Un mod de calcul

 

Ioska scrie aici despre decizia lui Emil Boc de a-și angaja răspunderea pe Legea Educației. Pomenește, pe bună dreptate, că e o lege proastă și că reprezintă un soi de dublă ambiție, a lui Funeriu și a UDMR.

 

Este însă mai mult decât atât. Această angajare a răspunderii are mai ales rolul de a încerca blocarea unui vot favorabil la moțiunea de cenzură anunțată de opoziție.

 

Există destui parlamentari UDMR care ar fi, eventual, dispuși să voteze moțiunea de cenzură. Însă reprezentanții UDMR din legislativ vor acționa unitar pentru a apăra câștigurile obținute în proiectul legii educației.

 

Asta înseamnă că, dacă moțiunea de cenzură este programată înaintea angajării răspunderii, calculul puterii este făcut în speranța că UDMR ar putea amâna căderea guvernului pentru a-și vedea sacii din Legea Educației în căruță.

Reclame

Etichete: , , ,

25 răspunsuri to “Un mod de calcul”

 1. tibi Says:

  Si care ar fi problema?

  Daca considerati ca acest lucru ar fi imoral sau incorect atunci pot sa Va amintesc ca notiunile de morala si corectitudine sunt relative si deci irelevante.
  Daca considerati ca acest lucru ar fi ilegal atunci intreb: care articol de lege interzice acest lucru?
  Daca considerati ca acestlucru nu este nici ilegal nici incorect atunci ce Va nemultumeste?

  • radu Says:

   Va spun ce ma nemultumeste pe mine, ca liberal: Legea educatiei, asa cum e acum, si actuala Putere. Cred ca si dl. Voicu v-ar raspunde ceva asemanator. Probabil dvs. va convine actualul statu quo, va priveste.

  • mihaivoicu Says:

   Subiecte fundamentale, ca de exemplu educatia, ajung subiect de troc si parti neimportante din strategii politice de salvare.

 2. Jon Says:

  Foarte adevărat. Sună atât de pompos „Legea Educației” că ai crede că ea chiar cu asta se ocupă.

  Nu e aiurea să stați alături de Roberta Anastase și Sever Voinescu Cotoi?

  • mihaivoicu Says:

   Trebuie ca noi sa respectam regulamentul pentru a putea cere si altora acelasi lucru.
   Secretarii de sedinta au niste obligatii dincolo de apartenenta de grup.

 3. MARIN Says:

  Deci, putem concluziona ca, AVEM UN GUVERN SANTAJABIL ?

 4. Un liberal deja optimist Says:

  Pai tot Ioska zice pe blogul sau ca e deja o decizie CCR( din 2009) cum ca aceasta lege nu poate trece prin „asomare”. Acum , daca ne gandim, efectele acestei legi s-au facut deja simtite in preuniversitar prin OUG, HG si ordine de ministru. Ultima reduta de cucerit este universitarul. Dar acolo sta pe metereze Hardau (PD). Poate va pomeniti cu citiva pdisti nemultumiti, dispusi sa voteze motiunea. Nici pdistii proveniti din mediul universitar nu sunt prea incantati de prevederile legii. In ce priveste pretentiile ungurilor pot fi acceptate. Nu prea am vazut unguri dispusi sa invete romaneste!

 5. Calinescu Mihail Says:

  UDEMERE(U), un simplu joc de cuvinte care spune totusi multe despre cei numiti „prostituata de serviciu” din Parlament cand e vorba de formarea unui guvern

 6. sandu corectoru Says:

  http://stiri-neconventionale.blogspot.com/2010/10/mihai-voicu-artizanul-afacerii-sterling.html E adevărat ce scrie aici?

 7. Catalin Ene Says:

  Cine-si taie singur craca de sub picioare?Cu siguranta „prostituata de serviciu” amintita de Calinescu Mihail mai sus nu.

 8. Victoras Says:

  Ma voi abtine de la comentarii nationaliste (desi im trec prin cap gârla in acest moment) spunand doar atat:

  Ce pacat ca noi ne gandim cum sa facem totul dupa reguli (motiune cu destule semnaturi, de exemplu, ca am vazut ca numaratul este deja o virtute) si ei joaca atat de murdar…

 9. Liberalul optimist Says:

  Mihai Voicu,
  Dati o dezmintire ceva!

 10. transildania Says:

  Daca isi angajeaza raspunderea opozitia mai poate depune o motiune. Intrebarea e ce va fi mai intai: motiunea regulara a opozitiei sau angajarea raspunderii?

  • mihaivoicu Says:

   Ar fi bine intai sa fie cea pe educatie. Pentru a elibera UDMR pentru cea de-a doua

   • luc Says:

    @Mihai Voicu,
    asa venali ii vedeti dvs pe udemeristi?Adica imediat ce-au rezolvat cu educatia,peste 2-3 zile sa tradeze coalitia actuala?Ma indoiesc.Oricare motiune va fi votata prima,maghiarii vor vota „contra”si la a doua.De abia acum se poate spune sigur ca udemeristii nu vor dezerta.Cred ca stiti si dvs foarte bine asta.

 11. atreides Says:

  Misto faza de la TV cu ”Diminuare basescu-boc”. De fapt, chiar inainte sa o spui, am intuit aproape exact ce vei spune, anume am fost sigur ca vei zice ”Diminuare basescu”, am fost pe aproape 🙂

 12. radu Says:

  Vedea-i-as diminuati electoral pe bocaitori pana sub cota de avarie, la urmatoarele alegeri (sper, anticipate).

 13. ela Says:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: