Back to business

Vă spun şi eu la mulţi ani şi vă doresc tot binele din lume, răspunzând astfel multora dintre voi care au făcut acest lucru în această perioadă de vacanţă. Pentru unii.

Spun încă de la bun început că sunt extrem de mulţumit de începutul de an politic penru PNL. Da, au fost pentru mine şi pentru încă câţiva nişte zile mai agitate pentru că acestea au însemat negocierea acestei alianţe politice despre care care aţi aflat în această dimineaţă.

Nu este un secret că mi se pare o excelentă mutare politică. Am spus-o şi public, acum câteva luni, într-un interviu pentru o agenţie de ştiri. Sper că am răspuns atunci şi la tot  ce înseamnă critici de genul moguli, soluţii imorale şi altele de acest gen.

Şi m-aş bucura să fie din nou, acum când s-a întâmplat, cât mai multe astfel de noi acuzaţii din partea susţinătorilor puterii PD. Cu cât sunt mai multe, cu atât voi fi mai convins că am făcut un lucru bun.

Acum suntem în normalitate. Era mai degrabă ciudat ca un partid membru al Internaţionalei Liberale să fie într-o alianţă politică de stânga în care oricum nu se prea simţea foarte confortabil. Şi nu cred că trebuie socotită în procente, în ce ar primi fiecare sau în funcţii care s-ar putea obţine cândva, nu se ştie când.

Este în primul rând o firească regrupare de dreapta. Se vede asta nu doar la nivel declarativ, cum e în cazul altora.

Dar mai ales este un pas care poate pune bazele unei construcţii mai normale din perspectiva unei acţiuni comune de opoziţie. În acest moment opoziţia este formată, în opinia mea, din două forţe sensibil egale, ambele bine definite doctrinar. Un bloc de dreapta şi unul social-democrat, în opoziţie faţă de o putere fără ideologie, fără sens, fără rezultate, fără încredere şi mai ales fără perspective.

Şi cum a demonstrat Germania şi nu numai, există situaţii în care astfel de forţe pot forma mari coaliţii.

Publicitate

Etichete: , , , , ,

62 răspunsuri to “Back to business”

  1. Daniel Mălăelea Says:

    Succes, Mihai! Succes, PNL! Sa ne ajute Dumnezeu sa redam romanilor speranta!

  2. dj07, Says:

    bine ati revenit ,la tv si pe blog,si cel mai bine ati venit cu acesta alianta de dreapta care sper sa aduca si alte partide in jurul ei.cred ca ar trebui denumita ACD(C).portocalele sunt pe cale de disparitie?

  3. atreides Says:

    Eu in materie de politica am idei putine dar fixe 🙂 , asa ca repet si o voi repeta pana cand ma va auzi cineva, aceasta alianta fara PNTCD reprezinta o frectie la picior de lemn, ba poate chiar un minus de voturi. Doar o alianta a celor trei partide, cu titulatura neoficiala de ”Alianta tuturor fortelor de dreapta reale” poate reprezenta un plus de imagine si de voturi. Va fi si o palma peste botul pedeleprelor care ne tot frecau la melodie cu coagularea dreptei (=inghitirea PNL de catre PDL, in subtext), le vom putea spune: voiati coalgularea dreptei? Iata, s-a realizat.

  4. dj07, Says:

    bine ati revenit,la tv si pe blog,si cel mai bine ati venit cu aceasta alianta de dreapta care speram sa aduca si alte partide parlamentare in jurul ei.cred ca ar trebui denumitaACD(C). succes.

  5. nod Says:

    O rusine . sunteti o rusine . sa va aliati cu SECURISTII . cine a fost si pe cine reprezinta voiculescu . basescu = voiculescu=nastase = securite = ceausescu = kgb= kgb = vanzatori de tara si de neam . nu se poate indrepta o minciuna prin alta minciuna .

    • mihaivoicu Says:

      Vai, ce nenorocire! Si Basescu, care n-a fost securist…

      • vali plesca Says:

        inteligenta replica. si originala. de genul romanescului ”ba pe-a matii”. de parca daca basescu a fost securist, chestia asta scuza faptul ca peneleii s-au aliat cu alt securist…

  6. Blogatu Says:

    La multi ani si tot ce va doriti din partea mea!

  7. Alex Valahul Says:

    alianta cu Antenele pare o mutare pragmatica si benefica… dar din pacate pt PNL nu va avea numai efecte pozitive.
    pt simplul si banalul si importantul motiv ca Voiculescu, il capo di tutti capi, e un turnator cu acte in regula (chestie demonstrata de CNSAS-ul lui mister Dinescu, simpatizant PNL de altfel); in plus PC-ule un partid care a sarit mereu in bratele celui care-i promitea mai mult.

    politica asta de genul „scopul scuza mijloacele”, „ne facem frate cu dracu pana trecem puntea” se poate dovedi paguboasa pe termen lung. Dar na, pe termen lung toti suntem morti :), asa ca macar de ati avea suces pe termen scurt. Ca daca ar fi sa aleg intre voi (cu tot cu voiculescu atasat) si PSD, pe voi v-as alege chiar daca cu strangere de inima si cu degetul la nas.

  8. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu

    Domnule Voicu,
    Nu vă supăraţi pe mine, dar vă văd la televizor şi aveţi entuziasmul unuia care aţipeşte.

    Şi nu este numai vorba despre faptul că dumneavoastră sunteţi un om liniştit (ceea ce este foarte, foarte bine într-o lume a vânzolelii fără cap şi coadă), dar parcă nimic nu se întâmplă real în România.

    Eu urmăresc serialele istorice coreene de pe TVR1, sunt fan înrăit. Deşi scenariul acestor seriale este, în cea mai mare parte, extras direct din istorie (de aceea îmi şi plac), elementele regizorale nu prea sunt originale, se repetă foarte des. Ei bine, în acest serial apar deseori scene cu soldaţi care fie fac o percheziţie, fie se pregătesc de luptă… Chestiunea este că atunci când se dă un ordin spre soldaţi, se întâmplă un fenomen ciudat, soldaţii care sunt în dreapta trec prin cadru spre stânga, cei care sunt în stânga, trec prin cadru spre dreapta. Motivul este simplu, dacă nu ar face asta, dacă cei din dreapta s-ar duce în dreapta şi cei din stânga s-ar duce în stânga… nu s-ar vedea pe ecran, s-ar auzi numai nişte zăngănit de metal. Evident că încrucişarea lor prin faţa aparatului de filmat ar însemna în realitate mişcarea haotică a unei găini decapitate, dar în serial spectatorul vede că soldaţii aceia se agită, merg undeva, se întâmplă ceva.

    Eu constat că, în ultima vreme, politicienii fac precum aceşti soldaţi în serial. Se mişcă, se agită, par că vin de undeva şi că se duc undeva… numai că dacă faci un pas în spate şi vezi mai mult decât arată camera de filmat, vezi numai oameni liniştiţi, care joacă o tablă şi încălzesc o conservă de fasole pe reşou.

    Domnule Mihai Voicu,
    Se tot aude un puternic Hei Rup, dar nimeni nu trage de sfoara care scoate România din groapa cu deficit. Domnul Boc, care nu poate lăsa impresia fecioarei din Pădurea Adormită că doar este „la putere”, face şi domnia sa gesturi precum în povestirile cu Karl Friedrich Hieronymus, Freiherr von Münchhausen, se trage de păr pentru a ieşi din mlaştină ţinând calul strâns între picioare. Prea am ajuns ca în reclama cu Dorel care taie, sistematic, cablul de curent al cartierului… Tare îmi vine să întreb politica românească… Ne mişcăm şi noi mai cu talent?

    • mihaivoicu Says:

      Aveti, in mare parte dreptate. Economia este (aproape) tot ce conteaza. Numai ca masuri economice poate lua, din nefericire, executivul, puterea si nu opozitia. Putem depune, si chiar o facem, initiative legislative, amendamente etc in parlament insa intervine aritmetica votului. Trebuie insa sa afirmam, poate mai clar, ce ne dorim si ce am face insa schimbarea se poate face numai prin vot, prin noi alegeri.

    • Bibliotecaru Says:

      @ Mihai Voicu
      Domnule deputat,
      Aveţi dreptate la un nivel restrâns al „clasei” politice. Economia nu este, până la urmă, o dimensiune politică, ea este un atribut al cetăţenilor. Politica trebuie să stabilească regulile prin care economia trebuie să funcţioneze optim. Din păcate, dacă veţi avea răbdarea să verificaţi, în istoria recentă, mai exact măsurile de politici economice luate de politică în ultimii 20 de ani, veţi vedea că şi aici se întâmplă exact acelaşi lucru despre care vorbeam mai sus… O permanentă schimbare, poate zece modificări ale Codului Fiscal în fiecare an, mult mai multe alte schimbări ale condiţiilor de funcţionare ale firmelor, afacerilor, o birocraţie excesivă şi, totodată, ineficientă. Poate că partidele sunt bine intenţionate şi chiar ele cred că schimbările pe care le aduc vor aduce un impuls suplimentar economiei naţionale, totuşi instabilitatea, agitaţia, reprezintă inamicii cei mai mari ai mediului economic.

      Iată, s-a înfăptuit alianţa PNL+PC. Se vorbeşte şi despre o alianţa cu PSD. Dacă această alianţă va fi folosită numai împotriva PDL şi, mai ales, împotriva lui Traian Băsescu… n-am făcut nimic. Şi când spun „n-am făcut” mă refer la noi, poporul român. Părerea mea, pe care o voi scrie şi domnului Ponta (domnului Antonescu nu i-o pot spune pentru că şi-a abandonat blogul) este că această alianţă ar trebui să producă adevărata reformă a statului român. Mai precis, ar trebui identificate, în mod exhaustiv, toate posturile din organigrama birocratică a statului român, pentru fiecare post ar trebui identificată competenţa şi legislaţia din care decurge respectiva competenţă… Apoi ar trebui gândit un pachet legislativ care să mute din rădăcini totul şi să eficientizeze aparatul birocratic. Domnul Boc se mărgineşte să taie din posturi, fără a se gândi că rămân descoperite competenţele atribuite de lege, ceea ce conduce, dacă nu la blocajul complet al actului birocratic, măcar la cozi imense din partea contribuabilului.

      Problema statului român s-a născut dintr-o mentalitate păguboasă. Politicienii români s-au obişnuit, cam de un secol, ca atunci când ceva nu merge bine… să mai înfiinţeze un organism care să pună o ştampilă, o semnătură, un rând de acte…

      Dacă cineva, un patron, doreşte să înfiinţeze un punct de lucru… normal ar fi să înştiinţeze autoritatea statului şi să aştepte un inspector (unul singur) care să-i dea avizul de funcţionare, pe baza unui pachet de reguli adaptat punctului de lucru… anormal dar actual, omul de afaceri are de alergat până îi iese limba de un cot, timp de mai multe luni, cu câte un dosar la fiecare autoritate, are nevoie de avize de la pompieri, sanepid, primărie, protecţia muncii… Sunt sute de copii după documente, zeci de stampile şi semnături… zeci de şpăgi pentru ca lucrurile să se mişte mai repede… De ce? De ce se depun, de fiecare dată, copii după acte? Doar statul român (la nivel central sau local) le-a eliberat, el ştie ce face şi are deja aceste acte…

      Nu cred că nu este patron care să nu-şi pună astfel de întrebări.

      Adevăratul avantaj al unei alianţe stânga-centru-dreapta, o mică uniune naţională, ar fi ca până la alegerile parlamentare din 2014 alianţa să facă deja această muncă titanică şi să vină cu un proiect comun, cu o listă de proiecte legislative, care să conducă la adevărată reformă a statului. Apoi, prin schimbarea organigramei, se micşorează şi aparatul statului.

      Credeţi că se poate, credeţi că românii vor avea un beneficiu din această alianţă, sau totul este o strategie de „câştigare a alegerilor”?

      • mihaivoicu Says:

        Perfect adevarat> Castigarea alegerilor trebuie sa fie doar un mijloc pentru a avea posibilitatea de a aplica ceva in care cfrezi, niste masuri pe care le sustii etc. Si mai ales castigarea alegerilor trebuie sa se faca prin afirmarea acestor lucruri, demonstrand ca ce vrei tu sa faci e mai bine decat ce face competitorul tau.
        Nu ne contrazicem

      • Bibliotecaru Says:

        Sigur, nu ne contrazicem… Ceea ce spuneam eu în mod special este că planurile trebuie traduse în iniţiative legislative şi strânse într-un pachet legislativ ÎNAINTE de alegerile din 2012 (mai sus am greşit şi am spus 2014), pentru ca cetăţenii să iasă la vot nu pentru alianţa PSD+PC+PNL, nu pentru a câştiga partidele şi a pierde alte partide urmând, la scurt timp, senzaţia că au fost înşekaţi, ci cu dorinţa de a iniţia o schimbare de proporţii în societatea românească, o schimbare pe care poate pune mâna, care este palpabilă şi ante-cunoscută. Dacă această schimbare va fi la nivel de enunţ, dacă cetăţenii nu vor conştientiza exact ce anume votează, dacă nu vor putea consulta exact textele iniţiativelor şi, mai ales, nu vor putea vedea cum arată societatea viitoare… Nu se va putea obţine emulaţia de entuziasm necesară implementării unei asemenea schimbări şi totul se va dezumfla.

  9. olimpiu Says:

    cand se va realiza si alianta cu PSD propun ca numele ei sa fie Frontul Salvarii Nationale, il va bucura teribil pe Ion Iliescu si il va umple de necaz pe Base care mereu si-a dorit sa conduca FSN
    pana atunci grija mare la tov Base nu ca in anul 2009, tipul inca are multa munitie si o va folosi impreuna cu baietii lui cu ochisori albastri

  10. vali plesca Says:

    asa. pentru penele, alianta cu conservatorii (apropo, ce ”conserva” ei in afara de mostenirea securista?) NU aduce voturi in plus, pentru ca gasca lui felix nu a castigat niciodata asa ceva, NU aduce imagine pozitiva, pentru ca gasca lui felix nu are asa ceva, NU aduce in prim plan oameni de valoare pentru ca gasca lui felix nu are asa ceva, NU aduce a unitate doctrinara, pentru ca, in oricare din variante, de manual sau de realitate murdara de romanika, liberalii NU se pot intelege cu conservatorii (vezi si paranteza de mai sus: singurul lucru pe care il pot conserva trepadusii lui felix e mostenirea totalitara). singura explicatie ar fi antenele, insa nici asta nu e valida, pentru ca, ORICUM, antenele presteaza pentru scopul comun, ”jos basescu”. intrebarea e, atunci, cu ce ii santajeaza felix pe penelei?

  11. astralro Says:

    „este in primul rand o fireasca regrupare de dreapta ” ????? d-l parlamentarule cand a fost felix de dreapta ??? si care coalitie ?? cate voturi are felix ( 1-2%)? sincer ma bucur sa vad ca va degradati pe zi ce trece mai mult decat portocalii si sunt sigur ca viitoarele alegeri o sa va gaseasca iar in „rahat”.TOT INAINTE ….

  12. Un liberal deja optimist Says:

    Acum, eu ce sa mai zic? Sigur, sa ai trei posturi de televiziune la dispozitie nu e rau. Numai ca prestatorii media de acolo sunt atat de mediocri si stereotipi incat isi pierd zi de zi, ceas de ceas atat target-ul lor, dar si al pnl. Eu insumi nu rezist mai mult de 4-5 minute pe formatele lor. De unde sa mai aduci alt electorat sa depasesti cei 30% necesari. In fine..vom vedea!

  13. silicon_v Says:

    Totusi, ma uit in PC si vad tot felul de oameni de nadejde. De la Voiculescu, pana la tinerele „sperante” PSD-iste Dan Ioan Popescu sau Rodica Stanoiu. Mi se pare ca ati platit cam mult pentru 3 canale de stiri, care sunt uzate si ele ca vai de mama lor. Poate incercati sa sugeti votanti de la PSD folosind filiere Gadea-Stan-Ciutacu-Badea, pentru a ajunge forta numarul 1 in opozitie. Dar va cam macelariti votantii „din convingere”.

    Daca nu credeti, vedeti cat de bine i-a picat asta la stomac unui sustinator PNL convins precum Dan Selaru.

    Eu unul nu cred ca e o miscare buna. Dar va inteleg. Pana la urma trebuia sa va miscati intr-un fel. Dar e devreme de vorbit. Mai discutam peste un an.

  14. adi tibu Says:

    Marea durere (si problema) a lui Crin Antonescu sunt alegerile locale, primele care urmeaza.

    Sondajele nationale arata bine, dar in teritoriu situatia nu s-a schimbat pentru PNL: tot 5 presedinti de CJ, tot vreo 600 de primari si tot vreo 20 de judete in care bate vantul pentru PNL (adica sanse slabe de a scoate mai mult de 12-14% la locale). Cu Antenele si cu aportul financiar PC sperati probabil sa urcati mai sus.

    Ce se pierde insa cand se castiga ceva? Pai se pierd puncte in lupta ideologica cu PDL. Acum nu conteaza prea mult, dar va conta in viitor.

  15. Bibliotecaru Says:

    Se pare că mai sus (https://mihaivoicu.wordpress.com/2011/01/05/back-to-business/#comment-15683) am greşit adresa de email şi am intrat în moderare. Sorry.

  16. ela Says:

    ” Back to business” Pai ..era si cazul 😉

    Cred ca „alianta” cu PC trebuia facuta muuuuuuuuuuuuuult mai demult, NU?

  17. ela Says:

    Ceasul meu este la orele 16,04 🙄

  18. radu Says:

    Felicitari.
    Constat cu satisfactie ca basistii au sarit ca arsi. Nod, Plesca, Valahul. Korekt!
    Discutam mai incolo, analitic despre castiguri si pierderi.
    De acord cu @atreides: trebuie si PNTCD, macar asa pt. inghitirea mai usoara a hapului de catre votantii anticomunisti, cati or fi.
    @vali plesca: de parca faptul ca il sustineti fanatic pe basecu ar avea de face cu faptul ca a fost securist. A spus povestea care va place si, copil fiind, ati inceput sa ganguriti fericit la ce va spune lupul cel rau despre Bunicutza.

  19. adrian Says:

    Dar stiti ca alianta asta o include chiar si pe Rodica Stanoiu … ce va faceti daca PC o va propune in viitor ministru al justitiei ? :)) Nu cred ca o alaianta ce suna preelectoral e ceva in regula. Trebuia doar un protocol de actiune in cadrul actualei legislaturi, participari comune la alegerile viitoare pare un pic excesiv pentru gustul meu.
    Am speranta ca-i veti face „Rusinica!” dlui primar reales Stavarache pentru modul de gestionare al problemei casei in care Alecsandri se presupune ca i-a facut, in urma cu 200 de ani, cinstea nemeritata sa se nasca in urbea sa …

  20. Catalin Ene Says:

    La multi ani! Ma bucur de alianta politica dintre PNL si PC,cred ca este necesara o astfel de alianta la momentul politic actual! Si eu mi-am declarat sprijinul, ca liberal, pe pagina personala de FaceBook cu privire la aceasta alianta.Astept cu interes decizia delegatie permanente de luni.

  21. Dan MAȘCA Says:

    http://theophylepoliteia.wordpress.com/
    Ultimul Brătianu !

    Moto: “Adevărul rămâne, indiferent de soarta celor care l-au servit“ Gheorghe (George) I. Brătianu

    “Trecutul domnului Voiculescu este o problema mica. O problema mult mai mica fata de prezentul altor domni, daca ma refer la PD si anturajul sau“, a declarat Crin Antonescu miercuri seara la Realitatea TV.


    În noaptea de 7/8 mai 1950, este arestat de organele securităţii şi întemniţat la închisoarea din Sighet, fără să fi fost judecat şi condamnat. Într-una din zilele dintre 23 şi 27 aprilie 1953 a murit în închisoare, la vârsta de 55 de ani, în condiţii încă neelucidate. Potrivit mărturiilor altor deţinuţi, se pare că s-a sinucis prin strangulare, neputând să mai suporte chinurile detenţiunii. După alte surse se presupune că a fost bătut de un gardian până când Gheorghe Brătianu a murit…

  22. han Says:

    no comment .. PNL si-a ingropat ultimele resurse de moralitate, era ultimul partid care mai avea o spoiala de asa ceva

  23. Laura Says:

    Sa fiu sincera, sper tare mult sa existe o explicatie strategica adanca a aliantei cu PC-ul, pe care eu sunt capabila sa o inteleg.
    Pentru ca explicatia cu „clarificarea ideologica” nu tine; PC-ul nu e un partid, e o televiziune si (poate) o sursa de bani, in afara de asta nu prea am auzit eu de „militanti conservatori” … Este un partid fantoma, care ar fi fost mult mai usor de „clarificat ideologic” prin ignorare, si ar fi disparut la urmatoarele alegeri.

    Whatever … sa zicem ca mutarea a avut un fundament mai adanc, pe care nu il pricep.

    Ce inteleg foarte bine totusi e ca PNL-ul si-a deschis un front foarte larg si foarte vulnerabil unde poate fi cu usurinta atacat. Iar Basescu si PD-ul sunt, trebuie sa recunoasteti, foarte foarte efectivi in atac. Chiar nu va suparati la anumite comentarii de pe aceasta pagina, sunt un bun ‘training’ pentru ce va urma. Iar un plan de comunicare bun pe care PNL-ul sa il aiba legat de aceasta alianta, sa fiu sincera nu prea vad …

  24. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu
    🙂
    Ce vă faceţi de mâine dimineaţă, pentru că preşedintele României v-a deconspirat, „PNL partid de stânga”…?
    😆
    Cum veţi mai ieşi în lume?
    😆
    Domnule Voicu,
    Un interviu cu preşedintele Băsescu a ajuns un fel de sport extrem pentru un intelectual. Personal îmi este frică, eu sunt mai fricos de felul meu…
    😆

  25. Alex Valahul Says:

    sunt curios ce o sa mai publicati pe blog daca (sau mai bine „cand” ??) o sa faceti alianta si cu psd-ul .

  26. octaaa Says:

    La multi ani! Si un an nou mai fericit!

    Mai sarac sigur va fi…dar nu doar banii aduc fericirea.

    http://octaraduro.wordpress.com/2011/01/07/economia-in-2011/

  27. dracu Says:

    pai sa vedem beneficii vs pierderi la fiecare partid:
    PC
    beneficii:
    iar intra in parlament pe spinarea altora. veti da locuri eligibile.
    pierderi:
    zero. oricum imaginea lor e de „latraii lu Felix de la Hanteni”. cand esti in rahat pana la crestetul capului, nu prea mai ai ce pierde.

    PNL
    beneficii:
    „jos basescu” la Hanteni timp de 26 de ore pe zi. minim.
    wait, asta se intampla deja, si fara sa le dati locuri eligibile. 😀
    pierderi:
    * mai putini alesi PNL (ca deh, tre sa dati televiziunilor locuri eligibile)
    * macar un 3-4% la imagine se duc de suflet. deh, chiar mai sunt liberali care mai cred prostiile alea cu liberalism, lustratie si alte chestii pe care PNL le „sustine”.

    ma distreaza si argumentatiile opozitiei: „Base trebuie suspendat, nu stim de ce, da gasim noi un motiv.”
    e totusi trist sa vezi ca stradaniile unor mafioti si borfasi (SOV, Patriciu, Felix) de a impune un presedinte confortabil au reale sanse de succes.

    p.s. am inteles ca Base v-a dat pe goarna ca PNL e de stanga, iar aliatu vostru Felix a recunoscut cinstit (si public) ca asa e :))

  28. Ajentu 007 Says:

    Ca simpatizant liberal ce sunt , doresc să postez articolul d-lui M.Cărtărescu din EvZ .

    ” Prin alianţa de ultimă oră PNL-PC pot spune şi eu, ca Bacovia altădată: “Mi-am realizat toate profeţiile politice, sunt fericit”.

    De fapt, liberalii mi-au luat-o chiar înainte, căci eu nu prevăzusem decât o înţelegere (de mult ticluită de Patriciu) între ei şi PSD, ceea ce este, oricum am lua-o, mai puţin ruşinos. Alianţa lui Crin Antonescu cu Felix Motanul, cu turnătorul Securităţii, cu gestionarul firmei Crescent, cu proprietarul Antenelor cele mizerabil famate ar trebui să deschidă ochii, acum, în ceasul al doisprezecelea, şi ultimilor suporteri liberali oneşti. Adică al celor ce cred în doctrina liberală, trădată abject de bidonul gol Antonescu.

    Cu câţiva ani în urmă nu era nicio diferenţă între mine (par egzamplu) şi ceilalţi liberali: priveam cu toţii cu acelaşi dezgust partidul PUR, devenit ulterior Partidul Conservator – şi care n-a fost niciodată nici pur, nici conservator, dacă nu cumva înţelege prin asta conservarea comunismului securistic căruia aparţine Dan Voiculescu. Astăzi însă aceiaşi oameni care-ntre timp au guvernat sprijiniţi de PSD coboară, iată, încă o treaptă pe scara turpitudinii politice şi a trădării ideii liberale în România. După ce era să ne vândă pe toţi, la ultimele alegeri, PSD-ului şi lui Mircea Geoană, iată că azi acelaşi Crin Antonescu defilează de mână cu unul dintre oamenii cei mai nefrecventabili din politica românească. De fapt, în acest moment PNL nici nu mai are, practic, unde coborî mai mult, dacă nu cumva o nouă idee genială nu-i vine marelui conducător: să se facă frate de cruce cu Vadim însuşi.

    Înghiţiţi, dragi liberali, înghiţiţi mai departe. Faceţi-vă că nu vedeţi, ţineţi-vă de nas ca să nu miroasă. În definitiv, trecutul securistic al lui Voiculescu este doar un “mic impediment” faţă de marele câştig politic al alianţei, cum vă asigură marele Crin. L-aţi înghiţit pe Geoană, mai luaţi o gură de apă de trandafiri ca să se ducă pe gât şi Voiculescu. Aţi fost gata să daţi o ţară întreagă pe mâna PSD-ului (şi o veţi da în curând, dacă lucrurile vor merge tot aşa), acum daţi mai bine de douăzeci de posturi de parlamentari Antenelor.

    Perpetuaţi, adică, în parlament un partid care nu are nicio legitimitate, care trăieşte doar printro televiziune jegoasă şi de o stupefiantă rea-credinţă, care nu reprezintă pe nimeni în afara intereselor politico-economice ale unui mafiot. L-aţi lăudat pe Crin Antonescu până la ilaritate pentru demnitatea sa, pentru faptul că nu se apleacă în faţa lui Băsescu. Iată că azi acelaşi om se apleacă în spatele lui Dan Voiculescu, un personaj politic de zece ori mai nociv. Şi-l veţi vedea de-acum încolo şi-n spatele altora, al tuturor celor care l-ar putea ajuta să se cocoaţe pe tronul României.

    Nu asta înseamnă să fii liberal. Nu aşa a procedat partidul liberal de-a lungul istoriei sale. Nu poţi avea demnitate alături de fantoşele cele mai nocive ale lumii politice. Când, acum câţiva ani, la Primăria Capitalei, se înfiripase o absurdă alianţă PDL-PRM, am ţipat cât am putut, deşi eram un susţinător fidel, în acel moment, al PDL. Sau tocmai de aceea. Nu văd azi niciun liberal ieşind din rând, nu văd niciun protest, nu văd nicio condamnare a politicii sinucigaşe a lui Crin Antonescu. Văd pe de-o parte o mare laşitate (din partea celor cinstiţi) şi o mare venalitate din partea celor ce sug bani cu nemiluita de la zisele antene. A fugi de Băsescu ca să te arunci în braţele lui Voiculescu este una dintre cele mai absurde opţiuni luate în absurditatea vieţii noastre politice postdecembriste.

    Îngrozitor este, într-adevăr, că partidul liberal arată azi mai monobloc decât era şi cel comunist de pe vremuri. Un om, o ţară, un popor. Nici o grupare disidentă, ca să nu mai vorbesc de vreo minte lucidă. Nici o singură personalitate care să se poată opune dictaturii lui Antonescu. Până şi-n PSD sunt curente divergente, ca să nu mai vorbesc de PDL. Ce fel de democraţie e la liberali? “Vei avea, stimabile, nu majoritate, ci u-na-ni-mi-tate”, par să-i cădelniţeze “nembrii” de rând preşedintelui, zi cu zi şi ceas de ceas. Într-o vreme, Tăriceanu mai deschidea o jumătate de gură. L-au cuminţit şi pe el cu aceleaşi unelte primitive: tirania majorităţii, pumnul în gură.

    Aliindu-se cu conservatorii, liberalii se arată asemenea lor: un partid de tombatere. N-am fost niciodată antiliberal, dimpotrivă. Dar anti-PNL sunt azi din toate puterile mele, ca un om care şi-a văzut o veche iubire trădată şi târâtă-n noroi. ”

    Total de acord cu cele spuse aici .

    Ştiu , ştiu , Băsescu a fost securist , bla , bla bla …eu sunt agent portocaliu , scopul scuză mijloacele etc .
    Vai de partidul ăsta …

  29. Un liberal deja optimist Says:

    @dracu,
    Dupa masurile haotice si natange luate de un guvern care-si spune de dreapta ma indoiesc ca mai injura careva „stanga”. Ba cred ca multi deontologi o sa-si zica:” Da-i incolo de dreptaci, ca parca era mai bine pe stanga!

    • dracu Says:

      @un liberal
      nu contest masurile natange si total nepotrivite cu realitatea (desi imi pun intrebarea daca ar putea vreun partid sa ia masurile necesare, adica sa taie in carne vie). cat timp in Romania vreo 4 milioane de salariati trebuie sa hraneasca 16 milioane, economia nu are sanse sa mearga.

      dar subiectul postarii e altul :). si anume „excelenta miscare politica” (ca sa citez gazda).
      o miscare care, din punctul meu de vedere, va slabi gazda (PNL), si va ingrasa parazitul.
      o miscare care nu aduce nici un beneficiu PNL, aduce locuri (multe!) eligibile unui partid inexistent, si ii creste puterea unui parazit al societatii romanesti (Felix). macar Patriciu are „scuza” ca aducea o gramada de bani la buget.

      sunt curios cum se vor simti liberalii care vor fi inlaturati de pe poziti eligibile pentru oamenii lui Felix 🙂

      iar lucrul cel mai trist, dupa parerea mea, este groaza PNL-istilor, frica de a deschide gura si macar a se abtine de la decizii „discutabile (ca sa fiu elegant), nici nu mai pomenim de a se opune.
      presedintele PNL nu-i doar o sluga, ci e un Dinu Paturica autentic, care odata ce s-a vazut urcat pe divan ii terorizeaza pe toti cei de sub el.
      din fericire, va fi aruncat si el ca un bocanc vechi, asemeni predecesorului, atunci cand nu-i va mai fi folositor stapanului.

      • Un liberal deja optimist Says:

        N-am comentat decat ca cica e de porc sa fii de stanga! Cat priveste beneficiile unei coalitii cu PC ma abtin…

      • dracu Says:

        @un liberal
        nu mi se pare de porc sa fii nici de stanga, nici de dreapta, nici de centru, si nici pe undeva printre toate astea.
        fiecare are dreptul la propriile parereri, si fiecare sistem are avantaje si dezavantaje.
        daca as fi sarac lipit si cu multi copii, probabil ca as cere sa ma ajute statul, deci as fi de stanga. cum nu-s chiar muritor de foame (deocamdata, cel putin), si nici nu m-am inmultit peste masura, is mai de dreapta 🙂

  30. keep it simple Says:

    Mihai, iti citez si tie ce i-am scris lui Lars (daca n-ai citit deja acolo):
    „Ceea ce nu au inteles cei de la PNL este ca pentru Dan Voiculescu o alianta este oportuna pana la momentul la care o alta alianta este oportuna.
    In permanenta Dan Voiculescu obtine prin negociere mult mai multe locuri eligibile in Parlament decat ceea ce indica sondajele. El preia, de fapt, din drepturile politice ale partidelor cu care face alianta folosind apoi avantajul obtinut fara scrupule. Daca iti amintesti tu, in 2004 Alianta DA castigase alegerile cu un succes atat de nebun incat a avut nevoie de racolarea PC-ului dintr-o alianta politica serioasa si inregistrata la “trebonal” pentru a putea instala un guvern.
    Mi se pare din ce in ce mai probabil ca imediat dupa alegeri PC isi va lua jucariile si se va duce langa PSD daca acest lucru va asigura o majoritate parlamentara (si se pare ca asa va fi), iar alaturi de PNL nu va iesi “pasenta” guvernarii.”

  31. astralro Says:

    BRAVO FELIX ,ACUM CHIAR E POSIBIL SA SCOTI DE PE SCENA POLITICA ACEST „PARTID LIBERAL” ???????? sincer de cand este presedinte acest neica nimeni de tulcea , oricum murise ideea de liberalism asa ca ce se pierde ? sau poate Base e de vina ?

  32. Bibliotecaru Says:

    @ dracu

    Părerea mea este că greşiţi atunci când spuneţi că PC-ul are pierderi zero.
    Să vă explic de ce cred asta.
    Sunt absolut convins că mult mai puţini votanţi de dreapta vor vota PC-ul ca aliat PNL decât dacă votanţi de stânga ar fi votat PC-ul ca aliat PSD. Nu uitaţi că sunt condiţii de uninominal. În colegiul în care va exista un candidat PC nu va exista un candidat PNL. Interesul PC ar fi ca susţinătorii PNL să nu stea acasă, ci să voteze cu candidatul PC… Interesul PNL ar fi acelaşi. Dacă votanţii PNL nu vor vota candidaţii PC, atunci nu va pierde numai candidatul PC, dar vor pierde şi ceilalţi candidaţi PNL deoarece sunt afectaţi de micşorarea numărului de voturi de redistribuire. În sistemul electoral în vigoare, s-a dovedit că pentru PNL a contat foarte, foarte mult sistemul de redistribuire. PC pierde deci o dată pentru că nu va fi votat de simpatizanţii PNL, va pierde şi a doua oară, alături de PNL, la redistribuire.

    Poate că doctrina conservatoare este, în mod tradiţional, o doctrină de centru, mă îndoiesc însă că votantul liberal va avea construcţia logică şi efectivă a faptului că un vot pentru PC este de fapt un vot pentru interesul PNL.

  33. dracu Says:

    @bibliotecaru
    argumentatia dv ar fi valabila cu o conditie: ca PC sa fie intr-adevar un partid (si nu o televiziune), si sa aiba votanti. cat timp voturile PC sunt zecimi din marja de eroare (0.3% sau p-acolo), nu cred ca are sens sa vorbim despre „votantii PC”.
    de altfel, Felix este pe deplin constient de asta si asta e motivul pentru care, de fiecare data, PC intra in parlament ca „balast” al unui alt partid, si nu pe cont propriu.
    deci PC nu prea poate pierde votanti, pentru simplul motiv ca nu prea i are. cel putin asta e parerea mea.

    chiar si pe votul oarecum uninominal, oamenii PC sunt niste nulitati absolute (si asta in cel mai bun caz), pentru ca aia care mai au ceva in cap (hoti sau nu), se duc la partidele cu sanse. nu stiu daca au macar 50 de primari in tara, dar cred ca nu.

  34. Bibliotecaru Says:

    @ dracu
    Eu nu fac comparaţie între PC de unul singur şi PC în alianţă cu PNL, eu fac comparaţia între PC în alianţă cu PSD şi PC în alianţă cu PNL.
    Pe de altă parte, domnul Voiculescu a fost foarte aproape de 50%. A făcut 21,7 mii (adică aproape 0,3%) şi avea nevoie de 24,2 de mii de voturi pentru a ieşi din primul tur. Următorul candidat, de la PDL, Răzvan Ionescu, a avut doar 17,3 mii. Cum-necum, s-a descurcat destul de bine. Probabil că în sectorul domnului Piedone PC se va descurca iarăşi foarte bine (dacă domnul Piedone va primi încă un mandat). Desigur, fără alianţă probabil că nu ar avea absolut nici o şansă să treacă de pragul electoral, asta este cu totul altă discuţie.

    Dacă PC ar reveni la strălucirea de la începuturi când, apropo, erau în mare război cu Partidul Naţional Liberal, ar putea face un mare bine României, pentru că doctrina conservatoare este una benefică stabilităţii (o protecţie împotriva „treptelor”, fie în sus, fie în jos, punând în loc transformările cvasi-statice) şi benefică asanării imoralităţii sociale.

    Iarăşi de mare folos ar fi şi un PNŢ adevărat, pentru că în acest moment ţărănimea este o clasă socială total părăsită ca obiectiv de politică, deşi din partea agriculturi este singura speranţă a ieşirii din criză.

    Eu cred că în acest moment ar fi de folos fărâmiţarea doctrinară a parlamentului pentru a nu mai avea majorităţi stabile care să conducă la pericolul dictaturii. Eu unul mi-aş dori eliminarea, măcar pentru 2012, a pragului electoral.

  35. eugeni Says:

    Cum zicea un comentator:
    „Daca atatia ani A1-2-3 nu au reusit sa apropie macar PC de prag, de ce sa credem ca vor reusi sa adauge ceva PNL-ului?”.

  36. Un liberal deja optimist Says:

    @dracu,
    Sa stii ca nu dau doi bani pe opiniile lui Dinu Patriciu. Tipul e un natang cu noroc si cu relatii. A ajuns bogat pe niste relatii si prostia unor guvernanti iar acum isi risipeste averea pe fleacuri. A-l asocia pe natang cu PNL e semn fie de ignoranta, fie de vrajeala basesciana. Niciodata, niciodata PNL cat a fost la guvernare n-a urmat gandirea natanga a lui „Conu’ Dinu” cum ii zici. Ca l-o fi usurat de bani accept si-i felicit. Ca oricum erau bani nemunciti!

    • dracu Says:

      @un liberal
      hm, am mai zis io, tot pe aici, ce ma face sa fiu convins ca nea Dinu e stapanul de facto al PNL, da hai sa ma repet rapid:
      * cand un (fost) PNL-ist a zis ca Dinu sponsorizeaza atat PNL cat si dusmanul sau declarat din acea vreme, PSD, a fost executat scurt si dat afara din partid. desi era adevarat.
      * mare parte din conducerea PNL a fost OFICIAL inregimentata in diverse institutii si firme de-ale lui. inclusiv fostul si actualul presedinte PNL. in mandatul trecut, nea Dinu avea peste 30 de bucati de parlamentari, majoritatea din PNL, dar nu numai. acu nu stiu cati ori mai fi, ca presa „libera” si deontoloaga nu mai sapa in directia asta.
      * Tariceanu a renuntat la demisia AGREATA de PDL si PNL si declansarea alegerilor anticipate in urma unei intalniri cu ghici cine? 😀
      * acelasi Tariceanu i-a scris presedintelui „daca poate, sa vorbeasca cu procurorii”, a chemat ministrul justitiei la o intalnire privata in legatura cu dosarele penale, si a dat legi in folosul aceluiasi nea Dinu (ordonanta bitumului polimerizat)
      * filiala care a declansat alegerile pt presedentia PNL a fost ce din care, intamplator, face parte si nea Dinu. asta dupa ce acelasi nea Dinu, intr-o intalnire privata (recunoscuta), ii ceruse tariceanului sa-si faca bocceluta, si asta n-a vrut.
      * intamplator, nea Dinu a anuntat ca il sustine pe floricel, si nu pe chitaristu dansator pe mese, la presedintia PNL. surpriza surprizelor, floricelu s-o ales.
      * NIMENI din PNL, de cativa ani buni, nu are curajul sa admita public faptul ca nea Dinu dauneaza imaginii partidului. ceea ce e un fapt, recunoscut inclusiv de tine. „Tipul e un natang cu noroc si cu relatii. A ajuns bogat pe niste relatii si prostia unor guvernanti”

      ma da NIMENI, nici femeia de serviciu de la PNL.

      acu, c-o fi zis, ca no fi zis Base, nu ti se pare ca-s cam multe coincidente???

  37. dracu Says:

    @bibliotecaru
    da, Felix singurel ar intra in parlament (isi permite destule galeti). poate inca 2-3 insi. si poate ia si 20 de primari in tara. e tot egal cu zero ca partid. e doar o oganizatie privata, care actioneaza doar in interesul personal al patronului.
    problema e ca organizatia asta privata (PC, trustul de presa) incearca sa influenteze politica si justitia pentru a-si apara patronul. si nu doar ca incearca, dar reuseste cu brio.

    cat despre doctrine…. ce legatura are PC cu cea conservatoare, PSD cu cea social-democrata, PNL cu cea liberala sau PDL cu cea democrata (sau liberala)??? sunt doar etichete si cuvinte care dau bine.

  38. Un liberal deja optimist Says:

    @dracu,
    Am o juma’ de ora libera.. Ce spui de faptul ca patronul tau , basescu, sigur, pana gasesti un job cinstit , spunea aseara la televiziunea lui unde se face de ras cat timp are la dispozitie si pe placul sau, ca sunt niste idioti cei care doresc o investitie chinezeasca in Romania? Sigur, ipochimenul are cosmaruri dupa esecul PSAL-urilor pe care le-a negociat cu BM si de care s-a ales praful. De fapt , Romania a iesit din incapacitate de plata datorita unui imprumut nerambursabil negociat direct de Presedintele Constantinescu. N-are nici o legatura , de exemplu cu Isarescu sau cu Radu Vasile. Betivul, tot betiv; are si el cosmarurile lui..

    • dracu Says:

      @un liberal
      spun ca, daca a zis ca o investitie, chinezeasca sau klingoniana, e proasta, e tampit.

      singurii de care m-as feri ca dracu de tamaie cand vine vorba de investitii is rusii, ca astia te momesc cu o maslina, si te fura cu totul.
      chinejii muncesc din greu, fara sa maraie, tre sa casti ochii doar la calitate, in rest is mai mult decat ok.

      • Un liberal deja optimist Says:

        Iata ca rusii tocmai se pregatesc sa cumpere ,sa demonteze si sa transporte 5 combinate de ingrasaminte chimice la ei in tara. Pentru ca natangul asta de guvern (probabil la ordin?) a marit nepermis de mult preturile la niste imputuri administrate de el-apa industriala de 50 de ori!).

  39. Bibliotecaru Says:

    @ dracu
    Partid-partid nu prea avem în România. La noi partidele sunt asociaţii, asta este adevărat, dar restul nu prea mai seamănă… Restul adică… „cu caracter politic ale cetăţenilor romani cu drept de vot, care participa în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publica garantata de Constituţie.”
    Este adevărat însă că PC-ul este un partid fără personalităţi în teritoriu, comparativ cu PSD şi PNL, dar ar putea deveni un partid adevărat cu condiţia depăşirii statutului de partid de lider. Pe de altă parte eu cred că în acest moment PC este un partid care munceşte în parlament…

  40. Alex Valahul Says:

    iata ca a sarit si psd-ul in barca…pe termen lung, cu alianta asta cu PC-ul si PSD-ul (oficializata acum la tribunal) nu va vad prea bine. asta e mai mult o alianta a stangii. nu stiu cum o sa va mai faceti auzite principiile liberale (daca le mai aveti).

  41. Alex Valahul Says:

    17 mandate !!!! + onoarea de partid istoric serios platite pentru : 2 televiziuni oricum prietene + una bucata tinichea „mirositoare” agatata de coada.
    un pret cam mare.

  42. Alex Valahul Says:

    sau sunt chiar 21 mandate date pc-ului ??? aoleu ce afacere proasta. a lui crin pe spinare voastra. macar sa ajunga presedinte, da nu stiu cat o sa va tina de cald asta

    • Un liberal deja optimist Says:

      De ce plangi? Iti este teama ca-ti pierzi mandatul de parlamentar?

      • Alex Valahul Says:

        planga de mila voastra. sau de mila oamenilor care ar fi teoretic in stare sa impuna politici de dreapta, daca nu ar face prostii cu stanga

  43. radu Says:

    @Alex Valahu si restul slugilor basiste: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
    Mai bine ati muri de grija pedeleprelor.
    N-avem nevoie de grija voastra, n-avem nevoie de voi. Sunteti dusmanii nostri nr. 1, daca n-ati aflat, dusmanii parlamentarismului si ai statului de drept, adepti ai unui regim autoritar, de politizare si clientelizare fara precedent. Nu ne vom lasa pana nu va vom elimina de pe scena politica. Voi ati inceput, dar cine scoate sabia, de sabie va pieri!
    Care pe care!

    • Alex Valahul Says:

      baiete, esti cam nervos, ia un rudotel

    • dracu Says:

      @radu
      io iti amintesc alt proverb, ca raspuns la urarea ta:
      nu mor caii cand vor javrele!

      pai uite, la ultimele 2 runde de „care pe care” (suspendarea lui Base si alegerile de anu trecut), ati cam luat-o in freza.

      deh, spalatu pe creieri cu hanteni si irealitati functioneaza doar la creierele mai netede. la alea cu ceva circumvolutiuni e mai complicat nitel.

      ia zi, n-ar fi baine sa fie omorati toti aia care au votat cu Basescu? eventual si familiile lor, ca represalii?

  44. Un liberal deja optimist Says:

    @dracu,
    Nu da idei!

  45. dracu Says:

    😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: