Cum sa concediezi scaune

Astazi, cand am vazut ministrii cabinetului Baseboc aliniati la conferinta de presa mi-am amintit de serbarile scolare din scoala primara. Stateau toti la rand sa spuna poezia despre restructurarea catelusului cu parul cret, pardon, a agentiilor.

S-a prins toata lumea cum este cu posturile restructurate, sunt constient ca nu postez o informatie bomba. Dar e mult prea ieftina smecheria si nu ma pot abtine.

Premierul anunta 14.000 de posturi reduse si apoi ministrii prezinta defalcarea pe ministere. Numai ca Blaga, probabil datorita orei inaintate, scapa pasarica. Numai un sfert din posturile „reduse” sunt ocupate, restul sunt posturi vacante, bugetate si neocupate. Care oricum erau blocate printr-o ordonanta de urgenta emisa la inceputul anului.

Este o performanta ca dupa zile si saptamani de analize si zeci de ore de sedinta sa reduci niste scaune goale. Poate le ocupau locul prin birouri.

Etichete: , , ,

5 răspunsuri to “Cum sa concediezi scaune”

  1. Bibliotecaru Says:

    🙂
    Eugen Ionesco – Scaunele…

    Întrebarea ar fi… postul vacant este necesar?

  2. mihaivoicu Says:

    Le tineau in schema ca fiind posturi bugetate dar neocupate ca sa poata raporta economii la cheltuieli. Si daca raportau economii la cheltuieli de personal puteau da niste prime.

  3. danut10 Says:

    Da, cele 3 masuri de austeritate erau 2: reducerea a 3.500 de posturi.

    Ma refer la:
    1. Blocarea posturilor vacante in primavara
    2. Taierea primelor
    3. Reducerea a „14.000” de posturi acum.

    Oricum, cred ca Dl. Pogea nu intelege ce e aia o politica anticriza.

    Reducerea aparatului de stat e o masura binevenita indiferent de situatia economica. Scopul ei este sa disponibilizeze resurse pentru investitii, care investitii stimuleaza cresterea economica.

    Nu e o masura specifica anticriza.

    Dar in cazul de fata este o masura reactiva si nu proactiva. Adica banii economisii nu merg in investitii (ei pur si simplu nu mai exista in buget) deci efectul masurii (relativ la criza) este zero.

    • mihaivoicu Says:

      Si sa mai adaugam si bagatul banilor de la FMI tot in salarii. Bani pe care platim dobanda si trebuie sa-i dam inapoi

  4. Florin Matei Says:

    În primul rând, căţeluşul n-are părul creţ, ci rar, şi dă iama în coteţ la bugetar. Sigur că el se jură că lasă raţa-n pace, ca să nu măcăne, dar cine-l mai crede? Doar toată lumea ştie că e căţeluşul de pază al Cotroceniului şi că face sluj şi latră numai şi numai la comanda dresorului.

Lasă un comentariu