Ce cauta motiunea la Curte?

O tara intreaga asteapta cu sufletul la gura judecata Curtii Constitutionale cu privire la motiunea de cenzura. Guvernul ia in calcul demisia daca motiunea va fi declarata constitutionala.

Daca eu nu aberez de tot sau daca nu exista o chichita foarte, foarte incurcata o motiune de cenzura nu are ce sa caute la Curtea Constitutionala. Dupa cum puteti verifica aici, in legea de organizare a Curtii, sau aici, in Constitutie, verdictul de maine va fi respingerea cererii ca inadmisibila.

Si dupa aceea nu mi-as dori ca Guvernul sa demisioneze, pentru ca placerea va fi sporita daca il trantim la vot.

Etichete: , ,

17 răspunsuri to “Ce cauta motiunea la Curte?”

  1. Florin Matei Says:

    Dacă moţiunea va fi declarată constituţională, Guvernul va lua în calcul demisia doar ca să se victimizeze în ochii găgăuţilor. În timpul ăsta, un marinar va interpreta, lăcrimând, cântecul unei sirene… Pe ţărmul îngheţat, pinguinii cu ciocu’ mic şi portocaliu vor aplauda ca altădată, vrăjiţi de versurile compuse de matelot pe vremea când era mus…

  2. diaconescumarius Says:

    Eu raman la parerea ca aceasta motiune poate fi un bumerang. Pentru ca o sa reusiti sa ii victimizati, iar chestiunea cu 322 impotriva poporului suveran va urla pe toate canalele de televiune – labe1tv a dat startul de saptamana trecuta, atunci cand un realizator baiguia nustiuce despre o lovitura de stat 🙂

  3. ion Says:

    Ce-i in mana nu-i minciuna! Daca fac vreo gluma cei de la UDMR sau unii din PSD??? Oricum sa zboare! Si daca isi dau demisia se fac de kko! ce alta explicatie pot da decat ca le-a fost frica de motiune cand demisionezi cu 24 ore inainte de dezbaterea motiunii??? Atentie insa la Camera!! Bombonel interimar le poate aduce voturi! nu exista un alt vicepresedinte?

    • mihaivoicu Says:

      Asta cu Nastase interimar este o mare fumigena lansata de Anastase. Ea decide cine conduce lucrarile camerei cand lipseste presedintele. Poate sa-l puna pe Ioan Oltean de la PD si gata

  4. Diana Tuşa Says:

    Mihai, nu ştiu de ce dar chiar nu îl văd pe Boc demisonând…

  5. Bibliotecaru Says:

    @ Mihai Voicu
    Nu ştiu dacă am dreptate, nu vorbesc decât prin prisma informaţiei minimale auzite la TV, dar părerea mea este următoarea…
    Din primul link, cel către LEGEA Nr.47/1992[*] privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, am reţinut.
    Art.10. – (1) Curtea Constituţională poate fi sesizată în cazurile expres prevăzute de art.146 din Constituţie, republicată, sau de legea sa organică

    Din cel de al doilea link, cel spre constituţie, am reţinut:
    ARTICOLUL 146
    Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
    e) soluţionează
    conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii;

    Şi acum, care ar fi conflictul?
    Tot din Constituţie…
    ARTICOLUL 113 – Motiunea de cenzura
    (4) Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea potrivit articolului 114.

    Discuţia este deci în jurul motivului precedentelor moţiuni de cenzură dacă au fost potrivite articolului 114 sau nu. Eu cel puţin aşa am înţeles toată tărăşenia. Bănuiesc că se poate verifica cu uşurinţă, pentru că, în cazul în care o moţiune este depusă „potrivit articolului 114”, trebuie să aibă specificat acest lucru în preambulul ei. Cred că este singurul lucru pe care trebuie să-l verifice CCR.

  6. olimpiu Says:

    piticul utecila se lauda ca va demisiona cu toti ciracii daca onor curtea va da un verdict defavorabil. oricum dupa ce alta curte, cea de conturi a pus cireasa pe tortul supernesimtitei Ridzi, Boc e sandwich intre Base si prostovanele lui

  7. AURASH Says:

    Iata ca si Curtea Constitutionala a dat verde motiunii.
    Nu va ramane dacat sa-i faceti mici pe cei de la PD,cum de altfel si sunt.

  8. Mihai B Says:

    Eu sunt mai elegant, a incercat un novice din partid sa isi faca si el imagine.Solutia e clara, la ora asta nu e publica dar s-a incercat.
    Guvernul nu isi da demisia.

  9. costi Says:

    Mihai,

    Sper sa nu te superi ca doresc sa mediatizez cat mai mult cazul respectiv, dar stiu ca sunt aici, pe blogul tau, multi oameni care pot face ceva.

    Asadar:

    Sa salvam o viata !

    http://www.ajutorpentruana.info/

    http://www.gandul.info/reportaj/ultimele-9-zile-care-o-mai-pot-salva-pe-anamaria-4980083

  10. Bibliotecaru Says:

    Frumos au întors-o cei de la CCR… Ei au spus că nu se pot referi la constituţionalitatea moţiunii când în discuţie nu era moţiunea ci iniţierea ei.
    🙂
    Poliţe plătite, poliţe…

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2009/10/n-tinut.html

  11. Cepeca Says:

    Mihai ai avut dreptate. Tu (inginerul) da iar Boc (constitutionalistul) nu. Oare ce preda Boc ?

    Acum sa va vad. Sunt cam multe declaratii „in piata” cum ca unii nu ar vrea motiunea trecuta. Astept, la fel ca tine, sa trantiti Guvernul de ratati si nu sa fuga ca lasii.

  12. loredana Says:

    curtea a spus ca motiunea este constitutionala ,asadar sa vedem maine ce va fi?….ziua ghinionului pt pdl,ziua in care va cadea guvernul boc sau doar o zi de 13 ca oricare alta….
    Astept textul cu exprimarea implicarii dvs in proiect.Multumesc anticipat 🙂

  13. maca Says:

    D-nule Voicu tinenti-le o mica lectie de PERESTROIKA, comunistiilor nereformati din PD-L, inclusiv ex-colegului dvs Stolo. Mi-e rusine de ei (ca psd-ist) cand ii vad cu ce idei ies pe piata. Explicatiile cumva despre faptul ca Gorbi a decis reformarea comunismului in ’86.

  14. mihaivoicu Says:

    S-a intamplat exact ce am prezis. Respingerea cererii ca inadmisibila, pe baza lipsei de competenta in domeniu. Dar nu a fost o previziune grea. Previziune grea este in legatura cu votul de maine.

Lasă un comentariu