Omul cu ştampila

Spuneam acum câteva săptamâni, la o reuniune publică a USL Gorj, la Târgu Jiu, că actuala putere are un coşmar. Şi acest coşmar nu este USL, Antonescu, Ponta, mogulii sau pensionarii. Coşmarul este reprezentat de un om cu o ştampilă care intră în cbina de vot.

Teama de inevitabilul rezultat al unor alegeri este prezentă în toate acţiunile şi deciziile puterii. Scamatorii cu legea electorală, pregătiri pentru fraudă, tentative de fărâmiţare a spectrului politic, nimic nu este omis.

Astăzi aş vrea să dau un exemplu concret. De fapt trei.

În Camera Deputaţilor se află trei locuri vacante. Palfi Mozes Zoltan, de la UDMR, ales în judeţul Cluj, a  decedat în 29 august 2011, Petru Lakatos, tot de la UDMR, dar din Bihor, a fost ales în Curtea de Conturi în 17 octombrie 2011, iar Doru Frunzulică, traseist din judeţul Olt, a plecat către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în 1 octombrie 2011.

Legea electorală prevede obligativitatea organizării de alegeri parţiale în colegiile respective în termen de 90 de zile de la vacantarea postului. Alegerile se declanşează ca urmare a unei hotărâri de guvern, obligatorii prin prevederile legii. Vă amintiţi că astfel de alegeri parţiale s-au mai ţinut, în sectoarele 1 şi 4, în Hunedoara, Maramureş şi Neamţ.

După cum uşor se poate constata, termenul a cam expirat. Nu pare că guvernul are vreun gând să respecte legea şi să cheme cetăţenii la urne. Omul cu ştampila le-ar apărea astfel în cale mult mai devreme decât şi-ar dori.

Publicitate

Etichete: , , , , ,

10 răspunsuri to “Omul cu ştampila”

 1. cristi Says:

  Sincer,daca as fi in locul USL n-as insista asa tare cu organizarea acestor alegeri partiale.S-a vazut ce a patit USL la Neamt,asa ca mai bine inchideti acest subiect.

  • mihaivoicu Says:

   Este vorba de democratie si de respectarea legii. Nu conteaza cine castiga. De altfel, in colegiul din Bihor populatia majoritara este de etnie maghiara asa ca rezultatul e de asteptat. Nu asta conteaza.

 2. Viorel Says:

  Am lasat o intrebare si m-ar interesa un raspuns. -Care au fost demersurile opozitiei pentru a se respecta legea in acest caz ??

  • mihaivoicu Says:

   Sigur. Am iesit public luni pe acest subiect si in cateva zile ne vom adresa instantei pentru a cere respectarea legii.

 3. bujold Says:

  Hei, salut. Vezi ca exista un subiect extrem de sensibil si actual – Legea sanatatii.
  Va rog sa iesiti pe toate canalele si sa anuntati ca nu o sustineti si ca, in cazul in care se asuma responsabilitatea pentru ea, o veti abroga in secunda 2 dupa victoria in alegeri.
  Deasemenea, poate ca ar fi bine sa verificati propunerile lui Constantin Gheorghe, de pe blogul lui – http://constantingheorghe.blogspot.com/

 4. berenger Says:

  „Coşmarul este reprezentat de un om cu o ştampilă care intră în cbina de vot.”
  „in colegiul din Bihor populatia majoritara este de etnie maghiara asa ca rezultatul e de asteptat.”
  afirmatiile astea se cam contrazic…

 5. dj07 Says:

  as dori ,ca omul care intra in cabina de vot sa aiba si stampila cu el ,ca la cum guverneaza portocalii sunt in strare sa-i fure si stampila de vot alegatorului.?!!ATENTIE MAXIMA.

 6. exasperat Says:

  Ce sanctiuni sunt prevazute de legislatie pentru incalcarea termenului legal in cazul de fata?

  • mihaivoicu Says:

   Nu e vorba de sanctiune. Actiunea in contencios are rolul de a obliga guvernul sa emita hg de convocare a alegerilor.

   • exasperat Says:

    Păi scuză-mă, asta e o anomalie jenantă. Adică există un termen legal, ăştia nu dau nici mucii pe el, organizează alegerile când vor ei, dacă vor azi, bine, dacă nu, nu, pentru ca o instanţă de judecată să-i oblige, după o perioadă de timp…să intre în legalitate. Bun, şi intră în legalitate, la 4 luni distanţă, tot sfidător şi batjocoritor mi se pare.

    Vreau pedeapsă!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: