Întoarcerea la popor fără popor

Nici măcar prin reprezentanți.

Adică. Urmează, începând de mâine, procedura cu privire la angajarea răspunderii guvernului pe Codul Muncii. Nici măcar nu vreau să vorbesc despre absența dezbaterii pe acest subiect. Am mai făcut-o zilele trecute. Au decis să uzeze, de fapt să abuzeze, de procedura constituțională a angajării răspunderii.

Între timp au mai inventat ceva. Izolați de cetățeni, izolați în sondaje, au decis să izoleze și Parlamentul. În contradicție cu prevederile constituționale, membrii puterii din Biroul Permanent al Camerei Deputaților au votat ca ședința camerei să se desfășoare cu ușile închise, urmând să fie permis doar accesul presei, nu și al cetățenilor, oameni cu drepturi negate prin decizia lor.

Puterea sunt ei, poporul tot ei și alții nu contează.

Etichete: , ,

157 răspunsuri to “Întoarcerea la popor fără popor”

  1. Un liberal deja optimist Says:

    Eu zic sa va vedeti de treaba! Daca rumanii sunt interesati de acest cod sa iasa in strada. Daca nu, sa-si vada de treburile lor. Parlamentarii tot de-a lor: Opozitia sa voteze motiunea, Puterea sa stea legata de scaun.

    • Marian Says:

      Dupa ce a oferit Romaniei un guvern de doi lei si cincispe bani, cu jivine de genul Chiuariu, Adomnitei sau Pacuraru, ultimul de profesie onanist,PNL ne ofera un nou candidat, tot onanist, pentru Parlamentul European. Domnul Tudor Ionescu, zis si Tudy, stagiar al europarlamentarului liberal Cristian Busoi, ofera, ca si fostul ministrul al muncii, domnul Paul Pacuraru, orgasme live la cerere. Faptul ca domnul Busoi a facut o treaba buna, pregatind asemenea candidati pentru Parlamentul European, poate fi constatat cu usurinta urmarind filmuletul care face deliciul presei si audientei in aceste zile.
      Votati cu incredere PNL, partidul cu cele mai pregatite cadre in toate domeniile si gata sa va satisfaca toate dorintele, oricare ar fi ele!
      Mi-e scarba!

  2. transildania Says:

    Inca din ziua in care domnul Sobaru s-a aruncat de la balcon mi-a fost extrem de clar ca vor folosi acest eveniment ca pretext pentru a ingradi in mod ilegal si neconstitutional accesul publicului la sedintele parlamentului. Sunt atat de previzibili…
    Culmea este ca domnul Sobaru nu facea parte din public, era in parlament ca reprezentant al presei!!! De aici se vede ca motivul „securitatii” este absolut mincinos.
    A propos, cand va raspunde parlamentarii Anastase si Voinescu pentru fraudarea voturilor?

  3. luc Says:

    Dle Voicu,
    pe mai multe fluxuri de stiri a aparut declaratia secretarului Camerei,dl Mircovici,care spune ca decizia Biroului Permanent a fost luata in unanimitate.Dvs spuneti ca „…membrii puterii din Biroul Permanent al Camerei Deputaților au votat ca ședința camerei să se desfășoare cu usile inchise „.
    Lamuriti aceasta dilema:ori „unanimitate”,ori „membrii Puterii” ? Sper ca explicatia unanimitatii nu o constituie faptul ca dvs,opozitia,ati parasit sedinta de Birou in momentul votului.
    Nu ca n-ati avea antecedente in genul asta de manifestari politice…

  4. Catalin Ene Says:

    Din pacate stirea asta nu ma mai mira.De fapt pot spune ca nu ma mai mira nimic din decizile absolut aberante ale celor de la putere.

  5. olimpiu Says:

    de ce ar veni ,,poporul” in parlament cand liderii opozitiei oracaie zilnic ca nu au sperante in reusita motiunii?? Anastase&comp sunt doar prosti cu acte in regula daca ne luam dupa actiunile lor

  6. Roxana Iordache Says:

    Dragă Mihai, comentariul tău este ca şi cum l-am face noi. Adică, în condiţiile în care nu puteţi face chiar nimic pe cale legală – pe care puterea în acelaşi timp o calcă în picioare – de ce nu-i lăsaţi să fie Marea Adunare Naţională?

    Eu înţeleg că nu v-ar conveni să renunţaţi la avantajele poziţiei comode pe care v-o dă opoziţia parlamentară, dar măcar fiţi combativi din gură, că până şi asta aţi abandonat! Aţi devenit defetişti ca oile nenăzdrăvane mioritice.

    No offense! În ce priveşte tandemul Crin-Ponta, n-am cum să-i contrazic pe cei care îl numesc comic. Crin a ajuns o autoparodie a ceea ce era, (a)pare blazat şi inhibat de propria-i jenă faţă de o companie ridicolă ca a lui Ponta.

    Voi puteţi continua să vă iluzionaţi că ei sunt izolaţi şi că temperatura în sondaje va continua să urce pentru voi cu atât mai mult ci cât vine primăvara, dar cred că din păcate vă înşelaţi: în detrimentul nostru, al alegătorilor voştri.

    Te-ai gândit că în realitate cei izolaţi nu sunt ei – pentru că deţin absolut toate pârghiile puterii şi le folosesc absolut cum vor -, ci că de fapt pe voi vă ţin în carantină, în acelaşi ţarc cu liderii sindicali?

    Vor mitui populaţia, vor manipula, progresiv, sondajele, vor fura masiv şi vor câştiga din nou. Iar faptul că indolenţa voastră a făcut să nu fie anchetată frauda de la prezidenţiale a creat precedentul lamentabil pentru opoziţia actuală.

    De fapt, în ce sens sunteţi voi, opoziţie? Mai degrabă vă opuneţi voinţei noastre de a da jos regimul ticălos. Am impresia că şi voi sunteţi la fel de izolaţi de oameni ca şi puterea, habar n-aveţi în ce hal se trăieşte. Sau se (sub)supravieţuieşte.

    Ieşiţi în stradă!

  7. OPOZIŢIA, IEŞIŢI AFARĂ DIN MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ! « Welcome to Roxania Says:

    […] adresez opoziţiei parlamentare următoare scrisoare deschisă, pe care am postat-o parţial şi pe blogul lui Mihai Voicu, mesaj faţă de articolul lui referitor la situaţia de azi din Parlament şi […]

  8. Blogatu Says:

    Cred ca toti oamenii care vor intr-adevar sa traiasca bine trebuie sa urmareasca acest clip, in care explicati motivul crearii USL: http://blogatu.ro/2011/03/mihai-voicu-despre-usl.html

  9. Mihai Sr. Says:

    Draga d-le Mihai Voicu,
    As putea fi de acord ca „Puterea sunt ei”, dar poporul nu sunt ei și asta chiar conteaza.
    Nu este necesar sa „iasa romanii in strada”, dupa cum spune Un liberal deja optimist. Nu se poate face cate o revolutie in fiecare saptamana.
    Mai degraba cred ca fiecare abuz facut de guvern trebue taxat, dar asta numai dupa ce se „lucreaza” mai bine in mediul in care se voteaza.
    Cum de nu reusiti sa convingeti pe nimeni dintre cei care ar trebui sa fie alaturi de noi ? PNL nu are nici-un argument ? nu mai exista nimeni cu constiinta ?
    Nu vreau sa cred ca suntem pierduti de tot.

  10. octaaa Says:

    Faceti ceva sa nu se aplice acest nou Cod al Muncii!

    • Un liberal deja optimist Says:

      Daca nu va trece motiunea se va aplica ,asa stupid cum e!Vae victis!

      • luc Says:

        Liberalul,
        stupid,stupid,culmea este ca asa-zisa varianta USL de Cod depusa la Parlament este identica in proportie de 90% cu varianta guvernului.Diferentele apar la contractul colectiv de munca si rolul si importanta liderilor de sindicat.Oare de cand au devenit liberalii atat de interesati de soarta liderilor de sindicat? Nu vi se pare straniu?

  11. Alex Valahul Says:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-voiculescu-a-colaborat-cu-securitatea-923632.html

    • Cetateanul Popescu Says:

      Hmm… mda… uite ca Voiculescu a fost informator, conform justitiei din Romania. Asa; si? Unde-i relevanta stirii? Intr-o tara condusa de un posibil (foarte probabil) fost ofiter Secu, intr-o tara condusa de infractoarea Roberta Anastase, intr-o caricatura de tara care are o caricatura pe post de prim-ministru, ca sa te entuziasmezi de o asa stire trebuie sa fii idealist pierdut… sau idiot.

      Ahh, scuze: la cat de portocaliu esti e imposibil sa fii idealist, am uitat…

      • Alex Valahul Says:

        cetatene,
        voiculescu a fost informator, si asta era clar de mult timp. acum s-a pus doar stampila finala. ce e interesant aici :
        Mona Musca exclusa din PNL pt mult mai putin si terfelita de Antonescu rau de tot. adica nu admitem turnatori in PNL, dar ne inhaitam cu cei din afara PNL, pt un scaun la antene (pe care l-ar fi avut oricum si fara semnaturi).
        daca voiculescu era verisoru’ tau si te turna la securitate, tot asa de mult iti placea de el ?
        idealisi si irealisti sunt cei care cred ca acest compromis jalnic e moral si benefic pt pnl. idioti sunt cei care, pe deasupra, arunca cu laturi cand incearca sa argumenteze ceva.

  12. octa Says:

    @Luc, departe de mine de a-mi dori ca liderii de sindicat sa dobandeasca putere si mai mare. Mai ales ca nu stiu cum naiba…dar in Romania si liderii de sindicat sunt numai smecheri. Numai profitori!

    Dar de-aici pana la a aduce salariatul roman la conditiile din secolul XIX e cale lunga.

    Eu unul nu sustin deloc noul Cod al Muncii!

  13. octaaa Says:

    @Luc, departe de mine de a-mi dori ca liderii de sindicat sa dobandeasca putere si mai mare. Mai ales ca nu stiu cum naiba…dar in Romania si liderii de sindicat sunt numai smecheri. Numai profitori!

    Dar de-aici pana la a aduce salariatul roman la conditiile din secolul XIX e cale lunga.

    Eu unul nu sustin deloc noul Cod al Muncii!!!

    • Un liberal deja optimist Says:

      Daca imi aduc aminte, dumneavoastra sustineati toate masurile aberante ale acestui regim:salarizarea unitara, taierea pensiilor,legea educatiei, disponibilizarea bugetarilor. Iata ca acum acest regim odios are curajul sa scoata acest cod al muncii.Ii va afecta pe toti, inclusiv pe sustinatorii regimului. Se intampla exact ca pe timpul lui Stalin si Hitler. Lasitatea popoarelor naste monstri!

  14. Spiridus Says:

    Despre colega Dvs. Adriana Saftoiu, de pe http://www.ziare.com:
    La fel de vehementa s-a aratat Adriana Saftoiu. „Daca decizii luate in prezent determina liderii PNL sa spuna ca trecutul nu conteaza, nu e decat o forma de lasitate si atata tot ! …Discursul liberal de pana acum, despre revolutia bunului simt, despre curatirea clasei politice, despre verticalitate, despre lupta impotriva fostilor colaboratori ai Securitatii, despre alte puncte tari, care apartineau PNL-ului… ne va fi foarte greu de acum incolo sa mai sustinem toate aceste nevoi ale clasei politice”, a declarat deputatul PNL Adriana Saftoiu la RFI.

    Intrebare: AS isi recunoaste trecutul in intregime? De ex., perioada petrecuta alaturi de Basescu, relatiile de atunci cu unele ziare ostile liberalilor etc.etc etc.?
    Daca raspunsul este da, astept retragerea…
    Daca nu, e inca o dovada de ipocrizie…

  15. astralro Says:

    porumbacu + felix , dovada decaderii acestui partid „anticomunist” un partid plin de oportunisti , mafioti si gunoaie securiste , asta va pune capac „stimabililor liberali” .

    • Cetateanul Popescu Says:

      Stii ce? Ai perfecta dreptate. Nu-i nimic de capul liberalilor astora. Asa ca poti sa-i lasi linistiti in mocirla lor si sa te tii departe de ei, inclusiv de blogul asta. Ai face un mare bine multor oameni.

      Oops! Am uitat: daca faci asta nu-ti mai iei plata cu ora. Scuze. Ramai aici, nu-mi permit sa am pe constiinta un muritor de foame intr-o Romanie prospera, libera de informatori, condusa luminat de o gasca… pardon, o echipa care a salvat sarea si Posta de hraparetile maini hulpave ale unor nemernici care nu stiu decat sa faca afaceri prospere… nu ca Videanu, cu marmura lasata mostenire de strabunii lui, ca Berceanu, maaare om de afaceri pe piata libera a Metrorex sau ca absolventa facultatii de „vanzari anterioare”…

  16. Cetateanul Popescu Says:

    Valahule,

    mie personal mi se pare o pozitie schizofrenica (sau macar puternic schizogena) sa vii aici sa te lamentezi ca vezi Doamne Voiculescu a fost informator (fara a mai discuta fondul, sentinta, motivarea ei etc) dupa ce te-ai afisat pro-basist, in conditiile in care partea pe care o sustii este condusa (formal, informal, nu mai conteaza) de un om care a ocupat o functie de raspundere in afara Romaniei (lucru care, daca nu stii afli acum, pe vremea aia insemna nu colaborare, ci apartenenta la servicii). „Rade ciob de oala sparta”, cum zice romanul.

    Cei care se pricep la tehnici de manipulare numesc tehnica asta a ta „dublu standard”: daca e vorba de Base e de bine, daca e vorba de altcineva e de rau, chit ca situatiile intra in aceeasi categorie.

    Asa ca las-o mai moale cu moralitatea asta de parada: dintre doi rai (Base si Voiculescu), daca e sa aleg – si Base m-a pus sa aleg, el fiind la baza schizofreniei societatii romanesti actuale – il aleg pe Voiculescu: macar el a construit un trust care produce, nu si-a tras ilegal casa daca tot ajunsese primar. Nu inseamna ca-mi place neaparat omul in cauza; dar prefer un ticalos care construieste, unuia care mi-a demonstrat ca e capabil doar sa distruga.

    In plus, mai exista si notiunea de „autoritate morala”: ca sa poti critica cu succes trebuie sa fii macar la fel de bun. Or, „Base” (si mai oricare dintre sustinatorii lui publici, inclusiv tu) si „bun” nu au ce cauta in aceeasi propozitie.

    • Alex Valahul Says:

      cetatene,

      nu m-am lamentat, am constatat pur si simplu ca voiculescu este un informator dovedit de toate tribunalele posibile din Romania. chestie care au inceput s-o zica din ce in ce mai multi liberali.

      iar dublul standard l-a aplicat (din pacate !) conducerea PNL : o dau in suturi afara pe mona, se pupa cu voiculescu.

      basescu o fi dat cu subsemnatul la securitate (cam intra in atributiile de servici cand lucrai pe afara sa dai rapoarte) dar cel putin pana acum nu sunt probe ca si-ar fi turnat verisorii sau pe alti apropiati (cum a facut cu sarg Felix !). si are suficienti dusmani care ar fi putut gasi probe pana acum, mai ales cand era in opozitie.
      Cat priveste trustul lu’ Felix : o trupa de clovni isterici, falsi, mincinosi, experti in tehnici de manipulare. nu-ti depui CV-ul ? te-ai incadra bine intre Badea si Ciutacu.

      numai bine, tinem legatura !

      • Un liberal deja optimist Says:

        Buun! Si de ce naiba ma intereseaza pe mine Felix Motanul?Imi fura ciorba, painea de pe masa?In schimb basescul ala al tau a furat painea de la gura poporului roman, impreuna cu isarescu. De aia 73% din rezerva BNR este compusa din titlturi fara nici-o valoare. D’aia a trebuit sa taie pensiile si salariile, sa mareasca taxele si impozitele. Sa mori cu ei de gat!

    • cmike Says:

      Am trait sa citesc si o asa mare gugumanie (ca sa nu-i spun prostie):” il aleg pe Voiculescu: macar el a construit un trust care produce, nu si-a tras ilegal casa daca tot ajunsese primar” De unde oare si-o fi tras voiculescu trustul nu mai are importanta nu-i asa ? Crescent, IC.Dunarea nu inseamna nimic pentru tine nu-i asa. Fa o documentare prima data si dupa aia poti sa scrii cate prostii vrei. Noi vom intelege de ce le scrii.

  17. Jon Says:

    Alex Valahul,
    1. Pari un om inteligent, așa că te invit să citești care este verdictul Curții, unde o să vezi că acuzațiile cu verișoare, unchi, mătușe, cumetri, au fost respinse.
    2. Mihai Voicu, ca vice președinte al PNL a propus deja excluderea lui Voiculescu din Partidul Național Liberal, din PSD și din PC. Nu e oficial, dar poți să mă crezi pe cuvânt.
    3. Clovnii aceia despre care spui au adus corupția și criza în România. Au adus și comuniștii la putere.

    P.S.: d-abia aștept să vină Băsescu la putere, să vezi atunci ce bine o s-o ducem!

  18. luc Says:

    @liberalul,
    eu te cred cand spui ca nu te intereseaza prea mult Felix.Chiar si motivatia mi se pare temeinica:nu-ti fura nici ciorba,nici painea de pe masa.Ca tine gandesc multi alti comilitoni.
    Eu nu inteleg insa de ce-l intereseaza atat de mult pe Crin persoana lui Felix.L-am auzit azi spunand ca va continua nestingherit colaborarea cu Felix.Scut si pavaza pentru Felix…
    Dupa parerea mea,Crin a luat-o razna complet.Treziti-l.

    • Un liberal deja optimist Says:

      Imi este absolut indiferent ce gandeste Crin. Nu Crin imi plateste facturile. El poate doar sa resusciteze acest popor umilit de basescu si toate zdrentele lui. Eu spun ce spun din punct de vedere al cetateanului care munceste 24/24 sa plateasca taxe si impozite unui stat mafiot condus de basescu&isarescu. De aceasta cauza ma doare in pix de dosarele lui Voiculesu si Vantu.

  19. cmike Says:

    Daca decizia ICCJ n-are nici o legatura cu voi, inseamna ca sunteti complet rupti de orice contact cu realitatea. Dormiti, dormiti , dar trezirea va fi un dus rece ca gheata. Probabil asta va doriti !

  20. Bibliotecaru Says:

    Domnul Lăzăroiu a spus:

    Deci, cine reuseste sa echilibreze intr-o perioada atat de scurta bugetul nu cred ca ar trebui sa-si dea demisia din partid, ar trebui sa fie declarat erou, dupa parerea mea, pentru ca asta s-a intamplat, cu sacrificii mari.

    In special premierul, partidul nu a fost tocmai solidar cu premierul in privinta asta, dar premierul si presedintele au tras tot poporul dupa ei, cu forta, pentru ca oamenii au fost nemultumiti, nu vroiau sa inteleaga.

    Curat democraţie!

  21. octaaa Says:

    @Un liberal deja optimist , eu nu am sustinut niciodata guvernul. Cum de altfel n-am sustinut niciodata un guvern. Si cum probabil nu voi fi niciodata sustinatorul neconditionat al vreunui guvern.

    Sustin sau combat diferite masuri, diferite fapte, diferite decizii.

    Sa le luam pe rand.
    Eu unul sustin(chiar anticipam cu f.mult timp inainte de a se discuta despre asa ceva, iar lucrul asta se poate vedea pe blogul meu) majorarea TVA-ului de foarte mult timp. Din 2 motive :
    1 – Discrepanta foarte mare dintre productie si consum
    2 – As fi aplicat un mix de politici economice : as fi crescut TVA-ul cat mai mult concomitent cu scaderea impozitarii muncii. Astfel, efectul asupra bugetului ar fi fost nul; dar s-ar fi incurajat productia! Pe de alta parte ar fi fost total in favoarea celor care practica o munca cinstita, nu la negru sau a hotilor.

    Am sustinut scaderea numarului de bugetari, e adevarat. Sustin si acum acelasi lucru. Atentie, cand spun bugetari, nu ma refer la medici si profesori. Ci in special la functionari publici(mai ales a celor din administratia locala). Din 2004 pana in 2009, numarul bugetarilor a crescut(fara a se vedea servicii mai bune din partea lor) cu 3-400.000. E enorm!
    Ori toti acestia ne-au creat un deficit bugetar suplimentar. Deficit care se adauga an de an datoriei publice. Datorie in continua crestere…si care va fi din ce in ce mai greu de finantat.
    Si partea cea mai proasta e ca acesti bugetari au fost angajati pe banda rulanta atunci cand foarte probabil si-ar fi gasit de munca in sistemul privat. Acum insa, cand vor fi disponibilizati…slabe sanse sa isi mai gaseasca. Asadar, a fost o masura total prociclica.

    Am sustinut scaderea salariilor, e adevar. Pai cat timp sectorul privat se restructura groaznic din cauza crizei..bugetarii n-aveau nici o problema. Ei bine, acum au o problema foarte mare! Ba chiar prea mare!

    Am sustinut scaderea pensiilor. Si crede-ma, daca pensionarii ar fi fost „sanctionati” asa cum am spus-o eu, astazi ar fi trait mai bine. Nominal lor nu li s-a scazut pensia deloc. Insa inflatia f.mare a ultimului an le-a scazut cu mult venitul real. Ba mai mult, impozitarea suplimentara a lor le-a adus un minus si mai mare.
    Deja acum e prea mult!
    Totusi sunt inca categorii de pensionari super-privilegiati carora mi s-ar parea normal sa le scada pensia.

    In privinta salarizarii unitare, nu m-am pronuntat niciodata. Conceptul mi se pare frumos. Grilele insa sunt de discutat. Dar ca si concept, mi se pare unul bun.

    Despre legea educatiei – nu-mi amintesc vreodata sa fi spus ca o sustin. Sincer nici nu cunosc prea bine problema ca sa ma pot pronunta… Asa ca 100% nu am spus vreodata nici ca o sustin, nici ca nu o sustin.

    In privinta Codului Muncii…il combat! Salariatul roman(si atentie, Romania are o problema foarte mare cu numarul mic de salariati) ar deveni un fel scalv(ma rog exagerez un pic). Dar ar deveni un fel de taran clacas de acum 200 de ani…
    Ceea ce e inadmisibil pentru secolul XXI.

    PS : Niciodata, dar niciodata nu am spus ca imi place actualul guvern! Mereu am spus ca membri sai au o calitate intelectuala si morala cel putin indoielnica. Dar acelasi lucru este valabil si pentru guvernul Boc I(cu tot cu PSD) si pentru guvernul Tariceanu(cu sau fara PD).

  22. Un liberal deja optimist Says:

    @Octaaa,
    Toate masurile luate de actuala Putere au avut un impact major in prabusirea economiei si in scaderea calitatii prestatiilor sociale. Faptul ca teoreticieni ca dumneavoastra au invadat spatiul public sustindu-le a dat curaj Puterii sa vina si cu aceasta mizerie de cod al muncii.El este expresia unui stat mafiot care slujeste interese mafiote.Daca ati fost vreodata angajator onest si competent, presupun ca in cateva ore sau maximum cateva zile ati fi putut decide daca un candidat la un job disponibil este corespunzator sau nu. In ce-i priveste pe bugetari, Puterea vrea sa scape de cei incomozi, fara bataie de cap si sa angajeze in loc lipitorii lor de afise. Aud ca si institutiile de siguranta nationala au inceput practica paguboasa a angajarii pe filiera indirecta(lipitorii de afise), in locul filierii directe (oameni dedicati meseriei lor).Oricum, nu v-as dori sa apelati la servicii medicale, educationale si de siguranta in Romania portocalie. Cautati surse alternative!

  23. Ajentu 007 Says:

    Popescule,
    De când faci pe comentatori idioţi? Ultima oară când am trecut pe aici păreai dus la Biserică. Te-a zăpăcit verdictul lui Voiculescu? Cât despre ce-a construit, cum a construit şi cu ce a construit varanul-turnător, s-avem pardon!
    În capitalismul ăsta de două parale el şi ceilalţi ca el au furat la început startul iar acum duc în derizoriu expresii ca acces liber la informaţii, concurenţă reală, libertatea pieţei. Au făcut şi fac trafic de influenţă şi şantaj. În linii mari cam pe asta se bazează „construcţia” lui. Ori credeai că Sereş, angajatul lui, fostul ministru al Economiei, a fost vreo somitate în materie?
    Vă văd pe-aici ce tare vă mai daţi cu curul de pământ să-l faceţi pe Voiculescu frecventabil… Păi asta e menirea unui partid liberal? Să ajungă să spele toţi turnătorii? Sunteţi de la Nufărul?Este ruşinos şi dizgraţios.
    Mai e o chestie… Frecvenţa cu care cad liberalii între scaune de la o vreme nu mai lasă timp nici la replieri şi nici la atacuri deştepte. Aud ca un laitmotiv numai:” Lasă că şi Băsescu…”Extraordinar de deştept. La toate problemele reale pe care le are PNL-ul ( că nu mă interesează acum PSD-ul) răspunsul ce necesită minim de efort este: ” Lasă că şi Băsescu…” Atunci, mă întreb, ce pregăteşte opoziţia, un alt fel de Băsescu?

    • Cetateanul Popescu Says:

      Ajentule,

      nu prea-s eu dus la biserica, asa-i, dar ma sfortez sa pastrez un ton cat de cat civilizat, de obicei. Numai ca ma enerveaza curvele care-si dau aere de domnisoare si care ma iau de prost.

      Nu e Voiculesacu frecventabil? Hmm… cine decide? Cine se erijeaza in arbitru al moralitatii? Oamenii care au pretentia sa imi spuna mie ce si cum sa gandesc, pe cine sa frecventez si pe cine nu ma umplu de nervi. A mai facut-o unul in Romania si a sfarsit la Targoviste.

      Argumentele celui cu care intrasem in polemica (si pe care il cred in continuare idiot, nu nativ ci by design) ar fi mers, poate, daca ne-am fi intalnit prima data aici, la aceasta postare. Dar noi ne cunoastem bine. Si, dupa ce-l sustii pe cel mai puturois, mizerabil, manelist, distrugator presedinte al tarii, sa te dai cu curu’de pamant ca Voiculescu asa si pe dincolo, in conditiile in care tara asta s-a dus dracului prin contributia directa si decisiva a celui pe care-l sustii, mi se pare dovada de obraz de cherestea, nesimtire programatica si mizerie morala de nesuportat. Mind you, nu optiunea politica a sa ma enerveaza (e liber sa isi aleaga ce cale de distrugere pofteste), ci faptul ca trece sub tacere catastrofa adusa Romaniei de basescul sau, pentru a se izmeni despre Voiculescu cu mofturi de domnisoara batrana prinsa cu chilotii in vine in parcul central.

      Pozitia lui – si a ta – ar fi acceptabila si ar merita o discutie intr-o tara normala. Romania nu e normala datorita in mod direct si decisiv alesului vostru. Ca atare, nu accept ca unii ca el sa se dea mari moralisti cand ar avea nevoie de hartie igienica pe post de servetel.

      Pe langa Basescu, Voiculescu e copil nevinovat, chiar daca ar fi facut ce ziceti voi c-a facut. Primordial, dupa mine, e ca basescu sa se duca rapid la tomberonul istoriei, si pentru asta aproape orice e acceptabil. Dupa, avem timp sa ne lamentam si pe subiecte de morala. Maquisarzii acceptau orice ajutor cat Franta era sub ocupatie (si asta nu inseamna ca m-as da maquisard, era doar o comparatie). Morala a venit dupa-aia.

      Cand ai la conducere un om care te condamna la foame, prima grija e sa scapi de el. Te ingrijoprezi dupa-aia daca langa tine a luptat o curva sau o doamna de familie buna.

      Cat despre astralro, euglena asta nu merita nici macar scuipata. At fi o risipa de resurse.

      • Alex Valahul Says:

        mda, postasem si eu un link si ai tabarat pe mine cu tot arsenalul de venin din dotare. ura ti-a cam intunecat ratiunea.
        zic sa iei o pauza de la Antena 3, ca se pare ca „iti cauzeaza”. plimba-te prin natura, mai respira si tu un aer curat; chiar sper sa te linistesti psihic.

  24. astralro Says:

    nu vedeti ca sunteti niste idioti ???????????????

    • mecanicu-L Says:

      De unde dracu are ma Zmeus atatia bani ca sa va plateasca sa mancati atata rahat? De ce nu va uitai la voi in curte pinguinilor si pe urma sa vorbiti despre altii? Treceti la munca bai pinguinilor, lasati barfa, … o sa scoateti tara din criza la pastele cailor, sau la puli-vara!

  25. isabel_allende Says:

    @ Pentru Roxana Iordache: ai facut o analiza foarte pertinenta referitor la starea actuala a Opzitie in general si a PNL in special. Sunt de acord cu ea, mai putin cu faza iesitului in strada in forma in care cred eu ca tu o intelegi. PNL ar trebui sa „iasa in strada” nu in forma marsurilor sau mitingurilor de protest, ci in forma unor actiuni pe care sa le gandeasca si sa le promoveze consecvent : actiuni de sensibilzare cu privire la subiecte imoprtante si arzatoare, un soi de „awareness rising” facut de zile pe an pe teme majore atat generale, cat si punctuale: modernizarea Ro (cum, in ce interval de timp, cu ce mijloace), schimbarea sistemului de asigurrai de sanatate, dezvoltarea agriculturii, etc. In loc sa faca acest lucru, care trebuie sa mearga in paralel cu dezvoltarea structurii de partid in teritoriu(cat mai multe filiale) , se „balteste” asa, intr-o blazare generala, si se bifeaza mersul pe la tv, scrisul pe blog , suetele de partid unde, cel mai probabil, deja se fac viitoarele guverne cu tot cu componenta lor (plus eventual some black lists cu nume din actuala putere), si…. cam atat. Bine, politicienii din Ro nu au excelat niciodata nici in viziune, nici in harnicie, nici in onestitate, si nici in determinarea de a promova „binele public” (cel personl, da, oh), dar acum mi se pare ca exista o mediocritate acuta referitor la criteriile enuntate mai sus. Ca sa nu mai vorbim de educatia destul de precara, nu e nici unul format si scolit la o mare universitate, de unde si incapacittaea de a isi da seama ce se petrece in juruil lor si de a formula viziuni, totodata.
    Ca sa sumarizez, situatia va continua exact asa cum este acum, pana la alegeri: delasare, blazare, mai o motiune, mai un tv, mai o critica de partid, in ideea ca alegerile de la anul o „sa-i sanctioneze” pe ceillati (care au toate parghiile, btw).
    Daca cineva se simte ofensat de randurile de mai sus, precizez ca scopul nu a fost sa critic, ci doar sa „radiografiez”.

    • Un liberal deja optimist Says:

      Analiza pertinenta!Totusi, trebuie iesit in strada. Pana la urma e o forma de protest democratica.

      • isabel_allende Says:

        Ok, iesiti in strada dar ori acest lucru se face 365 de zile pe an si este insotit de proiecte (altfel, critica puterii fara solutii e neproductiva), ori se face o mobilizare mare, generala, pentru ca, in cazul unor adunari destul de firave, cum au fost cele organizate de sindicate, se va pierde din credibilitate-de genul „nu snt in stare”. De aceea cred ca „iesitul in strada” timp de 365 de zile (in sens metaforic, adica o prezenta continua) , prezenta in mijlocul comunitatilor, al oamenilor, venind cu proiecte concrete, nu e doar utila, dar si necesara.
        Si mi-as dori sa vad discutii pe proiecte, cu argumente, nu aceeasi „vorbarie de vorbe” pe chestiuni complet nerelevante. Spre ex, de ce PNL nu a facut o conferinta de presa si nu a dat mesaje ca sa le dea peste bot celor care clameaza, fara sa aiba macar habar despre ce este vorba, ca a apara „acqui-urile” (nu stiu termenul in roamana, sa le spunem „castigurile”) sociale, inseamna sa fii de stanga si/sau sa incurajezi nemunca? Asta apropos de Codul Muncii. Raspunsul ar fi trebuit sa fie, pentru toti acesti ignoranti (99,99 la suta) trimiterea la „embedded liberalism”, teoretizat de Ruggie inainte de anii 40, in „The Great Transformation”, si care a inspirat cele mai muilte politici la nivel european si national dupa al doilea Razboi Mondial, cand Europa a cunoscut perioada de crestere neantrerupta, „cei treizeci de ani gloriosi”, cum mai este numita. Deci, ce spune Ruggie? -ca(virgula) capitalismul se dezvolta mai bine daca le dai oamenilor cate ceva din „fructele” sale, gen conditii de munca mai bune, de trai, etc., si caest lucru nu in scop samaritean, ci pt a preveni revoltele, altfel, masele se vor revolta (tvezi ce se intampla acum in lume). A venit apoi curentul neo-liberal in anii ’70, cu Scoala de la Chicago (Friedman &co) si , beneficiind de sprijinul american, a implantat deregularizarea completa, extrenalizarea serviciilor, retragerea copleta a statului in America de Sud si Latina: Chile, Argentina, Bolivia. Rezultatul? Dezastru complet, in ciuda propagandei care spune altceva (gen economia Chile a crescut, compelt fals)
        In fine, ideea este ca unora chiar din interiorul PNL (persoana importanta) , care clameaza ca ei sunt „liberali autentici” si ca PNL vireaza spre stanga , si alte prostii gen Codul Munncii, ar trebui sa li se raspunda cu argumente pertinente, nu neaparat stinntifice, dar fundamentate teroretic, ce ar ajuta si la pozitionarea teoretica (fara de care nici un partid modern nu poate exista).

  26. Un liberal deja optimist Says:

    Din pacate, clasa politica romaneasca a produs putine proiecte din proprie initiativa. Cele care s-au intamplat, de fapt au fost impuse de conjucturi politice externe:mica si marea unire, independenta, comunismul, NATO si UE.Cele proprii au inceput idealist si s-au finalizat in coada de peste:”prin noi insine” a batranului Brateanu, reforma agrara de dupa primul razboi mondial.Proiectul lui Tariceanu („a saptea putere in Europa”) s-a incheiat printr-o dictatura portocalie devastatoare. Cred ca din acest motiv nici n-au romanii apetit de iesit in strada:tot spera ca-i va salva o noua conjuctura externa.

  27. astralro Says:

    Ba da numai panarame comenteaza aici ?
    felix e bun .
    porumbacu e bun .
    nastase e bun .
    iliescu e bun .
    Numai BASESCU nu e bun , de ce ??????????????

    • Cetateanul Popescu Says:

      De dragul conversatiei (si nu pentru ca mi-as face iluzii ca se prinde ceva de tine), hai sa-ti explic de ce oricare dintre cei enumerati de tine e infinit mai bun decat basescu. Pentru ca:
      – e tratat cu dispret in lume, implicit intreaga Romanie e tratata cu dispret
      – pentru ne-a facut de istorie in Europa si toti liferii UE il scuipa
      – pentru ca a preferat sa duca tara in haos decat sa-si piarda din putere
      – pentru ca e gata sa asmuta roman contra roman pentru a ramane la putere
      – pentru ca nu are scrupule si mai degraba ar scufunda tara odata cu el decat sa recunoasca cand greseste
      – pentru ca il tine pe limbricul de boc la Guvern si duce tara la dracu’
      – pentru ca l-a preferat pe boc lui Johannis (care a fost decorat in Germania de catre Angela Merkel)
      – pentru ca face rau, stie ca face rau si i se rupe de tot restul, atata vreme cat e poate sa ramana la putere
      – pentru ca e meschin, prost facut gramada pentru postul pe care il ocupa, incompetent si arogant
      – pentru ca umplut clasa politica, si asa destul de manjita, cu pitipoance si parasute penale

      As mai putea adauga inca multe alte motive pentru care (Ajentule, s-aude? Mai slabeste-ma cu Antenele! Spre deosebire de tine, eyu sunt capabil sa gandesc cu capul meu) inca din 2005, de cand am incercat sa inteleg razgandirile lui Tariceanu, il dispretuiesc pe fostul activist / ofiter acoiperit ajuns azi in varful gramezii. Mi-e teama ca, in cazul tau, am comis un caz de „margaritas ante porcos”, dar…

      Si inca o chestie: faptul ca folosesti pentru Crin porecla lansata de idolul tau de mucava fara probe, fara nimic la sustinere, te califica pe tine fie drept naiv, fie drept ticalos de ultima speta. Eu, unul, nu te cred naiv.

  28. Un liberal deja optimist Says:

    @Cetateanu Popescu,
    Lasati-i in dumnezeul lor!Nu vedeti ca sunt disperati?Ca si basescu si bok!

    • Cetateanul Popescu Says:

      Optimistule,

      hai sa-ti apun o chestie: Mihai Voicu a cazut, la el pe blog, in capcana clasica a celor cu miez democratic: permite viermilor slinosi sa-i sufoce si sa-i ucida democratia prin utilizarea mecanismelor democratice inpotriva democratiei insesi. Nu uita, si Hitler si Mussolini au ajuns la putere in mod democratic.

      Sobolanii astia, lasati de capul lor, pot ucide blogul asta. Democratia se bazeaza pe respect reciproc, bun-simt, toleranta si incredere. Limacsii astia nu au de nici unele; nu au nimic in afara urii primare si a dorintei de a distruge tot ce nu li se supune fara cracnire.

      In aceste conditii, daca Mihai nu o face, va trebui ca noi, ceilalti comentatori, sa-i impiedicam pe slinosi sa umple blogul asta de bale. Pentru ca astfel noi pierdem un loc de adunare si schimb de idei, iar ei castiga.

  29. Un liberal deja optimist Says:

    @Cetatene Popoescu,
    Pai bietul Mihai Voicu ce sa faca si el? Mai apare pe la TV plictisit, mai scrie pe blog din luna in luna..O fi si el indragostit, o avea vreun proiect secret ca nu-l pricepe nimeni. Pana la urma asa se intampla la toti.. Dar ideea liberala trebuie tinuta de careva. Chit ca ne mai injura handicapatii de portocalii.Ca veni vorba..sunteti din Bucuresti?

    • Cetateanul Popescu Says:

      Nope, optimistule, nu-s capitalist 😉 Dar la nevoie, cativa km acolo nu conteaza…

      • Un liberal deja optimist Says:

        Va intrebam deoarece pe blogul Maestrului Vosganian se pune de un proiect interesant. Intalnirea ar fi sambata, la 12 a.m. ,la o cafenea de pe langa Hanul lui Manuc. Sigur , nu sa se infiinteze un alt partid liberal, ci asa ,o intalnire informala cu toti muschiulosii liberali. Sa vedem si noi cine iese la suprafata de dupa taste. V-ati baga la asa experienta?Poate confirma prezenta si Mihai Voicu, gazda noastra….

    • Ajentu 007 Says:

      „Ideea liberala”!?
      Ma uit la dreapta…nimic; ma uit la centru…nimic;in fata,in spate…NIMIC!
      Unde sa caut, bre, ideea aia?La stanga?!

      • Cetateanul Popescu Says:

        Lasa, ajentule, nu te mai obosi… du-te de lauda pe cin’ trebuie laudat si lasa-ne pe noi sa cautam ce-o fi de cautat…

        … caci nu este mai orb om decat cel ce nu doreste sa vada…

  30. luc Says:

    @cetatene,
    „sobolani”,”limacsi”,”viermi”,”slinosi”,”bale” ???
    Sau „democratie”,”respect reciproc”,”toleranta”,”bun-simt” ???
    Hotaraste-te,opteaza.Parca mai deunazi combateai cu sfanta manie „dublul standard”…

    • Cetateanul Popescu Says:

      luc,

      respectul se castiga, nu vine de la sine. Ca sa pot respecta trebuie sa am de respectat ceva / pe cineva. Daca nu mi se ofera nimic de respectat, nu respect. Toleranta e un sentiment cu dublu sens: tolerez daca sunt tolerat. La agresivitate si intoleranta raspund cu agresivitate si intoleranta. Rezumand, cele scrise de mine raman valabile. Dar nimic nu ma poate obliga sa respect si sa tolerez pe cei care actioneaza pentru subminarea si/sau distrugerea valorilor la care tin.

      Daca nu ai inteles ce inseamna „dublu standard” si incerci sa-l aduci in discutie otova, dai dovada de o sfanta naivitate (ca sa fiu diplomatic in exprimare); daca insa stii ca aplici conceptul in mod eronat dar o faci in ideea ca poate ca nu ma prind de sofism, in ochii mei te califici pentru categoria „ticalosi”.

      • luc Says:

        cetatene,
        admit ca „dublu standard” este un concept ce poate purta niste ambiguitati periculoase.Nu te ambala insa,nu este vorba nici de de ticalosie,nici de intentii vinovate,poate un malentendu.Ideea mea este ca nu poti stabili standarde diferite de comportament democratic si civilizat in functie de sincrazii personale.

  31. olimpiu Says:

    a facut psdistul-pdlistul, socilogul ot Cluj inca un sondaj celebru(ala de la alegerile din Moldova e de manual) si iata haita de latratori portocalii urland si spumegand la greu. acum spatiul virtual va fi invadat de dobitoci incruntati si tot mai multi blogeri vor avea nevoie de moderare. exista si imbecili portocalii haiosi dar s-au dat la fund, unul din ei e nickul Kalugarul Teofil

  32. astralro Says:

    DACA VOI SUNTETI LIBERALI , FELIX NU A FOST TURNATOR , PORUMBACU NU E UN BOU SI VOI NU SUNTETI NISTE ………………

  33. Cetateanul Popescu Says:

    @luc,

    admit cu usurare posibilitatea unei neintelegeri. Cu aceasta idee in minte, hai sa precizam: democratia nu e crestinism. „Sa intorci si celalat obraz” nu e o optiune democratica, oricum ai defini acest concept.

    In ceea ce ma priveste, sustin in continuare ca Voiculescu, rau cum e (si e, daca folosim un referential normal), e mai bun (mai putin rau) decat basescu. La fel si celelalte personaje pomenite pe-aici. Dublul standard lipseste – ii tratez pe toti cu aceeasi masura. Asta nu inseamna ca trebuie sa-mi (dis)placa toti la fel de mult, doar ca ii masor cu acelasi metru – Mane, Tekel, Phares.

    Daca e sa vorbim despre comentatorii pro-basisti de aici, comportamentul lor e non-democratic in sensul in care comentariile lor nu sunt menite a contribui la discutie, ci au scopul de a (intre)rupe firul conversatiilor. Ei se califica pe deplin in categoria „Internet Troll”. Ca atare, nimic nu ma poate obliga sa ii respect. As fi fost poate ne-democratic daca as fi actionat in vederea impiedicarii exprimarii lor libere; asa, ei se pot exprima liber – la fel si eu. Daca vreunul dintre pro-liberalii de aici s-ar fi manifestat ca un troll, l-as fi tratat la fel. Nu a fost cazul (si sper nici sa nu fie vreodata). Din nou, dublul standard lipseste. Nu se vede din prima pentru ca nu avem partea „mea” de ecuatie – trolli pro-liberali.

    Lamurit?

    • Alex Valahul Says:

      cetatene,

      daca ai avea doar un dram de bun simt si auto-control n-ai folosi aici porcarii pe care nu le-ai spune face to face nimanui fie din jena, fie din frica.

      nu te vad in stare sa folosesti combinatia asta de vocabular studiat-elevat, acid si nesimtit pe strada, intr-o situatie in care interlocutorul chiar s-o merite. dar acasica, cu o mana pe dictionar si una pe tastatura, te dai zmeu (ma rog, zmeu fara 7 ani de acasa).

  34. Exclus « Rinder Razvan Catalin Says:

    […] Daca o sa aveti curiozitatea sa accesati link-ul de mai sus, veti vedea si de ce am devenit eu, asa deodata, “Public Enemy No.1″ pentru el si pentru altii ca el. […]

  35. luc Says:

    @cetateanul,
    si mie imi displac stridentele de orice fel si de orice culoare.De pilda,daca @astralro ar fi postac portocaliu,asa cum tot este demascat pe blogul asta,nu cred ca serveste cu adevarat cauza.Violenta de limbaj nu va compensa niciodata absenta argumentelor.
    Pe de alta parte,nici discutia argumentata si asezata nu mi se pare foarte apreciata pe acest blog,mai ales daca critica PNL.Era unul cu nume de mare chitarist care dupa ce posta un comentariu,singurul lucru decent ce-ti ramanea de facut era sa te duci sa tragi apa.
    Conteaza mult si „prestatia” dlui Voicu.Din pacate,dsa posteaza rar si,uneori,superficial,ocolind teme majore,de actualitate.Uite,de exemplu,la postarea asta,mai stie cineva de unde am pornit?
    De la interdictia Biroului Permanent al Camerei de a primi cetateni la balcon in timpul dezbaterii.Eu si acum,dupa analiza stenogramelor scrise si audio,consider ca dl Voicu nu are dreptate cand paseaza intreaga raspundere pe umerii Puterii.Mai are insa cineva chef sa lamureasca acest aspect? Nu c-ar fi foarte important…

  36. J o h n s o n Says:

    Cand va mai duceti la TV pe la emisiuni(aici ma refer la toti) nu mai stati asa relaxati pe spate cu un zambet de suficienta afisat asteptand sa sara la interval o gluma de la cineva ca sa mai zambiti un pic inteligent…M-am saturat de voi astia care va multumiti sa luati peste picior Puterea ca face si drege…Asta face moderatorul,analistul emisiunii…Voi trebuie sa transmiteti o stare de spirit,o determinare si o inversunare acestui popor adormit…Imaginati-va ca sinteti chiar acel Basescu care a castigat pe banda rulanta atatea alegeri…Usor incruntati,cu ochii in camera ca si cum Basescu ar fi acolo in studiou : Hai la popor domnule ! Nu twe mai ascunde sub biroul de la Cotroceni prefacandu-te ca nu se intampla nimic cu acest popor…Hai sa vedem oamenii ce zic la vot ? Te mai suporta sau nu !?….Adica fara politeturi,direct,cu tupeu si rautate…asta mobilizeza poporul,nu vedeti cu ce dispret si batjocura va trateaza el din postura in care chiar Constitutia nu-i permite s-o faca ? Cate nu s-ar putea face intr-o emisiune cu folos in locul acelor lungi fraze de cum si unde este incalcata Constitutia si Statul de Drept…Eu le inteleg dar cu mine si alte mii ca mine nu scapati de el…Va trebuie un popor dezinhibat care sa se duca peste ei cu milioanele in strada.Acesta este adevaratul dvs examen de maturitate politica in regim Basescu…Daca el foloseste mijloace total nedemocratice ca sa se impuna nu vad ce v-ar opri pe dvs cei din Opozitie sa-i raspundeti cu aceeasi moneda.Vorbe putine dar hotarate si de imbarbatare,acestui popor ii este frica.
    ps.Scuze pt.eventualele greseli nu mai stau s-o redactez…

  37. luc Says:

    A mai trecut o motiune.
    Circ,scandal,zgomot.Campionul stridentelor verbale,detasat,dl Crin Antonescu.Acest om,posesor al unui discurs stralucitor,a abandonat insa demult ironia,subtilitatea,substanta vorbelor rostite in favoarea insultelor si a mahalagismelor joase.
    O incercare ridicola a opozitiei de a schimba dezbaterea catre teme nationalist-sovine.Ai fi zis ca-i in joc soarta guvernului de la Budapesta,nu a celui dambovitean.Ceea ce nu inseamna,desigur,ca tema nu ar merita o dezbatere separata.
    La sfarsit,o impresie:opozitia nu a ratat nici aceasta ocazie de a-si etala in toata splendoarea impotenta politica.
    Stimati liberali,
    puteti sa-l lasati pe dl Crin Antonescu sa declame mult,frumos si bine.Se vede insa de la o posta ca nu aveti program,solutii si mijloace.
    Ce exemplu mai clar decat faptul ca la o motiune pe Codul Muncii,dvs va treziti sa discutati despre premierul Ungariei…

  38. luc Says:

    S-a inchis blogul ?

  39. astralro Says:

    Mesaj pentru un multiplu Repetent
    V-am votat pentru preşedinţie, în noiembrie 2009, în turul I. Mi s-a părut, atunci, că sunteţi cea mai acceptabilă variantă, chit că vi l-aţi declarat ca model pe Tudor Chirilă, în timp ce-l aveaţi pe Neagu Djuvara-n spate, în grupul susţinătorilor.
    A trecut un an şi ceva de atunci, şi voiam să vă mulţumesc că nu m-aţi dezamăgit. În primul rând, îmi place foarte mult atitudinea dumneavoastră arogantă, agresivă, veninoasă şi neconstructivă. Este ceea ce detest cel mai ta­re la cei de la putere, dar la dum­neavoastră apreciez e­norm.
    Apoi, mi se mai pare extraordinar faptul că nu v-aţi dezis de Felix nici măcar după decizia ÎCCJ. În definitiv, ce mare lucru a făcut Felix ? Nimic, vorba dumneavoastră, hai să nu mai fim ipocriţi… A, atunci când a fost vorba de Mona Muscă, mi s-a părut normal s-o călcaţi pe cap, dar cu Felix e altă treabă… Sunt două chestiuni diferite. Nu mi-e deloc clară diferenţa, dar am încredere în judecata dumneavoastră, doar v-am votat.
    Un alt motiv pentru care îmi inspiraţi mare, mare încredere este prezenţa dumneavoastră în Parlament. Sunteţi pe locul I pe lista absenţilor, reuşiţi să lipsiţi de la Senat într-o proporţie de 99,5%, chiar mai mult decât Cătălin Voicu de la PSD. Să recunoaştem: e o performanţă să fii mai absent decât unul care-i la pârnaie. Cred că numai Superman, Spider-Man, Batman, Aquaman, Iron Man 1 şi 2 şi încă câţiva super-eroi, care nu-mi vin acum în minte, ar mai reuşi aşa ceva.
    Apoi, sunt convinsă că, în timp ce lipsiţi de la treaba pentru care eu, ca cetăţean, vă plătesc, dumneavoastră lucraţi în interesul meu şi al acestei ţări. Vă gândiţi mult, noaptea, la viitorul meu şi al copiilor mei, ceea ce, probabil, vă împiedică să vă treziţi mai devreme de orele 13-14. Primele două-trei ore, după ce vă treziţi, sunteţi deprimat şi nu vă puteţi urni din casă. E firesc, după o noapte de frământări şi chin. Următoarele două-trei ore nu găsiţi cu ce să vă-mbrăcaţi. Din cauza stresului, vi se pare că nici una dintre hainele pe care le aveţi nu mai e mişto şi că nici părul nu vă mai stă ca altădată. Vă-nţeleg, mi se întâmplă şi mie, în perioadele aglomerate. Când, în sfârşit, reuşiţi să ieşiţi, e trafic prea mare, că tocmai se întoarce lumea acasă, de la serviciu. Vă enervaţi şi vă întoarceţi şi dumneavoastră, propunându-vă ca, în noaptea aia, să găsiţi soluţii şi pentru problema traficului.
    De-abia pe seară, târziu, ajungeţi pe la televiziuni, unde reuşiţi din nou să daţi vina pe Putere pentru tot ce se întâmplă rău în ţara asta, cu o prospeţime de invidiat. Eu, după o zi de muncă, n-aş mai putea să am energia, arţagul, tupeul şi aroganţa pe care dumneavoastră reuşiţi de fiecare dată să le aveţi. Poate de asta nici nu sunt eu în locul dumneavoastră, că n-aş putea să fac faţă la atâta stres. Şi nu sunt nici atât de altruistă încât să îmi sacrific viaţa şi serile pentru ţară…
    În fine, aţi înţeles ideea: v-am votat, domnule multiplu Repetent, în turul I, şi vă mulţumesc că nu m-aţi dezamăgit. Datorită dumneavoastră, simt că mai există speranţă pentru România. Acum e nasol dar, când veţi veni dumneavoastră la putere, va fi bine: ne veţi conduce cu seriozitate, consecvenţă şi bună-credinţă, aşa cum faceţi acum în Opoziţie. Înţeleg, în sfârşit, şi de ce vi l-aţi ales ca model pe Tudor Chirilă. A făcut, pentru români, în ultimul an jumate, chiar mai mult decât aţi făcut dumneavoastră, care oricum aţi făcut enorm. A fost aproape la fel de prezent în Parlament şi, pe lângă asta, a mai înregistrat şi câteva cântece. Bine, el e şi mai odihnit, că, probabil, noaptea, după ce trimite poezii prin SMS puştoaicelor, doarme.
    Cam asta e, mai multe cuvinte să vă mulţumesc nu am.
    P.S. Aveţi idee, Chirilă are vreun gând să candideze vreodată?

  40. astralro Says:

    P.S. acesta este mesajul unei doamne ce vede cu adevarat chipul acestui specimen politic , dragut nu ?

  41. CelMare Says:

    Aviz portocaliilor! Faptul ca Crin Antonescu a devoalat Marea Tradare Nationala v-a pus pe jar. N-o sa va spele nimeni de zoaiele acestei sinistre tradari. Sigur, voi, postacii n-aveti nici-o vina. E foame mare in Romania si fiecare isi castiga existenta cum poate.Ma intreb, cine o sa va angajeze DUPA?

  42. Cetateanul Popescu Says:

    @ astralo,

    trebuie sa remarc cu placere ca acum pari aproape om. Nu de alta, dar dupa comentariile hmmm… cum sa le zic… care impreuna cu cuvantul „inteligent” formeaza un oximoron, traiam cu impreisa ca esti un simplu programel de comentat, nici ala foarte inteligent, scris de un programator care a absolvit la seral. Acum, insa, gata! Te-ai calificat la statutul de fiinta vie. Nu inca si la cel de fiinta inteligenta, dar nu ceda, esti pe drumul cel bun.

    In ceea ce o priveste pe doamna, ce sa-i faci, in politica nu poti sa-i multumesti pe toti. Unii inteleg niste lucruri si accepta raul mai mic pentru a stopa raul mai mare; altii, mai saracuti, nu inteleg si atunci scriu scrisori pe care astralro le re-posteaza. Care astralro nici el nu se remarca prin sclipiri (eventual doar in departamentul „recorduri cu minus in IQ”).

    Nu-i nimic; doamna o sa-l voteze pe basescu pana oboseste, chiar daca nu mai candideaza. In fond, nu-i asa, e de preferat un manelist imbecil hahaitor care e prezent cu hoitul la locul de munca unuia care gandeste, chiar daca e chiulangiu.

    Poate candva, cand ii va creste mintea, doamna se va interesa si in ce consta exact munca de parlamentar. Dar asa ceva e greu, nu-i asa, sa te si informezi despre lucrurile despre care vorbesti, nu? Tu stii din experienta proprie: e mai usor sa dai din gura decat sa citesti.

    Ma rog, cum ziceam, imi pierd vremea cu tine. Nu exista leac pentru prostie.

  43. astralro Says:

    @cetateanul popescu ,

    Cu ultima fraza exprimi exact starea da fapt din opozitie care in ciuda rezultatelor din ultimii ani , suspendarea presedintelui , alegerile , mitingurile si altele , unor oameni politici responsabili si independenti trebuia sa le de-a de gandit in elaborarea unor politici coerente pentru tara .
    Dar de fapt ce vedem , ‘tineri” politicieni (daca se pot numi asa unii aflati in politica de ani buni ) adusi in fruntea unor partide de fosti securisti si actuali penali , caci sa fim sinceri porumbacu nu conduce el partidul , el fiind un politician sters ,insipid ce nu sa afirmat cu nimic in toti anii din urma , idem si pentru omologul lui rosu care este condus mai mult ca sigur de penalul nastase si criminalul iliescu .
    Deci despre care politica vorbesti tu ? care munca de parlamentar ? CU ACESTI INDIVIZI ?
    Manelistu hahaitor o sa va ciuruiasca iar in 2012 si stii de ce : PENTRU CA PROSTIA NU ARE LEAC .

  44. astralro Says:

    Si apropo de prosti ultima stire cu un membru usl de frunte , unul severin , tot un fost ca si felix care din prostie sau lacomie a pus botu ,in parlamentul european ,la o smecherie jurnalistica .
    Astia sunt usl -asi cu care veniti voi in fata poporului ?
    PENIBIL , JALNIC , oricum multe sperante nu sunt de schimbare in viata politica romaneasca atata timp cat asemenea gunoaie politice gen felix ,porumbacu , aura vasile , negoita , ghisa , nastase , etc ,vor fi in parlament.

  45. marius Says:

    SINDROMUL POLITICIANULUI ROMÂN. Acest sindrom se defineste prin faptul ca politicianul ales de popor nu intelege ca, pe de o parte, este ales pentru a reprezenta interesul tarii, iar pe de alta parte, ca functia pe care o ocupa nu este proprietate personala si nu este pentru totdeauna.

  46. olimpiu Says:

    @ astralro@
    ia completeaza cu desteptii tai: Anastase, Udrea, Boc, Boureanu, Flutur Oltean, Murg si grupa mica Visan, Talmagean, Hoara, Popoviciu Spanu Petrescu etc in coada semidisidentul de carton Oajdea!
    si daca semidoctul cu 11 clase, al tau ministru al educatiei, nu va recicleaza, ma simt dator sa-ti amintesc ca numele proprii se scriu cu litera mare…gunoiule!!!!

  47. Florin Matei Says:

    Ce bine mă simt ştiind că n-am nimic în comun, dar absolut nimic, cu alde astralro, luc, Alex Valahul, Ajentu 007. Mărturisesc că lipsa oricărei tangenţe cu asemenea specimene e mai mult decât reconfortantă.

    • Alex Valahul Says:

      de unde stii mai baiete ? haha, poate esti din oras cu mine, poate am facut aceeasi facultate, poate suntem amandoi corporatisti (desi aici sunt 97,5% sigur ca lucrezi la stat ) poate faci si tu cumparaturi la cora, poate traim in aceeasi tara…

      • Florin Matei Says:

        ,,Poate” ştii, ,,poate” nu: ,,aceeaşi ţară” e împărţită în două… În aia portocalie trăieşti tu, în cealaltă eu. Ba, înclin să cred că nici măcar nu respirăm acelaşi aer. Altfel, eu nu sunt nici valah, nici portocalez.

      • Alex Valahul Says:

        hai ca macar te-am nimerit cu serviciul la stat – degeaba …mda…si n-ai facultate (sau ceva gen Spiru Haret) …esti inca suparat ca ti-a scazut salariul cu ceva procente, dar n-ai ambitie sau pregatire sa-ti cauti ceva pe piata libera. frustrarile ti le versi pe cei de la putere si pe cei care nu stau cu mana intinsa ca tine.

  48. un liberal deja optimist Says:

    Eu cred ca Mihai Voicu a inteles ce este cu blogul sau:un spatiu in care se fac de ras postacii portocalii. De aia nici numai raspunde!

  49. Florin Matei Says:

    @Alex Valahul

    Aşa, şi? Ce contează că muncesc la stat sau în mediul privat? Sau că am sau nu studii superioare? Că am absolvit doar liceul, Spiru Haret sau Cambridge? Important e că nu sunt capsoman şi că nu cred în bazaconiile portocalezilor. Şi, mult mai important: că nu am nimic, dar absolut nimic în comun cu tine şi cu alţii ca tine.

    • Alex Valahul Says:

      cica va mareste boc salariul in dec asta ar trebui sa te bucure si mai tare. intre timp mai pune mana pe carte (sau invata o meserie) nu mai astepta totul de la stat.

      • Florin Matei Says:

        Aveţi voi, portocalezii, ce aveţi cu cartea. Ba jucaţi totul pe ea, la cacealma, desigur, când se numeşte Constituţie, ba puneţi mâna pe ea, când e vorba de Biblie, şi a juraţi că nu aţi lovit cu pumnul sau cu palma un copil.

        Altfel, mie Boc nu-mi poate mări salariul pentru că nu sunt postacul lui portocaliu. Ţie, da!

  50. Ajentu 007 Says:

    Florin Matei

    Intotdeauna mi-a placut sa fac oamenii fericiti. Am eu asa un dar…

  51. Ajentu 007 Says:

    Andrei Plesu il cam face praf pe „domnul” Antonescu in Dilema Veche. Este doar o constatare.

    • Cetateanul Popescu Says:

      Domnul Plesu, altminteri un intelectual bunisor, ar avea nevoie de un pic de hartie igienica pe post de servetel, cand se ridica de la masa. Statura intelectuala nu este intotdeauna insotita si de un caracter pe masura. Ca atare, parerile domniei-sale din afara domeniului sau strict de competenta, sunt grevate de lipsa sa de autoritate morala. Asa ca mai lasa-ma cu Plesu al tau.

      • luc Says:

        cetatene,
        presupusa lipsa de autoritate morala a dlui Plesu ar trebui sa greveze toate parerile sale,atat cele din afara,cat si cele din interiorul domeniului de competenta.In fond,competentele sale sunt in domeniul istoriei artelor,filozofiei,ideilor si conceptelor.Nu este un inginer mecanic,de pilda,despre care sa poti spune ceva de genul „este o javra dom’le,un caracter infect,dar ce-i al e al lui,se pricepe la masini”.Daca ar fi sa-l analizam si la opera scrisa,dl Plesu chiar are un volum publicat axat exact pe tematica moralei.
        Si daca tot veni vorba,in afara de faptul ca nu va convin parerile sale politice,ce anume il descalifica moral atat de grav in ochii dvs pe dl Plesu ?

  52. “Metaforic vorbind, toti am fost la Odessa in octombrie 1941″ – Florin Iepan, cineast « Rinder Razvan Catalin Says:

    […] si telefoane mobile conform spuselor regizorului) care vrea sa alunge valul negru al timpului de pe ceea ce multi considera o crima abominabila comisa la ordinele maresalului […]

  53. astralro Says:

    PENTRU IDIOTII CE COMENTEAZA AICI :

    Ambasada Statelor Unite la Bucureşti făcea încă din august 2007, potrivit unor telegrame diplomatice care au intrat în posesia Rl, un „top cinci”al oligarhilor români: Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vîntu, Ioan Niculae, Gigi Becali, dar şi un clasament al baronilor locali, în fruntea căruia tronează senatorul UDMR, Atilla Verestoy.

    Consilierul politic al ambasadei americane, Theodore Tanoue, explica într-o depeşă către Departamentul de Stat de la Washington, existenţa acestui top pornind de la faptul că după 1989 doar „un mic grup de indivizi”, conectaţi la informaţii provenite din fosta Securitate au reuşit să profite de marile privatizări, iar în paralel o serie de baroni locali au putut să-şi impună influenţa folosind acelaşi tip de pârghii. „Nici unul dintre aceştia nu este legat exclusiv de un singur partid, chiar dacă unii dintre ei chiar sunt membri ai unor formaţiuni politice” precizează diplomatul american, adăugând că mulţi dintre oligarhii şi baronii români au legături subterane cu foşti ofiţeri de securitate sau cu persoane din actualele servicii secrete şi-şi promovează propriile interese prin trusturile media pe care le deţin.

    Iată ce spune Theodore Tanoue despre Sorin Ovidiu Vîntu:

    Sorin Ovidiu Vîntu: Cu toate că susţine că are înclinaţii politice de dreapta, Sorin Ovidiu Vîntu nu are legături directe cu un singur partid politic, alegând, în schimb, să le influenţeze pe toate. Vîntu şi-a adunat averea făcând tranzacţii cu cupoane de privatizare, bazându-se pe o reţea de foşti ofiţeri ai Securităţii pentru a obţine informaţii din interiorul marilor companii.

    Practicile sale de afaceri sunt controversate, şi sunt, probabil, de natură criminală. În 2000, cel mai mare fond mutual al României – un joc piramidal orchestrat de Vîntu – s-a prăbuşit, producând celor peste 300.000 de investitori daune de aproximativ 400 de milioane de dolari. În ianuarie 2007, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu recurs în aşteptare, deoarece a falsificat documente pentru a ascunde deturnarea de fonduri din schema piramidală pentru a finanţa o bancă. Vîntu îşi menţine influenţa asupra lumii politice prin legături diverse cu oameni din eşaloanele superioare ale guvernării româneşti.

    În timpul presiunilor de a-l înlătura pe preşedintele Băsescu, din primăvara anului 2007, Vîntu îi oferea consiliere constantă liderului PSD Mircea Geoană în ceea ce priveşte strategiile politice şi media. El are, de asemenea, legături cu fostul ministru de finanţe, Sebastian Vlădescu, acum Secretar de Stat în cadrul Ministerului, care a fost în consiliul de administraţie al unei companii de-ale lui Vîntu. Într-o poziţie similară se află şi actualul ministru de finanţe Varujan Vosganian, care a beneficiat de sprijin financiar din partea lui Vîntu, în anii ’90, pentru un partid politic de centru-dreapta. Vosganian este astăzi, potrivit preşedintelui PIN Cozmin Guşă, cel puţin „parţial în buzunarul lui Vîntu”.

    Vîntu are o relaţie strânsă, de lungă durată şi recunoscută public, cu fostul director al SRI (2001-2006) Radu Timofte care-i oferă, probabil, acces în lumea serviciilor de informaţii.

    Puterea lui derivă şi din legături cu liderul sindical Liviu Luca care are o influenţă foarte mare asupra sindicatelor din România şi de asemenea deoarece este patronul postului Realitatea TV, varianta românească a televiziunii CNN. Deşi nu se crede că patronul influenţează politica editorială de zi cu zi a postului Realitatea TV, Vîntu a fost atent ca în perioada suspendării preşedintelui Traian Băsescu să păstreze un echilibru relativ în abordarea postului, în special după ce a devenit din ce în ce mai evident că acuzaţiile promovate de Geoană, Voiculescu şi alţii nu îşi vor atinge ţinta. În 2006, averea lui Vîntu era estimată la o valoare de aproximativ 900 de milioane de dolari.

  54. astralro Says:

    Crin Antonescu, seful liberalilor, a gasit doua solutii pentru salvarea Romaniei: se pupa pe gura cu comunismul (PSD) si cu securitatea (PC). Nici ca se putea o combinatie mai mortala!

    Dorinta orgasmica de a inlatura de la putere pe presedintele Basescu si PD-L i-a intunecat mintile. Nimic nu mai conteaza. Trecutul de dreapta al PNL, seniorii care refuza sa faca declaratii de sustinere, excluderea Monei Musca pentru acuzatii mai putin grave decat acelea adresate lui Voiculescu, nucleul dur al partidului, care dupa pupatul cu Mircea Geoana, inghitit cu greu, trebuie sa asiste acum, neputincios, la un menage a trois: Antonescu, Ponta, Voiculescu.

    Toata lumea intelege ca partidul lui Voiculescu cauta blana unui dulau sa intre in Parlament, mai putin intelege cum Antonescu accepta sa devina caraus de lux pentru un astfel de partid minuscul. Cate voturi i-ar aduce PC, cand la trecutele alegeri abia strangea 2-3%?

    Care sunt directiile de actiune comune pentru cele trei partide? Nimeni nu stie exact. Si sunt multe de lamurit. Cota unica vs. impozitarea progresiva, sprijinirea intreprinzatorilor vs ajutoare sociale, diminuarea rolului statului vs cresterea influentei statului in toate sectoarele, diminuarea impozitarii vs cresterea fiscalizarii pentru asigurarea bugetului, etc. Iar la impunerea clientelei pe posturi va fi macel in toata regula.

    Din 1998 pana in 2008 am fost simplu membru PNL. M-am bucurat cand Tariceanu a devenit premier, sperand ca, in sfarsit, va trece la modernizarea statului roman. Am tot asteptat dar, crunta dezamagire. Cand am vazut ca nu se intampla nimic in educatie, dar nici in alte domenii, am inceput sa-mi strig public dezamagirea. Drept urmare, am fost dat afara dar am si demisionat. Nu mai conteaza care dintre cele doua variante a contat.

    Nu credeam insa ca decaderea PNL va fi asa de dramatica. Faptul ca Tariceanu si Vosganian au lasat bugetele praf si pulbere mai puteam trece cu vederea. Nu i-a dus mintea la mai mult. Dar sa nu te duca mintea si sa vinzi partidul primit in gestiune PSD-ului, cum a facut odinioara Athanasiu cu partidul lui Titel Petrescu, e prea mult. Nici in visele cele mai negre n-as fi crezut asa ceva.

    Cum o alianta bipolara nu s-a prea vazut pe meleaguri dambovitene, e clar ca, de fapt, PSD va conduce valsul. Iar PNL va trebui sa inghita toate piruetele. Ajungand un partid de stanga, anexa a PSD. Asta isi doreste activul PNL? N-as crede, pe multi ii cunosc drept oameni onesti si verticali.

    Nici macar nu e o buna strategie. Eliberand culoarul de dreapta pentru PD-L, lupta se va da, la viitoarele alegeri, intre stanga PSD+PNL+PC si dreapta, reprezentata doar de PD-L, caruia nu-i vine sa creada ce bafta a cazut pe capul sau. De aceea tace chitic, ca mortu-n papusoi. Cum sa nu-i convina asa ceva.

    Dar noua, cetatenilor de rand, ce ne convine? Eu cred ca o clarificare a spectrului politic este benefica. Sa avem de ales intre doua partide mari, de stanga si de dreapta. Asa functioneaza parlamentarismul in multe tari si e bine. Nu ne mai zapacesc unii care se declara de dreapta dar au convingeri de stanga si invers.

    In curand vom asista la Congresul de fuziune, comasare, alianta, a celor trei partide. La Sala Palatului, in amintirea congreselor PCR.

    La masa prezidiului ii vom vedea imperecheati, pentru simbolistica momentului, astfel: Ion Iliescu langa Mircea Ionescu Quintus, Marian Vanghelie langa Neagu Djuvara, Radu Mazare langa Balaceanu Stolnici, Dan Voiculescu langa Dinu Zamfirescu si Victor Ponta langa Crin Antonescu.

    Bravos! Felicitari!

    In sala, jumatatea dintre participanti cu ochii in lacrimi.

    Si uite asa, dupa disparitia PNTCD, inca un partid istoric se duce la groapa istoriei.

    Implinind, in mod ironic, blestemul comunistilor.

  55. Marius Mita Says:

    Wikileaks in Romania nu va avea niciodata succesul pe care il are in SUA cu dezvaluirile soc deoarece romanii sunt mari fani ai televizorului, majoritatea petracand foarte mult timp in fata acestuia. Prin natura sa, presa noastra deschide un subiect sensibil cu barfele care se invart in jurul acestuia si nu cu date concrete si surse sigure. Românii sunt si mari scenaristi si cu siguranta se gandesc la mai toate variantele si increngaturile unui “subiect soc”.

  56. ela Says:

    Buna ziua.
    Se zicea azi la Dana Grecu 🙂 in emisiunea la care am aruncat si eu o ocheada ca era bibicu Mihai Voicu invitat si-mi place cum le zice ‘mnealui, deci se zicea ca gelu visan a fo grav bolnav si ca slava Domnului a fost salvat de niste medici buni, iar el si clica din care face parte in contrapartida desfiinteaza spitatele ca nu care cumva sa mai fie salvat nimeni.

    Am catat sa vaz si io cu ce a fost suferind omu’ si iaca ce-am gas’t.

    http://www.lupamea.ro/articole.php?numar=8&rubrica=11&id=473&title=Gelu-Visan-telenovela-cu-sex-virginal-si-cozi-de-matura

  57. A treia zi « Rinder Razvan Catalin Says:

    […] trei zile am iesit din recesiune. Deodata Soarele este mai stralucitor, iarba este mai verde, pamantul este mai roditor. Azi mergeam pe strada. Am vazut cum doi oameni s-au ciocnit […]

  58. astralro Says:

    Va lasat „locotenentu” lui porumbacu cu ochii in soare ?

    • ioana Says:

      pentru ca tot ai timp,in asteptarea unei noi postari,iti recomand sa inveti putina ortografie…

      • olimpiu Says:

        prost esti portiocaliule! scrie ,,dreak” corect, nu mai viola limba romana pt ca o face destul mezina prezidentiala si toata liota voastra de lingai!

  59. tibi Says:

    Crin Antonescu-acest Alexandru Athanasiu al PNL.

  60. tudor Says:

    Vai de tara in care traim cu acesti politicieni la conducere.

  61. atreides Says:

    Salut Mihai, mai exista PNL? Daca mai exista, pot sa stiu si eu de ce naiba nu cere, in mod oficial, demisia lui Kovesi?

  62. Alex Valahul Says:

    http://www.adevarul.ro/international/sua/Obama_anunta_ca_bugetul_SUA_a_fost_adoptat_cu_-taieri_dureroase_0_459554060.html

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ue-portugalia-noua-victima-a-crizei-datoriilor-publice-926292.html

    cei responsabili nu mai vor sa arunce cu banu ca la nunta (in bugetari si programe sociale). cei neresponsabili sufera. pnl sa se mai uite la ce se intampla in lume. cu psd nu-mi fac iluzii.

  63. arte Says:

    Te afecteaza si pe tine!

    Te afectează și pe tine!

  64. Taxa pe matreata, un nou bir pentru buzunarele UDMR « Rinder Razvan Catalin Says:

    […] o noua taxa ce va fi aplicabila cat de curand, daca va trece de votul comisiilor de specialitate, respectiv Comisia de Sanatate si cea de Mediu. Taxa de care vorbim se refera la impozitul aplicat pe apa de dus […]

  65. Bibliotecaru Says:

    Aţi dezertat de la îndatorirea blogului?

  66. Apel umanitar pentru salvarea spitalului Balcesti « Rinder Razvan Catalin Says:

    […] Alina, Blogatu, Cristina, Florentina, Gabriela, Mika, Mihai, Roxana, Ramona, Varujan Vosganian, Victor, Adrian Nastase, Corina Cretu, domnul presedinte, Oana, […]

  67. Bibliotecaru Says:

    Domnule Voicu… ce spuneţi de o postare nouă?

  68. Bibliotecaru Says:

    Domnule Voicu, măcar mai intraţi pe aici din când în când?

  69. Bibliotecaru Says:

    Am înţeles. Deci în mod oficial acest blog este abandonat. Păcat.

  70. cristi Says:

    Domnule Bibliotecar,tre sa avem si noi mai multa rabdare.Acum dom’Voicu e mare personalitate la pnl.El ocupa multe functii:prim-vicepresedinte,purtator de cuvant al partidului ,sef la PNL-Dolj.In plus,el s-a mai ocupat si cu negocierile pentru formarea USL-ului si inca se ocupa cu armonizarea relatiilor din cadrul aliantei.Asa ca omul are multa treaba,nu mai e ca inainte si nici nu va mai fi de-acum incolo.

  71. Bibliotecaru Says:

    @ cristi
    Cum am auzit mai demult vorbind o copilă indignată de nedreptatea ce i se făcea copilăriei ei… „Nici un scuze!”

    Domnule cristi,
    Trebuie să încep cu înţelegerea faptului că
    1. discursurile pe la Parlament sunt, deseori, extrem de plicticoase
    2. cam toţi parlamentarii au un laptop
    3. în Palatul Parlamentului există acces internet gratuit

    Cum spuneam, „Nici un scuze!”.

    Prin părăsirea acestui blog eu înţeleg o promisiune neonorată, ceea ce pentru un politician este o mare bilă neagră. Cu atât mai mult acele funcţii îl obliga pe domnul Voicu să menţină deschis acest dialog.

  72. viorel grecu Says:

    interesant articolul !!!

  73. un liberal deja optimist Says:

    Presupun ca omul s-a cam sictirit de criticile voastre imbecile si fara obiect! Si apoi, omul a realizat ca postacii astia nu aduc voturi pentru partea buna. Asa ca daca vreti o intalnire cu MV iesiti draculu’ la vot cand „trebe”, sa-l debarcati pe chioru’!

    • cristi Says:

      Corect dom’liberal optimist.Multi din acesti postaci se limiteaza numai la a critica puterea pe diferite bloguri;cand vine vorba de vot insa,acestia prefera sa stea acasa,ca-i mai comod.Apoi dom,Voicu s-o fi saturat si de criticile imbecile de genul:PNL s-a aliat cu securistul Felix,sau,PNL a devenit partid de stanga prin alianta cu PSD-ul ci PC-ul.In primul rand(si asta-i pentru toti ingustii la minte care se cred mari experti in politica)PC-ul ESTE PARTID DE DREAPTA.EL FACE PARTE DIN GRUPUL LIBERAL DLN PARLAMENTUL EUROPEAN.In al doilea rand colaborarea lui Voiculescu cu Securitatea este complet lipsita de valoare.Nu cred ca romanii o duc acum prost din cauza ca Voiculescu a dat si el cateva note la Securitate.Atunci vremurile erau diferite.Riscai sa fii dat afara din serviciu daca refuzai o asemenea colaborare si oricum nu mai puteai avansa in cariera.Ori in acele vremuri cand nimic nu intrevedea prabusirea regimului ce putea omul sa faca?Vroia si el sa avanseze la locul de munca,sa asigure un viitor mai bun pentru familia sa.Cred ca oricare din acesti postaci asa-zisi „de dreapta”daca ar fi fost in situatia lui Voiculescu ar fi facut acelasi lucru.Si oricum nimeni n-a avut de suferit de pe urma notelor sala informative.Iar in al treilea rand alianta cu PSD-ul nu inseamna devierea spre stanga a PNL-ului.Practic in aceasta alianta mai degraba PSD-ul a preluat din ideile liberalilor decat invers.Practic ideile economice dar si cele constitutionale ale USL apartin in mare parte liberalilor.In acest context am putea spune ca PSD-ul a virat spre dreapta,nu invers.
      Oricum toate aceste argumente nu vor insemna nimic pentru postaci.Astia se impatr in 2 categorii:postaci pusi special de adversari sa denigreze si postaci suficient de redusi la creier incat sa creada propaganda pedeleilor despre cat de rau a facut PNL-ul ca s-a aliat cu PC si PSD.Mie cea mai mare scarba mi-o provoaca a doua categorie de postaci.Astia se dadeau mari sustinatori ai valorilor liberalismului dar ei nu au ajutat cu nimic partidul.Tot timpul gaseau ceva de criticat iar cand veneau alegerile preferau sa posteze pe blog decat sa mearga la vot.Nimic nu le comvelea astora.Daca era dupa ei atunci PNL-ul nu trebuia sa se alieze cu nimeni,ori in politica acest lucru este imposibil.Daca PNL-ul nu se alia cu PSD atunci PSD-ul s-ar fi aliat cu PDL si impreuna i-ar fi distrus cu siguranta pe liberali,CLAR.Asemenea idei,de izolare totala au fost utilizate de taranisti iar rezultatele le vedem cu totii:PNTCD a disparut complet din peisajul politic si nu cred ca vor mai reveni vreodata.La asta duce politica de izolare.
      Domnul Voicu,in calitatea sa de parlamentar face multe vizite prin teritoriu (fiind si sef la PNL-Dolj)iar acolo oamenii ii spun un singur lucru:sa-i arunce pe pedelei de la guvernare,nu conteaza cum,nu conteaza cu cine se aliaza,numai sa-i arunce.Asa gandesc majoritatea romanilor ori PNL-ul vocea acestora a ascultat-o,nu pe acea a unor postaci frustrati si suparati pe viata care pun botul la toate prostiile pe care le spun pedelistii.Comentariile acestora lipsite de orice fel de argument l-or fi enervat pe d-nul Voicu.Nu l-au enervat comentariile postacilor platiti fiindca stia ca astia o fac pentru bani.

      • un liberal deja optimist Says:

        In sfarsit o postare de bun simt! Felicitari@cristi! Hristos a inviat!

  74. Bibliotecaru Says:

    Hristos a înviat!

  75. ela Says:

    Buna ziua lume.

    Deci 😆 si 😥
    E wekend mohorat, afara ploua, slava Domnului ca nu ploua in casa (la unii ploua si in casa din pacate) apropo de “afara ploua” dar sa revin la ce constat si anume ca nea Baseleu face apologia vietii romanesti din 2007 la zi 🙂

    Deci acum base e cu analiza la agentiile statului “flagelul ” nostru cel de toate zilele, si daca n-am sti ce-i poate chelea lui base chiar ca-mi place ce zice si mai ca l-as crede ca-l doare de popor.
    Parerea mea asa groso-modo Agentiile astea ar trebui “rase” de pe fata Romaniei … ne secatuiesc fafa scrupule.

    Daca ne gandim bine 90% din ele sunt consumatoare enorme de bani, bani multi ..foarte multi fara sa produca nimic dar absolut nimic. de ex:ce face agentia nationala a mediului si padurilor cand Romania e poluata la maxim iar padurile nu mai sunt.

    • keep it simple Says:

      Ela, PNL-ul de ce nu a desfiintat aceste Agentii atunci cand erau la putere?
      Si-au pus atunci PNL si PSD (prin cardasie nedeclarata) pupilele la conducerea acestor agentii cu salarii de zeci de mii de lei noi pe luna?

      • ela Says:

        Sory, am intrat numa’ acu’ stiu ca musiu Voicu nu mai are timp de blog si …eu il cred.
        Deci @keep it semple
        Buna remarca ta, stiu ca in vremea lui Tariceanu si-au luat-o in cap agentiile rau de tot, basca taricelu moliceanu a mai si infiinta vo cateva.
        Cert estre ca de 20 de ani asa usor, usor pe fondul naivitatii crase si manipularii cu teblelizoru a natiunii romane cei de la putere si-au facut plinul rand pe rand.
        Acu se supara unii din opozitie ca sunt luati la pachet cu astia din urma care sunt acum la putere si care sunt cei mai avizi dupa ciolan

        Deci cum spuneam acum lupta e pe ce-a mai ramas, cam de fo 7 ani incoa cand in sfarsit au ajuns la ciolan lupii tineri…au constatat cu stupoare nu mai era carne macra suficienta desi dadusera banii pe ea in campanii ce sideaza orice lege a bunului simt.

        stim ce-a urmat …..taieri de salarii, prime sporuri ….pensii, ajutoare sociale etc. sporurile si avantajele nu si le-au taiat lor, numa de la aia de jos. talpa tarii.

        Acum in momentu ista, rage blonda udrea la congresul lor cum ca vor sa fie vesnici la putere , vor sa fie uniti sa nu-i pota nimeni clinti de acolo unde au ajuns prin frauda.

        Si da, baselu se mai agata asa din cand in cand de unii rechini dar nu de aia din tabara lui ci de la adversari, si toate aceste jocuri murdare sunt platite de un popor mult prea ignorant si neimplicat. Suntem o natie care se vrea chinuita, asta e clar.

  76. ela Says:

  77. ela Says:

    http://lilick-auftakt.blogspot.com/2011/05/la-baia-mare-pdl-fost-votat-de-mai.html?spref=fb

  78. radu Says:

    Am trecut pe-aici sa depun o coroana de flori la mormantul acestui blog. Mai vin la parastasul de 7 ani, sper ca intre timp Opozitia sa vina si ea la putere.

  79. olimpiu Says:

    Nu va faceti sange rau stimati colegi, cand vor cadea de pe calutii actuali politicienii isi vor aminti ce bine le prindea dialogul cu ,,boborul” suveran!

  80. gabryela Says:

    Buna ziua!Domnule Voicu guvernul discuta reducerea nr.de ajutoare sociale. printre aceste schimbari persoanele cu handicap grav nu mai au dreptul la asistenti din cadrul familiei.
    pai orice ca sa ne lase fara bani!
    cine dumnezeu sa vina sa-l stearga pe fiul meu la fund?
    si eu pot primi pe oricine in casa sa-l ingrijeasca?
    nu-i mai suport pe acesti pdl-isti criminali!!!????
    va rog din suflet ca partidul liberal sa i-a atitudine fata de acest genocid care se pregateste persoanelor cu handicap grav!

  81. Ajentu 007 Says:

    Cred că apropierea de Crin Antonescu i-a făcut rău d-lui Voicu. Lenea asta cred că se transmite ca un virus.
    Semn rău, să fii în opoziţie şi să nu fii în stare nici să ţii un blog…
    De blogul şefului liberal este clar că se ocupă altcineva, n-are nicio treabă acesta cu propriul spaţiu virtual. Şi nu înţeleg de ce acolo nu apare niciun comentariu…ori nu mă pricep eu să caut ori nu-l interesează părerile prostimii. De fapt, vorbesc şi eu degeaba , are la dispoziţie un întreg arsenal mediatic, cel al securistului Voiculescu, se bălăceşte acolo în ape liniştite, toată lumea îl aprobă, mare şef mare.

    Cu comentariul ăsta încerc să fac blogului respiraţie artificială. Să nu mai zică gurile rele că am pus umărul la decesul lui…

  82. ela Says:

    Am zis mai sus ca ..coana udrea „rage” vreau sa zic ca asta este vocea ei, deranjanta – zbiara cand are un discurs se cearta ca la mahala, scuze dar asa este. in zicerile ei nu sunt altceva decat atacuri la „ei” vina e la altii totdeauna, tipic tupeistic. eh…asa am zis asa ramane. tupeistic.

    Maihaivoicu, tu/voi PNL ce mai zicetii? iesiti la rampa cu ceva, orice, iesiti sa stergeti din mintile rataice si credule vorbele mincinoase ala astora.

  83. ela Says:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Mihai_Voicu_propune_cea_-mai_potrivita_sigla-_pentru_PDL-_un_salariu_taiat_0_476352636.html

  84. Craiova liberala Says:

    Atentie mare la ce veti hotara privind alegerile la primarie,dvs sunte-ti obligat prin statutul care il detineti de Presedinte al PNL Craiova sa aveti lider la alegeri.Sa nu cedati ! indiferent de situatie.=Craiova va sustine.Va dorim MULTA BAFTA.
    Avem incredere in deciziile dvs. Noi va sustinem.
    PS.Doamna Calangiu Cristina castiga detasat daca ,candida….asta este…,dar cu toate astea …nu cedati..noi suntem aici .Suntem cei mai puternici,vom castiga 100/%

  85. astralro Says:

    BAI SLUGILE LUI felix VA BATEATI CU PUMNUL IN PIEPT CU COTA UNICA ??

  86. Alex Valahul Says:

    mie imi pare bine de un singur lucru : se pare ca nu cresteti taxele pe munca.
    ba chiar le scadeti. de aici incepe neincrederea ca veti putea asigura un echilibru pe termen scurt/mediu .

  87. astralro Says:

    Hai sa fim seriosi, acest program al USL e pentru prosti si naivi! Praf in ochi! Toti analistii sunt de acord ca pentru aplicarea masurilor populiste din acest program sunt necesare 5-6 miliarde de euro iar Ponta si Antonescu nu spun nici o vorbulita despre sursele acestor miliarde.
    De fapt, noi stim cu totii care este adevaratul program al USL:
    1. Desfiintarea DNA (conform declaratiilor lui Antonescu) si pedepsirea procurorilor care si-au permis sa instrumenteze cazuri de coruptie ale membrilor PSD (conform declaratiilor lui Ponta).
    2. Intarirea conlucrarii cu magistratii numiti de PSD in mandatul lui Adrian Nastase in cadrul CSM si Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru inchiderea dosarelor lui Adrian Nastase, Miron Mitrea, Sorin Ovidiu Vantu, Dinu Patriciu sau Dan Voiculescu. Eliberarea din arest a lui Nicolae Popa, Mihai Necolaiciuc si a lui Catalin Voicu, cel din urma fiind delegat sa continue institutionalizarea mafiei la nivelui intregii justitii din Romania.
    3. Epurarea celor 6-7000 de conducatori de institutii bugetare (conform programului USL) pentru a fi inlocuiti cu clientela PSD, PNL si PC.
    4. Deblocarea angajarilor in sistemul bugetar (conform programului USL) si umflarea acestuia pentru mai buna sifonare a banului public.
    4. Intretinerea prin programe de asistenta de la buget a celor ce nu vor sa munceasca in scopuri electorale.
    5. Continuarea politicii de pauperizare a populatiei pentru a putea fi manipulata si mituita in perioada alegerilor, politica introdusa de domnul Iliescu si perfectionata de domnul Nastase.
    6. Numai firmele nou create vor fi primite la licitatii (programul USL) astfel incat noile firme la care sunt actionari doar membrii PSD vor scapa de eventualele prresiuni din mass-media.
    7. Mass-media va fi orientata catre tacerea si linistea din timpul mandatului lui Adrian Nastase pentru a se putea fura in liniste.
    8. Mafia instituita de Ion Iliescu dupa Revolutie prin nomenclaturisti, securisti si fostii comunisti va cuprinde toate sferele social-economice, aceasta caracatita condamnand Romania la un nivel de coruptie comparabil cu Rusia.
    9. Aducerea in prim-planul imaginii publice a unor vechi baroni locali si inculpati de genul Mazare, Oprisan, Fenechiu sau Rusanu care stau acum ascunsi in spatele reflectoarelor Realitatii TV si Antenelor care vor fi numai lapte si miere fata de guvernarea USL.
    10. Intoarcerea Romaniei cu 20 de ani inapoi din toate punctele de vedere, la momentul preluarii puterii de catre Ion Iliescu si camarila lui comunisto-securista.
    Practic, asta este programul USL, pe care Ponta si Antonescu vi-l ascund, dragi prieteni. Daca acestia vor ajunge la putere, DOAMNE FERESTE, vom avea doar doua optiuni:
    1. Sa iesim in strada si sa terminam cu PSD odata pentru totdeauna (scenariu mai mult decat posibil)
    2. Sa plecam din tara si sa lasam USL sa mafionalizeze toata tara, sa fim huliti sau dati afara din Uniunea Europeana (scenariu de lasi).
    Voi alegeti!

  88. olimpiu Says:

    Un singur tur de scrutin: FSN=PCR!!! ce mai cautati in alianta cu cei care isi bat joc de democratie gen tractoristul Nica, AN si alti rosii care au votat cu PD-L????
    PNL acum e pe val, dupa alegeri veti fi catelusii pekinezului PONTA, fraierilor!!!!

  89. MAAT Says:

    Mare atentie la infiltratul B.Chiriac,omul serviciilor secrete si deci si al Elenei UDREA.
    Mai stiti ziua cand a aparut Elena Udrea si Presedinta Camerei Deputatilor in faza cu jucatorul, de ping-pong BOC?Chipurile pentru anu fii singura ,Elena i-a propus HOATEI sa participe si ea la la sindrofie.Ce se urmarea?NU A INTELES NIMENI DECAT CEI CARE AU COPT RESPECTIVA ASOCIERE NEINTAMPLATORE !IN ZILELE ACELEA SE DISCUTA ASIDUU DESPRE CINE AR PUTEA FI DOAMNA !PENTRU A AJUTA ESENTIAL LA ACOPERIREA DOAMNEI ,CHIAR BOGDAN CHIRAC ,[CEL CARE L-A ATRAS PE SRS IN CURSA LUI MACOVEI]A AFIRMAT LA UN POST DE TELEVIZIUNE RAVNIT DE PUTEREDE URMATOARELE “DE UNDE STIM CA DOAMNA NU AR PUTEA FI ANASTASE!!!Permanent ,INCA DIN ANUL 1996,oamenii serviciilor secrete o apara pe Elena UDREA
    Acum nu mai poate sa o mai intoarca,orice ar face .Ofiterul descoperit, nu mai poatefi acoperit!

  90. astralro Says:

    Când te însoţeşti cu tâlharii, trebuie să fii pregătit ca, mai devreme sau mai târziu, să fii tâlhărit tu însuţi. Monomaniac, admirator ambetat al propriului buric, visând cai verzi pe zidurile Cotrocenilor, Antonescu a încasat un smash care s-ar putea să facă ţăndări baletul grotesc pe care-l joacă de vreo doi ani.

    Autoproclamat papă al opoziţiei, ocupat să dea indulgenţe lui Felix Voiculescu şi să-i trimită bezele lui Ponta, uzurpatorul liberal a fost înjunghiat ca la carte. Prin votul din Camera Deputaţilor — o lucrătură fină a mult mai experimentaţilor aranjori din PSD şi PD-L — liberalii sunt condamnaţi să rămână simpli valeţi în casa de piatră a lui Iliescu. În zeflemea, Ponta a declarat că alegerea primarilor într-un singur tur îi avantajează pe udemerişti. Trebuie să ai cecitatea lui Antonescu pentru a nu vedea băşcălia: în judeţele unde sunt majoritari, ungurii câştigă indiferent de numărul tururilor…

    Cvasi-tranşate de cele două forţe care ştiu cu precizie pe ce mizează în teritoriu, alegerile locale vor consfinţi poziţia de jucător năuc a PNL-ului. Alergând disperat ba după o pleaşcă, ba după alta, el e sortit să ajungă o hienă costelivă, care a jucat totul pe cartea complicităţii cu forţele declasate ale vieţii politice. Când ajungi să susţii gomos că Voiculescu e nu doar frecventabil, ci şi onorabil, când singurul lucru care te preocupă e să faci vid în jurul tău, e limpede că vei plăti cu vârf şi îndesat. Antonescu a dovedit, încă o dată, că nu controlează, în afara producătorilor de gogoaşe de la Antene şi Realitatea, pe absolut nimeni în politica românească.

    Îmi imaginez ce-o fi în sufletul lui! Crezându-se pe cai mai, a declanşat lupta pe viaţă şi pe moarte cu Dinu Patriciu, omul pe care-l pupa în dos pe când l-a ajutat să-l doboare de pe soclu pe celălalt trădător, Tăriceanu. Metoda lui preferată, excluderea — pe care-a folosit-o cu Cataramă, personaj pe care-l elogia cu nici un an în urmă, cu care se mândrea de mama focului, dar pe care l-a exclus, scurt, din partid când a avut îndrăzneala să-l înfrunte — s-ar putea să se întoarcă împotriva lui. Astăzi, în colimator a intrat Dinu Patriciu — nuca cea mai tare a partidului. Deocamdată, până adună voturile necesare excluderii, îl invită să-şi dea demisia. Nu e treaba mea să cobesc pe ruinele liberalismului, dar cred că din acest moment a început pentru Antonescu numărătoarea inversă. O numărătoare care se va derula cu acceleratorul.

    Căzut în plasă ca un ageamiu, „Chucky” îşi imaginează că mai are în mânecă asul candidaturii la preşedinţie. Ah, câtă naivitate! Cel dintâi care-i va pune pielea la saramură e chiar Ponta, zâmbăreţul manevrat de veteranii pesedişti, pe care Antonescu, în trufia lui nemărginită, nu se sfieşte să-i batjocorească. E suficient să vezi mustăcelile lui Mitrea — dar Antonescu e prea ocupat să se admire în oglinda de hârtie a televiziunii lui Felix — pentru a-ţi da seama de amploarea loviturii administrate. E limpede că, în viitorul previzibil, liberalii nu vor mai putea fi altceva decât „tovarăşul de drum” al eternilor neocomunişti. Iar lefegiul Antonescu va trebui să se mulţumească, până la ieşirea la pensie, cu postura de ţuţăr al turnătorului Felix.

    Tot ce-am văzut zilele trecute ţine de jocul de glezne al celor care ştiu cum se face cu adevărat politica pe malurile Dâmboviţei. Tăcerea asurzitoare din direcţia lui Ion Iliescu şi-a acoliţilor săi ar trebui să-l îngrijoreze pe Antonescu mai mult decât propria neputinţă cronică de a se trezi dimineaţa. Oricât de admirabil tată ai fi, un partid nu se conduce din papuci şi pijama, lăfăindu-te în fotoliu la domiciliu, în timp ce oamenii tăi pierd bătălie după bătălie în parlament. Inexistent în disputele publice, călcat în picioare la dezbaterile politice, castrat din punct de vedere ideologic, PNL-ul a ajuns bătaia de joc a unui dictator cu ifose, a unui mărunt jongleur de iarmaroc, care, în accese sinucigaşe din ce în ce mai frecvente, nu renunţă nici picurat cu ceară la agitaţia isteroidă care i-a devenit a doua natură.

    În alte vremi, aş fi spus că mă surprind inerţia, tăcerea şi laşitatea persoanelor de oarecare vizibilitate din partid. Astăzi e inutil să-i mai invoc, de vreme ce au dovedit că singura lor formulă de existenţă politică e trădarea. Partid al conjuncturilor, PNL-ul poartă astăzi crucea de a fi ales în fruntea turmei un individ nu doar complet lipsit de caracter, meschin şi incapabil, ci şi de-o şocantă naivitate. Dacă liberalii nu vor lua urgent măsuri de a se descotorosi de acest impostor care face de râs tradiţia Brătienilor, n-ar fi exclus ca ultimul partid istoric de pe scena românească să aibă, în nici doi ani, soarta ruşinoasă a ţărăniştilor. E drept că nici la moartea lor, ca la catafalcul ţărănist, nu va plânge nimeni. În schimb, ştim de pe-acum — n-o spun pentru prima oară — numele groparului: Crin George Laurenţiu Antonescu.

  91. MAAT Says:

    Precum italienii ii transmit lui Berlusconii sa ramana in Romania si sa nu se mai intorca in Italia ,si romanii ii transmit lui Basescu sa ramana in Anglia si sa nu se mai intoarca in ROMANIA .
    AFARA PLOUA .IN ENGLItERA PLOUA MEREU ,MAI MULT CA IN BACOVIA!
    Udrea neaga ca Basescu a discutat cu liderii PDL despre schimbarea lui Boc06 iunie 2011 PE LISTA ELENEI ,A URMAT ANCA BOAGIU CU PREMEDITATUL SABOTAJ,IN SCOPUL SCADERII POPULARITATII CELEI CARE NU ERA MANJITA PRECUM CEA CARE VREA SA FIE PREMIER!
    Traian Băsescu: România nu iese să promoveze litoralul, ci arată biserici, monumente, frumuseţea munţilor”
    ASA CUM SPUNEAM,NU ESTE O SIMPLA INTAMPLARE TREABA CU DEFECTIUNEA !SA SE PRODUCA CEVA ATAT DE SEMNIFICATIV INTR-O DURATA DE TIMP ATAT DE SCURTA? SFATUITORUL VIRGIL MAGUREANU CONDUCE TOTUL !!!
    S-a dorit scaderea ANCAI in ochii lui TRAIAN .MASS MERDIAS NU AINTELES CAPCANA ABIL INTINSA DE ELENA.
    MARCATA DE MEDIUL INFRACTIONAL DIN PD,ANCA A FACUT O EROARE FATALA !GRESEALA ANCAI A FOST DOAR CA A VRUT SA MUSAMALIZEZE INCIDENTUL CU DEFECTIUNEA PROVOCAT DE O MANA CRIMINALA !
    ORICUM ,ANCA ESTE CU MULT MAI PUTIN NOCIVA DECAT ELENA !
    RAUL CEL MAI MIC !

  92. J o h n s o n Says:

    s-a inchis blogul ?

  93. amendatul abuziv Says:

    PARLAMENTARII OPOZITIEI P.S.D. –P.N.L. –P.C., NU AU INTRODUS DIN DECEMBRIE 2009 PANA AZI 29.06.2011,NICI O MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA MINISTRULUI DEZVOLTARII ELENEI UDREA PREFERAT PRESEDINTELUI ,DE TEAMA CA TRAIAN BASESCU SA NU PUNA PRESIUNE PE INSTITUTIILE STATULUI PENTRIU ASE RAZBUNA PE SEMNATARII EVENTUALEI MOTIUNI . REPRESIUNEA CARE AR FI URMAT DIN PARTEA INSTITUTIILOR FOLOSITE CA POLITIE POLITICA ,EVIDENT ERA LA SUPRAFATA CONDUSA DE MINISTRUL JUSTITIEI CATALIN PREDOIU,[UN ALT FOST AL ELENEI]… PENTRU CA SA EXISTE UN TAP ISPASITOR ,PE CARE A FOST PUS DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE,S-A GASIT DE CATEVA ZILE UN FOST SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL DEZVOLTARII, CARE A AVUT GIRUL MINISTRULUI UDREA IN TOATE ACTIUNILE PE CARE LE-A.LUAT LA VREMEA RESPECTIVA …ACUM ,CAND SE ASTEAPTA O FORMALA CRITICA DIN PARTEA COMISIEI EUROPENE ,AU INCEPUT SA SE FACA PERCHEZITII LA COLEGII FOSTULUI SECRETAR PENTRU CA ACESTIA SA NU POATA DOVEDI CA EXISTA ACORDUL ELENEI UDREA CA MINISTRU M.D.R.T. ..BRUXELLES, (vineri, . 24 IUNIE 2011
    Băsescu: Nici un cent din fondurile structurale destinate României nu va fi dirijat către Grecia
    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că nici un cent din fondurile structurale destinate României sau altor state nu va fi dirijat către Grecia.
    „Am înţeles că a apărut un zvon că s-ar lua din fondurile structurale ale României pentru Grecia. Nu. Nici un cent din fondurile structurale destinate României sau altor state nu va fi dirijat către Grecia”, a spus preşedintele într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, după Consiliul European de vară.
    El a adăugat că pentru România clarificarea sprijinului UE pentru Grecia a fost o miză foarte mare. „A fost probabil cea mai mare miză a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, pentru că în România funcţionează şapte bănci elene care deţin circa 27% din piaţa bancară românească”, a spus Băsescu. El a adăugat că, din acest motiv, România a susţinut fără rezerve orice sprijin pentru Grecia.
    „Acum privim cu multă speranţă – după ce ştim decizia Consiliului European de continuare a sprijinului financiar pentru Grecia – privim cu multă speranţă către decizia Parlamentului elen de a aproba programul de restructurare, de austeritate, de oricum vor să-i spună grecii. Dar noi suntem un susţinător extrem de consecvent al Greciei din acest punct de vedere”, a mai spus preşedintele.
    CE ASCUNDE IN REALITATE AFIRMATIA BASISTA ”ORICE SPRIJIN PENTRU GRECIA ?ADICA BANII NEABSORBITI CU PREMEDITARE DIN FONDUL ALICATI DE COMISIA EUROPEANA CARE SE CUVENEA ROMANILOR [CARE CONTRIBUIE LA BUGETUL U.E.,FONDURILE NEABSORBITE SI DECI NECHELTUITE DE CATRE ELENA UDREA MINISTRUL DEZVOLTARII ,SE VOR REDISTRIBUI DE CATRE COMISIA EUROPEANA PENTRU SALVAREA GRECIEI ADIUSA IN FALIMENT DE FMI BANCA MONDIALA SI COMISIA EUROPEANA PENTRU A PUNE MANA PE 6 INSULE GRECESTI …
    SERVICIILE SECRETE DIN ROMANIA CUNOSC ACESTE REALITATI CARE DETERMINA PAUPERIZAREA ABSOLUTA A ROMANILOR PROCES INCEPUT INCA DIN DECEMBRIE 2009.PANA IN PREZENT ,POLITICA CRIMINALA CE VA FI CONTINUATA PANA IN 2014 SI NU NUMAI
    Preşedintele Greciei vine în România
    Preşedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, va efecta marţi şi miercuri o vizită oficială în România, la invitaţia lui Traian Băsescu, informează Preşedinţia.
    Karolos Papoulias a mai efectuat o vizită în România în februarie 2007, însă cei doi şefi de stat s-au mai întâlnit în două rânduri, prima dată în octombrie 2005, la reuniunea la nivel înalt a trilateralei România – Bulgaria – Grecia, şi în cadrul vizitei preşedintelui Traian Băsescu în Grecia, în mai 2009.
    Papoulias soseşte mâine la Bucureşti în încercarea de a-şi atrage sprijinul autorităţilor române. În România activează sibsidiare a mai multor bănci greceşti. Filialele instituţiilor de credit elene Alpha Bank şi EFG Eurobank Ergasias (Bancpost) se află printre cele mai mari zece bănci din România. În piaţă mai există patru instituţii de credit mai mici, respectiv Banca Românească (Naţional Bank of Greece), Piraeus, ATEbank şi Emporiki (deţinută de Credit Agricole). În total, grecii adună 30% din capitalul străin din sistemul bancar românesc şi aproximativ 17% din active. Alpha Bank şi Bancpost sunt bănci de top 10 cu sute de mii de clienţi, în România.
    Miercuri, 29 iunie Basescu lauda bancile grecesti din Romania pentru comportamentul
    Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Cotroceni, dupa convorbirile cu seful statului elen, Karolos Papoulias, ca cele sapte banci grecesti de pe piata romaneasca au un comportament „absolut corect” si isi desfasoara bine activitatea, el multumindu-le pentru acest lucru.
    Seful statului roman a precizat ca „nu este o afirmatie politica”, ci este raspunsul pe care el l-a primit de la guvernatorul BNR.
    „Toate cele sapte banci grecesti care opereaza pe piata romaneasca au un comportament normal, isi desfasoara activitatea bine si onest pe piata bancara a Romaniei si le multumim. () Au un comportament absolut corect pe piata romaneasca”, a sustinut presedintele Basescu.
    El a mentionat ca acestea detin aproximativ 27% din piata bancara din Romania si ca au contribuit la iesirea tarii din recesiune, multumindu-le pentru acest lucru.
    Traian Basescu a sustinut ca nici „in perioada cea mai dificila”, cand criza s-a resimtit puternic in Romania, respectiv in anii 2009 si 2010, „bancile grecesti nu au facut niciun pas inapoi, fiind bine capitalizate si continuand sa finanteze procesele economice din Romania”.
    DE CE TACE P.S.D.-UL CARE STIE TOATE ACESTE AMANUNTE ? PENTRU CA ANI cere verificarea averii unui deputat PSD şi sesizează ANAFSI PARCHETELE DE PE LANGA INSTANTELE JUDECATORESTI POLITIZATE ..
    Inspectorii de integritate cer Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa să verifice veniturile realizate de deputatul PSD Cristian Rizea în timpul mandatului de parlamentar şi sesizează ONCSB şi ANAF privind tranzacţiile bancare realizate de acesta.
    UPDATE: Potrivit inspectorilor ANI, deputatul PSD nu a trecut în declaraţia de avere toate veniturile dobândite în timpul exercitării funcţiei de deputat în Parlamentul României, în anii 2009 şi 2010.
    După ce ANI a verificat averea lui Rizea şi a soţiei acestuia, a constatat că există o neconcordanţă între veniturile care apar în declaraţia de avere şi bunurile deţinute de cei doi soţi. Vorbim de o sumă de aproximativ 300.000 de euro.
    La o analiză mai amănunţită, inspectorii ANI au descoperit că averea deţinută de soţii Rizea, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de aproape 400.000 de euro. Asta în condiţiile în care Cristian Rizea pomenise în declaraţia de avere venituri totale obţinute de el şi de soţie de doar 70.000 de euro.
    Deputatul PSD este bănuit şi de spălare de bani. Este vorba de două tranzacţii bancare suspecte în valoare de 700.000 de euro şi 200.000 de euro.
    Soţii Rizea deţin cinci conturi bancare în lei şi euro. Prin intermediul unuia dintre conturi, la data deschiderii acestuia, au fost efectuate plăţi de 700.000 de euro şi 200.000 către titularii de cont, sume extrase integral în aceeaşi zi.
    Totodată, deputatul PSD nu a plătit impozit la stat pentru două tranzacţii imobiliare efectuate în martie 2006, contra sumelor de 210.000 de lei şi respectiv, 190.000 de euro.
    În urma celor constatate, ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
    DE CE TACE C.E.?PENTRU CA ESTE INTERESATA CA GRECIA SA NU CADA , PENTRU A NU INCEPE TAVALUGUL SCADERII ACCENTUATE A EURO,DEPRECIERE CE VA FAVORIZA SI PLANUL CRIMINAL AL TRECERII FORTATE ROMANIEI LA EURO..PRECUM S-A FACUT COOPERATIVIZAREA DE CATRE COMUNISTI..
    DNA l-a pus oficial sub acuzare pe fostul secretar de stat Ioan Andreica 6 iunie 2011
    Andreica a stat astăzi timp de mai multe ore la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde procurorii i-au comunicat oficial că este acuzat de trafic de influenţă.
    Fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a stat astăzi cinci ore la DNA Bucureşti, potrivit site-ului Realitatea.net. La ieşire fostul oficial a declarat doar că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. Joi procurorii DNA au efectuat percheziţii la Bistriţa, la domiciliul lui Andreica şi la sediul firmei sale Euroland 2002, precum şi în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, respectiv a vicepreşedintelui Luca Iancu, de unde au ridicat documente
    BUCUREŞTI, (ieri,29.06.2011)Ioan Andreica, audiat la DNA: Nu puteam semna nimic fără ca ministrul să ştie
    Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ioan Andreica, a fost audiat la DNA, marţi, timp de aproximativ trei ore, la ieşirea din sediul Direcţiei declarând că nu este vinovat şi că nu putea semna niciun contract „fără ca ministrul să ştie”. Fostul secretar de stat în MDRT a fost citat la DNA, el venind însoţit de avocaţii săi.
    Ioan Andreica a fost audiat în dosarul în care preşedintele CJ Bistriţa, Liviu Rusu şi vicepreşedintele CJ Bistriţa, Luca Iancu, sunt anchetaţi pentru deturnare de fonduri.
    La ieşirea din sediul DNA, Andreica a declarat că se simte nevinovat, că procurorii anticorupţie nu ar avea probe împotriva lui şi că el nu putea semna contractele „fără ca ministrul să ştie”, el nefăcând nominalizări. În 2 iunie, DNA a făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, sigilând birourile lui Liviu Rusu şi al lui Luca Iancu, ambii membri PDL, la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica, precum şi la sediul Euroland SA, la care sunt acţionari acesta şi soţia secretarului general al PDL, Ioan Oltean. „Soţia lui Ioan Oltean e acţionar la firmă, dar, din câte ştiu, a anunţat că vrea să-şi vândă acţiunile”, a declarat atunci Ioan Andreica.
    Potrivit unor informaţii care apar pe site-ul http://www.infoconstruct.ro, SC Euroland 2002 SRL oferă management general pentru proiectele în instalaţii electrice 0,4-700kv, management general al proiectelor de parcuri eoliene (proiecte instalaţii electrice, vânzări echipamente centrale eoliene, realizare de instalaţii electrice 0,4-20kv, documentaţii pentru obţinere aviz tehnic, proiectare, montaj, întreţinere şi asistenţă tehnică pentru instalaţii electrice, linii electrice aeriene şi subterane, posturi de transformare aeriene şi subterane, racordări parcuri eoliene).
    Conform sursei citate, firma are atestat ANRE nr. G343/03.12.2010 şi 5304/11.02.2010. În cea mai recentă declaraţie de avere a deputatului Ioan Oltean, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, apare faptul că acesta deţine o sută de acţiuni la SC Euroland Bistriţa, în valoare de zece mii de lei. Anul trecut, Ioan Andreica spunea, într-o emisiune televizată, că firma s-a transformat din SA în SRL. „Eu am părţi sociale. Nu mai sunt acţionar, a fost firmă pe acţiuni şi acum este SRL, deci sunt asociat, am părţi sociale. Nu deţin nicio funcţie de conducere. Sunt asociat cu doamna Oltean. (…) Este o firmă de proiectare şi execuţie”, declara Ioan Andreica în emisiunea respectivă. Potrivit declaraţiei sale de avere postată în 16 septembrie 2010 pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Ioan Andreica menţiona că este asociat la SC Euroland 2002 Bistriţa, având 73 de părţi sociale în valoare de 730 de lei, şi că director general al SC Euroland 2002 Bistriţa este soţia sa, Sorinica Andreica, iar aceasta a obţinut un venit de peste 39.000 de lei de la firma la care el a lucrat ca inginer proiectant, având un venit anual de 13.555 de lei. Totodată, în declaraţia de interese Andreica menţiona un număr de 15 contracte aflate în derulare, la vremea respectivă, încheiate cu primării din Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Cluj, dar şi cu Electrica Transilvania Nord, în valoare totală de 1,3 milioane de lei. Majoritatea acestor contracte au fost obţinute prin achiziţie directă sau cerere de ofertă. Ioan Andreica a demisionat din funcţia de secretar de stat în MDRT în 13 septembrie 2010, fiind acuzat că ar fi favorizat primarii PSD şi PNL în ce priveşte proiectele finanţate de minister. Andreica a negat toate acuzaţiile şi a spus că, cel puţin în privinţa proiectelor privind alimentările cu apă, primarii PDL au primit de două ori mai mulţi bani decât ceilalţi. El a ocupat funcţia în perioada de secretar de stat în MDRT timp de aproximativ doi ani. Referitor la demisia sa, el spunea în 13 septembrie că nu a făcut-o de pe „o poziţie de război” cu ministrul Elena Udrea.
    Ioan Andreica a stat cinci ore la DNA să afle că e acuzat de trafic de influență
    Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Ioan Andreica s-a prezentat, luni, la sediul DNA, unde i-au fost prezentate acuzațiile procurorilor în dosarul în care s-au făcut mai multe percheziții săptămâna trecută.
    Potrivit Agerpres, Andreica a stat în sediul DNA aproximativ cinci ore, unde procurorii DNA i-au prezentat acuzațiile de trafic de influență. După întâlnirea cu procurorii, Ioan Andreica a refuzat să dea detalii despre acuzele aduse, spunând doar că i-au fost prezentate învinuirile. De asemenea, la DNA, s-au mai prezentat luni alte două persoane implicate în acest dosar pentru a afla acuzațiile, însă Agenția nu a făcut precizări legate de identitatea lor. Întrebat care este legătura firmei SC Euroland 2002 SRL cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, având în vedere că DNA a efectuat percheziții și la sediul acestei instituții, Ioan Andreica a răspuns: “Niciuna, absolut niciuna”.
    Perchezițiile DNA la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud au vizat biroul președintelui Liviu Mihai Rusu și al vicepreședintelui Iancu Luca
    Johannes Hahn, austriacul desemnat comisar pentru dezvoltare regională
    Să trăiţi bine fără pensie.Emil Boc susţine ideea desfiinţării sistemului public de pensii
    Primul ministru, Emil Boc, a participat, la o dezbatere organizată de Institutul de Studii Populare (ISP), o fundaţie PDL, pe tema „Ordoliberalismul şi economia socială de piaţă – un proiect de reformă a societăţii româneşti” în cadrul căreia s-a pus problema desfiinţării sistemului public de pensii şi privatizarea sistemului de sănătate.
    Una dintre ideile principale ale proiectului prezentat de ISP, al cărui preşedinte este Valeriu Stoica, este că sistemul de pensii afectează grav dreptul de proprietate şi, pe cale de consecinţă, ar trebui desfiinţat, scrie Jurnalul Naţional.
    Argumentul care susţine această idee arată că după 40 de ani de muncă, raportând la o speranţă medie de viaţă de 72 de ani, românii recuperează doar un sfert din banii pe care i-au plătit în perioada în care au cotizat la stat. În consecinţă, desfiinţarea sistemului public de pensii ar presupune încetarea plăţilor contribuţiei aferente la stat, care va achita pensiile existente. Românii ar fi, în această situaţie, liberi să economisească atât cât vor dori pentru pensie şi să dispună de economisirile lor aşa cum vor considera de cuviinţă. Emil Boc a susţinut proiectul ISP manifestându-şi convingerea că „Oamenii nu pot fi liberi decât dacă nu mai sunt dependenţi de stat, acesta este obiectivul fundamental şi al Partidului Democrat Liberal şi al guvernării pe care o reprezint”.”Eu cred că rolul statului este de a asigura libertatea individuală, funcţionarea pieţelor, a ordinii publice, a securităţii naţionale. Orice extindere a funcţiilor statului îl slăbeşte şi, totodată, afectează bunăstarea oamenilor şi libertatea lor. În esenţă, statul intervenţionist nu serveşte cetăţenilor. Prin urmare, statul pe care îl susţin este acela de a-şi restrânge intervenţiile, de a lăsa libertatea de mişcare a cetăţenilor, de a crea cadrul propice de manifestare şi de a asigura egalitate de şansă” a declarat primul ministru.
    Emil Boc a declarat că soluţiile discutate în cadrul dezbaterii, dintre care o parte sunt implementate deja de Guvern, reprezintă soluţiile care pe de o parte au asigurat ieşirea României din recesiune şi pe de altă parte trasează viitorul politicilor publice în România. Deputatul PDL, Cezar Preda, care nu a participat la dezbatere, consideră că ceea ce face Valeriu Stoica este inadmisibil. Conform acestuia, dezbaterile ca cea despre ordoliberalism ar trebui oprite. Preda a arătat că teoria ordoliberalismului este complet străină de doctrina populară a PDL. O asemenea dezbatere pe tema desfiinţării sistemului public de pensii pune partidul în situaţia de a explica tuturor cetăţenilor României că propunerea nu îi aparţine.

  94. Despre revizuire | Moshe & Mordechai blog Says:

    […] Gorghiu, doamnei Corina Creţu, domnului Varujan Vosganian, domnului Ioan Mircea Paşcu, domnului Mihai Voicu, domnului Dan Voiculescu şi domnului Adrian Năstase. Vom discuta şi poziţiile domniilor lor, […]

  95. Tolerantă sau iresponsabilitate? Says:

    […] pleacă spre: Lucia Verona, Maria Grapini, Mihai Voicu, Daniel, Eftimie, Ovidiu, Daniel Constantin, Spartakus, Alecu Racoviceanu si Dan […]

  96. transildania Says:

    Va invit la un concurs de pronosticuri:

    Incepe Campionatul Mondial de rugby – Concurs de pronosticuri

  97. Roxana Iordache Says:

    Mihai, eşti purtător de cuvânt al PNL, ai un blog politic, iar faptul că nu mai postezi de atâta timp e un simptom al modului vostru de comunicare. Ştiu că n-ai timp, dar atribuţia ta e însăşi comunicarea, care ar trebui să-ţi cam ocupe tot timpul. 🙂

  98. gabryela Says:

    astazi cred ca s-a scris o noua fila de istorie prin discursul regelui in parlament!?
    un moment emotionant in care am lacrimat!
    prezenta lui basescu si boc ar fi spurcat un asemenea eveniment!bine ca nu au fost prezenti!
    La multi ani regelui nostru!

  99. iulia Says:

    @VV,
    Auzi frate, cu ce naiba iti ocupi timpul?De gagici nu te ocupi ca nu sunt scandaluri de presa, chefuri nu faci, nu omori oameni in traficul rutier, pe la tolcsoaea nu prea spui nimic, in sondaje tot scade pnleul, primarii ti-i fura unepereul, mai scapi si parlamentari din neglijenta. Pana la urma de ce naiba mai ocupi functia aia de primvicepresedinte? Iesi tata la bataie! Vezi ca si Alina Gorghiu se preocupa( ce-mi displace aceasta expresie!) de soarta blogului tau. Daca tot nu prea faci nimic pentru partid scrie naibii ceva pe blog!

  100. gabryela Says:

    astept sa faceti cat mai mult pentru a impiedica adoptarea legii asistentei sociale in forma initiata de pdl.
    aceasta lege este un genocid impotriva persoanelor cu handicap.
    poate aduceti la cunostinta parlamentului european ce doresc acesti criminali care ne conduc sa faca cu persoanele cu handicap!

  101. gabryela Says:

    ma bucur ca usl contesta legea asistentei sociale la curtea constitutionala!

  102. gabryela Says:

    LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR ADEVARATI!

  103. gabryela Says:

    Astazi este ziua internationala a persoanelor cu handicap.
    Pentru restul lumii, 3 decembrie este un prilej de a reflecta asupra statutului pe care-l are categoria aceasta de oameni, de a schimba mentalitati, caci mai sunt inca persoane ce ii stigmatizeaza pe cei cu handicap, producandu-le o mare suferinta.

  104. gabryela Says:

    astia vor reducerea nr.de bugetari in schimb infiinteaza noi institutii bugetare.
    http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25585/ARR-si-RAR-nu-mai-au-atributii-de-control-Cine-efectueaza-de-acum-controalele-din-transporturi.html

  105. gabryela Says:

    am inteles ca ieri curtea constitutionala a declarat constitutionala legea asistentei sociale!ce se intampla acum?mai exista in noua lege asistentul personal al persoanei cu handicap grav?nimeni nu mai zice nimic de aceasta lege.

  106. La mulţi ani vouă, la mulţi ani tuturor!… « Dispecer Says:

    […] Gabriela, Genunchiul, Geocer, Gondolin, Hai ca se poate, Lilick, Nea Costache, Octav Pelin, Mihai Voicu, Ramona Manescu, PrincipeleRadu, Rares Manescu, Roxana Iordache, Sebra, Sifilica, Epistole, […]

  107. gabryela Says:

    LA MULTI ANI SI MULTA FERICIRE IN 2012!

Lasă un comentariu