Scandalul si aritmetica

Pentru ca a trecut votul din Senat si pentru ca atitudinea si votul senatorilor PNL sunt deasupra oricarui dubiu, dar si pentru ca unii dintre vizitatorii si comentatorii acestui blog au solicitat asta, incerc sa scriu cate ceva despre cazul Catalin Voicu.

Fara indoiala ca, daca macar 10% dintre conversatiile aparute pe surse ca facand parte din acest dosar sun reale, cazul este monstruos si jalnic in acelasi timp. Situatia arata ca un amestec de trafic de influenta si laudarosenie, de mafie si de smen de schimbator de valuta la coltul strazii. N-am dubii ca justitia trebuie sa se pronunte pe acest caz, indiferent daca senatorul Voicu va fi in stare de arest preventiv sau nu, asta fiind alta poveste.

Pe de alta parte insa, chiar daca ar putea suna ca niste texte standard, nu putem sa nu afirmam inca o data ca ar trebui sa functioneze prezumtia de nevinovatie si ca oricine, chiar si cel mai patetic aranjor, are drepturi civile care ar trebui respectate. De aceea cred ca este inacceptabil ca intr-un stat de drept cineva sa scurga intentionat catre presa date dintr-un dosar penal, date care, chiar in conformitate cu legea, sunt deocamdata secrete. O ancheta a cuiva, CSM, Parchet, servicii, oricine, cu privire la aceste scurgeri este absolut necesara.

Chiar si votul din Senat este dubios si o sa va spun de ce. Au fost 40 de voturi impotriva. Este foarte usor sa dai vina pe PSD, insa exista o problema de aritmetica. Doar 28 de senatori PSD au fost prezenti in sala la vot. Chiar daca au votat toti impotriva, ceea ce nu cred pentru ca cel putin pe Dan Sova, pe Mitrea si pe Toni Grebla chiar ii cred ca au votat pentru, tot mai trebuie sa gasim 12 voturi. Scoateti va rog senatorii PNL din calcul. In primul rand pentru ca am fost singurul partid care a avut decizie imperativa pentru vot favorabil, in al doilea rand pentru ca toti au votat precum Iosefini, cu manecile suflecate si mainile la vedere, orice film putand dovedi asta. UDMR a avut patru oameni la vot, deci nici ei nu conteaza.

Si atunci? S-a incercat atragerea Senatului intr-o capcana? S-a calculat ca ar prinde bine cuiva la imagine sa pice propunerea?

Etichete: , , , , , ,

25 răspunsuri to “Scandalul si aritmetica”

  1. pesimistuliberal Says:

    Normal, Senatul este o institutie redundanta si corupta, deci inutila.
    Intrebare: Unde sunt stenogramele primarului de la Craiova?. Ca doar nu facea afaceri cu psdistii.

  2. adi tibu Says:

    Domnule Voicu,

    Cazul acestor stenograme pune o problema complicata PNL. Asa-i ca e mai greu sa stai umar la umar cu PSD-ul lui Catalin Voicu? Nu-i asa ca e mai complicat sa fii brat la brat in opozitie cu asemenea oameni?

    Discursul lui Crin Antonescu de acum un an – eu sunt curat, desi nu sunt calugar – sta prost langa Catalin Voicu si reteaua pe care pretinde c-o are. Electoratului PSD nu-i pasa f. mult de problema coruptiei, dar electoratului PNL ii pasa.

    Si inca un lucru: n-ar fi tentant pt. PNL sa liciteze serios (dar serios) pentru locul de principal partid de opozitie? Zic si eu, logic: daca Crin Antonescu vrea sa faca din PNL primul partid al tarii, presupun ca intai trebuie sa-l faca al doilea, nu?

    🙂

    • mihaivoicu Says:

      Nu-mi dau seama ce problema are PNL. Mi se pare mai usor sa stau umar la umar cu Ponta sau Sova decat cu Solomon si Gutau. Ce zici? Nu-i asa ca generalizarile nu-s OK?

  3. Catalin Ene Says:

    Hai sa fim seriosi nu era Catalin Voicu problema principala in Romanica.Eu cred ca este un caz mediatic in timp ce mari corupti isi fac de cap in continuare.Pe asta l-au prins ca era mai fraier,vorbea pe telefon numai tampenii.

  4. Alin B membruPNLsect6 Says:

    Evident că s-a întins o capcană
    Cea mai bună întrebare este „DE CE N-A IEŞIT”?… Se poate deduce câte ceva din asta…
    Mă bucur că abordaţi TANGENŢIAL cazul Voicu. EXACT atât merită.
    Cazul poate oferi (…) şi alte capcane:
    – radicalizarea publicului în direcţia dorită de putere (creşte acceptanţa „judecării popolare”, nemilos („iaaa uite dom-le, şi ăsta intră în spital”) şi mai ales… în afara justiţiei („că şi ăia sunt la fel…”), cu orice metode…); se crează un obicei, picătură cu picătură !….
    – se „demonstrează” necesitatea „unor măsuri mai ferme, salvatoare”;
    – se pregăteşte (părerea mea!) dizolvarea parlamentului în momentul ales de pd; asta dacă n-au un scenariu de „cadou otrăvit” (cedarea puterii în condiţii nefaste, pentru 3-4 luni, cu întoarcerea la guvernare sub auspicii mai blonde)
    – se justifică „silentio stampa” în cazul că i-ar prinde cineva pe ai lor…
    Una peste alta – am impresia că trăiesc într-un scenariu de război psihologic, scris şi jucat, pas cu pas, de PROFESIONIŞTI din spatele pd
    De ce poartă ei război… pe propriul teritoriu… ?
    Apelez – naiv – la bunăcredinţalordeoameniinteligenţi, să-şi aducă aminte că „drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”
    Alin

    • mihaivoicu Says:

      Ar fi tare sa incerce dizolvarea Parlamentului, pentru ca pentru asta trebuie sa-si voteze singuri o motiune de cenzura impotriva guvernului Boc, sau sa demisoneze Boc de doua ori.

  5. adrian Says:

    Oricum ar fi, tot intr-o tara stupida traim. Si daca ajunge in instanta, ce? Daca e posibil ca unul ca Boc sa-ti arunce ca esti hot iar asta e interpretata de unul ca Stoica drept „libertate de expresie” inseamna ca am pierdut orice reper. Incep sa cred ca o reactie sistematica, concentrata si la obiect din partea PNL ca reactie la perpetua acuzatie cu miliardele de euro (oricum o fractie in comparatie cu indatorarea uriasa la care ne-a inhamat PDL) ar fi fost oricum inutila. Dlui Varujan Vosganian, pe blogul domniei sale, i s-a cerut de mai multe ori sa aiba reactie la aceste acuzatii atunci cand ii sunt aduse in emisiuni televizate. Poate ca are dreptate infranandu-se la „a striga mai tare” decat ceilalti caci s-ar putea sa fie oricum inutil.

    Totusi, rezultatele in dosarele Atanasiu, Chiuariu, Seres si altele asemenea ar trebui mai bine accentuate de PNL pentru a evidentia circul in care traim in aceasta tara!

  6. MaxPeter Says:

    Apropos de aritmetica:
    1. A fost publicat raportul pe justitie, iar DNA-ul este laudat iar;
    2. PDL-ul (nu stiu, cu sau fara liniutza? :)) ) o tot da cu ‘vointa boborului’ in urma asa-zisului referendum (cu toate ca, se pare, ar fi primii care ar dori sa-nmormanteze problema).
    Ca senatorii PNL au votat ‘precum Iosefini’, este foarte bine. Problema m-a pus si pe mine in incurcatura.
    Pana la urma, premeditarea (de discreditare a Senatului) ar fi absolut abominabila.
    Deci, cui serveste?
    Parerea mea sincera este ca tocmai cei care au instrumentat dosarul au facut ‘scapate’ in presa transcrierile.

  7. valmon Says:

    Problema este cum poate face Parlamentul sa ajute CSM-ul in dorinta lui extraordinara si de nestavilit de asigurare a unor procese corecte si cu termene rezonabile….
    Cine a hotarat sa se voteze „ascuns” ?

    PS: da….stiu si eu ….sunt putere independenta bla blaaa (dar cazuri/fapte dovedesc exact opusul …)

  8. MARIN Says:

    Domnule VOICU,
    Problematica la care asistam si care este de varf in media este foarte greu de analizat si de tras o concluzie daca, s-a vrut sau nu a se incerca starea de spirit din Senat.
    Parerea mea este ca trebuie sa fiti foarte atent-oricand vi se poate intampla ceva asemenator (Doamne fereste, sa nu credeti ca va doresc raul). Persoanal apreciez ca ceea ce se intampla este de neimaginat.
    Asistam la o schimbare de perceptie, respectiv: daca pana in 1989 cu cat erai mai sus in ierarhia sociala erai mai intangibil si mai protejat, in prezent totul se intampla invers.

  9. diaconescumarius Says:

    Astia de la PDL, sunt in stare sa-si vopseasca sediul cu kkt si apoi sa dea vina pe „petroliberali” sau pe „oamenii lui Iliescu” 🙂

  10. Tavi Stepan Says:

    Credeti ca o mai cada niste capete dupa cel al domnului „acum am sa vorbesc ca sa intelegeti dumneavoastra” ?

    • Alin B Says:

      Nr. de capete /lună se poate deduce dacă ştim:
      – N = suma capetelor „agăţabile” (cu odgon legal sau cu firicel de presă, nu contează), fiecare cap înmulţit cu numărul de reveniri posibile (de ex la termopanele lui nasti se mai poate reveni, nu?)
      – D = durata (preconizată de „spatele” pd) pentru întreaga campanie
      – factorul principal de corecţie 1/F = viteza de cădere a economiei naţionale înmulţită cu durata maximă de suportabilitate
      – alţi factori de corecţie, cum ar fi: f1 = procentul de capete „isteţe” care se vor agăţa singure şi nesilite de nimeni în următoarea perioadă, f2 = procentul de transfugi care vor sări pârleazul în timpul D, scăpând temporar de agăţare , f3 = …
      Notă: a fost o glumă…
      Alin

  11. Eva Says:

    Eu as spune ca mai sunt unii care au inca nevoie de ajutorul domnului Catalin Voicu. Apoi ar mai fi aliantele politice pe care nu le cunosc prea multi. Si sa nu uitam ca „independentii” au multe „bube in cap” (daca pot fi santajati din dreapta de ce n-ar putea fi santajati si din stanga…)

  12. han Says:

    E important sa nu se mai scurga informatii (deci parlamentul sa nu mai aiba acces la ele, sau sa fie foarte usor de reperat cine scurge ce ..)
    Dar si sa nu mai poata fi posibil asa ceva, sa nu se mai poata crea retele din astea in care politicul isi subordoneaza justitia prin politisti, etc .. Tot sistemul asta corupt trebuie zdruncinat serios!

  13. Toni Says:

    Circoteca asta, cu Voicu, are un iz fetid de mânăreală care se simte de la o poştă.
    După ce-a audiat, sau citit, ceea ce e şi mai dubios, jurnalul telefonic al baronului Munhausen, opere complete, în enşpe volume, plenul Senatului a găsit de cuviinţă că e mai bine să-l trimită la un critic literar, asta, judiciar, pentru o analiză literară şi stilistică mai profesionistă.
    Acolo o să fie circul circurilor, când or să-nceapă avocaţii să scoată din mânecă eroare de procedură după eroare de procedură, lipsă de probe după lipsă de probe, hărţuială după hărţuială, şi-or să-l transforme
    pe baron, după marele exemplu dejist, din acuzat în acuzator.
    Atunci să vedem cine o să pice de fazan!
    Senatorii s-a scos, nu mai pot fi acuzaţi de complicitate, dimpotrivă.
    Judecătorii îşi freacă mâinile, de când aşteaptă ei o pleaşcă ca asta, să aplice legea şi să arate cui ştiu eu cine sunt ei, adică a treia putere în stat.
    Nu mai spun ce-o să iasă dacă, Doamne fereşte, preopinentul păţeşte ceva. Medical vorbind. Ceea ce e posibil.
    Aşa că săgeata otrăvită lansată de satrap s-a transformat în bumerang. Tot otrăvit, evident.
    Degeaba închide el fereastra… Ăsta o să spargă tot!
    Dar: Suedezii cer să fie prezentate în Parlament TOATE ofertele pentru avioane primite de MAPN.
    Sper că şi parlamentarii, ăia adevăraţi, vor cere acelaşi lucru.
    Plus un raport al comisiei de specialitate. Sau al comisiilor.
    Eventual o anchetă.
    Democraty rules!

Lasă un comentariu