Angajarea și Senatul

În Senat, acolo unde nu există grupul minorităților maționale, raportul de forțe este în acest moment 69 la 68 în favoarea puterii. Iar președintele acestui for știe să numere, ca să nu mai vorbim de faptul că acolo, în mod miraculos, sistemul de vot electronic nu se defectează niciodată, nu se votează cu mâna sus și atunci parlamentarii prezenți nu se înmulțesc în mod miraculos.

Spun asta în legătura cu Legea Educației, lege pentru care Senatul este cameră decizională. Iar legea se află acolo în procedură de dezbatere parlamentară, fază în care inițiatorul, adică guvernul, nu o poate retrage.

Întrebarea este dacă o lege a educației, într-o formă rezonabilă, poate strânge o majoritate care să ducă la adoptare și să taie cu șeptarul angajarea răspunderii guvernului. Poate că da, din două motive. În primul rând pentru că nu toți senatorii puterii sunt fericiți cu forma impusă de executiv, fostul ministru Hărdău fiind cel mai cunoscut exemplu. În al doilea rând pentru că este nevoie ca doar un singur senator să treacă peste ordinele de partid, chiar dacă se va merge pe repetarea scenariului în care parlamentarii puterii nu au voie să voteze.

Independent de această posibilitate, moțiunea merge înainte.

Publicitate

Etichete: , , , ,

27 răspunsuri to “Angajarea și Senatul”

  1. Bibliotecaru Says:

    Nu ştiu de ce am impresia că nici PDL-ul nu este atât de fericit de forma pe care Guvernul îşi angajează răspunderea. Doar că nu are ce face, dacă vrea să rămână alături de UDMR…

  2. han Says:

    Mai utila ar fi o prezentare a punctelor bune si rele din lege, cu care sunteti si cu care nu sunteti de acord si de ce. Va axati prea mult pe proceduri in discursul public.

  3. Motraux Says:

    Ar trebui mai mult mediatizate punctele care dezavantajeaza populatia romana din Ardeal in raport cu interesele maghiarilor…Aici este cheia si nu aceasta lupta care pe care detine controlul in comisii si in plen…Sa stie populatia ca de la PDL i se trage dezastrul.Pentru ca dupa aceea chiar daca vor veni altii la putere nu se va mai putea intoarce mortul de la groapa.UDMR va sti sa apeleze la toate mijloacele din exterior pentru a-si apara o lege deja trecuta si pusa in aplicare.Acum sau niciodata,acesta este mesajul.In Ardeal este batalia napraznica pentru electoratul PDL.

  4. berica Says:

    Bravo Han! Bravo Motraux! Inca nu avem profesionisti in politica…Dezbaterea publica in Ro continua sa lipseasca aproape cu desavarsire. Macar pe bloguri sa apara…

  5. olimpiu65 Says:

    bun si ? eu tot nu inteleg cum naiba lasa conducerea PNL sa iasa in fata alde Nicolaescu si Adomnitei sa oracaie exagerari nationaliste??? va luati la intrecere cu Vadim?? la o intrebare trecuta mi s-a raspuns franc: ,, UDMR este cheia!” oare modul in care se promoveaza motiunea va apropia UDMR???
    eu constat atat: dupa prostia lui Ponta cu declaratiile stupide gen ,,glont pe teava”, vin acum marii aparatori ai limbii romane Adomnitei si Nicolaescu ( amandoi cu o imagine super in randul electoratului propriu..dar mai in general)

  6. radu Says:

    Hm. Nu limba romana din secuime e chestia, ci electoratul romanesc din Ardeal. Nu faza cu UDMR-ul e buba, dupa mine, ci politizarea scolilor si universitatilor. Dar asta nu aduce voturi. Sincer, o fi national, dar nu e prea liberala faza cu limba maghiara, nu cred ca pe asta trebuie tras. Zic si eu asa, ca liberal care vrea sa colaboram cu UDMR-ul, totusi.
    Domnule Voicu, n-ar fi mai bine sa ne batem pentru omul ala din Senat care ar putea rasturna balanta votului in favoarea Opozitiei? E chiar asa de greu?

  7. r Says:

    Dle Voicu,

    penibil acest domn funeriu….individul asta face legea Educatiei?????????

    SUCCES LA MOTIUNE !!!!

    • Alex Valahul Says:

      domnule r, nu cred ca ai la un loc atatia ani de scoala generala+liceu+facultate „spiru haret” cati ani de doctorat, stagii stiintifice si de cercetare are Funeriu la universitati mari din vest , US si Japonia .
      penibili sunt romanii cu 3 clase care au ajuns sa se creada buricul pamantului si sa arunce cu noroi in cei mai buni ca ei si in ceea ce nu sunt capabili sa inteleaga.
      sfatul meu este sa dai un search pe „goagal” dupa „CV Funeriu” . cine stie ? poate o sa pricepi .

      • r Says:

        ai dreptate in privinta dl Funeriu……nu-i contest calitatea de specialist si cercetator in Chimie, dar dupa ce am citit „legea funeriu” si am vazut interventiile televizate legate de „legea funeriu” pot sa-mi exprim o parere. Din interventia mea se intelege ca-l contest pe omul Funeriusi recunosc ca am gresit. Parerea proasta este despre produsul Funeriu in Romania, o lege a Educatiei extrem de proaste……

      • atreides Says:

        ”cati ani de doctorat, stagii stiintifice si de cercetare are Funeriu la universitati mari din vest , US si Japonia” Si la ce i-a folosit? In acest moment, omul este terminat ca om de stiinta, iar ca om politic este o nulitate. Oare omul asta chiar nu a auzit proverbul cu alergatul dupa doi iepuri?

      • Alex Valahul Says:

        „la ce i-au folosit ?” pai a luat contact direct cu vreo 4 sisteme de invatamant din afara + cel romanesc.
        din ce am vazut pe la televiziuni sunt 3 tipuri de oameni care il ataca :
        – cei care n-au treaba cu invatamantul, n-au citit legea (si dc au citit parti din ea, nu-i inteleg impactul), si care il ataca politic : 70%
        – oameni direct interesati in pastrarea unui loc caldut intr-un sistem paralizat : 25%
        – cei care au citit-o, au inteles-o, si au pur si simplu o alta viziune : 5% (pe astia nu prea i-am vazut)

      • adrian Says:

        De aceea avem incredere in corectitudinea calculului matematic facut de domnia sa in ceea ce priveste viteza pumnului prezidential catre figura minorului enervant …
        Oricum, toate aceste calificari deosebite si absolut necesare ale ministrului justifica pe deplin si aroganta si sfidarea corpului didactic din tara asta. Toti contestatarii aia sunt niste mizerabili din moment ce n-au pasit niciodata in Japonia fiind doar niste bieti educatori, invatatori si profesori de tara nu ?
        Astea da argumente!
        Noroc ca Bill Gates nu e roman printre aia care l-ar critica pe celebrul om de stiinta Funeriu pentru ca nu numai ca omul n-a fost in stare sa-si dea un doctorat dar nici macar anul 3 (nu chiar trei clase) al facultatii n-a reusit sa-l termine … ma intreb chiar daca ar fi in stare sa gandeasca in acest conditii.

      • Dizzy Says:

        Stiinta de carte nu e totul…Un caracter infect se ascunde sub toate diplomele oportupumnistului Funeriu….A excela in chimie nu iti confera si competente in stiinta educatiei.. Acest jalnic Marie Curie pune la cale un experiment incontrolabil in educatie…Si ma refer strict la baza sistemului, invatamantul preuniversitar….Ai dreptate, insa, a luat contact cu mai multe sisteme de invatamant…Pacat ca n-a priceput nimic! Iar graba asumarii raspunderii e suspecta…Oricum, e o lege sortita cosului de gunoi….Apropo, Valahule, esti membru UDMR?

      • Alex Valahul Says:

        @Dizzy
        pai cum sa fiu membru udmr dc sunt valah :-)) ?
        toate partidele au facut concesii udmr-ului … e pretul pe care tb sa-l plateasca pt sustinerea guvernului.
        la urma urmei, dc ungurii chiar vor sa se autoizoleze, ce sa le facem ? sa-i obligam sa cante „Desteapta-te Romane” in fiecare dimineata ???

        se poate discuta dc Funeriu e bun ca ministru sau nu (eu as zice ca da), daca are caracter infect sau nu (asta chiar e subiectiv)…dar hai sa respectam adevarul : omul chiar a facut performanta academica.

      • Dizzy Says:

        @Alex..ramane de vazut Valahul
        De acord, stie chimie…e performant…In rest, e nul. Fara abilitati de comunicare, fara viziune, fara expertiza in domeniul pe care s-a apucat sa-l reformeze. In schimb, a imbracat haina portocalie a suficientei, arogantei, tupeului…Pacat! Postul de ministru e doar o referinta in CV-ul sau….Ar da chix si la conducerea unei scoli primare din mediul rural.., nu crezi?!

      • Alex Valahul Says:

        @Dizzy
        nu cred

      • r Says:

        declaratia domnului senator PDL Mihail Hardau dupa aflarea deciziei CC
        ‘ eu cred ca ministrul e suficient de istet ca sa stie ce TREBUIE sa faca”

  8. Spiridus Says:

    Mi se pare penibil modul in care PNL si PSD trateaza UDMR-ul, in speranta unui sprijin viitor, nu mi-e clar cu ce pret. La guvernare se afla si UDMR, nu numai PDL. Exista o limita peste care nu se poate trece. Si se trece cu „avizul” (ignoranta) PNL si PSD.
    Sa nu va mai intrebati de ce opozitia anunta 80.000 de oameni la o manifestatie si se strang 30.000. Altfel spus, sa nu va bazati numai pe greselile, incompetenta si sfidarea pe care o afizeaza PDL-istii. Oamenii vor, in mod cert, o alternativa. Dar ea nu prea se vede la actuala opozitie. Adica nu exista un mesaj clar in acest sens, de la niciunul din cele doua partide de opozitie.

  9. ela Says:

    FRANKS acum la tv, parca vorbeste boc,

    vorbesc aceeasi limba cred ca a luat lectii de la boc., si mai cred ca boc si base i-au spalat creierul lui Franks :mrgrenn;

  10. Motiunea de cenzura – Legea Educaţiei Naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească! – Textul « Dum spiro, spero Says:

    […] sa citeasca textul motiunii: Victor Ponta,  Corina Cretu, Alex Mazilu,  Vania, Daciana Sarbu,  Mihai Voicu,  Gabriela Savitsky, Onu, Dispecer Blogosferă, Elisa, Mirela Pete, Theodora Marinescu, Horatiu […]

  11. De ce vrea PDL sa distruga invatamantul romanesc? « Hai ca se poate! Says:

    […] Rox, Maia, Brankardierul,  Victor Ponta,  Corina Cretu, Alex Mazilu,  Vania, Daciana Sarbu,  Mihai Voicu,  Gabriela Savitsky, Onu, Dispecer Blogosferă, Elisa, Mirela Pete, KinR, Hai ca se poate!, […]

  12. ela Says:

    chitat a plecat pe lumea cealalta 😦
    pentru tot raul facut de comunisti au platit cativa oameni demnitari in speta Chitac cu viata si Stanculescu cu libertatea, ceilalti au trait/traiesc bine mersi.

  13. tibi Says:

    „Independent de această posibilitate, moțiunea merge înainte.”

    Da,inainte spre nicaieri.

  14. Catalin Ene Says:

    Daca tot merge inainte motiunea,sa speram ca de data asta si trece!

  15. ela Says:

  16. virgilvirgil Says:

    Cum vine aia „Legea Educatiei” , „Ministerul Educatiei Nationale” ?!… Pai Educatia prin excelenta este atributul familiei . Mai contribuie la educatie gradinita si biserica . Educatia formeaza caractere … Sunt necesare generatii aici … A , Legea Invatamintului sau Legea Instructiunii Publice , ministerul Invatamintului sau Ministerul Instructiunii Publice … Da , dar asta-i alta poveste . Voi Mihai va propuneti sa formati in scoala caractere ?!… Pai atunci care este diferenta dintre un regim democratic si ala cu soimi , pionieri , utecisti ?!… Ori , sa-mi fie cu iertare , daca nu pornim de la a denumi si defini corect institutii fundamantale ale statului precum Ministerul Invatamintului , ne mai miram ca scoatem cite o traznaie numita solemn „Legea Educatiei” la schimbarea fiecarui ministru ?!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: