem de vina tu esti de vina ca scoti oamenii din sarite cu mincinile sfruntate.

  Orice este de suportat in afara de minciuna…cand cineva castiga ceva prin minciuna este exasperant asa e cu voi pd si base minciuna este modul vostru de operare.
  azi noapte dom base zburda la radu moraru se rasfata, ataca jignea fara ca cna-ul sa se sesizeze vreodata biensure.

 6. keep it simple Says:

  Adica treaba cu uninominalul este o gluma buna, evident.

  Au existat si exista intotdeauna locuri eligibile, pe care alegatorul se vede obligat de catre partide sa promoveze nulitati.

  Nu, nu sunt adeptul uninominalului pur, in doua tururi, ala e o porcarie si mai mare.
  Eu sunt promotorul unui vot in care posibilitatea de a alege sa nu o am doar intre reprezentantii unici ai unor partide, ci chiar intre reprezentanti ai aceluiasi partid.
  Pentru asta, insa, trebuie desenate colegii electorale vadit mai mari, cel putin duble, iar sistemul de alegere trebuie schimbat pe ici, pe colo, prin partile esentiale.

  Altfel, nulitatile vor patrunde etern in Parlament, venind din toate partidele – si intrand in Parlament indiferent ca se voteaza pe liste, uninominal intr-un singur tur sau in doua tururi. Fara dubii.

 7. olimpiu65 Says:

  inca ma mir ca se exacerbeaza ,,analizele” in media pe marginea tembelismelor lui Base. sunt chiar jurnalisti deloc portocalii care confirma zicerile despre Ponta. oricat nu-mi plac mie fsnistii , nu dau doi bani pe ce zice Chiombul
  deja a iesit Videanu anuntandu-ne apocalipsa daca-l suspendati pe marinar

 8. Un liberal deja optimist Says:

  @Mihai Voicu,
  Rog trimite felicitari juristilor PNL pentru textul Contestatiei la CCR.

 9. han Says:

  Iar va preocupa prea mult Basescu, ceea ce va dauneaza .. doar pentru ca a inceput sa vorbeasca nu trebuie sa intrati in jocul lui. Dar nu puteti sa va abtineti, sunteti extrem de previzibili, si faceti exact ceea ce se asteapta sa faceti .. incepeti sa injurati, ceea ce va descalifica pe voi, nu pe el.

  • mihaivoicu Says:

   Pai nu l-am injurat, povestesc doar ceva…

   • han Says:

    Nu dv, dar altii din partid, in principal Crin Antonescu care fiind presedinte e si cel mai vizibil. Plus ca a inceput sa povesteasca despre suspendari si alte prostii care sa-l potenteze iar..

 10. puiulet Says:

  Nu dragilor, problema nu este ca Vosganiain nu face parte din propunerea de Guvern din umbra sau altul si altul, problema este de principiu de conducere a unui partid. Oricum este o propunere, lucrurile se pot schimba, insa este inadmisibil sa iti bati joc de un partid intreg si mai mult de atat este de neacceptat cum noi nu il tragem la raspundere pe presedintele nostru, chiar cu riscul de a pleca de acolo, daca ne tot ameninta…
  Insa nu asta este ideea, eu cred ca in jurul lui se poate construi credibilitate si speranta publica, insa trebuie sa inteleaga ca echipa si comunicarea este totul (cu oameni de incredere), iar la noi in PNL aceste doua lipsesc cu desavarsire!
  Apropo si eu mi-am auzit zilele trecute ca sunt impotriva conducerii PNL, chiar si pe acest blog am fost acuzat ca sunt chiar impotriva partidului, pai domnilor, eu tin tare mult la principii si la PNL indiferent cine il va conduce, insa nu este vorba de critici, ci de evidente: pai sa ma contrazica cineva daca are argumente ce presedinte este acela care tolereaza in partid ca in filiale proletarii si lucru slab sa isi faca de cap si chiar sa conduca, ca un Mihaita ne hartuieste de mult timp colegele de partid pe unde se duce, ca nu suntem coerenti in discursul public pentru a dovedi eficienta in mentalitatile colective ale oamenilor, ca avem comisii si ne doare in spate de ele atunci cand propunem un Guvern al caror membri nici nu stiu de programul propus de PNL, haideti, haideti, va rog eu frumos sa facem o analiza la emisiune sa ne vedem lipsurile si sa ni le corijam, pai intrebat fiind un posibil ministru a zis „Am citi si eu programul asta”, pai domnilor este inadmisibil, ei trebuiau sa zica, defapt nu are rost sa ne mai zbatem ca pestii pe uscat, pana nu ia cineva taurul de coarne, geaba ne agitam!
  Deci, in conditiile actuale s-ar putea construi foarte multe in jurul presedintelui, dar asa cum ati spus atunci cand o sa invatam ce inseamna aceea echipa, comunicare, eficienta, profesionalism in politicile publice si performanta, pana atunci tot ceea ce facem pentru partid este degeaba…
  Si inca una, asa pentru unii care acuza aiurea si nu pun mana pe actiuni de eficientizare a acestui partid de consolidare a electoratului la 30%, sa stiti ca am fost cel care am fost de acord cu retragerea d-lui Tariceanu putin in spate, dar nu in adormire cum este acum si promovarea d-lui Antonescu, eu am fost cel care de pe vremea lui Tariceanu am propus varianta Iohannis (vedeti mesajele si blogurile vremii din arhiva partidului, daca exista asa ceva :)? si toate pentru a salva partidul de la aruncarea in istorie, asa cum isi doreau unii sa manipuleze opinia publica, desi am avut cele mai performante Guverne de-a lungul istoriei, insa din pacate cunoastem cu totii acest popor, vai de el si de tolomaceala lui…
  Deci nu fiti suparati niciunul si luati taurul de coarne, caci altfel concurenta ne va lua din nou frisca!

 11. ela Says:

  Avem la „munca” pe boitis un umflat mai periculos si besesfascist decat totii ministrii la un loc l-a intrecut si pe pogea in „explicatii” cum se calculeaza punctul celor care cotizeaza pe drepturi de autor.

  Boitis esti un escroc daca ati facut o lege prin care aia care contribuie doar 10.5% au aceleasi drepturi la punctul de pensie ca cei care platesc 31,3% daca lumea ar intelege asta ar trebui sa fugi din tara si de pe fata pamantului.
  Ce va pasa voi bugetari pentru care poporul plateste contributia voastra, ce va pasa cum se castiga banul in privat, ce va pasa cat este contributia cuantumul ei daca nu platiti voi, puteti sa ziceti orice.

 12. mihai Says:

  dle voicu, ca sa vorbim la prezent despre intrarea in parlament, cred ca prima problema a partidului national liberal in raport cu alegatorii este indreptarea rapida si fara echivoc a legii votului uninominal compensat intr-un singur tur. E o tinichea cumplita. Imi este mie jena in momentele in care vointa poporului este invocata de liberali care au intrat cu ( mult ) mai putin de 50%, conform legii si nu votului din colegiu. Zau, nu-i fair-play. Daca puterii mi-e sila sa-i cer sa fie fair-play cu mine, sunteti singurii carora pot sa o fac.

 13. virgilvirgil Says:

  Si voi ce paziti in Parlement Mihaie ?!
  Cum se face ca ati votat in unanimitate midificarea legii CCR , astfel incit sa ne procopsiti cu Baselu pe 10 ani ?!

  Din pacate Crin , Ludovic , Tonta , ma rog Ponta , intreaga opozitie perlamentara , sunt niste papagali de doua parale si nimic mai mult . NISTE CRETINI CARE NU AU CE CAUTA IN POLITICA , NISTE HABARNISTI … Ceva timp in urma LA PROPUNEREA PSD flacaii au votat IN UNANIMITATE modificarea Legii de functionare a CCR , astfel incit Hotaririle Camerelor , fie ele si reunite , pot fi atacate la Curtea Constitutionala , iar decizia acesteia este litera de lege .

  Pe cale de consecinta BASESCU NU MAI POATE FI SUSPENDAT DE PARLAMENT !
  Adica poate , dar evident pedeii vor sesiza CCR si … Si ce credeti ca verdict va da CCR ???

  Ce verdict va da CCR dupa ce tot domnul Tonta a lasat sa nu fie ales acolo Dorneanu , ci omul lui Baselu ?

  Traiasca si infloreasca brava noastra opozitie in frunte cu cretinii Crin , Ludovic , Victoras , Adrian si care dracu or mai fi pe acolo !!!

  Greselile in politica sunt CRIME , ne-ati condamnat sa traim , care o mai putea , zece ani sub neispravitul de Basescu , iar cum tot dinsul o sa numere voturile si la viitarele alegeri … Nici nu vreau sa ma gindesc .

 14. radu Says:

  Ca de fiecare data, hotul striga prindeti hotzii. In privinta „interventiei” lui Basescu in leg. cu Crin, Orban are dreptate cent pourcent: „Basescu e un porc ordinar”.
  Iar opozitia parlamentara, in frunte cu PSD-ul si-a dat, cum spun cei de la cotidianul-ro, un autogol de kinograma in chestiunea avizului CCR privind suspendarea prezidentului. La vinclu, prin foarfeca pe spate, din saritura si de la 40 de metri.
  Daca opozitia ar fi fost desteapta, ar fi lucrat pe tacute si ar fi lovit prin surprindere, nu ar fi batut toba suspendarii cu un an inainte, asa incat sa-si ia baietii cotroceanului toate masurile din timp. Prostia asta se plateste, dar o platim cu totii, mai putin „ei”. Asa-i cand faci politica la televizor deci in culise, afla si tzatza Floarea ce planuri secrete ai tu.
  In privinta asta, da, Ba-secu a avut dreptate: sunteti (suntem) imaturi. Ca sa-i terminam, trebuie sa fim mai smecheri decat ei, dar noi nu reusim sa aratam decat ca suntem tolomaci facuti gramada, niste Geoane. Damn it!

 15. radu Says:

  Ticalosul sau prostul prostilor, scos la inaintare la faza cu CCR-ul, a fost Dan Sova, initiatorul amendamentului buclucas votat in unanimitate de prostii si ticalosii din Parlament. Tipul e foarte dubios, si, dupa umila mea parere, e un basist mascat.
  Mi-e teama ca, sub aparenta declaratiilor agresive anti-Cotroceni, Ponta face un blat de toata frumusetea cu matrozul, menit sa-l lase mai tarziu pe Crin in offside. De altfel, Ba-secu si-a „ales” adversarul la B1 TV, cum bine spunea un ziarist, ignorandu-l cvasicomplet pe Crin. Sa nu uitam ca Ponta a vrut sa plece din PSD inainte de algerile interne, e cumatru cu gealul Oprea si prieten de familie cu Cocoseii. Fesenseul securistic lucreaza neabatut pe dedesubt, si parca vad ca, in cazul unui vot uninominal intr-unul sau doua tururi, PNL va obtine doar un chinuit loc trei, dupa PSD si chiar PD (care va organiza alegerile, va mitui alegatorii si va numara voturile), la mare distanta de procentele lor la nivel general.

  • virgilvirgil Says:

   Din pacte la motivele politice impotriva suspendarii mascriciului , acelea legate de reticentele domnului Tonta de a folosi pe Geoana si a-l lasa sa devina in urma unei eventuale suspendari vioara intii in PSD , acum se adauga si motive tehnice insurmontabile , iar vinovatii sunt TOTI cei din opozitie , prin modificarile legii CCR . Opozitia nu si-a marcat un gol in propria poarta , opozitia ne-a procopsit cu Baselu , i-a salvat pe pedei de la o moarte aproape sigura prin nerozia sutelor de parlamentari care au votat articolul cu pricina . Daca ar avea onoara toti deputatii opozitiei ar trebui sa demisioneze imediat in frunte cu Tonta si Antonescu . Astfel de greseli sunt CRIME in politica . Brava noastra opozitie a lasat tara la indemina lui Baselu si a lacusteloir lui , dar mai ales a UDMR . Chestiunea poate sa aibe consecinte incalculabile . Astfel de gasti ordinare care vor sa le spunem partide ar trebui sterse din istoria tarii .

 16. keep it simple Says:

  Da Mihai, ai dreptate, 2004… in fine…
  Altfel, cum mai merg pariurile, face PNL-ul guvern cu PSD-ul in 2012, au ba?
  De propunerile de impozit progresiv ale lui Victoras ce parere ai?

 17. Emi Says:

  Am auzit politisti strigand la Cotroceni: „Iesi afara, javra ordinara!” si am simtit ca sunt si eu acolo. Iar cand domnul Antonescu l-a declarat „derbedeu”, am stiut ca a ajuns cutitul la os si m-a durut si pe mine.
  S-au umplut toate paharele de flegma portocalie si dau pe afara.
  Propunerea domnului Ghise cu voturile „fara numar” care sa dovedeasca forta si vointa poporului mie mi se pare o idee buna. Cand demareaza?

 18. Bibliotecaru Says:

  Am o soluţie mai bună pentru poliţişti.

  O soluţie mai bună decât o astfel de manifestare în care poliţiştii îşi riscă libertatea (văd că poliţiştii sunt ameninţaţi cu puşcăria).

  Doamnelor şi domnilor poliţişti,
  Există o soluţie mai bună şi perfect legală. Soluţia este să aplicaţi cu conştiinciozitate legea în ce priveşte clasa politică. Staţi cu ochii pe politicieni, staţi cu ochii pe copii de bani gata, fiţi pe fază şi când parchează greşit, şi când trec pe roşu, şi când nu au centură sau vorbesc la telefon, dar mai ales fiţi pe fază când au o afacere dubioasă. Loviţi politicienii acolo unde-i doare, în afacerile care ţin loc de demnitate şi cinste, loviţi politicienii în statutul lor de intangibili, de stăpâni ai ţării. Dacă este să luăm ştirile din presă, România este plină de politicieni care fac afaceri la limita legii. Mergeţi şi aplicaţi legea cu scrupulozitate până la amănunt, reperaţi clanurile mafiote protejate de politicieni, atacaţi tot ce este ilegal şi protejat politic.

  Este mult mai simplu să loviţi politica aplicând legea decât să-i siliţi să facă o democraţie funcţională strigând la porţile clădirilor luxoase în care îşi fac “treaba”.

  Sunt absolut convins că fiecare poliţist ştie ce se întâmplă în zona lui, cine pila cui este, cine pe cine susţine… Vă îndemn, nu să faceţi grevă, ci să impuneţi legea toţi odată rupând afacerile care fac politica profitabilă, eliberând astfel şi ţara de structurile de interese.

 19. “Iesi afara javra ordinara!” « Hai ca se poate! Says:

  […] Incep sa cred ca sfarsitul lui Basescu si al PDL-ului este apropape dar pentru asta trebuie sa ne adunam cel putin un milion de oameni in strada atunci cand parlamentarii opozitiei vor anunta atacul final. […]

 20. jennia Says:

  Daca i-ati luat pe nedrept locul unui tanar posibil de mare viitor 🙂 pe nedrept…….
  Realitatea este consecinta compromisurilor succesive infaptuite de clasa politica.

  Visez inca la clipa in care se va merge pe profesionalism.
  Asa cum am mai spus acum parca mi-as dori sa nu ajungeti la guvernare, mai ales in aceste vremuri tulburi, deoarece nu as vrea sa fiu dezamagita.
  Vreau sa existe undeva o idee de care sa ma agat la infinit.

 21. ela Says:

  „Sunt absolut convins că fiecare poliţist ştie ce se întâmplă în zona lui, cine pila cui este, cine pe cine susţine… Vă îndemn, nu să faceţi grevă, ci să impuneţi legea toţi odată rupând afacerile care fac politica profitabilă, eliberând astfel şi ţara de structurile de interese.’

  @ BIBLIOTECARU
  Asta este domnule, politistii au putere sa schimbe ceva in tara asta nu bietele babe si mosnegi care au protestat pentru un banut la pensie si pentru care a venit ambulanta ca le-a cedat inima bolnava.

 22. Bibliotecaru Says:

  @ ela
  Rămâne de văzut dacă poliţiştii vor avea puterea să meargă până la capăt pentru a lovi structura de interese politică, sau lupta se va stinge şi lucrurile vor reveni la „normalitatea” lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: