Comisia fara nume sau ce ne intereseaza de fapt

Daca Articolul 1 din Constitutie este valabil, inclusiv la Tusnad, atunci Articolul 111 este la fel de valabil. Adica „Guvernul şi celelalte organe ale administraţiei publice, în cadrul controlului parlamentar al activităţii lor, sunt obligate să prezinte informaţiile şi documentele cerute de Camera Deputaţilor, de Senat sau de comisiile parlamentare, prin intermediul preşedinţilor acestora.”

S-a deschis discutia despre o comisie Udrea. S-a vorbit in presa iar Bogdan Olteanu a fost primul politician care a spus-o raspicat. Eu nu vreau sa o numesc asa. Nu-mi pasa cum se numeste ministrul turismului. Ar fi putut fi oricine, de la orice partid. Putea fi Emil Bobu, Keira Knightley sau Ali Baba. Dorim sa deslusim aceleasi mistere ca si in cazul ministerului tineretului. S-a intamplat ceva ilegal in procesul de cheltuire a banilor publici? Daca da, trebuie sa aflam. Daca nu, este perfect, legea a fost respectata.

Motive de amanare si scuze sunt convins ca se vor gasi. Unul penibil ne-a fost livrat astazi de Peter Ekstein-Kovacs. Acesta a spus ca propunerea de infintare a acestei comisii este o dovada de misoginism! Of, si aveam o parere buna despre domnul respectiv. Acum singurul cuvant care-mi trece prin minte este „jenant”.

Etichete: , , , , , ,

15 răspunsuri to “Comisia fara nume sau ce ne intereseaza de fapt”

  1. Bibliotecaru Says:

    Îmi puteţi spune ce legi suspectaţi că s-au încălcat?

  2. mihaivoicu Says:

    Presa a semnalat posibile probleme cu legea achizitiilor publice de exemplu.

    • Bibliotecaru Says:

      @ mihai alexandru
      Presa nu a spus că a fost încălcată legea achiziţiilor publice, semnala că a fost fentată legea…

      Vă recomand următorul articol:

      http://www.financiarul.com/articol_29662/cum-a-fentat-elena-udrea-legea-achizitiilor-publice.html

      …la care am şi o menţiune în zona acelei virgule. „coproductia de programe destinate difuzarii” nu înseamnă că această coproducţie trebuie musai să se facă între două instituţii din sfera radiofuziunii şi televiziunii. În acest caz coproducţia a fost realizată între o televiziune care a realizat efectiv producţia şi ministerul Turismului care a cofinanţat şi a oferit şi „actriţa” (:) ) pentru rolul principal.

      Eu cel puţin aşa înţeleg termenul, altfel ar trebui să înţelegem coproducţia de film cu sensul lui iniţial, care implica mai multe ţări, caz în care ar trebui folosit direct producţia şi aici este foarte clar că MT şi Realitatea TV au produs împreună filmul, nu mai încape îndoială, din moment ce şi-au împărţit cheltuielile de producţie.

    • Bibliotecaru Says:

      Să nu se înţeleagă cumva că nu mi-aş fi dorit să se fi făcut licitaţie… sau care este calea obişnuită pentru astfel de achiziţii… Evident că mă deranjează şi pe mine „fentarea” legii… Totuşi, legea a fost încălcată sau fentată? Este o diferenţă…

      • mihaivoicu Says:

        Pai sa vedem. Nu stiu pentru ca momentan nu putem avea acces la date, informatii, documente. Acesta este rolul comisiei.

      • Bibliotecaru Says:

        Ca să înţeleg eu bine, un parlamentar nu poate avea acces la date decât dacă face o comisie? Dacă dumneavoastră ca parlamentar solicitaţi în nume propriu o informaţie de la un ministru, nu prin tribuna parlamentară, ci cu un simplu telefon sau email, o petiţie… ministru nu vă trimite copii după acte sau măcar o scrisoare, un email în care vă explică ce şi cum?

      • mihaivoicu Says:

        Ba da, sigur ca e obligat sa-mi raspunda. Mie ca parlamentar sau oricarui cetatean in baza legii accesului la informatiile de interes public. Dar in 45 de zile si eventual cu invocarea unor secrete de serviciu pentru a nu da toate datele. La comisie se prezinta atunci cand e solicitata.

      • Bibliotecaru Says:

        Foarte interesant!

  3. Iulia Says:

    http://www.bitpress.ro/articole/pamflet/3717/cadeeee-padurea-trivale-o-noua-melodie-marca-bitpress.ro-video.html

    Super video! Cadeeeee padurea Trivale! Pamflet muzical marca Bitpress.ro, ca protest fata de defrisarile ilegale care au loc in Padurea Trivale din Pitesti si nu numai! Asculta si da mai departe! Ia atitudine!

  4. amzicaflorin Says:

    Domnilor politicieni,nu intodeauna se incalca legea.LICITATIILE,INCREDINTARILE se pot maslui,stiu eu,stiu altii,dar stiti si dumneavoastra,asa ca asta trebuie sa demonstrati.

    • mihaivoicu Says:

      Corect. Altfel spus se poate cumpara ceva cu respectarea legii achizitiilor publice la un pret dublu. Dar asta se numeste abuz in serviciu.

  5. Cetateanul Popescu Says:

    Mihai, comisia Ridzi a facut ceva-ceva. O veni si o comisie Udrea. Poate una Nemirschi. Poate una Tariceanu, poate nu. Dar toate sunt – ma scuzi – vanare de vant, in conditiile in care culegem 2-3 cirese dintr-un pom caruia i se rup ramurile de atata „rod”.

    Nu ti se pare ca nu persoanele, ci sistemul insusi e eronat? Si ca, de fapt, ar trebui reconstruit intregul sistem? Eu personal, ca potential alegator (inca nu stiu daca voi vota sau nu) astept solutii economice, solutii sociale, solutii de orice fel; dar mai presus de orice astept indreptarea acestui sistem proiectat, construit si intretinut stramb in mod voit. Dupa mine, atata vreme cat politicenii vor da socoteala doar o data la patru ani, toti odata in devalmasie, atata vreme cat functionarii publici nu au legatura cu cetatenii pe care spun ca ii servesc (decat intr-o relatie lipitoare-gazda), atata vreme cat evolutia unui „servant public” nu are nimic de-a face cu rezultatele muncii lui cu cetateanul si are totul de-a face cu satisfacerea deplina si exclusiva a sefilor politici, ‘geaba chichirez galceava.

    De unde sa incepem? Si cu cine?

  6. Cepeca Says:

    Mistere ? Frumos spus. Suntem in fata „misterelor” guvernarii. Si are guvernarea asta la mistere …

    Misterele astea vor dispare atunci cand statul, aici Guvernul, va renunta la „calitatea” de investitor. Mediul economic privat va investi in folosul propriu si al societatii mai bine si mai eficient decat ministrii obiedienti ai oricarui Guvern.

    Se pare ca tot presa va fi varf de lance si in situatia in care se va constitui, pana la urma, o comisie care sa ancheteze cum cheltuie banii Elena Udrea. Vrem nu vrem, ea detine portofoliul si semnatura pentru angajarea ministerului pe care il conduce in achizitiile publice de bunuri si servicii. Eu inclin sa afirm ca achizitiile facute de Elena Udrea sunt pentru al treilea, prin folosirea populista a Romaniei ca tinta. Beneficiarii reali ai acestor achizitii sunt operatorii, poate doar unii dintre ei, din turism agreati de PD-L. Stiu ei de ce.

  7. Florin Matei Says:

    Nu ştiu ce probleme îi va putea pricinui o comisie parlamentară Elenei Udrea, dar mi-e că această ministreasă va avea de-acum încolo de suferit în plan imagistic. Precedentul a fost creat la Gărâna şi e de presupus că, în viitoarele ei apariţii ei publice, ori de câte ori va călca pe tocurile-i subţiri, va călca şi pe nervii unei părţi din asistenţă. Doar ştim că e o măsură în toate, că ce e mult nu-i sănătos, că şi răbdarea are nişte limite.

Lasă un comentariu