Baconschi salvează America

Pe domnul ministru Baconschi l-a apucat hărnicia. Toate problemele fiind rezolvate, România fiind în Schengen, relaţiile ţării noastre cu Franţa şi Germania ajungând la cel mai înalt nivel din istorie, ministrul nostru de externe a considerat că trebuie să se apuce serios de atragerea de investiţii străine în România.

A început prin a trimite  scrisoare tuturor celor 137 de senatori, prin care le cere sprijinul pentru atragerea de investiţii străine în colegiul pe care-l reprezintă în Senat.

O astfel de scrisoare a primit şi colegul meu, senatorul Raymond Luca. Scrie acolo „Domnule Senator, bla, bla, să ne sprijiniţi pentru atragerea de investiţii străine în colegiul 2, circumscripţia 43”.

Există o singură problemă. Colegiul 2 circumscripţia 43 se află în cele două Americi, Raymond Luca fiind senator reprezentant al diasporei.

Sunt convins că guvernele SUA, Canadei, Mexicului și Braziliei, dar nu numai, îi pregatesc domnului Baconschi o scrisoare călduroasă de mulțumiri pentru eforturile sale de a atrage investiții străine în țările lor. Cine zicea că nu facem politică externă la scară mare?

Etichete: , , , ,

43 răspunsuri to “Baconschi salvează America”

 1. Adela Says:

  Legea referendumului va fi imposibil de modificat in 2012 DE CATRE USL deoarece CCR SE VA OPUNE.In mai 2011 Parlamentul va vota aceasta lege care prevede ca presedintele poate fi demis doar daca se prezinta la vot 9 milioane de oameni.USL nu va putea aduce 9 milioane de oameni la referendumul de demitere. Vazand aceste lucruri Ponta SI SARBU VOR BATE PALMA CU BASESCU IN DECEMBRIE 2012 PENTRU UN GUVERN PDL-PSD -UDMR.Concluzia-Antonescu trebuie debarcat de la conducerea partidului altfel PNL NU MAI AJUNGE IN ACEST DECENIU LA GUVERNARE.

  • Boicu Alin Says:

   Băsescu o fi el extrem de „talentat” într-ale intrigii şi actoriei de prost gust, dar nu are „putere intrinsecă” este exponentul unor interese. Interese „din umbră”, interese „de aparat administrativ” (vezi ce categorie de angajaţi ai statului e „bună” tot timpul), etc
   Adevărata miză este câştigarea alegerilor generale, nu demiterea prezidentului

   • Adela Says:

    Dupa alegerile din 2012 zeci de parlamentari PSD SI PNL vor trece in tabara PDL deoarece Traian basescu va ameninta cu dizolvarea Parlamentului dupa 60 de zile.Traian Basescu nu va putea Fi demis prin referendum deoarece nu vor veni 9 milioane de persoane.In plus CCR va fi de partea presedintelui si va respinge orice incercare de modificare a legii referendumului de catre USL.CCR SE VA OPUNE DESEMNARII UNUI PREMIER DE CATRE PRESEDINTELE SENATULUI.

  • Boicu Alin Says:

   Aţi citit „Manifestul bunului simţ” al lui Antonescu? Eu unul sunt membru PNL datorită acestuia. Cât înţeleg eu din ceea ce se vede – strategia care a dus la crearea USL are obiective mai îndrăzneţe decât am putea să „sperăm realist” după zeci de ani care ne-au obişnuit pe mulţi dintre noi cu rolul de „păcălici mici mici”. Aşa o să fie, domnule Voicu?

  • Adela Says:

   PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale din 2014.PSD l-a fraierit pe Antonescu atunci cand i-a promis sustinerea.

  • Jon Says:

   Adela, dar la subiect nu poți comenta? Ce-ți faci atâtea griji pentru PNL? Ai dreptate, totul e exact așa cum spui tu, Adela. Antonescu e rău, Mihai Voicu e rău, PNL-ul habar n-are pe ce lume se află și o să dispară de pe scena politică. Foarte bine, mai mulți votanți care pot vota cu PD-L-ul. Nu mai bine protestezi împotriva parlamentarilor care vor să modifice legea referendumului?

   • luc Says:

    Jon,
    esti sigur ca stapanesti subiectul modificarii legii referendumului? Stii,inainte de a protesta,trebuie sa ai cunostinte primare despre cine,cand si cum a modificat de fapt aceasta lege.

   • Jon Says:

    luc,
    1. Unde am scris eu că stăpânesc „subiectul legii referendumului”? Adela era îngrijorată de soarta partidului în urma modificării legii. Dacă ea consideră că această modificare produce efecte dezastruoase pentru viitorul PNL, pentru care are o nețărmurită dragoste, o soluție ar fi să protesteze împotriva celor care îl atacă.
    2. Pentru a avea o discuție civilizată, trebuie să faci un lucru extrem de greu, să ASCULȚI (sau în cazul acesta să CITEȘTI) ce spune(scrie) interlocutorul tău. Știu că e dificil să faci acest lucru când ai impresia că le știi pe toate.
    3. Încă o dată îți mulțumesc că ești aici să ne luminezi și să ne explici că ce face Guvernul și PD-L-ul e bine. Sunt convins că ai un creier și știi să-l folosești. Noi, ceilalți, n-am putea avea și noi creierele noastre și opiniile noastre vizavi de ceea ce se întâmplă?
    O primăvară frumoasă, domnule luc!

 2. Boicu Alin Says:

  Hi hi hi
  Gura pacatosului……….

  PS> de ce oare nu pot sa râd „ha ha ha” din toată inima, poate pentru că avem miniştri „he he he”?…

 3. atreides Says:

  Foarte tare! 🙂

 4. luc Says:

  Codul Muncii arde si doare,iar dl Voicu are timp de glumite si mistocareli puerile.
  In aceste zile agitate,PNL da intreaga masura a incompetentei si superficialitatii politice.In timp ce dl Antonescu mangaie patern sindicatele pe crestet si infiereaza proletar exploatarea angajatilor,PDL,cu toate bubele din cap,se instaleaza confortabil in fotoliul din partea dreapta a scenei politice.
  Apropo,dle Voicu:stiti cati angajatori privati exista azi in Romania ? Aia,din clasa mijlocie,intreprinzatorii,antreprenorii,cei care misca economia reala,cei care-si asuma riscuri si initiative,cei la care ar trebui sa se gandeasca indeobste un partid de dreapta…V-ati intrebat vreodata daca in marea lor majoritate acestia nu cumva asteapta de ani de zile modificarea unui Cod croit dupa chipul ultimului patriarh socialist,Ion Iliescu pe numele sau?
  Eu unul astept de mult…

  • Jon Says:

   luc, mă bucur că ești interesat de fiecare inițiativă a Guvernului, de lumina cu care suntem binecuvântați în fiecare zi, grație conducătorului iubit. Fără oameni ca tine care să susțină bravele lupte ale Guvernului cu minerii, comuniștii, mogulii, pensionarii, studenții și elevii, învățătorii și profesorii, mamele și copiii, polițiștii, doctorii și asistenții, opoziția cea rea, nu știu ce am fi făcut. Îți mulțumim că am ieșit din criza în care nici nu intrasem.

   PS: luc, ai putea să propui să se desființeze PNL-ul și PSD-ul că încurcă. Dacă avem un singur partid facem economie la vot. A, și încă ceva, cred că ai putea susține și schimbarea drapelului, că trei culori sunt prea multe. Putem alege o culoare la întâmplare… să zicem a doua culoare din ROGVAIV.

   • Ajentu 007 Says:

    Eşti tare frate… În afară de miştouri mai poţi şi altceva? Dacă ai ceva de spus la obiect, spune frate, spune de ce e prost noul cod, şi de ce e bun ăla vechi. Că la glumiţe toată lumea se pricepe…

   • Jon Says:

    Ajentu 007, nu mă pricep la toate. Mai mult, în comparație cu lucrurile la care mă pricep, lucrurile la care nu mă pricep sunt cu mult mai multe.
    Spune-mi te rog, care dintre categoriile socioprofesionale de mai sus n-a fost atacată de Guvern+Președintele României? Sigur, mai sunt și altele, dar n-a fost o enumerare exhaustivă.
    Cât despre Codul muncii, n-am cum să spun că este bun sau rău pentru că nu sunt specialist. Mai mult, chiar dacă aș spune ceva, cine mă ascultă? Propunerile tale, Ajentu 007, cine le ascultă? Nemulțumirile, pentru că sunt convins că ai și tu, cine ți le soluționează?

    A, o părere pot să am, dar, atât timp cât ambele părți care sunt afectate direct de modificări susțin că propunerile lor nu sunt luate în calcul, dă-mi voie să mă îndoiesc de calitatea lui.
    Guvernul nu pornește cu ideea de a asigura condițiile propice celor două părți de a-și face treaba? Care este rolul Guvernului? Nu acela de a asigura un trai cât mai bun cetățenilor țării din punct de vedere social, profesional, financiar, educațional, al siguranței? Dacă cei care conduc fac mai mult rău decât bine, atunci care mai este utilitatea lor? De ce să plătim taxe/accize/impozite unei instituții fără a primi nimic în schimb? Nu aduce a feudalism?

    Înțeleg ce spui că ironiile nu sunt binevenite întotdeauna, și ai dreptate.

   • Ajentu 007 Says:

    Despre toate acţiunile guvernului se poate discuta pro şi contra. Eu m-am referit strict la această postare . Luc zice de Cod iar tu , în răspunsul tău , nu pomeneşti măcar O DATĂ cuvântul Cod. Te laşi dus de simpatia faţă de PNL şi antipatia faţă de PDL şi te arunci în nişte generalităţi care nu lămuresc chestiunea ridicată de luc .

 5. Jon Says:

  Felicitări pentru inițiativa domnului Ministru! De ce nu s-o fi gândit mai din timp, că ar fi ieșit SUA mai devreme din criză cu ajutorul senatorilor noștri? :).

 6. bogdan Says:

  n-aveam nici o îndoială că Dl. Baconschi chiar se informează bine înainte de a acționa. cred că și în cazul de față a făcut ”eforturi monumentale” pentru a se dedica trup și suflet acestei cauze. bine că a rezolvat problema. sunt convins că acum va ploua torențial cu investitori străini.

 7. Catalin Ene Says:

  „Baconschi salveaza America” merge mai bine spusa pe 1 aprilie mai degraba decat pe 1 martie.E o mare pacaleala:))

 8. astralro Says:

  parlamentarule de ce ai nevoie de investitori straini cand voi aveti „investitorii ” vostri ; patriciu , felix ,schiopu vantu ?????????

 9. transildania Says:

  Fara infrastructura (autostrazi, cale ferata) nu va veni niciun investor. Investitiile straine directe s-au prabusit dramatic in ultimii doi ani, iar guvernul nu a facut decat sa taie sau sa amane proiecte vitale de infrastructura.
  Se potriveste informatia asta, nu au habar nici de faptul ca exista senatori si deputati care reprezinta diaspora.

 10. PAPASTRATOS Says:

  Sunteti simpatic D-le VOICU ! Chiar m-ati facut sa zambesc desi ceea ce relatati dvs. scoate foarte clar la iveala snobismul, nesabuinta, aroganta, nesiinta si alte „calitati” care, in actuala conjuctura portocalie au devenit reale virtuti ce te recomanda pentru ocuparea unei asfel de functii.

 11. diaconescumarius Says:

  Trebuie inteles omul… O fi conceput scrisoarea cu pricina, atunci cand era in preajma Nutzii si a trebuit ” sa faca eforturi monumentale pentru a nu cadea sub farmecul ei ” 😉 🙂

 12. Bibliotecaru Says:

  @ Mihai Alexandru

  Tocmai vă urmăresc la Realitatea TV…

  „Exact ca în cazul doamnei Gabriela şi nu ştiu cum o cheamă” 😀 Bună asta…. şi subtilă exprimare… 😆

  Revenind la „cestiune”… ce pretenţii să avem noi de la domnul Baconshi, a demonstrat cu prisosinţă capacitatea domniei sale (mai ales în limitele sale). Îmi amintesc ce bucurie a produs înrolarea politică a domnului Baconshi în PDL… Îmi aduc aminte şi petrecerile cu ştaif de la lansarea doctrinei creştin-democrate pentru PDL… Evident, este o greşeală normală, dar parcă la un asemenea nivel te-ai aştepta la un alt tip de acţiune. Şi aş vrea să mă gândesc nu numai la faptul că există o greşeală relativă la colegiu, dar este o greşeală şi să promovezi în acest moment investiţiile străine. Dimpotrivă, astăzi e momentul investiţiilor de capital autohton, fie în mod direct, fie prin intermediul bursei. Politic, subjugarea economiei naţionale către investiţii străine, nu numai preponderente, dar covârşitoare, este inacceptabilă.

 13. Alex Valahul Says:

  da’ pe felix, il salveaza careva ? om vedea maine …
  http://www.gandul.info//politica/instanta-suprema-spune-joi-daca-dan-voiculescu-este-felix-8025611

 14. Emi Says:

  Domnule Voicu, ar mai fi o posibilitate, poate Domnului Baconschi nu i-a placut geografia si nu stie unde sunt locurile respective pe harta. Si pentru a nu face paguba statului cu decontarile de calatorie, poate nici nu le-a vizitat. Mie mi se pare ca nu prea deosebeste nici politica interna de politica externa. Dialogul politic nu ar trebui purtat preponderent cu oamenii politici straini? Probabil ca cei din PDL mi-ar raspunde ca nu pot eu intelege genialitatea masurilor lor politice pentru ca ei sunt „specialisti”. Din afara insa singurele lor specializari vizibile sunt tupeul si hotia. Adica sunt mari specialisti in alba-neagra.

 15. Catalin Cornea Says:

  parca ziceau ca aduc un ministru de externe intelectual…
  asta e inca in sfere inalte… nu cobora pe pamand decat ca sa creasca viteza votantilor in sectie …

 16. Despre politicieni si puliticieni « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] drept de vot din pacate, care ghiortaie uneori pe la tembeliziuni despre reforme, societate, clasa politica insalubra si apararea unor alti cetateni care au facut averi peste noapte, si care acum sunt luati la bani […]

 17. luc Says:

  Dl Patriciu,cu tot „Adevarul” lui,s-a hotarat sa sustina proiectul noului Cod al Muncii.Perfida treaba…Ofsaid mare!
  Ori dl Patriciu s-a dat cu puterea,ceea ce nu prea cred,ori dl Antonescu a ratacit cararea,semnalizand dreapta si facand la stanga.Cu partid cu tot.

 18. Ajentu 007 Says:

  Când singurul mod de a lupta politic sunt miştourile contra lui Băsescu şi Boc, când Programul alternativ de Guvernare mult promis de PNL este genial dar inexistent, când stai la remorca PSD de pe poziţii populisto-social-democrate, când aştepţi ca judecătorii să-i dea verdict lui Felix ( de parcă ar mai conta…) de necolaborare cu securitatea, când primarii liberali din teritorii vor candida independenţi, când veţi fi târâţi şi într-o alianţă cu PRM, PNL-ul are toate şansele să cadă, vorba lui Patriciu, între scaune.

  Vorbiţi de depolitizare… Cred că mai trebuie înc-o Românie la câte guri flămânde vor fi: de la PNL, PSD, PC, PRM şi câte-or mai fi până la alegeri…Să nu uitaţi partidul lui Diaconescu, are potenţial mai mare decât al lui Vadim!

 19. Un liberal deja optimist Says:

  La cat de ingrijorati sunt unii de soarta PNL, este clar ca pd-ul nu mai are nici-o speranta in castigarea alegerilor viitoare ( cu tot cu vot prin corespondenta si bani negri stransi din vami si evaziune fiscala)!Nici tradarea intereselor nationale prin coabitarea cu ungurii nu-i mai ajuta.

  • Alex Valahul Says:

   optimistule, nu ti-e frica de efectul de balansoar si nici de „spirala tacerii” a lu’ lazaroiu 🙂 ?
   da, pdl poate o sa aiba sub 30%. dar in niciun caz sub 20%, chiar daca e creditat cu mai putin acum. pt simplu motiv ca acum si cei care aproba unele din masurile guvernului au o oarecare retinere sa se exprime (prea bat toate mitralierele spre pdl, de ce sa se expuna inutil ? ).

   vom mai vedea, pana la alegeri mai e, si, spre disperarea unora, economia romaneasca nu mai scade…in 2011 va creste, in 2012 va creste iar…

   P.S. ca sa fiu rautacios : „nici-o” se scrie „nicio”, dupa ultimele norme gramaticale (nu ale guvernului ! ale academiei romane 🙂 ) .

 20. Politica « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] Victor, Tricolorul, Alex, Alina, Cristina, Gabriela, Mika, Mihai Voicu, Roxana, Ion Iliescu, Corina Cretu, Oana, Theo, Baricada, Marian, blog monarhist, Caius, Cookie, […]

 21. Emil Says:

  Domnule Voicu .
  Auzim din cand in cand istorisiri despre cat bine au facut anumiti straini ilustrii Romaniei, fie ca erau capete incoronate ori medici , ingineri ori arhitecti. Mergand pe acelasi fir , auzim adesea ca din fundatura in care a ajuns romanul nu va putea iesi singur in veci si prin urmare ceva ajutor de aiurea ar fi de folos , daca nu chiar obligatoriu , gandesc ca excelenta sa dl Baconski gaseste de cuviinta , in stradania sa de a propasi tarisoara sa fie cat mai “strain” cu putiinta . Trebuie sa admitem unanim ca si reuseste si ca este strain cam de toate , cum spunea o strabunica de a mea de prin partile de obarsie a excelentei sale despre cineva care era complet inadecvat conditiei sale : un GAGAUTA , atat si nimic mai mult . emil_stefarta@yahoo.com

 22. 6 martie 1945 – 6 martie 2011, 66 de ani de la instaurarea primului guvern comunist in Romania « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] 6 luni, Aliatii erau ei insisi la pamant, iar in Orientul Indepartat, Imperiul Japonez rezista orbeste in fata tavalugului american. Intre 4-11 februarie 1945, la Yalta, puterile invingatoare au […]

 23. Motraux Says:

 24. ela Says:

  Buna ziua lume.

  Deci 😆
  E wekend mohorat, afara ploua, slava Domnului ca nu ploua in casa (la unii ploua si in casa din pacate) apropo de „afara ploua” dar sa revin la ce constat si anume ca nea Baseleu face apologia vietii romanesti din 2007 la zi 🙂

  Deci acum base e cu analiza la agentiile statului „flagelul ” nostru cel de toate zilele, si daca n-am sti ce-i poate chelea lui base chiar ca-mi place ce zice si mai ca l-as crede ca-l doare de popor.
  Parerea mea asa groso-modo Agentiile astea ar trebui „rase” de pe fata Romaniei … ne secatuiesc fafa scrupule.

  Daca ne gandim bine 90% din ele sunt consumatoare enorme de bani, bani multi ..foarte multi fara sa produca nimic dar absolut nimic. de ex:ce face agentia nationala a mediului si padurilor cand Romania e poluata la maxim iar padurile nu mai sunt.

 25. Adrian Says:

  Bine ca solicita investitii dintr-o tara care este deja in incetare de plati…asta da competenta! Alo, dom’ Ministru, mai ceteste si matale ce zice ziarili astea economicili!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: