Ciocu’ mic și urechea la interesul național

Ați mai auzit. Este un soi de reflex al politicienilor cu tendințe dictatoriale sau dictatori de-a dreptul, șefilor aparatelor represive sau lingușitorilor mediaici ai acestora să invoce, pentru a-și justifica acțiunile, interesul național. Tot așa cum cei mai mititei, care pun în practică acte abuzive, invocă executarea ordinelor prmite.

Există oameni politici care nu au dubii, care au întotdeauna dreptate și care văd viitorul diferit, ba chiar împotriva voinței miloanelor de oameni pe care ar trebui să-i conducă spre prosperitate și nu spre ”reforme dureroase dar necesare”.

Există oameni politici ce consideră că opoziția ar putea fi eventual utilă, cu condiția ”să ridice mâna”. Nici nu le-ar da prin cap, desigur, că n-au dreptate, că proiectele lor sunt proaste și că ar trebui să renunțe la ele sau să le modifice.

Există, sigur că da. Numai că sfârșesc prost.

Publicitate

Etichete: , ,

59 răspunsuri to “Ciocu’ mic și urechea la interesul național”

 1. Catalin Ene Says:

  Ar trebui sa nu uite ca in aplicarea interesului national mai trebuie sa tina cont si de parerea celor care au votat,a oamenilor din starda ce acum au nevoie de un adevarat proiect economic nu doar de taieri salariale si restructurari nenumarate.

 2. Motraux Says:

  Basescu se agata cu dintii de un nou imprumut la FMI asadar si prin urmare iata ca acesta este marele interes national al momentului.Nu este interesul FMI de a-si mai plasa din bani si de a mai adauga o tzara la categoria Trofee,nu,este interesul national sau nu cumva interesul este de fapt acela al lui Basescu de a mai cheltui cu zece maini bani neprodusi de o economie(daca s-ar putea) ca oricum ii vor plati viitorii presedinti ori urmatoarele guverne ?!? Ca sa nu zic viitoarele generatii mai putin desigur familiile Basescu,Udrea-Cocos,Videanu si lista continua.
  Ei vor face cheltuieli paralele cu cele ale celorlalte familii simple din Romania si anume pe undeva pe la Monte Carlo adica ei nu vor plati de fapt nimic din „imprumutul” facut de ai lor…Sa tot ai „interese nationale” din astea nu-i asa ? 😎

 3. han Says:

  Iar unii oameni cred ca cei care au alta parere decat ei trebuie sa „dispara” .. ceea ce e evident un progres, nu?

 4. olimpiu Says:

  interesul national maghiar??? sau multinational FMI???
  apropos, UDMR se bate cu pumnul in piept ca va ramane la guvernare doar cu asigurari ferme privind adoptarea legii invatamantului….cum in Senat e aproape egal scorul ce ar fi sa-i ajutati sa iasa frumusel din coalitia asta, nu?!!

 5. radu Says:

  Cand basecu nu-si aduce aminte de marele presedinte Ceausecu I (proclamat presedinte in 1974, dupa 9 ani), copiaza prosteste ce aude la Tanasescu si Isarescu despre interesul national in acordul cu FMI, ca nu-s bani se salarii si pensii daca nu facem ce zice el blablabla. Ca numai de-al dreacu nu-i lasa pe moguli sa preia guvernul, cat o fi el presedinte, poa sa crape Romania.
  Ei, iote ca Isarescu tocmai a dat guvernului bok un prognostic rezervat. Cabinetul e la aparate in coma de gradul 4, dupa 40 de minute de resuscitare degeaba. Acu, poate c-o fi cum zice Nastase, cu sabordarea bukuletzului direct de la Cotroceni, sa ne se mai chinuie pedeul cu motiunea inc-o data.
  Nimeni n-a observat o chestie in dialogul basecului cu pupinul sau preferat de labe 1 tv. Cand a auzit de Blaga si de mitingul politistilor, i s-au aprins dictachiorului ochii de o ura atat de grozava impotriva lui nea Vasile, cum n-am vazut la el nici cand vorbea despre moguli, Crin sau Ponta. Pe Blaga il uraste, de el se teme cel mai tare. De retinut.
  Bine zicea un presedinte mare, mare de tot: „tradarea vine intodeauna de langa tine”.

 6. eugen Says:

  Trebui sa se agate si ei de ceva pshihologic acum ca ii uraste toata lumea. Au ajuns sa vorbeasca cu ochii sclipind ca talibanii despre interesul suprem pe care necredinciosii dracului nu vor sa il inteleaga dar ca ne duc ei spre paradis. Chair daca suferim un pic cand ne arunca ina aer . Asa zicea si Antonescu in 23 august ca ii opreste el pe rusi si Ceusescu pe 22 decembrie.
  Da Boc si base au acum o misiune sa faca adevratul stat de dreapta si al dracul cu poporul si PD-L. Le mai dau un an pina o sa le fuga parlametarii.

 7. atreides Says:

  Auzi, Mihai, ce scrie intr-un document elaborat de ceva liga a alesilor locali PNL: ”Alegerea parlamentarilor prin vot uninominal majoritar în două tururi. Partidul Naţional Liberal asumă –împreună cu întreaga clasă politică – eroarea adoptării actualului sistem de vot. Considerăm că votul uninominal majoritar reprezintă cea mai bună opţiune pentru democraţia românească, întrucât este singurul sistem electoral în care răspunderea alesului faţă de alegător o depăşeşte în importanţă pe aceea a alesului faţă de propriul partid.” Ce naiba e mizeria asta, v-ati pierdut mintile? Uninominalul, in orice forma ar fi el, e o porcarie, parca ramasese stabilit ca PNL sustine votul proportional, acum o dati la intors? Am inceput sa ma cam satur de toate piruetele pe care le faceti, nu aveti de gand sa va stabiliti odata pentru totdeauna o pozitie clara, ca sa stim si noi cum stam si pe cine (nu) trebuie sa votam?

  • radu Says:

   Da, si eu cred ca aici PNL forteaza nota la limita bluff-ului si se joaca cu focul. Nu stii cand poa` sa-si revina portocalii si sa beneficieze de avantajul uninominalului. In fond, ei au un aparat mult mai bine pus la punct in teritoriu.

  • virgilvirgil Says:

   De unde se vede ca enteresu poarta fesu , n’asa?
   E , acum afiind vorba de prepunearea unui partid care este national , liberal si mai se afla si pe locul doi in preferintele electoratului , putem zice cu deplin temei si mindrie patriotica ca in cazul unei asa prepuneri avem de lucru cu nimic altceva decit cu … Evident cu enteresu cela national , ca altminteri ce dracu sa fie ?!…
   Asa ca …, ciocu’ mic si urechea la interesul national .

 8. Dizzy Says:

  Parca am fi sub dominatie straina…Interesul national e eliberarea tarii de sub jugul portocaliu….

 9. tibi Says:

  In principiu drumul spre prosperitate poate sa treaca obligatoriu prin reforme dureroase.

 10. tibi Says:

  Exista si in opozitie oameni politici carora „nu le-ar da prin cap, desigur, că n-au dreptate, că proiectele lor sunt proaste și că ar trebui să renunțe la ele sau să le modifice.”

 11. Bibliotecaru Says:

  Până la urmă, care este răspunsul corect. De când am intrat în criză, politica nu are două vorbe la un loc. Se gândeşte cineva că acest popor trebuie să ajungă, cumva, la nişte concluzii?

  • virgil Says:

   Pst ! Pst ! Bibliotecarule , la noi politica aia de care zici , nu este altceva decit un SRL extrem de profitabil . As putea zice far de teama de a gresi ca este cel mai profitabil . E , acuma vezi si tu ca inclusiv SRL-ul asta este si el in criza , ca doara suntem cu totii … Si tu ai vrea ca pe criza asta , astia cu SRL-ul de ziceam , sa se tina de prostii si sa-si piarda vremea cu poporul ?!…
   Ai si tu rabdare , sa iesim din criza si dupa aia or sa se ocupe si de popor .

  • Bibliotecaru Says:

   S-ar putea însă ca cei cu Şpaga cu Răsplată Livrată, despre care vorbiţi, să descopere, după ieşirea de criză, că nu mai există un popor care să şi plătească datoriile făcute în aceşti ani de SRL-ul domniilor lor. 😀

   Doamne fereşte, ar fi în stare să plătească chiar ei datoriile României. Poate chiar prin muncă cinstită, ceea ce ar fi cu atât mai jignitor.

 12. Roxana Iordache Says:

  La Mulţi Ani anticipat! Porţi un nume care obligă. 🙂

 13. ela Says:

  off topic 😦

  CĂŢEL EMIGRANT
  de Adrian Paunescu

  Pe şosea, l-am văzut, hăituit de maşini,
  A fugit spre-a uita sărăcia din sat,
  Pe-un asfalt unde-ai lui sunt aşa de puţini
  Şi-i vacarm, de te poţi sătura de urlat.

  Cei bogaţi s-au oprit să mănânce-n păduri
  Şi mâncau elegant cu tacâmul frumos,
  L-au văzut şi pe el, i-au privit ochii puri
  Şi i-au dat generos nişte pâine şi-un os.

  Într-o zi, când trecea dintr-un loc în alt loc,
  L-a lovit cineva ce grăbea către scop,
  Carnea lui de bărbat a simţit că ia foc
  Şi s-a tras din şosea plin de sânge şi şchiop.

  Tot ce-avea a pierdut, nu mai simte nimic,
  Ar muşca disperat porţiuni de şosea,
  Dac-ar şti unde e satul lui trist şi mic
  Ar pleca spre-un cioban ce-l minţea şi-l bătea.

  Trepied aberant, de căţel emigrant,
  Şi lătrat pervertit la şosele cu fum
  Ar pleca înapoi, s-ar topi în neant
  Şi-ar mai vrea doar atât, pacea-ntâiului drum.

  Pe şosea sunt, acum, câini mai ageri şi noi,
  Mai mâncând ce găsesc, fără apă un strop,
  Numai el, neaflând nici un drum înapoi,
  A ajuns trei perechi de mănuşi într-un shop.

  Dacă, totuşi, va fi vreun lătrat pe pământ
  Pentru câini viaţa-n veci va fi aspră şi grea,
  Câine şchiop eu te plâng că spinarea ţi-au frânt
  Dar de ce ai fugit să cerşeşti pe şosea.

  • poezia Căţel emigrant de Adrian Paunescu – versuri

 14. Bibliotecaru Says:

  Acum dacă s-a dat verde la urări şi strângeri de mână… spun şi eu La Mulţi Ani!

 15. virgil Says:

  La multi ani Mariei Sale Mihai I Regele Romanilor !

 16. virgil Says:

  La multi ani domnului Mihai Voicu !

 17. virgil Says:

  La multi ani !…tutror celor care poarta numele arhanghelilor Mihail si Gavril , care se perinda pe aici si de pretutindeni !

 18. Dizzy Says:

  La multi ani, domnule Voicu!

 19. MARIN Says:

  LA MULTI ANI !

 20. Tavi Says:

  La multi ani cu sanantate !

 21. radu Says:

  La Multi Ani!

 22. olimpiu Says:

  La multi ani!
  urare: in 2014 Crin presedintele Romaniei si Mihai Voicu presedintele PNL!

 23. atreides Says:

  La multi ani!

 24. ela Says:

  Felicitari la patrat:

  1. La multi ani Mihai_l 😀
  2. Felicitari pentru avansarea in PNL 😛

  Parca iti place Anca Parghel, gresesc ?

 25. Theodora Says:

  La multi ani!

 26. adrian pana Says:

  La multi ani!

 27. DJ07 Says:

  LA MULTI ANI! DL DEPUTAT MIHAI VOICU . O ZI CAT MAI BUNA ALATURI DE FAMILIE SI PRIETENI. FB ( fara base).

 28. Daniel Mălăelea Says:

  La multi ani, Mihai! Felicitari pentru confirmarea pozitiei nr 2 in ierahia PNL.Succes!

 29. malaimare Says:

  La multi ani, fericire si cat mai multa sanatate!

 30. Catalin Ene Says:

  La multi ani!

 31. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Se aude că sunteţi la un pas până la funcţia de preşedintele PNL… Felicitări! La mai mare!

  Bine, ştirea pe care am citit-o eu era că, în urma deciziei BPC al PNL, aţi ajuns numărul 2, după dl. Crin Antonescu…

 32. tibi Says:

  Felicitari pentru noua „functie” de primvicepresedinte PNL.
  Banuiesc ca influenta Dumneavoastra in actul decizional al PNL va fi sensibil mai mare.
  Va reamintesc ca acum cateva luni am avut cu Dumneavoastra urmatoarea conversatie:
  „””” tibi spune:

  mai 19, 2010 la 16:08 | Răspunde
  “Si cate achizitii stupide si dubioase…”

  Am propus D-lui Vosganian sa introduca in programul PNL ideea urmatoare:

  Transparentizarea totala si detailata a tuturor cheltuielilor institutiilor este posibila,corecta si nu este ilegala.Este posibil si legal ca fiecare unitate de stat (minister,CJ,CL,prefectura, primarie, regie,agentie,inspectorat,scoala,spital,etc,etc) sa posteze pe site-ul propriu zilnic si detailat toate cheltuile din ziua precedenta (atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale si servicii).

  Dar nu vrea.Oare de ce?

  mihaivoicu spune:

  mai 19, 2010 la 16:12 | Răspunde
  Nu stiam ca nu vrea. Poate este o confuzie, mai multi lideri PNL au intervenit pe aceasta tema si toate interventiile au fost in sensul cresterii transparentei si corectitudinii.
  Poate ca o afisare pe baza zilnica nu se poate realiza tehnic. Dar ideea ramane, chiar daca s-ar putea face saptamanal sau lunar.
  Mai este ceva. Doar 20% (parca) din achizitiile publice din Romania se fac acum pe SEAP. Cresterea acestui procent la 80 ar rezolva multe.

  tibi spune:

  mai 19, 2010 la 16:36
  “Nu stiam ca nu vrea.” Intrebati-l.Dar simplul fapt ca aceasta idee nu apare in program este dovada.Exprimari de genul”cresterea transparentei” sunt politicianiste si menite sa ne prosteasca.Transparentizarea poate fi usor nu crescuta ci totala si detailata.Singurul obstacol este lipsa vointei politice a liderilor de partide.

  “Doar 20% (parca) din achizitiile publice din Romania se fac acum pe SEAP. Cresterea acestui procent la 80 ar rezolva multe.”Nu ar rezolva nimic.Este doar din nou un argument contra ideii de a ascunde de cetateni informatiile din institutii.
  Nu aveti nici un argument pertinent contra ideii de transparentizare totala si detailata a TUTUROR cheltuielilor din entitatile administrative si politice de stat si contra asumarii de catre PNL a angajamentului de a face asta atunci cand poate.

  mihaivoicu spune:

  mai 19, 2010 la 17:10
  Treaba cu SEAP nu avea legatura cu prima parte a discutiei. Dar chiar ar mai rezolva cate ceva.
  Sigur ca nu am argumente contra ideii de transparentizare totala, pentru ca nici nu-mi doresc sa am.

  tibi spune:

  mai 19, 2010 la 17:38
  De ce nu doriti transparentizarea totala a cheltuielilor din unitatile de stat?

  mihaivoicu spune:

  mai 19, 2010 la 20:38
  Tocmai ca ziceam ca doresc. Este o masura utila de lupta impotriva coruptiei.””””

  Eu cred ca desi doreati ca aceasta idee sa faca parte explicita din documentele programatice ale PNL nu aveati suficienta influenta sa o impuneti.
  Dar acum?

 33. Bibliotecaru Says:

  * preşedinte al PNL

 34. tibi Says:

  Felicitari pentru noua “functie” de primvicepresedinte PNL.
  Banuiesc ca influenta Dumneavoastra in actul decizional al PNL va fi sensibil mai mare.
  Va reamintesc ca acum cateva luni am avut cu Dumneavoastra urmatoarea conversatie:
  “””” tibi spune:

  mai 19, 2010 la 16:08 | Răspunde
  “Si cate achizitii stupide si dubioase…”

  Am propus D-lui Vosganian sa introduca in programul PNL ideea urmatoare:

  Transparentizarea totala si detailata a tuturor cheltuielilor institutiilor este posibila,corecta si nu este ilegala.Este posibil si legal ca fiecare unitate de stat (minister,CJ,CL,prefectura, primarie, regie,agentie,inspectorat,scoala,spital,etc,etc) sa posteze pe site-ul propriu zilnic si detailat toate cheltuile din ziua precedenta (atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale si servicii).

  Dar nu vrea.Oare de ce?

  mihaivoicu spune:

  mai 19, 2010 la 16:12 | Răspunde
  Nu stiam ca nu vrea. Poate este o confuzie, mai multi lideri PNL au intervenit pe aceasta tema si toate interventiile au fost in sensul cresterii transparentei si corectitudinii.
  Poate ca o afisare pe baza zilnica nu se poate realiza tehnic. Dar ideea ramane, chiar daca s-ar putea face saptamanal sau lunar.
  Mai este ceva. Doar 20% (parca) din achizitiile publice din Romania se fac acum pe SEAP. Cresterea acestui procent la 80 ar rezolva multe.

  tibi spune:

  mai 19, 2010 la 16:36
  “Nu stiam ca nu vrea.” Intrebati-l.Dar simplul fapt ca aceasta idee nu apare in program este dovada.Exprimari de genul”cresterea transparentei” sunt politicianiste si menite sa ne prosteasca.Transparentizarea poate fi usor nu crescuta ci totala si detailata.Singurul obstacol este lipsa vointei politice a liderilor de partide.

  “Doar 20% (parca) din achizitiile publice din Romania se fac acum pe SEAP. Cresterea acestui procent la 80 ar rezolva multe.”Nu ar rezolva nimic.Este doar din nou un argument contra ideii de a ascunde de cetateni informatiile din institutii.
  Nu aveti nici un argument pertinent contra ideii de transparentizare totala si detailata a TUTUROR cheltuielilor din entitatile administrative si politice de stat si contra asumarii de catre PNL a angajamentului de a face asta atunci cand poate.

  mihaivoicu spune:

  mai 19, 2010 la 17:10
  Treaba cu SEAP nu avea legatura cu prima parte a discutiei. Dar chiar ar mai rezolva cate ceva.
  Sigur ca nu am argumente contra ideii de transparentizare totala, pentru ca nici nu-mi doresc sa am.

  tibi spune:

  mai 19, 2010 la 17:38
  De ce nu doriti transparentizarea totala a cheltuielilor din unitatile de stat?

  mihaivoicu spune:

  mai 19, 2010 la 20:38
  Tocmai ca ziceam ca doresc. Este o masura utila de lupta impotriva coruptiei.””””

  Eu cred ca desi doreati ca aceasta idee sa faca parte explicita din documentele programatice ale PNL nu aveati suficienta influenta sa o impuneti.
  Dar acum?

 35. Cătălin Cornea Says:

  acești vorbitori nici nu cunosc bine termenii… dacă îi intrebi care e diferența dintre ”interes național”, ”interes general” sau ”interes public” o sa aibe o mare problemă…

  în schimb, folosesc acești termenii aproape la fel de des cum folosesc minunata expresie: ”reformă a statului”…

 36. ela Says:

  Mihaivoicu

  nu sunt cu manelele sa zic asa chiar le urasc, dar ar merita Roberta sa-i canti asta 😛 „de ce ma minti „corect ar fi de ce minti alma ? :mrgreen:

 37. lstan Says:

  azi se implinesc 15 ani de la moartea lui Coposu, asa arata lumea in ziua inmormantarii…

 38. Dizzy Says:

  Bag seama ca pozitia dobandita in conducerea PNL ocupa mai mult timp…Sau dl. Voicu nu si-a platit netul….

  • radu Says:

   Pbb ca asteapta sa se faca 40 de comentarii. Asta-i al 40-lea. So…

  • atreides Says:

   Sau ca Mihai e plecat din tara. Poate ne povesteste si nou unde a fost si ce a facut. Nu e o coincidenta ca Borfeta a lansat aberatia aia ca Mihai a fraudat votul la legea pensiilor 🙂 exat cand el era plecat din tara. Sunt dati dracu’ portocalezii in materie de tehnici de manipulare

   • radu Says:

    Din cate vad, Crin vrea sa fie facut presedinte de Basecu si e gata sa bata palma cu Sindrom Down-bok-cel-oligofren, dand din coada spasit in fatza Udrei. Iluzii, se va ingropa ce ei cu tot. Daca e asa, pa, Crin! Cu toata greatza si furia, zic: welcome Ponta, go on!
    Dragi liberali, nu veti castiga electoratul basist, dar il veti pierde pe cel antibasist.
    Sa nu ziceti ca nu v-am spus, dragi liberali. Daca va acceptati impotenta si capitulati in fatza pedeului, n-aveti decat sa va duceti la cosul de gunoi al istoriei.
    Orice, NUMAI BASISMUL NU!

  • atreides Says:

   @radu Crin a dat-o la intors. M-a enervat si pe mine declaratia initiala, pe care acum a nuantat-o. Ce dracu, chiar nu se poate abtine sa faca declaratii de-astea interpretabile? In loc sa spuna, cum a spus, ca el nu exclude o alianta cu PDL dar ca aia se exclud singuri, nu era dracului mai simplu sa spuna pur si simplu ca exclude o alianta cu PDL, cel putin in urmatorii nu stiu cati ani? Floricelele verbale fac foarte mult rau in astfel de cazuri…

   • J o h n s o n Says:

    @atreides…ca bine zici,chiar azi discutam cu cineva chestia asta cu tentatiile lui Crin de a lasa loc de interpretari…dupa care sa fie scos la tabla de orice moderator si pus sa dea explicatii…chipurile ceva nu este clar in relatia cu PD….si dai iar cu explicatii,iar cu lamuriri…aia se fac ca nu pricep din prima ca sa-si faca de fapt audienta si uite asa ies vorbele rauvoitorilor si parca batem pasul pe loc si nu mai depasim momentul…

   • atreides Says:

    @Johnson Foarte corect. Crin facea de obicei treaba asta anul trecut, cand era sa zicem proaspat presedinte PNL, o vreme parca se potolise, dar acum vad ca a luat-o de la capat. Pe cuvantul meu daca inteleg ce dracu se petrece, e suficient de inteligent ca sa inteleaga ce greseala face, si totusi persista in aceasta greseala…

   • J o h n s o n Says:

    Este sindromul driblingului in plus in care cad jucatorii foarte talentati in astfel de procedee si care deseori cad in capcana propriului talent…un dribling in plus poate insemna de multe ori o minge pieduta,un balon ajuns la adversar,o intreaga faza compromisa sau doamne fereste,o calificare ratata…Sper sa nu se ajunga aici.

 39. radu Says:

  Eu inteleg incotro bate Crin, semnalizeaza in mai multe parti ca sa individualizeze mai bine PNL-ul prin raportare la cei doi monstri fesenisti. Cochetariile cu PD-ul sunt de forma, si e bine asa. Important e sa contruiasca. Deocamdata, a facut treaba buna cu shadow cabinet, dar va pierde intelectuali de partid in contul lui Dosia-Piggy Lippidi, adica a lui Basescu, varianta neintinata, Romania Curata. Danger!
  Cred ca si-a dat seama ca bok nu va cadea decat la congresul PD, cand va dori basecu sa-l schimbe cu viitorul prezidentiabil. S-ar putea sa ma insel, dar constat ca incearca sa ia cat mai mult din discursul „de dreapta” al pedeului. Ii atrag respectuos atentia ca nu va reusi singur. Are nevoie de talentulul unui Tariceanu de a aduna in jurul sau telectuali propagandisti pe care sa-i puna pe liste, sa-i plimbe prin Ioropa si sa-i faca mari in partid. C-asa-s telectualii astia, pomanagii cu staif.

  • J o h n s o n Says:

   A semnaliza in mai multe parti la deruta e ca si cand te-ai comporta ca un semafor defect…La un moment dat nimeni nu va mai conta pe ceea ce spui,nu…nu cred ca o face deliberat pur si simplu se lasa coplesit de propriul talent oratoric si-i este greu sa se opreasca atunci cand ar trebui s-o faca tocmai pentru ca vorbele-i sa nu devina trimiteri in mai multe directii asa cum spui.De fapt atacurile la Ponta si la PSD sint interpretate ca fiind semnale de apropiere de PD,daca nu este asa Crin ar trebui s-o spuna explicit fara echivoc altfel PNL ar putea fi catalogat un partid al bizarilor.

  • atreides Says:

   Nu cred ca Crin face intentionat ceea ce face, ci ca se cam balbaie, sau, cum excelent a spus Johnson, face un dribling in plus. In schimb, problema cu intelectualii partidului este reala, sensibila si ii propun lui Mihai sa o discutam in mod serios pe aici. Eu sustin ca pierderea lui Daianu si Cioroianu sunt cele mai mari greseli pe care le-a facut Crin de cand a ajuns presedinte. Mai cred ca aceste greseli pot fi usor reparate, numai sa existe de-aia, cum ii zice, vointa politica 🙂

 40. radu Says:

  „adica al lui basecu”.

 41. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Voicu
  Domnule Voicu,
  Din atitudinea recentă (poate de o săptămână) a domnului Crin Antonescu deduc că PNL deja are un plan de intrare la guvernare alături de PDL. Restul reacţiilor mediatice reprezintă o piesă de teatru bine jucată? Nu este nici o problemă, dacă aşa este, dar măcar să fie „pe faţă”.

 42. virgil Says:

  Domnul Rasca Stanescu devoaleaza intr-un editorial
  http://www.inpolitics.ro/basescu-pune-la-cale-o-mare-smecherie-art63368.aspx
  intentiile ascunse de Basescu cind a mers in parlament spre a propune un moratoriu .
  Multi se reped sa-l critice , au am convingerea ca scenariul relevat de Sorin Rosca Stanescu este valabil . Cu citeva mici adaugiri si explicatii suplimentare daca-mi permiteti .
  Cei care-l critica pornesc de la ideea ca alegerile anticipate ar trebui declansate in doua , trei luni cel mult . Alegerile anticipate pot fi declansate in orice moment favorabil o sa gaseasca Basescu pina in toamna-iarna 2012 . Evident ca opozitia a reactionat exact cum se si astepta Basescu de la dinsa sa reactioneze , facindu-i jocul …
  Operatiunea de aruncat responsabilitata in circa natarailor din opozitie a inceput imediat ce dinsul si-a terminat de citit discursul in Parlament , o poate confirma oricine si nu poti fi decit choir sau rauvoitor sa spui altceva . Totusi eu cred ca aceasta este o vrianta de rezerva , sau oricum o sa ia mai mult timp pentru a fi pusa in practica . Asta pentru ca Partidul Democrat trebuie si el rebranduit , ii trebuiesc haine noi , o fatza noua .
  Fatza noua pe care se straduieste iata ,sa i-o dea cu ajutorul domnului Baconski . Iata de ce , mai intii sunt necesare citeva operatiuni de imagine si nu numai . Congresul PD este si el necesar a se desfasura pentru a putea sa vorbim de anticipate . PP al lui DDD trebuie pus pe picioare , deocamdata este mai mult o jucarie nefunctionala care naste doar pofte si dorinte , fie si in mintea electorilor copii .
  Traian Basescu nu are a se teme de suspendare cit in fruntea PSD se afla Victor Ponta . Domnul Ponta are cosmaruri cu mult mai mari decit poate avea Basescu ca in eventualitatea unei suspendar Mircea Geoana ar deveni vioara intii in stat pentru citeva luni bune . PSD pertracteaza si ii convine pozitia ocupata sperind ca in 2012 sa poata ocupa un numai un loc fruntas , dar si suficiente voturi care sa-l duca la guvrenare poate chiar de unul singur .
  Celalalt lider , Crin Antonescu avind clara pozitia PSD dupa ultimile evenimente ratate de opozitie la foc continuu , incerca lovind atit PD cit si PSD sa deschida un culoar pentru PNL astfel incit, profitind de pozitia dinsului fruntasa , sa extraga partidul impimngindu-l pe primul loc al preferintelor . Nici nu ar avea ce sa faca altceva . Totodata , Antonescu incearca sa contracareze propunearea falsa a lui Basescu , de o contrapropunere liberala .
  Intre timp , domnul Boc incaseaza si aduna … Aduna cit de mult poate duce . El , dar mai ales poporul . Popor caruia i se va parea ca a sarit de-a dreptul in rai cind , domnul Basescu o sa-l arunce cu shuturi in fund pe domnul Boc si o sa inceapa sa slabeasca cureaua pe care vai , acum o stringe pina la sufocare . Atunci o sa bata toba cum iata , dinsul a avut dreptate si din nou ne-a salvat de la dezastru in timp ce opozitia nu avea decit interesul ciolanului .

 43. tibi Says:

  Nu cred ca D-l Voicu va avea rabdarea sa mai raspunda intrebarilor dupa ce se va intoarce (probabil din Uruguay).

 44. Lina Says:

  Sa ma speram ca totusi : http://alexdumitriu.blogspot.com/2010/10/cazut-o-motiune-insa-nu-o-natiune.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: