Halatu’ !

Astăzi Traian Băsescu a pierdut o bună ocazie să tacă.

Opinia publică este la capătul răbdării. Oamenii sunt în stradă, chiar pe o vreme îngrozitoare, cerând aceleaşi lucruri simple: „Jos Băsescu!” şi  „Alegeri anticipate!”. Nu mai au răbdare deloc cu aceşti guvernanţi.

După o perioadă de muţenie îndelungată, probabil bine calculată, Traian Băsescu a spus aseară câteva vorbe incoerente, urmate astăzi de un discurs mai lung, mai puţin agresiv, dar total rupt de realitate.

Am înţeles de la Traian Băsescu faptul că nu s-a făcut nicio greşeală, mai puţin poate decât un telefon în direct cu Raed Arafat.

Am aflat că în piaţă se scandează „Vrem relaţii cu India şi Africa!”, doar că noi nu ştim asta.

S-a referit la greutăţile reformei sale, uitând ceva. Chiar dacă, da, lume este nemulţumită de măsurile actualei puteri, în piaţă nu se strigă decât în mică măsură despre pensii şi salarii. Sunt mai ales mitinguri pentru democraţie, dar acest termen este străin domnului preşedinte şi acoliţilor săi.

Am aflat că nu conduce guvernul, de parcă tăierea salariilor şi pensiilor a fost anunţată la televizor de Boc.

Repet. În piaţă se strigă : „Jos Băsescu!” şi  „Alegeri anticipate!”.

Şi mai este ceva în legătură cu piaţa. Ceva care mă face să cred că cetăţenii nu mai au ce să negocieze cu puterea. Ironia fără limite a lozincilor. Când iei atât de clar peste picior pe cineva, semnalul e clar. Nu mai vrem ceva de la tine, pleacă!

Etichete: , , , , ,

33 răspunsuri to “Halatu’ !”

  1. radu Says:

    Daca poporul nu se revolta la cote uriase, teama mi-e ca doar o lovitura de stat il mai doboara pe acest dement.
    Opozitia trebuie sa-si intensifice actiunea pentru a da macar de pamant cu acest guvern muribund!

  2. Andrei Cosmin Says:

    „Cand il iei pe unu la misto in halul asta inseamna ca mai ai sa-i spui un singur lucru: du-te ba in p*** m**”

    =))))))))))

    Bravo Mihai!!

  3. un liberal optimist Says:

    Mi-a placut ce ai spus acum 2 minute la A3:Astia au transformat sloganul „sa traiti bine” in „Sa traiti!”.

  4. gabryela Says:

    o valoare care pierea in timp ce un nimeni tinea conferinta de presa!Dumnezeu sa-l odihneasca!

  5. Bibliotecaru Says:

    Eu cred că, în cea mai mare parte, astăzi domnul Băsescu a avut un discurs de bun simţ. Numai că nu am auzit nimic nou. Poate noutatea este că domnul Băsescu a introdus şi PDL-UNPR-UDMR în Opoziţie.

  6. Jon Says:

    Nici nu știu cât a durat discursul, dar se poate sintetiza și prin: „decât sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos!”

  7. Laura Says:

    Cateva intrebari:

    1. Ce ati facut cu actionarea in judecata a Guvernului pentru alegerile partiale ? (cum ati anuntat acum approx 2 saptamani)

    2. Este posibil / merita sa atacati in contencios administrativ numirea Dl Diaconescu la externe ? Imi aduc aminte ca o actiune similara a mers acum cativa ani cu Dl Blaga numit interimar in locul Dl Nica.

  8. Adrian Dragomir Says:

    Aveti perfecta draptate, Basescu vorbeste cand nu trebuie, si atunci cand deschide gura provoaca mari controverse..In calitatea mea de cetatean al acestei tari mi-as fi dorit reducerea mandatului presedintelui dupa cum am citit o propunere ( http://www.marianpetrache.ro/alegeri-la-doi-ani-dezbatere ) care ar da ocazia poporului de a alege, in dauna presedintelui.

  9. gabryela Says:

    ma bucur d-le voicu ca ne raspundeti!

  10. han Says:

    postari noi aici pe blog. An electoral!

  11. Blogatu Says:

    Un discurs in care nu a zis nimic si a demonstrat ca e de fapt impotriva tuturor romanilor. Sa speram ca in curand Romania va avea presedinte pe Crin Antonescu.

  12. Leapsa prospectivă Says:

    […] mea pleacă spre: Bibliotecaru, Julius, Mihai Voicu, Mordechai, Ovidiu, Victor, Alina Gorghiu, Daniel Constantin, Groparu, Americanul, Ciulea si […]

  13. Aya Says:

    GREVA PARLAMENTARA PRESUPUNE CA OPOZITIA SA NU FACA NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE

    Astazi incepe sesiunea parlamentara si tot astazi grupurile partidelor parlamentare ar trebui sa faca nominalizari pentru posturile care le revin in Birourile permanente din camera Deputatilor si Senat, conform algoritmului.

    Opozitia a anuntat greva parlamentara, specificand foarte clar ca acest lucru presupune neparticiparea la sedintele Birourilor permanente, la ale plenului si ale comisiilor.
    Pentru ca aceasta greva sa fie coerenta si sa aiba urmarile scontate, Opozitia NU trebuie sa faca nominalizari pentru posturile care ii revin, conform algoritmului, in Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
    ACELE POSTURI NU POT FI OCUPAT DE PUTERE.

    NUMAI IN ACESTE CONDITII orice actiune a Puterii in Parlament va fi total lipsita de legitimitate.
    Mai mult:
    Puterea NU va putea lua decizii legale- si orice va intreprinde va deveni nu doar contestabil, dar si fara suport legal (deci, fara efecte)- este inutil sa detaliez, de ce.
    Le place sau nu le place celor de la Putere, cadrul legal din Romania este democratic.
    Pana acum, Puterea, desi a incalcat democratia, S-A FOLOSIT de cadrul legal democratic pentru a-si legitima, intern si extern, demersurile abuzive.

    Daca Opozitia face nominalizari in Birourile permanente dar reprezentatii ei nu se prezinta la sedinte, Puterea continua sa functioneze legitim la nivel parlamentar, pe principiul majoritatii.

    Sa se adune cei aflati la putere, sa se aleaga intre ei (evident, conform algoritmului) si sa vada daca pot functiona FARA ca opozitia sa aiba reprezentanti in forurile de conducere ale camerelor Parlamentului.

    Este evident ca doar astfel poate fi pusa presiunea necesara pe Putere.

    Repet, daca Opozitia va face nominalzari pentru Birourile permanente, va legitima viitoarele actiuni ale Puterii chiar daca nu se va prezenta la sedinte.

    In conditiile in care Opozitia nu face nominalizari pentru Birourile permanente, desi ramane prezenta in Parlament- aspect obligatoriu pentru a se putea pune REAL presiune pe Putere, nu doar la nivel simbolic (actuala putere nu este sensibila la simbolistica, neavand valori si repere)- pune guvernanta in situatia de negitimitate a demersurilor.

  14. Aya Says:

    COMPLETARE

    DACA OPOZITIA NU FACE NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE SE CREEAZA O NOUA SITUATIE DE INVALIDARE A DECIZIILOR PUTERII IN PARLAMENT

    Cunosc decizia (aberanta) a Curtii Constitutionale conform careia Birourile Permanente pot functiona indiferent de membrii PREZENTI la sedintele lor.

    Prin solutia propusa acum s-ar crea o dituatie complet diferita fata de cea asupra careia s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

    Daca Opozitia NU isi nominalizeaza membri in Birourile permanente (ca expresie a grevei parlamentare) Birourile permanente NU sunt complete.
    Deci, NU este situatia pentru care s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

    Curtea Constitutionala a dat solutia pentru situatia in care Birourile permanente sunt complete (dar membrii nu se prezinta la sedinte), nicidecum pentru cea in care pe posturile care revin Opozitiei, conform algoritmului, nu au fost facute nominalizari in debutul sesiunii parlamentare.
    Pe cale de consecinta, TOATE deciziile puterii sunt contestabile in aceasta noua situatie, chiar la Curtea Constitutionala.

    Dupa ce Puterea isi nominalizeaza oamenii in Birourile permanente, Opozitia se poate adresa Cuertii Constitutionale semnalandu-i noua situatie si ilegitimitatea actiunii parlamentare a Puterii.
    Sa se pronunte din nou Curtea Constitutionala asupra acestei NOI situatii.
    Ma indoiesc ca va da castig de cauza Puterii!
    In al doilea rand, nefiind facute nominalizari, apare si problema de legitimitate “morala” a Puterii de a lua decizii.

  15. Cantemir Says:

    Off-topic: E oficial! Romania are numai 19 milioane de locuitori:

    Romania are numai 19 milioane de locuitori!

  16. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu

    Ca să terminăm o dată pentru totdeauna cu “opoziţia care nu poate face nimic în Parlament”, promiteţi că în cazul în care USL va “prinde” majoritatea după alegeri veţi ridica cvorumul de şedinţă în Parlament de la1/2+1 la 2/3+1. Prin acest mod simplu partidele care nu fac parte din coaliţia de guvernare nu mai pot fi ignorate şi nu mai putem vorbi despre o majoritate formală aproape de 50% care să abuzeze de orice se votează sau se petrece în Parlament. Ce spuneţi? Aţi susţine o asemenea soluţie?

  17. olimpiu65 Says:

    Afara cu PNL din alianta cu fsnistii! sa mearga Ponta sa danseze cu MRU si TRU si Franks si toata gasca basista daca vrea colaborare si se da diplomat
    L-a nimerit si pe asta tov Iliescu: ,,carlan fara minte”

  18. simona Says:

    Imi pare rau ca nu mai scrieti atat de des cum o faceati inainte. Referitor la discursul de azi al dl.Ponta din Parlament cred ca gresiti interpretarea. Am votat PNL (Crin Antonescu si Ludovic Orban) si voi vota USL. Cu toate acestea am apreciat azi discursul lui din Parlament. Este mult mai echilibrat si mai calm decat dl.Antonescu. Sa nu va treziti la sondajele dinaintea alegerilor prezidentiale ca Victor Ponta va sta mai bine decat Antonescu.

  19. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu

    Să facem un exerciţiu de sinceritate politică.

    A. USL spune… să-l dăm jos pe Traian Băsescu şi guvernele lui pentru că sistemul lor de a guverna România distruge România.

    B. USL spune că are un plan de redresare a României în interesul cetăţenilor Români. USL urmăreşte să salveze românii şi România şi este scopul declarat al uniunii USL.

    C. Victor Ponta vine şi spune că dacă dl. Ungureanu va avea puncte comune cu ceea ce doreşte USL să facă pentru a salva românii şi România, USL va susţine Guvernul Ungureanu pe aceste proiecte.

    D. Apar nenumărate voci, multe din zona mass-media şi a PNL, care spun că Victor Ponta a coalizat cu “duşmanul” Băsescu şi a “vândut” USL.

    Ce concluzie tragem de aici? Una foarte simplă… TOATE vocile care condamnă că Victor Ponta a spus că susţine planul USL de redresare a României dacă este pus în practică de premierul Ungureanu nu gândesc de fapt că scopul este salvarea României şi românilor, ci îndepărtarea lui Traian Băsescu pentru a veni ei la putere.

    Iată de ce eu, în calitate de român ce aşteaptă ca politica să facă totuşi ceva pentru el şi poporul român, în calitate de român ce aşteaptă ca USL să nu “câştige” în interes propriu alegerile, mi-e greaţă de aceste voci. Dacă numai “câştigarea alegerilor” este scopul celor care îl condamnă astăzi pe Victor Ponta… la ce să lupt să schimb pe Băsescu cu USL?

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/02/de-ce-imi-este-astazi-greata-de.html

    Atenţie mare… cei din Piaţa Universităţii reacţionează tocmai la această modalitate de a face politică.

    Am să urmăresc răspunsul domniei voastre.

  20. silicon_v Says:

    @Bibiotecaru:

    „Ce concluzie tragem de aici? Una foarte simplă… TOATE vocile care condamnă că Victor Ponta a spus că susţine planul USL de redresare a României dacă este pus în practică de premierul Ungureanu nu gândesc de fapt că scopul este salvarea României şi românilor, ci îndepărtarea lui Traian Băsescu pentru a veni ei la putere.”

    Sa inteleg ca pana acum dumnevoastra chiar credeati ca Mos Craciun exista..

  21. Bibliotecaru Says:

    @ silicon_v

    Încep să cred că Moş Crăciun este singura şansă a României.

    Spuneţi domnia voastră, în cine sau ce să mai cred? Cetăţenii refuză să aibă conştiinţă politică astfel încât să conducă ei suveran România, partidele politice nu mai ştiu altceva decât să facă orice pentru a pune mâna pe posturi…

    Eu ce să mai fac, că de emigrat nu pot?

    Am sperat că USL-ul poate conduce la sfârşitul războiului politic care sărăceşte de atâţia ani această ţară. Acum capăt certitudinea că nici o mare parte a USL nu doreşte normalitatea ci tot aceiaşi cale ca şi Traian Băsescu, un război politic care să îndemne cetăţenii să voteze pentru a-l da jos pe Băsescu şi nu pentru o viaţă mai bună.

    Aveţi o soluţie? Desigur, în afară de Moş Crăciun şi Zâna Măseluţă…

    Priviţi la TV. Omul a ajuns pe lună dar nu se pot salva sute de mii de oameni de sub zăpezi. Nu este incredibil? Ieri îl auzeam pe un preşedintele de consiliu judeţean cum se certa cu un prefect pentru că prefectul nu vroia să emită nu ştiu ce hârtie. Era halucinant, oamenii zăceau sub nămeţi şi ei se certau pe hârtia aia. Nu ştiu cine avea dreptate dar pentru ei hârtia aceia era importantă, mai importantă decât cetăţenii. Cei ce nu cred în Moş Crăciun… în ce să mai creadă?

  22. Bibliotecaru Says:

    Iată şi una caldă… Astăzi domnul Antonescu a fost la TV o persoană „ca pe vremuri”, absolut agreabilă. Deci se poate.

  23. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu
    Mai e un pic şi trece o lună de când nu aţi mai postat… 😀

  24. Bibliotecaru Says:

    Hristos a înviat!

  25. Bibliotecaru Says:

    Mult succes în alegeri!

  26. Bibliotecaru Says:

    Crăciun Fericit! Şi să reveniţi, cât mai curând, pe blog.

Lasă un comentariu