Încă ceva

Ştiţi, desigur, că am solicitat organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Decizia privind convocarea va fi luată mâine la ora 16.00, însă sunt semnale că cei de la putere nu vor avea curajul să respingă solicitarea.

Vreau însă să salut o iniţiativă de care nu s-a auzit, dar care mi se pare salutară. La solicitarea deputaţilor George Scutaru (PNL) şi Eugen Bejinariu (PSD), vicepreşedinţi ai comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, vor fi audiaţi în faţa comisiei reprezentanţi ai MAI, Jandarmeriei, Poliţiei şi altor structuri, în legătură cu excesul de zel, pe alocuri abuzuri chiar, petrecut în stradă în aceste zile.

Nu este vorba de seara de duminică. Atunci, culmea, nu prea s-au descurcat să oprească distrugerile.

În schimb se pare că apoi au învăţat să reţină studenţi, arhitecţi, gameri (probabil că pentru ei asta este o denumire suspectă), în general pe criteriul „nu-mi place faţa ta”.

În final un hohot de râs când ne amintim de ghicitoarea lui Băse.

Publicitate

Etichete: , , , , ,

7 răspunsuri to “Încă ceva”

 1. Laura Says:

  Ideea e foarte buna. Cateva intrebari:

  1. E legal ca BP-urile sa refuze convocarea parlamentului daca au fost depuse semnaturile necesare ? (Bun, stiu ca daca se respinge ordinea de zi, sesiunea extraordinara se anuleaza, dar convocarea in sine e obligatorie, nu ?)

  2. Pot si adoptate motiuni (simple si de cenzura) in sesiunile extraordinare ?

  3. Poate ar fi utila o audiere si la comisia pt drepturile omului de la Senat, unde este Dl Frunda …

  • mihaivoicu Says:

   1. Da, pot refuza, dar nu am semnale ca au curaj
   2. Nu
   3. Sigur, momentan a fost o initiativa de la Camera. Transmit ideea!

 2. radu Says:

  Domnule Voicu, imi permit sa va atrag atentia asupra unei diversiuni a Puterii care s-a copt deja in Piata Universitatii. PNL va trebui sa tina cont de ea.
  Cata vreme ea nu se rodase, Puterea a apelat la provocarile ultrasilor ca sa compromita protestele.
  Acum diversiunea exista si lucreaza. Un coleg al dvs. spune pe un blog ca se lucreaza la o Alba ca Zapada menita sa dreneze furia populara, ca sa nu fie capitalizata de cei de la USL. Asa este.
  Piata a fost deja infiltrata de basisti. Printre ei, cei mai cunoscuti sunt Bogdan Naumovici si Brianna Caradja. Intelectualii pupinbasisti deja au adoptat protestul.
  Huiduirea lui Ludovic Orban nu e intamplatoare. Noua lozinca e „toti e hoti”. si „PDL egal USL”. Antipolitica si antipartidismul sunt paravanul in spatele caruia se va ascunde Basescu, cu modernizarea basisto-gedesista a statului cu tot.
  Din acest moment, PU a devenit, pt. mine, o mascarada, mai periculoasa pt. Opozitie decat pt. Putere.
  Incep sa ma intreb daca nu cumva toata povestea cu Arafat nu a facut parte dintr-un scenariu abil pregatit si daca nu cumva Basescu a facut pe prostul.
  Mare, mare atentie.

 3. Victoraș Says:

  Salutara decizia Comisiei Camerei! Oare nu s-ar putea face o Comisie Comuna in care sa fie macar mustrati numitii Urban Iulian, Voinescu-Cotoi Sever si Baconschi Teodor, pentru adjectivele atribuite?

  ____________
  * am incercat sa-mi aleg cu grija cuvintele, asa ca s-ar putea sa para cam moi.

 4. eugennl Says:

  Poate sa cereti ca procurori sa fie prezenti la demonstratiile din Bucuresti ca sa mai fie sau control. Sau ca televiziunile sa aiba acces nelimitat -inclsuiv in dube unde plesnesc la gramada.

  Aratati-le pisica la generalimea de la jandarmi sa inteleaga ca daca mai fac exces de zel in cel mult un an poate sa faca cerere de pensie. Nemaispunind ca avem mult prea multi jandarmi si concureaza cu politia pe acelasi job. Poate se pot face si de acolo economii bugetare ?

 5. dana Says:

  Cu pedeleii nu o sa aveti niciun dialog. N-o sa inteleaga nimic, nu vor face nimic. Cand se va intampla, USL trebuie sa-si dea demisia din Parlament.
  V-am urmarit in emisiunea de la Antena 3, iar ceea ce sustine dna Pocora, precum si dna Stoicescu, in emisiune, a devenit o ineptie. Explicatia ca vor face alegeri doar in acele colegii era valabila acum 2 saptamani. Acum aveti strada, care va va sustine. Daca nu intelegeti acest lucru, inseamna ca nu intelegeti ce se intampla peste tot in tara. Oamenii nu mai sunt dobitoci.
  Si vazandu-va reactiile la ideea demisiei, am impresia ca s-ar putea sa nu vreti, iar asta e altceva si ar fi foarte grav pt noi. Sper sa nu fie cazul.
  Inteleg de ce nu ati anunta de acum posibilitatea asta, desi daca ati enunta-o ati pune presiune pe ei, poate, nu stiu.
  Si poate pt prima oara sa faceti primul pas, sa nu-i mai lasati pe nenorocitii aia sa faca agenda si in ziua discutiilor din parlament. Nimeni nu va crede in stare sa va dati demisia, veti castiga un capital imens, iar pedeleii vor ramane dezgoliti. Nu vor mai avea ce face. In conditiile de astazi, cum sa organizeze alegeri doar in colegiile dvs., ei n-au mai organizat in celelalte colegii ramase vacante de acum cateva luni. Romania nu este totusi in situatia Siriei, de exemplu.
  Stima si respectul, sper sa pot spune asta si dupa 24 ian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: