Leapsa de la Mogul

Primesc o leapsa de la Marele Mogul si ma grabesc sa raspund. Nu doar pentru ca asa e politicos ci mai ales pentru ca, indiferent ce ar spune unii sau altii, mie Dan Voiculescu mi se pare un tip OK. Este mai discret decat ar face-o altii in locul lui, scrie bine si cu simtul umorului si nu s-a dat cu adversarul indiferent de situatia in care s-a aflat.

Caragiale, da! Daca as fi pus in situatia sa particip la „Mari Romani” pe el l-as sustine. Caragiale nu a influentat Romania, doar a descris-o, insa atat de bine incat or sa mai treaca 100 de ani si tot nu o sa fie depasit. Leapsa intreaba cum s-ar potrivi Caragiale cu personaje din politica de azi. Nu pot sa aleg unul cu prioritate, cum mi se cere, pentru ca e imposibil.

Putem vedea insa cum, in „O scrisoare pierduta” se incadreaza multi dintre amicii nostri. Boc este mereu Dandanache, numit de la centru in detrimentul liderilor adevarati, Farafuridi si Branzovenescu sunt Cristian Preda si Sever Voinescu, incercand si ei sa devina membri marcanti ai partidului, Vasile Blaga este Pristanda, gata sa pazeasca cu orice pret onoarea liderului …

Nu completez toate personajele, pentru ca leapsa merge mai departe la Turambar, Iulia Huiu si Nenea Lars.

Etichete: , , , ,

24 răspunsuri to “Leapsa de la Mogul”

  1. ela Says:

    Da, mogulul are intentii f. bune , te trimite in vacanta de Pasti 🙂

    Apropo, mi-a placut cum ai prestat la Ciutacu, mai realist mi s-a parut noul presedinte al PC vis a vis de mazilirea lui Geoana 😦 LA Gadea.

    Da, si ce daca nu-i constitutional.a siz omu’
    Pentru PD, AU FOST MULTE DIN ASTEA CARE AU „TRECUT”…. „baiatul” de la PC a zis cam bine, de la PD -isti te poti astepta la cei mai naspa.

  2. Traian Says:

    Dle Voicu poate ca coolmogul-ul vi se pare un tip ok dar cu siguranta e un tip incult. „Bardul de la Haimanale” cum a scris pe blog nu exista. In orice DEX „bard” e sinonim cu poet. O zi buna 😀

  3. Genovel Says:

    Onorabile Domn,
    Daca sunteti un fan atat de vertiginos al maestrului Caragiale reusind sa-l transpuneti extraordinar de bine in zilele noastre, va pun o intrebare:
    -Care este diferenta intre Dandanache („Boc”) invocat de dvs. ca fiind „numit de la centru in detrimentul liderilor adevarati” si cei 15 vice-presedinti ai PNL numiti tot de la centru in detrimetul unei competitii prin vot uninominal ?

  4. Horatiu Says:

    Gresiti domnule Voicu. Boc nu poate aspira decat la Ghita Pristanda. Mai mult la Ghita!. Caragiale a gresit si el. N-are rol pentru Carmaci. In schimb Geoana e aproape perfect in rolul lui Farfuridi. Cat despre Agamenon Dandanache, el a devenit un rol colectiv. Avem cel putin 29 de astia in parlament. Oricum avem un puct fix: Zoe. Cine e Zoe? Sa nu-mi spuneti ca nu stiti.

  5. exasperat Says:

    Un celebru politician român, întâmplător şeful statului, vorbeşte cu elan despre reforma statului. “Şi dă-i şi luptă, şi luptă şi dă-i” cu revizuirea Constituţiei, cu eficientizarea aparatului de stat, cu depolitizarea instituţiilor… clamând lacrimogen că se gândeşte la „ţărişoara lui, la fericirea ei”. Numai că stilul haotic al discursului oferit opiniei publice seamănă izbitor cu logica fără cusur a maestrului Farfuridi care cerea „ori să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic ori să nu se revizuiască, dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo”.

  6. exasperat Says:

    Şi din punct de vedere economic, preşedintele – mariner are a-şi aduce niscaiva laude. Ce dacă în fiecare zi foarte multe persoane îşi pierd locul de muncă? Ce dacă nivelul de trai aruncă România în cea mai neagră perioadă? Ce dacă firmele falimentează unele după altele? “Până când să n-avem şi noi faliţii noştri?… Anglia-şi are faliţii săi, Franţa-şi are faliţii săi, până şi chiar Austria-şi are faliţii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are faliţii săi… Numai noi să n-avem faliţii noştri?”

  7. exasperat Says:

    Sensibil când vine vorba de dame, cunoscut de altfel pentru naturelu-i simţitor în materie, bărbatul de stat Traian Băsescu nu a putut niciodată să spună NU atunci când a fost vorba de vreo rugăminte venită de la un sufleţel, care mai de care mai alunecos şi mai zburdalnic. Blond, brunet, Udrea, Săftoiu, preşedintele nu a făcut discriminări. Vorba ceea: “N-am putut, dom’le, pentru ca să le tratez cu refuz“.

  8. exasperat Says:

    Şi dacă tot suntem la capitolul blond din PD-L, nu avem cum să nu evocăm scena cu iz caragialesc a bileţelului roz. Numai că a fost ca într-un banc cu Radio Erevan: nu era scrisoare, era bileţel, nu s-a pierdut, ci s-a găsit.

    De altfel şi ultimele mişcări strategice din PD-L par inspirate din opera marelui dramaturg. L-am văzut de curând pe europarlamentarul de casă al Cotrocenilor, Cristian Preda, revoltat nevoie-mare că junele Prigoană şi-a făcut rost de o candidatură cu iz manelistic, pe spezele seniorului. Cât ai zice „tomberon”, dulăii portocalii Blaga şi Berceanu au sărit ca arşi, acuzându-l pe guralivul europarlamentar că face jocul duşmanilor şi l-au chemat la raport. În cadru organizat. „Trădare să fie, dar s-o ştim şi noi, musiu Preda!”

  9. Catalin Ene Says:

    Caragiale a fost un geniu pentru ca si-a dat seama ca asa sunt unii oameni si politiceni,dar asta nu s-a intamplat de la nea’ Caragiale incoa ci de pe vremea imperiului Roman,oameni si politicieni tradatori au existat din toate timpurile nu numai in Romanica ci peste tot.Se pare ca pe la noi acestia o duc bine,cei care se dau cu puterea si renunta la principi,asta daca le-au avut vreodata.Au respectul meu etern toti cei care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume si isi pastreaza verticalitatea indiferent de culoarea politica,dar astia sunt putini spre deloc vorba lu’ Badea.

  10. olimpiu65 Says:

    progermanii din primul razboi mondial aveau multe minti luminate intre ei.dar Bratienii au condus guvernul si armata romana, asa ca Marghiloman PP Carp si chiar Caragiale au ajuns inamici publici. in concluzie cu tot geniul lui Caragiale nu av fi niciodata marele roman

  11. Genovel Says:

    PAI CE FACETI ONORABILILOR ??????
    Azi in Senat DIACONU (pe care l-ati ridicat in slavi la absolut) a votat „ERONAT” !!!!!!!???????

  12. diaconescumarius Says:

    Venita de la presedintele de onoare al unui partid care ii are in componenta pe Piedone – 7 permise, Liliana – 2 lozuri ( si alea necastigatoare) si Seres – tradare nationala pentru 2 borcane de castraveciori bulgaresti, leapsa e super interesanta. Chiar asa, deabea astept sa vad cum PNL -ul ii va face campanie duduii de la Loto Prono Loz in Plic 🙂

  13. ela Says:

    Puterea actuala, este cea ma sinistra din ultimii doua’j de ani 😦

    Ziaristii aserviti ei, de asemeni :x:
    Puterea face ce vrea, nu conteaza daca este legal, constitutional….astea nu-s pentru ei „cioturi” de care sa se impiedice 👿

    fIX CUM ZICEM, LIDERUL pc, a fost foarte realist cand a afirmat ca pentru Pd-isti nu exista legi, nici o lege nu-i poate opri de la marsaviile pe care le fac 😦
    Nimeni, magistrati, curte …nu sufla si nu calca „stamb” daca vor sa mai aiba postul pentru care au invatat, daca nu l-au obtinut politic ….ma rog…

  14. Horatiu Says:

    Erata: Caragiale n-a gresit. Doar ca trebuie citit in exteso. Basescu nu e personaj e o intreaga piesa: NAPASTA

  15. loredana Says:

    Buna,
    Am putea relua discutiile despre proiectul ,,Problemele tarii vazute prin ochi de copil”?

  16. Despre cine ar fi scris Caragiale azi | NeneaLars.com Says:

    […] o leapșă pe traseul Dan Voiculescu – Mihai Voicu. Să zic de cine ar fi scris Caragiale azi (care, apropo, nu e bard, dramaturg […]

  17. Iulian Says:

    http://www.9am.ro/st iri-revista-presei/P olitica/148406/Radu- Stroe-reconfirmat-ca -secretar-general-al -PNL.html Presedint ele PNL Crin Antonescu a declarat marti ca, in cadrul sedintei Biroului Politic Central, a fost reconfirmat in functia de secretar general Radu Stroe, care a cerut aceasta „reinvestire”. „In urma modificarilor din Statut, chiar secretarul general a solicitat o reinvestire, ca sa spunem asa, si conform noului Staut, in care nu Delegatia Permanenta, ci Biroul Politic Central aproba sau respinge propunerea, nominalizarea presedintelui, am facut aceasta nominalizare si ea a fost acceptata”, a informat Antonescu. In ceea ce priveste secretarii generali adjuncti, presedintele PNL a anuntat ca au fost reconfirmati in functie Theodora Bertzi, Mihai Balasescu si Ion Brad, in schimb au fost eliberati Antonel Tanase, Marius Vladu si Dan Ilie Morega, fiind inlocuiti cu Iulian Butnaru, Stelian Fedorca, Stefan Sobotka si Radu Surugiu. „In plus, s-a solicitat printr-o adresa a BPC tuturor presedintilor organizatiilor judetene sa desemenze secretarii coordonatori, pentru ca in varianta noului Statut, presedintii organizatiilor capata o putere cu totul speciala si unica in sensul ca presedintele organizatiei judetene numeste sau revoca secretarul coordonator, asta ii da foarte multa putere, dar ii da si toata raspundere in asa fel incat presedinti vor rebui sa reconfirme acesti secretari”, a mai precizat presedintele PNL, transmite NewsIn. Intrebat daca a fost desemnat si purtatorul de cuvant al PNL, Antonescu a explicat ca subiectul nu a fost finalizat in prima sedinta a BPC. El a adaugat ca va discuta cu vicepresedintele Mihai Voicu, numit vicepresedintele pe comunicare, pentru a desemna persoana potrivita, adaugand ca Alina Gorghiu este varianta la care se gandeste „foarte serios”.

  18. Iordache Says:

    normal. nici un liberal pe lista.
    papionarzii sunt puri si de pe alta planeta.

    inclusiv cei adusi in partid de CPT si care apoi schimba repede macazul la CA.

  19. han Says:

    Pff, Dan Voiculescu tip ok .. daca ramaneai la e politicos sa raspunzi ….

  20. transildania Says:

    Cred ca unele personaje contemporane depasesc cu mult imaginatia lui Caragiale. Chiar si Caragiale ar fi socat daca le-ar putea vedea.

  21. Toni Says:

    Caragiale e etern.
    Nu cred că javrele contemporane merită vreo înobilare sublimă, printr-o asocierea forţată cu monştrii sacri ai literaturii române.
    Ai spiritului critic pur.
    Ai geniului consacrat.
    Ca să nu mai pomenesc de infinita distanţă care-i separă de protopurile definite ca atare.
    De oamenii politici ai epocii, nici pe departe atât de sub-umani ca aceşti mizerabili contemporani cu care suntem bombardaţi şi de care suntem agresaţi zilnic.
    Testul cu turnesol:
    Câţi dintre nemernicii nominalizaţi, indiferent de categorie, se bucură de simpatia, de farmecul sau de iubirea pe care modelele caragialiene ni le inspiră, chiar şi la o simplă evocare?!
    Să nu uităm că esenţa personajelor livreşti despre care vorbim este, după justa observaţie a academicianului Şerban Cioculescu, „Excelsior!”, adică aspiraţia spre o lume superioară, spre progres, spre evoluţie.
    Poate să-mi spună cineva spre ce aspiră pretendenţii de azi?! În afară de bani şi sex, vreau să spun. Inclusiv putere, care tot un fel de sex e.
    Aşa că fiecare cu sfera lui.
    Unii, în cea a nemuririi.
    Ceilalţi…
    Pentru ăştia, chiar şi Teodor Mazilu e prea elegant şi subtil.
    Să-i lăsăm să se caracterizeze între ei.
    Vadim ştie cel mai bine s-o facă.
    Ajungă-i latrinei vidanjorul ei!

  22. Dan Masca Says:

    Domnule Voicu,
    voiculescu nu este un tip ok. Din contra.

  23. Manipularea în literatură « Cuib de mitralieră Says:

    […] Leapsa de la Mogul Primesc o leapsa de la Marele Mogul si ma grabesc sa raspund. Nu doar pentru ca asa e politicos ci mai ales pentru ca, […] […]

  24. Mihai Says:

    Cum nu e Ok? N-ati vazut ca si-a descoperit afinitati pt. PNL? Cum sa nu fie OK daca o sa cante-n struna potrivita?

Lasă un comentariu